Találatok a következő kifejezésre: A terhességi csak (992 db)

27 hetes km vagyok, és minden rendben van a terhességemmel, csak egy kisebb vese probléma van, de az orvosok szerint ez várandós betegség! Elég nagy lett a se. ális vágyam! Baj ez?

mindennap együtt vagyunk a férjemmel,ez okozhat problémát a babának,már mint az ha van orgazmus?

Legjobb válasz: A veseproblémát nem fejtetted ki jobban, azt nem tudom, azzal van, illetve lehet-e gond, azt az orvos tudja megmondani. Normális esetben, ha amúgy problémamentes a terhesség, semmit nem okoz a sex és az orgazmus. Ha te jól érzed magad, és felszabadulnak benned az örömérzésért felelõs hormonok, az eljut a babához is, és azt közvetíti neki, hogy milyen jó dolog élni, azaz neki is mindenképpen jó érzés. Arra kell csak odafigyelni, hogy kényelmes legyen a dolog, nekem pl nem esett jól, ha apa kicsit is nyomta közben a pocakot, azaz olyan pózt kellett találni, alkalmazni, ahogyan nem nyomta, de ez könnyedén megoldható. Ha kényelmetlen érzés, akkor viszont ki kell találni valamit, mert ezzel jelzi a baba és a szerevezeted, hogy valami nem stimmel. Azt mondják, hogy a terhesség legvégén amior a baba is és a nõ szervezete is készen áll a szülésre, születésre, akkor a sex okozhatja a szülés beindulását, a spermában levõ nem tudom milyen anyga miatt, de tényleg csak telljesen érett méhszály, és érett baba esetén. Ha valami gond van, pl. nyílik a méhszály, a doki úgyis letiltja a dolgot, és akkor viszont szót kell fogadni neki.

A veseproblémát nem fejtetted ki jobban, azt nem tudom, azzal van, illetve lehet-e gond, azt az orvos tudja megmondani. Normális esetben, ha amúgy problémamentes a terhesség, semmit nem okoz a sex és az orgazmus. Ha te jól érzed magad, és felszabadulnak benned az örömérzésért felelõs hormonok, az eljut a babához is, és azt közvetíti neki, hogy milyen jó dolog élni, azaz neki is mindenképpen jó érzés. Arra kell csak odafigyelni, hogy kényelmes legyen a dolog, nekem pl nem esett jól, ha apa kicsit is nyomta közben a pocakot, azaz olyan pózt kellett találni, alkalmazni, ahogyan nem nyomta, de ez könnyedén megoldható. Ha kényelmetlen érzés, akkor viszont ki kell találni valamit, mert ezzel jelzi a baba és a szerevezeted, hogy valami nem stimmel. Azt mondják, hogy a terhesség legvégén amior a baba is és a nõ szervezete is készen áll a szülésre, születésre, akkor a sex okozhatja a szülés beindulását, a spermában levõ nem tudom milyen anyga miatt, de tényleg csak telljesen érett méhszály, és érett baba esetén. Ha valami gond van, pl. nyílik a méhszály, a doki úgyis letiltja a dolgot, és akkor viszont szót kell fogadni neki.
Szia! A veseprobléma tényleg általában a terhességgel jár, nálam is ennyi idõs terhesen vették észre. Sok folyadékot kell inni. A sex semmi rosszat nem okozhat, az orgazmus nálam haskeményedést váltott ki pár percig, úgyhogy csak finoman.

Többször írtam tegnap itt veletek. Voltam ma dokinál és megállapította a terhességet csak még nagyon pici visszarendelt január első hetére. írt fel utrogestan gyógyszert de nem merem beszedni. Szerintetek?

Legjobb válasz: Miért nem mered beszedni?? Nyilván azért írta fel, mert úgy látja, szükséges kicsit megtámogatni a terhességet. Ha nem szeded be azzal a baba elvesztését kockáztatod!!!!

Miért nem mered beszedni?? Nyilván azért írta fel, mert úgy látja, szükséges kicsit megtámogatni a terhességet. Ha nem szeded be azzal a baba elvesztését kockáztatod!!!!
Mi bajod lehet, ha beszeded? Van valami durva mellékhatása? Szerintem bízz az orvosban, azért jársz hozzá nem?
utrogestan, vagy duphastron, azoknak írják fel, akiknél kevés a sárgatest hormon. A terhesség elején szokták szedni a nõk orvosi utasításra, általában a 3. hónapig, és azért szükséges, mert ha kevés a sárgatested, akkor leválik a babó és kipottyanhat. A 3. hónaptól a méhlepény már termel önállóan sárgatesthormont és elhagyhatóvá válik -orvosi megerõsítéssel- a gyógyszer.
szia! nekem is tegnap allapitottak meg a terhesseget es nekem is utrot irt fel a doki de huvelytablettat!:-) sztem szedd be illetve hasznald. a dokinak biztos nem te vagy az elso esete. mikor volt az utolso mensid?
A kérdező hozzászólása: október 31-én volt meg utoljára de a baba késõbb fogant mint félidõ.
Én is kaptam az elején tabiba utrot de elcseréltem hüvely tabira mert az jobban felszívódik árban ugyan annyi... Semmi bajom nem lett tõle sõt elmúlt a mellfájásom teljesen csak híztam tõle 5 kilót és ott meg is álltam bár rám fért:D Semmi mellékhatása nem volt nekem ha meg tapasztalsz akkor felhívod az orvost... Én véreztem mellette és görcsöltem de mára már az is elmúlt tuti hogy a gyógyszer segített mert elment volna megint a baba ha nem szedem...

Szerintetek? Szerdán voltam 6 hetes terhes. Aznap voltam a nõgyógyászomnál, aki megállapította a terhességet, csak petezsákot és szikhólyagot látott, méreteket nem mondott, csak azt, hogy minden rendben van.

Tegnap egész nap rosszul voltam (hányás, szédülés, hasmenés, fáradtság, alacsony vérnyomás), délután pisi után egy kis véres csík volt a wc papíron. Egybõl bementünk az ügyeletre, ahol megnéztek uh-val és kézzel is, vér nem volt, de azt mondta a doki, hogy szerinte nincs terhesség, csak késik a vérzésem és a rosszullétek csak pszichikai dolgok. Az uh-n "cisztaszerû képzõdmény"-t látott, és várjak még, hogy mi lesz belõle, de ne reménykedjek. Ma is rosszul vagyok, vér azóta sincs. Mi lesz velünk? :-(

Legjobb válasz: Várj és menj vissza majd a saját orvosodhoz, az ügyeleten sokszor elég furcsákat mondanak. De valószínüleg van baba, csak még kicsi.

Várj és menj vissza majd a saját orvosodhoz, az ügyeleten sokszor elég furcsákat mondanak. De valószínüleg van baba, csak még kicsi.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy már csak jövõ évben rendel. 8-ára van idõpontom. Nincs is az országban. Annyira paraszt volt tegnap az ügyeletes orvos, ráadásul a férjem hangoztatta, hogy van saját orvosunk, de nem érjük el, azért jöttünk ide. Lehet, hogy sértõdésbõl beszélt így velem? Ha baj lett volna, akkor bent tartott volna a kórházban, nem?
Szia! Ez engem sem hagyna nyugodni...fõleg, hogy azt mondja, hogy szerinte nincs terhesség. Én holnap (még hátha vannak rendelések) vagy a 2 ünnep között elmennék egy másik doki magánrendelésére, megpróbálnék valahová bejelentkezni. Hol laksz? Ha esetleg Bp.-en, akkor a SOTE II. orvosait én tudom ajánlani, a Deák téren rendelnek: Bp. VII.ker, Károly körút 13-15. Minden nap rendel itt valaki, minden nap más, de szerintem minden doki jó.
Nyugi, semmi gond. A petezsákot gyakran cisztának nézik, amíg nincs benne embrió. Ez 6 hetesen nem baj, majd 7-8 hetesen egészséges terhesség esetén embrió és szívhang is lesz. Szedj magnéziumot, folsavat, ezek fontosak. Ha gondolod, akkor terhesvitamint is.
Valaki nagyon elnézett valamit. Azért egy petetzsákot SZIKHÓLYAGGAL nem lehet cisztának nézni. Ha nem lenne szikhólyag akkor talán, de ìgy? Nincs igazam?
Keress másik dokit, engem nem hagyna nyugodni h most mi is van.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma voltam dokinál, 18 mm-es a Babóm, sokat mozgolódik, szívverés rendben. Akkora kõ esett le a szívemrõl! :-)

Kinek milyen terhestünete volt először, amiből nem egyértelmű a terhesség, csak később gondoltatok rá tünetként?

Ilyenre gondolok például hogy nekem mindig sok folyásom van ovu után de most annyira nincs!A mellbimbóm színe pirosas,de annyira nem fáj de duzzadt,ennyi az eltérés amit nem mondanék terhes tünetnek de mégis másabb mint ahogy szokott lenni!A h?m 36,9-37 1-2 napom van mensiig ha minden igaz!

Legjobb válasz: erre én is kiváncsi vagyok :))))

erre én is kiváncsi vagyok :) )))
Nekem a bal mellem feszült, fájt szinte nonstop, ezenkívül semmi mást nem éreztem. Szurkolok neked!!
Nekem az orrvérzésen kívül semmilyen "klasszikus" terhestünetem nem volt még a mai napig sem. Csak most nehezen viselem ezt az idõt és ennyi:) 33 hkm.
Nekem meg a menstruacio elmaradasa es a pozitiv teszt elott feltunt, hogy a mellkasomon az erek olyan feltunoek, nagyok, kekek voltak, ez szamomra gyanus volt.
Nekem az elsõ elmaradt menzesz elötti napokban valahogy máshogy görcsölt a hasam. Mindig középen szokott de most csak a bal petefészkem szúrt és egyszerûen éreztem hogy valami más :-)
A kérdező hozzászólása: A mellemen az ér nekem is nagyon kék, és egy-két napja nekem is furán szúr, oldalt, de nem annyira lent, és a derekam is! Na kíváncsi leszek!:) Köszönöm az eddigi válaszokat!
Mensi elõtt mindig fájt a mellem és mindig késett is jócskán. De akkor valahogy másképp kezdett fájni a cicim és mondtam a páromnak hogy most lehet van valami, aki nem nagyon hitt benne mert már egy ideje próbálkoztunk. De csak vettem tesztet és lám pozi lett és azóta meg is van :)
Szia, szoritok neked. Nekem a cicim feszült de rettenetesen, és folyamatosan olyan érzésem a menszi környékén, hogy mindjárt meg fog jönni. de aztán lett egy halvány pozitív tesztem. ird majd meg mi volt veled!!! 18. hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Na hát már nem tudom mi van!:) A cicim hol fáj hol nem, szóval nem tudom, nincs az a leszakad mindjárt érzés... Egész nap álmos vagyok, de nem tudom hogy emiatt a nagy meleg miatt vagy más miatt... a pisilést nem tudom megítélni mert dinnyéztem a napokban így az bezavart rendesen, de tény hogy óránként 2szer pisiltem:D próbálok minden tünetre általános okot találni aztán meg ki tudja!:) A hõm ma is 37 volt....Elvileg holnap után nem kell megjönnie szóval hamarosan kiderül!Mindenképp írok ha meg van az eredmény és köszönöm a válaszokat!:)

Május 8. -án kellett volna megjönnie, de semmi más jele a terhességnek, csak alhasi fájdalom.16 éves leszek. Ilyenkor mit kell csinálnom?

A másik meg az lenne, h 14 vagy 16 év alatt van liliomtiprás? Fontos lenne a válasz! Köszönöm!

Legjobb válasz: Tesztelj.

Tesztelj.
14 év alatt ha az illetõ nem nagykorú és 16 alatt ha nagykorú. ezzel sokan vitatkoztak már itt, de egy ismerõsömet 19 éves korában beidézték egy 15 éves lány szülei... vegyél tesztet
Nemhinnem.. de baj lenne? :( 18hkm
A kérdező hozzászólása: Nem lenne igazán baj, csak eleve ez a várandósság meglepetés, így az ikrek gondolatával meg kéne birkózni. De természetesen nagy szeretettel fogadnánk õket! :)
Nem hiszem, mert ha még nem is lett volna szívhang az elsõ vizsgálaton, akkor is látta volna az orvos a másik petezsákot is. Jó eséllyel.
A kérdező hozzászólása: Másnap megjött.
Szia! Szerintem egy normális terhességet nem jelez barnázás. Nekem csak hasgörcs volt és mellfájdalom, de az elötte is volt mensi elött. 8+6hkm
A kérdező hozzászólása: Igen lehet, de azért akinek mégis van.

Nagyon sárga pisi is utalhat babára? (mert lehetséges a terhesség, csak még korai a tesztelés)

Legjobb válasz: Ez leginkább arra utal, hogy kevés folyadékot fogyasztottál az elmúlt órákban.

Ez leginkább arra utal, hogy kevés folyadékot fogyasztottál az elmúlt órákban.
Nem. A terhesség nem befolyásolja a vizelet színét. Az elsõvel egyet értek.
A kérdező hozzászólása: mert nõvérem is nagyon sárgát pisilt mikor babás lett!pedig õ napi 2-2.5l folyadékot iszik!nem volt gyulladás a szervezetében!!!!
Attól is függhet a pisi színe, hogy miket ivott. (Pl sok kávétól is jellegzetes színe lesz, legalábbis nálam, meg szaga... :o) Nincs összefüggés, elsõ kettõvel értek egyet.
Biztosan nincsen összefüggés a 2 között!!
A reggeli elsõ vizelet is nagyon sárga, mégse mindeki terhes. Nincs összefüggésben a kettõ.
kevés folyadékot ittál, attól lett "sûrûbb" a vizeleted, így erõsebb színû.
Semmi összefüggés nincs a kettõ között..a pisi színe mutatja, hogy hogy mûködik a veséd...

Mennyi az esély a terhességre? Csak normális válaszokat várok!

Mennyi esélyt láttok arra, h a n? a menzesze közbe legyen terhes??? szóval ha kijukada gumi miközbe megvan neki lehet terhes???? és ha igen hány %-ban???

Legjobb válasz: Nagyon kicsi rá az esély, mert ahhoz peteérés kell, hogy teherbe ess, márpedig a menszesz alatt arra szinte 0% az esély.

Nagyon kicsi rá az esély, mert ahhoz peteérés kell, hogy teherbe ess, márpedig a menszesz alatt arra szinte 0% az esély.
50-50 vagy igen vagy nem! Amúgy hallottam már olyat hogy a csaj mensi közben lett terhes!
Az elsõnek meg ne higgy, mert mivel 2 petefészke van a nõnek, ezért soha nem lehet tudni, hogy ha az egyikbõl kilökõdik, akkor a másikban nincs e épp egy érett petesejt!2. voltam 24/L
Akkor is megvan az esély ha csekély, mivel tapasztalatból mondom. A saját barátnõmet kísértem anno abortuszra miután a pasijával gumi nélkül csinálták mert megvolt neki! Mégis terhes lett!!!24L
Senki nem tudja megmondani, hány %, még egy nõgyógyász sem. Van rá esély és kész. Ha nem akarsz gyereket, akkor védekezz.
84%-os: Ne zavarjon, hogy itt tablettáról van szó, a kérdezõ meg nyilván nem szed...
Elnézést kérek mindenkitõl... csak a véleményemet írtam le, vagyis hogy szerintem NAGYON KICSI RÁ AZ ESÉLY, NEM AZT ÍRTAM, HOGY TUTIRA NEM ESHET ÍGY TEHERBE. Fõ a védekezés, de az óvszer esetében tényleg történnek balesetek.

A terhességet csak orvosi igazolással lehet a munkáltatónak bejelenteni? Még csak 6 hetes vagyok, és tudom, hogy ki akarnak rúgni. Ha bejelentem és később mutatom be a papírt akkor védett vagyok?

Legjobb válasz: miért akarnak ki rugni határozott szerzõdéed van akkor nem tudok tanácsal szolgálni ha viszont határozatlannal vagy felvéve akor már most kérj a dokitol igazolást aztán irány a házi orvos és õ felvesz tp-re igy biztos nem rughatnak ki legallábis egy ideig még nem sok sikert neked

miért akarnak ki rugni határozott szerzõdéed van akkor nem tudok tanácsal szolgálni ha viszont határozatlannal vagy felvéve akor már most kérj a dokitol igazolást aztán irány a házi orvos és õ felvesz tp-re igy biztos nem rughatnak ki legallábis egy ideig még nem sok sikert neked
Ha kiakarnak rugni annak tuti oka van , és ezekszerint nem a terheséged. Neked az jó, hogy olyan helyen dolgozol ahol nem szeretnek mert a munkád nem jó vagy a személyiséged, vagy mondjuk a cég nem tud fizetni(tönkre ment)? De igen nyugottan bejelentheted, nem fognak kirugni, ha csak nem tönkre ment a cég. De ha ennyire biztos vagy hogy 6 hetes vagy már azért illõ lenne egy dokit felkeresni.
Szerintem meg meg ne említsd hogy terhes vagy ha amúgy is rezeg a léc... ha másért nem a gyed miatt!!! Csak ha már orvosnál voltál, vagy anyagilag mindegy.
Ha van orvosi igazolásod-kiskönyved-akkor nem rughatnak ki, csak ha próbaidõs vagy. Ha nem vagy próbaidõs, akkor védve vagy, és addig dolgozhatsz, amíg akarsz, és a táppénzed is meglesz. Ha megszûnik a cég, akkor sem rúghat ki, majd ha a bíróság kimondta a feloszlatást, de addig munkaviszonyban maradsz és az a 3-4 hónap sem mindegy. Én is így voltam, sokat jártam utána. Gyorsan szerezz orvosi papírt és mond meg a munkáltatódnak, mert ha nem mondod meg, kirughat, és akkor már bánhatod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!