Találatok a következő kifejezésre: A terhességi hanyadik héttől (51 db)

A terhesség hányadik hetétől "veszélyes" a spermium? A spermium hányadik héttől indíthatja meg a szülést?

Legjobb válasz: Úgy tudom, nem a spermium a veszélyes, hanem a sex közbeni lökések, ezek az utolsó harmadban indíthatják meg a szülést.

Úgy tudom, nem a spermium a veszélyes, hanem a sex közbeni lökések, ezek az utolsó harmadban indíthatják meg a szülést.
Az ondó a prosztaglandin nevû hormon természetes forrása melyet a kórházba a szülés mesterséges meginditásához is használnak. De ilyen csak akkor következik be ha már eljött az idõ a születésre addig nem. Tulhordásnál ajánlják a szertkezést mint természetes megindító.
Nem a spermium indítja meg a szülést, hanem az orgazmus okozta méhösszehúzódás.
Önmagában nem indul meg tõle a szülés. Végig lehet szexelni, ha az orvos nem tiltja.
mi amikor terhes voltam a férjem nem engedte belém a 26.héttõl kezdve.aztán a39.hét 1 napján belémengedte és 4 óra múlva már megvolt a babám.a doki ki volt akadva hogy milyen gyorsan tágultam.:)
Vitatkoznék azzal, aki szerint a lökések, illetve az orgazmus a szülés beindítója. Biztos, hogy hozzá járulhat, de személyes tapasztalatom szerint nem okoz semmit. A 37. hét végéig teljesen normális szexuális életet éltünk a férjemmel. Onnantól kezdve nem engedte belém a spermát a szex végén, és elõfordult, hogy egyedül is volt orgazmusom, ha éppen nem volt "kéznél", vagy nem volt kedve, és semmit nem váltott ki. Fájdalmatlan méhkeményedésem volt néhány percig, ami az utolsó 6 hétben teljesen normális. A 40. hét közepén belém engedte, és 8 órán át voltak egyre gyengülõ 8-20 perces fájásaim, amik csak mozgásra enyhültek. Azt hittem megszülök, de elmúlt. A 40. hét végén egy újabb akcióra megismétlõdött, de megint elmúlt, viszont a babó majdnem teljesen leereszkedett ettõl a két alkalomtól. Utána úgy csináltuk, hogy nem élvezett belém, még elég vadnak is mondhatom (voltak "lökések") de semmi reakció nem volt, édesdeden aludtam végig az éjszakát. Azt hiszem, ez elég bizonyíték.

Méhen kívüli terhesség hanyadik héttől okozhat vérzést? Mikorra lesz akkora a baba, hogy elrepedjen a petevezeték?

Legjobb válasz: 2-3 hetesen eletveszejel vittek korhazba mert szetrepedtt a petevezetek es belso verzesem volt!! :( Verezni ugy nem csak eppen egy-ket csepp! Szerintem ez is mindenkinel mas!

2-3 hetesen eletveszejel vittek korhazba mert szetrepedtt a petevezetek es belso verzesem volt!! :( Verezni ugy nem csak eppen egy-ket csepp! Szerintem ez is mindenkinel mas!
7-8.ik héten
Nekem 4+6-nál már elkezdett repedni.
sok mindentol fugg hol tapadt meg az embrio stb En mar latam 16 hetes hasi terhesseget elo magzattal extrem ritka A legtobb mehen kivuli max 8 hetet eri el huvelyi verzes nem mindig van neha csak hasfajasDe ma mar a kismamak nagyon koran uh mennek igy hamarabb kizarhato a mehen kivuli
korán 5-9.hét környékén

Nálatok mi volt a terhesség legelső jele? A tünetek hányadik héttől jelentkeztek?

Legjobb válasz: a pozitív teszt volt az elsõ és egyetlen jel egészen a 15. hétig, amikor is elkezdett nõni a hasam.

a pozitív teszt volt az elsõ és egyetlen jel egészen a 15. hétig, amikor is elkezdett nõni a hasam.
Elsõvel: 4.héten mellfeszülés, másodikkal: 3. héten szagérzékenység, szédülés.
Kimaradt menstruàcó, 8 hèttõl hànyinger.
Bimbóérzékenység és a magasabb hõ(37 egész nap) már a nemvárt elõtt napokkal :) . Aztán a pozi teszt, és kb. az 5. héttõl folyamatos émelygés.
Két nappal a várható menses elõtt nekikezdtem egy jégkrémnek és nem esett jól. Nekem. A nagy jégkrém- és fagyizabálónak. Na, már akkor gyanús volt a dolog. Másnap teszteltem és pozitív lett. Ez az édesség undor végig megmaradt. Már a 6. héten tachikardiám lett, ez is megmaradt szülésig.
szia, én nem vagyok terhes de a nõvérem most "tapossa" a 6. hetet :) õ azt mondta hogy nem várt körül (nem tudta pontosan mikor kellett megjönni, de csak 2 nap ide oda) hogy menni akartak mekibe és a gondolatától rosszul lett, pedig nagy mekis :) már az nap tesztelt szép pozit, tehát lehet már késett neki egy két napja, azt azt mondja hogy a 6 hét körül enyhe mellfeszülésen kivül nem érez semmit. :)

Hányadik héttől látszik a terhesség pucéran?

Legjobb válasz: Ez elég sokmindentõl függ pl: alkat meg ,hogy hanyadik terhesség. De amugy a 20. Héttõl kezd látványos lenni.

Ez elég sokmindentõl függ pl: alkat meg , hogy hanyadik terhesség. De amugy a 20. Héttõl kezd látványos lenni.
Meztelenül kb 15 héttõl kezdett látszódni nekem.
:DDDDDD Ezek a kérdések... :D Ez sok mindentõl függ, de kb. a 15. héttõl kezd el nõni a pocak.
Nekem már a 8-10. héten látszódott. Nem volt még olyan szép kerek, mint késõbb, de látszódott már. Amúgyis mit értesz azon, hogy látszik? Azt, amikor gyönyörû kerek a poci, vagy azt, amikor kicsit jóllakott napközisnek nézel ki? :)
A kérdező hozzászólása: Hogy kicsit is látszik mert van egy ismim bikiniben láttam és 12 hetes és semi pocija sincs minimális csak amekkora mindenkinek van nem terhes kinezetü ezért kérdem azt hittem nem fejlõdik rendesen a gyereke
12 hetesen még nem kell látszania semminek. Én kb a 16 héttõl kezdtem úgy kinézni, mint aki rendesen bekajált, de olyan igazi terhes pocakom csak a 24. hét után lett. De 12 hetesen még egyáltalán nem volt pocakom.
Az elsõ terhességnél van akinek 6 hónap körül kezd el nõni a pocakja, de van olyan is hogy 4 hónaposan már többnek látszik. Változó.

A méhen kívüli terhességnek mik a jelei? és hanyadik héttől jelentkeznek?

Legjobb válasz: "Mik a méhenkívüli terhesség jelei? A méhenkívüli terhesség kezdeti jelei semmiben sem különböznek a normál terhességtõl: a vérzés kimarad, a terhességi teszt pozitív lesz, és a terhes érzi a szokásos tüneteket is: a reggeli émelygést, emlõfeszülést. Mivel minden terhesség lehet méhenkívüli is, ezért javaslom, hogy a terhesség felismerésekor ne várjunk hetekig, hanem már az 5. héten jelentkezzünk orvosnál, aki ilyenkor, épp a méhen kívüli terhesség felismerése céljából ultrahang vizsgálatot végez. Ha a méhben már látható a terhességre jellemzõ petezsák, akkor a méhen kívüli terhesség lényegében kizárható! Ha ilyenkor méhen kívüli terhesség áll fenn, gyakran még semmilyen tünete nincs. A tünetek általában a 6. héten jelentkeznek és nem feltétlenül jellemzõek. A leggyakoribb tünet a vérzés. Vérzés a terhesség 6-7. hetében igen gyakori, sokszor fenyegetõ vetélés jelent, és többnyire a méhen belüli terhesség megszakadásának fenyegetõ jele. Enyhe, maszatoló, barnás vérzés a jellemzõ, de ugyanilyen vérzést észlelhetünk fenyegetõ vetélés esetén is. Szerencsére ilyenkor mindig végeznek ultrahang vizsgálatot és azonnal feltûnik, hogy a méhben nincs terhesség. Sajnos ez sem 100%-os jel, mert ha egy terhesség elhal és kilökõdik a méhbõl, akkor is hasonló az ultrahang kép. Gyakori az erõs, görcsös hasi fájdalom, de ez sem biztos jel, viszont a két tünet (vérzés, fájdalom) csaknem biztosan elviszi a beteget az orvoshoz, aki - ha a fenti tünetek alapján sem biztos a diagnózisban - további vizsgálatokat végez. Elsõsorban hormon - meghatározást. A terhességi hormon (HCG) pontos mérése és a tünetek elemzése az esetek 90%-ban megállapítja betegséget és azonnali kezelést tesz lehetõvé."

"Mik a méhenkívüli terhesség jelei? A méhenkívüli terhesség kezdeti jelei semmiben sem különböznek a normál terhességtõl: a vérzés kimarad, a terhességi teszt pozitív lesz, és a terhes érzi a szokásos tüneteket is: a reggeli émelygést, emlõfeszülést. Mivel minden terhesség lehet méhenkívüli is, ezért javaslom, hogy a terhesség felismerésekor ne várjunk hetekig, hanem már az 5. héten jelentkezzünk orvosnál, aki ilyenkor, épp a méhen kívüli terhesség felismerése céljából ultrahang vizsgálatot végez. Ha a méhben már látható a terhességre jellemzõ petezsák, akkor a méhen kívüli terhesség lényegében kizárható! Ha ilyenkor méhen kívüli terhesség áll fenn, gyakran még semmilyen tünete nincs. A tünetek általában a 6. héten jelentkeznek és nem feltétlenül jellemzõek. A leggyakoribb tünet a vérzés. Vérzés a terhesség 6-7. hetében igen gyakori, sokszor fenyegetõ vetélés jelent, és többnyire a méhen belüli terhesség megszakadásának fenyegetõ jele. Enyhe, maszatoló, barnás vérzés a jellemzõ, de ugyanilyen vérzést észlelhetünk fenyegetõ vetélés esetén is. Szerencsére ilyenkor mindig végeznek ultrahang vizsgálatot és azonnal feltûnik, hogy a méhben nincs terhesség. Sajnos ez sem 100%-os jel, mert ha egy terhesség elhal és kilökõdik a méhbõl, akkor is hasonló az ultrahang kép. Gyakori az erõs, görcsös hasi fájdalom, de ez sem biztos jel, viszont a két tünet (vérzés, fájdalom) csaknem biztosan elviszi a beteget az orvoshoz, aki - ha a fenti tünetek alapján sem biztos a diagnózisban - további vizsgálatokat végez. Elsõsorban hormon - meghatározást. A terhességi hormon (HCG) pontos mérése és a tünetek elemzése az esetek 90%-ban megállapítja betegséget és azonnali kezelést tesz lehetõvé."
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
hát azt nemtudom, de keresztanyámnak volt, õ azt hitte hogy vakbélgyulladása van, fájt az oldala :)
Állítólag erõs görcsökkel jár. Ezért érdemes már akkor elmenni ultrahangra, mikor kiderül, hogy terhes valaki. Nem szabad várni a 7-8. hétig, mert nagy baj lehet belõle.
A méhen kívüli terhesség klasszikus tünet "triásza": 1. Alhasi fájdalom 2. Hüvelyi vérzés 3. A petefészek tájon tapintható "dudor" (rezisztencia) 8. hét elõtt nem szokott megmutatkozni, mert ilyenkor a baba még túl kicsi ahhoz, hogy a petevezetéket megrepessze. Amikor ez bekövetkezik, hasûri vérzés lép fel, egyre szaporább pulzussal, egyre alacsonyabb vérnyomással, majd eszméletvesztéssel. Jellemzõ tünet, ha felül a beteg, elveszíti az eszméletét. A terhességi vizeletpróba természetesen pozitív (nagyon fontos diagnosztikus jel!), a méh mögötti üreg (Douglas-ûr) punkciójával apró alvadékokkal tarkított, vagy élénk artériás vért nyerünk. A hüvelyi ultrahang biztos módszer, de ezzel az idõt kár vesztegetnünk. A perifériás keringési elégtelenség (shock) és a fájdalom ún. akut hasi katasztrófára utal, így a hasat mindenképp meg kell nyitni. Ha korábban végzett hüvelyi UH-val élõ méhen kívüli magzatot fedezünk fel, az laparoszkópia segítségével a magzatba adott methotrexat injekcióval is megoldható, a magzat elpusztul, majd felszívódik. Ezért is fontos az elsõ UH vizsgálatot a terhesség felismerésekor elvégezni. Az méhen kívüli terhességnek a klasszikus "kürtterhességen" kívül egyéb formái is vannak (isztmikus terhesség. intramurális terhesség, petefészek-terhesség, hasi terhesség, méhnyk-terhesség - ezek klinikai képe nagyon változatos, ami közös bennünk az általában a hasûri és hüvelyi vérzés. A hasi terhesség azonban ki is viselhetõ.

A terhességi trimeszterek hányadik héttől hányadik hétig tartanak?

Legjobb válasz: 1. trimeszter 1-12. hét 2. trimeszter 13-27. hét 3. trimeszter 28-40. hét

1. trimeszter 1-12. hét 2. trimeszter 13-27. hét 3. trimeszter 28-40. hét

A Hipp Natal Bio tea tájékoztatóján azt olvastam, hogy a terhesség utolsó periódusában is lehet inni. Ez pontosan hanyadik héttől értendő?

Legjobb válasz: gondolom harmincotodik-hatodik hettol, de nem eskudnek meg ra. vagy talan a periodus alatt trimisztert ertettek??

gondolom harmincotodik-hatodik hettol, de nem eskudnek meg ra. vagy talan a periodus alatt trimisztert ertettek??

Hanyadik héttől jelentkezik a mellfeszülés tünet? Mert nekem már másfél héttől jelentkezett és addig nagyon fájt de mára már szinte elmúlt. Ez most terhesség vagy nem?

Legjobb válasz: Nekem a mensi elott mar 5 nappal erzekenyek voltak a melleim, es azota is. Viszont altaban mensi elott erzekenyek szoktak lenni, es mensi elott 1 nappal hirtelen elmulik. Ugyhogy keteselyes vagy...

Nekem a mensi elott mar 5 nappal erzekenyek voltak a melleim, es azota is. Viszont altaban mensi elott erzekenyek szoktak lenni, es mensi elott 1 nappal hirtelen elmulik. Ugyhogy keteselyes vagy...
Szia! Nekem akkor kezdett el nagyon fájni és feszülni, amikor a következõ mensinek kellett volna jönni-e. Csak most erõsebben fájt és teljesen más érzés volt! Hozzá sem lehetett érni, mert sikítottam :) ! Nekem is elmúlt egy idõ után!

A terhességi teszt hanyadik héttől nem tévedhet?

Legjobb válasz: Szia! Én már használtam terhességi tesztet! Általában 2-3 napos terhességet is már kimutat! De ha megkérdezed a patikában, ott is tudnak választ adni a kérdésedre! A terhességi teszt több, mint 99%-ban pontos! Ha az árát is szeretnéd tudni kb 900-1000 ft!

Szia! Én már használtam terhességi tesztet! Általában 2-3 napos terhességet is már kimutat! De ha megkérdezed a patikában, ott is tudnak választ adni a kérdésedre! A terhességi teszt több, mint 99%-ban pontos! Ha az árát is szeretnéd tudni kb 900-1000 ft!
Legtöbb fajta a menstruáció elmaradásának napjától nem tévedhet.
igazábol ez sok mindentöl függ!én nem hiszek egyiknek se, mert 4 külömbözö fajtáju teszt lett negativ, mikor már 7 hetes terhes voltam.most van egy gyönyörü 7 éves lányom!az ultrahang, és az orvos ami 99%ra biztos!

Hányadik héttől biztos, hogy nem méhen kívüli a terhesség, ha nem csinálnak UH-t?

Angliában vagyok kismama, és ott a 13. hétig nem divat az UH. Most vagyok 6 hetes, ha méhen kívüli lenne, akkor az már kiderült volna, ugye?

Legjobb válasz: Mibõl derült volna ki, ha nem voltál még UH-on? Én nem értem a külföldi hozzáállást. Ha méhen kívüli a terhesség, a 13. hetet sem a baba, sem az anyuka nem éri meg. Ez tök felelõtlen hozzáállás szerintem. Mindenképpen menj el vizsgálatra, hiába nem divat... Az egészségtelen terhesség sem divat igazán és szerintem ebben a kérdésben az a legfontosabb, hogy a baba és az anyuka is jól legyenek. Mondd azt, hogy a tüneteid alapján méhen kívüli terhességre gyanakszol. Akkor csak rád néz valaki a 13. hét elõtt.

Mibõl derült volna ki, ha nem voltál még UH-on? Én nem értem a külföldi hozzáállást. Ha méhen kívüli a terhesség, a 13. hetet sem a baba, sem az anyuka nem éri meg. Ez tök felelõtlen hozzáállás szerintem. Mindenképpen menj el vizsgálatra, hiába nem divat... Az egészségtelen terhesség sem divat igazán és szerintem ebben a kérdésben az a legfontosabb, hogy a baba és az anyuka is jól legyenek. Mondd azt, hogy a tüneteid alapján méhen kívüli terhességre gyanakszol. Akkor csak rád néz valaki a 13. hét elõtt.
A kérdező hozzászólása: Arra gondolok, hogy 6 hetesen, ha méhen kívüli lenne, azt már észrevettem volna, nem? Fájt, szúrt stb. volna. Vagy késõbb derül ki ha méhen kívül tapadt meg?
Én a tünetekre nem adnék pontosan azért, mert én a méhen kívüli terhesség minden tünetét tapasztaltam magamon, miközben szépen méhen belül tapadt meg a babám. Ez a jobbik eset, de ha ilyen van, a fordítottja is elõfordulhat. Ezzel nem riogatni akarlak, hiszen azért - szerintem - még mindig több méhen belüli terhesség alakult ki eddig a világon, vagyis talán kisebb az esélye a méhen kívüliségnek, de nem viccbõl nézik meg viszonylag korán itthon a terhességet az orvosok. Amúgy ha nem vérzel, azaz nincs menstruáció, nagy valószínûséggel méhen belül van. Ha semmiképp sem tudsz UH-ra menni, akkor próbáld megnyugtatni magad (ha nincs vérzés és erõs fájdalom, akkor valószínûleg nincs is baj)!
ismerek pár embert, akiknek volt méhen kívüli terhességük.Õk mind azt mondták, hogy a 8-10.héten derült ki, mikor már panaszt okozott.De ha már panasz van, akkor nagy a baj.
6. héten még nem biztos, hogy észrevennéd. én elmennék UH-ra, gondolom Angilában is el lehet menni egy fizetõsre, mondjuk én úgy tudom, ott is van nulladik, azaz terhesség megállapítás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
A méhen kívüli terhesség nem csak a petevezetõben lehet, bár tény, hogy ott a leggyakoribb. Szerintem az már 13 hetes korra megrepedt volna. De egyébként mondjuk ha a hashártyán tapad meg, akkor akár végig is ki lehet hordani a terhességet. Mondjuk ez azért baomira extrém eset. Egyébként érdekes kérdés ez az UH-zunk vagy ne UH-zunk dolog. Nemrég vizsgáztam radiból, így még elég frissen élnek bennem a könyvben írott dolgok. Ott pl. kifejezetten leírja, hogy az UH sem teljesen veszélytelen, nem lehet kizárni azt, hogy ártalmas egy fiatal embrióra, így a terhesség igazolására nem azt kellene elsõ körben választani. A babamozi meg aztán fõleg nem javallt. Másrészt meg ugye csak kellene egy UH a terhesség elején, hogy hol az embrió...
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a választ, voltam UH-n, és minden OK :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!