Találatok a következő kifejezésre: A terhességi csak (967 db)

27 hetes km vagyok, és minden rendben van a terhességemmel, csak egy kisebb vese probléma van, de az orvosok szerint ez várandós betegség! Elég nagy lett a se. ális vágyam! Baj ez?

mindennap együtt vagyunk a férjemmel,ez okozhat problémát a babának,már mint az ha van orgazmus?

Legjobb válasz: A veseproblémát nem fejtetted ki jobban, azt nem tudom, azzal van, illetve lehet-e gond, azt az orvos tudja megmondani. Normális esetben, ha amúgy problémamentes a terhesség, semmit nem okoz a sex és az orgazmus. Ha te jól érzed magad, és felszabadulnak benned az örömérzésért felelõs hormonok, az eljut a babához is, és azt közvetíti neki, hogy milyen jó dolog élni, azaz neki is mindenképpen jó érzés. Arra kell csak odafigyelni, hogy kényelmes legyen a dolog, nekem pl nem esett jól, ha apa kicsit is nyomta közben a pocakot, azaz olyan pózt kellett találni, alkalmazni, ahogyan nem nyomta, de ez könnyedén megoldható. Ha kényelmetlen érzés, akkor viszont ki kell találni valamit, mert ezzel jelzi a baba és a szerevezeted, hogy valami nem stimmel. Azt mondják, hogy a terhesség legvégén amior a baba is és a nõ szervezete is készen áll a szülésre, születésre, akkor a sex okozhatja a szülés beindulását, a spermában levõ nem tudom milyen anyga miatt, de tényleg csak telljesen érett méhszály, és érett baba esetén. Ha valami gond van, pl. nyílik a méhszály, a doki úgyis letiltja a dolgot, és akkor viszont szót kell fogadni neki.

A veseproblémát nem fejtetted ki jobban, azt nem tudom, azzal van, illetve lehet-e gond, azt az orvos tudja megmondani. Normális esetben, ha amúgy problémamentes a terhesség, semmit nem okoz a sex és az orgazmus. Ha te jól érzed magad, és felszabadulnak benned az örömérzésért felelõs hormonok, az eljut a babához is, és azt közvetíti neki, hogy milyen jó dolog élni, azaz neki is mindenképpen jó érzés. Arra kell csak odafigyelni, hogy kényelmes legyen a dolog, nekem pl nem esett jól, ha apa kicsit is nyomta közben a pocakot, azaz olyan pózt kellett találni, alkalmazni, ahogyan nem nyomta, de ez könnyedén megoldható. Ha kényelmetlen érzés, akkor viszont ki kell találni valamit, mert ezzel jelzi a baba és a szerevezeted, hogy valami nem stimmel. Azt mondják, hogy a terhesség legvégén amior a baba is és a nõ szervezete is készen áll a szülésre, születésre, akkor a sex okozhatja a szülés beindulását, a spermában levõ nem tudom milyen anyga miatt, de tényleg csak telljesen érett méhszály, és érett baba esetén. Ha valami gond van, pl. nyílik a méhszály, a doki úgyis letiltja a dolgot, és akkor viszont szót kell fogadni neki.
Szia! A veseprobléma tényleg általában a terhességgel jár, nálam is ennyi idõs terhesen vették észre. Sok folyadékot kell inni. A sex semmi rosszat nem okozhat, az orgazmus nálam haskeményedést váltott ki pár percig, úgyhogy csak finoman.

Többször írtam tegnap itt veletek. Voltam ma dokinál és megállapította a terhességet csak még nagyon pici visszarendelt január első hetére. írt fel utrogestan gyógyszert de nem merem beszedni. Szerintetek?

Legjobb válasz: Miért nem mered beszedni?? Nyilván azért írta fel, mert úgy látja, szükséges kicsit megtámogatni a terhességet. Ha nem szeded be azzal a baba elvesztését kockáztatod!!!!

Miért nem mered beszedni?? Nyilván azért írta fel, mert úgy látja, szükséges kicsit megtámogatni a terhességet. Ha nem szeded be azzal a baba elvesztését kockáztatod!!!!
Mi bajod lehet, ha beszeded? Van valami durva mellékhatása? Szerintem bízz az orvosban, azért jársz hozzá nem?
utrogestan, vagy duphastron, azoknak írják fel, akiknél kevés a sárgatest hormon. A terhesség elején szokták szedni a nõk orvosi utasításra, általában a 3. hónapig, és azért szükséges, mert ha kevés a sárgatested, akkor leválik a babó és kipottyanhat. A 3. hónaptól a méhlepény már termel önállóan sárgatesthormont és elhagyhatóvá válik -orvosi megerõsítéssel- a gyógyszer.
szia! nekem is tegnap allapitottak meg a terhesseget es nekem is utrot irt fel a doki de huvelytablettat!:-) sztem szedd be illetve hasznald. a dokinak biztos nem te vagy az elso esete. mikor volt az utolso mensid?
A kérdező hozzászólása: október 31-én volt meg utoljára de a baba késõbb fogant mint félidõ.
Én is kaptam az elején tabiba utrot de elcseréltem hüvely tabira mert az jobban felszívódik árban ugyan annyi... Semmi bajom nem lett tõle sõt elmúlt a mellfájásom teljesen csak híztam tõle 5 kilót és ott meg is álltam bár rám fért:D Semmi mellékhatása nem volt nekem ha meg tapasztalsz akkor felhívod az orvost... Én véreztem mellette és görcsöltem de mára már az is elmúlt tuti hogy a gyógyszer segített mert elment volna megint a baba ha nem szedem...

Szerintetek? Szerdán voltam 6 hetes terhes. Aznap voltam a nõgyógyászomnál, aki megállapította a terhességet, csak petezsákot és szikhólyagot látott, méreteket nem mondott, csak azt, hogy minden rendben van.

Tegnap egész nap rosszul voltam (hányás, szédülés, hasmenés, fáradtság, alacsony vérnyomás), délután pisi után egy kis véres csík volt a wc papíron. Egybõl bementünk az ügyeletre, ahol megnéztek uh-val és kézzel is, vér nem volt, de azt mondta a doki, hogy szerinte nincs terhesség, csak késik a vérzésem és a rosszullétek csak pszichikai dolgok. Az uh-n "cisztaszerû képzõdmény"-t látott, és várjak még, hogy mi lesz belõle, de ne reménykedjek. Ma is rosszul vagyok, vér azóta sincs. Mi lesz velünk? :-(

Legjobb válasz: Várj és menj vissza majd a saját orvosodhoz, az ügyeleten sokszor elég furcsákat mondanak. De valószínüleg van baba, csak még kicsi.

Várj és menj vissza majd a saját orvosodhoz, az ügyeleten sokszor elég furcsákat mondanak. De valószínüleg van baba, csak még kicsi.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy már csak jövõ évben rendel. 8-ára van idõpontom. Nincs is az országban. Annyira paraszt volt tegnap az ügyeletes orvos, ráadásul a férjem hangoztatta, hogy van saját orvosunk, de nem érjük el, azért jöttünk ide. Lehet, hogy sértõdésbõl beszélt így velem? Ha baj lett volna, akkor bent tartott volna a kórházban, nem?
Szia! Ez engem sem hagyna nyugodni...fõleg, hogy azt mondja, hogy szerinte nincs terhesség. Én holnap (még hátha vannak rendelések) vagy a 2 ünnep között elmennék egy másik doki magánrendelésére, megpróbálnék valahová bejelentkezni. Hol laksz? Ha esetleg Bp.-en, akkor a SOTE II. orvosait én tudom ajánlani, a Deák téren rendelnek: Bp. VII.ker, Károly körút 13-15. Minden nap rendel itt valaki, minden nap más, de szerintem minden doki jó.
Nyugi, semmi gond. A petezsákot gyakran cisztának nézik, amíg nincs benne embrió. Ez 6 hetesen nem baj, majd 7-8 hetesen egészséges terhesség esetén embrió és szívhang is lesz. Szedj magnéziumot, folsavat, ezek fontosak. Ha gondolod, akkor terhesvitamint is.
Valaki nagyon elnézett valamit. Azért egy petetzsákot SZIKHÓLYAGGAL nem lehet cisztának nézni. Ha nem lenne szikhólyag akkor talán, de ìgy? Nincs igazam?
Keress másik dokit, engem nem hagyna nyugodni h most mi is van.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma voltam dokinál, 18 mm-es a Babóm, sokat mozgolódik, szívverés rendben. Akkora kõ esett le a szívemrõl! :-)

Kinek milyen terhestünete volt először, amiből nem egyértelmű a terhesség, csak később gondoltatok rá tünetként?

Ilyenre gondolok például hogy nekem mindig sok folyásom van ovu után de most annyira nincs!A mellbimbóm színe pirosas,de annyira nem fáj de duzzadt,ennyi az eltérés amit nem mondanék terhes tünetnek de mégis másabb mint ahogy szokott lenni!A h?m 36,9-37 1-2 napom van mensiig ha minden igaz!

Legjobb válasz: erre én is kiváncsi vagyok :))))

erre én is kiváncsi vagyok :) )))
Nekem a bal mellem feszült, fájt szinte nonstop, ezenkívül semmi mást nem éreztem. Szurkolok neked!!
Nekem az orrvérzésen kívül semmilyen "klasszikus" terhestünetem nem volt még a mai napig sem. Csak most nehezen viselem ezt az idõt és ennyi:) 33 hkm.
Nekem meg a menstruacio elmaradasa es a pozitiv teszt elott feltunt, hogy a mellkasomon az erek olyan feltunoek, nagyok, kekek voltak, ez szamomra gyanus volt.
Nekem az elsõ elmaradt menzesz elötti napokban valahogy máshogy görcsölt a hasam. Mindig középen szokott de most csak a bal petefészkem szúrt és egyszerûen éreztem hogy valami más :-)
A kérdező hozzászólása: A mellemen az ér nekem is nagyon kék, és egy-két napja nekem is furán szúr, oldalt, de nem annyira lent, és a derekam is! Na kíváncsi leszek!:) Köszönöm az eddigi válaszokat!
Mensi elõtt mindig fájt a mellem és mindig késett is jócskán. De akkor valahogy másképp kezdett fájni a cicim és mondtam a páromnak hogy most lehet van valami, aki nem nagyon hitt benne mert már egy ideje próbálkoztunk. De csak vettem tesztet és lám pozi lett és azóta meg is van :)
Szia, szoritok neked. Nekem a cicim feszült de rettenetesen, és folyamatosan olyan érzésem a menszi környékén, hogy mindjárt meg fog jönni. de aztán lett egy halvány pozitív tesztem. ird majd meg mi volt veled!!! 18. hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Na hát már nem tudom mi van!:) A cicim hol fáj hol nem, szóval nem tudom, nincs az a leszakad mindjárt érzés... Egész nap álmos vagyok, de nem tudom hogy emiatt a nagy meleg miatt vagy más miatt... a pisilést nem tudom megítélni mert dinnyéztem a napokban így az bezavart rendesen, de tény hogy óránként 2szer pisiltem:D próbálok minden tünetre általános okot találni aztán meg ki tudja!:) A hõm ma is 37 volt....Elvileg holnap után nem kell megjönnie szóval hamarosan kiderül!Mindenképp írok ha meg van az eredmény és köszönöm a válaszokat!:)

Május 8. -án kellett volna megjönnie, de semmi más jele a terhességnek, csak alhasi fájdalom.16 éves leszek. Ilyenkor mit kell csinálnom?

A másik meg az lenne, h 14 vagy 16 év alatt van liliomtiprás? Fontos lenne a válasz! Köszönöm!

Legjobb válasz: Tesztelj.

Tesztelj.
14 év alatt ha az illetõ nem nagykorú és 16 alatt ha nagykorú. ezzel sokan vitatkoztak már itt, de egy ismerõsömet 19 éves korában beidézték egy 15 éves lány szülei... vegyél tesztet
A kérdező hozzászólása: Másnap megjött.
Szia! Szerintem egy normális terhességet nem jelez barnázás. Nekem csak hasgörcs volt és mellfájdalom, de az elötte is volt mensi elött. 8+6hkm
A kérdező hozzászólása: Igen lehet, de azért akinek mégis van.

A terhességet csak orvosi igazolással lehet a munkáltatónak bejelenteni? Még csak 6 hetes vagyok, és tudom, hogy ki akarnak rúgni. Ha bejelentem és később mutatom be a papírt akkor védett vagyok?

Legjobb válasz: miért akarnak ki rugni határozott szerzõdéed van akkor nem tudok tanácsal szolgálni ha viszont határozatlannal vagy felvéve akor már most kérj a dokitol igazolást aztán irány a házi orvos és õ felvesz tp-re igy biztos nem rughatnak ki legallábis egy ideig még nem sok sikert neked

miért akarnak ki rugni határozott szerzõdéed van akkor nem tudok tanácsal szolgálni ha viszont határozatlannal vagy felvéve akor már most kérj a dokitol igazolást aztán irány a házi orvos és õ felvesz tp-re igy biztos nem rughatnak ki legallábis egy ideig még nem sok sikert neked
Ha kiakarnak rugni annak tuti oka van , és ezekszerint nem a terheséged. Neked az jó, hogy olyan helyen dolgozol ahol nem szeretnek mert a munkád nem jó vagy a személyiséged, vagy mondjuk a cég nem tud fizetni(tönkre ment)? De igen nyugottan bejelentheted, nem fognak kirugni, ha csak nem tönkre ment a cég. De ha ennyire biztos vagy hogy 6 hetes vagy már azért illõ lenne egy dokit felkeresni.
Szerintem meg meg ne említsd hogy terhes vagy ha amúgy is rezeg a léc... ha másért nem a gyed miatt!!! Csak ha már orvosnál voltál, vagy anyagilag mindegy.
Ha van orvosi igazolásod-kiskönyved-akkor nem rughatnak ki, csak ha próbaidõs vagy. Ha nem vagy próbaidõs, akkor védve vagy, és addig dolgozhatsz, amíg akarsz, és a táppénzed is meglesz. Ha megszûnik a cég, akkor sem rúghat ki, majd ha a bíróság kimondta a feloszlatást, de addig munkaviszonyban maradsz és az a 3-4 hónap sem mindegy. Én is így voltam, sokat jártam utána. Gyorsan szerezz orvosi papírt és mond meg a munkáltatódnak, mert ha nem mondod meg, kirughat, és akkor már bánhatod.

Nagyon sárga pisi is utalhat babára? (mert lehetséges a terhesség, csak még korai a tesztelés)

Legjobb válasz: Ez leginkább arra utal, hogy kevés folyadékot fogyasztottál az elmúlt órákban.

Ez leginkább arra utal, hogy kevés folyadékot fogyasztottál az elmúlt órákban.
Nem. A terhesség nem befolyásolja a vizelet színét. Az elsõvel egyet értek.
A kérdező hozzászólása: mert nõvérem is nagyon sárgát pisilt mikor babás lett!pedig õ napi 2-2.5l folyadékot iszik!nem volt gyulladás a szervezetében!!!!
Attól is függhet a pisi színe, hogy miket ivott. (Pl sok kávétól is jellegzetes színe lesz, legalábbis nálam, meg szaga... :o) Nincs összefüggés, elsõ kettõvel értek egyet.
Biztosan nincsen összefüggés a 2 között!!
A reggeli elsõ vizelet is nagyon sárga, mégse mindeki terhes. Nincs összefüggésben a kettõ.
kevés folyadékot ittál, attól lett "sûrûbb" a vizeleted, így erõsebb színû.
Semmi összefüggés nincs a kettõ között..a pisi színe mutatja, hogy hogy mûködik a veséd...

Mennyi az esély a terhességre? Csak normális válaszokat várok!

Mennyi esélyt láttok arra, h a n? a menzesze közbe legyen terhes??? szóval ha kijukada gumi miközbe megvan neki lehet terhes???? és ha igen hány %-ban???

Legjobb válasz: Nagyon kicsi rá az esély, mert ahhoz peteérés kell, hogy teherbe ess, márpedig a menszesz alatt arra szinte 0% az esély.

Nagyon kicsi rá az esély, mert ahhoz peteérés kell, hogy teherbe ess, márpedig a menszesz alatt arra szinte 0% az esély.
50-50 vagy igen vagy nem! Amúgy hallottam már olyat hogy a csaj mensi közben lett terhes!
Az elsõnek meg ne higgy, mert mivel 2 petefészke van a nõnek, ezért soha nem lehet tudni, hogy ha az egyikbõl kilökõdik, akkor a másikban nincs e épp egy érett petesejt!2. voltam 24/L
Akkor is megvan az esély ha csekély, mivel tapasztalatból mondom. A saját barátnõmet kísértem anno abortuszra miután a pasijával gumi nélkül csinálták mert megvolt neki! Mégis terhes lett!!!24L
Senki nem tudja megmondani, hány %, még egy nõgyógyász sem. Van rá esély és kész. Ha nem akarsz gyereket, akkor védekezz.
84%-os: Ne zavarjon, hogy itt tablettáról van szó, a kérdezõ meg nyilván nem szed...
Elnézést kérek mindenkitõl... csak a véleményemet írtam le, vagyis hogy szerintem NAGYON KICSI RÁ AZ ESÉLY, NEM AZT ÍRTAM, HOGY TUTIRA NEM ESHET ÍGY TEHERBE. Fõ a védekezés, de az óvszer esetében tényleg történnek balesetek.

Ha a terhesség csak az anyának öröm, akkor a férj későbbiekben változhat, vagy ez már igy marad örökre?

Bár 12 éve élünk együtt 3 éve házasodtunk, férjem 2-3 évet várt volna még a babával, bár elvetetni nem szeretnénk, mert én már 31 vagyok, de érzem, hogy ez teher a számára, és egyáltalán nem örül neki. 6 hetes vagyok, nagyon sokat agyalok ezen, és az alhasi fájdalmat is ennek tudom be. Bár tudom, hogy a méhem n?l, de még is retegek attól, hogy elveszíthetem a babát. Párom tudom, hogy jó apa lesz( van egy kerezstfiúnk akit imád-rajongásig 8 éves), de közben félek, hogy megundorodik t?lem és megutál azért mert ráer?szakolom és maga a tudat, hogy már csak nem ? lesz az életünkben. Volt valaki ilyen helyzetben, és megváltozott a dolog, vagy végérvényesen lemondhatok arról, hogy újra olyan lesz a családi béke amilyen ezel?tt. A részletek tudom, hogy kevesek ahoz, ho9gy bárki véleméynt tudjon mondani, de szükségem van a bátorításra, mert nagyon bánt, és ezzel csak ártok a babának. Megprobáltuk megbeszélni, és csak odáig jutotunk, hogy legyen baba, de semmi más. Azótta néma csönd, és hallgatás, nem bújik, nem közeledik, és végkép nem keresi a társaságomat. Félek, hogy elveszitem mindkett?jüket. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Idõ kell neki, hogy elfogadja a változásokat. Ne aggódj, ha megszületik a pici, õ is másképp fog hozzáállni a dolgokhoz! Valószínûleg még fél a felelõsségtõl, de ez idõvel biztosan változni fog. Nyugodj meg, csak pozitívan állj hozzá! Ha látja, hogy boldog vagy, szerintem hamarosan õ is az lesz veled együtt!

Idõ kell neki, hogy elfogadja a változásokat. Ne aggódj, ha megszületik a pici, õ is másképp fog hozzáállni a dolgokhoz! Valószínûleg még fél a felelõsségtõl, de ez idõvel biztosan változni fog. Nyugodj meg, csak pozitívan állj hozzá! Ha látja, hogy boldog vagy, szerintem hamarosan õ is az lesz veled együtt!
Na ez már mindjárt más hozzáállás. Nekem is voltak ilyen helyzeteim, de utólag belátva elég fiatal voltam akkoriban. Ma már azért tudom, hogy nem szabad feladni. Ezt meg pláne nem. Ne is hagydd magad.
A kérdező hozzászólása: Egyébként nagyon jó , hogy ennyien bátorítotok, és nem fogom hagyni, hogy ez tönkre tegye az életem, megtartom a kis csöpséget, és megvédem az ilyen felelõtlen emberektõl. Ha peddig elkezd nõvekedni a hasam és megenyhül akkor engedni fogom, mert szerintem úgy is megfog változni a helyzet, ha nem most akkor majd 8 hónap múlva. Én csak reménykedem, és megprobálok boldog kismama lenni, majd szeretõ gondoskodó anyuka.
A kérdező hozzászólása: Új fejlemények: tegnap este eldöntöttem, marad a baba és szarom le a férjem egyedül is felnevelem. Õ hazugnak tart, és nem bír velem egy légtérbe3 lenni, de engem már ez nem érdekel, vagy meg enyhül vagy mehet isten hírével....Jövõhéten doki, csináltatok egy képet, és az orra alá dugom, azt ha tetszik neki akkor így járt ha nem akkor ugyszint.
Nem akarlak megbántani, de nem lehet, hogy igazándiból õ már ezt a kapcsolatot sem akarja? Csak fél, ha megszülöd a babát örökre össze lesztek kötve? Mert ha veled akarja leélni az életét, akkor nem hiszem, hogy az az 1-1, 5 év bármin segít...Ezt mindenképp tisztázni kell, hogy biztosan tudd magadnak szülöd v. lesz kivel felnevelned...Mert szerintem túl heves ez az érzelmi reakció tõle és nem biztos, hogy a késõbbiekben változni fog.
A kérdező hozzászólása: Olyan érzésem van, hogy elvetetni õ sem akarja, hanem inkább minden el akarna adni, de azzal nem nyerûn semmit, mert mind elmenne a hitelre, tehát se pénz, se auto, se élet. Nem tudom, kicsit olyan negatív az egész, már nem beszélgetünk róla egy teljes napja, de nem is foglalkozik velem.
Én nagyon sürgõsen elbeszélgetnék a helyedben a férjeddel arról, hogy mégis hogy képzeli ezt... 12 éveéltek együtt, házasok vagytok, megvan mindenetek, ami a baba érkezéséhez kell! Mégis meddig akar várni még? És ha õ is akarta a babát, most miért viselkedik így? Kedves kérdezõ! El ne vetesd a babát, mert ezzel mindenki csak rosszul járna! Benned örökre ott maradna a fájdalom, hogy meggyilkoltad a gyerekedet egy férfi kedvéért, a férjednek pedig sosem nõne be a feje lágya... Annyira hajaz ez a történet egy rokonomék esetére, ha nem baj, megosztom itt: õk is tíz éve voltak házasok, de nem akart jönni a baba. Aztán amikor mégis sikerült, a férj teljesen bepánikolt, hogy õ még nem készült fel rá, és rávette a nagynéném, hogy vetessék el a gyereket. Azzal jött, hogy úgysem tudnák eltartani, meg hogy nagynéném túl öreg már a gyerekhez! Akkor a nagynéném már 35 éves volt, az orvosa jól össze is szidta, hogy éveken át nyavalygott a gyerek miatt, most meg elveteti... A történet vége: a pasi három évvel késõbb rájött, hogy mégis kell neki egy gyerek, és lelépett egy 20 éves lánnyal, aki elsõ szóra teherbe esett! A nagynéném meg azóta is bánja, hogy akkor olyan hülye volt. Most 50 éves, se kutyája, se macskája, egyedül él, és nagyon magányos... Ne akarj egy ugyanilyen élet írta történet fõhõse lenni!
A kérdező hozzászólása: Sajnos elég rossz a helyzett még mi8ndig, most már elmondtam neki, és véget vettek ennek az egésznek, de nem merem elvetetni, peddig tudom, h oyg ezzel megváltozna minden, csak az én részemrõl örökre és nagyon rosszul végzõdne. Nem tudja elfogadni azt, hogy egy baba lapul a méhembe, nagyon fáj neki, hogy úgy érzi én becsaptam õt, és nem akarja ezt az egészet már. Nagyon sírtunk tegnap, és sajnos semmi esélyét nem látom annak, hogy ez a helyzet megváltozna. Talán jobb lenne, ha nem lenne....de félek ha elveszitem qakkor mindkettõjüket elveszítem!
A férfiak hozzáállásáról csak annyit: Mi 7 éve vagyunk együtt és három évet próbálkoztunk sikertelenül. Mûtöttek, havonta kétszer jártam kezelésre, csináltam szerintem vagy 60 negatív tesztet. A férjem teljesen együtt érzett velem, õ is ki volt akadva, hogy nem jön össze. Aztán egyszer, amikor már feladtuk nem jött meg, csináltam egy tesztet és ott volt a 2. csík. Soha olyan boldog nem voltam életemben, felébresztettem a páromat, hogy õ is örüljön erre annyit mondott, hogy "most komolyan ezért ébresztettél fel"?...., pedig õ akarta. A terhesség vége felé, a 32. héten rángattam el egy UH-ra, na akkor jött rá, hogy itt gyerek van. Nehéz a felfogásuk, azt hiszik, hogy vége az életnek, mostmár csak a gyerek, a robot, a meló..., ez az elsõ pár hónapban így is van, de amint nagyobb lesz újra minden visszaáll a régi kerékvágásba, átalakulnak a programok, az igaz, de ez nem feltétlenül rossz. És a férjem imádja a lányát, rajong érte, a lányom pedig úgy néz rá, mint egy istenre!:-) Én a helyedben határozott lennék, nehogymár rejtegesd az örömöd, meg idegeskedj miatta. Mit várt, 40 évesen fogsz szülni? 12 év együttélés után szerinte mi következik, kutya? Így is 50 éves leszel, mikor a gyereked érettségizik. Én a helyedben megmondanám, hogy mehet, ha nem akarja a gyereket, ha szeret úgyis marad, ha nem akkor jobb, ha még az elején ez kiderül. De szerintem csak idõ kell neki, ne tutyujgasd, mert akkor tényleg elhiszi, hogy õ mekkora szerencsétlen, mert ráerõszakolnak egy gyereket. Sugározz, a kismamák gyönyörûek, boldogok, ne menekülj melankóliába, hiszen ott növekszik benned egy élet, ennél nincs szebb dolog a világon!:-) A férjed pedig majd eldönti, hogy veled akar-e tartani. Fel a fejjel és garatulálok a babához!:-)
Szia! Mi 9 év után döntöttünk úgy, hogyjöhet a baba, de igazából mi sem tudtuk még akkor mit akarunk.belevágtunk mondván, hogy egyszer el kell kezdeni.3hónap múlva jött a két csíkocsak..én épp akkor válltottam munkahelyet pár hete mikor kiderült.Mondanom semkellett, hogy betjtunk mi lesz ha kirugnak vagy bármi..Totál kétségbe estünk-én is.Nem tudtuk örüljünk vagy ne, pedig mi akartuk.aztán eltellt kb egy hét és kirúgtak.Elõször nagyon rossz érzés volt, de aztán rájöttem lehet a sors akarta így és elkezdtem máshogy nézni a dolgokat.Találtammásik munkát ahová már kismamaként vettek fel.A párom az elején láttam rajta nem akarja tudomásul venni az állapotomat.Nem szólt egy szót sem-nálunk szóba semjött az abortusz, de láttam rajta, hogy nincs velem.Mondta idõ kell még.Elkezdtem magándokihoz járni és egyszer megemlítettem neki, hogy járnak kispapák is és nincs e kedve eljönni.Eljött , de meglepõdött mikor behívták õt is.Akkor még csak ultrahangoztak-hasi.Na és kb onnatól kezdtem el érezni mikor látta a babát(elõtte is látta felvételrõl, de az nem volt olyan nagy élmény)mint mikor látta, hogy a hasamon húzgálja a doki az uh gépet és ott a baba bennt.Onnantól kezdve jobban várta az orvosi vizsgálatokat mint én sztem.De a mai napig nem egy simogatós alkatu apuka, persze ráteszi a kezét a hasamra mikor kérem de magától olyan mintha félne tõle.Attól függetlenül ha bezséd témára kerül a sor akkor bûszkén beszél a fiáról, sõt én elkezdtem neki a pampers.hu-ról küldözgetni a hetek leírását, hoghy mikor mi történik a babával, hogy fejlõdik .És mikor kiamaradt rámszólt, hogy mért nem küldömmár...de magától nem lépne rá az oldalra.Így rájöttem érdekli a téma csak át kell a cikket küldeni neki.Próbáld ki te is majd, de még várj vele hagy ülepedjen kicsit nála.Mikor elkezdtünk vásárolgatni iagzá olyan félidõsen akkor láttam egyre lelkesebb, de mégis a multkor bevallotta, hogy igazából akkor fogja érezni az apává válást ha már kint lesz a kicsi.Nekem anyum is mondta ne akarjam kényszeríteni semmire , majd magától belejön.ELlenezte az apás szülést mikor elkezdett velem dokihoz járni a második alkalommal õ nyilatkozott a dokinak úgy, hogy az lesz én is meglepõdtem.Szval hidd el nekik sokkal nehezebb megemészteni ezt a dolgot mint egy nõnek, mi változunk végig és érezzük a testünkön a változást õk esetleg látják de nem tudják elképzelni milyen érzés.A te terhességed még nagyon korai gondolom nemrég derült ki, nekünk hónapok telltek el mikor érzetem kezd felengedni és már nem azt nézi mikor megy el a baba-ez volt a félelme...Most az, mikor lesz a szülés, mert már csak másfél hét van és farosak vagyunk, ráadásul pl eddig én nem kívántam a sexet most meg iszonyatosan , õ meg nem mer hozzám nyúlni már.Értésemre adta.Szval elég nehéz a dolog de már nem sok van és hidd el a te férjed is lenyugszik.Tényleg rossz, hogy begubózik de ne hagyd neki.Menjetek el kirándulni hétvégén vagy moziba kapcsolódjatok ki-legyetek együtt most még megtehetitek és rajtad sem látszik külsõleg semmi..ha érzi vele vagy akkor nemlesz semmi gond, de ha nem törõdsz vele elfordul végleg és akkor van a baj, ne engedd odáig a dolgot el.És ezt most komolyan mondom, amikor érzed jól érzi magát akkor finoman hozd fel neki a témát és monddmeg attól, hogy nem beszéltek róla az õ kis mazsija ott figyel a pocidban és érez mindent amit te.És ez komoly, sokan azt hiszik ez csak közhely de nem én 28hetesen 4ds uhangon döbbentem mennyire érez mindent.aludt a ababa de mikor megírintettem a hasamat elmosolygott vagy fintorgott vagy mozdult..szval tényleg érez mindent és ezt ilyen piciként is.ne hallgassatok egymás mellett, csináljatok közös vacsikat mindig ahol megbeszélitek a napot és ne szóljon csak a gyerekrõl.te meg ne idegeskedj , mert az tényleg nem tesz jót.bízom benne hamar átjuttok ezen a hullámvölgyön és mikor már tényleg közeledik a vége a férjed lesz a legbüszkébb apa hidd el.38-39hetes kismama
Én eddig kétszer voltam terhes, mindkettõ vetéléssel végzõdött elég kicsi korukban, mire dokihoz jutottam, már csak a vetélés tényét tudta megállapítani. :( Az elsõ az elsõ komoly kapcsolatomban történt, a barátom, aki egy éven belül gyereket akart tõlem, mikor megtudta, hogy gyerek lesz, csak annyit mondott: "És az abortusz, az nagyon fáj?" Abban a pillanatban szakítottam vele... A második egy elszakadt gumi miatt történt, a mostani párommal, aki immár a férjem. Fél éve voltunk még csak együtt, a szeme elõtt játszódott le az egész. Soha nem felejtem el az arcát: elsõ pillanatban õ is kijelentette, hogy el kell vetetnem, mert õ még nem készült fel rá. (És én harmadéves egyetemistaként? Ehhez képest vállaltam volna már akkor is...) Aztán a természet intézkedett... Szerintem ilyenkor minden férfi megretten, idõ kell nekik, mire felfogják az egészet. Adj neki idõt, és nem lesz semmi baj! :) Innen úgy tûnik, hogy jó helye lesz nálatok a babának! Kitartás! :)
Nyugodj meg .Ezek természetes gondolatok . Ha megbeszéltétek , hogy legyen baba akkor nagy baj nincs . Õ még nem érez semmit , nem tudja mi lesz , hogy lesz.Az én párom szeretett volna gyereket , vártuk , terveztük , de igazából akkor tudott örülni mikor megszületett.Addig nem volt neki kézzel fogható , õ nem érezte azt amit én ... Legyél a férjeddel elfogadó, kényeztesd , éreztesd vele hogy szereted és tudod hogy majd jó apa lezs.De ne csak a terheségrõl és a babáról lehessen veled beszélni.Kérdezd meg ha hazaér hogy milyen napja volt(és hallgasd is végig) meg ilyenek... Minden jót nektek !
Szia. Szoról szóra ezt mondta nekem is a párom, hogy egyik szeme sír, a másik nevet, mikor megtudta, hogy baba lesz. Mi nem élünk együtt, és megmondtam neki, hogy én vállalom a babát, ha kell egyedül is. Pár napig nem beszéltem vele, mert bántott a hozzáállása, de aztán jött, kérte beszéljük meg, és azóta nagyon lelkes, alig várja, hogy megszülessen. Nála az volt a gond, hogy már van két gyereke a volt feleségétõl, és félt bevállalni egy harmadikat. Csak azért írom le, hogy amint halad elõre a terhességed, látja nõni a pocakod, látja uh-on a babát, szerintem a te férjed is egyre lelkesebb lesz.
A kérdező hozzászólása: Anyuméknál élünk, egy szobában a hely sem adatott meg a gyermekválallásra, a célunk 1 1 1/2 éven belül egy pici könnyû szerkezetes házikó itt a telken mert vidéken élünk. de hitelbe nem akatunk menni, mert így is fizetünk 3-at. elég nehéz, de úgy még nem volt, hogy ne legyen valami. ezzel felelõség szakad a hátára, én is megértem az aggodalmát, de miért nem tartja magába, mások elõtt csak éppen megemlíti a babát, és boldog de elõttem más arcát mutatja.Becsapva érzi magát.
A kérdező hozzászólása: A babát mindenféleképpen megtartjuk, mert nem kockáztatok. Azzal nem csak a babámat veszíteném el, hanem a férjemet is, mert tuodm, hogy meggyülölném, és ezt mondtam is neki, õ peddig azt mondta, hogy õ is szeretne de az egyik neve sír a másik nevet, és félt késalá küldeni, mert mi van ha többet nem lehet. Nem a gyerekévvel van elfoglalva hanem az életével, hogy õ már élt 27 évet és innentõl kezdve vége....hát teljesen kibukott.
A kérdező hozzászólása: Félek boldog lenni, mert amikor elhagytam a fogamzásgátlott(11év után)azért hogy tisztuljak és 9 honapig nagyon vágytam a gyerekre még én is úgy gondoltam, hogy ha törik ha szakad de egyedül is felnevelném. De az elmúlt hónapba már én sem akartam, mert az egésztõl elvette a kedvem, és pont most mikkor belenyugodtam az egészbe lettem babás, elsõre.....annyira kétségbe vagyok esve. Nem értem, hogy miért csinálja velem ezt az élet, miért kell nekem elviselnem azt, hogy a másik fél ilyen elenséges. Szeretem...ennyi, de nagyon idegesít, hogy még csk megsem erõlteti magát, hogy elrejtse az érzelmeit.
31 évesen màr megengedhetsz böven magadnak egy babàt.ha neked ez öröm hàt tartsd meg.nem ajànlom hogy elvetesd, mert egy életen àt azon fogsz szenvedni.a pàrod is korban ott van hogy feltudjon nevelni egy babàt.de ha ö maga mondja hogy ne... nem tartom szépnek.tartsd meg a babàt, ha megszületik szerintem ugyis kelleni fog neki, megutàlni ha ezért megutàlna, hàt akkorr nem is férfi . tudod nem vagy màr tini, ha mégsem akar semmit, elkellhagyi, menj az anyukàdhoz, tesodhoz, stb àtmenetileg, mig nem talàlsz egy olyan férfit aki megérdemel téged.de ne vetesd el a babàt.valahogy ugy is lesz!!!!!!inkàbb a férfit veszitsd el mint a babàt.31 vagy:mégegyszer irom, nem kislàny, és ha elveteted a babàt lehet sose lesz neked többé, és lehet hogy akkor se fog életre szolni a kapcsolatod, én megtartanàm, és nem idegeskednék, söt ha màr most ilyen, a szülésig menj el rokonaidhoz, ha keres akkor szeret, ha nem akkor tudod mi van.de ülj le vele és monnd el mit gondolsz.hisz az ö gyereke van a szived alatt.ne félj beszélni!!!!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos semmi javulás a kapcsolatunkban, már nincs jele annak sem, hogy én érdeklem. Peddig az ember nem számít egy ilyen gusztustalan hozzáállásra ennyi év eltõltése után. Reggel egy tényleg nagyon minimális halvány pirosas folyást tapasztaltam ami már megvolt száradva a tisztaságin. Félek, hogy korrai vetélésem lesz, a hasam egy kicsit érzékenyebb, erõsebb a megakar jönni érzés, mint az elmúlt napokban. Bár nincs most csak a normális folyásom ami eddig volt, de annyira félek hogy elveszitem a babám. Azt mondja az ember, hogy érdekli, hogy mi van velem, de a gyerek most totál nem foglalkoztatja, jó fej! Én belekényszeríte, ebbe az egészbe, és annyi minden van a fejébe, hogy inkább nem mondja mert megsértene. Elõrébb hozom a találkozott a dokival, és elmondok neki mindent, nem fog örülni neki. Holnap délután megyek, remélem addig nem lesz baj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!