Találatok a következő kifejezésre: A terhességi ki adja (15 db)

A terhességi-gyermekágyi segély igényléséhez ki adja ki a terhesállományba vételi igazolást? A fogadott nődoki vagy a házi orvos?

Legjobb válasz: A háziorvos adja ki, de kell hozzá a nõgyógyász igazolása a szülés várható idõpontjáról.

A háziorvos adja ki, de kell hozzá a nõgyógyász igazolása a szülés várható idõpontjáról.
Tudod mikor volt peteérésed?
szia terhes voltal? irj kerlek
A kérdező hozzászólása: igen voltam sajna baba nincs a héten megyek vérvételre hormonvizsgálatra szombat ota mintha megakarna jönni de ma is alig volt valami nem tudom mi ez de jol bekavart megvizsgált de azt mondta semmi komoly dolgot nem lát egyenlöre ennyi ja és fogynom kell mert miota abbahagytam a gyogyszert 12 kg hiztam hát ennyi egyenlöre köoszi, hogy érdeklödtél
Szia! Voltál azóta dokinál?
A kérdező hozzászólása: sajnálom szerintem rám is ez fog várni bár én már augusztusba abbahagytam a gyogyszert eddig 35. napra megis jött kivéve a december ott csuszott egy kicsit! tavaly elött direkt megkérdeztem a dokit hogyha tavaly vagyis augusztus fele szeretnénk babát akkor mennyivel elöbb haggyam abba a gyogyszert azt mondta ráérek aug.-ba és hajrá hát ahhoz képest.... mindegy csak most már ott tartok, hogy vagy legyen már 2 csík vagy jöjjön már meg mert most meg már kezdek agyalni, hogy lehet valami más bajom van. :-((
Sziasztok! 08:33-as vagyok. Szóval tegnap du voltam nõgyógyásznál. Megvizsgált és sajnos baba nincs. Azt mondta, hogy fogamzásgátló abbahagyása után szokott ilyan jelentkezni, hogy nem áll be a normális ciklus. Kaptam norcolutot (hogy meghozza a mensit) és clostylbegitet (hogy legyen peteérésem). Remélem segítettem. Sok sikert mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: oké irjatok mindenképp mi volt reméljük jo hir
Sziasztok, én is most írtam ki egy kérdést, hát nézzétek ezt a görbét, és a tesztem mégis negatív!Ma 1 hete késik, 28-as ciklusaim vannak, én sem tudom mire vélni!Mi van velünk? Görbe: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/c0f887a3cb48420c3e8908..
Sziasztok, nekem is hasonló a helyzet mint Nektek... márc.1-én volt meg utoljára, 3 tesztbõl 3 negatív :( ma este megyek dokihoz, majd én is megírom, hogy mi volt Drukkolok Nektek :) L.
Én is kb. ugyanígy vagyok, febr. 27-én mensiztem utóljára, azóta semmi. Tesztek pedig negatívok. Ma du. megyek nõgyógyászhoz, ha végeztem, megírom, mi volt.
szerintem elvileg már kéne mutatnia a tesztnek, de ha nagyon késõn volt pé még akármi is lehet. sajnos a hosszú ciklusok aggasztóak, azt mondják, hogy ilyen hosszú periódusoknál már az is elképzelhetõ, hogy nincs pé....úgyhogy mindenképpen doki és ha nem baba, akkor én nem nyugodnék meg meddõségi vizsgálatok nélkül... lehet anovulációs hónap, vagyis, hogy minden ok nélkül marad ki a menszi, és a pé. mindenképpen mennék egy alapos hormonkivizsgálásra, mert akárhogy is van ez így nem kerek. drukkolok, hogy a hormonszinteknél csak a hcg legyen a normálistól eltérõ!
A kérdező hozzászólása: nem volt lejárva azota vettem egy másikat one step azt hiszem ez a neve de az is negativ de akkor miért nem jön meg? lehet elkéne mennem vérvételre az tuti kimutatja a hcg-t ha van nem?
Nem volt lejárva a teszt szavatossága? csajok! Én laborban dolgoztam és ajánlom a Rossmannban vagy patikában kapható lily tesztet mert 99%-ban az hasonlit a legjobban a laboros teszthez. Akár este is megcsinálhatod vele. Nekem este még ki sem vettem a vizeletbõl már + volt a teszt olyan gyors.
A kérdező hozzászólása: te milyen tesztet vettél?? Neked se mutatta ki az??
A kérdező hozzászólása: drukkolok én is neked holnap veszek más tesztet aztán majd meglátjuk csak jövö héten tudok dokihoz menni addig csak történik valami
Ugyanígy vagyok, ahogy te annyi különbséggel h a laboros teszt már mutatta a hcg-t két hete, hát nem tudom, pedig nekem is késõbb volt p.é.-m. drukkolok neked. A tünetek teljesen megegyeznek.
A kérdező hozzászólása: pontosan nem tudom :-( Február 15 jött meg utoljára és március 20-23 a körül kellett volna megjönnie 35 naposak
én is a fogi abbahagyása után híztam, kiderült pco-m van, amúgy kiderült a gond?

A terhességi kiskönyvet ki adja oda, a védőnő vagy a nőgyógyász?

Legjobb válasz: Nekem a védõnõ állította ki.

Nekem a védõnõ állította ki.
nekem a védõnõ adta oda, mikor 6hetes voltam és volt szív hang. boldog babavárást
A védõnõ állítja ki az orvostól kapott papír alapján, ami igazolja, hogy terhes vagy.
Mindenképp a védõnõtõl kapod. Mikor az orvos igazolja a terheség fennállását, elküld terhesgondozásra, ahol megmondják, ki lesz a védõnõd (a továbbiakban hozzá kell majd menned), és kitöltenek millió papírt, köztük a terhességi kiskönyvet is.
Én is a védõnõtõl kaptam meg.
A védõnõ adta ki, miután már voltam dokinál megvizsgált, elküldött ultrahangra és azzal a papírral küldött a védõnõhöz és õ kiállította, megmondta mikor menjek legközelebb stb.

Terhességi diabétesz esetén ki ad beutalót a diabétesz szakrendelésre?

Kiderült, hogy terhességi diabéteszem van. A kerületünkben van diabétesz szakrendelés. Az lenne a kérdésem, hogy kitől kell kérnem a beutalót? Vagy oda terhességi cukorbetegség esetén nem adnak? Mehetek egyáltalán ingyenesen (beutalóval) ilyen helyre? Hogy működik illetve mi ilyenkor a folyamat? Én magándokihoz járok, viszont ő a kerületünkbe nem tud beutalót adni a szakrendelőbe. Magánrendelők pedig elég húzós áron foglalkoznak csak a cukorbetegekkel. Gondolom sok vérvétel is szükséges ahhoz, hogy lássák, hogy alakul diéta hatására a cukrom. Segítsetek kérlek! Köszönöm!

Legjobb válasz: Engem a nõgyógyászom küldött. Ha tõle nem kapsz beutalót, próbáld meg a háziorvosod szerintem.

Engem a nõgyógyászom küldött. Ha tõle nem kapsz beutalót, próbáld meg a háziorvosod szerintem.
Szia! Elõször is ne aggódj, nem lesz semmi gond! Nekem már van 2 egészséges gyerekem terhességi diabétesz után, most várom a 3-at. Én nem budapesti vagyok, de úgy emlékszem nekem se a magándokim adott beutalót. A védõnõt hívd fel, neki tudnia kell, lehet, hogy a körzeti szakrendelésre ill. nõgyógyászhoz kell menned beutalóért. Mindenképpen ajánlott, hogy vegyél egy vércukormérõt, ha még nincs. Nekem írnom kellett az értékeket és saját felelõsségre idõnként bemenni a körzetes kórház diabetológiájára - még akkor is ha nem ott fogsz szülni. A szakrendelõben néhány diabéteszes kismamának tartottak is egy étkezési tanácsadást és adtak mindenféle étrendmintát. Ha az étrenddel ki tudod húzni és nagyjából 7.8 alatt tartod az a jobbik eset. Nekem volt úgy, hogy magasabbat mértek és mondták, hogy befektetnek az osztályra, de saját felelõsségre nem vállaltam, inkább jobban figyeltem. Sajnos van aki inzulinra szorul a terhessége alatt, ahhoz viszont szerintem néhány napos kórházi bentlét kell, hogy beállítsák. Egyébként terheléses vércukron voltál? Mennyi lett az eredmény? Remélem tudtam segíteni!
Nekem nem kellett diabétesz szakrendelésre járnom, hanem kétszer öt napra be kellett feküdni a kórházba cukor beállításra, ahol megtanították a diéta betartását.
Nekem 8, 6 lett anno a vércukrom. Vettem mérõt, méregettem, de néha 'bûnöztem' és akkor valóban felment ennyire. Egyébként nekem is a 160 gr-os diétám volt. Vettem grammos mérõt, de azt nem állítom, hogy mindig mindent leméricskéltem és a diétát se tartottam be mindig szigorúan. A vércukromat se mértem 10x naponta.. de persze nagyjából tudtam mitõl megy fel és igyekeztem az ilyen ételek kerülni v. csak nagyon kis mennyiségre szorítkozni. A magas GI-s (glikémiás indexû) ételeket érdemes elsõsorban kiiktatni, mert azok dobják meg hirtelen a vércukorszintet. Ált. étkezés után 1 órával, van ahol másfél órával mérik az eredményt. Bár orvosok szerint a 'rendes' cukorbetegeknek és a terhesség alatt is 2 óra elteltével kell, hogy a normál érték közelében legyen a vércukorszint (5, 5 körül) és a köztes idõben se legyen több 7.8-nál. Közel 6 éve - az elsõ vércukorterhelésemnél - még az 1 órást is néztek, most már úgy tudom, hogy csak a 2 órást. A terhesség alatt voltak olyan idõszakok, amikor úgy vettem észre, hogy még a megengedett ételek mellett is magasabbra megy a vércukrom, a szakrendelésen erre azt mondták, hogy felezzem meg a 30 gr-os reggelit és 1 óra elteltével egyem meg a másik felét. De szerintem nagyon jól csinálod, a visszajelzésed alapján minden tudsz, így meglep, hogy azt írod senki sem túl segítõkész a környezetedben. A védõnõdnek minden ilyen témában nagyon otthon kellene lennie és segítenie! Én csak a nõgyógyászért fizettem (meg az integrált tesztért), az is elég volt. Kitartás! Hányadik héten vagy? Én most még nagyon az elején, csak a 9-en.
Még vmi. Eszembe jutott, hogy az engem is borzasztóan zavart, mennyire paráztatják a kismamákat. Tudom, hogy nem veszélytelen a cukrosság, de azért ennyire ijesztgetni sem kellene. Ugyanez ment a magas vérnyomással is, a második terhességem vége felé már elég feszült voltam (otthoni körülmények miatt alapvetõen) és 140/90 körüli értéket mértek több alkalommal. Ment a huzavona, hogy akkor most kórházba fektetnek, de mondtam, hogy mivel otthon van egy gyerekem, attól még csak magasabb lesz a vérnyomásom ha nem mehetek haza. Írtak gyógyszert, kicsit jobb lett és tudtam, hogy nem terhességi mérgezésrõl van szó, tehát teljesen felesleges kórházban sínylõdni. Oda tényleg csak akkor megyek ha indokolt.

A terhesség is ugyanúgy védettséget ad (mármint nem rúghatnak ki)?

Ha igen, akkor az meg van határozva, hogy hány hetesnek kell lenni?

Legjobb válasz: Igen, védett vagy, és a vélelmezett fogantatás pillanatától él a védettség.

Igen, védett vagy, és a vélelmezett fogantatás pillanatától él a védettség.
Ha nem vagy próbaidõn akkor nem rúghatnak ki. Nem számít hány hetes vagy.

10 hetes terhes vagyok, és ma reggel kell mennem az első vérvételre. Reggelizhetek? Mert nem bírom ki, hogy ne ehessek addig, mivel farkas étvággyal küszködöm a terhesség eleje óta.

Legjobb válasz: Szia! Én is kb 10 hetesen voltam az elsõ vérvételen, most 12 hetes vagyok. Én sem tudtam lehet-e enni, de rákérdeztem. Azt mondta a hölgy a vérvételen, hogy ne egyek, mert cukrot is néznek. Én mondjuk 1 db kekszet megettem, mert nagyon éhes voltam, de szerencsére hamar végeztem, így nem kellett sokáig éhezni.

Szia! Én is kb 10 hetesen voltam az elsõ vérvételen, most 12 hetes vagyok. Én sem tudtam lehet-e enni, de rákérdeztem. Azt mondta a hölgy a vérvételen, hogy ne egyek, mert cukrot is néznek. Én mondjuk 1 db kekszet megettem, mert nagyon éhes voltam, de szerencsére hamar végeztem, így nem kellett sokáig éhezni.
Nem lehet enni elõtte, nézik a cukrod és annak alapján mész majd a cukorterhelésre a 24.hétben
Szia! Reggeli vérvétel elõtt szerintem ne egyél, mert befolyásolja az eredményt (pl. cukor). Én ilyenkor vittem magammal szendvicset és ahogy kijöttem a vérvételrõl már be is faltam, egyébként vizet ittam, az egy kicsit segített. Üdv 32 heteske
Nálunk az elsõ vérvétel elõtt lehetett enni rendesen.
Érdekes...ezek a vérvételek városfüggõk... Itt kecskeméten mindig elmondják, h együnk ugyanúgy ahogy szoktunk....furi....
Itt Kecskeméten is elmondják, hogy ha cukrot néznek, akkor ne együnk elõtte! Ez attól függ, mit néznek!!! teljesen mindegy hol veszik le a vért. Amúgy sok vizsgálat eltér várostól, megyétõl függõen. De ha cukrot néznek, azt mindenhol éhgyomorra nézik (elvileg!) szerintem a dokitól kellett volna megkérdezned. Bár nekem volt olyan, hogy bennfekvõ voltam a kórházban és onnan mentem vérvételre. Az ápolónõket kérdeztem, és nem tudták a választ, leküldtek, hogy kérdezzem meg a vérvételes csajtól....

Ma léptem bele a 11. hétbe a terhességembe! Amikor kb. éhes vagyok, nagyon érdekes hangokat ad ki a gyomrom, emésztőrendszerem. Normális ez?

Nem is csak akkor, ha éhes vagyok, hanem amikor pl.eszek valamilyen leveses gyümölcsöt, és utána, nagyon hangosan megy lefelé a kaja :) !Már azt hittem a gyerk?c élvezi az ízeket, és mortyog..:)de ez gonolom csak a belek, ahogy lassabban m?ködnek ? Volt m?r vkinek hasonló érzése ? :)

Melyik terhességi teszt adja ki úgy a pozitív eredményt, hogy egy + jel lesz látható?

Legjobb válasz: nekem egy clear blue volt. vagy is lett volna. A tesztrészben minusznak kellett lennie, a rendes panelben meg plussznak. Nekem a rendesben lett össz vissz egy minusz.... De terhes voltam csak a teszt volt kaka.

nekem egy clear blue volt. vagy is lett volna. A tesztrészben minusznak kellett lennie, a rendes panelben meg plussznak. Nekem a rendesben lett össz vissz egy minusz.... De terhes voltam csak a teszt volt kaka.
a clear blue digital jelöl pluszt vagy minuszt és még a terhesség idejét is kiirja.

Abban a hónapban amikor terhesek lettetek, milyen volt a hüvelyi nyálkátok a pé után addig míg ki nem derült hogy sikrült a terhesség?

Vagy el?fordult valakinél hogy inkább nem is nagyon volt nyák,szárazabb volt sokkal mint szokott lenni?Mert én így vagyok ezzel,alig van folyásom nagyon száraz vagyok a többi ciklusomhoz képest.

Legjobb válasz: Nem elkeserítés képpen, de nekem minden hónapban más. Volt krémes, vizes, volt szárazság, és mégis megjött. Erre sajnos nem lehet mindig alapozni. Remélem, nálad a baba miatt van a szárazság. Drukkolok!

Nem elkeserítés képpen, de nekem minden hónapban más. Volt krémes, vizes, volt szárazság, és mégis megjött. Erre sajnos nem lehet mindig alapozni. Remélem, nálad a baba miatt van a szárazság. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Hát ezt tényleg nem lehet így belõni! Nekem most pl. már van pozi tesztem több is, és vizes folyásom van, kb. mint mensi elõtt, csak kevesebb. Igazából csak akkor érzem, ha a hüvelyemhez nyúlok, de azért van! Pedig sokan azt mondják ilyenkor vagy szárazság, vagy krémes van! Hát nálam meg pont nem!

Mennyi idő alatt adja ki a védőnő a terhességi kiskönyvet?

Kell ehez egy óra? mi ebben ilyen sok id??

Legjobb válasz: Kérdezget a családi állapotodról, korábbi betegségekrõl nálad ill. a családodban, vérnyomást/testsúlyt mér stb. Meg kicsit próbál megismerni, hiszen ezentúl gyakran kell majd találkoznotok. A kiskönyvbe beleírkálja azokat, amiket megtud rólad. Lehet, hogy nem kell hozzá egy óra.

Kérdezget a családi állapotodról, korábbi betegségekrõl nálad ill. a családodban, vérnyomást/testsúlyt mér stb. Meg kicsit próbál megismerni, hiszen ezentúl gyakran kell majd találkoznotok. A kiskönyvbe beleírkálja azokat, amiket megtud rólad. Lehet, hogy nem kell hozzá egy óra.
Nekem kb 20-30 percig tartott, megírta, beszélgettünk...
A kérdező hozzászólása: A helyzet, hogy az elõzõ terhességem vége óta ismer, és ismeri a kisfiamat is születése óta. ezért nem értem, hogy mi tarthat ebben ilyen sokat. A Nõgyógyásznál végzek egy 15 perc alatt, vérnyomás méréssel, súly méréssel, tanácsadással, és vizsgálattal egybevéve. Csak kiváncsi vagyok, hogy mi lehet ilyen idõigényes.
Az esetleges változásokat akkor is be kell vezetnie, de ezt védõnõje válogatja, hogy megcsinálja egyedül az elõzõ kartonod alapján, vagy elõtted... De nekem nem adta ki azonnal, mikor elõször voltam nála, csak 1 hét mulva kaptam meg.
Nekem sem tartott tovább 20 percnél. Nade ha tovább is tart... Kismama vagy ! Nem érsz rá?? 23.hetes kismami
Nekem is rögtön ideadta, az elsõ alkalommal. Nálunk is 20-30 perc, adminisztráció, beszélgetés, stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kismama vagyok, ráérek persze. De egy 16 hónapos gyerekkkel nem minig egyszerû összegyeztetni az idõpontokat, hogy ne pont alvási/etetés idõben kelljen odamennünk (egy héten csak kétszer van félfogadás, és azokon a napokon is másfél, másfél órára). Én meg szeretném, ha az orovosom tudná rendszeresen vezetni a könyvet. A rugalmatlanság, és a bürokrácia megdöbbentett, mert az elõzõ könyvemet (nem itt), de úgy emlékszem pillanatok alatt (nem volt fél óra) kiadták. De köszönöm mégegyszer a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!