Találatok a következő kifejezésre: A terhességi hol, (131 db)

Kezelt Pánikbeteg, Szorongós kismamák hogy viselitek a terhességet? Hol jártok időben?

Legjobb válasz: Szia! 25 hetes vagyok. Én a terhesség idejére (vagy még tovább) teljesen elhagytam a gyógyszereket. Sedatif PC homeos bogyót szedek csak. Alvási problémáim vannak, meg légszomjam egyre gyakrabban. Remélem nem lesz rosszabb.. Miért kérdezed?

Szia! 25 hetes vagyok. Én a terhesség idejére (vagy még tovább) teljesen elhagytam a gyógyszereket. Sedatif PC homeos bogyót szedek csak. Alvási problémáim vannak, meg légszomjam egyre gyakrabban. Remélem nem lesz rosszabb.. Miért kérdezed?
A kérdező hozzászólása: Nekem a 30. héten jött elõ iszonyat mértékû szorongás, van itthon sedatif pc-m de akkor ez szedhetõ? Használ valamit? Nekem is alvással van a legfõbb gondom és a frontok viselnek meg.
Sedatif Pc-t simán lehet, de lehet citromfû teát. Bár nem pánikbeteg, inkább szorongó típus vagyok, de a szülésznõm ezt ajánlotta. kitartás!
Lehet, igen! Vegyél be délelõtt kettõt, meg este 2-3 dbot, én így szoktam!

Aki eleve 5-6 kiló plusszal kezdte a terhességet hol tart vagy mi lett a vége?

Legjobb válasz: én 10+ szal kezdtem, 15 kg híztam, de 6 hónap szopi után tartottam a terhesség elõtti súlyomnál, azóta is fogyok :))) szülés után 4 héttel tudtam hordani a szoknyáimat, 3-4 hónap után a nadrágjaimat is. nyugi! ne fogyózz, mert az árthat a babának (meg majd a tejcsinek is) kellemes babázást :)))

én 10+ szal kezdtem, 15 kg híztam, de 6 hónap szopi után tartottam a terhesség elõtti súlyomnál, azóta is fogyok :) )) szülés után 4 héttel tudtam hordani a szoknyáimat, 3-4 hónap után a nadrágjaimat is. nyugi! ne fogyózz, mert az árthat a babának (meg majd a tejcsinek is) kellemes babázást :) ))
10 kiló plusszal kezdtem, 18 kilót híztam 2 hete szültem de már csak 3 kilóval vagyok több mint a terhesség elõtt :)
Rajtam kb. 10 kg plusz súly volt. Szüléskor 7kg-al voltam több, a kórházból -1 kg-al jöttem haza. Most 5 hetes a babám, 1 kg visszajött, tehát pont annyi vagyok, mint várandósság elõtt.
én 17 kg-t híztam, 67-70-el indultam nem is tudom már. de a szoptatás miatt hamar visszafogytam még többet is, mint amennyi voltam.
A kérdező hozzászólása: Akkor van remény, hogy nem leszek bálna..
Én az elsõ gyermekemet is cirka 20kg plusszal kezdtem. A várandósság alatt olyan 8kgot híztam. Másfél éves koráig szopizott, az elsõ 4 hónapban fogytam 25kgot. Ezt utána apránként sajnos sikerült visszaszedni, így mos a második babánkat is jelentõs túlsúllyal várom. 35 hetes vagyok, 9kgot híztam eddig. Remélem szoptatással most is sok le fog menni, de most jobban figyelek majd hogy ne is jöjjön vissza.

10 hetes terhes vagyok és már a terhességem eleje óta barna folyásom van. Hol elmúlik, hol visszajön. Ha elmúlik sárga kicsit darabos folyásom van. Ez lehet gomba? Vagy fertőzés?

Ma megyek dokihoz....

Legjobb válasz: Szerintem mindenképp szólj a dokidnak! Nekem sose volt darabos folyásom! Sõt, nem minden folyás tekinthetõ normálsnak a terhesség alatt.

Szerintem mindenképp szólj a dokidnak! Nekem sose volt darabos folyásom! Sõt, nem minden folyás tekinthetõ normálsnak a terhesség alatt.
Szia. Nekem is volt többször, hogy darabos folyásom volt, nem viszketett, nem volt büdi, és az orvos nem talált semmit. Viszont amikor barnás folyásom volt, akkor az a felfázástól volt, lehet hogy Neked is attól van. Ne aggódj, kapni fogsz rá gyógyszert, nyugodtan szedd majd be, és nem lesz semmi baj. Minden jót! 35 hetes kismama.
Szia! Sajnos tanácsot nem tudok adni, de kérlek írd meg mit mondott a doki, mert én 8 hetes vagyok és ugyanez a gondom. Köszi

Hol van a babám? Ennyire fiatal még a terhesség, hogy nem lehet látni, vagy nincs is baba?

ha az utolsó mensi els? napjától számoljuk, ma vagyok 5 hetes és 2 napos terhes. a tesztjeim pozitívak, de tegnap elkezdtem picit barnázni rohantam a sürg?sségire. a doki megnézett és nem látott semmit. ma reggel ismét UHval kezdtünk, de semmit nem talál a nyálkahártyám 8mm, bal oldali ováriumban 40x30as folyadék tartalmú képlet, douglasban folyadék nincs - ez került a papíromra. ilyenkor mi van??? hcg vérvétel eredményért holnap megyek,de érzem, hogy ott van az a kicsi baba. volt valakivel hasonló eset? köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Nagyon kicsi még a terhességed, lehet hogy egy pár nappal késõbb készült mint ahogy számoltad. Nekem az elsõ babámnál volt ez, több pozi tesztem is volt és 2 x akartak meggyõzni róla hogy a teszt hazudik:) és nincs is baba, elõször 8 mm-es majd 2 nap múlva 10mm es nyálkahártyát mértek és azt mondták csak mensizni fogok. Levették a béta hcg-t aminek 2 nap múlva lett eredménye 1000-es lett szóval egyértelmû terhesség :) És rá 10 napra mentem újra akkor már szívhang is volt!! Az h a petefészkedben van egy képlet, lehet egy másik tüszõ is, nekem 2 volt terhesség mellett, de felszívódtak a 12.hétre. Úgyhogy a vérvételbõl ki fog derülni van e baba!! Én szurkolok neked!! Majd írd meg mi lett!!

Nagyon kicsi még a terhességed, lehet hogy egy pár nappal késõbb készült mint ahogy számoltad. Nekem az elsõ babámnál volt ez, több pozi tesztem is volt és 2 x akartak meggyõzni róla hogy a teszt hazudik:) és nincs is baba, elõször 8 mm-es majd 2 nap múlva 10mm es nyálkahártyát mértek és azt mondták csak mensizni fogok. Levették a béta hcg-t aminek 2 nap múlva lett eredménye 1000-es lett szóval egyértelmû terhesség :) És rá 10 napra mentem újra akkor már szívhang is volt!! Az h a petefészkedben van egy képlet, lehet egy másik tüszõ is, nekem 2 volt terhesség mellett, de felszívódtak a 12.hétre. Úgyhogy a vérvételbõl ki fog derülni van e baba!! Én szurkolok neked!! Majd írd meg mi lett!!
Én 5 hetes voltam mikor elõször mentem dokihoz.De már látta.Visszarendelt 2 hét múlva addigra már szívhangja is volt.Majd holnap kiderül az eredményeidbõl.Nem lehet hogy egy kicsit késõbb fogant a baba?Mert akkor lehet hogy azért nem látta.
A kérdező hozzászólása: Kedves Elsõ: nagyon köszönöm a válaszod, megnyugtató volt olvasni. mindenképpen írok, hogy mi lett a hcg eredmény. drukkoljatok nagyon kérlek, úgy szeretném ezt a kicsit :) 2. válaszoló: köszi Neked is, a próféta szóljon belõled és remélem ez lehet az ok, hogy késõbb fogant a babóca :)
Nekem 5 hetesen azt mondta a doki, hogy semmi értelme még UH-t csinálni. Nem is csinált - 2 múlva mentem, akkor már volt szívhang!!
A kérdező hozzászólása: és szerintetek a 8mm endometrium nem kevés?? mindenhol sokkal többet olvasok :(
Szia! Nekem 4 hét 5 naposan egyértelmûen látszott a terhesség. Igaz hüvelyi uh-gal néztek, ez nagyon nem mindegy, a hasival nem valószínû, hogy látható ilyen pici babácska. Meg a gép minõsége sem mindegy, és az orvos gyakorlata sem a dologban. Azért mindenképp érdemes a barna miatt progeszteront szedni, a hiánya okozhatja a barnát, pedig létfontosságú. Erre általában Ultrogestan tablettát írnak fel, vagy esetleg Duphastont. Drukk, minden jót! 28 h km
Szia! Lehet, hogy csak késõbb sikerült a babóca. Én is ma voltam UH-on, mensi alapján 6+3 hetes terhes vagyok, de csak 6-7 mm-es petezsákot láttak, meg 3 cm-es sárgatestet, szõval kb. 2 héttel fiatalabb. Jövõ hét végén megyek megint. A tesztem is csk a nemvár után 1 héttel lett pozitív, úgyhogy nagyon reménykedem. Nem értek az ultrahanghoz, de a 40*30-as izé akár sárgatest is lehet, nem?
A kérdező hozzászólása: betelefonáltam a kórházba, 202 lett a hcg :) már csak az a kérdés hol a babó, de ezek szerint van valahol :) igen, lehet késõbb készült, soha nem lehet tudni...:)

A terhességben lévö puffadás hányadik héten jelentkezik és pontossan hol is fuffad a has? . Ha felpuffad akkor az vissza esik normál alakba vagy mindig puffadt lessz?

Legjobb válasz: Nekem úgy jelentkezett, hogy menszesz elõtt mindig felpuffadok, aztán a vérzés alatt szabályosan mintha leeresztett volna bennem egy lufi, lelappadtam. Nos, most, hogy babát várok, nem lappadtam le, hanem a beleim továbbra is puffadtak maradtak, úgy nézek ki, mintha felszedtem volna pár kilót, pedig a mérleg szerint egy dekát se. Késõbb, amikor a baba már jó nagy, akkor az fog puffadni, nem a beleid, mert azoknak nem sok hely marad a pocakodban. :-) Ahogy az elõzõ válaszoló is írta, a puffadás nem terhességi tünet, fõleg nem a vérzés elõtt. Erre ne építs, akár babát szeretnél, akár félsz egy nemkívánt terhességtõl.

Nekem úgy jelentkezett, hogy menszesz elõtt mindig felpuffadok, aztán a vérzés alatt szabályosan mintha leeresztett volna bennem egy lufi, lelappadtam. Nos, most, hogy babát várok, nem lappadtam le, hanem a beleim továbbra is puffadtak maradtak, úgy nézek ki, mintha felszedtem volna pár kilót, pedig a mérleg szerint egy dekát se. Késõbb, amikor a baba már jó nagy, akkor az fog puffadni, nem a beleid, mert azoknak nem sok hely marad a pocakodban. :-) Ahogy az elõzõ válaszoló is írta, a puffadás nem terhességi tünet, fõleg nem a vérzés elõtt. Erre ne építs, akár babát szeretnél, akár félsz egy nemkívánt terhességtõl.
Szia! A puffadás az egész hasra értendõ. Nem csak a méh dudorodik ki, az nem puffadás. Reggelre általában kicsit jobb, estére nõ a puffadás. Azt azonban fontos tudni, hgy nem csak terhesség okoz puffadást, hanem vagy 10 millió más minden. Ez nem feltétlenül tünet, csak egyeseknél erõteljesebben jelentkezik. Te kisbabát vársz?

A méhszáj hol van amikor terhesség van, és hol amikor mensi? Melyik esetben érhető el?

Legjobb válasz: Ha eléred mensi, ha nem vagy nehezen éred el, és kemény, akkor baba.

Ha eléred mensi, ha nem vagy nehezen éred el, és kemény, akkor baba.
Szerintem direkt azt keresik. Pedig nem szabadna odáig felnyúlkálni.
9. köszönöm, az az én szempontomból irreleváns, mert én soha nem nézném magamnak, csak arra voltam kíváncsi, h természetes dolog, h most várandósan ennyire hátul van a méhszájam, h az orovsnak meggyûlik a baja vele v problematikus. ez az orvos panaszából nem derült ki és amikor kérdeztem sem volt túl közlékeny...de akkor megnyugodtam, köszönöm a válaszod :)
Igen, terhességnél mindig hátul van. De önmagadhoz képest hátul. Tehát, ha magadnak nézed, ami nem igazán jó, mert sok a fertõzésveszély, akkor csak úgy tudsz bármit is megállapítani, ha van összehasonlítási alapod olyan állapotról, amikor tutti nem voltál terhes.
6. tehát akkor terhességben elvileg mindig hátul van a méhszáj?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves utolsó.
Én most is elérem bár tesztek szerint terhes vagyok.
az eredeti kérdésre én is szeretnék választ kapni. mert az én orvosom mindig arról "panaszkodik", h annyira hátul van a méhszáj, h alig tud megvizsgálni... 2. amíg nem regeltem ide, álmomban se tudtam elképzelni, h vannak nõk, akik szabad kézzel felnyúlnak maguknak és rendszeresen tapogatják a méhszájukat, de vannak. és meglepõen sokan ahhoz képest, h engem még a gondolat is riaszt. csinálja ez egy szakértõ nõgyógyász, steril körülmények között
A kérdező hozzászólása: Kérném a beszólást mellõzni!!! Nem ismered kedves utolsó a helyzetemet.Feltettem egy kérdést ha tudod a választ megköszönöm ha megosztod velem, de ha nem akkor keress számodra könnyebb , megválaszolhatóbb kérdést!!!
Bocs ha offolok.. de ez mi...? hogyhogy eléred a méhszájadat? Mit kell érezni? vagy hogy? én ha benyúltam a hüvelyembe, nem éreztem soha semmit semikor... ez érdekelne hogy ti mit csináltok... köszi
Háát, azt tudom, hogy a terhesség végén már nagyon lenn volt, szépen megrövidült a hüvelyem, gondolom a súly miatt. (szex közben éreztem leginkább). Mensi alatt lenn van, és nyitott, úgy tudom, hogy terhesség idején fenn, és kemény, zárt. De sztem nem szentírás, erre nem igazán lehet alapozni.

Hol helyezkedik el a méhszáj a terhesség kezdetén? Kitapinthato?

Legjobb válasz: dehogy, nagyon pici!!! a tizedik het utan lesz akkora mint egy grapefruit, kb. amugy terhesseg elott is szokott mozgasokat vegezni (amire annyian panaszkodunk), peldaul szerelmeskedes utan, csak annyira annyira pici, hogy nem is érezzuk!

dehogy, nagyon pici!!! a tizedik het utan lesz akkora mint egy grapefruit, kb. amugy terhesseg elott is szokott mozgasokat vegezni (amire annyian panaszkodunk), peldaul szerelmeskedes utan, csak annyira annyira pici, hogy nem is érezzuk!
Terhesség elején a méhszáj zárt, kemény, és alig elérhetõ.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a vàlaszokat!

A terhesség kezdetén hol érzékeny, fáj a mell? Az egész mell érzékennyé válik, vagy csak oldalt?

Szeretném fiatal terhesek véleményét kikérni,köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Nekem az egész mellem feszült és fájt a terhességem elején majd ez késõbb enyhült és akkor már csak oldalt mint amit te is írtál!

Szia! Nekem az egész mellem feszült és fájt a terhességem elején majd ez késõbb enyhült és akkor már csak oldalt mint amit te is írtál!
Nekem is fájt mindehol.Ha kordában voltak(melltartó :) )akkor elviselhetõ volt, de szabadon....nagyon fájt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat.És a peteéréstõl fájtak már, vagy csak a beágyazódás után?
nekem a peteérésko a hasam szúr.A cicim, viszont az elsõ hetekben azt hittem nem élem túl.És a dolog szépsége, hogy hasonalvó vagyok:) Azon gondolkodtam magamra íroma páromnak:Don't touch

Családi adókedvezmény terhességi táppénz idejére is jár? Hol kell kérni olyan igazolást, ahol igazolják, hogy 91 napos a terhesség? Egy összegben szeretném majd kérni.

Veszélyeztetett terhességi táppénzen vagyok(nem így akartam,munkaköröm miatt döntött így a munkáltató,mert nem tudott semmit felajánlani) Én tudnám igénybe venni,a férjem egyenlõre próbaidõs,alkalmira van bejelentve csak.Hol kérjek igazolást? Köszi,aki válaszol,felpontozom :-)

Legjobb válasz: Szia! Az igazolást a 91 napos terhességrõl nekem a nõgyógyász adott, tõle kérd. A többire sajnos nem tudom a választ, de sztem jár az adókedvezmény, mert van munkaviszonyod. Jó egészséget!

Szia! Az igazolást a 91 napos terhességrõl nekem a nõgyógyász adott, tõle kérd. A többire sajnos nem tudom a választ, de sztem jár az adókedvezmény, mert van munkaviszonyod. Jó egészséget!
Mivel a táppénzbõl vonnak szja-t, ezért jár. Igazolást a nõgyógyász ad, de az csak akkor kell, ha az apeh ellenõriz, ezért 5 évig meg kell tartani. Egy összegben az éves adóbevallásban tudod visszakérni
Igen, te is igénybe veheted. Ha van saját dokid, akkor õ ad igazolást, ha nincs, akkor a védõnõ megírja az egyik tanácsadáson, és dokival aláíratja.
Szia! Vagy az adóbevalláskor igényelheted visszamenõleg a magzat 91.napjától egy összegben, vagy a neten van fönt adóelõleg kérelem nyomtatvány, amit kinyomtatsz, kitöltesz és a munkáltatód küldi tovább a tb-nek. Orvosi igazolás kell mellé!Azzal együtt kell leadni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor kérem a dokimtól a papírt, már lesz értelme :-) Mentek a zöld kezek.

Hol és mennyibe kerülnek most a terhességi tesztek?

Lehet, hogy hülyének néztek, de a jöv?héten akarok venni és mindig úgy szoktam járni, hogy ha megveszem valahol, akkor egy másik üzletben feleannyi.

Legjobb válasz: Szia! A múlt héten vettem Szegeden a Rossman-ban terhességi teszt csíkot,299 forint volt darabja.Vettem gyorsan kettõt is.Nem nagy valami márka,Fecelle(remélem jól írom) még nem próbáltam ebben a hónapban,majd 30pa körül.Eddig sajnos bevált,negatív volt.Remélem,most + lesz!

Szia! A múlt héten vettem Szegeden a Rossman-ban terhességi teszt csíkot, 299 forint volt darabja.Vettem gyorsan kettõt is.Nem nagy valami márka, Fecelle(remélem jól írom) még nem próbáltam ebben a hónapban, majd 30pa körül.Eddig sajnos bevált, negatív volt.Remélem, most + lesz!
Szia! Nem akarom fikázni ezeket az olcsó teszteket, d sztem érdemes venni drágábbat. Nekem az olcsó tesztek mindig negatívok lettek, ugyanabból a vizeletbõl ugyanakkor egy másik, drágábbat is csináltam, a dm es nega lett a gravi hcg meg fullos pozitív, de annyira hogy a szemem majd kiesett!Nem is akartam elhinni. Szóval csak csínnyán az olcsó tesztekkel!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én is úgy gondoltam, hogy a nagyon olcsó nem túl jó, de nem is akarok 1500 forintot fizetni darabjáért. Valahol a kettõ között kellene egy normális teszt, normális áron...
A gyógyszertárba vegyél gábrielt.Nagyon jó teszt!
nekem az olyan 700 ft körüli tesztek bejöttek:D 3at is vettem, különbözõ márkák(one step, leghamarabb, kimaradás után 3 nappal, másnap x-epil, szintén pozi, 2 napra rá meg facelle asszem, de nem csík, hanem kazettás) azért ennyit, mert "biztosra kellett mennem:D"
én vateráról rendeltem Wonfo-t.Nekem nagyon bejött és 80 Ft darabja.A One Step viszont nagyon nem jött be. A drágábbak is ugyanezen az elven múködnek.Én felesleges pénzkidbásnak tartom, de ez az én privát véleményem!!! Niki
Én is a neten szoktam rendelni, One Stepet, nekem eddig mindig bevált, ha nem volt baba -, ha volt baba, akkor +. 80Ft / db, még postával is megéri

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!