Találatok a következő kifejezésre: A terhességi kimutatja a (229 db)

Azt, hogy van e peteérés és a terhességét kimutatja a vérvétel? Hogy van irva a laboreredményre ez a kettő mi a nevük? Ezt külön kell mondani a háziorvosnak, hogy ezt a kettőt is nézzék vagy eleve szokták mindig?

Legjobb válasz: ezeket a aháziorvos nem irja ki hanem a nögyógyász, endokrinológus vagy meddõségi szakember ir rá ki vizsgálatot. Kell 3. napi vérvétel és kb 21. napi. Ott a progeszteron zsintbõl látják volt-e ovu. A sima labor vizsgálat amit a háziorvos ir ki ott nem néznek hormonokat egyáltalán. Ezt speciális hormon vérvételnél nézik.

ezeket a aháziorvos nem irja ki hanem a nögyógyász, endokrinológus vagy meddõségi szakember ir rá ki vizsgálatot. Kell 3. napi vérvétel és kb 21. napi. Ott a progeszteron zsintbõl látják volt-e ovu. A sima labor vizsgálat amit a háziorvos ir ki ott nem néznek hormonokat egyáltalán. Ezt speciális hormon vérvételnél nézik.
A kérdező hozzászólása: értem, és sima hasi ultrahanggal?
inkább hüvelyivel érdemes nézni, de azt nem elég egyzser. kb 2 naponta szokták vizsgálni. A terhességet egyébként a HCG szintbõl tudják megállapitani. Terhességet uh-pn leghamarabb 5. héttõl lát az orvos (aktus után 3 héttel) A tezst már aktus után 2 héttel kimutatja, ha gyanakodsz rá csinálj tesztet. Ha nincs ovud endokrinológushoz menj ne nõgyógyászhoz mert annak hormonális oka van az pedig rá tartozik.
A kérdező hozzászólása: járok endokrinológushoz 3 havonta, de csak annyit csinál, hogy felirja a Meforalt és viszlát.. :/
Asszem a háziorvos terhességi tesztet tud kérni, de más hormont, pláne peteérésre vonatkozót nem. Az endokrinológust kérd meg hogy írja ki a vérvételt. ha nem hajlandó menj el máshoz.
ha ennyit csinál az endokrinológus, keress mást, de gyorsan! Én így szívtam meg, és vártuk a csodát évekig, mire kiderült, hogy a meforal nálam nem hat, és hiába oké minden, azért csak nincs peteérés. Azóta mercformint szedek. Gondolom, diéta is van mellette. Az eredményeidet nézik, hogy javultak, vagy romlottak? Az endo dokinak amúgy is elsõ körben ki kellene írnia a hormonra vonatkozó vérvételeket (amiket már a többiek is említettek)
A kérdező hozzászólása: Nem néznek semmit, vérvétel sincs semmi. Diétát is meg a sportot is magamtól elkezdtem ahogy igy neten utána olvasgattam, mert arról se mondtak semmit.
Hát keress másikat (szerintem), mert nekem két ilyen "kedves" orvosom volt, nem is estem teherbe. A harmadiknál meg tátottam a számat, hogy milyen vizsgálatok léteznek :) 9 hónapnyi kezelés után terhes lettem egyébként utána (de nekem már a cukrom is rossz volt a kezeletlen inzulintól)

A terhességi teszt a terhesség minden szakaszában kimutatja, hogy terhes vagyok e?

Január első, vagy második hetében voltam utoljára szexuális kapcsolatban,.. használtunk gumit, de azóta nem jött meg, vagyis csak egy hónapja volt ilyen kissebb vérzés, de olyan semmis volt 3 napig tartott...most,hogy fekszem a hasam igen kemény ott lent... Kicsit túlsúlyos vagyok, így látni nem lehet,hogy nagyobb e a hasam, csak érzem,hogy kemény... azon kezdek gondolkozni, mivan ha kiszakadt a gumi... És visszagondolva pár hónapja nagyon aluszékony, fáradt voltam, de semmi más... Szerintetek lehet baba? És ha most tesztelek akkor is kijelezné,hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: igen, már kimutatja vegyél egy tesztet

igen, már kimutatja vegyél egy tesztet
Tesztelj. Bár január már igen messze van, már 14 hetes terhes lennél, szerintem már észre vetted volna, de a teszt a biztos.
ha terhes lennél azt már azért kicsit látszana is és a hcg már megállapodott nembiztos hogy mutatna a tesz.

A teszt kimutatja a terhességet akkor is, ha netán valaki fogamzásgátló mellett lesz állapotos, és közben még mindig szedi a tabit?

Legjobb válasz: Igen, kimutatja, mert HCG - a terhességi hormon - akkor is termelõdik, ha fogamzásgátlót szedsz.

Igen, kimutatja, mert HCG - a terhességi hormon - akkor is termelõdik, ha fogamzásgátlót szedsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

13-16. hét 13.300-254. 000 Ilyenkor nem biztos, hogy a Lily kimutatja a terhességet?

Az van rá írva,hogy 25mlU/ml-töl nagyobb értéket mutat ki.

Legjobb válasz: Kimutatja szerintem. Csak az nem világos számomra, hogy ilyen idõs terhesen már minek tesztelni.

Kimutatja szerintem. Csak az nem világos számomra, hogy ilyen idõs terhesen már minek tesztelni.
A kérdező hozzászólása: Bocs, ez 13 vagy 13000?

A méhen kívüli terhességet kimutatja a teszt?

Nem a terhesség milyensegére gondolok,hanem egyeltalán a jelenlétere.

Legjobb válasz: Igen, kimutatja. A teszt a HCG hormont mutatja ki, az pedig akkor is termelõdik, ha rossz helyen történt a beágyazódás.

Igen, kimutatja. A teszt a HCG hormont mutatja ki, az pedig akkor is termelõdik, ha rossz helyen történt a beágyazódás.

4 hetes terhességet kimutatja a teszt?

Legjobb válasz: Az elõzõ menstruáció elsõ napjához képest 4 héttel késõbb lenne a következõ. Ezt hívjuk 4 hetes terhességnek. Ekkor még nem minden terhesség mutatható ki, késõi peteérés, ovu esetén lehet,hogy csak 5 hetesen lesz pozitív a teszt. De igen, jó eséllyel már látszik valami 4 hetesen is.

Az elõzõ menstruáció elsõ napjához képest 4 héttel késõbb lenne a következõ. Ezt hívjuk 4 hetes terhességnek. Ekkor még nem minden terhesség mutatható ki, késõi peteérés, ovu esetén lehet, hogy csak 5 hetesen lesz pozitív a teszt. De igen, jó eséllyel már látszik valami 4 hetesen is.
Kimutatja, már két hetestõl.
A kérdező hozzászólása: Még nem jött meg szülés óta a vérzésem.Így nem tudom, hogy volt-e peteérésem.4 hétig nem védekeztünk és újjabb 4 hét elteltével teszteltem(utolsó együttléttõl számolva 4 hét).Negatív volt a tesztem.Ugye nem lehetek terhes?
Én is 4 hetesen teszteltem, és rögtön erõs pozi lett.
A kérdező hozzászólása: Köszi.A lányomnál nekem is azonnal erõs pozi lett.Csak most olyan rossz a gyomrom és bennem volt, hogy mi van ha mégis.De szerintem összeszedtem valami nyavaját.:(

A terhességi teszt a terhesség 10-20. hetében is kimutatja a pozitív eredményt, vagy csak az első hetekben?

Gyanítom, hogy terhes vagyok, és olyan tüneteket észlelek, mint az els? terhességem idején.De valószín?leg már a 10-20 hét között lehetek, bár a menstruációm csak most késik el?ször pár napot,de ugyanolyan "bugyborékoló" magzatmozgást érzek, mint az els? gyermekemnél talán a 14-16.hét körül.Érdemes ma vennem egy tesztet?A kiváncsiságtól meg?rülök, de orvoshoz 2-3 nap mulva tudnák csak elmenni.Köszönöm a segítségeteket!

Legjobb válasz: HCG szintet méri a teszt, ami végig van a terhesség alatt mérhetõ szinten. Sõt, ahogy egyre elõrehaladottabb, annál magasabb. Szerintem vegyél, csináld meg és utána menj dokihoz.

HCG szintet méri a teszt, ami végig van a terhesség alatt mérhetõ szinten. Sõt, ahogy egyre elõrehaladottabb, annál magasabb. Szerintem vegyél, csináld meg és utána menj dokihoz.
Én 22 hetes vagyok és kipróbáltam, hogy kimutatja-e késõbb is. Igen. Ilyenkor is kimutatja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy segítettetek:)
Megírod mi lett az eredény?? :)

A terhességi teszt a terhesség későbbi szakaszában is kimutatja a terhességet? Pl 3-4-5 hónaposan is mutatja?

Legjobb válasz: Én úgy tudom a hcg a 12. hétig emelkedik, utána elkezd csökkeni. De hogy milyen ütemben csökken, azt nem tudom, De én is valamelyik nap ezen gondolkodtam, hogy ha most tesztelnék egyet vajon mit mutatna,amúgy 39 hetes vagyok:)

Én úgy tudom a hcg a 12. hétig emelkedik, utána elkezd csökkeni. De hogy milyen ütemben csökken, azt nem tudom, De én is valamelyik nap ezen gondolkodtam, hogy ha most tesztelnék egyet vajon mit mutatna, amúgy 39 hetes vagyok:)
A kérdező hozzászólása: mert hallottam sok esetrõl, mikor az anyuka végigmenstruálta a terhességet, semmi egyéb tünete nem volt, és csak akkor jött rá, hogy babás, mikor elkezdett mocorogni :) ha ilyenkor csinálna tesztet, mutatná még? Nem tudom, meddig termel a test hcg hormont.
A kérdező hozzászólása: hát az elsõ válaszoló a linkelt kérdésnél azt írja, még a 25. héten is van hcg, egy másik válaszoló szerint pedig a 12. hét után nincs...és pont ez a lényeg, hogy mikortól nincs?
Annyira nem tûnik el a szervezetbõl, hogy ne mutassa ki egy teszt!

Hormonzavar, terhesseg vagy mehen kivuli terhesseg? A mehen kivuli terhesseget kimutatja a teszt?

A mult honapban a mestruaciom 18. napjan jelentkezett eros mellbimbo fajdalom es mellfeszules ami eltartott az ehonapi mestruaciomig ami 26 napra jott! Ezutan egy kicsit megszunt de enyhen meg ereztem, es most a 13. dik napon semmi alhasi fajdalom nelkul elkeztem verezni, nem suru csak olyan mint ha vekony verzes lenne! Neha van egy kicsi hanyingerem es savam! Szeretnem a velemenyeteket kerni mi lehet az oka a verzesnek? Lehet szo mehen kivuli terhessgrol?

Legjobb válasz: a méhenkivülinél is pozitiv a teszt mivel a HCG ugyanúgy elkezd termelödni ahogy a magzat is fejlödni csak nem jó helyen. Szerintem ez homronzavar inkább.

a méhenkivülinél is pozitiv a teszt mivel a HCG ugyanúgy elkezd termelödni ahogy a magzat is fejlödni csak nem jó helyen. Szerintem ez homronzavar inkább.
Ha negatív a teszt, akkor biztosan nem méhen kívüli terhesség. Egyébként a méhen kívüli, ha egyszer elkezd vérezni, az nem marad abba. Valamint fájdalommal jár. Tapasztalatból tudom.
Lehet, hogy a hormonjaid "szórakoznak". Most csak példának írom le, hogy amióta megszületett a fiam, egyszer sem fájtak a melleim. De most meg, ahogy elkezdtem szedni fogamzásgátlót, érzékenyek a mellbimbóim és köztes vérzésem volt (ami egyébként velem soha életemben eddig nem fordult elõ gyógyszer nélkül persze). Szóval azt akarom az egésszel mondani, hogy nekem is ezek azért jelentkeztek, mert hormonokat vittem be a szervezetembe és ezáltal már nem úgy mûködik a, mint amúgy magától. Tehát lehet nálad is hormonális okai vannak. A méhen kívüli és terhesség a leírásod alapján sztem ki van zárva.
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek a tanacsat es valaszat!!!

Egy hetes terhességet kimutatnak a tesztek?

Legjobb válasz: Mi az, hogy 1 hetes terhesseg? a) Fogantatas napjatol szamitott 1 het, vagy b) Beagyazodastol szamitott 1 het (amit persze napra pontosan nem lehet megmondani)?

Mi az, hogy 1 hetes terhesseg? a) Fogantatas napjatol szamitott 1 het, vagy b) Beagyazodastol szamitott 1 het (amit persze napra pontosan nem lehet megmondani)?
A kérdező hozzászólása: Múlt hét hétfõn voltunk eggyütt és ha holnap tesztelek kimatatja a teszt ha terhes vagyok?!
Valószínûleg nem fogja kimutatni. várj még 1 hetet vele, de ha negatív lesz, akkor is ajánlott újra tesztelni ha nem jön meg vagy ha nem olyan a vérzés, mint szokott.
Nem. Kb most ágyazódik be.
Még nem. Minimum 12 napot várni kell.
nem terhesség számítása: a terhességet az utolsó menses elsõ napjától számítják, tehát ha középidõben történt a fogantatás akkor 1 hetes terhességnél még nem is volt meg az együttlét.
A kérdező hozzászólása: A beágyazódás jele lehet az hogy alhasi fájdalmam van mintha fellennék fázva ja és sûrûn kell pisilnem?
nem, ez inkább a felfázás jele.
Vannak tesztek, melyek a beágyazódás után 3 nappal már kimutatják a várandósságot. Pont holnap megy érte a párom, mert még lenne egy hét mensiig, és nagyon úgy néz ki, hogy összejött a kistesó. :) Az elsõ babánknál is egy héttel mensi elõtt kimutatta. Quick terhesség-meghatározó tesztcsík - 3 darabos, és 440 Ft, ha személyesen veszed át. Az egészségbolt.hu-n tudsz utána nézni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!