Találatok a következő kifejezésre: A terhességi azt írja, (54 db)

Mikor kiderült a terhesség, milyen vastag volt a méhnyálkahártyád? Azok írjanak, akiknek vékony volt, és mégis lett babájuk.

Legjobb válasz: Hát ezt a méhenkívül megtapadó babák sajnos nem olvasták. Ha olvasták volna, tudták volna, hogy nekik nincs esélyük ott megtapadni, és az édesanyjuk petevezetékét szétroncsolni.

Hát ezt a méhenkívül megtapadó babák sajnos nem olvasták. Ha olvasták volna, tudták volna, hogy nekik nincs esélyük ott megtapadni, és az édesanyjuk petevezetékét szétroncsolni.
Min. 7 mm kell hogy legyen ahhoz, hogy meg tudjon tapadni az embrió.
A méhenkívüli terhességeknél sincs meg a 7 mm és mégis megtapad az embrió. Nincs olyan érték, amire egyértelmûen ki lehet jelenteni, hogy ez alatt biztosan nem tud megtapadni az embrió. Hétfõn voltam orvosnál, korán mentem mert még petezsákot sem találtunk, csak puhább és nagyobbacska méhet, 9mm-es méhnyálkahártyával. Ez nem túl vastag, de szerintem baba van, mert a tesztjeim egyre erõsebb pozitívak azóta is. Jövõ héten megyünk kontrollra.
Nekem 8 mm-nél sikerült, ennél több nem is lett soha a ciklusok végén sem, csak amikor tényleg sikerült, akkor a beágyazódás környékén hirtelen 11 mm lett, nagyon gyanús volt (sokszor ultrahangoztak, pont a próbálkozások miatt, hogy ki tudjuk számolni a peteérést stb.)...és itt van az öt hónapos kisfiam!
Kedves elsõ válaszoló! Ha ez így van, akkor én most nem is vagyok terhes?????? Pedig már a hasam is nõtt :) ))) (3 pozi teszt után 4 hetesen elmentem orvoshoz, és közölte hogy 5 mm a méhnyálkahártyám) 15 h km
Nekem 7 mm volt!
"A méhnyálkahártya vastagsága fontos paraméter, általában a visszaültetéskor optimálisan 10 mm körüli vastagságot kell, hogy elérjen. 7 mm alatt jelentõsen csökkennek az esélyek, 5 mm alatt az esélyek minimálisak. A nyálkahártya vastagságát nem mindíg lehet befolyásolni." Ezt bemásoltam a kismamának egy "orvos válaszol" oldalról. De minden szakirodalom a 7-8 mm vastagságot írja minimálisnak. 1. válaszoló
tegnap 19:25 Bocs, de ez egy rendellenesség, és most normál terhességrõl beszélünk. Persze, minden alól van kivétel... sorolhatnánk, de általában ezt mondják, hogy 7-8 mm az ideális, és még ez sem számít vastagnak. Én lombikos vagyok (sokszoros), vissza sem ültetik az embriót, ha nem éri el a 8-9 mm legalább, mert kicsi lenne az esély.
Szia! Ne foglalkozz a nyálkahártya vastagsággal, mert csak feleslegesen aggódsz. Itt is írták már a "szükséges" vastagságot, mert a nagykönyv és a "szakirodalom" azt mondja... De az ÉLET mindig más!!! Nekem is 6 mm-es volt, egy ismerõsömnek pedig 5 mm-es. Érdekes módon mindkettõnknek eddig egészséges a terhessége, nincs semmi bajunk! Fel a fejjel és csak pozitívan! Üdv: 12+3 hkm

4.5 hetes a terhességem, az orvos "csak" petezsákot látott, amit nem valahányszor valamennyi-re mért, tehát nem 3x4 mm hanem annyit írt a papírra, hogy az uterusban 2.7 mm petezsák látható. Ez ugye jó?

Legjobb válasz: Igen, jó. A megtermékenyített pete még annyira pici, amikor beágyazódik, hogy szabad szemmel nem látszik. Majd megnõ, ne aggódj. Sok boldogságot a picúrhoz!

Igen, jó. A megtermékenyített pete még annyira pici, amikor beágyazódik, hogy szabad szemmel nem látszik. Majd megnõ, ne aggódj. Sok boldogságot a picúrhoz!
A kérdező hozzászólása: :s ki vagy? :) Ismersz, ugye? Tényleg 3 hát múlva kell visszamenni
Jó.) Godnolom visszahívott kb 3 hét mulva.
szia.igen jo. egyébként szerintem nem ismer az elsõ válaszoló, csak általában így szokottlenni, negem is így hívtak vissza mikor a fiamat vártam.
hopp :) engem

Ha a nődoki azt írja a leletes papíromra, hogy egy hét múlva terhességi teszt javasolt, akkor ő már lát valamit?

Legjobb válasz: Attól függ a ciklusod melyik szakaszában voltál,tehát már késik a mensi?vagy PÉ után vagy és terveziktek a babát?

Elvileg láthatott vmit, csak nem akarta kijelenteni a dolgot. Sztem tesztet is azért 1 hét múlva, mert addigra biztos mutatja mi ujsi.Ha nem bírsz a kiváncsiságoddal akkor vegyél holnap 1 tesztet és holnap után reggel csináld meg, addigra pl a Lilly teszt esélyes hogy mutassa. Szurkolok neked, reméljük + lesz!!!
Attól függ a ciklusod melyik szakaszában voltál, tehát már késik a mensi?vagy PÉ után vagy és terveziktek a babát?
Ja a 2.válaszoló voltam:)
Régebbi a kérdésed, de mi a helyzet?
Késik? A ciklusod hányadik napján tartasz? Esetleg megvastagodott méhnyálkahártyát láthat. Egy hét múlva minden kiderül, most ugyis csak találgathatunk.
Vagyis a tied után a második, szóval az elsõ:) Jaj olyan bonyolult ez az oldal:DDDD ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ... kivárom az egy hetet - bár nagyon nehéz lesz, mert alapból rettenet kiváncsi vagyok, s akkor még babáról is lehet szó :) , de erõt veszek magamon. Jajj, nagyon szeretnénk egy kis pocaklakót!
A kérdező hozzászólása: Lehet rosszul fejeztem ki: sejt valamit?
A kérdező hozzászólása: 8 mm-s a méhnyálkahártyám ... de ez nekem nem mond semmit :(
A kérdező hozzászólása: Tervezzük a babát :) Ma nem kellene megjönnie vagy holnap! ... akkor vehetem jó jelnek?
A kérdező hozzászólása: Szia! Negatív lett a tesztem, de közben meg is jött - majdnem ... két napig tartott, s abból egy napot barna, egyet meg inkább csak mensi szerû próbálkozás volt. Szóval most nem tudom, mi a helyzet. A hõm még mindig fent van, de semmi más. Asszem kérek idõpontot a nõdokitól, hogy mi ez szerinte. Jól esett, hogy érdeklõdtél!
A víz csodákra képes is lehet!!!!!
A kérdező hozzászólása: ha normális választ nem tudol irni jobb lenne ha nem is irnál!köszi!mindenki magábol indul ki, de jo buta vagy egyébként, mert ez nem attol alakul ki hogy valaki nem tisztálkodik!
Szia!Szerintem lehet, de biztonság kedvéért kérdezd meg orvosod, védõnõd.Ha nem mered használni, probáld meg a körömvirág kenöcsöt.Az is segit.Jobbulást!24hetes kismama
Szia én ha gombára gyanakszol akkor kizárólag a Pimafucin kenõcsöt ajánlanám, mert az nem szívódik fel a bõrrõl, se a nyálkahártyáról. Sajna azt csak receptre lehet kapni, de mindenképpen azt ajánlanám, mert az nagyon jó gomba elleni krém, én is azt használtam a nemi szervemnél. Az én orvosom ezt preferálja, nem a Canestent, pontosan ezen okból. A háziorvosoddal írasd fel, vagy a dokiddal. Addig pedig, egy kis Betadinos (ez is gombairtó) oldattal (patikában recept nélkül) vékonyan mosd át és kend be bepanten krémmel, az is nagyon nagyon jó, legalább a szétnyílást hámosítja. A legelsõ válaszolóval ne is törõdj, neki biztosan még semmi baja nem volt, hogy kérdéssel forduljon másokhoz. Ne is legyen kívánom neki, de akkor ne nyilatkozzon!!! Boldog babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!és boldog babavárást nektek!

A teszten azt irja hogy 3-4 nappal a megtermékenyités után ki mutatja a terhességet. Nekem még egy hét a mensisig ma csináltam T. de negativ. Akkor sajna nem vagyok terhes?

Legjobb válasz: Szia! Az én tesztem 1 héttel írta mensi elõtt és nekem a mensi kimaradása után 1 héttel sem látszott semmi csak 2 hét múlva volt egy halvány csík! Nem mindenkinek egyforma a HCG mennyisége a szervezetben! Úgy,hogy még van remény!

Szia! Az én tesztem 1 héttel írta mensi elõtt és nekem a mensi kimaradása után 1 héttel sem látszott semmi csak 2 hét múlva volt egy halvány csík! Nem mindenkinek egyforma a HCG mennyisége a szervezetben! Úgy, hogy még van remény!
A megtermékenyítés nem egyenlõ az együttlét napjával!! A pete még kiszabadul a tüszõbõl, vándorolni kezd, majd lejut a hasûrbe, onnan majd a petevezetõn át a méhbe, és ott jó esetben beágyazódik. Ez a folyamat 2-3 hét, vagyis túl korán teszteltél!!
Nyugalom..van még egy heted.Megbízható eredmény nagyjából a kimaradt mensi harmadik napjától várható, de van akinek ekkor még nincs elég hcg a szervezetében.Várj legalább két hetet...ha addig nem jön meg tesztelhetsz!De elõtte fölösleges, mert csak magadat idegesíted.
a mensi kimaradasa utan lehet akkora a hcg szint h kimutassa egyeb esetben csak a ver vizsgalat mutathatja ki , varj addig h kimaradjon addig meg van remeny

Akik magas vérnyomásban szenvedtek még a terhességük elõtt, azoknak a nõgyógyász a terhesség idejére milyen vérnyomáscsökkentõt írt fel, ami nem káros a magzatra?

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én kb. 20 héttõl szedek Dopegytet 3*2 naponta, és most írt fel a nõgyógyász 2*1 Cordafelxet, mert sajna a Dopegyt már kevésnek bizonyult.

Én kb. 20 héttõl szedek Dopegytet 3*2 naponta, és most írt fel a nõgyógyász 2*1 Cordafelxet, mert sajna a Dopegyt már kevésnek bizonyult.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Én még csak a 6. hétben járok. Addig míg nem írták fel neked a tablettát addig szedted amit felírt a kardiológus neked?
Én évek óta szedtem Metoprololt amikor terhes lettem, és a nõgyógyász mondta hogy szedjem nyugodtan ugyanezt tovább, mert nem terratogén, és ha úgyis bevált ne variáljunk rajta ez 2011 ben volt
Én mikor megtudtam, hogy terhes vagyok(kb. az elmaradt menstruáció napján), másnap elmentem a dokihoz, és akkor írta fel Dopegytet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Nekem is Dopegytet javasolt az orvosom napi 3*1-et.

Aki tul sokat hizott a terhessege masodik trimesztereeig, annak az orvos irt-e elo dietat?

Miket kell enni?

Legjobb válasz: Én terhességeim alatt 24, 22 és 20 kilót híztam a gyerekeimmel. 56 kg-ról kezdtem és ma is annyi vagyok fogyókúra nélkül. Szerintem attól függ hány kilóról kezdted a terhességet.Én nem diétáztam, mert képtelen lettem volna nem enni. Néha mondta a védõnõ ne egyek annyi kenyeret, de soha nem írtak elõ diétát.

Én terhességeim alatt 24, 22 és 20 kilót híztam a gyerekeimmel. 56 kg-ról kezdtem és ma is annyi vagyok fogyókúra nélkül. Szerintem attól függ hány kilóról kezdted a terhességet.Én nem diétáztam, mert képtelen lettem volna nem enni. Néha mondta a védõnõ ne egyek annyi kenyeret, de soha nem írtak elõ diétát.
Szia! Igen, nekem éppen néhány napja írták elõ a diétát. 18 hetes vagyok és +10kg-nál tartok... Pedig cseppet sem eszek mást vagy kevesebbet mint terhesség elõtt. Azt mondta a védõnõ, hogy hagyjam el a sót, mert visszatartja a vizet a szervezetben. 4 napja tartom a sómentes diétát és nagyon jó, már 2 kg lement rólam. Nem eszem kenyeret, pékárut, semmilyen húst, csak halat. Mondjuk a húst amúgy is megutáltam a terhesség alatt, úgyhogy nem esik nehezemre. A felvágottak, virsli, májkrémek abszolút tiltólistán vannak. Teljes kiörlésû mûzlit, kétszersültet, sómentes puffasztott gabonát, zöldséget, gyümölcsöt, sovány tejterméket eszem. Ja és alacsony nátriumtartalmú vizet iszom. Ez nagyon fontos! Édességet nem eszek, ha kívánom akkor aszalt gyümölcs jöhet. Nekem bevált, sokkal jobban érzem magam tõle és egyáltalán nem vagyok éhes. Ami fontos még, hogy sokszor egyél keveset. Én napi 5x eszem.
Szia én most a 30 hétben vagyok és már 5-6 hete diétázok mert a dokinak nem tetszett hogy a 22 héten már +11 kg-nál tartottam. Most +14kg-nál tartok. Az egész terhesség alatt lehetne 14kg-ot hízni. Nekem a védõnõm elmondta miket ehetek miket nem, néha betartom néha nem... Annyi hogy nemeszek annyi édességet és nem nassolok annyit és a legfontosabb ne egyél sok szénhidrátot- kenyeret, tésztát ilyesmit. Nekem azt mondta a védõnõ hogy teljes kiörlésû kenyerbõl napi két szeletet lehet enni sok zöldséggel salátával és fõzeléket egyél sokat vékony rántással!Ja meg a sok gyümölcs azt egész nap rágcsálhatsz!!!

Ivott valaki a terhesseg elött cickafark teat? Olvastam, hogy nem javallt a terhesseg idejen. Palastfüvet irnak, tapasztalatok? A cickafark elött problemaim voltak a peteeressel. Kihathat ez a terhessegre? Ha nincs hanyingerem az rossz jel 6hetesen?

Legjobb válasz: Szia! Úgy kell inni hogy mikor megjön elkezdeni inni a cicjafarkot,a Pé napjától meg már a palástfüvet! A palástfüvet ihatod a terhesség 10-12 hatéig de már nem fontos! Én köszönhetem e két teának is hogy most babás vagyok :)!! Nem baj ha nincs hányingered nem mindenkinél van!!

Szia! Úgy kell inni hogy mikor megjön elkezdeni inni a cicjafarkot, a Pé napjától meg már a palástfüvet! A palástfüvet ihatod a terhesség 10-12 hatéig de már nem fontos! Én köszönhetem e két teának is hogy most babás vagyok :) !! Nem baj ha nincs hányingered nem mindenkinél van!!
Szia! Én is úgy tudom, hogy csak a peteérésig lehet inni a cickafarkot, mert utána vetélést okozhat. Ha esetleg nem tudod, mikor van a peteérés, akkor érdemes a ciklus elsõ két hetében inni csak, utána lehet nyugodtan a palástfüvet. Nekem egyszer sem volt hányingerem, pedig már a 11.héten járok. :)

Mit ír az orvos a leletre, ha csak a terhesség gyanúja áll fenn? Ezt mindenképp feltüntetik? Hány hetes kortól képes észlelni, hogy esetleg van ott valami?

Legjobb válasz: Ekkor 4 hetes voltam: Uterusban 17mm-es endometrium. Grav.nem igazolható......Terhesség gyanúja.

Ekkor 4 hetes voltam: Uterusban 17mm-es endometrium. Grav.nem igazolható......Terhesség gyanúja.
2mm nyálkahártyával kizárt hogy terhes vagy. Máshogy is kiírtad ezt a kérdést, ez csaknem egyértelmû PCO, amihez elképzelhetõ hogy még IR is társul. Sajnos nem vagy terhes :( Elõször is a ciklusodat kellene rendbe hozni, a 2mm endom.alapján peteérésed sincsen sajnos...
igen
A kérdező hozzászólása: hat hetes, az UM. elsõ napjától számítva ugye?
nekem is ma azt írták hogy terhesség gyanúja. de csak kézzel vizsgált ezért? péntekre kaptam uhra idöpontot. akkor már meg tudják állapítani ugye? 6 hetes vagyok papír alapján
Ja, ha baba lett volna a dologban, akkor igen, mindenképpen látnia kellett volna már.
A kérdező hozzászólása: vagyis na az utolsó mensi elsõ napjától számítva 7 hét telt el mire UH-t végeztek.
A kérdező hozzászólása: Mensi elmaradása után 7 héttel, de az is csak ilyen pár napig tartó barnázás volt inkább mint mensi.. De az endometriumnak 2mm van írva és elõtte lepisiltem egy jó pár tesztet 5-öt kb és köztük egy digitálisat is :S negák voltak mind.
Mikor 1. terhes lettem, nekem sem látott semmit, csak cisztát (akkor tudtam meg, hogy van), de mondtam neki, hogy pozit teszteltem, visszahívott késõbb, akkor már látszott a peteszák, de még nem volt szívhang, úgyh terhesség gyanúja (ezt írta rá). Mikor már volt szívhang, akkor 1 élõ magzat. Én azért a helyedben lepissantanék egy teszet.. csak a biztonság kedvéért. Mennyivel voltál az orvosnál a mensi elmaradása után?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mert voltam hüvelyi UH-n és cisztákat talált, sokat azt mondja ez okozza a menszesz kimaradást, ha ekkor észrevesz valami babára utalót, akkor szól, vagy valami ugye? csak mert nem konkrétan azért mentem.
Amíg csak gyanú van, azt írják a leletedre, hogy terhességet nem tudtak megállapítani. Maximum még ráírják, hogy gravid jellegû az uterus, tehát akár lehet terhesség is. Leghamarabb az utolsó menzesz elsõ napjától számítva az ötödik héten láthatnak valamit, tehát egy hét késés után.
1.vagyok. Ez után 2 héttel már látszott a petezsák és szikhólyag is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Ennyire butaságot írnak a terhességgel foglalkozó oldalak, hogy az összes oldalon írt súlynál jóval nagyobb a babám?

Akár hol nézem meg az adott hetekre vonatkozó körülbelüli súlyokat, az én babám mindig mindegyiknél 200-400 grammal több. Tudom én hogy ez csak becslés, meg hogy ez egy átlag, meg sok oldal nem is a magyar átlagot veszi, de akkor is... Nem létezik egyetlen olyan oldal sem ami a valósághoz viszonylag köze áll?

Legjobb válasz: Ha tudod, azt hogy ez csak egy becslés, akkor azt is tudod, hogy a babád súlya ténylegesen vagy annyi, vagy nem annyi mint a becslés. Innentõl kezdve számomra elég merész következtetés azt levonni, hogy ezeken az oldalakon biztos hülyeségeket írnak.

Ha tudod, azt hogy ez csak egy becslés, akkor azt is tudod, hogy a babád súlya ténylegesen vagy annyi, vagy nem annyi mint a becslés. Innentõl kezdve számomra elég merész következtetés azt levonni, hogy ezeken az oldalakon biztos hülyeségeket írnak.
De nem tudják pontosan becsülni, mivel a gép a különbözõ méretek alapján becsüli a súlyt, átlagos eredményeket véve alapul! Ha pl. magasabb, mint az átlag, akkor értelemszerûen a súlyát is többre becsüli! Az én babám hosszú baba, az átlagosnál nagyobb buksival, így mindig 4-500-g-al többre becsülték, még a szülés elõtti nap is. Ez csak becslés, nem pontos meghatározás.
A kérdező hozzászólása: Legutóbb például 1x 4D egyszer pedig a saját nõgyógyászom végzett mérést. Korábbi komplikáció miatt, nagyon fontos viszonylag pontosra becsülnünk a babám súlyát - épp ezért a 4D-n is kértem, hogy fektessenek erre hangsúlyt, a dokimat pedig kérnem sem kellett, magától is a lehetõ leg alaposabban végezte a mérést. Ha eyik-másik oldallal egy kb 200grammos eltérés van az még nyilván oké, de azért ahol már közel fél kilónyi eltérés mutatkozik, az furcsa számomra.
szia! sajnos a csont fajsúlya miatt sem lehet pontos az érték csak becslés, hiszen valamelyik babának sûrûbb a csontösszetétele, valamelyiknek gyengébb, ezt a gépek nem érzékelik! õk csak hossz alapján számolnak... ezért van a +-500 gramm átlag eltérés! remélem segítettem ezzel..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!