Találatok a következő kifejezésre: A terhességi a terhes vagyok, (544 db)

Terhességre utaló jelek mik lehetnek? Hány nappal szeretkezés után tapasztalhatók ezek a jelek hogy terhes vagy? Tanácsot tudtok adni hogy hogyan lehet megelőzni?

Legjobb válasz: Õõõ.... Mármint mit akarsz megelõzni? A terhességi tüneteket, vagy magát a terhességet? Elõbbit sehogy, utóbbit szerintem te is tudod. A terhességre utaló jelek sokfélék lehetnek, egyénenként változik. Általános jelek: feszülõ mellek, "mingyárt megjön" érzés, elmaradó menstruáció, aluszékonyság, étvágy változás (zabálhatnék/mindentõl a gyomrod forog). Ezek kb akkor jelentkeznek, amikor ugye meg kéne jönnie. Ez elõtt nem igen vannak jelek, de én speciel amintmegfogantam (utólag visszaszámolva) azután egyáltalán nem kívntam a szexet, ez annyira erõs volt, hogy a babám lassan egy éves és azóta se nagyon állt vissza a libidóm. Szóval ha pl menszi után 5 nappal a 15. napig szeretkeztél akkor óriási esély van a teherbeesésre, menszi elsõ napja után számított kb 30 nappal már lehet tapasztalni terhességi tüneteket.

Õõõ.... Mármint mit akarsz megelõzni? A terhességi tüneteket, vagy magát a terhességet? Elõbbit sehogy, utóbbit szerintem te is tudod. A terhességre utaló jelek sokfélék lehetnek, egyénenként változik. Általános jelek: feszülõ mellek, "mingyárt megjön" érzés, elmaradó menstruáció, aluszékonyság, étvágy változás (zabálhatnék/mindentõl a gyomrod forog). Ezek kb akkor jelentkeznek, amikor ugye meg kéne jönnie. Ez elõtt nem igen vannak jelek, de én speciel amintmegfogantam (utólag visszaszámolva) azután egyáltalán nem kívntam a szexet, ez annyira erõs volt, hogy a babám lassan egy éves és azóta se nagyon állt vissza a libidóm. Szóval ha pl menszi után 5 nappal a 15. napig szeretkeztél akkor óriási esély van a teherbeesésre, menszi elsõ napja után számított kb 30 nappal már lehet tapasztalni terhességi tüneteket.
Az hogy elköltöztél és idegennek érzed az új helyet akkor is meglenne ha nem lennél terhes.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy sokat sírok és depis vagyok, gondolom a terhesség miatt is van, de tudom a pocaklakónak sem jó ez így
Szerintem te nem fogadtad el, hogy ott éltek. Ami legelöször szembe tünt a kérdésedbe az ez: "nem egy lepukkant tanyára, családi ház" Vagy is neked az elsö gondolatod, az hogy vidék egy lepukkant tanyát, szegény embereket jelent. Amíg nem tudsz ettöl a gondolattol megszabadulni, hogy bizony falu sem egy lapukkant tanyát jelent, addig nem fogsz szeretni ott lakni. Ès ebben se a gyerekek se a bébi megszületése nem fog segíteni.
Én is költöztem gyerekestül bár terhes nem voltam, sõt minden rokontól repülõnyi távolságra. És sírtam mint egy csecsemõ napokig. A gyerek viszont mintha mindig itt lakott volna, belõle merítettem erõt! Amikor helyére került minden és kb. az elõzõ lakáshoz hasonlított ez is, kezdtem megbarátkozni vele, elfogadni és már jó itt.

Nekem ma kellene megjöjjön de szerintem nem fog a párommal nem védekeztünk es terhességre gyanakszom, terhes vagyok e?

az a baj h fáj a hasam meg egy két csepet véreztem is de nem jött meg es ugy érzem terhes vagyok.teszteltem már de negativ volt?mit tegyek tudni akarom hogy babát várok e?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem biztos, hogy terhes vagy. Simán lehet, hogy holnapra már meg fog jönni, fõleg ha a teszt negatív volt. Várj egy pár napot, és ha még mindig semmi, akkor csinálj egy új tesztet reggeli vizeletbõl.

Egyáltalán nem biztos, hogy terhes vagy. Simán lehet, hogy holnapra már meg fog jönni, fõleg ha a teszt negatív volt. Várj egy pár napot, és ha még mindig semmi, akkor csinálj egy új tesztet reggeli vizeletbõl.
szerintem sem bisztos . fõleg ha nega a teszt is. szerintem nincs baba. lehet hogy holnap már megjön. szokot nekem is igylenni hogy elõzõ nap csak macatolás és utánna jön meg rendesen a menzim.
Elképzelhetõ az is hogy még nincs annyi HCG a szervezeben, lehet ha 2 nap múlva tesztelsz akkor ott lesz!
A kérdező hozzászólása: de a testhõm is 37 37, 1 volt egesy héten ma is annyi.és bennem van az a most fog megjönni érzés de nem jön meg.feszül a hasam.hányingerem van.fáj a derekam.ezek a tünetek nem terrhességre utalnak?
De, a tüneteid terhességre is utalhatnak. Viszont az egyáltalán nem biztos hogy terhes vagy, de az ellenkezõje sem. Javaslom, hogy ha nem jön meg a következõ napokban, keresd fel a dokidat.
Ugyanez volt már nekem is és megjött. Olyan hányingerem volt, hogy biztos voltam benne. Na meg a hõ. Nálam is 37 felett volt. Aztán negatív teszt, majd hasfájás, vérzés, ennyi.

Ha kiderül a napokban hogy terhes vagyok meddig lesz duzzatt a mellem? Csak mert fáj és feszül és nyomásra érzékeny. Holnap nem kéne megjönnie. De szúr a jobb petefészkemnél. Jelenthet ez terhességet?

Legjobb válasz: Szerintem ebbõl még nehéz megmondani, hogy terhes vagy-e. Nekem ugyanolyan tünteteim voltak, mint mensi elõtt, csak nem jött meg. Várj legalább holnapig, vagy még 1-2 napot és tesztelj!

Szerintem ebbõl még nehéz megmondani, hogy terhes vagy-e. Nekem ugyanolyan tünteteim voltak, mint mensi elõtt, csak nem jött meg. Várj legalább holnapig, vagy még 1-2 napot és tesztelj!
Nekem nem a petefeszkemnel szurkalt, hanem a mehemnel. Es azota is. A mellem amugy kb. a 9.hetig volt erzekeny. Szovala tuneteid alapjan meg barmi lehet, varj par napot a teszttel.
A kérdező hozzászólása: Hát mostmár mindegy mert megjött!
A kérdező hozzászólása: majd a következõ hónapban sikerül, mindig ezt mondom magamnak! Azért szomorú vagyok

A menstruációmnak január végén kellett volna megjönnie. Csináltam két terhességi tesztet, s mindkettő pozitív lett, de közben megjött a mensesem. Most terhes vagyok vagy nem?

Legjobb válasz: Szia! Ettõl még lehetsz terhes. Elõfordul, hogy a teherbeesésé után megjön a menstruáció. Menj el orvoshoz, és mondd el, hogy mi a helyzet.

Szia! Ettõl még lehetsz terhes. Elõfordul, hogy a teherbeesésé után megjön a menstruáció. Menj el orvoshoz, és mondd el, hogy mi a helyzet.
Szia! Bizony menny csak el dokihoz! De ha gondolod azért csinálj elõtte még egy tesztet. Eleinte nekem is volt ilyen mensis vérzésem nem is egyszer és nem is kevés. És most 36hetes vagyok, és h Istennek egészséges a babám!
A kérdező hozzászólása: Köszke nektek a válaszokat, holnap megyek a dokihoz=:)
Hasonló cipõben járok.Megírnád mi lett a vége a dolognak?

Mit fog kérdezni az orvos hogyha el megyek a nőgyógyászhoz mert terhes vagyok? És mit fog csinálni? Le kell vetkőznöm? Stb? Első terhességem.21/L

Legjobb válasz: Elmész. MEgkérdezni mikor volt az utolsó menzeszed, abból nagyjából kiszámolja hány hetes lehetsz. Õ elküld Ultrahangra, valószínûleg a kórházba, ha neki nincs. Ott tutira megállapítják a terhességet. De egyébként igen, le kell vetkõznöd, sõt meg is vizsgál :D benyúl, és megnyomkodja a hasad, szerintem még rákszûréses kentet is vesz.

Elmész. MEgkérdezni mikor volt az utolsó menzeszed, abból nagyjából kiszámolja hány hetes lehetsz. Õ elküld Ultrahangra, valószínûleg a kórházba, ha neki nincs. Ott tutira megállapítják a terhességet. De egyébként igen, le kell vetkõznöd, sõt meg is vizsgál :D benyúl, és megnyomkodja a hasad, szerintem még rákszûréses kentet is vesz.
és utána ad róla papírt hogy terhes vagy amivel védõnõhõz kell menned, és õ ad beutalot a többi vizsgálatra.
Megkérdezi az utolsó menstruáció elsõ napját, megnyomkodja a hasad, s megnéz ultrahanggal, ha van neki. Ha lát valamit, attól függ mjit (felritkulás, petezsák, petezsák+szikhólyag, petezsák+embrió) annak függvényében mondja, hogy gyere vissza 1-2 hét múlva, vagy ha már 6-7 hetes körül vagy, és lát szivdobogást, akkor kijelenti a terhességet, megkérdezi, hogy megtartanád e, s ha igen, elküld vér és vizelet vizsgálatra, ad beutalót belgyógyászatra és EKG-ra és fogászatra. Ha még csak petezsák, vagy petezsák+szikhólyagot lát, akkor valószinüleg 1-2 hét mmúlvára visszarendel újabb Ultrahangra. Nagyjából ennyi, remélem segitettem.
Tõlem azt kérdezte elõször, mikor elmondtam, hogy pozitívat teszteltem, hogy "megtartja?". Annyira rosszul esett ez a kérdés. Terveztük a babát, még szép, hogy megtartom. Aztán az UH-on is ez volt az elsõ kérdése a nõnek. Teljesen kiakadtam rajta, egész nap bõgtem aznap. Azóta boldog 25 hetes kismama vagyok
Tõlem is megkérdezték. Nekik kötelességük, mert ha azt mondod hogy nem, akkor nem küldd el egybõl UH-ra, hanem elküld elöször a tanácsadásra hátha le tudnak beszélni az abortuszról. Hát ezért kérdezte.
Ugyanazt fogja csinálni szinte, mint sima nõgyógyászati vizsgálat (benyúl, méhszájat vizsgál, kitapogatja a méhedet, esetleg rákszûrés, ha aktuális) alkalmával, bár kicsit úgy hangzik a kérdés, mintha még nem lettél volna. Megkérdezi mikor volt az utolsó mensid, felírja a gyógyszereket (vas, folsav) és elmondja, mikor hova menj: védõnõ, vizsgálatok stb a következõ találkozásig. Legalábbis magándokinál így van. 33 hetes kismama
4. vagyok. Tudom, hogy kötelessége megkérdezni, csak nagyon rosszul esett. Bár ha nem szeretném megtartani, akkor úgyis mondtam volna, nem várom meg a kérdést. De tudom, ez a dolga.
Behívnak, kérdezik mi a panasz, te mondod, terhességet mutatott a teszt, õ elküld az öltözõbe, hogy vetkõzz le, mikor felfekszel a székbe, benyúl és kitapogatja, amit fentebb is írtak már. Ezután elküld, hogy öltözz fel, és vissza hozzá a papírért. Ha szégyenlõs vagy, menj tunikába, a nõk 90%-a abba megy nõgyógyászati vizsgálatra. Ne aggódj, csakis szakmai szemmel néz majd.

A doki szerint terhes vagyok, de már 2tesztett csináltam mind a 2 negatív lett? 3hete voltam uh-on. Akkor a magzat 5, 2mm volt.1hete ismét voltam akkor már 3, 2mm volt. A doki azt mondta lehet elhalt a terhesség. Lehet?

Most megint mennem kell egy hét mulva. Annyira félek. Szerintetek elvesztem a babám?

Legjobb válasz: Hát sajnos lehet. :( Ha nem változott a mérete egy hét alatt, akkor elõfordulhat. a doki mennyi idõs terhességet állapított meg amúgy? 6-8 hetesen van szívhang már általában.

Hát sajnos lehet. :( Ha nem változott a mérete egy hét alatt, akkor elõfordulhat. a doki mennyi idõs terhességet állapított meg amúgy? 6-8 hetesen van szívhang már általában.
Sajnos valószínû. A magzatnak nõnie kell, nem csökkennie, és szívhangnak is lennie kellett volna már. Sajnálom. :(
A kérdező hozzászólása: Pontosan nem lehet tudni hogy hány hetesnek kéne lennem mert nem volt meg a vérzésem vagyis március 17.én volt vmi de az nem nevezhetõ vérzésnek...De az elsõ uh-án azt mondta a doki hogy kb 5hetes lehetek, de a magzat nem felel meg 5hétnek...második uh-án már 3-4hétnek felelt meg a magzat amikor elvileg 7hetesnek kellett volna lennie... Reménykedem nagyon....nekem is van egy 6hónapos kislányom õ segít nekem hogy végig tudjam ezt csinálni ha õ nem lenne már bele haltam volna a fájdalomba...Éjjel nappal sírni tudnék, de ugye a kislány miatt nem szeretnék..:( Nem, nem volt se vérvétel se más...csak a 2 negatív teszt..:( A szívhangot azt mondták hogy az 5.héttõl lehet látni..ugyhogy ha megyek csütörtökön akkor ki derül minden!!Bár már csütörtök lenne!!! Köszönöm az eddigi hozzá szólásokat!!
Drukkolok h neked maskepp alakuljon mint nekem. 3ik hozzaszolo. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Szerdán meg mûtenek....Elvesztem a babám..:(

A teszt szerint terhes vagyok. Napok ota vérzek, nem fáj semmim. Vetélés lehet, méhenkivüli terhesség vagy hematoma?

Munkahelyemen nem engednek el orvoshoz az évégi hajrá miatt.

Legjobb válasz: Szia, hogyan vérzel, menstruálsz??Gorcsolsz?Vannak tuneteid?..Hallottunk már olyanról , hogy valaki menstruált és mégis babát vár, nem te lennél az egyetlen...Vigyázz magadra, amint tudsz azonnal menj dokihoz, találj ki vlmit az egészséged(tek) mindennél fontosabb....Szorítok, majd jelentkezzzz....

Szia, hogyan vérzel, menstruálsz??Gorcsolsz?Vannak tuneteid?..Hallottunk már olyanról , hogy valaki menstruált és mégis babát vár, nem te lennél az egyetlen...Vigyázz magadra, amint tudsz azonnal menj dokihoz, találj ki vlmit az egészséged(tek) mindennél fontosabb....Szorítok, majd jelentkezzzz....
Szia...mi az, hogy nem engednek el a munkahelyedrol? Ki a nyavalyat erdekelne ez ha az egeszsegem vagy esetleg a babam egeszsege forog kockan????? Ez barmi lehet..lehet, hogy csak a menszid van meg terhesseg alatt de sok oka lehet. Amugy a veteles altalaban gorcsokkel jar ne is beszeljunk a mehenkivuli terhessegrol.....az nem vicc!!!!!!.Kuldenem en ugy el a jo ...ne is mondjam hova azt a fonokot aki a sajat penzgyujtese erdekeben le****ja az embereket. En azt tanacsolom, hogy menj dokihoz...minnel hamarabb!!!
Ha terhes vagy, kötelesek elengedni! Ki nem rúghatnak. Ne várd meg amíg baj lesz, szard le õket (bocs) és menj orvoshoz!!!
Menj orvoshoz, ne foglalkozz mással, mindenki helyettesíthetõ! És ne aggódj, a vetélés görcsöléssel és nagy mennyiségû friss vérrel, a méhen kívüli terhesség iszonyú fájdalommal járna. Gratulálok és vigyázz magatokra!
Ügyelet is van a kórházban, én a helyedben most indulnék, ha még nem tetted meg. Ne viccelj ilyenekkel. A saját és a törpike egészsége mindennél fontosabb.
Nyomás az orvoshoz, és szoritok hogy minden rendben legyen!

7 tesztet csináltam már hétfő óta, van amit reggel, van amit napközben. Mindegyiken vagy egész halványan, vagy erősebben ott a második csík. A terhességi tesztek jellemzője, vagy terhes vagyok?

De mindegyiken jó pár perc, vagy volt olyan teszt is, amin csak "száradás" után. 3 perc után egyiken sem volt semmi. A tesztek ilyenek, hogy száradás után látszik a tesztcsík vonulata? Van olyan tesztem, amin tök er?s a csík. Nem értem. Segítsen, aki tudja mi van.

Legjobb válasz: Szia! Milyen tesztet használtál? Az elmúlt hónapban három napot késett, teszteltem és negativ lett. Aztán egy óra múlva megnéztem akkor meg ott volt a második csik. Persze három nap késés után megjött. Várj pár napot és ismételd meg egy másik fajtával.

és azóta lett baba ebbõl a késõbb odakerülõ második csíkból? Érdeklõdnék, mert nálam is pont ez a helyzet...
Szia! Milyen tesztet használtál? Az elmúlt hónapban három napot késett, teszteltem és negativ lett. Aztán egy óra múlva megnéztem akkor meg ott volt a második csik. Persze három nap késés után megjött. Várj pár napot és ismételd meg egy másik fajtával.
A kérdező hozzászólása: Lilly-t (3-at) azon halványabb a csík, midstream (2-õt) azon nagyon erõs, gravi hcg (2-õt) azon olyan közepes. Kérlek írjatok valamit, mert megõrülök, hogy mi van. Amúgy csak 2 napot késett eddig.
Szerintem tuti babás vagy! Ha 7 teszt is pozitív akkor ott baba van. Gratulálok!:)
Szerintem menj el a dokihoz, hogy nézze meg UH-n, hogy most mi is van valójában. Elég fura eset, még nem is hallottam ilyet. Azért lehet ott baba ha vannak csíkjaid:)
Ha mind a 7 kétcsíkos, akkor valószínûleg baba van, gratulálok! (Ez olyan hülye állapot amúgy. Megértelek, némileg ugyanebben a hajóban evezek. Nekem is volt pár olyan tesztem ami száradás után pozitív, volt egy már nedvesen is halványan pozitív, ezelõtt és után is volt negatív. A magam esetében hajlok arra h a pozitív nem mutatott jó eredményt, sajnos.)
Nem lehet, hogy nem egyforma érzékenységû teszteket használtál? A lilynél 3 + 1 percen belül kell megjelennie a második csíknak is. Tényleg ne idegesítsd magad. Menj el dokihoz, õ biztosan tud segíteni. És ne idegeskedj, csak nyugi. :) Szorítok.
hát akkor pozitiv:-) menj orvoshoz, ne vegyél több tesztet!
Terhességnél olyan nincs hogy megszárad és eltûnik. Ha ez fennáll nem vagy terhes. De szerintem nem érdemes több pénzt kidobni tesztre. Menj orvoshoz!
Szia Vannak tesztek amik ha megszáradnak elvesztik a pontos értékelésüket, A pozitív nem nagyon téved, és ott volt az erõteljes csík, szóval babás vagy valószínû.
Most fölöslegesen paráztatod magad:-) Valószínû terhes vagy. Nem örülsz? Mielõbb menj orvoshoz!
A lily nekem nem jött be, akkor is ott volt a csík száradás után, ha nem volt baba! De a Gravi-hcg nekem 1 percen belül kiadta a 2. csíkot! Veled az lehet, hogy még CSAK 2 napot késik! Így képtelenek a tesztek elõbb kiadni a + eredményt! Hidd el, ha vársz még 4 napot, és akkor csinálod bármelyiket, hamar kiadja a 2. csíkot!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Van amúgy okom parázni. Volt már egy vetélésem és pm alulmûködésem van. Amúgy nagyon örülnék neki, de ez az öröm aggodalommal teli...
A kérdező hozzászólása: Fordítva volt, nem megszáradt és eltûnt, hanem ahogy száradt és telt az idõ egyre erõsebb lett és szárazon is ottmaradt a két csík.
A kérdező hozzászólása: Nem egyforma érzékenységüek voltak (10-es, 20-as és 25-ös). De nem is ez a lényeg, mert csík mindegyiken volt. De mindegyiken csak 10 perc után.
A kérdező hozzászólása: Ja, a késés - tehát hétfõ - óta folyamatosan tesztelek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó lenne, köszi
A kérdező hozzászólása: Nem akarom magam kiröhögtetni, mert tudom gyerekes, amit csinálok. De tudni szeretném mi van, mert sokan azt mondják, hogy 10 perc után már nem biztos, amit a teszt mutat, és a tesztekre is rávan ez írva. Egyre idegesebb vagyok.

Nem tudja a doki, hogy terhes vagyok mert még túl korai a terhesség és rákszűrésre menyek nem lesz semmi baj, ugye vagy említsem meg neki?

Tudom,hogy terhességnél is csinálnak ráksz?rést csak gondolom akkor óvatosabbak,nem?

Legjobb válasz: Igen terhességnél is csinálnak, említsd meg!

Igen terhességnél is csinálnak, említsd meg!
Kisterhesen is csinálnak rákszûrést. Én mindenképp megemlíteném, mi a helyzet, de valószínû rájönne õ is . Nemeg miért nem mondanád el neki?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!