Találatok a következő kifejezésre: A terhességi csak a menstruáció (51 db)

Csak a menstruácio kimaradásától mutatja a terhességi teszt ki hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. Nekem 2nappal menstruáció elõtt kimutatta hogy terhes vagyok.

Nem feltétlenül. Nekem 2nappal menstruáció elõtt kimutatta hogy terhes vagyok.
Attól is függ, mikor fogant a baba.Ha középidõben, vagy késõbb, akkor érdemes megvárni, hogy valóban kimarad-e, ha korábban, akkor kimutathatja.
Valakinek már az ovuláció után 10-11 nappal kimutatja a teszt.
Nekem is nemvárt elõtt pár nappal kimutatta a teszt a babát minden alkalommal! De tény ha késõbb volt peteérésed akkor lehet, hogy késõbb lesz pozitív a teszt!
Mindenkinél változó, hogy mikor lesz a teszt pozitív. Van akinek korábban, van akinek késõbb. Van akinek egyáltalán nem mutatja ki a teszt, csak az UH. Ilyen is létezik. Meg persze függ attól is, hogy a baba mikor fogant.

A terhességi tesztet csak menstruáció előtt és után pár nappal lehet elvégezni? Nekem még 2hét lenne addig, de nem bírom kivárni az eredményt.

Legjobb válasz: Ha 2 hét van addig,akkor azt jelenti,hogy ebben a percben volt az aktus....a beágyazódás kb 10 nap.Tehát az elmaradt menstruáció után pár nappal érdemes tesztelni...

Ha 2 hét van addig, akkor azt jelenti, hogy ebben a percben volt az aktus....a beágyazódás kb 10 nap.Tehát az elmaradt menstruáció után pár nappal érdemes tesztelni...
Ha még 2 heted van addig, akkor még csak most lehet peteérésed, tehát még csak most történhet a fogantatás. Teherbe eshettél korábban is, de annak nagyon kicsi a valószínûsége, a peteérés általában 2 héttel a következõ menzesz elõtt történik. Szóval most kapcsoljatok rá, és türelem!
akkor csinálod meg amikor csak akarod, ez egy szabad ország

A terhességi tesztet csak menstruáció előtt és után pár nappal lehet elvégezni? Mert nekem addig még 2 hét lenne, de már nagyon érdekel az eredmény.

Legjobb válasz: Hát ha két hét lenne még a menzeszig, akkor jó eséllyel nem vagy terhes, mert kb. most van csak ovulációd...

Hát ha két hét lenne még a menzeszig, akkor jó eséllyel nem vagy terhes, mert kb. most van csak ovulációd...
Ez biztos csak egy újabb vicces kedvû kisgyerek..... Na de félre a tréfával, igen terhességi tesztet érdemes a menzesz várható idõpontja után egy nappal megcsinálni, akkor már valószínûleg kimutatja, ha valaki terhes. Ha neked addig még két hét van, akkor (mint az elsõ válaszoló is írja), még csak most van az ovulációd, mos kell akcióba lépned a pároddal! Szóval mindent bele! :-)
Azt nem értem miért kell ilyen hamar tesztelni... Én 2 hetet tudtam várni miután késett pedig nagyon furdalt a kiváncsiság. Megértem én hogy sokan próbálkoznak hónapok/évek óta és minden vágyuk a 2csíkocska. De az is tény hogy nagyon sok terhesség véget ér mielött még az anya észrevenné. Ezzel saját magukkal szúrnak ki a nõk, mert így egy olyan babát fognak gyászolni akirõl alap esetben nem is tudnának :-(
én is kivártam a 2 hetes késést mint az elõttem szóló. megérte, mert kevesebbet idegeskedtem hogy mikor jutok dokihoz és nem csak felpuhulást meg petezsákot láthattam hanem a babómat szívhanggal, ami sokkal jobb volt :) meg így persze nem kellett azzal szenvednem hogy reggel teszteljek, délutániból is virított a 2 csík pillanatok alatt
3-as vagyok. Szerintem nekem is virított volna délutániból is de azért reggel csináltam elsõ pisibõl, na azt kivárni állati nehéz volt, mert elötte nap délután vettem a tesztet.... De pisilés után 5mp nem kellett már ott volt :-) most már csak 6 kegyetlenül lassan vánszorgó hét és itt lesz az eredmény a kezemben :-)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Az x-epil tehességi teszt tényleg csak a menstruáció elmaradásakor képes kimutatni a terhességet? Mert a leírásán az is olvasható hogy a beágyazódástól számított 7-10 nap után is képes, tehát ezt most nem értem?

Legjobb válasz: nem, nekem halványan elõtte is mutatta, és a mensi elmaradásakor sem lett jelentõsen erõsebb a jel. Attól függ mennyire sok Hcg (azt hiszem ez a neve) van a vizeletedben...egyéni dolog is

nem, nekem halványan elõtte is mutatta, és a mensi elmaradásakor sem lett jelentõsen erõsebb a jel. Attól függ mennyire sok Hcg (azt hiszem ez a neve) van a vizeletedben...egyéni dolog is
Nekem ovuláció után 10 nappal pozitív lett. hétfõn lett pozitív és utána szombatra nem vártam.
Nekem a nemvárt utáni napon lett csak +, elõtte - mutatott. Az ovulációs teszt, viszont jóstesztként használva, kimutatta elõtte is. A vizeletben lévõ HCG koncentrációjától függ minden, ez egyénileg változik.
Képes kimutatni, de nem érdemes akkor tesztelni, mivel a beágyazódás idõpontja bizonytalan, ráadásul a HCG sem menetrendszerûen termelõdik ám. Azért célszerû megvárni az esedékes menses napját, mert akkor már nagyon valószínû, hogy van a vizeletedben kimutatható mennyiségû HCG hormon. Persze, ez sem 100%, van, akiknek az elmaradt menstruáció után pár nappal jelzett pozitívat a teszt. Én csak a kimaradás után 9 nappal teszteltem, akkor már elõbb jött ki a tesztcsík, mint a kontrollcsík. (szintén x-epil)

Miért van az, hogy a terhességi tesztek csak a menstruáció elmaradása után mutatják ki a pozitív eredményt?

amikor rá van írva hogy a beágyazódás után 3 nappal, amikor a menstruácio elött lehetek akár 2 hetes terhes is?

Legjobb válasz: Terhességkor a szervezet egy bizonyos hormont termel,(HCG)a neve azt hiszem, amely mindenkiben más az elsõ idõben más koncentrációban jelenik meg, így van akinek 3 napos terhességet is kimutat a teszt ha nagy a HCG koncentrációja, a terhesség elõre halladtával ez a HCG érték mindenkiben megnõ így a menstruáció kimaradása után már elõre halladt a terhesség állapota nagy a HCG tartalom a vizeletben ezért szokták biztosra mondani a terhességet a menstruáció elmaradása után és ezért lesz a teszt biztosan pozitív.Egyszóval minden attól függ, hogy a vizeletben mekkora mennyiségben van jelen a HCG!

Terhességkor a szervezet egy bizonyos hormont termel, (HCG)a neve azt hiszem, amely mindenkiben más az elsõ idõben más koncentrációban jelenik meg, így van akinek 3 napos terhességet is kimutat a teszt ha nagy a HCG koncentrációja, a terhesség elõre halladtával ez a HCG érték mindenkiben megnõ így a menstruáció kimaradása után már elõre halladt a terhesség állapota nagy a HCG tartalom a vizeletben ezért szokták biztosra mondani a terhességet a menstruáció elmaradása után és ezért lesz a teszt biztosan pozitív.Egyszóval minden attól függ, hogy a vizeletben mekkora mennyiségben van jelen a HCG!
mert akkor elelkedik meg a hcg a vizeletben!

A "menstruáció" terhesség alatt csak akkor mondható talán normálisnak, ha abban az időben van, mint amikor meg kellett volna, h jöjjön, ha nincs terhesség?

Tudom,h nem normális semmiképp se,de volt e olyan vki,aki nem pont akkor vérzett és aztán mégis minden rendben volt.

Legjobb válasz: Szia! Nekem az elsõ kimaradt utána csináltam tesztet! Aztán a következõ hónapban percre pontosan megjött! Elõször nem is gondoltam hogy menstruáció csak hogy vérzek és rohantunk a kórházba ahol benn is tartottak igazából csak ott kezdtem el számolni hogy napra pontosan jött meg ugyan olyan sok volt mint rendesen szokott ugyan azzal a fájdalommal! Azóta is minden rendben van! 29hetes kismama

Szia! Nekem az elsõ kimaradt utána csináltam tesztet! Aztán a következõ hónapban percre pontosan megjött! Elõször nem is gondoltam hogy menstruáció csak hogy vérzek és rohantunk a kórházba ahol benn is tartottak igazából csak ott kezdtem el számolni hogy napra pontosan jött meg ugyan olyan sok volt mint rendesen szokott ugyan azzal a fájdalommal! Azóta is minden rendben van! 29hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Örülök neki, remélem nálunk is igy lesz. Borzalmas ez a várakozás.
De voltál orvosnál vagy kórházban vagy? Mit tudni? Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Voltam igen, kaptam gyógyszereket, szurit, pihennem kell, az államiban a doki azt mondta õ mindent megtett, a terhesség elkezdõdött, v megmarad v nem....jövõhéten elmegyek egy privát rendelõbe, ott legalább foglalkoznak velem. 3 hete késik, szal 7hetesnek számitok, de még nagyon pici, talán 3-4 hetesnek felel meg, azt mondta.
Kitartás! Remélem minden rendben lesz! Nekem azonnal csináltak ultrahangot és kicsit megnyugodtam mikor hallottam a szívhangot! Aztán egész éjjel sírtam alig vártam a reggelt rengeteget véreztem! Darabos volt sötét sok is azt hittem nincs baba! Reggel ultrahangon hál istennek minden oké volt! De a doki nekem is azt mondta mindent megtettek amit lehetett már a babán múlik! De semmi gond nem volt amíg véreztem benn tartottak! Amúgy 7hetes voltam! Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan! Remélem minden rendben lesz! Pihenj sokat!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nálam még nincs szivhang és az a gyanúm, h az uh-n nem azt látta, amit kellett volna, m azt mondta menjek el vérvételre, a hcg is elég alacsony lett, csak 192, most holnap újra kell mennem, gondolom õ már majd látni fogja, amit kell. Köszi a biztatást, részben még reménykedek, viszont vmennyire muszáj felkésziteni magam a legrosszabbra is, m hát nem mondott semmi biztatót. 1ébként nekem nem olyan nagy mennyiségû vér volt, de azért volt, görcs semmi, most az éjjel pl véreztem, reggel pisilésnél jött vér, azóta csak barnázgatok.

Két hete barnás folyásom volt (nagyon kevés. Csak egy folt). Egy hete késik a menstruációm. Csináltam terhességi tesztet, ami negatív lett. (De nem nyugtatott meg az eredmény. Még mindig aggódok. ) Normális ha egy hétnél többet késik a menstruációm?

A PMS összes tünetét produkáltam már a két hét alatt: ingerlékeny vagyok, megn?tt és feszít a mellem, fehérfolyás, enyhe hasfájás. Csak a vérzés nem jön! :@

Legjobb válasz: Mindenképp keresd fel az orvosodat, mert az egy hetes késés, ha nem is terhességre, de valamire utal. Az már nem nevezhetõ átlag késésnek.

Mindenképp keresd fel az orvosodat, mert az egy hetes késés, ha nem is terhességre, de valamire utal. Az már nem nevezhetõ átlag késésnek.
nyugodj meg, mert meg jobban kesni fog. attol fugg, hany eves vagy? a menstruacio nem egy ora, amit felhuznak, ha lejar, megjon. hat ra a stressz, megfazas, hormonvaltozasok, szex... simogasd a hasad, melyeket lelegezz...1-2nap es megjon...merd a hodet. hirtelen lecsokken ha meg fog jonni
de most latom, barnas folyasod van, jatszanak veled a hormonok...ha a kovetkezo menzesz is ilyen lesz, utana elmehetsz dokihoz..addig felesleges
A kérdező hozzászólása: 22 éves vagyok. azért aggódok mert nekem eddig mindig pontos volt (max. 2 nap csúszás -> fogamzásgátló tabi nélkül) Igyekszem megnyugodni, de nem könnyû mert az ember ilyenkor mindenre gondol. Most már lassan másfél hétnél járok ...
Szia! nekem is hasonló tüneteim vannak! attól eltekintve, hogy az én 2 héttel ezelõtti barnás folyásoom 2 napig tartott, elég intenzíven. ma csináltam tesztet, és egyértelmûen negatívat mutatott (reggeli vizelet, Gabriel teszt)...viszont még mindig nem jött meg, már 5. napja késik...:S
A kérdező hozzászólása: szia! Nekem PONT ma jött meg! Hatalmas kõ esett le a szívemrõl! Épp a második tesztet akartam megcsinálni (hátha tévedett az elõzõ ... ) 1 nap híján két hetet késett. Ez idõ alatt volt elég idõm utána járni a dolgoknak, hogy mi is okozhatta. Ha nem terhes az ember, akkor is elég sok más oka lehet a késésnek. Olvastam olyan sztorit, hogy valakinek túlmûködött a pajzsmirigye és azért késett... Az idõjárás is hatással van rá (pl. az elmúlt idõben egyik nap 35 fok - napsütés ... másnap meg 18 fok és esõ... ) Sõt találtam arra is utlásokat, hogy a sok szextõl is késhet - ha mondjuk a megszokottnál többet szexelsz a pároddal akkor a hormonok miatt elõfordulhat. Nem akarlak riogatni, de sok betegség tünete / jele is lehet az hogy ha késik a menstruáció. Igazából ezt egy nõdoki tudná pontosan megmondani! És nem számít, hogy már nekem is megjött ... el fogok menni nõgyógyászhoz, és elmesélem neki hogy jártam...! Mert lehet, hogy volt valami komolyabb oka ennek az egésznek! Remélem segítettem... én azt mondom, hogy ha egy hétnél többet késik akkor irány a doki. Tudom min mész keresztül! igazából arra figyelj, hogy ne aggodalmaskodj miatta mert ha stresszelsz az csak ront a helyzeten! Igyál sok citromos vizet és nyugizz! =)
Szia! 2 nap híján 2 hét késéssel megjött tegnap, csináltam 3 tesztet, mind negatív lett. jövõ héten felkeresem a nõgyógyászt, mert ez kicsit lesokkolt :) a 17:23-as hosszászóló
A kérdező hozzászólása: Rendben akkor egy cipõben jártunk! ... valami van a levegõben :P :)

Szerintetek ha egy terhességi tesztre az van írva, hogy a menstruáció elmaradásának első napjától használható (érzékenység 25 IU/L), akkor valóban csak akkor mutatja ki a terhességet?

5 nap múlva kéne megjönni (de remélem nem fog :)

Legjobb válasz: Szerintem várd ki a nem várt menstruáció idejét a teszttel.

Szerintem várd ki a nem várt menstruáció idejét a teszttel.
Szia! Én is ilyen teszttel csináltam a most vasárnapi nemvárt elõtt 2 nappal (azaz ma reggel) tesztet és sajnos full negatív lett. Már nagyon nem bírtam kivárni a nemvárt napját, és mensi tüneteim sincsenek, azért csináltam meg. De szerintem vegyél erõt magadon és inkább várj, és a nemvárt utáni napon csináld meg. üdv, P.
Nekem is 5 nap mulva kéne megjönnie, de én ma csináltam tesztet.Negativ lett.Szóval inkább várjunk még ezzel!
szia, én ilyen érzékenységûvel teszteltem a nem várt napjának reggelén elsõ vizeletbõl és nekem akkor már halványan, de egyértelmûen kimutatta (14. dpo-n), nem teszteltem elõtte, erõt vettem magamon, bár nagyon nagyon nehéz volt, mondjuk lehet, hogy már hamarabb is látszott volna, de szerintem 2 napnál korábban (a nem várt elõtt) nem érdemes... drukkolok majd, hogy ott legyen neked is az a második csík! :-)
Szerintem is várj egy pár napot. Kimutathatja, ha hamarabb fogant. Én kb 1 héttel teszteltem hamarabb mint a nemvárt kb-i napja. Esti pisibõl halvány + lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Valóban nagyon nehéz várni. :)

A barnás folyásom a 2 napos menstruáciom után jelentkezett. és kb. 4-5 napig tartott. És a menstruáciom mindig 4 napig erös szokott lenni hát most minden volt ez a 2 nap csak erös nem. Lehet ez valami betegség jele is vagy Terhesség is?

Legjobb válasz: Ez utalhat terhességre, ha van erre eséllyed. Idõben jött meg? Szerintem vegyél tesztet, hogy biztosabbat tudj. De nem ártana orvosi tanácsot kérned.

Ez utalhat terhességre, ha van erre eséllyed. Idõben jött meg? Szerintem vegyél tesztet, hogy biztosabbat tudj. De nem ártana orvosi tanácsot kérned.
Mit jelent az , hogy 2 nap menstruáció után?? Rendesen meg volt két napig??

Terhességi tesztet csak akkor lehet használni amikor már a menstruáció késik? Vagy még menstruáció előtt 10-15 nappal is lehetséges?

Tegnap együtt voltam a barátommal, de valami nem stimmelt a védekezés ügyileg.. megjönnie csak november 10. körül kellene.. ha holnap veszek tesztet kimutathatja már ilyenkor az eredményt?

Legjobb válasz: 10-15 nappal a vérzés elõtt terhesség sincs. Biológia órára nem árt néha bejárni, elég hasznos. Ovuláció a menzesz elõtt kb. 14 nappal van, ha akkor megtermékenyül a petesejt, akkor is még 7 nap, mire elkezd egyáltalán beágyazódni. Onnantól beszélünk terhességrõl... Aztán még ahhoz is kell pár nap, hogy akkora legyen a hormonszint hogy a teszt kimutassa. Az ovulációtól legalább 1-14 napnak kell eltelnie, hogy kimutassa a teszt... Egyébként ha nov. 10-e körül kellene megjönnie, és tegnap volt az aktus, akkor BAROMIRA SÜRGÕSEN MENJÉL EL ESEMÉNY UTÁN TABLETTÁÉRT, mert kb. pont ovulációkor sikerült ezt a kis malõrt összehoznotok.

10-15 nappal a vérzés elõtt terhesség sincs. Biológia órára nem árt néha bejárni, elég hasznos. Ovuláció a menzesz elõtt kb. 14 nappal van, ha akkor megtermékenyül a petesejt, akkor is még 7 nap, mire elkezd egyáltalán beágyazódni. Onnantól beszélünk terhességrõl... Aztán még ahhoz is kell pár nap, hogy akkora legyen a hormonszint hogy a teszt kimutassa. Az ovulációtól legalább 1-14 napnak kell eltelnie, hogy kimutassa a teszt... Egyébként ha nov. 10-e körül kellene megjönnie, és tegnap volt az aktus, akkor BAROMIRA SÜRGÕSEN MENJÉL EL ESEMÉNY UTÁN TABLETTÁÉRT, mert kb. pont ovulációkor sikerült ezt a kis malõrt összehoznotok.
elsõnek igaza van. mindneképp menj el esemény utániért....
10-14 akart lenni.
A kérdező hozzászólása: leirom hogy mi történt.. hátha okosabbak leszünk.. tegnap elõtt voltam vele együtt.. és amikor elment és levette a gumit, akkor észrevette hogy nem annyi van benne mint amennyinek kéne... és hogy lehet hogy kifolyt, vagy ilyesmi.. bár ez a kifolyásos dolog, nem hiszem hogy belém jöhetett ( ha ilyen történt ), mert õ feküdt, én pedig ültem .. tehát ha kifolyik akkor õ rá, és nem belém.. illetve ez hogy nem mindig ugyanannyinak kell benne lennie, ez függhet attól is hogy mennyire izgult fel meg stb.. nem?
Ugyan már...lyukas volt vagy nem? Ha nem, akkor nem folyt ki. Nem mindig ugyanakkora adag sperma jön, fõleg ha már nem az elsõ aktus volt aznap.
A kérdező hozzászólása: nem, nem volt lyukas.. egyébként köszönöm a normális választ! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!