Találatok a következő kifejezésre: A terhességi miért (340 db)

Azok akik nem élvezték a terhességet miért nem?

Én rettegek újra terhes lenni pedig probléma mentes terhességem volt.Egyszer?en annyit aggódtam állandóna h saját magamnak rontottam el ezt a csodás id?szakot.

Legjobb válasz: Szia, én is sokat aggódom, fõleg így a vége felé. Meg azt mondják, minden terhesség más és más. De azért ha már túl lennék a szülésen, biztos vállalnék még egy gyerkõcöt.

Szia, én is sokat aggódom, fõleg így a vége felé. Meg azt mondják, minden terhesség más és más. De azért ha már túl lennék a szülésen, biztos vállalnék még egy gyerkõcöt.
Én igazából a 4.5 hónap kórház miatt nem igazán élveztem a dolgot...persze az aggódnivaló nálam jogos is volt, úgyhogy én is rettegtem minden új naptól, hogy ne történjen semmi baj.Aztán a szülés elõtt 3 héttel megint befektettek, mert kisebbnek mérték a babám(persze semmi baja sem volt, mint aztán kiderült)kaptam minden nap szurit, tapaszt, gyógyszert...brrrrrr!De végül is nem baj hogy bent voltam, mert lepényleválás miatt azonnal császároztak a 40+3 héten.Szerencsére a lányom makkegészséges, és én is megúsztam a dolgot.De ezek után sem ment el a kedvem, már az újabb projekt járogat a fejembe(10 hónapja szültem)Tudod, fõ a pozitív gondolkodás, és a hit, hogy minden rendben van és lesz.Ennyit tudunk tenni, mást nem nagyon...
Szia!Én azért nem élveztem a terhességem, mert az elejétõl fogva rosszul voltam.Rendszeres hányás, folyamatos hányinger, megjártam vele a kórházat is, mivel minden kijött belõlem.Sajnos ez végigkísért.Ehhez még jött a késõbbiekben a gyomorégés, állandó görcsölés és még sorolhatnám.Nem panaszkodtam, de nem volt jó terhességem.Remélem a második panaszmentesebb lesz.Na és az aggódás az mindennapos volt.Szerencsére minden oké volt, azóta van egy 14 hónapos kicsi lányom.
Én most vagyok 36 hetes, de nem mondanám hogy élveztem a terhességet idáig.Szinte rögtön jöttek a rosszullétek, hányás, egész napos hányinger, undorodtam a kájáktól.Ez eltartott a 14. hétig.Aztán vérnyomásproblémám lett, azon aggódhattam, vizsgálgattak.A 20. héttõl pedig elkezdtem kinyílni, sokat kellett pihennem, féltem a koraszüléstõl, hétrõl hétre éltem, alig mertem elmenni valahova, sokat feküdtem. A 32 hétig stagnáltam, aztán tovább nyíltam, na akkor majdnem kórház, de megúsztam.Itthon non-stop ágy, csak fürdeni kelhettem fel a 36. hétig.Nem volt leányálom, de kibírtam. Remélem már nem lesz több baj ezután, egy kicsit szeretném már élvezni is a babavárást!! Kicsit nyugodtabb vagyok, most már ha megszülnék sem lenne baj. És mindezt megelõzte két vetélés, és ez a baba is egy évre jött össze. Hát nekem ezek az élményeim, de ezek ellenére is IMÁDOM a fiacskámat, és már nagyon várom.
Sajnos én is mindennap aggódok.Fõleg hogy közel van a méhszájhoz a méhlepény. Sokat szúrkál a hasam.Hálistenek a hányinger meg a hányás elmúlt. De még mindig sokat alszok.:-)

Terhesség alatt normális hogy csak a mensim késik? A mellem nem fáj, nem érzékeny, semmi. Hihetetlen, sokszor kételkedem a terhességemben. Miért?

4+6 hetes vagyok.Els? baba, és 22 éves vagyok. Néha megijedek hogy baj van.

Legjobb válasz: Én csak 5hét 3 naposan csináltm tesztet, az émelygés, cicifájás, álmosság még késõbb kezdõdött. Akkor csak annyi volt, hogy sûrûn jártam pisilni és húzodott a hasam, ahogy nyúltak a méhszalagok.

Én csak 5hét 3 naposan csináltm tesztet, az émelygés, cicifájás, álmosság még késõbb kezdõdött. Akkor csak annyi volt, hogy sûrûn jártam pisilni és húzodott a hasam, ahogy nyúltak a méhszalagok.
Nyugi, nekem sem volt semmi tünetem.A mai napig jól érzem magam, semmi nem volt.A párom erõltette a tesztet 8 hetesen! mert fel voltam puffadva.Csak lestem mikor pozitív lett. :-) 39 h
ja és nekem azért nem tûnt fel, hogy nincs mensim, mert barnáztam.nem tudtam mi az, és azt hittem menstruálok.
A kérdező hozzászólása: Nekem még barnázás sem volt. Egyszerûen késik. De persze a megjön érzés most is tart, és mindig azt hiszem meg fog jönni. Ezen kivül tünet mentes vagyok. Gratulálok, és könnyû szülést. :) Köszi hogy válaszoltál.
A kérdező hozzászólása: És a melled mikor kezdett fájni? Vagy még most sem fáj?
Nekem a hasam a 20. hétig húzott le, mintha meg akarna jönni a bajom. Nyúlnak a méhszalagok, nyugi, ez természetes. Boldog Babavárást!
Még mindig én... A melleim egyszer sem fájtak, csak keményebbek voltak az elején.Most könnyûnek, lazának érzem.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm. Megnyugodtam hogy a megjön érzés miért van. Sokat olvasok, nézek utána mi miért is van. Nektek is boldog babavárást :-)

Melyik a legérzékenyebb terhességi tesz? Melyik mutatja ki leghamarabb a terhességet? Miért késhet?

Úgy néz ki a helyzet, hogy 3 napja késik a mensim. Sosem szokott, inkább korábban lep meg. Igaz, hogy gumival szoktunk védekezni, de szeretném kizárni ezt a lehet?séget, miel?tt orvoshoz fordulok. Mi más okból késhet még? Nincs különösebb stressz az életemben(itthon vagyok Gyes-en), nem voltam beteg, semmi panaszom, tünetem nincs, csak hogy nem jött meg.

Legjobb válasz: szia, nekem a gabriel teszt vált be, az orvos ultrahangon még nem látott semmit, csak vérbõl tudták kimutatni, hogy terhes vagyok de a teszt már jelzett igen határozottan nem csak halvány csík volt. 38 hetes kismama

szia, nekem a gabriel teszt vált be, az orvos ultrahangon még nem látott semmit, csak vérbõl tudták kimutatni, hogy terhes vagyok de a teszt már jelzett igen határozottan nem csak halvány csík volt. 38 hetes kismama
Én a mensi elõtt 3 nappal a Lillyvel már pozitívat teszteltem. :)

Akinek terhesség alatt magas lett a cukra az tényleg nem hordhatja túl a terhességet? Miért?

Nekem egy szòval nem mondott ilyet a dokim,most akkor baja lehet a babámnak? 39+3hkm

Legjobb válasz: Barátnõm egy hónapja szült 40 plussz 4-re. Cukros volt. Én is az vagyok, a doki nem mondott semmi ilyet,most járok a 34-ben. Gondolom ha túl sok a magzatvíz, vagy túl nagy a baba.

Barátnõm egy hónapja szült 40 plussz 4-re. Cukros volt. Én is az vagyok, a doki nem mondott semmi ilyet, most járok a 34-ben. Gondolom ha túl sok a magzatvíz, vagy túl nagy a baba.
errõl még soha nem hallottam.arról igen hogy a lepény elöregedhet és koraszülést okoz. De ez nálad már nem fordulhat elõ.:)
Ez nem igaz, pár hete szültem, több cukrostársamnak indították a szülést 40+6-on. Persze lehet hogy Kórháza válogatja, a Margitban Bp.-en túlhordhatod.
Elõzõ vagyok ismét, uh-on látják ha túl sok a magzatvíz, ez pl. nem jól karbantartott terhességi cukrot mutat, ilyenkor el tudom képzelni hogy nem engedik a túlhordást. Esetleg ha mellé más betegség is társul, mint pl. nálam volt epepangás is és a végére magasvérnyomás is, indították is a 39. héten.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! Ez megnyugtató, akkor minden ok! Mindenkinek szép napot.
Nálunk egy hetet engednek ráhúzni cukrosan is, nem cukrosan is, a dokim ezt mondta.
Nekem nem engedi tulhordani es a babam normalis kategoriaban kicsike meretu es nem sok az vizem!!Az en orvosom azt mondta azert inditanak ha a nem bujik ki idoben a baba mert a szervezet egyre nehezebben birkozik meg a szenhidratokkal es ez egy igy van mert erzekelem, hogy amit 3hete megettem es normalis volt a cukrom tole attol most mar megugrik igy alig merek mar enni es ez nem jo. 36hetes kismama vagyok.
Valószínûleg azért nem sok a magzatvized, mert karban van tartva a cukrod. A nem karban tartott cukor nem azt jelenti hogy van 1-2 rossz értéked, hanem hogy általánosságban mindig magas.

Mi volt a legnehezebb a terhességedben? Miért nehéz az anyaság? Kell e tényleg segítség a gyerekneveléshez?

Legjobb válasz: En apa nelkül csinalom vegig, de a csaladom es a barataim tamogatnak. Föleg lelki tamogatast ertek, mivel terhesseg alatt olyan hormonbomba van az ember szervezeteben, h egy amugy nyugodt nö is kepes dührohamokat meg sirogörcsöket produkalni teljesen varatlanul. Ilyenkor jo ha van valaki a környezetben aki ezt oldja. Nyilvan azok is szerencsesebbek, akinek nem kell dolgozniuk közben, mert elhiheted, h mindenen jar az agyam csak a munkan nem. Nagyon hamar elfaradok es sokszor is voltm rosszul. Most lepek a 2. trimeszterbe ugyhogy csak az elsö 3 honaprol tudok nyilatkozni eddig.

En apa nelkül csinalom vegig, de a csaladom es a barataim tamogatnak. Föleg lelki tamogatast ertek, mivel terhesseg alatt olyan hormonbomba van az ember szervezeteben, h egy amugy nyugodt nö is kepes dührohamokat meg sirogörcsöket produkalni teljesen varatlanul. Ilyenkor jo ha van valaki a környezetben aki ezt oldja. Nyilvan azok is szerencsesebbek, akinek nem kell dolgozniuk közben, mert elhiheted, h mindenen jar az agyam csak a munkan nem. Nagyon hamar elfaradok es sokszor is voltm rosszul. Most lepek a 2. trimeszterbe ugyhogy csak az elsö 3 honaprol tudok nyilatkozni eddig.
A fájdalommal kapcsolatban: 8 napos a harmadik babóm, de már alig várom, hogy legyen negyedik is!! :-) A fájdalom döbbenetesen nagy, el se tudod képzelni - de csak addig, amíg a kezedben nincs a picur. Amint a karodba foghatod, minden fájdalom feledésbe merül és csak arra gondolsz, hogy ez a kis emberke mindent megér! Szóval ne félj, egyrészt már sokan túlélték elõtted, másrészt tényleg akkora csoda maga a gyermek, hogy eszedbe se fog jutni utána a fájdalom. Csak a boldogság. :-)
Attól függ szerintem mennyire vagy felkészült, már szakmailag, ha lehet így mondanom, mert az anyaság is egy szakma.Én rengeteg jófajta könyvet olvastam és bízom magunkban, megaztán nagyon sok rossz példát is láttam, és egy-két jót is. A munkám miatt is folyamatosan gyerekek közt vagyok, szóval ha van idõd nézz el a könyvtárba, érdemes neveléssel kapcsolatos könyveket is olvasgatni.
Ja olyan segítségem volt nekem is, tehát tanácsot tudtam kérni :) Pl anyukámat felhívtam, szomszédasszony, meg itt is sokat segítettek a gyk-n :) 6-os megint
Hát eléggé fáj, de megér minden fájdalmat :) ))) Ne parázz, teljesen fölösleges... Fogd fel úgy hogy lesz pár eléggé kellemetlen órád, de a végén a karodban lesz a pici babád :) Amikor megszületik leírhatatlan örömet fogsz érezni, úgyhogy a szülés azért nem csak fájdalom :) hanem a legvége egy szuper jó érzés :) 6-os válaszoló
A kérdező hozzászólása: es a szulesben mi nem egyszeru?? en 22 eves vagyok.... es nem tudom elkepzelni... annyira faj??? tenyleg??? de akkor ha annyira faj, miert van az h van akinek 3-4 gyerek is van... ha annyira faaaj..... hmmmmm..... en nem tudom mert meg nem szultem...be is vagyok parazva... talan nem kellene ennyit parazzak??? nincs min..ugye?
Igazából a terhességben az utolsó hónap volt nekem a legnehezebb, nehéz volt mozogni a pocak miatt, alig bírtam menni is. Egyébként dolgoztam a 36. hétig, szeretem a munkámat és volt is kedvem hozzá :) Aztán a szülés sem egyszerû... de ezzel nem mondtam újat. Majd ha elsõ baba az elsõ pár hét amíg belejössz, de ez többedik babánál sem lehet azért egyszerû... a fáradtság, összeszokás stb. miatt. Ezek után egyre könnyebb lett. Nekem nem volt segítségem, boldogultam egyedül is.
nekem az elsõ 12 hét volt a legnehezebb.pontosabban a 6.héttõl a 12.hétig.0-24-ben hánytam, a Szentestét kórházban töltöttem vészes hányás miatt...azóta minden oké.anyaságról még nem tudok nyilatkozni, mert addig még van kb 1-2 hetem.biztos nehéz, de egyben a legcsodásabb érzés lehet.Segítség alatt nem tudom pontosan mit értesz...nekem fontos a lelki támogatás, szerencsés vagyok, mert fantasztikus a családom, és rengeteg segítséget kapok mind anyagi, mind lelki, és fizikai téren is.(ezalatt azt értem hogy anyukám hetente jött takarítani mikor rosszul voltam.) 38hkm
A kérdező hozzászólása: Sok erot neked , es nagyon nagyon egeszseges babat kivanok Neked! :) Koszonom h valaszoltal :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom h irtal :) akkor sok turelmet kivanok Neked :) ) nalam majd a fozessel lesz baj..mert az nem tudok... a segitseggel arra gondoltam hogy nem tudod mit csinalj a gyerekkel...mi a baja... de ha a ferjed ilyen jol segit neked akkor szerencses vagy! Szerintem en is az leszek a baratommal....o is nagyon gyerekparti :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, jo ezeket olvasni :) batorlesz megigerem :) ) remelem nekem is hamarosan lesz egy kisbabam :) )) ha a sors is igy akarja :) )) szep napot mindenkinek :) ))
Igen, anyukám is ezt mesélte rólunk... hogy ettünk és aludtunk a testvéremmel. Õ sem értette miért nem alszik a pici fiam. Azóta már csak 2 x fél órát alszik nappal, de legalább a non-stop cicizésrõl leszokott :) egyébként 9 hónapos. Azt amit leírtál, meg anyukám mesélt én el sem tudom képzelni :) )))
Köszönöm a gratulációt! :-) Nem tudom amúgy, hogy némelyik babával miért nehezebb, tudom, hogy létezõ robléma sokaknál, én vagy extra szerencsés vagyok, vagy valamit jól csinálunk, de nekem ez a harmadik eszik-alszik gyerekem... Ma is délután már tûkön ültem, mikor ébred végre fel, mert menni akartam boltba, de gondoltam, elõtte megszoptatom, csak úgy indulunk el, ne a bolt közepén kérje.
Ja amit még le akartam írni! Gratulálok Gabka a picúrhoz!
Nem tudom miért, de nekem sokkal nehezebb volt az elsõ 3-4 hét mint most... (mondjuk az én kisfiam pont nem olyan volt mint amit leírtál Gabka, 3-4 x fél órát aludt napközben és szó szerint non-stop cicizni akart, még álmában is)... szóval nekem most sokkal könnyebnek tûnik, igaz még nem szaladgál, de mászni már mászik. 6-os vagyok
A kérdező hozzászólása: Nekem nem lesz senkim csak a barátom...
A kérdező hozzászólása: Gabka neked gratula :) de az is lehet h neked kotelbol van az ideged ;))) :p Jo egeszseget Nektek :) )) majd irok

A Terhességet miért az utolsó menstruáció első napjától számítják? Miért nem attól a perctől kezdve amikor valószínüleg a baba megfogant?

Legjobb válasz: Mert a menstruáció elsõ napja mindig biztos, míg a fogantatás idõpontja közel sem!

Mert a menstruáció elsõ napja mindig biztos, míg a fogantatás idõpontja közel sem!
Mert a fogantatás napja VALÓSZÍNÛ a mensi elsõ napja meg BIZTOS.
gondolom ez igy van, de sajnos ez nálam nem jött be, mert PCOS miatt nekem januárban volt meg utoljára, ugyhogy a méretek alapján mondja az egyik doki x hetesnek, a másik y hetesnek.. .. Ha meg a méretek alapján is meg tudják mondani, ami ráadásul pontosabb, mint az utolsó menszesz, akkor nem értem, miért nem ezt használják-.
Pontosan azért amit az elõttem szólók leírtak. Mi nõk nem vagyunk egyformák. Kinek rövidebb a ciklusa kinek hosszabb nem mindenkinek van pont félidõben ovulációja.Ha Kicsit mélyebbre ásol ebben a témába megérted.
Amikor a lányommal voltam terhes, tudtam, hogy nem félidõben fogant meg. Addig nyúztam a dokit, amíg átszámolta. Akkor azt mondta, hogy a 12. heti UH méretek az irányadóak, ahhoz kell igazítani. Akkoriban ezek után mindenkiét átszámolta. Nekem bejött, pont napján született a lányom. Most tudom, hogy késõbb fogant meg, kíváncsi vagyok, most mit fognak csinálni.
Nekem is magas ez a terhesség számítás.Mindenkinek más és más idõpontban van peteérése.Miért a menszesz a támpont???

Melyik része volt a legnehezebb a terhességednek? Miért?

Els?, második vagy harmadik trimeszter.Miért volt nehéz

Legjobb válasz: elsõ!!! mert iszonyat rosszúl voltam, egyfolytába hánytam....

elsõ!!! mert iszonyat rosszúl voltam, egyfolytába hánytam....
Fizikailag egyik sem viselt meg különösebben, nem hánytam, max émelyegtem, még most a 37. héten sem vagyok rosszul. De a rengeteg vizsgálat és izgalom, az nagyon megvisel lelkileg. De babát várni akkoris a legjobb dolog a világon!!!!!!
Egyik sem volt nehéz, sõt gyönyörû volt minden pillanata. 4.hónapig, minden reggel úgy indultam munkába hogy elõtte hánytam egyet, aztán beértem a munkahelyre ittam jó cukros teát ettem hozzá szendvicset és utána semmi bajom sem volt. Utolsó hetekben már menni sem bírtam, de ez sem volt szörnyû. Inkább a szülés volt a legnehezebb része az egésznek, de így visszagondolva annyira nem is volt olyan vészes.:)
nekem az elsõ 15 hét, mert folyamatos hányinger és szédüléses rosszullét. és az utolsó 6hét, mert vizesedtem és fájt mindenem..
Harmadik. Nem gyöztem kivárni a végét! Föleg, hogy túl is hordtam. Az utolsó pár hét katasztrófa volt! :-)
Én imádtam az elsõ trimesztert, igaz, a 24. hétig végig hánytam az egészet. Minden reggel azzal indítottam. De így legalább tudtam hogy minden oké volt. A nehéz az volt hogy még nem volt látszata, nem tudtam vásárolgatni meg ilyenek. Az utolsó pár hét a legeslegrosszabb mert mindenen fáj, ülni nem jó, feküdni még rosszabb, állni sem jó, szóval már nagyon szenvedek. Már a sétálás is megerõltetõ. 40+6 hkm

Egy-két kismamának komolyan csak a félelemről szól a terhessége? Miért kell buta kérdéseket feltenni?

Elég régóta regisztrált tag vagyok és főleg ez a kategória érdekelt mindig is.Vágytunk mi is babára,végre meg is fogant.Én is tartok egy két dologtól... "Egészséges lesz-e?","nem lesz e koraszülött?" és az ilyen "átlagos" kérdések természetesen bennem is felmerülnek,de sokszor amiket olvasok... Csak egy-két példa: "Lenyeltem egy meggymagot,mi lesz a babával?","festékboltban voltam 10 percig,ártott e a babának?","sütögetünk,belélegeztem a füstöt,mi lesz a babával?"és még sorolhatnám estig.Senkit sem akarok megsérteni,engem nem bántotok ezekkel a kérdésekkel...sőt feldobjátok a napomat vele,de ezeket komolyan kérdezitek?

Legjobb válasz: Igan gondolom komolyan kérdezik. Néha én is meglepõdök, de mindneki azt szeretné, hogy egészséges elgyen a gyereke. Mindenhol azt hallani, hogy ezt ne tedd, azt ne tedd, persze, hogy aggódnak.

Igan gondolom komolyan kérdezik. Néha én is meglepõdök, de mindneki azt szeretné, hogy egészséges elgyen a gyereke. Mindenhol azt hallani, hogy ezt ne tedd, azt ne tedd, persze, hogy aggódnak.
Nekem mindig fáj a szívem, ha ilyet látok. Mert az irracionális félelmeknek általában van elõzménye. Valamiért nagyon-nagyon féltik a babájukat, talán vetélések sorozata, évekig tartó próbálkozás, stb. okozhatja a túlzott féltést. Tudom, milyen félni, én is éltem már át rémes dolgokat, és most a 30. héten sem vagyok nyugodt, minden idõszaknak meg volt a maga parája, 12. hétig minden pisiléskor féltem, hogy vért fogok látni, 12-25 között attól féltem, amíg nem mozgott, hogy tuti megállt a szíve, szinte rettegtem, hogy nem él, aztán mióta mozog, azt nézem, most épp miért nem mozog, vagy ha sokat mozog, akokr mi lehet a baja, és néhány hete a koraszüléstõl félek, csak nehogy baja legyen! Mert van az a fokú félelem, amit már nem lehet elnyomni. Igen, életemben nem volta ilyen boldog, mint mióta várandós vagyok, de igen, minden napját végigaggódtam, mert még most is képtelen vagyok bizalommal és nyugalommal elhinni, hogy édesanya lehetek végre, annyi év és szenvedés után!
Azért, mert alacsony az IQ szintjük, vagy annyira unatkoznak, hogy ilyen hü...ségeken törik az agyukat. Persze én sem vagyok érzéketlen, rengeteget aggódom már most a kisbabámért, de csak, hogy egészséges-e, nõtt e...eszembe sem jutna, hogy a meggymag végett esetleg baj lesz :) hajat is festek (persze csak szabadban, vagy nyitott ablaknál), csípõset is eszem, néha megkívánom a sört, akkor iszok 1-2 kortyot, de nem érzem e miatt magam rossz anyának :) 16 hkm -elsõ baba
Nálam sajnos van elõzmény, de jobbára én is olyanok miatt aggódok, amit a 4-es válaszoló írt, ezek szerintem - egy bizonyos határon belül - normális félelmek. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ha késõbb aggódnék, hogy ártott-e a festékszag a babámnak, akkor nem megyek be a festékboltba... Egy kis elõregondolkodással az ilyen kérdések lazán megelõzhetõk. Amúgy bárki is pontozott le, köszönet érte, biztos valami nagyon haszontalant írtam. :) 3-as válaszoló
Vagy, kedves Kérdezõ, esetleg olyan elõzmények állnak az ilyen kérdések hátterében, amiknek ismeretében lehet, hogy nem akadnál ki ezeken a kérdéseken. Tudod, akit ért már veszteség, illetve történtek vele és egy korábbi babájával olyan dolgok, amikrõl az emberek nagy részének halvány lila gõze sincs, azok lehet, hogy jobban félnek, hogy ezúttal is történni fog valami... Nyilván a meggymag lenyelése azért túlzás, de hidd el, nem biztos, hogy szabad ezeken szórakozni, inkább lehet, hogy jobb nem tudni, miért aggódik ennyire az illetõ.
...nak sokan :((
A kérdező hozzászólása: 20as válaszoló a Te félelmednek legalább volt alapja, ugyanis a passzív dohányzás ártalmasabb mint az aktív.De ettõl függetlenül biztosan nem lett bajotok.Nem 1-24ben szívod be a cigaretta füstöt :)
A kérdező hozzászólása: 21es neked is igazad van.De ha kicsit jobban bele gondolsz akkor már a kenyér is tartalmaz többek között morzsásodás gátlót, fényezõ anyagot hogy "csillogjon"annak a kenyérnek a teteje stb...és ez a jobbik eset, mert elég sok pékség már csak egy zacskónyi port kap "kenyér"álnéven.És ez még csak a kenyér...de enni meg muszáj hogy fejlõdjön az a baba :)
Tényleg ne pontozzuk le egymást! :) Itt nincs hasznos, vagy haszontalan válasz, csak vélemények. Az meg mindenkinek más lehet :)
A kérdező hozzászólása: Na igen, ez a lepontozás is buta és gyerekes dolog :) Én sem pontozom le a "buta kérdések" gazdáit, meg azokat sem akik nem értenek velem egyet. Lehet magára ismert valaki a példáimban :)
Errõl beszélek.A kenyér nálam nem téma, mert én készítem dagasztógéppel és tudom mit teszek bele.Figyelek a zöldség, gyümölcs bevitelre is, édességet sem boltban veszem.Sokkal tudatosabb vagyok terhesen és megértem, aki fél az adalékanyagoktól vagy az olyan összetevõktõl, aminek a nevét sem ismeri.Egy felnõtt, már edzett szervezetet, azért nem olyan könnyû pár hónap alatt kinyírni ezekkel, de a magzaton nem kísérletez az ember.Ezentúl is hasznosnak tartom, ha megkérdezik, hogy adott összetevõt ehetjük-e, mert sokat lehet belõle tanulni.Pl. állapotosan milyen sajtot és húst lehet enni és milyet nem.Ezt nem mindenki tudja vagy a tojást például milyen formában szabad.Ezekre korábban még csak nem is gondoltam.Egy konzerv vagy bolti szósz esetében pedig még nagyobb a töprengés.
Én meg ezeket a kérdéseket nem értem, amit te is kiírsz. "Miért kell...?" Olyan kérdést teszel fel, amire nincs válasz, csak egy vitát generálsz, mert az tök jó buli. Mit érdekel téged, hogy más miért retteg a meggymagtól. Miért vagy te ezzel a kérdéssel több és miért ítélsz el másokat olyan butaság miatt, amit te magad is elkövetsz? Elég következetlen vagy kedves kérdezõ és semmi értelme a kérdésednek. Próbáltam rá válaszolni, de vagy hülye választ adnék, aminek se füle, se farka, vagy bunkó választ adnék. Egyiknek sem lenne helye itt az oldalon, ahogy szerinted a meggymagos kismamák kérdéseinek sem, meg ahogy a te kérdésednek sem.
24-es vagyok. Aki lepontozott, legalább annyi becsület legyen már benne, hogy leírja miért tette.
A kérdező hozzászólása: 28as válaszoló, ne haragudj, ezek szerint nagyon a lelkedbe tiportam ezzel a kérdéssel, valószínû valamelyik buta kérdésnek te vagy a gazdája, ezért esett ilyen rosszul.Azt mondod hogy ezzel én vitát generálok...ha elolvastál volna minden hozzászólást rájöttél volna hogy senkinek esze ágában sem volt veszekedni, mindenki NORMÁLISAN le írta a véleményét úgy hogy nem sértett meg vele senkit.Erre jöttél Te...elõször is miért is szabnád meg nekem hogy milyen kérdõszavacskás kérdést írhatok én ki ide?, másodszor...nem, én nem szoktam barom kérdéseket kiírni mert bármitõl megijedek akkor elõször próbálom magamban eldönteni hogy ez jó e vagy rossz, ha nem tudom eldönteni akkor GOOGLE, és ha így sem megy akkor esetleg kiírom ide.De sose tettem fel meggymagos és társai kérdéseket.
Amikor allapotos voltam az elsovel senkitol nem tudtam kerdezni(csak a haziorvost/vedonot, mindketten "vasarolt" diplomaval) jo baratom lett a Google, ahogy a kerdezo is irta . Rengeteg infot lehet talalni vegig a terhessegrol csak keresni kell. Akkor sem jutott eszembe ilyen "bugyuta" meggymagos/festekboltos/Uncle Ben's-es kerdes . Az ilyen mar sokk. Tukortojast is ettem folyos sargajaval, steak-et felig atsulve de ha megkivantam meg marvanysajtot is. Megbizhato forrastol kell beszerezni es nem valami E-coli tanyarol. Uncle Ben's es tarsait alapbol nem eszek , en finomabbat csinalok. Nagyon sokan OK nelkul aggodnak, igaza van a kerdezonek. Bennem is volt normalis felelem, aggodas mindket terhessegem alatt. Sot az elsonel cukros is lettem akkor is meg maradt a "jozan paraszti eszem". Termeszetes bizonyos hatarokon belul, a meggymag es tarsai tul vannak ezen a hataron.
Draga kerdezo aki ilyen melyrehato kovetkezteteseket tudsz levonni! Eletemben egy kerdest ide nem irtam ki. Ez az egyik. Masik, hogy ennyire nem sekelyes az eletem, hogy ezzel a lelkembe tiporj, draga! Harmadreszt... Azzal, hogy nagyreszt veled egyeterto valaszok jottek, az a puszta mazli, nem tudhattad elore, ugyhogy meg mindig allitom, hogy csak kotekedni akartal a kerdessel!
A csirkeszárnyas kérdésrõl a népi babonák jutnak eszembe.Ha húslevest eszel fiad lesz és hasonlók.Ezek szórakoztatóak.Ha jól megnézed, ezt nem is pánikolva írta a kismama :)
Mióta gyereket várok, nem olvastam itt haszontalan kérdést.Az Uncle Bens-es kérdéssel nekem semmi bajom.Annyi szemét van a kajákban, hogy kismamaként jutott elõször nekem is eszembe, hogy biztos, hogy ezt én meg akarom enni?
Én is sok esetben arra tippelek, hogy valami komolyabb oka is van a bugyuta kérdéseknek. Engem ezek nem zavarnak. Ha hiszitek, ha nem a terhesség elején én is paráztam például azon is, ha valaki az utcán rámfújta a cigi füstöt, mondjuk eszemben sem volt megkérdezni itt, hogy akkor most ezzel ártottam-e a babának. Ezek a rossz gondolatok általában jönnek-mennek. Az már semmilyen esetben sem normális mondjuk, ha egy kismama egész terhességét a folyamatos aggódás teszi ki és sokszor csak a semmiségek miatt.
A kérdező hozzászólása: 3as válaszoló, biztosan van alapja annak amit mondasz...de látod Te is egyet értesz hogy ezek azért túlzások. Áldom az Istent hogy nem kell/kellett megtudnom milyen elveszíteni egy babát, de lehet hogyha tudnám sem tennék fel ilyen kérdéseket, mert eszembe sem jutnának :)
A kérdező hozzászólása: 4es válaszoló neked teljesen "átlagos"félelmeid vannak.Ezektõl én is félek...rúg nem rúg, növekszik e rendesen, egészséges lesz e...de ezeket le is írtam hogy ezek teljesen rendben vannak, minden kismama fél ezektõl.Csak a példákban felsorolt bugyuta kérdéseket nem értem meg... Boldog babavárást, és ne izgulj :) MInden rendben lesz, idõben fog, egészségesen születni :)
A kérdező hozzászólása: Na igen...az ilyenekre gondolok :)
Amikor kiderült, hogy babát várok, leültem és összeírtam könyvekbõl, orvos és védõnõ szavai alapján, hogy mire kell vigyázni, mitõl kell tartani.Több spiráloldal lett.Ezek után nem csodálom, hogy az ember megkérdõjelezi, hogy, amit eddig helyesnek gondolt, azzal nem árt-e.Inkább kérdezzen meg, egy számodra triviális dolgot, legfeljebb, nem kattintasz rá, minthogy otthon azon depizzen, hogy vajon lesz-e ebbõl baj.Úgy vagyok vele, hogy jobb, ha aggódik, mintha veszélyérzet nélkül vállal felelõsséget egy másik életért.
Na jó, azért az UncleBens-es kérdés tényleg megmosolyognivaló. :) Megint 3-as voltam.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom ki pontozott le, én mindenkinek adom a zöld kezecskét :)
3asnak: szoval ilyesmire gondolhtott a kérdezõ, ezért linkeltem be.
A kérdező hozzászólása: 12es válaszoló, neked is igazad van, de ne mond azt hogy nem olvastál még itt olyan kérdést amire Te is azt mondtad hogy ez már sok :) Természetes hogy mindenki félti, óvja a babáját ahogy csak tudja, de nem kell túlzásokba sem esni :)
Igen, így már értem. :) Kérdezõ, nem érdekes a lepontozás, csak nem értem. Egyszer egy ilyen lepontozó megírhatná, hogy mi volt olyan haszontalan a válaszomban. :)
Ugy látszik itt mindenkit csak lefele pontoznak....:(
A kérdező hozzászólása: Jó, tehát akkor még mindig nem sikerült elolvasni a többi választ, nem baj.Akkor leírom még egyszer csak kicsit érthetõbben...NEM csak velem egyetértõ válaszok jöttek, volt aki nem adott igazat, nem is baj, ezért vagyunk emberek, különbözõek vagyunk...de normálisan írta le mindenki a véleményét. Nem baj, Te ilyen vagy...nekem ezzel sincs bajom. Még egyszer elnézést hogy kimertem írni ezt a kérdést és ezzel VELED vitába keveredtem :) Szép napot :)

A terhességet miért 9 honapnak mondják, ha 40 hétbol áll?

Legjobb válasz: a 40 hét pár nap eltéréssel 9 hónap...de mi ezzel a baj ?

40 hét= 280 nap 9 hónap (pár napos eltéréssel, mert nem mindegy, melyik hónapokból áll össze) 273-275 nap. Vagyis a 40 hét nagyjából egy hét híján megegyezik a kilenc hónappal. Azt mégse lehet mondani, hogy a terhesség 5 nap híján 9 hónap.
a 40 hét pár nap eltéréssel 9 hónap...de mi ezzel a baj ?
40 hét az pár nap eltéréssel 9 hónap, de ha kiszámolod naptáron akkor láthatod is
1-sõ hónap 1-4 hét, 2. hónap 5-8 hét, 3. hónap 9-13 hét, 4.hónap 14-17 hét 5.hónap 18-22 hét, 6.hónap 23-27 hét, 7.hónap 28-31 hét, 8. hónap 32-35 hét, 9.hónap 36-40 hét Amint itt is látod nem minden hónap jön ki 4 hétre a terhességi heteket így számolják át 9 hónapra... De ha belegondolsz igazuk van az elõttem szólóaknak h melyik hónap áll 4 hétbõl??? Nem jöhet ki minden hónap pontosan annyira és tényleg nem mindegy melyik hónapokról beszélünk!!!! csak egy kis matematika az egész :) 28hkm
Mert 1 hónap nem pont 4 hétbõl áll! Ahogy elõttem is irták, 40 hét majdnem pontosan 9 hónap!
Azért, mert a terhesség 9 hónap, csak nem minden hónap áll 4 hétbõl és így hetekben 40re jön ki.
Kedves utolso. Nem vagyok totalisan hulye... De debil kerdesre debil valaszt illik adni xD Viccet felre teve... Sztem, ha valaki nincs tisztaba azzal, hogy egy honap nem 4 hetbol (28 napbol) all, hanem tobb (altban 30, 31) akkor erre lehetetlen nem az o agyanak szintjen valaszolni... :) Egyebkent elnezest a fars humoromert xD
Elsõ válaszoló hát totál kiakasztottál!! Ugye ezt most te se írtad komolyan??? Ha vki 3-4 hónaposan veszi észre h terhes akkor az csak 6-7 hónapot terhes és koraszülött babája lesz????? :D Ez vad volt :D
Vszinuleg azert mert mire megtudhatod, hogy terhes vagy 1 honap mar letelt.
Jó tudni h nem komolyan írtad :D Már kezdtem megijedni h a kérdés is bugyuta és a válasz is sokkolt. Na mondtam is magamba vak vezet világtalant :D :D :D :D Így poén h írtad nem komolynak szántad de anélkül tényleg vad lett volna :D :D :D

A terhességet miért az utsó mensi 1. napjától számolják? Ha én tudom, hogy mikor voltunk együttt és csak akkor volt lehetséges baba, akkor is onnan számolják, a, mensitől?

Mikor együtt voltam a párommal úúúgy,rá 3 napra megjött.Csináltam azért tesztet,sz együttlét után 23 nappal.Negatív lett.Id?ben csináltam,,v tényleg nem lehet baba,ha 3 napra rá megjött?

Legjobb válasz: Mindig az utolsó mensestõl számolják,mert nem tudhatod pontosan,mikor történt a megtermékenyülés.A megtermékenyülés és az együttlét nem feltétlenül azonos,gyakran eltelik egy két nap is.23 nap múlva már szerintem ki kellett volna mutassa a teszt,pláne h meg is jött.Szóval szerintem nem vagy terhes,de biztosat csak orvos mond.

Mindig az utolsó mensestõl számolják, mert nem tudhatod pontosan, mikor történt a megtermékenyülés.A megtermékenyülés és az együttlét nem feltétlenül azonos, gyakran eltelik egy két nap is.23 nap múlva már szerintem ki kellett volna mutassa a teszt, pláne h meg is jött.Szóval szerintem nem vagy terhes, de biztosat csak orvos mond.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!