Találatok a következő kifejezésre: A terhességi kinél, hogyan (5 db)

A terhességi jelek kinél, hogyan alakultak az első és a második terhesség esetében? Ugyanaz vagy más tűntek voltak?

Legjobb válasz: A sogornomnel pl mas volt az elsonel aki fiu volt nem volt hanyingere es minden mas tunete elenyeszo volt a masodik lany lett es szornyu rosszulletei voltak,bisztos volt benne hogy lany lesz mert annyira mas volt.

A sogornomnel pl mas volt az elsonel aki fiu volt nem volt hanyingere es minden mas tunete elenyeszo volt a masodik lany lett es szornyu rosszulletei voltak, bisztos volt benne hogy lany lesz mert annyira mas volt.
Szia!Nekem mind a harom terhessegem az elejen ugyanolyan volt.Mindentol hanytam es rosszul voltam meg a szagoktol, illatoktol is.Pedig az elso babam fiu a masodik kislany, most meg nem tudjuk.A 16.-ik het utan viszont mindegyik mas, nagyon kulombozo.A fiam lusta volt, nem sokat mocorgot, viszont sokat csuklott.A lanyom pedig egy orokmozgo volt, a 16.-ik heten mozdult meg eloszor es onnantol kezdve szinte meg sem allt.Az elso ket terhessegemmel nem voltam kivanos, most viszont nagyon.Remelem tudtam segiteni. Udv.egy 21 hetes kismami!
26 hetes kismama vagyok, és mai napig csak annyi jele a terhességemnek, hogy nagy a pocakom és mozog a kicsi...azon kívül elsõ perctõl semmi egyéb bajom nem volt, úgyhogy egyénenként és terhességenként változik.

Kinél vált be az hogy a terhesség elején sósat kívántatok és fiatok lett?

Vagy édeset és lányotok?

Legjobb válasz: nekem nem...hányás...12 hétig lány hányás..16 hét lány..

nekem nem...hányás...12 hétig lány hányás..16 hét lány..
Sósat kívántam, lányom lett. Sógornõm édeset kívánt, fia lett. S egyikõnknek sem volt semmi baja, se hányinger, se semmi. Úgyhogy nekem nem jött. De hát ezek olyan dolgok, hogy 50-50 százalék mindenre az esély. :)
Nekem bejött. Nagyon édesszájú vagyok, de a terhességem elején egy falat csoki sem ment le a torkomon. Fiam lesz. :) Azóta szerencsére minden rendezõdött, újra sok csokit eszek. :) 22 hkm.
Én is amúgy édesszájú vagyok nagyon. Amikor a fiaimmal terhes voltam, csak sósat bírtam enni zsíros kenyér sóval, savanyúság minden mennyiségben. Bejött, fiúk lettek. Egyébként velük rosszulléteim is voltak 12.hétig. A lányommal semmi rosszullét imádtam az édességet, a gyümölcsöt. Lány lett:) Nálam teljesen bejön ez az elmélet.
Nálam bejött-lányommal édeset, most kisfiút várok, vele a sósat, savanyút és a csípõset kívántam és ettem szívesen.
Én sem hánytam, csak émelyegtem meg hányingerem volt. Viszont ezek miatt rá sem bírtam nézni az édesre, csak sósat meg savanyút ettem. Mondták is hogy biztos fiú. Amúgy abszolút édesszájú vagyok. Amikor elmúlt az émelygés, akkor ugyanúgy ettem az édeset. Kislány lesz, 5 hét múlva :-) De megmaradt a sós és savanyú utáni vágy is. Sós zsíros kenyér meg pirítós nekem is nagy kedvencem volt az elején. Pedig sosem sózok semmit igazán, de most... Csemege ubi, cékla, vegyes vágott savanyúság, narancs, fagyasztott meggy. Ezek a kedvencek. Ja és a kiscsaj is nagyon édesszájú odabent. Alig bír magával ha valami édeset eszek úgy ficánkol.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én is a csipszet meg az uborkát kívánom!
én a terhesség elejétõl kezdve egészen a közepéig nem hánytam, csak émelyegtem-hányingerem volt..de elmúlt, és kívántam a sós mogyorót, aztán a mazsolát, aztán a tejes ételeket, ettem már bundás kenyeret lekvárral megkenve+sült hús+konzerves kukorica...szóval összeettem mindent amit éppen megkívántam.Mindenki azzal jött hogy fiam lesz..és valószínûleg kislányunk lesz(azért csak valószínûleg mert nem mutatja még meg magát..legutóbb bepucsított a dokinak fejjel lefelé hason..) két hét múlva derül ki újra hogy vajon ki lakik a pocimban. Ja és ettem már pizzát körtével..meg hasonlók.. Anyukám pl.. õ ugyan ez a szindróma volt..van egy húgom és a két terhesség alatt egyszersem hányt..
én eleve a sósat szeretem, édeset ritkán eszem. Ha választhatok a boltban is inkább egy zacskó chipset veszek le, mint egy csokit. És két fiam lett.
Két fiam van, mindkettõnél szó szerint zabáltam a savanyúságot, a savanyú uborkát és a sósat! Sós zsíroskenyérért ölni tudtam volna :) Leveshez savanyúságot ettem. Iszonyat lehetett látni :) Egyébként rólam annyit hogy gyerekkoromtól édesszájú avgyok, süti, torta, csoki fagyi minden mennyiségben jöhet. 2szer 8 hónapig nem tõlem gazdagodtak a csokigyárak, a savanyítóüzem és a sós perecgyár annál inkább :)
Sósat kívántam és kovászos uborkával tömtem magam!:D Nem hánytam és még hányingerem sem volt a terhesség ideje alatt!Fiam lett !:)
Én mindent kívántam és fiam lett :) Elég bizarr kajákat tudtam összehozni magamnak. A kedvencem a fagyasztott megy volt (úgy fagyottan egyenesen a zacskóból) mellé szotyi, tv-zés közbe nagyon jó volt. A másik a nagy kedvenc a Spar-os vödrös narancs sós uborkával:D Na meg a sört kívántam és néha-néha loptam a pároméból. De elõtte és azóta se tudom meginni, csak terhesen szerettem. A párom ebbõl azt a következtetést vonta le, hogy a fiunk majd szeretni fogja a sört :) Barátnõm édeset kívánt és kislánya lett. Lehet tényleg van benne valami...
Hát én elejétõl a végéig kívántam a sósat -egyébként nem szeretem- és lányom lett :)
Nekem se, egyedül azt kívántam, hogy legyen egy olyan órája a napnak, amikor se nem émelygek, se nem hányok - a 20. hétig vártam erre:D Fiam lett:)
Én sósat és a savanyú káposztát kívántam, de mindenhez! Mindent savanyú káposztával ettem! :D Hánytam kb a 26.hétig. És az elsõ 12.hétben egyszerûen rá sem bírtam nézni a húsra. Utána, mint ha elvágták volna, újra ettem húst. Fiam lett.

Félek a terhességi cukorbetegségtől! Kinél hogy alakult ki?

21 hetes vagyok és picit több a vizem.

Legjobb válasz: Én terhescukros voltam, de nem kellett inzulinozni magam. Félni szerintem nem kell tõle, nem a világvége, több odafigyeléssel jár, diétáznom kellett (ez volt az egyetlen elõnye, nem hiztam sokat). Mérnem kellett a cukromat soxor..

Én terhescukros voltam, de nem kellett inzulinozni magam. Félni szerintem nem kell tõle, nem a világvége, több odafigyeléssel jár, diétáznom kellett (ez volt az egyetlen elõnye, nem hiztam sokat). Mérnem kellett a cukromat soxor..
Elõzõ, ja, és hogy alakult ki? Szerintem ez hajlam. Amig nem voltam terheléses cukorvizsgálaton, elõtte már mondta a dokim, hogy kicsit több a magzatvizem az átlagosnál. Mielõtt kiderült volna, hogy cukros lettem, mindent ettem, de utána diétáznom kellett, oda kellett figyelnem a szénhidrát bevitelre.
Ha félsz, akkor is ki fog alakulni!! Úgyhogy kár félni. Nekem az elsõnél volt, aztán túléltük mint sok más mindenki. A másodiknál-pedig vártuk-nem lett. Amúgy sok kismamát hallottam, aki "megelõzésként" semmi szénhidrátot nem evett, mégis cukros lett... Errõl ennyit... Szóval éld az életed, ne foglalkozz ezzel, és igyekezz egészségesen és változatosan táplálkozni
Én is terhességi cukros lettem, sõt, inzulinoznom kellett, mert a diéta nem segített. De kibírtuk, szerencsére a babának sem lett semmi baja, úgyhogy ne aggódj. Pont azért kell szûrni, hogy késõbb ne legyen baj.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!!


A terhesség utáni depresszió kinél hogy jelentkezett, miben nyilvánult meg?

Legjobb válasz: Nálam még nem jött elõ, remélem már nem is fog! (20 hónapja szültem). Az elsõ másfél évben az alváshiány miatt iszonyat fáradt voltam, de akkor sem éreztem depressziós tüneteket, csak azt, hogy de jó lenne egyszer legalább 4-5 órát egyben aludni. Több helyen olvastam már, hogy valószínûleg ennek is az alapja valamiféle hormonális dolog, plusz jön hozzá az illetõ lelki alkata plusz a körülmények. Ezek alapján egyáltalán nem szükségszerû, hogy ki is jöjjön. A nem kismamák közt is nagyon sok olyan ember van, aki az átlagosnál jobban bírja a gyûrõdést, más ember belepusztulna, ha az õ életét kellene élnie, õ pedig még csak nem is panaszkodik. Ilyen a természete, nagyon erõs a lelke, vagy nem tudom. Azt viszont bizton állíthatom, hogy a legjobb antidepresszáns belenézni egy apró emberke szemébe, vagy csak nézni, ahogy szuszog alvás közben.

Nálam még nem jött elõ, remélem már nem is fog! (20 hónapja szültem). Az elsõ másfél évben az alváshiány miatt iszonyat fáradt voltam, de akkor sem éreztem depressziós tüneteket, csak azt, hogy de jó lenne egyszer legalább 4-5 órát egyben aludni. Több helyen olvastam már, hogy valószínûleg ennek is az alapja valamiféle hormonális dolog, plusz jön hozzá az illetõ lelki alkata plusz a körülmények. Ezek alapján egyáltalán nem szükségszerû, hogy ki is jöjjön. A nem kismamák közt is nagyon sok olyan ember van, aki az átlagosnál jobban bírja a gyûrõdést, más ember belepusztulna, ha az õ életét kellene élnie, õ pedig még csak nem is panaszkodik. Ilyen a természete, nagyon erõs a lelke, vagy nem tudom. Azt viszont bizton állíthatom, hogy a legjobb antidepresszáns belenézni egy apró emberke szemébe, vagy csak nézni, ahogy szuszog alvás közben.
Én nem szoptattam, errõl a dologtól teljesen elfordultam. Tápszeres lett. Ha már valaki a mellemre akarta tenni, elkezdtem sírni, kiabálni hogy vigye innen. Ez volt egy éve. Orvoshoz is jártam vele, de semmi.
Én sajnos depis lettem utána, és az volt a legnagyobb baj, hogy nem tudtam, hogy ez egy betegség, vagy nem is tudom mi, ami bárkin kijöhet. Azt hittem csak én vagyok ilyen, és nem mertem senkinek elmondani, mert szégyelltem magam. Nagyon vártam a picit és örültem is ahogy megszületett, de ahogy hazaértünk, minden megváltozott. Nem éreztem kb 3 hetes koráig, semmi kötõdést hozzá, úgy éreztem, nem is szeretem ezt a babát, csak nyûg nekem, mindig sír, nem tudok tõle aludni stb. Nagyon rossz érzés volt. Ha valaki eljött, alig vártam elmenjen, és már kitört belõlem a sírás, rengeteget sírtam, persze csak akkor ha egyedül voltam. Kb 3-4 hónapos volt, mire kezdett elmúlni, 6 hónapos volt amikor rájöttem, hogy ez szülés utáni depi volt, és akkor multak el teljesen a tünetek. Ha hamarabb felismerem, hogy ez valójában mi, akkor valószínû hamarabb elmúlt volna:( De túlvészeltem, nemsokára jön a tesó, és vele már okosabb leszek tuti:) 39 hetes kismami
Valószinûleg nálam is depresszió volt amit szülés után éreztem. Nem mertem senkinek sem beszélni róla mit érzek mert annyira szégyeltem. Abban nyilvánult meg hogy féltékeny voltam. A terhességem alatt a férjem olyan szeretetben és figyelemben részesitett amilyenre álmomban sem gondoltam volna. Szülés után úgy éreztem hogy ennek csak a töredékét kapom, mivel a másik részét a babánk kapta. Emiatt nagyon ki voltam, sokat sirtam, holott továbbra is ugyanúgy szeretett és figyelt rám is. Most már tudom hogy ez hülyeség, és látom hogy nem kaptam semmivel sem kevesebb szeretetet akkor sem csak megváltoztak a körülmények, mostmár kinnt van a baba akit elõtte a hasamba szeretett. De mostmár minden rendben lett, sikerült túljutnom ezen, ugyanúgy szeretem a babánkat mint ahogy a férjem szeret minket. És olyan jó hogy mostmár teszem a dolgomat mint minden más anyuka és nem foglalkozok ilyen hülye gondolatokkal.

Kinél volt úgy, hogy érzett valamit a beágyazódásnál (hasszurkálás, stb), aztán elmúlt, és utána már csak a "rendes" terhességi tüneteket észlelte magán? (hányinger, szédülés stb)? Kérlek rjatok, mert nem tudom mi van velem!

Én 3 napig éreztem, szurkált a hasam alja, álmos voltam, émelyegtem..de elmúlt. lehet, hogy 1-2 hét múlva érezni fogom a többit?

Legjobb válasz: A hasszurka csak addig tart amig a beagyazodas 2-3 napig majd utanna semmi majd csak a nem vart kimaradasa utan jelentkeznek a tunetek ez mindenkinel igy van

A hasszurka csak addig tart amig a beagyazodas 2-3 napig majd utanna semmi majd csak a nem vart kimaradasa utan jelentkeznek a tunetek ez mindenkinel igy van


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!