Találatok a következő kifejezésre: A terhességi hanyadik (275 db)

A terhességi teszt a terhesség hányadik hetéig képes kimutatni a terhességet?

(Nem hányadikTÓL, hanem hányadikIG)

Legjobb válasz: Mivel terhességi hormont mutat ki, ami végig jelen van, szerintem a 40-ig, de lehet hogy még szülés után is.

Mivel terhességi hormont mutat ki, ami végig jelen van, szerintem a 40-ig, de lehet hogy még szülés után is.
A kérdező hozzászólása: ...úgy értem 12 héttel az ominózus aktus után
A kérdező hozzászólása: Korábban megjött a menstruációm rendesen, tesztet is csináltam ami negatív lett. de alhasi fájdalmaim vannak, ezért vettem még egy tesztet 12. héten az aktus után.
Amúgy 12. héten még nem vagy benne biztos hogy terhes vagy? :D Menj el egy nõdokihoz! ;)
A kérdező hozzászólása: tehát ha 12. héten csináltam és negatív, akkor hiteles az eredmény?
33. héten még mindig mutatja nekem. Sõt a testcsík még mindig erõsebb, mint a kontroll.
A HCG mennyisége csökken a terhesség elõrehaladtával, de azt nem tudom mikor lesz a mennyisége kimutathatatlan.
16-18 hetesen már általában nem mutatja ki, viszont szülés után pár hétig megint mutathat pozit.
Nekem 22 hetesen nem volt csík:) Pedig ugyanolyan volt a teszt, mint amivel kiderült, hogy jön a baba. Persze lehet rossz volt, mindenesetre jót röhögtünk, amikor kiderült, hogy a teszt szerint nem is vagyok terhes:D:D:D
Ha érzed, hogy valami nincs rendben ne tesztelgess hanem menj dokihoz!!!12.-ik héten bõven(még-már)kell mutatni a tesztnek!Lehet ciszta, mioma vagy bármi amivel nem kellene várni!!!

A terhesség hanyadik hetében fordulhat elő bevérzés?

Legjobb válasz: Elvileg soha nem fordulhat elõ terhesség alatt. Amúgy pedig bármikor. ha vérzés van, akkor ott már gond lehet.

Elvileg soha nem fordulhat elõ terhesség alatt. Amúgy pedig bármikor. ha vérzés van, akkor ott már gond lehet.
A kérdező hozzászólása: 9 hónapig szedtem a fogamzásgátlót 4 hónapja nem szedem elképzelhetõ hogy terhes vagyok 2 hónapja nem voltam az de most elõfordulhat hogy teherbe eshetek (egy másik lány vagyok nem a kérdezõ)
miért nem csinálsz egy terhességi tesztet??ennyi idõ után már tutit mond!!!
bármikor!
Én már a 41. héten jártam, amikor egy kis csepp vérzés volt. Állítólag a terheléstõl. Nem lett semmi baj, bár végül császárral szültem (nem emiatt).
A kérdező hozzászólása: nem vagyok terhes csináltam egy tesztet még akkor amikor 2 vagy3 hetes lehettem de nem mutatott ki semit most 6 hetes lehetnék csinálni akartam mégegy tesztet de amikor együtt voltam a barátommal bevéreztem szex közbe és megnyugodtam egy kicsit hátha csak késik( mondjuk 2 hét késés az elég sok)másnap viszont már nem volt semmi vérzésem utána való nap meg rendesen vérzésem volt. de most sem nyugodtam meg mert tul sok jel mutat arra hogy terhes vagyok hányingerem van reggelente, sokat eszek, nem szeretem ugy az édességet most mégis ugy kívánom, benyilal a hasam sokat járok pisilni és fájnak a melleim tul sok a véletlen egybeesés . KÉRLEK ÍRJATOK NEKTEK MI ERRÕL A VÉLEMÉNYETEK , VAGY AKÁR TAPASZTALATAITOK KÖSZIKE!!
szia, én az 5dik héten kezdtem barnázni, de csak reggel, majd rá két napra wc-n már nem csak barna volt hanem piros, dõlt belõlem.kiderült hematoma, majd elnyúlt petezsák, nincs benne semmi. missed ab. ha bármi nem normálisat és észlelsz ezerrel doki, nagyon vigyázz magatokra.
A kérdező hozzászólása: irjatok még kérlek tapasztalatokat akár köszi
Nekem anno a 8. héten volt(szerencsére nem a babával volt a baj), de ha ilyet észlelsz irány a doki!!!
A kérdező hozzászólása: kérlek irjatok mert kivi a barátnõm köszike

A terhesség hányadik hetétöl van hőemelkedés?

Legjobb válasz: normál terhességben nincs hõemelkedés ^^

normál terhességben nincs hõemelkedés ^^
Kb. a várható elmaradó menstruáció idejétõl marad fenn az alaphõmrséklet. Ez a terhesség 4. hetének számít.
nekem kb a 6.---7 hét körül volt magasabb a hõm....mindig fáztam...

Magyarorszagon komplikacio mentes terhesseg eseten hany kotelezo UH vizsgalat van, ill. a terhesseg hanyadik heteben?

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy ez helységenként is változó, nekem 12, 28, 36 hetesen volt ultrahangom! + amikor elõször mentem..

Úgy tudom, hogy ez helységenként is változó, nekem 12, 28, 36 hetesen volt ultrahangom! + amikor elõször mentem..
Szia. Nekem a 12, 28, 24 és 36 héten volt.
Szia nekem is a 12, 18, 24 hetes uh voltak eddig m, ég lesz mégegy de nem tudom mikor, gondolom akkor 36 hetesen! 34 hetes kismama
Bocsi meg volt egy 29 hetesen is!(utolsó)
A kérdező hozzászólása: Koszi. Es akkor nincs UH 12.het elott , max. magandokinal, ugye? Es mindig adnak fotot/DVD-t vagy meg kell venni a nem maganrendelesen is??? Egy peldanyt adnak csak?
A kérdező hozzászólása: Jo sokszor csinalnak akkor UH-ot! Angliaban csak ketto van. 12 meg 20 hetesen, normalis komplikacio mentes terhesseg eseten.
Én sztk-s rendelésre járok nin cs fogadott dokim és eddig minden uh-on kaptunk egy fotót és nem kellett érte fizetnünk persze ez is változó gondolom! 12 hét elõtt is volt uh amikor megállapították a terhességet! 34 hetes kismama (utolsó válaszoló) Ja dvd-t azt nem kaptunk video kazira vesznek fel nálunk ha szeretnék, de az 1500ft-ba kerül!
nálunk is 2van, 12 meg 20hetesen a kötelezö genetikai ultrahang, de ha megyünk tanácsadásra ott meg szokták nézni de nem mérnek.csak a fekvést szivhangot néznek
Engem vissza hívtak 8 hetesen, mert elõször nem volt szívhang, olyan korán mentem, de nálunk csak 4d-s uh-on adnak képet meg dvd-t 13000 ft-ért!!! (elsõ válaszadó)

A 10-es erõsségû teszt mikor mutatja ki leghamarabb a terhességet? Hányadik dpo-n?

Vaterán vettem, ProMatris márka.

Legjobb válasz: Erre nincs jó válasz, mert kinél hogy! Ez füg hogy hanyadik napon ágyazódik be és hogy milyen sebességgel termelõdik nálad a hcg. Ez lehet a 9. dpo-tól egészen 15. dpo-ig!

Erre nincs jó válasz, mert kinél hogy! Ez füg hogy hanyadik napon ágyazódik be és hogy milyen sebességgel termelõdik nálad a hcg. Ez lehet a 9. dpo-tól egészen 15. dpo-ig!

Kb. a terhesség hanyadik hetétől indul be a hízás? Mikortól "látványos"?

szerintetek a terhesség eleve hízással jár - ne értsetek félre, nyilván baba súlya, magzatvíz, méhlepény - vagy azért a mama táplálkozása befolyásolhatja a hízás mennyiségét?62 kg-ról indulok, szerintetek mennyit kellene egészségesen hízni?

Legjobb válasz: Ezeket az "átlagsúlyokat" biztos nem terhes anyák találták ki.... Gyanítom, hogy a férfi nõgyógyászok statisztikája... Most õszintén, itt Magyarországon Ti is tudjátok milyenek az ilyen "statisztikák"?! Megy egy alkoholista pár ezer forintért, és alapból kitölt 10-20at maga, 10et béla, 10 józsi..oszt kész:))) Egy magyar nõ átlagosan átlag súllyal. 15-20kg-ot hízik terhessége alatt. Azok híznak nagy általánosságban 6-9kgt, (persze van szerencsés is, vagy sportos) akik vagy 80-90 kg-tõl kezdik a terhességüket, s általában ezek a hölgyek verik a mellüket, hogy "csak ennyit híztam. Közben 90-100kg-osan megy szülni, míg a másik ki hízott 20kgt megy 75kgosan...azért NEM MINDEGY. 23hkm

Ezeket az "átlagsúlyokat" biztos nem terhes anyák találták ki.... Gyanítom, hogy a férfi nõgyógyászok statisztikája... Most õszintén, itt Magyarországon Ti is tudjátok milyenek az ilyen "statisztikák"?! Megy egy alkoholista pár ezer forintért, és alapból kitölt 10-20at maga, 10et béla, 10 józsi..oszt kész:) )) Egy magyar nõ átlagosan átlag súllyal. 15-20kg-ot hízik terhessége alatt. Azok híznak nagy általánosságban 6-9kgt, (persze van szerencsés is, vagy sportos) akik vagy 80-90 kg-tõl kezdik a terhességüket, s általában ezek a hölgyek verik a mellüket, hogy "csak ennyit híztam. Közben 90-100kg-osan megy szülni, míg a másik ki hízott 20kgt megy 75kgosan...azért NEM MINDEGY. 23hkm
Látom fáj az igazság, ezért vagyok lepontozva:) ez nem rám nézve vicces, el lehet hinni:) ))) 23hkm
A hízás és a megnõ a hasad, az nem ugyan az.nem kettõ helyett kell enni, hanem kettõnek. Mindenképpen 10 kg alatt, és nem kötelezõ elhízni, hogy semmi nem számít, mert anya leszek.De számít.
Hogy kinek mikortól indul be, ez egyénileg változó szerintem. nekem a 20. héttõl kezd beindulni, méghozzá eléggé :S. Kicsit én is félek ettõl, mert nem szeretnék sokat hízni, ugyanis a védõnõ és az orvos is állandóan körházzal ijesztgetnek. Én oda figyelek, mégis hízom, ez alkati és genetikai kérdés is. A védönõm szerint 10-12 kiló az egészséges hízás terhesség alatt.
9-12 kg teljesen belefér. Hogy ki mennyit és mikor kezd hízni nagyon változó. Van aki havonta szed fel 1-1 kilót van aki az elején 1-2 kilót szed fel, de utolsó 2 hónapban 7-8 kiló is felszalad. És van aki folyamatosan havonta hízik 2-3 kilókat. Én elsõ 10 hétben 3, de lehet 4 kilót is felszedtem, egyszerûen muszáj volt ennem. Az elmúlt 6 hétben viszont kevesebb mint 1 kilót híztam. Szerintem oda kell figyelni az étkezésre, de csak olyan téren, hogy nem kell egy hatalmas tányér valamit megenni, ha nem mértékkel, de mindent kell enni gyümölcs, zöldség, fõzelék, cukor, zsír, édesség, húsok, halak, liszt stb. Nem hiszem, hogy jó ha nem hízik valaki mert az késõbb a szoptatást is megnehezíti, lehetetlené teszi. Általában aki nem hízik eleget a terhesség alatt 7-12 kilót az nem is tud jól szoptatni.
Én az elsõ 3 hónapban fogytam 2 kilót a rosszullétek miatt, semmit nem tudtam enni piritóson kívül. Aztán szépek elkeztek jönni a kilók. 12 kg-al zártam, most még 2 kiló súlyfelöeslegem van, 6 hónapja szültem. Kb a 18. héttõl kezdett látszani a pocakom.
Természetesen van összefüggés a táplálkozás és a hízás között. De pl. a vizesedés is "hízással" jár. Én az elsõ hónapokban nagyon émelyegtem és felszedtem 5kg-ot a 16. hétig, mert szinte csak pirítóst tudtam enni. Aztán egy darabig semmi, akkor már ettem normálisan, és a végére lassanként felment még 8. 5 kg plusszal mentem haza, 3 hónap múlva a kezdõ súlyom volt, nem tornáztam, diétáztam. Én 45-rõl indultam, a dokim szerint ez így rendben volt. Az elsõnél 15-öt híztam, arra már szólt adokim, hogy itt a vége, de akkor vizesedtem. 3 kilóval mentem haza, ugyanúgy lement.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Én is úgy gondolom a 8-10 kg a megengedett, legalább is ezt szeretném betartani. 62 kg vagyok és 174 cm de elég vékonynak látszom, ez a súly annak köszönhetõ, hogy nagyon vastagok a csontjaim és sokat nyomnak:-)szóval annyira nem is a súly számít, mert az mindig több lesz nálam emiatt, hanem a kinézet és az hogy boldog és egészséges legyen a kismama!Sok boldogságat nektek is!

A terhesség hányadik hetéig tudják a terhességi tesztek (vizeletből) kimutatni, hogy terhes egy nő? Csak a 12. hétig vagy esetleg végig a terhesség során?

pl. ha egy 17-18 hetes terhes n? csinál egy terhességi tesztet (vizeletb?l), akkor a teszt kimutatja, hogy terhes?

Legjobb válasz: Én kb a 34-35. héten találtam itthon egy tesztet, aminek nemsokára lejárt volna a szavija, így megcsináltam kiváncsiságból. Halványan, de határozottan pozitív volt.

Én kb a 34-35. héten találtam itthon egy tesztet, aminek nemsokára lejárt volna a szavija, így megcsináltam kiváncsiságból. Halványan, de határozottan pozitív volt.
A kérdező hozzászólása: köszi! :)
A terhesség során végig kimutatja. A 16.hét környékén a legmagasabb a HCG szint, ezután szépen lassan csökken, de nem ürül ki a szervezetbõl csak szülés után.
Én félidõben megcsináltam (pontosabban 22 hetesen) és nekem negatív lett, röhögtünk is a párommal, hogy elszökött a gyerek:)
Szia! Én úgy tudom, hogy a terhesség 12. hetéig emelkedik, utána csökken, de a terhesség végéig kimutatható a szervezetben. Talán még szülés után is egy kicsit? De ez nem tuti. Ugye azért mint tudjuk, akadnak hibás tesztek is (álpozitív, álnegatív, mint az egyik kedves válaszoló esetében is.)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

Nalatok a terhesseg hanyadik napjaban, heteben jelentkezett az orrdugulas?

4honapja meg kisbabat vartam de elveszitettem.az orrdugulas kb a 2.honaptol jelentkezett. Ha terhes vagyok 1 hetes.de az orrdugulas jelentkezett, ugyanolyan kinosan eros.semmi nem hasznal, illetve kidugja de 2perc es vissza is dugul.

Legjobb válasz: Nekem 4 gyereknél egyetlen egyszer sem jelentkezett orrdugulás. Annak a terhességhez semmi köze.

Nekem 4 gyereknél egyetlen egyszer sem jelentkezett orrdugulás. Annak a terhességhez semmi köze.
Nálam sem jelentkezett egyáltalán.
Nekem az elején volt olyan 5. héttõl talán a 9-10. hétig, de csak az elsõ terhességemnél. Nekem sem használt semmi, egyszer csak magától elmúlt.
Nekem elejétõl kezdve van, fõleg éjjelre!mostanra enyhült kicsit, éjjel már nem zavar annyira! Amúgy a terhesség egyik elõjele is lehet!! "Az orrdugulás általában azért jelentkezik a terhesség alatt, mert az orrnyálkahártyába több vér jut, ezért megduzzad a nyálkahártya, Te pedig nem kapsz levegõt." http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al..
Nekem az elso hat het utan jelentkezett azota is meg van es allando enyhe orr verzessel is jar 30 hetes km
A kérdező hozzászólása: KOszonom szepen
szerintem nem törvényszerû, és tudtommal 8. hét után kb.
Nem kötelezõ, és egyikkel sem voltam egy percig sem rosszul. Van, akinek pár hetesen már van, és a 20-ik tarthat kb. De, ha nyugodt vagy, és boldogan várod, nem pánikolsz elõre miatta, akkor nem, vagy csak gyenge lesz.
barátnõm 5 hetesen már hányt, én sosem. Szóval nem törvényszerû és már egész az elején lehet, ha mégis van.
Én nem pánikoltam és nyugodt voltam, és boldog de olyan rosszul voltam a 3 héttõl kezdve hogy alig tudtam itthon csinálni valamit is. Most vagyok a 12+5 napos. Már jobb a helyzet de még mindig tart. Anyósom is így volt õ azt mondta neki addig tartott még meg nem mozdult a párom nõvére.Remélem a 16 héten meg mozdul mert ez így nagyon gáz. Van egy 2 és fél éves kislányom és úgy érzem nagyon rossz anya vagyok mert nem tudom úgy ellátni ahogy a terhesség elõtt.ettõl a hülye rosszulléttõl. Hozzá teszem van hogy egész nap tart. A lányommal nem volt ilyen.

Legkorábban a terhesség hányadik hónapjában hagyhatom ott a munkahelyem?

Nehéz, fizikailag és lelkileg egyaránt megterhel? munkát végzek, nem szeretnék kockáztatni semmit. Ha a pénzkiesést nem vesszük figyelembe, mikortól van lehet?ségem rá, hogy ne kelljen munkába mennem? És mi ennek a menete? Táppénzt kapok vagy egyáltalán nem kapok semmit? Veszélyeztetett terhesnek kell hozzá lenni?

Legjobb válasz: Bármikor, ha az indolkolt, mert pl. olyan nehéz a munkád. A táppénz a bruttó fizud 60%-a és csak szja-t vonnak belõle, tehát nettóban azért több mint a nettó bér 60%-a. Valamint a terhességed 91. napjának betöltésétõl igénybe veheted a magzat után járó családi adókedvezményt is, ami havi 10 ezer forintot jelent nettóban. (Persze ha van akkora jövedelmed, hogy igénybe tudd venni, tehát ha min. 10 ezer ft adót fizetnél egy hónapban a bérdebõl/táppénzbõl). Ha veszélyeztetett terhesség miatt (9-es kóddal) írnak ki, akkor rögtön táppénzzel kezdesz, nem jár az évi 15 nap betegszabi (az a bér 70%-a lenne). És a táppénz a tgyás-t, gyed-et NEM befolyásolja, mint ahogy azt valaki írta, mert azoknak az alapja csak jövedelem lehet (tb ellátás nem lehet másik tb ellátás alapja, és a táppénz, tgyás, gyed mint tb ellátások, tehát nem lehetnek egymás alapjai), így ha jövõre szülsz, akkor az idei napi átlagjövedelmed alapján fogod kapni a tgyás-t és a gyed-et.

Bármikor, ha az indolkolt, mert pl. olyan nehéz a munkád. A táppénz a bruttó fizud 60%-a és csak szja-t vonnak belõle, tehát nettóban azért több mint a nettó bér 60%-a. Valamint a terhességed 91. napjának betöltésétõl igénybe veheted a magzat után járó családi adókedvezményt is, ami havi 10 ezer forintot jelent nettóban. (Persze ha van akkora jövedelmed, hogy igénybe tudd venni, tehát ha min. 10 ezer ft adót fizetnél egy hónapban a bérdebõl/táppénzbõl). Ha veszélyeztetett terhesség miatt (9-es kóddal) írnak ki, akkor rögtön táppénzzel kezdesz, nem jár az évi 15 nap betegszabi (az a bér 70%-a lenne). És a táppénz a tgyás-t, gyed-et NEM befolyásolja, mint ahogy azt valaki írta, mert azoknak az alapja csak jövedelem lehet (tb ellátás nem lehet másik tb ellátás alapja, és a táppénz, tgyás, gyed mint tb ellátások, tehát nem lehetnek egymás alapjai), így ha jövõre szülsz, akkor az idei napi átlagjövedelmed alapján fogod kapni a tgyás-t és a gyed-et.
Akár most azonnal, elsõ leirta a menetét És kapsz pénzt természetesen, táppénzt.
Nekem a védõnõ mondta, hogy bármikor, indok nélkül kiírnak táppénzre. Ugyan nem fizikai munkát végeztem, de mivel nagyon rosszul voltam muszáj volt elmennem. Viszont itt a terhesgondozóba kellett menni a kiskönyvvel és tényleg nem kérdeztek semmit, gond nélkül kiírtak.
Ha úgy érzed azonnal mehetsz táppénzre. Annyit kell tenned, hogy elmondod az orvosnak (nõgyógyásznak), hogy milyen munkát végzel és ad papírt, amit viszel a háziorvoshoz, és Õ az alapján táppénzre vesz. Fizikai munkát így ne végezz egy percig sem! Mennyi idõs terhes vagy? Sok boldogságot!
Ja, és táppénzt kapsz persze. Ez nyilván nem a teljes fizetésed, de kapsz pénzt. Ami még számít, hogy a Tgyásnál és a gyednél majd ezt a kevesebb jövedelmet veszik számításba, de szerintem a gyerek a legfontosabb. Igen, az orvos veszélyeztettnek fog kiírni. Egyes voltam.
Na, pont ezt akartam írni, amit az 5-ös válaszoló. Nagyon sokan tévedésben vannak az ellátások összegének kiszámításánál, hogy mi minek az alapja és mibõl számolják. És ott az elején valaki nagyon rosszul írta, hogy a táppénz lesz az Tgyás, Gyed alapja. De nem akartam én kioktató lenni, mert már belefutottam párszor ebbe a csapdába, leírtam, hogy nem jól tudják, és én lettem lehurrogva, hogy hülyeséget beszélek. De köszönöm az elõttem szólónak, hogy mind ezt leírta. :) A lényeg, ha úgy érzed, azonnal mehetsz táppénzre. Egy Tgyáson levõ HR-es, bérelszámoló, TB ügyintézõ anyuka :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!