Találatok a következő kifejezésre: A terhességi miért kell (40 db)

Egy-két kismamának komolyan csak a félelemről szól a terhessége? Miért kell buta kérdéseket feltenni?

Elég régóta regisztrált tag vagyok és főleg ez a kategória érdekelt mindig is.Vágytunk mi is babára,végre meg is fogant.Én is tartok egy két dologtól... "Egészséges lesz-e?","nem lesz e koraszülött?" és az ilyen "átlagos" kérdések természetesen bennem is felmerülnek,de sokszor amiket olvasok... Csak egy-két példa: "Lenyeltem egy meggymagot,mi lesz a babával?","festékboltban voltam 10 percig,ártott e a babának?","sütögetünk,belélegeztem a füstöt,mi lesz a babával?"és még sorolhatnám estig.Senkit sem akarok megsérteni,engem nem bántotok ezekkel a kérdésekkel...sőt feldobjátok a napomat vele,de ezeket komolyan kérdezitek?

Legjobb válasz: Igan gondolom komolyan kérdezik. Néha én is meglepõdök, de mindneki azt szeretné, hogy egészséges elgyen a gyereke. Mindenhol azt hallani, hogy ezt ne tedd, azt ne tedd, persze, hogy aggódnak.

Igan gondolom komolyan kérdezik. Néha én is meglepõdök, de mindneki azt szeretné, hogy egészséges elgyen a gyereke. Mindenhol azt hallani, hogy ezt ne tedd, azt ne tedd, persze, hogy aggódnak.
Nekem mindig fáj a szívem, ha ilyet látok. Mert az irracionális félelmeknek általában van elõzménye. Valamiért nagyon-nagyon féltik a babájukat, talán vetélések sorozata, évekig tartó próbálkozás, stb. okozhatja a túlzott féltést. Tudom, milyen félni, én is éltem már át rémes dolgokat, és most a 30. héten sem vagyok nyugodt, minden idõszaknak meg volt a maga parája, 12. hétig minden pisiléskor féltem, hogy vért fogok látni, 12-25 között attól féltem, amíg nem mozgott, hogy tuti megállt a szíve, szinte rettegtem, hogy nem él, aztán mióta mozog, azt nézem, most épp miért nem mozog, vagy ha sokat mozog, akokr mi lehet a baja, és néhány hete a koraszüléstõl félek, csak nehogy baja legyen! Mert van az a fokú félelem, amit már nem lehet elnyomni. Igen, életemben nem volta ilyen boldog, mint mióta várandós vagyok, de igen, minden napját végigaggódtam, mert még most is képtelen vagyok bizalommal és nyugalommal elhinni, hogy édesanya lehetek végre, annyi év és szenvedés után!
Azért, mert alacsony az IQ szintjük, vagy annyira unatkoznak, hogy ilyen hü...ségeken törik az agyukat. Persze én sem vagyok érzéketlen, rengeteget aggódom már most a kisbabámért, de csak, hogy egészséges-e, nõtt e...eszembe sem jutna, hogy a meggymag végett esetleg baj lesz :) hajat is festek (persze csak szabadban, vagy nyitott ablaknál), csípõset is eszem, néha megkívánom a sört, akkor iszok 1-2 kortyot, de nem érzem e miatt magam rossz anyának :) 16 hkm -elsõ baba
Nálam sajnos van elõzmény, de jobbára én is olyanok miatt aggódok, amit a 4-es válaszoló írt, ezek szerintem - egy bizonyos határon belül - normális félelmek. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ha késõbb aggódnék, hogy ártott-e a festékszag a babámnak, akkor nem megyek be a festékboltba... Egy kis elõregondolkodással az ilyen kérdések lazán megelõzhetõk. Amúgy bárki is pontozott le, köszönet érte, biztos valami nagyon haszontalant írtam. :) 3-as válaszoló
Vagy, kedves Kérdezõ, esetleg olyan elõzmények állnak az ilyen kérdések hátterében, amiknek ismeretében lehet, hogy nem akadnál ki ezeken a kérdéseken. Tudod, akit ért már veszteség, illetve történtek vele és egy korábbi babájával olyan dolgok, amikrõl az emberek nagy részének halvány lila gõze sincs, azok lehet, hogy jobban félnek, hogy ezúttal is történni fog valami... Nyilván a meggymag lenyelése azért túlzás, de hidd el, nem biztos, hogy szabad ezeken szórakozni, inkább lehet, hogy jobb nem tudni, miért aggódik ennyire az illetõ.
...nak sokan :((
A kérdező hozzászólása: 20as válaszoló a Te félelmednek legalább volt alapja, ugyanis a passzív dohányzás ártalmasabb mint az aktív.De ettõl függetlenül biztosan nem lett bajotok.Nem 1-24ben szívod be a cigaretta füstöt :)
A kérdező hozzászólása: 21es neked is igazad van.De ha kicsit jobban bele gondolsz akkor már a kenyér is tartalmaz többek között morzsásodás gátlót, fényezõ anyagot hogy "csillogjon"annak a kenyérnek a teteje stb...és ez a jobbik eset, mert elég sok pékség már csak egy zacskónyi port kap "kenyér"álnéven.És ez még csak a kenyér...de enni meg muszáj hogy fejlõdjön az a baba :)
Tényleg ne pontozzuk le egymást! :) Itt nincs hasznos, vagy haszontalan válasz, csak vélemények. Az meg mindenkinek más lehet :)
A kérdező hozzászólása: Na igen, ez a lepontozás is buta és gyerekes dolog :) Én sem pontozom le a "buta kérdések" gazdáit, meg azokat sem akik nem értenek velem egyet. Lehet magára ismert valaki a példáimban :)
Errõl beszélek.A kenyér nálam nem téma, mert én készítem dagasztógéppel és tudom mit teszek bele.Figyelek a zöldség, gyümölcs bevitelre is, édességet sem boltban veszem.Sokkal tudatosabb vagyok terhesen és megértem, aki fél az adalékanyagoktól vagy az olyan összetevõktõl, aminek a nevét sem ismeri.Egy felnõtt, már edzett szervezetet, azért nem olyan könnyû pár hónap alatt kinyírni ezekkel, de a magzaton nem kísérletez az ember.Ezentúl is hasznosnak tartom, ha megkérdezik, hogy adott összetevõt ehetjük-e, mert sokat lehet belõle tanulni.Pl. állapotosan milyen sajtot és húst lehet enni és milyet nem.Ezt nem mindenki tudja vagy a tojást például milyen formában szabad.Ezekre korábban még csak nem is gondoltam.Egy konzerv vagy bolti szósz esetében pedig még nagyobb a töprengés.
Én meg ezeket a kérdéseket nem értem, amit te is kiírsz. "Miért kell...?" Olyan kérdést teszel fel, amire nincs válasz, csak egy vitát generálsz, mert az tök jó buli. Mit érdekel téged, hogy más miért retteg a meggymagtól. Miért vagy te ezzel a kérdéssel több és miért ítélsz el másokat olyan butaság miatt, amit te magad is elkövetsz? Elég következetlen vagy kedves kérdezõ és semmi értelme a kérdésednek. Próbáltam rá válaszolni, de vagy hülye választ adnék, aminek se füle, se farka, vagy bunkó választ adnék. Egyiknek sem lenne helye itt az oldalon, ahogy szerinted a meggymagos kismamák kérdéseinek sem, meg ahogy a te kérdésednek sem.
24-es vagyok. Aki lepontozott, legalább annyi becsület legyen már benne, hogy leírja miért tette.
A kérdező hozzászólása: 28as válaszoló, ne haragudj, ezek szerint nagyon a lelkedbe tiportam ezzel a kérdéssel, valószínû valamelyik buta kérdésnek te vagy a gazdája, ezért esett ilyen rosszul.Azt mondod hogy ezzel én vitát generálok...ha elolvastál volna minden hozzászólást rájöttél volna hogy senkinek esze ágában sem volt veszekedni, mindenki NORMÁLISAN le írta a véleményét úgy hogy nem sértett meg vele senkit.Erre jöttél Te...elõször is miért is szabnád meg nekem hogy milyen kérdõszavacskás kérdést írhatok én ki ide?, másodszor...nem, én nem szoktam barom kérdéseket kiírni mert bármitõl megijedek akkor elõször próbálom magamban eldönteni hogy ez jó e vagy rossz, ha nem tudom eldönteni akkor GOOGLE, és ha így sem megy akkor esetleg kiírom ide.De sose tettem fel meggymagos és társai kérdéseket.
Amikor allapotos voltam az elsovel senkitol nem tudtam kerdezni(csak a haziorvost/vedonot, mindketten "vasarolt" diplomaval) jo baratom lett a Google, ahogy a kerdezo is irta . Rengeteg infot lehet talalni vegig a terhessegrol csak keresni kell. Akkor sem jutott eszembe ilyen "bugyuta" meggymagos/festekboltos/Uncle Ben's-es kerdes . Az ilyen mar sokk. Tukortojast is ettem folyos sargajaval, steak-et felig atsulve de ha megkivantam meg marvanysajtot is. Megbizhato forrastol kell beszerezni es nem valami E-coli tanyarol. Uncle Ben's es tarsait alapbol nem eszek , en finomabbat csinalok. Nagyon sokan OK nelkul aggodnak, igaza van a kerdezonek. Bennem is volt normalis felelem, aggodas mindket terhessegem alatt. Sot az elsonel cukros is lettem akkor is meg maradt a "jozan paraszti eszem". Termeszetes bizonyos hatarokon belul, a meggymag es tarsai tul vannak ezen a hataron.
Draga kerdezo aki ilyen melyrehato kovetkezteteseket tudsz levonni! Eletemben egy kerdest ide nem irtam ki. Ez az egyik. Masik, hogy ennyire nem sekelyes az eletem, hogy ezzel a lelkembe tiporj, draga! Harmadreszt... Azzal, hogy nagyreszt veled egyeterto valaszok jottek, az a puszta mazli, nem tudhattad elore, ugyhogy meg mindig allitom, hogy csak kotekedni akartal a kerdessel!
A csirkeszárnyas kérdésrõl a népi babonák jutnak eszembe.Ha húslevest eszel fiad lesz és hasonlók.Ezek szórakoztatóak.Ha jól megnézed, ezt nem is pánikolva írta a kismama :)
Mióta gyereket várok, nem olvastam itt haszontalan kérdést.Az Uncle Bens-es kérdéssel nekem semmi bajom.Annyi szemét van a kajákban, hogy kismamaként jutott elõször nekem is eszembe, hogy biztos, hogy ezt én meg akarom enni?
Én is sok esetben arra tippelek, hogy valami komolyabb oka is van a bugyuta kérdéseknek. Engem ezek nem zavarnak. Ha hiszitek, ha nem a terhesség elején én is paráztam például azon is, ha valaki az utcán rámfújta a cigi füstöt, mondjuk eszemben sem volt megkérdezni itt, hogy akkor most ezzel ártottam-e a babának. Ezek a rossz gondolatok általában jönnek-mennek. Az már semmilyen esetben sem normális mondjuk, ha egy kismama egész terhességét a folyamatos aggódás teszi ki és sokszor csak a semmiségek miatt.
A kérdező hozzászólása: 3as válaszoló, biztosan van alapja annak amit mondasz...de látod Te is egyet értesz hogy ezek azért túlzások. Áldom az Istent hogy nem kell/kellett megtudnom milyen elveszíteni egy babát, de lehet hogyha tudnám sem tennék fel ilyen kérdéseket, mert eszembe sem jutnának :)
A kérdező hozzászólása: 4es válaszoló neked teljesen "átlagos"félelmeid vannak.Ezektõl én is félek...rúg nem rúg, növekszik e rendesen, egészséges lesz e...de ezeket le is írtam hogy ezek teljesen rendben vannak, minden kismama fél ezektõl.Csak a példákban felsorolt bugyuta kérdéseket nem értem meg... Boldog babavárást, és ne izgulj :) MInden rendben lesz, idõben fog, egészségesen születni :)
A kérdező hozzászólása: Na igen...az ilyenekre gondolok :)
Amikor kiderült, hogy babát várok, leültem és összeírtam könyvekbõl, orvos és védõnõ szavai alapján, hogy mire kell vigyázni, mitõl kell tartani.Több spiráloldal lett.Ezek után nem csodálom, hogy az ember megkérdõjelezi, hogy, amit eddig helyesnek gondolt, azzal nem árt-e.Inkább kérdezzen meg, egy számodra triviális dolgot, legfeljebb, nem kattintasz rá, minthogy otthon azon depizzen, hogy vajon lesz-e ebbõl baj.Úgy vagyok vele, hogy jobb, ha aggódik, mintha veszélyérzet nélkül vállal felelõsséget egy másik életért.
Na jó, azért az UncleBens-es kérdés tényleg megmosolyognivaló. :) Megint 3-as voltam.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom ki pontozott le, én mindenkinek adom a zöld kezecskét :)
3asnak: szoval ilyesmire gondolhtott a kérdezõ, ezért linkeltem be.
A kérdező hozzászólása: 12es válaszoló, neked is igazad van, de ne mond azt hogy nem olvastál még itt olyan kérdést amire Te is azt mondtad hogy ez már sok :) Természetes hogy mindenki félti, óvja a babáját ahogy csak tudja, de nem kell túlzásokba sem esni :)
Igen, így már értem. :) Kérdezõ, nem érdekes a lepontozás, csak nem értem. Egyszer egy ilyen lepontozó megírhatná, hogy mi volt olyan haszontalan a válaszomban. :)
Ugy látszik itt mindenkit csak lefele pontoznak....:(
A kérdező hozzászólása: Jó, tehát akkor még mindig nem sikerült elolvasni a többi választ, nem baj.Akkor leírom még egyszer csak kicsit érthetõbben...NEM csak velem egyetértõ válaszok jöttek, volt aki nem adott igazat, nem is baj, ezért vagyunk emberek, különbözõek vagyunk...de normálisan írta le mindenki a véleményét. Nem baj, Te ilyen vagy...nekem ezzel sincs bajom. Még egyszer elnézést hogy kimertem írni ezt a kérdést és ezzel VELED vitába keveredtem :) Szép napot :)

8 hetes kismama vagyok és mondta az orvos, hogy hamarosan keressem fel a védőnőt. Miért kell már ilyen hamar felkeresni? A védőnő terhesség előtt mennyi idővel, és terhesség után mennyi ideig jön házhoz?

Legjobb válasz: A védõnõ csinálja meg a terhességi kiskönyvedet,mostantól havonta egyszer járnod kell hozzá.Nézi hogy a vizeleted rendeben van,vérnyomást mér,megméri a súlyodat.A baba 1 éves koráig járni fog hozzátok,elõtte is biztos meglátogat egy párszor,átnézi a papírjaidat,tanácsokat ad.

A védõnõ csinálja meg a terhességi kiskönyvedet, mostantól havonta egyszer járnod kell hozzá.Nézi hogy a vizeleted rendeben van, vérnyomást mér, megméri a súlyodat.A baba 1 éves koráig járni fog hozzátok, elõtte is biztos meglátogat egy párszor, átnézi a papírjaidat, tanácsokat ad.
Megkapod a kismamkönyvedet, elküldenek vérvételre, belgyógyászatra kivizsgálnak és a beutalók ezekhez a védõnõnél vannak.Súlyodat megméri a védõnõ kikérdez a családban elõforduló genetikus betegségekrõl.És persze vérnyomást is mér.
Nálunk is: kiállítja a kiskönyved (ami neked hasznos) vizeletet néz minden alkalommal, és õ adja a beutalókat. Válaszol minden kérdésedre és segít-elméletben. Havonta kellett mennem, a végén már sûrûbben, 2 hetente, majd hetente. Nálunk szülés után mikor hazaértünk kijött a dokival együtt, utána még 2X, de csak szó szerint 2 percre, tehát azt meg kár volt... A dokihoz 2 hetente járunk, a védõnõhöz havonta.

Mi volt a legnehezebb a terhességedben? Miért nehéz az anyaság? Kell e tényleg segítség a gyerekneveléshez?

Legjobb válasz: En apa nelkül csinalom vegig, de a csaladom es a barataim tamogatnak. Föleg lelki tamogatast ertek, mivel terhesseg alatt olyan hormonbomba van az ember szervezeteben, h egy amugy nyugodt nö is kepes dührohamokat meg sirogörcsöket produkalni teljesen varatlanul. Ilyenkor jo ha van valaki a környezetben aki ezt oldja. Nyilvan azok is szerencsesebbek, akinek nem kell dolgozniuk közben, mert elhiheted, h mindenen jar az agyam csak a munkan nem. Nagyon hamar elfaradok es sokszor is voltm rosszul. Most lepek a 2. trimeszterbe ugyhogy csak az elsö 3 honaprol tudok nyilatkozni eddig.

En apa nelkül csinalom vegig, de a csaladom es a barataim tamogatnak. Föleg lelki tamogatast ertek, mivel terhesseg alatt olyan hormonbomba van az ember szervezeteben, h egy amugy nyugodt nö is kepes dührohamokat meg sirogörcsöket produkalni teljesen varatlanul. Ilyenkor jo ha van valaki a környezetben aki ezt oldja. Nyilvan azok is szerencsesebbek, akinek nem kell dolgozniuk közben, mert elhiheted, h mindenen jar az agyam csak a munkan nem. Nagyon hamar elfaradok es sokszor is voltm rosszul. Most lepek a 2. trimeszterbe ugyhogy csak az elsö 3 honaprol tudok nyilatkozni eddig.
A fájdalommal kapcsolatban: 8 napos a harmadik babóm, de már alig várom, hogy legyen negyedik is!! :-) A fájdalom döbbenetesen nagy, el se tudod képzelni - de csak addig, amíg a kezedben nincs a picur. Amint a karodba foghatod, minden fájdalom feledésbe merül és csak arra gondolsz, hogy ez a kis emberke mindent megér! Szóval ne félj, egyrészt már sokan túlélték elõtted, másrészt tényleg akkora csoda maga a gyermek, hogy eszedbe se fog jutni utána a fájdalom. Csak a boldogság. :-)
Attól függ szerintem mennyire vagy felkészült, már szakmailag, ha lehet így mondanom, mert az anyaság is egy szakma.Én rengeteg jófajta könyvet olvastam és bízom magunkban, megaztán nagyon sok rossz példát is láttam, és egy-két jót is. A munkám miatt is folyamatosan gyerekek közt vagyok, szóval ha van idõd nézz el a könyvtárba, érdemes neveléssel kapcsolatos könyveket is olvasgatni.
Ja olyan segítségem volt nekem is, tehát tanácsot tudtam kérni :) Pl anyukámat felhívtam, szomszédasszony, meg itt is sokat segítettek a gyk-n :) 6-os megint
Hát eléggé fáj, de megér minden fájdalmat :) ))) Ne parázz, teljesen fölösleges... Fogd fel úgy hogy lesz pár eléggé kellemetlen órád, de a végén a karodban lesz a pici babád :) Amikor megszületik leírhatatlan örömet fogsz érezni, úgyhogy a szülés azért nem csak fájdalom :) hanem a legvége egy szuper jó érzés :) 6-os válaszoló
A kérdező hozzászólása: es a szulesben mi nem egyszeru?? en 22 eves vagyok.... es nem tudom elkepzelni... annyira faj??? tenyleg??? de akkor ha annyira faj, miert van az h van akinek 3-4 gyerek is van... ha annyira faaaj..... hmmmmm..... en nem tudom mert meg nem szultem...be is vagyok parazva... talan nem kellene ennyit parazzak??? nincs min..ugye?
Igazából a terhességben az utolsó hónap volt nekem a legnehezebb, nehéz volt mozogni a pocak miatt, alig bírtam menni is. Egyébként dolgoztam a 36. hétig, szeretem a munkámat és volt is kedvem hozzá :) Aztán a szülés sem egyszerû... de ezzel nem mondtam újat. Majd ha elsõ baba az elsõ pár hét amíg belejössz, de ez többedik babánál sem lehet azért egyszerû... a fáradtság, összeszokás stb. miatt. Ezek után egyre könnyebb lett. Nekem nem volt segítségem, boldogultam egyedül is.
nekem az elsõ 12 hét volt a legnehezebb.pontosabban a 6.héttõl a 12.hétig.0-24-ben hánytam, a Szentestét kórházban töltöttem vészes hányás miatt...azóta minden oké.anyaságról még nem tudok nyilatkozni, mert addig még van kb 1-2 hetem.biztos nehéz, de egyben a legcsodásabb érzés lehet.Segítség alatt nem tudom pontosan mit értesz...nekem fontos a lelki támogatás, szerencsés vagyok, mert fantasztikus a családom, és rengeteg segítséget kapok mind anyagi, mind lelki, és fizikai téren is.(ezalatt azt értem hogy anyukám hetente jött takarítani mikor rosszul voltam.) 38hkm
A kérdező hozzászólása: Sok erot neked , es nagyon nagyon egeszseges babat kivanok Neked! :) Koszonom h valaszoltal :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom h irtal :) akkor sok turelmet kivanok Neked :) ) nalam majd a fozessel lesz baj..mert az nem tudok... a segitseggel arra gondoltam hogy nem tudod mit csinalj a gyerekkel...mi a baja... de ha a ferjed ilyen jol segit neked akkor szerencses vagy! Szerintem en is az leszek a baratommal....o is nagyon gyerekparti :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, jo ezeket olvasni :) batorlesz megigerem :) ) remelem nekem is hamarosan lesz egy kisbabam :) )) ha a sors is igy akarja :) )) szep napot mindenkinek :) ))
Igen, anyukám is ezt mesélte rólunk... hogy ettünk és aludtunk a testvéremmel. Õ sem értette miért nem alszik a pici fiam. Azóta már csak 2 x fél órát alszik nappal, de legalább a non-stop cicizésrõl leszokott :) egyébként 9 hónapos. Azt amit leírtál, meg anyukám mesélt én el sem tudom képzelni :) )))
Köszönöm a gratulációt! :-) Nem tudom amúgy, hogy némelyik babával miért nehezebb, tudom, hogy létezõ robléma sokaknál, én vagy extra szerencsés vagyok, vagy valamit jól csinálunk, de nekem ez a harmadik eszik-alszik gyerekem... Ma is délután már tûkön ültem, mikor ébred végre fel, mert menni akartam boltba, de gondoltam, elõtte megszoptatom, csak úgy indulunk el, ne a bolt közepén kérje.
Ja amit még le akartam írni! Gratulálok Gabka a picúrhoz!
Nem tudom miért, de nekem sokkal nehezebb volt az elsõ 3-4 hét mint most... (mondjuk az én kisfiam pont nem olyan volt mint amit leírtál Gabka, 3-4 x fél órát aludt napközben és szó szerint non-stop cicizni akart, még álmában is)... szóval nekem most sokkal könnyebnek tûnik, igaz még nem szaladgál, de mászni már mászik. 6-os vagyok
A kérdező hozzászólása: Nekem nem lesz senkim csak a barátom...
A kérdező hozzászólása: Gabka neked gratula :) de az is lehet h neked kotelbol van az ideged ;))) :p Jo egeszseget Nektek :) )) majd irok

A folsavat miért kell elkezdeni szedni még a terhesség előtt? A méhhel csinál valamit?

Legjobb válasz: segít "kikerülni" a nyitott hátgerinccel való születe´st.Ès a többi rendellenesse´get.

segít "kikerülni" a nyitott hátgerinccel való születe´st.Ès a többi rendellenesse´get.
A lényeg az, hogy a folsav felhalmozódjon az anya szervezetében, mert alapjáraton napi szinten nem fogyasztunk annyi folsavat, amire a babának és az anyukának is szüksége lenne. A folsav pedig a nyitott hátgerinc és különbözõ idegi rendellenességek megelõzésére van. Ezek a rendellenességek a megtermékenyítés utáni 2. héten tudnak kialakulni, és akkor a legtöbb kismama még nem is tud a kicsirõl. Ezért fontos, hogyha tervezett a baba, erre felkészüljön az anyuka.
Igaza van az elottem szolonak! En is szedtem a doki ajanlasara a terhesseg elott 2 honappal, dehat a 2. honap utan meg nem jott ossze a baba es abba hagytam, de mar kovetkezo honapban ismet szedtem, mert + lett a tesztem.Elvegre az Elevit is ezert lett kitalalva csak az fel van turbozva meg 1 kis vitaminnal is.Sajnos en nem birtam szedni az Elevitet, mert rosszul voltam tole! Gondolom babat szeretnel es azert erdekel a tema.Sok sikert! 11 hetes es 3 napos pocaklakos kismami
A kérdező hozzászólása: KÖSZI A VÁLASZOKAT... IGEN BABÁT SZERETNÉNK MÁR 7 HÓNAPJA

A terhességet miért az utolsó menstruáció első napjától kell számolni? Ha pl. tegnap teherbe estem, és júl.14-én jött meg akkor már 2 hetes? Valaki magyarázza már el, hogy van ez, mert nem értem.

Legjobb válasz: Ja és még valami: a teherbeesés is olyan fogalom, hogy eléggé megosztja a véleményeket. Mit nevezünk teherbeesésnek? A fogantatás pillanatát, vagy a beágyazódástól számoljuk? Mert a beágyazódás plusz 7 nap kb., vagyis ha tegnap megtermékenyült a petesejt, akkor a beágyazódás csak egy hét múlva várható. Van, akinél viszont akár 5 nap alatt is lezajlik, van, akinél elhúzódik. Ez így eléggé bizonytalan, ezért nézik az utolsó menstruációtól...

Ja és még valami: a teherbeesés is olyan fogalom, hogy eléggé megosztja a véleményeket. Mit nevezünk teherbeesésnek? A fogantatás pillanatát, vagy a beágyazódástól számoljuk? Mert a beágyazódás plusz 7 nap kb., vagyis ha tegnap megtermékenyült a petesejt, akkor a beágyazódás csak egy hét múlva várható. Van, akinél viszont akár 5 nap alatt is lezajlik, van, akinél elhúzódik. Ez így eléggé bizonytalan, ezért nézik az utolsó menstruációtól...
Orvosilag így könnyebb számon tartani a baba korát. A fogantatás pillanata eléggé kérdéses, úgyhogy az alapján nem lehet konkrét kort megállapítani. A méretek sem árulkodók, van olyan, akinek a babája 7 hetesen 6 hetes terhességnek felel meg a méretei szerint, más ugyanúgy 7 hetesen idõsebbnek tûnik. Késõbb, amikor már nagyobb a baba, úgy az orvos is látni fogja, hogy kb. milyen idõs lehet a méretek, ill. a súly alapján. Amíg még nagyon kicsike, addig meg csak egyetlen dátum biztos: az utolsó menstruáció elsõ napja, ezért ehhez igazítanak.
Azért számolnak az utolsó menstruáció elsõ napjától mert az biztos dátum, a fogantatás pontos dátumát senki nem tudja pontosan max. sejti. A terhesség elsõ két hetében a szó szoros értelmében tényleg nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki. A terhesség elsõ 12 hetében az ultrahangos méretek alapján elég jó közelítéssel be lehet lõni a terhesség korát. Akkor szoktak így számolni, ha valamiért bizonytalan az utolsó havivérzés ideje.
Ráadásul ha utánaszámolsz, akkor a terhesség 9 hónap, mégis 40 hét. :)
A kérdező hozzászólása: és akinek PCOS-ja van és hónapokig nem menstruál annak ezt, hogy számolják? Mert hallottam már olyat aki igy is terhes lett.
Akkor ott marad a méretekbõl történõ megállapítás, de szerintem ez nagyon ritka eset, hogy menstruáció nélkül esik valaki teherbe, így az általános eljárás az, hogy az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhesség korát. Amúgy meg az elején annyira úgysem mérvadó, inkább a terhesség harmadik harmadában lesz ez fontos, hogy milyen korú a baba a szülés várható idõpontja miatt. Ha meg nem fejlõdik rendesen és kisebb a baba, mint a vélt kora, akkor úgyis kivizsgálások következnek, ami megint adhat egy ezredik kormegállapítási eredményt...
Nekem magándiagnosztikán beírták az utolsó vérzést, így kalkulálta 8 hetesre, és így kalkulálta a szülés idõpontját. Mondtam hogy 1 héttel késõbb fogant, ez bebizonyosodott a méretekbõl. Így újrakalkulált, 7 hetesnek, és késõbbi születési idõpontnak.

A terhességi cukorbetegeknek miért kell Budapestre mennie befeküdni? Miért nem tudják a vidéki kórházak ellátni? Hisz diétás kaját kap meg inzulint és nem értem miért van ez így?

A vidéki orvosok, dietetikusok nem értenek hozzá?Azért kérdezem ezt,mert 32 hetesen jött ki nálam el?ször 7,6 volt volt amikor 8,5 a cukrom ami hozzátenném a n?gyógyászat dietetikusa szerint nem vészes még.Õ azt mondta a 10 fölötti az ami már komoly probléma f?leg hogy már a végét járom.A diabétesz egyébként a terhesség 20-24.hetében szokott el?jönni.Teltek a hetek voltam cukor terhelésen,be is fektettek 2 napra és nézték a cukrom ,de mindíg magasabb mint 6 ált.7-8-9 között mozog bármilyen keveset is eszek.Elküldtek a cukorgondozóba ahol szintén nem tudnak mit kezdeni velem mindíg magasabb mint az el?bb említettem pedig én tényleg betartom a diétát,amit el?írtak.Most már a 37 hetem kezdem meg és föl akarnak küldeni pestre.Nem értem miért nem tudnak itt kezelni inzulinnal ,miért kellene a terhességem végén (lehet hogy a jöv? héten már megszülök amúgy is)fel mennem szülni Pestre?Ott is csak feküdnék,vért vennének meg adnák az inzulint.A n?gyógyász szerint is már semilyen rendellenességet nem okoz és ez nem nem akkora probléma.Ma beszéltem az orvosommal és valószín? inkább megcsászároz el?bb mint kitegyen ennek a tortúrának,de én se szivesen mennék egy vadidegen orvoshoz szülni.Ha volt már valaki hasonló helyzetben vagy rokona,ismer?se örülnék ha írna róla.

Legjobb válasz: Nem értem ezt a hercehurcát így szülés elõtt. Fõképp óriási hiba lenne csak ezért császározni!!! Az én cukorterhelésem 8.2 mm/l volt. Ugye megcsinálták az éhgyomri cukrot, megitatták a szirupot, a cukrom felment és mindenki elszörnyûlködött, de a fáradságot már nem vették hogy egy újabb óra múlva megnézzék, hanem miután vészesen leesett a cukrom a terhelés után 4 órával 3 mmol/l-re akkor meg kapkodni kellett. Fogalmam sincs miért kell a kismamákat ezzel terrorizálni. A terhességi cukorbetegség lényege hogy az emelkedett vércukorszint nem megy le. Nálam is a reggeli mindig normális volt ( 4 mmol/l ), kajálásra felment, egy rendes ebéd után 2 órával már volt 10-12 mmol/l is, de újabb 2 óra múlva már megint csak 5 mmol/l volt. Én vettem cukormérõt, gondosan mértem, felírtam azt is hogy mit mennyit ettem és mikor a nõgyógyász el akart küldeni a cukorgondozóba elétoltam a füzetet és közöltem nincsen rá szükségem. A legdiétásabb legkevesebb ennivalóra is felment a cukrom aztán meg lement. Megnézte és azt mondta hogy nem kell a cukorgondozóba menni, legközelebbi terhelésnél a szirup megivása után igyak sok ásványvizet és minden rendben lesz. És a következõ terhelésnél 6,8 mmol/l volt a cukrom. Van egy olyan dolog hogy glükózintolerancia. A terhes nõknek az anyagcseréje kissé lassabban reagál. Ennyire egyszerû. Az egész szervezetünk hanyatt-homlok felborul átalakul, teljesen megváltozik, a hormonok össze-vissza ingadoznak miért pont a vércukor lenne normális. Amikor diétára fogják azt a kismamát akinek nem is kellene, meg feleslegesen inzulinozzák, meg grammra etetik és szegény anyuka éhes akkor a baba is éhezik. Jókat ettem-ittam a vizsgálaton kívül két szép gyönyörû gyermekem van és a szülés után a vércukrom többé nem ment föl egy négyfogásos vasárnapi ebéd után se.

Nem értem ezt a hercehurcát így szülés elõtt. Fõképp óriási hiba lenne csak ezért császározni!!! Az én cukorterhelésem 8.2 mm/l volt. Ugye megcsinálták az éhgyomri cukrot, megitatták a szirupot, a cukrom felment és mindenki elszörnyûlködött, de a fáradságot már nem vették hogy egy újabb óra múlva megnézzék, hanem miután vészesen leesett a cukrom a terhelés után 4 órával 3 mmol/l-re akkor meg kapkodni kellett. Fogalmam sincs miért kell a kismamákat ezzel terrorizálni. A terhességi cukorbetegség lényege hogy az emelkedett vércukorszint nem megy le. Nálam is a reggeli mindig normális volt ( 4 mmol/l ), kajálásra felment, egy rendes ebéd után 2 órával már volt 10-12 mmol/l is, de újabb 2 óra múlva már megint csak 5 mmol/l volt. Én vettem cukormérõt, gondosan mértem, felírtam azt is hogy mit mennyit ettem és mikor a nõgyógyász el akart küldeni a cukorgondozóba elétoltam a füzetet és közöltem nincsen rá szükségem. A legdiétásabb legkevesebb ennivalóra is felment a cukrom aztán meg lement. Megnézte és azt mondta hogy nem kell a cukorgondozóba menni, legközelebbi terhelésnél a szirup megivása után igyak sok ásványvizet és minden rendben lesz. És a következõ terhelésnél 6, 8 mmol/l volt a cukrom. Van egy olyan dolog hogy glükózintolerancia. A terhes nõknek az anyagcseréje kissé lassabban reagál. Ennyire egyszerû. Az egész szervezetünk hanyatt-homlok felborul átalakul, teljesen megváltozik, a hormonok össze-vissza ingadoznak miért pont a vércukor lenne normális. Amikor diétára fogják azt a kismamát akinek nem is kellene, meg feleslegesen inzulinozzák, meg grammra etetik és szegény anyuka éhes akkor a baba is éhezik. Jókat ettem-ittam a vizsgálaton kívül két szép gyönyörû gyermekem van és a szülés után a vércukrom többé nem ment föl egy négyfogásos vasárnapi ebéd után se.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszólónak mondanám, hogy a cukor csak akkor magasabb ha eszek egyébként éhgyomorra mindíg jó 4, 7 körûl mozog és evés után 2-3 órával beáll a rendes szintre.De evés után 1 órával felugrik 6-7-8 körülire.Amúgy köszönöm mindenkinek a hozzászólást.

Miért nem ajánlott egy újabb terhesség mellett szoptatni? Miért kell elválasztani a babát?

Legjobb válasz: Ez így nem igaz, hogy nem ajánlott. Régebb valóban ez volt az orvosi álláspont, de mára ez megdõlt. Már csak azoknak a kismamáknak nem ajánlják terhesség mellett a szoptatást, akik valamilyen formában veszélyeztetettek. Egészséges terhesség mellett lehet szoptatni, tanúsíthatom. 24 hetes terhes vagyok, a 20 hónapos kislányom még napi minimum 3X szopizik, néha éjszaka is. Bõvebben itt olvashatsz a témáról: http://www.lll.hu/node/124 http://www.kismamablog.hu/szoptatas/szoptatas-terhesseg-alatt

Ez így nem igaz, hogy nem ajánlott. Régebb valóban ez volt az orvosi álláspont, de mára ez megdõlt. Már csak azoknak a kismamáknak nem ajánlják terhesség mellett a szoptatást, akik valamilyen formában veszélyeztetettek. Egészséges terhesség mellett lehet szoptatni, tanúsíthatom. 24 hetes terhes vagyok, a 20 hónapos kislányom még napi minimum 3X szopizik, néha éjszaka is. Bõvebben itt olvashatsz a témáról: http://www.lll.hu/node/124 http://www.kismamablog.hu/szoptatas/szoptatas-terhesseg-alatt
Elvetélhetsz, mivel a szoptatás méhösszehúzódásokat okoz.
A kérdező hozzászólása: Én, a kérdezõ abbahagytam a szoptatást 10 hetes terhesen. A lányom akkor 15 hónapos volt. EGyik napról a másikra ment. (csak reggeli és esti szopik voltak már) Soha többé nem kérte a nagylányom. Azóta 4, 5 hónapos a pici. Nagyon jól szopó baba, semmi gondunk. A nagy sem kéri vissza a cicit.
Szia! Én a 8-asválaszoló vagyok!Egy éves kérdés.... Szóval közben én is babaát várok!A lányom 20 hós volt mikor tehrebe estem!Most vagyok 27 hetes és még szopik!Legalább este, de most jönnek a leghátsó fogai, így van hogy nappla is kéri sokszor meg éjjel is!De általában csak este cicizik!Mikor tehres lettem még 3* cicizett!A reggeliek a rosszulétek miatt maradtak el, a a délirõl Õ szokott le!Semmi baja a pocakbabámnak, sõt Õ is olyan szépnagy lesz mint a nagylányom volt!Aztmondja a dokim! :)
Megkérdezhetem mi lett a szoptatással? babákkal?
nyugodtan lehet szoptatni terhesen is! az elõfordulhat, hogy a lányod választja el magát, mert a tej sósabb ízû lesz. mi így jártunk amikor terhes voltam a fiammal, de semmi gond nem volt a szoptatás miatt.
Én szoptatós baba mama csoportba járok a lányommal!Most 2 hónap latt 5 anyukának született meg a második babája akik végig szoptattak terhesség alatt!Sõt most a két babát szoptatják egyszerre! Ezt tandem szoptatásnak hívják!Ha esetleg szakmai tanácsra lenne szükséged priviben nagyon szívesen magadom a szoptatási szaktanácsadó e-mail címét (õ is lll-es), aki nekünk segített!És biztos készséggel segít és válaszol minden kérdésedre! 13, 5 hós szopizó kislány anyukája
Nem minden orvos álláspontja dõlt meg. Az enyém kerek-perec közölte, hogy õ terhesség alatti szoptatást annyira nem támogatja, hogy akkor a terhesgondozást sem vállalja el. Két barátnõm szoptatott terhesség alatt, mindkettõnél minden rendben volt (ergo nem voltak a veszélyeztetett kategóriába), mégis mindkettõnek elment a babája. Az egyikük még nagyobb orvosi kontroll alatt is volt (az õ dokija azt látta jónak, akkor csak nem lehet veszélytelen), egyik héten még volt szívhang, a másikon nem. Semmilyen más tünet nem volt. Még korábban mondták neki (védõnõ, doki), ha görcsöl, vérez, azonnal abbahagyni a szoptatást.
egy pillanatra megijedtem, de megnyugtattatok :) mi 7, 5 hósak vagyunk és érezik a kistesó úgy tûnik. Ha lehet, én 1 éves koráig szoptatnám a lányom.
A kérdező hozzászólása: Én még addig kitartok, amig az orvos meg nem erõsiti a terhességemet. Érdekes, én már annyira nem vagyok szopifüggõ. Azt hiszem, a lányom inkább, bár szerintem ha nem látna engem egy hétig, szó nélkül elhagyná. NAgyon szeretek szoptatni, de nagyon sokat szenvedtem, hogy ez igy legyen. Elment a tej, visszajött, az elején 8.napra jött meg, iszonyatosan beteg voltam, fejtem fejtem 8 hónapos koráig. Aztán anyatej adó is lettem... szóval elég volt. én már szivesen abbahagynám. Persze ha a lányom akarja, folytatjuk. Kivéve, ha babát várok . Akkor szépen lassacskán elhagynám....
Jajj... Akkor kedves Kérdezõ, egy cipõben járunk!:) A kisfiam 13 hónapos, még nappal 2-3x szopik, de van hogy éjjel is kér 1x. Emellett terveztük már a kistesót és össze is jött, 5 hetes kis mazsola van a pocakomban. Tudom, hogy most jó lenne elválasztani a kisfiamat, hogy a pici most mindent megkapjon, amire szüksége van, de nem tudom muszáj-e. Meg az a másik az, hogy én is és a kisfiam is még erõs szopifüggõk vagyunk..:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. a link is hasznos. 1 éves a lányom, reggel este szopizik, és úgy néz ki babát várok.....
Grstulálok! :) 8-as!

Miért nézi a párom, és az anyja semmibe a terhességem? Anyós örökbe fogadta a páromat, mert nem lehetett gyereke. Neki a terhesség nem jelent semmit. Õ a világ legjobb anyja, saját véleménye szerint. Nekem mindent bírni kell.

Úgysem lesz baja a gyereknek.Ha eddig megmaradt,akkor már nem mehet el.Hozzáteszem,3vetélésem volt ezelőtt.Mindent megcsinálok itthol,a párom nem segít.Ha az anyjához megyünk,ott is csak véleményezik mindent anyós.8Hónapos kismama vagynok,ma megkaptam a páromtól,hogy bezzeg az xy még dolgozik,pedig csak pár héttel fiatalabb a terhessége.Estére már szét szakad a hátam,pihennem kellene,mert görcsölök sokat,de nem lehet,mert akkor az van,hogy ez nem betegség.Ki akaszt,hogy senki nem nézi,azt,hogy hogy érzem magam.

Legjobb válasz: Te is jónak szülsz, sajnállak :( Talán beszéld meg vele, bár az ilyenek úgyse hallgatnak az észrévekre. Csomó ilyen férfi ismerõsöm van. Van egy véleménye, ami teljesen illogikus, 100 észérvvel megdönti bárki, de még akkor is ragaszkodik hozzá.

Te is jónak szülsz, sajnállak :( Talán beszéld meg vele, bár az ilyenek úgyse hallgatnak az észrévekre. Csomó ilyen férfi ismerõsöm van. Van egy véleménye, ami teljesen illogikus, 100 észérvvel megdönti bárki, de még akkor is ragaszkodik hozzá.
Nagyon magasról letojnám a véleményüket. Viszont, ne haragudj, le kell írnom, mennyire sajnállak, mert elképzeltem, mi lesz szülés után. Az sem betegség, igaz, hogy majdnem kettészakadtál, és nagyon hosszú idõ regenerálódni, a 6 hét lófütty, de szerintem neked a 6 hét alatt is ugrálnod kell majd - lesz egyáltalán idõd a kicsire? Mi lesz így veletek?? :((((
Végre egy terhes kismama aki nem a semmire nyávog! Kicsit állj ki magadért és a babáért! Szerintem fontosabbak vagytok ti, mint az, hogy anyós és a párod milyen hülyeségeket képzel be magának. Nem lehet hogy anyósod irigy rád? A párod akarta a babát?
Talán tényleg jobb lenne, ha szülés után anyukádhoz mennétek, õ biztos segítene neked, mert sajnos nem hinném, hogy ha szülés elõtt ilyenek veled, akkor utána szerintem még rosszabbak lesznek, hiszen akkor mondhatják, hogy mit nyavalyogsz, nem is vagy már terhes.Az elsõ babánál is ez volt?
Nagyon sajnállak. Csak azt nem értem, hogy miért az pofázik mindig, aki egy gyereket sem szült még??!! A férjedet meg rángasd el magaddal a dokidhoz és kérd meg a dokit, hogy neki is magyarázza el az állapotodat.
Az a baja talán, hogy nem õ az igazi mamája a gyereknek, és jól tudja, hogy nem fog rá hasonlítani a gyereked majd. Amúgy ne aggódj és pihenj többet!Túl stresszes vagy!Ja meg, hagyd el ezt a barmot.
Félre értettél szerintem. :) Nem rád értettem azt hogy nyávogsz. Rengeteg olyan kismama van itt akinek ha meg kell emelnie egy bögrét, leesik a gyûrû az ujjáról. A "bók" neked szólt, amiért te nem vagy ilyen. Utolsó voltam.
Veszélyeztetett terhes vagy? Ha igen, akkor az más, ha nem, akkor meg tényleg nem kellene túlozni, hiszen ez tényleg nem betegség, hanem állapot!
A kérdező hozzászólása: Õ a 2.babánk.A kislányomat sem látta anyósom 2éves koráig.Mondván, hogy talán nem is a fiáé.A párom akarta leginkább a kicsit, ezért sem értem miért nem érti meg ha elfáradok.Nem szoktam nyávogni, nem vagyok lusta, de talán elvárhatnám, hogy segítsen itthol.Még a kiságyat is én raktam, csavaroztam össze mikor megvettük.Biztos , hogy irigy anyósom, ezért nem nézi semmibe, a terhes nõket.A kislányomat is lekiabálta 3évesen, hogy miért áll fel evés után az asztaltól, meg kéne várni, míg mindenki megeszi a kaját.Persze az õ gyerekei már 3évesen is tökéletesek voltak, mint õ.Egyébként pont tegnap kérdeztem a páromat hogy ha hazajövök a kórházból, akkor is ez lesz?Mert akkor fogom a gyerekeket és elmegyek egy hétre anyumhoz.
A kérdező hozzászólása: Veszélyeztetett terhes vagyok, a vetélések, és asthma miatt.Plusz nyitva a méhszájam.A párom ezt az idiótaságot csak most kezdte, de ez a:mozgás nem árt...elhangzott az anyja szájából is ezelõtt, most pedig a pároméból.Anyuka felõl fúj a szél, fingja nincs a terhességrõl, de hülyeséget beszélni tud.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem rám értetted.:-) Hmm, Az elõzõ terhességemnél itt hagyott a párom 14hetesen.Mire mentem szülni, visszakönyörögte magát.Azóta viszonylag normális a kapcsolatunk.Tudom, sokan mondják, hogy vissza se kellett volna vennem.
Itt nem csak az anyóssal van ám baj, hanem a kedves "pároddal" is. Az anyós egy bunkó, minek mentek hozzá? Alapvetõen nem szoktam ilyesmit tanácsolni, hogy ne látogassátok, mert a család az család; de basszus 2 évig a saját unokáját nem volt hajlandó megtekinteni és most is csak sérteget - egy ilyen hülye nõszemélyhez járjon a fia egyedül, én ugyan nem mennék azért, hogy csesztessen. A párod is egy fõnyeremény lehet hallod, ha 8 hónapos veszélyeztett terhesként azzal b*szogat, hogy dolgozz többet. Csak azt nem értem, hogy ha már van egy gyereketek, akkor nyilván ismered egy ideje, hogy milyen. Szerinted egy ilyen embernek kell még egy gyereket szülni, akármennyire akarja is? NEM! Ott kell hagyni a p*csába. Ilyesmire nincs mentség, hogy 3 vetélés után még téged szekál, hogy dolgozz. Ez az ember se nem tisztel, se nem szeret. Lehet vergõdni, hogy csak az anyja hülyesége miatt ilyen, DE aki tényleg SZERET, annak mindegy mekkora vadbarom az anyja, akkor sem kezel így egy nõt, fõleg nem a te állapotodban. HAgyd ott, komolyan mondom.
"Azóta viszonylag normális a kapcsolatunk.Tudom, sokan mondják, hogy vissza se kellett volna vennem." És neked nem fordult meg a fejedben, hogy egy olyan irdatlan utolsó taplót, aki elhagy terhesen, tényleg nem kellene visszavenni? Viszonylag normális kapcsolat az neked, hogy veszélyeztett terhesen szekál, meg elhagy?! Ne is haragudj, de ezt a helyzetet magadnak is köszönheted. Ennyire hülye és naiv nem lehetsz...
Ha engem elhagy a párom 14 hetesen (vagy 14 hetes babával?) és én vagyok olyan jószívû/hülye, hogy visszafogadjam, nem akarnék neki második gyereket is szülni :(
Ezek után, hogy az elsõnél is elhagyott, most meg így viselkedik veled, én úgy hagynám ott, hogy hátra sem néznék.Szerintem egyenlõre ha teheted költözz haza.Senkinek sem jó, ha idegeskedsz.
A kérdező hozzászólása: 14hetes terhes voltam mikor otthagyott, azt mondta megilyedt.Szülés után még 1évig külön laktunk, de mivel normálisan viselkedett, gondoltam megpróbálhatjuk a pici miatt is.Ez a baba becsúszott, én pedig nem tudtam elvetetni.Különben nem akartam több gyereket.Én biztos nem megyek az anyjához mostanában.Az a baj, hogy nagyon befolyásolja anyós a páromat, és õ meg hallgat az anyjára.:-( Én az utolsó után is adok esélyt az a baj.Nekem fontos a család, és, hogy legyen apa a gyerekek mellett.Csak hát egy kis megértést, és segítséget várnék el.
Most mégis mit vársz ? Semmit csak panaszkodott, mert otthon senki sem hallgat meg! Te választottad a gyerekeid apját, aki nem segít semmit, csak az xy-nal jön, hogy az még dolgozik. Mi lesz még ezután ?!

Miért kell vissza mennem a dokihoz ha bizonyított a terhesség és 5 hetes voltam?

holnap kell vissza mennem.Mikor 2 hete voltam akkor múltam 5 hetes+4 napos csinál a doki hüvelyi uh is.És mégis vissza rendelt 2 hét múlva.De miért?Holnap megyek vissza.Remélem minden rendbe a picivel....

Legjobb válasz: Azért rendelt vissza hogy van-e szívhang, amelett hogy megállapította a terhességet ez a másik legfontosabb.....és jo sok minden lesz.

Azért rendelt vissza hogy van-e szívhang, amelett hogy megállapította a terhességet ez a másik legfontosabb.....és jo sok minden lesz.
Ahogy az elsõ írta, 2 hete még nem volt szívhangja, most megnézik van-e, vagyis él-e a babád? Drukkolok. Lesz még 4 kötelezõ ultrahang a terhesség alatt, sok vérvétel, a vége felé NST vizsgálat, ezek kötelezõ vizsgálatok. El kell menj majd háziorvosi vizsgálatra, EKG-ra, fogorvoshoz is.
A kérdező hozzászólása: köszike. a továbbit tudom mivel a 3.baba lesz.de eddig mindig az 5.héten mentem és nem rendelek vissza....
Mert még nem látott szívmûködést. Most már biztos lesz, ne izgulj!

6 hetes terhes vagyok. Miért kell ennyire sokszor pisilnem. Ez normális? Még ilyenkor nincsenek is nagyon jelei a terhességnek (rosszullét stb. ). Vagy nincs idegeskedésre okom? Mikor kezdődnek a rosszullétek?

Legjobb válasz: Gyakori pisilés a terhesség velejárója,ugy 18hét utan még vizelet csöpögés is elõfordul gyakran.nekem a jelek a 6-7héten jöttek.

Gyakori pisilés a terhesség velejárója, ugy 18hét utan még vizelet csöpögés is elõfordul gyakran.nekem a jelek a 6-7héten jöttek.
Szia! A sok pisilés normális. Még nem is tudtam hogy terhes vagyik, de fél óránként jártam. Sokan azt mondják, már elõtte is szedik a vitaminokat. Próbáltam kétszer is az elsõ trimeszterben, de nagyon rosszúl voltam tõle. (Elevit). A doki azt mondta, felesleges szedni ha úgyis kijön, úgyhogy abbahagytam, hátha jobb lesz, ha már a méhlepény táplálja a kicsit, és nem bánt a bogyó annyira. Aztán a Gravidától is szuityokul voltam. Most Hipp Natalt iszom, semmi bajom tõle. Nem szedek mellé semmit. A dokim is, én is a természetesség hívei vagyunk, régen sem szedtek be annyi bogyót, mégis minden jó volt. Ha rossz lesz a vérképem, úgyis ad még mellé kiegészítésként. Szerintem igaza van. De ezt embere és dokija válogatja. 27 hetes kismama
Annyi ídõsen én is sokszor jártam pisilni, de hálistennek elmúlt.A rosszúllétek szerintem mindenkinél máshogy van.Nekem mikor nem jött meg a fogam fájt nagyon innen tudtam, hogy babás lehetek.Aztán a 3dik hónapig hányinger, szagoktól undorom volt.Ha szerencséd van akkor talán kimaradsz belõle. Jó babavárást! 23hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Mikor kezdtetek vitaminokat szedni? És mit ajánlanátok? Elsõ gyerek lesz nem tudom azt sem milyenek vannak!
Én lassan kilenc hetes leszek, de hála Istennek idáig elkerült a rosszullét ami remélem már nem is jön elõ, söt a pisilés is kezd alább hagyni.A cici fájás az viszont éjszakánként szörnyûûû nemtudom mekkorák lesznek de már most nõtt egy méretet.
A gyakori pisilési inger a koraterhesség egyik jele.De lehet felfázás is, bár azt felismernéd. Szabály pedig nincs arra, hogy mikor kell kezdõdniük a rosszulléteknek. Én pl. egyszer sem voltam rosszul, röhögve csináltam végig az elsõ trimesztert, míg más kismamik hánytak, és egészséges a kicsink. 18 hetes kismama
Nekem már most(4 hetesen) reggel és délelõtt hányingerem van és pisilni is sokat kell tehát nincs idõpontja a rosszulléteknek, szerintem se kell vitamin gyógyszer formábon sok gyümi, zöldség és tejtermék...
A kérdező hozzászólása: Te már négy hetesen elmentél dokihoz, vagy még vársz vele?
már voltam dokinál kedden és akkor állapították meg hogy 4-5 hetes de 4 hetest írtak rá a papírra hogy 2 hét múlva ha megyek biztosan halljunk szívhangot egy hete lett pozitív a tesztem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!