Találatok a következő kifejezésre: A terhességi indokolja a (5 db)

Aug 5-én voltam dokinál, megállapította a terhességet, akkor voltam 6 hetes. Szept 15-én visszamentem, 12 hetesen és közölte, hogy méretei szerint max 9hetes vagyok. Ha nekem a ciklusaim 40 naposak voltak, akkor indokolt a csúszás? Kata

A menstruáció els? napját figyelembe véve, akkor voltam 6 hetes. CRL:19 mm, BFD: 5 mm. De még a héten visszarendelt uh-ra:-(

Legjobb válasz: Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.

Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.
Ez tényleg nagyon kacifántos, de akkor hová lett a hiányzó 3 hét? 6 hét alatt csak 3 hétnyit fejlõdött volna a dokid szerint a baba..... furcsa mindenesetre. Nálam úgy volt hogy az elsõ UH-ra számítások szerint 7 hetesen mentem és nem volt embrió hanem csak petezsák, 9 hetesen kisebb volt, de volt szívhangja, a 11 héten viszont már nem volt szívhang se az embrióm felszívódóban volt. Így lett mûvi befejezés a vége.
A kérdező hozzászólása: De a leletemen az van, hogy jó vérkeringés van a méhfalban és az embrióban is, és hogy élõ 9 hetes terhesség. Nem értek semmit:-((

Keresem azokat a kismamákat akik Fraxiparinannal kell, hogy szúrják magukat a terhesség alatt és a Szent Imrében szültek vagy szülni fognak. Indokol ilyen esetben az időzített szülés, vagy a császárt ajánlák?

Van két egészséges gyerekem a szüléseim komplikáció nélküliek voltak. Jelenleg 15 hetes terhes vagyok, szülésig szúrnom kell magam. 5 éve volt egy tüd?embóliám bokatörésb?l adódóan. A genetikai vizsgálatom negatív lett, nem vagyok trombózisra hajlamos.

Legjobb válasz: Nekem is kellett szúrnom magamat,de én mar megszültem 4 honapja és a Péterfyben.Nekem a lábaim mentek tönkre ,nagyon eres lett és a vérképem is rossz lett. A terhesseg utcso honapjaban injekcioztam magamat és még utana.

Nekem is kellett szúrnom magamat, de én mar megszültem 4 honapja és a Péterfyben.Nekem a lábaim mentek tönkre , nagyon eres lett és a vérképem is rossz lett. A terhesseg utcso honapjaban injekcioztam magamat és még utana.

Ha a terhesség kezdetén az anya antibiotikumos kezelést kap, indokolt a magzat abortálása?

kb. 6-7 hetes terhes vagyok és mikor mentem a dokihoz elmondtam neki,h szedtem gyógyszert,aki azt tanácsolta olvassuk el a gyógyszer lehetséges kockázatait és aszerint döntsünk kell-e abortusz,mert szerinte komoly baja is lehet a magzatnak.Elolvastam a betegtájékoztatót,de csak hányás hasmenés,fejfájás és hasonló általános kockázatokkal jár a szedése.Terhesség alatt csak akkor ajánlott szedni ha tényleg muszály.Én semmiképp se szeretnék abortuszt...Jó lenne ha olyan kismamák válaszolnának akik hasonló cipöben jártak.

Legjobb válasz: Nem!

Nem!
Nem indokolt! Czeizel Endre azt szokta mondani, hogy ha az elsõ hetekben bármi ártana a megzatnak, az úgyis elhal (mindent vagy semmit elve). Az antibiotikumok közül csak néhány magzatkárosító hatású, de te valószínûleg nem ilyet szedtél!
Engem annak idején egy influenzaoltás miatt beszélt le két orvos is a gyerekrõl, (becsúszott terhesség volt, de megtarthattuk volna, utána szinte rögtön születtek is még gyerekek, de már tervezetten) mondván ki tudja milyen károkat okozott, na meg ha véletlenül - nem emiatt - de fogyatékos gyerekem születik, akkor sosem bocsátom meg magamnak, blabla.... Képzeld el mit éreztem akkor, amikor volt a sertésinfluenzás hiszti és minden híradóban azt nyilatkozgatták, hogy a kismamák oltassák be magukat influenza ellen, mert teljesen veszélytelen a magzatra. Hát köszi.
Hát én úgy tudom, hogy az elsõ 6 hétben a baba gyakorlatilag õssejtek halmaza, és képes az esetleges defektusokat kijavítani, ezért szokták azt mondani, hogy ha valaki gyógyszert szedett vagy ivott míg nem tudott a terhességrõl, akkor sem lesz baj... Nálam is minden játszott, ugyan nem antibiotikumot, de fájdalomcsillapítókat marokszám szedtem akkoriban, és többször ittam is abban a hónapban, mert egy csomó rendezvényre voltunk akkoriban hivatalosak...egészséges lánykám született...
Májusban derült ki, hogy terhes vagyok, márciusban elég erõs antibiotikumot kaptam. A nõgyógyász, a védõnõ és a családsegítõ is azon az állásponton volt, hogy az még annyira korai szakasza volt a terhességnek, hogy nem okozhatott gondot. Megtartottuk a babát, most 15 hónapos, picinek egy kicsit vérszegény volt, de amúgy semmi baja sincs. Én nem vetetném el a helyedben.
Nekem mondjuk volt olyan ismerõsöm aki elvetélt az influenza oltás után (amikor ez a nagy hisztéria volt hogy oltassanak a kismamák). Biztos hogy genetikushoz mennék egyébként és az õ elmondására hallgatnék. Egyébként nekem a 3.babám sikerült úgy hogy nem volt tervezve és épp tüdõgyulladásom volt amire antibiotikumot meg mindenféle mást is szedtem (4-5 hetes terhes lehettem). Nagyon kevés az az antibiotikum ami teratogén (van czeizel endrének egy listája a teratogén gyógyszerekrõl, nem olyan hosszú amúgy) egyébként. Nekem se javasolta senki emiatt az abortuszt. Teljesen egészséges kisfiam született 41.hétre.
Én 29 hetesen voltam bent viszatartáson és inrtavénásan kaptam antibiozikumot, ha valami fertõzés miatt indult volna be a szülés. Szóval még késõbb is adnak, ha szükséges. De nekem is azt mondta a doki, hogy az elsõ pár hétben nem károsodik a magzat, ha igen, akkor spontán elvetél a nõ, sokszor észre sem veszi, hogy terhes volt, csak egy erõsebb vérzést. Én is sokat buliztam, ittam, cigiztem a terhesség elsõ heteiben, amíg nem tudtam, hogy van. Végül makk egészséges kisbabám született decemberben. :)
én biztos, hogy nem vetetném el. meg se fordulna a fejemben. nincs semmi baja a babának. ha mégis, úgy is magától elmegy, elvetélsz. én lázas voltam és hörghurutos az 1. trimeszterben.
Nekem pár nappal a pozitív teszt elõtt írtak fel antibiotikumot felfázásra. Az elsõ két szemet szedtem be, utána eszembe jutott, hogy mi van, ha baba van. A gyógyszerész megmondta, hogy miért ellenjavallt az az adott antibiotikum az elsõ 3 hónapban (az épp a folsav felszívódását akadályozta, ami ugye ilyenkor elég fontos), úgyhogy azonnal abbahagytam, és mást kaptam helyette. Eddig minden uh-on egészségesnek látták a babát. Szóval nem mindegy, mit szedtél, miben károsíthatja a magzatot, ha egyáltalán károsíthatja. De elvetetni szerintem is túlzás lenne.

TORCH vizsgálat tényleg csak a terhesség első felében indokolt? Aki csináltatott, annak hanyadik héten csinálták?

Én már a 28-ikban vagyok és a tanácsadáson az SZTK-s doki mindenképp javasolta, mert több a magzatvizem, de csütörtökön a fogadott orvosom meg azt mondta, hogy ne várjak t?le sokat, mert ez csak a terhesség elején fontos, de ha ragaszkodok hozzá, akkor a kórházban adnak beutalót. Én már nem tudom kinek higgyek! Azért szerintem megcsináltatom a biztonság kedvéért.

Legjobb válasz: szia, nekem a 25-26.hét körül csinálták, és szerintem nem késõ, mert ha pozitív akkor kaphatsz antibiotikumot.

szia, nekem a 25-26.hét körül csinálták, és szerintem nem késõ, mert ha pozitív akkor kaphatsz antibiotikumot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, én is így gondolom. Nem is értem a dokimat miért mondta, hogy késõ és fölösleges. Na mindegy, mindenképp megyek jövõhéten beutalóért és megcsináltatom a vizsgálatot! Minden jót!
Igaza volt a dokidnak, az elején van értelme, mert ez a vizsgálat a fertõzéseket szûri ki. TO: toxoplasma, R: Rubeola, C: cytomegalovírus, H: Herpes. Ezek közül a toxoplasma és a rubeola valamint a cytomegalovírus az amelyik, ha véletlenül ezen a fogamzás vagy a kora terhességben átesik az ember, akkor nagy bajt tudnak csinálni a babával. nem akartalak megijeszteni, neked biztosan nincs semmi baj, azt már látták volna az UH-on, csak ebben az egy dologban valóban igaza volt a dokidnak. Egyébként meg menjen a fenébe, mert neki kellett volna idejében szólni, TE honnan tudhatnád? A több magzatvíznek szerintem semmi köze hozzá, iletve ezer más dologtól is lehet pl. csak úgy. Egy csomó nõnek több és nincs semmi baj.

A terhességi cukorbetegség indokolja a császármetszést?

Legjobb válasz: Nem. Semmi extrát nem kíván a diétán kívül. Én hallottam olyat is, hogy nem lehet túlhordani a babát, de több orvos is azt mondta, hogy ez sem így van, csak akkor, ha extra nagy lenne a baba. Nekem végig a korának megfelelõ volt, és ma egy hete hordom túl a lányom.

Nem. Semmi extrát nem kíván a diétán kívül. Én hallottam olyat is, hogy nem lehet túlhordani a babát, de több orvos is azt mondta, hogy ez sem így van, csak akkor, ha extra nagy lenne a baba. Nekem végig a korának megfelelõ volt, és ma egy hete hordom túl a lányom.
Én is az voltam, bár inkább saját diétát tartottam...sztem nem teljesen jó az ahogy csinálják..na de ez most nem ide tartozik..tanultam errõl nem is keveset. nekem azt mondta a dokim, hogy nem kell emiattsem császározni sem, megindítani a szülést.A kettõ megfér együtt.Akkor kell ha esetlegsen pl.felmegy a vérnyomásod vagy nem jó a szívhangja a kicsinek ilyenek, de amúgy nem kell.Szval emiatt ne aggódj sztem.36hetes kismama
Szia, én nekem is terhességi diabeteszem volt inzulinnal. természetes úton szültem 42.héten. Nem kellett szülést indítani sem. Utána volt kontroll mérés a cukrommal, mostmár megint ehetek édeseket :) .

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!