Találatok a következő kifejezésre: A terhességi csak a (992 db)

A kérdező hozzászólása: Másnap megjött.
Szia! Szerintem egy normális terhességet nem jelez barnázás. Nekem csak hasgörcs volt és mellfájdalom, de az elötte is volt mensi elött. 8+6hkm
A kérdező hozzászólása: Igen lehet, de azért akinek mégis van.

27 hetes km vagyok, és minden rendben van a terhességemmel, csak egy kisebb vese probléma van, de az orvosok szerint ez várandós betegség! Elég nagy lett a se. ális vágyam! Baj ez?

mindennap együtt vagyunk a férjemmel,ez okozhat problémát a babának,már mint az ha van orgazmus?

Legjobb válasz: A veseproblémát nem fejtetted ki jobban, azt nem tudom, azzal van, illetve lehet-e gond, azt az orvos tudja megmondani. Normális esetben, ha amúgy problémamentes a terhesség, semmit nem okoz a sex és az orgazmus. Ha te jól érzed magad, és felszabadulnak benned az örömérzésért felelõs hormonok, az eljut a babához is, és azt közvetíti neki, hogy milyen jó dolog élni, azaz neki is mindenképpen jó érzés. Arra kell csak odafigyelni, hogy kényelmes legyen a dolog, nekem pl nem esett jól, ha apa kicsit is nyomta közben a pocakot, azaz olyan pózt kellett találni, alkalmazni, ahogyan nem nyomta, de ez könnyedén megoldható. Ha kényelmetlen érzés, akkor viszont ki kell találni valamit, mert ezzel jelzi a baba és a szerevezeted, hogy valami nem stimmel. Azt mondják, hogy a terhesség legvégén amior a baba is és a nõ szervezete is készen áll a szülésre, születésre, akkor a sex okozhatja a szülés beindulását, a spermában levõ nem tudom milyen anyga miatt, de tényleg csak telljesen érett méhszály, és érett baba esetén. Ha valami gond van, pl. nyílik a méhszály, a doki úgyis letiltja a dolgot, és akkor viszont szót kell fogadni neki.

A veseproblémát nem fejtetted ki jobban, azt nem tudom, azzal van, illetve lehet-e gond, azt az orvos tudja megmondani. Normális esetben, ha amúgy problémamentes a terhesség, semmit nem okoz a sex és az orgazmus. Ha te jól érzed magad, és felszabadulnak benned az örömérzésért felelõs hormonok, az eljut a babához is, és azt közvetíti neki, hogy milyen jó dolog élni, azaz neki is mindenképpen jó érzés. Arra kell csak odafigyelni, hogy kényelmes legyen a dolog, nekem pl nem esett jól, ha apa kicsit is nyomta közben a pocakot, azaz olyan pózt kellett találni, alkalmazni, ahogyan nem nyomta, de ez könnyedén megoldható. Ha kényelmetlen érzés, akkor viszont ki kell találni valamit, mert ezzel jelzi a baba és a szerevezeted, hogy valami nem stimmel. Azt mondják, hogy a terhesség legvégén amior a baba is és a nõ szervezete is készen áll a szülésre, születésre, akkor a sex okozhatja a szülés beindulását, a spermában levõ nem tudom milyen anyga miatt, de tényleg csak telljesen érett méhszály, és érett baba esetén. Ha valami gond van, pl. nyílik a méhszály, a doki úgyis letiltja a dolgot, és akkor viszont szót kell fogadni neki.
Szia! A veseprobléma tényleg általában a terhességgel jár, nálam is ennyi idõs terhesen vették észre. Sok folyadékot kell inni. A sex semmi rosszat nem okozhat, az orgazmus nálam haskeményedést váltott ki pár percig, úgyhogy csak finoman.

A terhességi teszt a terhesség 10-20. hetében is kimutatja a pozitív eredményt, vagy csak az első hetekben?

Gyanítom, hogy terhes vagyok, és olyan tüneteket észlelek, mint az els? terhességem idején.De valószín?leg már a 10-20 hét között lehetek, bár a menstruációm csak most késik el?ször pár napot,de ugyanolyan "bugyborékoló" magzatmozgást érzek, mint az els? gyermekemnél talán a 14-16.hét körül.Érdemes ma vennem egy tesztet?A kiváncsiságtól meg?rülök, de orvoshoz 2-3 nap mulva tudnák csak elmenni.Köszönöm a segítségeteket!

Legjobb válasz: HCG szintet méri a teszt, ami végig van a terhesség alatt mérhetõ szinten. Sõt, ahogy egyre elõrehaladottabb, annál magasabb. Szerintem vegyél, csináld meg és utána menj dokihoz.

HCG szintet méri a teszt, ami végig van a terhesség alatt mérhetõ szinten. Sõt, ahogy egyre elõrehaladottabb, annál magasabb. Szerintem vegyél, csináld meg és utána menj dokihoz.
Én 22 hetes vagyok és kipróbáltam, hogy kimutatja-e késõbb is. Igen. Ilyenkor is kimutatja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy segítettetek:)
Megírod mi lett az eredény?? :)

A terhességi folt a guppiknál másszínű is lehet nem csak fekete? Mert az én guppimnak hátul egyiknek kicsit sötét narancssárga másiknak meg barnás színű. Lehet nem is terhesek?

de mindkét hal duci és nagyobb az átlagosnál

Legjobb válasz: A terhességi folt tulajdonkép nem más, mint az összetekeredett kishalak tömege, ill kezdetben az ikra.Az átlátszó alhasi részen ezek színe látszik, a világosabb színû halaknál némileg halványabb , de nem sárga ezeknél sem,a barna esetleg terhes lehet.Amikor szögletesen kicsúcsosodik a has és besötétedik akkor már tuti.Az viszont elképzelhetõ, hogy ikra már van bennük,de még nem keltek ki, ezért sötétebb a színe. Amennyiben megtermékenyített ikrák,1-2 héten belül elleni fog, vagy legalább is egyértelmû lesz az terhesség.

A terhességi folt tulajdonkép nem más, mint az összetekeredett kishalak tömege, ill kezdetben az ikra.Az átlátszó alhasi részen ezek színe látszik, a világosabb színû halaknál némileg halványabb , de nem sárga ezeknél sem, a barna esetleg terhes lehet.Amikor szögletesen kicsúcsosodik a has és besötétedik akkor már tuti.Az viszont elképzelhetõ, hogy ikra már van bennük, de még nem keltek ki, ezért sötétebb a színe. Amennyiben megtermékenyített ikrák, 1-2 héten belül elleni fog, vagy legalább is egyértelmû lesz az terhesség.
A vöröses végbéltájék és puffadt has inkább bélgyulladás, vagy valószínûbb a hasvízkór. Vedd külön azokat a halakat amik gyanúsak egy karantén akváriumba és figyelgesd. Ha nem születnek meg az ivadékok, akkor kezelni kell õket. Mást nem veszel észre rajtuk? Mekkora akváriumban vannak, hány hal és milyen szûrõd van?
A kérdező hozzászólása: 115literes akváiumban van 26-27db hal kb......nagy szûrõm van hozzá ezt ajánlották....de a két hal teljesen átlagosan viselkedik teljesen egésségesnek tûnnek...
A kérdező hozzászólása: de a barna hasának a végén kezd kicsit sötétedni....ma vettem észre
De jó neked, hogy ilyen gondok gyötörnek..

Ma voltam fogorvosnál és azt mondta hogy szépek a fogaim csak a terhességtöl elöjött a foginy gyulladás és mikor fogat mosok vérzik! Mit tudok tenni ellene? És azért mit tehetek hogy épek maradjanak a fogaim a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Szia! A terhességi fogínyvérzés gyakori dolog. Azért van, mert átalakul a hormonháztartás, és a megnövekedett progeszteronszint miatt az erek áteresztõképessége is megváltozik. Emiatt gyakran kezd vérezni a fogíny. A lényeg, hogy nem kell megijedni ettõl, ugyanúgy (sõt még jobban) mosd a fogad, mint eddig. Az elején lehet, hogy fájni és vérezni fog, de pár nap után elmúlik..Ez egy ördögi kör: ha nem mosod rendesen (pl. terhesség alatti hányinger miatt), vérezni kezd, ha vérzik, megijedsz, nem mered úgy megmosni, megint vérezni kezd...stb, stb.. Fontos lehet még a fogselyem használata is, valamint, ha nassolni támad kedved, egyél inkább valamilyen gyümölcsöt, vagy ha mégis a csoki mellett döntenél :), moss utána fogat! Nagyjából ennyi, boldog Babavárást Neked!

Szia! A terhességi fogínyvérzés gyakori dolog. Azért van, mert átalakul a hormonháztartás, és a megnövekedett progeszteronszint miatt az erek áteresztõképessége is megváltozik. Emiatt gyakran kezd vérezni a fogíny. A lényeg, hogy nem kell megijedni ettõl, ugyanúgy (sõt még jobban) mosd a fogad, mint eddig. Az elején lehet, hogy fájni és vérezni fog, de pár nap után elmúlik..Ez egy ördögi kör: ha nem mosod rendesen (pl. terhesség alatti hányinger miatt), vérezni kezd, ha vérzik, megijedsz, nem mered úgy megmosni, megint vérezni kezd...stb, stb.. Fontos lehet még a fogselyem használata is, valamint, ha nassolni támad kedved, egyél inkább valamilyen gyümölcsöt, vagy ha mégis a csoki mellett döntenél :) , moss utána fogat! Nagyjából ennyi, boldog Babavárást Neked!
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Nemrég voltam emiatt fogorvosnál, és azt mondta, hogy a vérzés ne riasszon el, sõt még inkább mosd a fogaidat napi 3X. Én Meridol fogkrémet használok, amit terheseknek is lehet, a fogöblítõkre azt mondta a doki, hogy azokat nem kell rendszeresen használni.
Használj Corsodyl öblögetõt, nekem ez sokat segített, segít. Bár már megszületett a babám még mindig vérzik az ínyem és még használom. Nyugodtan próbáld ki! Jobbulást!
szia!nekem az elsõ hónaptól úgy vérzik az inyem mint egy bokszolónak vesztett meccs után:) picit jobb lett az aquafresh herbáltól, gyógynövényes, úgyhogy nem árt a picurnak sem, én naponta kétszer mosom a fogam vele.de ez valóban a hormonoktól van, szóval teljesen nem múlik el csak ha kint lessz a babó:) boldog babavárást, 32.hetes mama
Én mindkettõvel átéltem.
A nõvérem pont az elsõvel nem volt rosszul és a második terhességét meg végighányta!
Minden terhesség másmilyen. A tünetek függetlenek attól, hogy hányadik terhesség.
Én is elsõ babás vok és még egyszer sem hánytam, pedig azt mondják az elején jellemzõ... De nem akarom elkiabálni még hányhatok :) 27hetes kismama
én az elsö kettövel nagyon jol voltam semmi tünetem nem volt, de most a harmadik ez ki készit teljesen hányinger fáradtság de az nagyon, stb
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Többször írtam tegnap itt veletek. Voltam ma dokinál és megállapította a terhességet csak még nagyon pici visszarendelt január első hetére. írt fel utrogestan gyógyszert de nem merem beszedni. Szerintetek?

Legjobb válasz: Miért nem mered beszedni?? Nyilván azért írta fel, mert úgy látja, szükséges kicsit megtámogatni a terhességet. Ha nem szeded be azzal a baba elvesztését kockáztatod!!!!

Miért nem mered beszedni?? Nyilván azért írta fel, mert úgy látja, szükséges kicsit megtámogatni a terhességet. Ha nem szeded be azzal a baba elvesztését kockáztatod!!!!
Mi bajod lehet, ha beszeded? Van valami durva mellékhatása? Szerintem bízz az orvosban, azért jársz hozzá nem?
utrogestan, vagy duphastron, azoknak írják fel, akiknél kevés a sárgatest hormon. A terhesség elején szokták szedni a nõk orvosi utasításra, általában a 3. hónapig, és azért szükséges, mert ha kevés a sárgatested, akkor leválik a babó és kipottyanhat. A 3. hónaptól a méhlepény már termel önállóan sárgatesthormont és elhagyhatóvá válik -orvosi megerõsítéssel- a gyógyszer.
szia! nekem is tegnap allapitottak meg a terhesseget es nekem is utrot irt fel a doki de huvelytablettat!:-) sztem szedd be illetve hasznald. a dokinak biztos nem te vagy az elso esete. mikor volt az utolso mensid?
A kérdező hozzászólása: október 31-én volt meg utoljára de a baba késõbb fogant mint félidõ.
Én is kaptam az elején tabiba utrot de elcseréltem hüvely tabira mert az jobban felszívódik árban ugyan annyi... Semmi bajom nem lett tõle sõt elmúlt a mellfájásom teljesen csak híztam tõle 5 kilót és ott meg is álltam bár rám fért:D Semmi mellékhatása nem volt nekem ha meg tapasztalsz akkor felhívod az orvost... Én véreztem mellette és görcsöltem de mára már az is elmúlt tuti hogy a gyógyszer segített mert elment volna megint a baba ha nem szedem...

Hogyan különböztessem meg a terhességi tüneteket a fogamzásgátló mellékhatásaitól? Honnan tudjam, hogy csak mellékhatás, vagy terhesség?

Folyamatos mellfeszülés, néha hányinger, fáradékonyság, hasfájás, hízás. Hogyan fogom így észrevenni, ha netán teherbe estem a gyógyszer mellett? Csinálgassak mindig tesztet? Ez a 2. gyógyszer, amit szedek, de csak vannak mellékhatások. Nagyon félek, hogy így nem fogom észrevenni, ha netán teherbe esek. Figyelek a gyógyszerkölcsönhatásokra, hányásra, hasmenésre, de azért még mindig történhet csoda...

Legjobb válasz: Ha figyelsz a szedésre, ahogy leírtad, akkor egyáltalán nem kell terhessgétõl tartanod, mert a gyógyszer megakadályozza a peteérést. Bogyó elõírás szerinti szedése mellett kizárt, hogy terhes lesz valaki, tök fölöslegesen aggódsz emiatt. Én hat évig szedtem, több ismerõsöm szedi, de senki nem lett terhes. Az csak egy ócska kifogás, a felelõsség elhárítása, ha valaki azt mondja, hogy rendesen szedtem és mellette terhes lettem. Erre mondják azt, hogy "lehetséges, de arra világvallás fog épülni". Abban a hormonális állpotban, amit a rendesen szedett gyógyszer fenntart, nem lehetséges peteérés.

Ha figyelsz a szedésre, ahogy leírtad, akkor egyáltalán nem kell terhessgétõl tartanod, mert a gyógyszer megakadályozza a peteérést. Bogyó elõírás szerinti szedése mellett kizárt, hogy terhes lesz valaki, tök fölöslegesen aggódsz emiatt. Én hat évig szedtem, több ismerõsöm szedi, de senki nem lett terhes. Az csak egy ócska kifogás, a felelõsség elhárítása, ha valaki azt mondja, hogy rendesen szedtem és mellette terhes lettem. Erre mondják azt, hogy "lehetséges, de arra világvallás fog épülni". Abban a hormonális állpotban, amit a rendesen szedett gyógyszer fenntart, nem lehetséges peteérés.
Ne a mellékhatásokra figyelj, hanem a szedésre. Ha arra figyelsz, akkor nem leszel terhes. (Én több mint 20 éve szedem és csak akkor lettem terhes amikor a babáért abbahagytam ) Ne bolondítsd meg magad, ha odafigyelsz, akkor kizárt, hogy terhes legyél.
Ha ismételten mellékhatások vannak a gyógyszer szedésénél, akkor menj vissza az orvoshoz. Egyébként én többet is kipróbáltam, de nem bírom a gyógyszert, ezért más módszert kellett kitalálnunk. Ha terhes maradsz, akkor onnét fogod tudni legfõképpen, hogy kimarad a memses. Hányinger, rosszullétek nincsenek rögtön az elején. Ha szeded a gyógyszert rendesen, akkor bár van 1 % esély rá, de kicsi az esély, hogy terhes maradsz mellette. Egyébként ha hasmenésed van amikor beveszed a gyógyszert, akkor esetleg változhat a hatása, ezért jó lenne a gyógyszer mellékhatásait megszüntetni, amennyiben ezek jelentkeznek.
mit szedsz? ha nem mulnak a mellékhatások, akkor valtani kell.
úgy, hogy ha rendesen szeded a fogamzásgátlót, nem lehetnek terhességi tüneteid, mivel terhes sem lehetsz...
Ha rendesen, odafigyelve szeded a gyógyszert kizárt hogy terhes vagy! Ha valaki terhes lesz a tabletta mellett, akkor 100% hogy kihagyott szemeket és nem szedte rendesen ahogy kell.
A kérdező hozzászólása: Én rendesen szedem, minden apróságra odafigyelek. Leginkább a hasmenéstõl tartok, mert az idegességtõl bármikor elõjöhet. Már váltottam gyógyszert, az elõzõnél is uilyen mellékhatások voltak. Pont ezért vagyok gondban, hogy mellékhatás, vagy hiba csúszott a gépezetbe és teherbe estem. 5 hónapig szedtem a lindynettet, most meg a 2. levél mercilont szedem. Így elég rossz, hogy folyton aggódhatok. Csak attól tartok, hogy nem veszem észre a terhességet és már nem végzik el az abortuszt, mert ugye csak mesterséges megvonásos vérzés van és nagyon sok ismerõsöm még vérzett a terhesség 1-2. hónapjában.

Létezik h a terhességi teszten a 2. csík mindig csak halvány volt és ugy mutatott terhességet?

Legjobb válasz: Szia!Nekem a kórházban csináltak tesztet, és halványabb a 2. csík de õk nem kételkedtek,hisz ott van!minden jót!14 hetes kismami

Szia!Nekem a kórházban csináltak tesztet, és halványabb a 2. csík de õk nem kételkedtek, hisz ott van!minden jót!14 hetes kismami
persze, hogy létezik.nekem is ilyen volt.37 hetes.
Nekem is halvány volt. 7 hónapos a lányom.
Nekem is halvány volt 2 teszten is. A doki szerint tuti nincs baba, aztán elküldött õ vizheletvizsgálatra, na annak az eredményét már elhitte. Bizony van baba és elég nagyokat rug néha :D 36 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: nekem a teszten a 2.csik halvány de szemmel látható. De a mult héten is olyan volt, de picit halványabb
A csík az csík akármilyen halvány is, pozitív fals teszt nincs! Gratula
Várd meg, hogy elmarad- e a menzesz. Az a legbiztosabb, mert mindenkinél változó az, hogy mikor van a beágyazódás.
Nem kell megõrülni. Ha két hét múlva várható a vérzésed és 12 napja volt az aktus, akkor teszt nélkül is megmondom neked, hogy nem vagy terhes.
Igaza van az utolsó válaszolónak! Még akkor biztos, hogy nem vagy terhes. Én két héttel a menzesz elõtt még csak a peteérésnél tartottam és akkor bújtam össze a párommal. Rá 14 nappal történt a beágyazódás és 16 nap múlva már egyértelmûen pozitív lett a teszt. Türelmet neked!
Attól még lehet terhes! És aki menses alatt illetve a végén esik teherbe?Nem egy ilyet hallottam már . Lehet ritka, de nem lehet kizárni.Aktus után 14-15 nappal csinálj egy tesztet. De teljesen kizárni a terhességet aktus után 18 nappal lehet...
A kérdező hozzászólása: Az még legalább két hét. Addig megõrülök.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!