Találatok a következő kifejezésre: A terhességi hol, vagy (30 db)

13 hetes terhes vagyok! Fáj a gyomrom, már éjjel is alig tudtam aludni! Hol elmulik hol visszajön! Ez normális a terhesség alatt vagy inkább menjek el a háziorvoshoz? Néha van ugy hogy egy ponton érzek erös nyilalást!

Legjobb válasz: Szia! Én is 13 hetes vagyok és a hét elején hasonlót tapasztaltam, el is mentem a háziorvoshoz, aki azt tanácsolta, hogy koplaljam ki (tea, keksz, fõtt krumpli) pár napig és B6 vitamint szedjek rá. Két nap telt el és már sokkal jobban vagyok! Egyébként van vmi vírus a levegõben, ami hasmenéssel, hányással jár, de nálam nem ez volt. Minden jót!

Szia! Én is 13 hetes vagyok és a hét elején hasonlót tapasztaltam, el is mentem a háziorvoshoz, aki azt tanácsolta, hogy koplaljam ki (tea, keksz, fõtt krumpli) pár napig és B6 vitamint szedjek rá. Két nap telt el és már sokkal jobban vagyok! Egyébként van vmi vírus a levegõben, ami hasmenéssel, hányással jár, de nálam nem ez volt. Minden jót!

Aki eleve 5-6 kiló plusszal kezdte a terhességet hol tart vagy mi lett a vége?

Legjobb válasz: én 10+ szal kezdtem, 15 kg híztam, de 6 hónap szopi után tartottam a terhesség elõtti súlyomnál, azóta is fogyok :))) szülés után 4 héttel tudtam hordani a szoknyáimat, 3-4 hónap után a nadrágjaimat is. nyugi! ne fogyózz, mert az árthat a babának (meg majd a tejcsinek is) kellemes babázást :)))

én 10+ szal kezdtem, 15 kg híztam, de 6 hónap szopi után tartottam a terhesség elõtti súlyomnál, azóta is fogyok :) )) szülés után 4 héttel tudtam hordani a szoknyáimat, 3-4 hónap után a nadrágjaimat is. nyugi! ne fogyózz, mert az árthat a babának (meg majd a tejcsinek is) kellemes babázást :) ))
10 kiló plusszal kezdtem, 18 kilót híztam 2 hete szültem de már csak 3 kilóval vagyok több mint a terhesség elõtt :)
Rajtam kb. 10 kg plusz súly volt. Szüléskor 7kg-al voltam több, a kórházból -1 kg-al jöttem haza. Most 5 hetes a babám, 1 kg visszajött, tehát pont annyi vagyok, mint várandósság elõtt.
én 17 kg-t híztam, 67-70-el indultam nem is tudom már. de a szoptatás miatt hamar visszafogytam még többet is, mint amennyi voltam.
A kérdező hozzászólása: Akkor van remény, hogy nem leszek bálna..
Én az elsõ gyermekemet is cirka 20kg plusszal kezdtem. A várandósság alatt olyan 8kgot híztam. Másfél éves koráig szopizott, az elsõ 4 hónapban fogytam 25kgot. Ezt utána apránként sajnos sikerült visszaszedni, így mos a második babánkat is jelentõs túlsúllyal várom. 35 hetes vagyok, 9kgot híztam eddig. Remélem szoptatással most is sok le fog menni, de most jobban figyelek majd hogy ne is jöjjön vissza.

10 hetes terhes vagyok és már a terhességem eleje óta barna folyásom van. Hol elmúlik, hol visszajön. Ha elmúlik sárga kicsit darabos folyásom van. Ez lehet gomba? Vagy fertőzés?

Ma megyek dokihoz....

Legjobb válasz: Szerintem mindenképp szólj a dokidnak! Nekem sose volt darabos folyásom! Sõt, nem minden folyás tekinthetõ normálsnak a terhesség alatt.

Szerintem mindenképp szólj a dokidnak! Nekem sose volt darabos folyásom! Sõt, nem minden folyás tekinthetõ normálsnak a terhesség alatt.
Szia. Nekem is volt többször, hogy darabos folyásom volt, nem viszketett, nem volt büdi, és az orvos nem talált semmit. Viszont amikor barnás folyásom volt, akkor az a felfázástól volt, lehet hogy Neked is attól van. Ne aggódj, kapni fogsz rá gyógyszert, nyugodtan szedd majd be, és nem lesz semmi baj. Minden jót! 35 hetes kismama.
Szia! Sajnos tanácsot nem tudok adni, de kérlek írd meg mit mondott a doki, mert én 8 hetes vagyok és ugyanez a gondom. Köszi

Hol van a babám? Ennyire fiatal még a terhesség, hogy nem lehet látni, vagy nincs is baba?

ha az utolsó mensi els? napjától számoljuk, ma vagyok 5 hetes és 2 napos terhes. a tesztjeim pozitívak, de tegnap elkezdtem picit barnázni rohantam a sürg?sségire. a doki megnézett és nem látott semmit. ma reggel ismét UHval kezdtünk, de semmit nem talál a nyálkahártyám 8mm, bal oldali ováriumban 40x30as folyadék tartalmú képlet, douglasban folyadék nincs - ez került a papíromra. ilyenkor mi van??? hcg vérvétel eredményért holnap megyek,de érzem, hogy ott van az a kicsi baba. volt valakivel hasonló eset? köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Nagyon kicsi még a terhességed, lehet hogy egy pár nappal késõbb készült mint ahogy számoltad. Nekem az elsõ babámnál volt ez, több pozi tesztem is volt és 2 x akartak meggyõzni róla hogy a teszt hazudik:) és nincs is baba, elõször 8 mm-es majd 2 nap múlva 10mm es nyálkahártyát mértek és azt mondták csak mensizni fogok. Levették a béta hcg-t aminek 2 nap múlva lett eredménye 1000-es lett szóval egyértelmû terhesség :) És rá 10 napra mentem újra akkor már szívhang is volt!! Az h a petefészkedben van egy képlet, lehet egy másik tüszõ is, nekem 2 volt terhesség mellett, de felszívódtak a 12.hétre. Úgyhogy a vérvételbõl ki fog derülni van e baba!! Én szurkolok neked!! Majd írd meg mi lett!!

Nagyon kicsi még a terhességed, lehet hogy egy pár nappal késõbb készült mint ahogy számoltad. Nekem az elsõ babámnál volt ez, több pozi tesztem is volt és 2 x akartak meggyõzni róla hogy a teszt hazudik:) és nincs is baba, elõször 8 mm-es majd 2 nap múlva 10mm es nyálkahártyát mértek és azt mondták csak mensizni fogok. Levették a béta hcg-t aminek 2 nap múlva lett eredménye 1000-es lett szóval egyértelmû terhesség :) És rá 10 napra mentem újra akkor már szívhang is volt!! Az h a petefészkedben van egy képlet, lehet egy másik tüszõ is, nekem 2 volt terhesség mellett, de felszívódtak a 12.hétre. Úgyhogy a vérvételbõl ki fog derülni van e baba!! Én szurkolok neked!! Majd írd meg mi lett!!
Én 5 hetes voltam mikor elõször mentem dokihoz.De már látta.Visszarendelt 2 hét múlva addigra már szívhangja is volt.Majd holnap kiderül az eredményeidbõl.Nem lehet hogy egy kicsit késõbb fogant a baba?Mert akkor lehet hogy azért nem látta.
A kérdező hozzászólása: Kedves Elsõ: nagyon köszönöm a válaszod, megnyugtató volt olvasni. mindenképpen írok, hogy mi lett a hcg eredmény. drukkoljatok nagyon kérlek, úgy szeretném ezt a kicsit :) 2. válaszoló: köszi Neked is, a próféta szóljon belõled és remélem ez lehet az ok, hogy késõbb fogant a babóca :)
Nekem 5 hetesen azt mondta a doki, hogy semmi értelme még UH-t csinálni. Nem is csinált - 2 múlva mentem, akkor már volt szívhang!!
A kérdező hozzászólása: és szerintetek a 8mm endometrium nem kevés?? mindenhol sokkal többet olvasok :(
Szia! Nekem 4 hét 5 naposan egyértelmûen látszott a terhesség. Igaz hüvelyi uh-gal néztek, ez nagyon nem mindegy, a hasival nem valószínû, hogy látható ilyen pici babácska. Meg a gép minõsége sem mindegy, és az orvos gyakorlata sem a dologban. Azért mindenképp érdemes a barna miatt progeszteront szedni, a hiánya okozhatja a barnát, pedig létfontosságú. Erre általában Ultrogestan tablettát írnak fel, vagy esetleg Duphastont. Drukk, minden jót! 28 h km
Szia! Lehet, hogy csak késõbb sikerült a babóca. Én is ma voltam UH-on, mensi alapján 6+3 hetes terhes vagyok, de csak 6-7 mm-es petezsákot láttak, meg 3 cm-es sárgatestet, szõval kb. 2 héttel fiatalabb. Jövõ hét végén megyek megint. A tesztem is csk a nemvár után 1 héttel lett pozitív, úgyhogy nagyon reménykedem. Nem értek az ultrahanghoz, de a 40*30-as izé akár sárgatest is lehet, nem?
A kérdező hozzászólása: betelefonáltam a kórházba, 202 lett a hcg :) már csak az a kérdés hol a babó, de ezek szerint van valahol :) igen, lehet késõbb készült, soha nem lehet tudni...:)

A terhességben lévö puffadás hányadik héten jelentkezik és pontossan hol is fuffad a has? . Ha felpuffad akkor az vissza esik normál alakba vagy mindig puffadt lessz?

Legjobb válasz: Nekem úgy jelentkezett, hogy menszesz elõtt mindig felpuffadok, aztán a vérzés alatt szabályosan mintha leeresztett volna bennem egy lufi, lelappadtam. Nos, most, hogy babát várok, nem lappadtam le, hanem a beleim továbbra is puffadtak maradtak, úgy nézek ki, mintha felszedtem volna pár kilót, pedig a mérleg szerint egy dekát se. Késõbb, amikor a baba már jó nagy, akkor az fog puffadni, nem a beleid, mert azoknak nem sok hely marad a pocakodban. :-) Ahogy az elõzõ válaszoló is írta, a puffadás nem terhességi tünet, fõleg nem a vérzés elõtt. Erre ne építs, akár babát szeretnél, akár félsz egy nemkívánt terhességtõl.

Nekem úgy jelentkezett, hogy menszesz elõtt mindig felpuffadok, aztán a vérzés alatt szabályosan mintha leeresztett volna bennem egy lufi, lelappadtam. Nos, most, hogy babát várok, nem lappadtam le, hanem a beleim továbbra is puffadtak maradtak, úgy nézek ki, mintha felszedtem volna pár kilót, pedig a mérleg szerint egy dekát se. Késõbb, amikor a baba már jó nagy, akkor az fog puffadni, nem a beleid, mert azoknak nem sok hely marad a pocakodban. :-) Ahogy az elõzõ válaszoló is írta, a puffadás nem terhességi tünet, fõleg nem a vérzés elõtt. Erre ne építs, akár babát szeretnél, akár félsz egy nemkívánt terhességtõl.
Szia! A puffadás az egész hasra értendõ. Nem csak a méh dudorodik ki, az nem puffadás. Reggelre általában kicsit jobb, estére nõ a puffadás. Azt azonban fontos tudni, hgy nem csak terhesség okoz puffadást, hanem vagy 10 millió más minden. Ez nem feltétlenül tünet, csak egyeseknél erõteljesebben jelentkezik. Te kisbabát vársz?

16 hetes terhes vagyok és sokszor érzem, hogy hol a bal, hol a jobb oldalán a méhemnek, hol középen megjelenik egy 2 cm átmérőjű csomó, keményedés. Már a baba porcikáját érzem, vagy ilyen a méhfal megkeményedés? Első terhességem.

Legjobb válasz: Inkább a baba lehet. A keményedés egészen másmilyen, olyankor a has alja totál bekeményedik (mintha fel lennél fújódva) és feszül is. Elég kellemetlen érzés. Eleinte én is "csak" kis puklikat láttam a pocakomon, amik eltûntek, ha hozzájuk értem, én is a babóra gondoltam. Most már mozog is... Szerintem neked is kinyomja valamijét, a popsiját vagy a kobakját.

Inkább a baba lehet. A keményedés egészen másmilyen, olyankor a has alja totál bekeményedik (mintha fel lennél fújódva) és feszül is. Elég kellemetlen érzés. Eleinte én is "csak" kis puklikat láttam a pocakomon, amik eltûntek, ha hozzájuk értem, én is a babóra gondoltam. Most már mozog is... Szerintem neked is kinyomja valamijét, a popsiját vagy a kobakját.
16 hetesen szerintem korai, hogy ilyen formában érezd a babát. Nekem is van egy puklim, amit sokáig 'dédelgettünk' a férjemmel, aztán kiderült, hogy csak egy izomcsomó a méh falán, ártalmatlan mióma. Most nem azt mondom, hogy neked is ez van, csak korainak gondolnám az ilyen tüneteket.
Szia, nekem is pont ilyesmi volt amit leírtál, fõleg reggel, kemény kis gömb, de nem éreztem amúgy semmit, csak a kezemmel tudtam kitapintani, és én is 16-17 hetes voltam. Sõt nekem volt olyan ha odatettem a kezem "elvándorolt", szerintem a baba lesz az, mert a keményedés nem megy át egyik helyrõl a másikra, de nagyon furi volt nekem is! Boldog Babavárást! 22 hetes kismama

Az x-epil terhességi teszt csíkon hol kell megjelenni a terhességet kimutató vonalnak? A kontrol csík alatti vékony részen vagy a a max vonal fölötti vastagabb részen?

Legjobb válasz: én most készülök tesztet venni,ez az x epil mennyire megbizható? az ára is érdekelne.köszi elöre is.

én most készülök tesztet venni, ez az x epil mennyire megbizható? az ára is érdekelne.köszi elöre is.
olvasd el a használati utasítást -.-''
A kérdező hozzászólása: 620 ft volt ha jól emlékszem, a tescoban vettem. Még nem tudom megmondani, hogy mennyire megbízható, holnap reggel csinálok még egyet. Kiderült h az enyém negatív, de holnap reggel újra megismétlem a tesztet. Ha az is negatív akkor szerintem eléggé biztos. A legelsõ terhességemnél az elsõ és a második is kimutatta.Az másfajta volt, azt a dm-ben vettem és olyan 800 ft volt

A terhesség kezdetén hol érzékeny, fáj a mell? Az egész mell érzékennyé válik, vagy csak oldalt?

Szeretném fiatal terhesek véleményét kikérni,köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Nekem az egész mellem feszült és fájt a terhességem elején majd ez késõbb enyhült és akkor már csak oldalt mint amit te is írtál!

Szia! Nekem az egész mellem feszült és fájt a terhességem elején majd ez késõbb enyhült és akkor már csak oldalt mint amit te is írtál!
Nekem is fájt mindehol.Ha kordában voltak(melltartó :) )akkor elviselhetõ volt, de szabadon....nagyon fájt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat.És a peteéréstõl fájtak már, vagy csak a beágyazódás után?
nekem a peteérésko a hasam szúr.A cicim, viszont az elsõ hetekben azt hittem nem élem túl.És a dolog szépsége, hogy hasonalvó vagyok:) Azon gondolkodtam magamra íroma páromnak:Don't touch

Hol lehet megnézni a neten, hogy hogyan növekszik a méh a terhesség alatt? 10 hetes vagyok. Az enyém mekkora lehet?

Legjobb válasz: Hááát...ezek babaméretek http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. vagy reglj fel a www.babaszoba.hu -ra Itt ha beírod az utolsó menzeszt/lent balra/ akkor kiírja a terhességi hetedet 4d-s fotóval és tanácsokkal de nem tudom, hogy a méh növekedésével külön van-e foglalkozó oldal.Inkább csak meg meg említik, hogy éppen mekkora.Ha jól emlékszem 12 hetesn akkora mint egy grapefruit.

Hááát...ezek babaméretek http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. vagy reglj fel a http://www.babaszoba.hu -ra Itt ha beírod az utolsó menzeszt/lent balra/ akkor kiírja a terhességi hetedet 4d-s fotóval és tanácsokkal de nem tudom, hogy a méh növekedésével külön van-e foglalkozó oldal.Inkább csak meg meg említik, hogy éppen mekkora.Ha jól emlékszem 12 hetesn akkora mint egy grapefruit.
szia! én is 10 hetes vagyok pontosan tegnap voltam uh-n a dokinál a babám CRL-je:32 mm! én is kiváncsi lennék hogy most mekkora lehet a méhem de engem már szoritanak a nadrágjaim!nem tudom neked mikor kell menned uh-ra de ha szerencséd van már láthatod hogy mozog a baba!tegnap láttuk elõször hogy ott mozgatta a kis kezét meg a lábát!!! annyira édes olyan pici de már mozog csak mi még nem érezzük!még a doki is meglepõdött rajta én meg elbõgtem magam örömömben!remélem neked is hasonló élményed lesz a következõ ultrahangon!boldog babavárást kivánunk neked:én és a kis pocaklakóm egy 10 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: 12 hetesen megyek legközelebb uh-ra!
Hát, nekem eddig az ultrahangon mondták, hogy mekkora a méhem, ott majd biztosan tudni fogod, a leleteden is rajta van, legalábbis az enyémre ráírták. Tegnap voltam UH-on, 8 hetes és 5 naposan. A méhem ekkor 71, 8 x 82, 8 mm volt.
Én 9 hetesen voltam a dokimnál akkor megnézte UH-n is meg meg is vizsgált és az mondta, hogy jó nagy lúdtojás nagyságú a méhem.Én a második babámat várom és nagyobb ütemben nõ a méhem mint az elsõ terhességemnél igy már a normál nadrágjaimat nem tudom hordani, mert nyomják a hasimat.Boldog baba várást.11 hetes kismama

A terhességi teszten hol, vagy miből tudom meg, hogy mennyire érzékeny?

Szeretnék venni egy terhességi tesztet, és tudom, hogy az számít hogy mennyire érzékeny! Mit kell néznem, ha veszek egyet? Segítsetek! :) Köszönöm

Legjobb válasz: Mond meg a patikában, hogy olyan tesztet akarsz venni ami nagyon érzékeny. Ezek általában a 3 naposak, azaz a beágyazódás után már három nappal kimutatja a terhességet. De általában nagyon segítõkészek a patikusok, legalábbis felénk.

Mond meg a patikában, hogy olyan tesztet akarsz venni ami nagyon érzékeny. Ezek általában a 3 naposak, azaz a beágyazódás után már három nappal kimutatja a terhességet. De általában nagyon segítõkészek a patikusok, legalábbis felénk.
A tájékozatóban van beírva a legtöbb esetben. A DM-be vagy Rossmannba ha veszek, meg szoktam nézni, ha egy újjal találkozom. 10-es teszt amúgy a Qupido (általában lehet rendelni a gyógyszertárakban), Acon (mindegyiket nehéz beszerezni, az Acont a http://www.vitani.hu oldal alatt szereplõ boltaban lehet veni Pesten) 20-as gravi Hcg, Gabriel, Easy Perganent Ezek jutottak most eszembe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket! Egyet MINDENKÉPPEN veszek! Majd kiderül, hogy milyet! Még egyszer köszönöm! Szorítsatok! :)
A tesztek érzékenysége attól függ milyen mennyiségü HCG-re reagálnak a vizeletben.Minnél kevesebbre, annál érzékenyebb a teszt.Nagyon ajánlom Neked a CLEARBLUE-t(1500-2000Ft).Az egyik , hanem a legjobb teszt!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!