Találatok a következő kifejezésre: A terhességi labor (10 db)

Van több labor vizsgálat is.
A kérdező hozzászólása: Ezek mikor történnek? 14.hétben vagyok és nekem eddig csak gyorsteszt nézte. A laborban mit néznek belõle?
Nekem minden laborvizsgálatkor (3x) nézték a vizeletet is. Elõször a 16 hetes laboron, aztán a 20. hét körül és a 32-33. hét környékén.Egy általános vizsgálat volt (fajsúly, ph., fehérje, cukor, üledék) stb.Ha a családban elõfordul cukorbetegség, akkor terheléses cukorvizsgálatot is csinálnak, de azt nem tudom pontosan mikor, mert nekem nem volt. Azt hiszem a másodikon van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!

Az orvos petezsákot látott. De mondta hogy még nagyon korai a terhesség. A labor vizelet negatív. Lehet hogy még nincs annyi hcg-m? Vki volt hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Ha az uhun látszik a petezsák akkor hcg-nek már 1200 felett kell lennie amit rég kimutatott a vérteszt és a terhességi teszt.

Ha az uhun látszik a petezsák akkor hcg-nek már 1200 felett kell lennie amit rég kimutatott a vérteszt és a terhességi teszt.
Mi lett a vege kerdezo?
A kérdező hozzászólása: A háziorvos nem kérheti a hcg vizsgálatot nõgyógyászat csak szerdán lesz
Vérbõl nézesd, az a biztos. A vizelet nem mindig jó.
A kérdező hozzászólása: Verbol nem nézték. De kérek rá beutalót. Mert ott hcg szintet néznek és nem csak az lesz rajta hogy pozitív vagy negatív
Nekem is a petezsák látszott, de már elõtte jóval kimutatta a pozit a teszt. A vérben kell lennie hcg-nek, az a legpontosabb. Az, hogy ellenanyagot termel, nem tudom hogy hogyan lehetséges. Minden esetre nem hallottam még ilyenrõl:) 26hkm Sok sikert
Én autoimmunos pmes vagyok mégis pozi a teszt. Hát ilyenról még nem hallottam
Hát nem tudom, ha petezsák látszik, akkor már pozinak kéne lenni. Vérbõl nem nézték a hcg-t?
A kérdező hozzászólása: Azt mondta az orvos hogy a pajusmirigyem termelhet ellenanyagot ami miatt negatív. Meg még nagyon korai
Mi lett belõle?

A terhességi negatív labor eredmény 100%-os?

Legjobb válasz: Igen, az 100%os.

Igen, az 100%os.
az 1000%
Annak idején én a Dokimnak tettem fel ugyanezt a kérdést és Nekem Õ azt mondta, hogy: "semmi sem 100%, csak ami már megvan illetve megtörtént!"
SAJNOS IGEN :(

A beutalón amit a laborba kaptam, hogy van feltüntetve, hogy olyan visgálatot is végezzenek a vérvétel során, ami kimutatja a terhességet esetleg?

Ez egy szimpla vérvétel. Még nem vok terhes.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a vérvétel mellett a vizeletet is nézték, akkor gravida volt feltüntetve. Egy babára vágyó...

Szia! Nekem a vérvétel mellett a vizeletet is nézték, akkor gravida volt feltüntetve. Egy babára vágyó...
A kérdező hozzászólása: Köszi ezt a nagyon gyors korai választ! :-))
Nekem egyszerûen csak rá volt írva, hogy terhességi próba. De ez majdnemhogy ugyanazt jelenti, mint a gravida, csak éppen magyarul! :o)

A 36 hetes laboron nézik újra a toxoplazmát? Mi van, ha a terhesség alatt átestem és nem is tudtam róla, és nem is nézik?

Olvastam, hogy akár 6-10 éves gyermeken is el?jöhet a toxoplazma fert?zés okozta fogyatékosság: szemideg gyengeség, vakság akár.. Kérhetem ezt a vizsgálatot újra, mert terhességem elején negatív volt és volt szerencsém macskával és annak ürülékével is találkozni:(:(:(

Legjobb válasz: Hatalmas tévedés azt hinni, hogy a toxoplazmózis elsõdleges forrása a macska. Ugyanis még a fertõzött macska is csak a fertõzést követõ 3-10 nap között üríti, utána soha többet. Ez alatt az idõ alatt sem fertõz a széklet azonnal, ugyanis azt még kevesebben tudják, hogy ahhoz egy érési fázison kell átesni ami kb. 1 napig tart. Vagyis a toxoplazma fertõzés leggyakoribb forrása a fertõzött nyers vagy nem kellõen hõkezelt hús. http://www.famkat.hu/orvos/toxo.htm http://macska.mancsok.hu/betegsegek/toxoplazmozis.htm

Hatalmas tévedés azt hinni, hogy a toxoplazmózis elsõdleges forrása a macska. Ugyanis még a fertõzött macska is csak a fertõzést követõ 3-10 nap között üríti, utána soha többet. Ez alatt az idõ alatt sem fertõz a széklet azonnal, ugyanis azt még kevesebben tudják, hogy ahhoz egy érési fázison kell átesni ami kb. 1 napig tart. Vagyis a toxoplazma fertõzés leggyakoribb forrása a fertõzött nyers vagy nem kellõen hõkezelt hús. http://www.famkat.hu/orvos/toxo.htm http://macska.mancsok.hu/betegsegek/toxoplazmozis.htm
szerintem gondolj inkább pozitív dolgokra. a cicák nagy része egészséges, biztos az is az volt, amivel Te találkoztál. kár ilyenekkel idegesítened magadat, nemsokára a kezedben lesz a babád!:)
A kérdező hozzászólása: igen:) de biztos, ami biztos. köszi
Nálunk ezt alapból nézik minden trimeszterben. Tehát összesen 3x Akkor is ha átesett valaki rajta. Érdekes hogy nálatok nem.

Voltak + tesztjeim, igaz halványak.1 hete voltam dokinál és kiderült pcos vagyok. Azt mondta terhességet nem lát, de teszteljek újra és ha + akkor adott a laborba papírt hogy nézzenek hcg-t. Ugye már kellett volna látnia ha baba lenne?

Akkor lettem volna olyan 7 hetes terhes (kb). Lehetséges hogy a petefészkekt?l nem látta (el volt foglalva a cisztákkal?)? Azaz takarásban volt? Egy pár napja olyan fura reggel a gyomrom, nem kívánok semmit és hányingerem van. Pedig már beletör?dtem hogy nem vagyok terhes, így a beképzelés kizárt. Vagy elkaptam valami vírust? Új tesztet nem csináltam. De ha már azt mondta hogy akkor csináltat hcg vizsgálatot akkor nem kizárt a baba? Vagy most mi van?

Legjobb válasz: A 7 hetes terhességnél már látható az embrió, és van szívmûködése is. Ilyen esetben gondolni kell a méhen kívüli terhesség lehetõségére is.

A 7 hetes terhességnél már látható az embrió, és van szívmûködése is. Ilyen esetben gondolni kell a méhen kívüli terhesség lehetõségére is.
nekem is voltak, méghozzá medilab!!és nekem is az derült ki hogy pco!te mivel teszteltél?
Szia.A méhen kívûli terhességet azt látta volna a doki uh-án.Nekem is pcos volt közel 10évvel ezelött mielött terhes lettem, én is szarul éreztem magam, elmentem uh-ára, azt mondta a doki huha, nagyobb ciszta lehet mûteni kell!Jöjjek vissza 2hét múlva akkor eldõl mi lesz!Én vissza mentem, és láss csodát az a nagy ciszta nem is ciszta volt 8hetes terhes voltam:) Szóval érdekes.Most megint babát várok most is pcos voltam, de megint sikerült(igaz 3évbe telt), teszteltem egy pozitivat rá 2hétre mentem uh-ára, a doki mindjárt látta a magzatot és szívhangot is, igaz volt mellette egy nagyobb ciszta is, de a magzat gyözött:) Tesztelj újra! :) Minden jót 33hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Medilab, Clearblue (2db) Nincsenek görcseim. Akkor a baba kizárt ugye? Csak a ciszta. Sajna :((( Reméltem hogy lesz akinek nem vették észre vagy nem látták ekkor a babát.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok Neked!! Remélem én is ilyen szerencsés leszek!
A PCO nem múlik el, az egy kialakult és állandó, életen át végigkísérõ állapot. Nem fog változni: Nemkem is van 11 éve, és 13 hetes a kislányom. CSinálj egy tesztet, és én a helyedben mindenképp azt mondanám a dokinak, hogy pozitív, hogy csinálja meg a labaor a tesztet, az már elég biztos. És ha az is esetleg negatív lenne, mégsincs mensi, akkor egy hónap mulva eljátszanám megint. ha akkor sincs baba, akkor nincs, de addig ki kell derüljön, ha van:) Drukkolok, és ne add fel, ettõl még lehet babád!!
Szia! Hát én már 10 hetes voltam mikor biztosra mondták a babót. Elõtte nem látták, elküldtek laborba, hcg 10.000 ezer fölött volt. Visszamentem a dokihoz megint megnézett és akkor már látta. Akkor voltam 10 hetes. Most vagyok 38. :)

Pajzsmirigy elegtelenseg es terhesseg? 24hkm vagyok, es ma lettek keszen a labor eredmenyeim, ami normal TSH-t es csokkent FT4et mutat. Jovo hetre van idopontom az endokrinologushoz. Szerintetek baj van? Valakinek tapasztalata? Sos

Legjobb válasz: Nem lesz semmi baj! Nekem normál tsh-m és csökkent t4-em van és irdatlan magas anti tpo-m (2600), így nekem autoimmun pajzsmirigy gyulladásom van. Azért gondolom, hogy nem lesz baj, mert nekem volt 2 korai vetélésem, amíg ki nem derült a baj, amint kezeltük, egybõl megmaradt a baba... Ha nem voltak eddig gondok, a terhességeddel, akkor most már nem is lesz, fõleg ha kezelést is kapsz a gondra... de ezt majd az endokrinológus eldönti, hogy van e rá szükség! 32 hkm

Nem lesz semmi baj! Nekem normál tsh-m és csökkent t4-em van és irdatlan magas anti tpo-m (2600), így nekem autoimmun pajzsmirigy gyulladásom van. Azért gondolom, hogy nem lesz baj, mert nekem volt 2 korai vetélésem, amíg ki nem derült a baj, amint kezeltük, egybõl megmaradt a baba... Ha nem voltak eddig gondok, a terhességeddel, akkor most már nem is lesz, fõleg ha kezelést is kapsz a gondra... de ezt majd az endokrinológus eldönti, hogy van e rá szükség! 32 hkm

A laborban végzett vizeletvizsgálat eredménye tévedhet terhesség esetén?

Történt már olyan valakivel,hogy negatív eredmény ellenére késõbb kiderült,hogy mégis jön a baba?

Legjobb válasz: Ha csak el nem keverik a véred akkor nem.

Ha csak el nem keverik a véred akkor nem.
Nem. De a vérvétel után 1 nappal is teherbe lehet esni.
Vizeletet kérdezett.... Igen, az tévedhet. A verteszt a biztos.

Egy héttel a menstruáció előtt a labor kimutatja az esetleges terhességet?

Azért kérdezem, mert reggel rosszul lettem (ájulás,ömlött rólam a víz,hasmenés) és most megyek az orvoshoz egy teljes kivizsgálást kérni.Nem tudom mi lehet a bajom és mivel babát szeretnénk, félek nehogy baja legyen, ha netán terhes vagyok.Remélem azért érthet? voltam.

Legjobb válasz: Szerintem nem mutatja még ki de minden vizsgálat elött szólj hogy terhes lehetsz!:)

Szerintem nem mutatja még ki de minden vizsgálat elött szólj hogy terhes lehetsz!:)
A beágyazódás elõtt (a fogantatás után 7-12. nap) semmi sem mutatja ki a terhességet.
Gyomorrontás vagy vírus. Most megint sokakon átment a hányásos-hasmenéses vírus. Teázz, fõleg kamillával, természetesen cukor nélkül, mert a cukor fokozza a hasmenést. A kamilla fertõtlenítõ és gyulladáscsökkentõ hatású. Mellette háztartási keksz, vagy üres kifli javasolt. A legfontosabb a folyadék utánpótlása, nehogy kiszáradj. Így hamar átvészeled. A terhesség fennálásának lehetõségét mindenképp említsd meg, fõleg, mert lehet kapsz valamilyen gyógyszert, bár ilyenkor nem szoktak. De ha még 1 heted van mensiig, akkor még csak a napokban fog beágyazodni, így még igazán nincs "összekapcsolódva" a szervezeteddel. Mindenesetre jobbulást.
A kérdező hozzászólása: Úgy tûnik az epémmel van baj, elküldött az orvos hasi ultrahangra, laborba.

Mit tudni a cytomegalovírus-ról? Milyen tünetei vannak? Ha terhességben elkapja vki mindenképp észreveszi vagy csak labor mutatja ki? Szűrik egyeltalán ezt?

Még csak most hallottam róla, de csak annyit tudok hogy egy herpeszvírusfajta és hogy sulyos rendellenességeket okoz a magzatnál. Én már a terhesség végén járok de nem tudok róla hogy sz?rték volna nálunk! Írjatok légyszi!!! most ezen parázok!

Legjobb válasz: http://www.vitalitas.hu/konyvek/genetika/gen11-3.htm Itt sok minden le van róla írva!

http://www.vitalitas.hu/konyvek/genetika/gen11-3.htm Itt sok minden le van róla írva!
Szurik! Automatikusan, a laborlelteden kell lennie ott , ahol a herpeszre, toxora is szurtek.
Szia!Én szûrettem magam rá, de nem tudom, hogy segített-e, mivel negatív lettem: ez azt jelenti, hogy ha elkapom, akkor sajnos komoly gondokat tud okozni a babánál, tünetei nem nagyon vannak, ill. laborleleterbõl (máj) pl. kiderülhet. Azért nem olyan könnyû elkapni ne izgulj, kisgyerekek közé ne nagyon menj, õk tünetmentes hordozók, no meg transzplantáltak közé sem :-) Szóval, ha gondolod, akkor megnézettetheted, és ha negatív akkor vigyázz, ha IgG pozitív akkor már régen átestél és védett vagy rá, a friss fertõzést az IgM nevû anyag jelzi, de ilyet meg nem fognak neked megnézni, ha csak nincs protekciód vagy nincsennek tüneteid. Én pl. nem rohangálok az orvoshoz, hogy most akkor elkaptam vagy nem????megbolondulnék, inkább vigyázok, nem pusziszkodom csak a családdal és kerülöm a kisgyerek közösségeket!! ne izgulj, nincs semmi bajotok!!!! Boldog babavárást!!!
ez egy herpesz jellegû vírus, magas láz kíséri. Tehát van tünete, észrevennéd, ha elkapnád :)
Sziasztok! Épp most zajlik a szervezetemben a CMV fertõzés. Semmi tünete nincs. Egyszerûen csak az endokrinológus szakorvos kért ilyen vizsgálatot is, mert szeretnénk kisbabát, s erre a fertõzésre így derült fény. De tényleg semmi tünet, se nyirokcsomóduzzanat, se láz, se semmi. Nem kell kezelni semmivel, egyszerûen csak várni, míg elmúlik. Annyi figyelmeztetést kaptunk, hogy amíg tart, addig ne legyek terhes, mert károsítja az embriót. Remélem segíthettem egy kicsit!
Igen, köszi :) már egyéves múlt azóta a lányom, és a másodikat tervezzük lassan. Neked jobbulást és köszi az infot :)
jaa, ezt nem is én kérdeztem:) mindegy, de írtam rá :) :D:D:D
Hm, igen, késõbb láttam a dátumot. Sok egészséget, boldogságot nektek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!