Találatok a következő kifejezésre: A terhességi is figyelembe (3 db)

A terhességi tüneteknél is figyelembe lehet venni a lelki tényezőket? Vagy ez más?

Legjobb válasz: Azt hiszem, nem értem mire vagy kiváncsi...Ha írnál egy kommentet, biztos több választ kapnál. Terhességnél vannak fizikai tünetek, és lelki változások is. Egyik hathat a másikra természetesen.

Azt hiszem, nem értem mire vagy kiváncsi...Ha írnál egy kommentet, biztos több választ kapnál. Terhességnél vannak fizikai tünetek, és lelki változások is. Egyik hathat a másikra természetesen.
Ha arra gondolsz, hogy ha terhes az ember akkor érzékenyebb e, vagy megváltovik e? Ha igen a válasz IGEN. Én 5 hetes vagyok kb, és három hete állandóan elsírom magam ami azelõtt nem volt jellemzõ. Ja és egyszer úgy kiakadtam, hogy üvöltöttem a párommal amit azelõtt sosem tettem volna. De tudok olyanról is aki a terhessége alatt mindenkit elhajtott a közelébõl, goromba és utálatos volt. Ha nem jól értettem és nem ez volt a kérdés akkor bocsi.
Rólam mindenki azt mondja megváltoztam redesebb vagyok én nem látom vagy érzem ezt viszont azt észre vettem hogy nem vagyok türelmetlen senkivel és nem hisztizek a páromnak ha olyan van de érzékenyebb vagyok hamarabb sirok pedig még csak meg se bántanak szerintem mindenki máskép éli meg a terheséget ugy lelkileg mint fizikailag van aki többet hizik van aki hisztiseb lesz stb de az biztos hogy mindenki boldogabb:)

Terhességi táppénz számításánál figyelembe veszik az előző évi gyedet, gyest, munkanélküli járadékot is? Vagy csak a munkaviszonyból származókat?

Csak mert nekem most kellett bevinni a tavalyi jövedelemigazolásokat. Gyesr?l,gyedr?l,munkanélkülir?l csak az adóbevallásnál használt papírjaimat tudtam bevinni,de azt mondták,azok nem kellenek. Pedig jó gyedet kaptam januártól május elejéig. Így csak fél év jövedelméb?l számolnak(mert a másik fél évet kitette a gyed,gyes és a munkanélküli)?

Legjobb válasz: Mindig az igénylést megelõzõ évet nézik. Ha itt van 180 bérezett nap, akkor azt veszik figyelembe, a nem bérezett napokkal nem foglalkoznak. Ha nincs, akkor megnézik, hogy miért nincs. Ekkor számíthat a korábbi gyed: ha azért nincs 180 bérezett napod, mert táppénzt/tgyást/gyedet kaptál, akkor az alapjául szolgáló jövedelmet nézik. Valószínûleg a te esetedben van 180 bérezett nap, ebbõl fognak napi díjat számolni.

Mindig az igénylést megelõzõ évet nézik. Ha itt van 180 bérezett nap, akkor azt veszik figyelembe, a nem bérezett napokkal nem foglalkoznak. Ha nincs, akkor megnézik, hogy miért nincs. Ekkor számíthat a korábbi gyed: ha azért nincs 180 bérezett napod, mert táppénzt/tgyást/gyedet kaptál, akkor az alapjául szolgáló jövedelmet nézik. Valószínûleg a te esetedben van 180 bérezett nap, ebbõl fognak napi díjat számolni.
A kérdező hozzászólása: Értem! Köszönöm szépen a választ!

Volt valakinek a vizeletében baktérium terhessége alatt? Nektek is antibiotikumot írtak fel? Mire figyeljek oda, hogy ne forduljon elő még egyszer! Pedig mindenre annyira oda figyelek!

Legjobb válasz: Szia! Nekem genny volt benne, így elküldték a mintát baktérium vizsgálatra. Csütörtökön lesz meg az eredmény. Ha pozi, akkor úgy is megkérdezem a dokimat, hogy mitõl lehet, és megírom Neked!

Szia! Nekem genny volt benne, így elküldték a mintát baktérium vizsgálatra. Csütörtökön lesz meg az eredmény. Ha pozi, akkor úgy is megkérdezem a dokimat, hogy mitõl lehet, és megírom Neked!
20:39es vagyok, nekem használt az 5000 forintos antibiotikum, de nem mentem vele sokra, mert hát ahogy írtam, vissza tért. A babának semmit sem árt, ne aggódj.
Szia! Én az elsõ terhességemnél 2szer szedtem antit most 4 hetesen antibiotikummal kezdtem..:/ de muszáj volt! Rendbe jössz nyugi :)
Nekem semmi tünetem nincs. Legelõször a 12. hét környékén volt egy keresztes, akkor nem is foglalkoztak vele. Majd múlthét hétfõn megint egy keresztes, vinnem kellett pár nap múlva mintát, ami szintén gennyes volt. Így küldték el vizsgálatra. Akinek volt valami tünete, az mi volt? Csípés ilyesmi? Az 5000 Ft-os gyógyszer az elég húzós, pláne ha nem is segít. Ja, és megkérdeztem akkor a dokit a terhesgondozóban, hogy milyen következményekkel járhat ez a babára, és csak legyintett, hogy semmivel. Hát remélem.... Elsõ voltam, 20 hkm
Pamut fehérnemû, ne viselj szoros nadrágot, pisi és után a végbél felé törölj ezek mindenképp segítenek a megelõzésben! És persze próbáld kerülni a nyilvános mosdókat.. Sok boldogságot a babához!:)
Nekem a 12 hetes vizeletbe volt 3+ os de mivel nincs semmi tunetem nem kaptam gyogyszert!!! elvileg terhesseg alatt 1+es az oke de a nem megfeleloen levett vizeletbe is lehet! Eddig minden ok! 18hkm
A kérdező hozzászólása: Az 5000 Ft használt neked? A babád hogy viselte az antibiotikumot?
Szia! Nekem is volt, eddig kétszer. Mindkettõt a kötelezõ vér és vizeletvizsgálaton vették észre, és már nincs több, remélem nem tér vissza. Nekem is 5000 forintos antibiotikumot írtak fel... 31 hkm
A kérdező hozzászólása: Bébybogyóó jó sokszor, gondolom már unod. De hát ha ez a gyógyszer segít. Jobbulást nektek.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtatok. Nagyon sajnálom, hogy veletek is megtörtént. Úgy féltem a babámat, mivel nekem õ az elsõ. Remélem hamar megoldódik a problémánk.
Nekem is van sajnos :( és nem is akar nagyon távozni :( én már a 4. antibiotikum kúrán vagyok és sajnos semmi...amit most írtak ki az egy 5000 forintos gyógyszer...ha ez sem hat fogalmam sincs mi lesz :( 23 km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Megfogadom a tanácsokat! Mindenkinek gondatlan várandóságot kívánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!