Találatok a következő kifejezésre: A terhességi a 2 (805 db)

Hogy lehet észrevenni a terhességet a 2. babával?

Azok válaszát várom, aki úgy esett teherbe, hogy még szoptatott, és nem volt menzesze. És véletlen sikerült a baba. Ezt hogyan és főképp mikor lehet észrevenni?

Legjobb válasz: vagy a tipikus tünetek, mint pl mellfeszülés, hányinger, fáradékonyság, vagy havonta csinálsz egy tesztet.

vagy a tipikus tünetek, mint pl mellfeszülés, hányinger, fáradékonyság, vagy havonta csinálsz egy tesztet.
Nem pont az én válaszomra vársz, de azért... Nekem már volt menstruációm, de nem túl pontos a szoptatás miatt. Az én 1, 5 éves kisfiam egyik pillanatról a másikra abbahagyta a szopást, közölte "ez nem jó", piszokul fanyalgott. Este újra megpróbálta, ismét fanyalgás, majd nevetett, "ez nem jó"... Csináltam egy tesztet, hát pozitív lett, most számolok, ez december végén volt, a kisfiam, pedig július végén született. Viszont nem véletlenül jött össze, már szerettünk volna kistesót.

8. héten már látszott valakinek a terhesség a 2. babánál?

Nekem már szerintem most látszik, vagy csak a puffadás miatt?

Legjobb válasz: http://kepfeltoltes.hu/120309/8_hetes_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 8. hét a második fiammal...

Nekem is látszott. Most vagyok 14 hetes és akkora a hasam mint az elsõvel majdnem 20 hetesen..
Nekem is latszott, mar 5 hetesen le se tudtam volna tagadni.
Én a 3. babát várom, a 11. hétben vagyok, de még most sem látszik...a 2. babánál se látszott.
10+4 hetes vagyok a masodik babaval.Mar siman latszik, nem tudnam letagadni. 8 hetes voltam mikor a ferjem eszrevette, hogy gombolyodok. Szoval szerintem siman lehet.

Van e olyan terhességi teszt amely az aktust követően néhány nappal már kimutatja a terhességet? Nem 2 héttel később, hanem néhány nappal.

Legjobb válasz: Nincs. Az aktust követõen 7-12 nap, mire beágyazódik, utána 2-3 nap, mire elég HCG termelõdik, amit már kimutat egy teszt, vagy a vérvétel. Ezért a két hét. Akinél 7 nap alatt beágyazódik, annál 9-10 nappal késõbb egy érzékenyebb teszt már mutatja, de nem lehet tudni, kinél mikor van, ezért ilyenkor lehet még negatív terhesség mellett is. Néhány nappal aktus után gyakorlatilag még nem vagy terhes.

Nincs. Az aktust követõen 7-12 nap, mire beágyazódik, utána 2-3 nap, mire elég HCG termelõdik, amit már kimutat egy teszt, vagy a vérvétel. Ezért a két hét. Akinél 7 nap alatt beágyazódik, annál 9-10 nappal késõbb egy érzékenyebb teszt már mutatja, de nem lehet tudni, kinél mikor van, ezért ilyenkor lehet még negatív terhesség mellett is. Néhány nappal aktus után gyakorlatilag még nem vagy terhes.
Mivel aktus után minimum 2 hét kell, hogy beágyazódjon a megtermékenyített petesejt, így a válasz nem! (és akkor még csak tételezzük föl, hogy pont félidõben volt peteérés, de lehet elõbb és késõbb is)
A Predictor 4 nappal a nem várt elõtt kimutatja.
Nincs. A legtöbb még aktus után 2 héttel sem biztos, hogy kimutatja.
Nincs, mert minden teszt csak akkor tudja kimutatni, ha már beágyazódott, és az pedig kb. 7-10 nappal a fogantatás után történik. Úgyhogy legkorábban a 10. nap körül lehetséges, annál korábban nem.
Ha ennyire parázol, a fenének nem mentél a terhes ambulanciára vagy ügyeletre és írattál fel esemény utáni tablettát? Vagy nem hallottál még róla? Inkább, mint 2 hét gyomorgörcs, ne adj Isten egy abortusz.... Komolyan, ha már így jártál, erre miért nem gondoltál? 36 hetes kismama

A terhesség első 2 hetében vannak tünetek?

Legjobb válasz: A terhességet az utolsó vérzés elsõ napjától számolják, 1,5héttel a vérzés elsõ napja után még érett pete sincs, nemhogy terhesség. A ciklus 14.napja elvileg a PÉ. Vagyis a "terhesség" 2.hete a peteérés, mikor nem jön meg a következõ menzeszed akkor kezdõdnek a tünetek, akkor már 4hetes terhes vagy, ugyan az embrió még csak 2hete van benned, de te 4hetes terhes vagy. 18hetes terhes vagyok a második babámmal némi tapasztalatom van benne, hogy tünetek és egyebek mikor hogyan jönnek. Szóval, ha két hete volt meg utoljára akkor a PÉt érzed, ha már két hete meg kellett volna jönnie, akkor 6hetes vagy, és akkor már jócskán vannak a kevésbé szerencséseknek.

A terhességet az utolsó vérzés elsõ napjától számolják, 1, 5héttel a vérzés elsõ napja után még érett pete sincs, nemhogy terhesség. A ciklus 14.napja elvileg a PÉ. Vagyis a "terhesség" 2.hete a peteérés, mikor nem jön meg a következõ menzeszed akkor kezdõdnek a tünetek, akkor már 4hetes terhes vagy, ugyan az embrió még csak 2hete van benned, de te 4hetes terhes vagy. 18hetes terhes vagyok a második babámmal némi tapasztalatom van benne, hogy tünetek és egyebek mikor hogyan jönnek. Szóval, ha két hete volt meg utoljára akkor a PÉt érzed, ha már két hete meg kellett volna jönnie, akkor 6hetes vagy, és akkor már jócskán vannak a kevésbé szerencséseknek.
1, 1, 5 hét után kezdõdnek a tünetek
No, voltál e dokinál, mit mondott, esetleg csináltál e tesztet. Eredmény? Terhes vagy, vagy jó tanulópénz volt, hogy ne felejsd el az összes bogyót rendesen szedni.
A kérdező hozzászólása: még nem voltam, ma megyek fél 3-ra.De én nem érzem magam terhesnek, bár gondolom ez nem jelent semmit.de azóta jelez a mobilom hogy vegyem be :)
Helyes. Az, hogy nem érzed magad terhesnek, az semmit sem jelent. Ettõl még "vígan" lehetsz. Mindenesetre írd majd meg, mi lett veled.
A kérdező hozzászólása: Doki szabin van :/.de kezdek megnyugodni hogy nincs baj.Többeket megkérdeztem és azt mondták , hogy 1 tabi kihagyása nem veszélyes...meg nem is bennem ment el a barátom és PÉ-m sem volt már akkor.Ugyhogy tényleg eléggé kicsi lehet az esély.de azért holnap veszek 1 tesztet.ja és a mellfeszülõs tünet mikor jelentkezhet?mert ha más tünet nem is de ennek muszály lennie.Vagy nem?
Nem feltétlenül jelentkeznek a tünetek azonnal egyszerre. Ez egyéni, úgy mint a 28napos ciklus, van akinek rövidebb van akinek hosszabb. Második picimmel már írtam most jönnek a tünetek, és mindjárt félidõs leszek. Sõt, ettõl ne kapj szívbajt de a teszt is csak 6hetesen mutatta ki:D bújkált a csajszi. De a fiammal sem volt gond. És nem is mellfeszülés, inkább a bimbók lettek kellemetlenül érzékenyek. DE a tunetek lehetnek pre menzi tünetek is. Milyen tesztet vettél? lily, gabriel? A tesztben is leírják, én is szólok, hiába nega, lehet az mégis pozi lesz, szóval ha egy hét múlva sem semmi, akkor új teszt, de a doki biztosabb. Na reggel azért írd meg mi van veled. Amúgy mennyi idõs vagy? Ha mégis baba akkor mit tennél? biztos ab, mert fiatal vagy, vagy??? Kiváncsi vagyok, ritkán foglalkozok ennyit egy "kisfruskával:) "
A kérdező hozzászólása: 20 vagyok :) holnap veszek tesztet de ha nem mutatja még ki várok még vele.Én elvetetném, szeptembertõl fõsuli+szüleim szívrohamot kapnának.A barátom meg akarná tartani...gondolom titokban nem tudnám elintézni.de tényleg nagyon nagyon kicsi rá az esély...ja! a 6hét az hogy 6hét?normálisan számolva vagy ahogy az orvos számolja?
Te lány, már írtam a hat hét az utolsó vérzés elsõ napjától hat hét. Az a terhességben a normális számolás, ahogy a doki számolja. Nem az aktustól ketyeg a terhesség. Az egyik válaszban írtam, hogy 4hetes terhes vagy, slusz pasz ez ellen nem nagyon harcolhatsz, naptarak.com, terhesnaptár, ott ki is számolhatod magadnak, az utolsó vérzésed elsõ napja alapján. Amúgy majdnem minden válaszod én voltam. Azt hiszem egy nem. Na én 23éves, nappalis, hamarosan két gyermekes anyuka vagyok. És ne gondold, hogy azért vállaltuk mert felvet a pénz. Nem könnyû, én diplomázni két kicsivel fogok. Januártól az újszülöttem is addig jár a suliba amíg a tamár fel nem ment az óralátogatás alól. Elvileg elsejétõl a szülésig dolgozok, megint, ez sokban függ, hogy bírom a terhességet, eddig nagyon jól. Nem azt akarom mondani, hogy ha mégis babás lennél tarsd meg. Mert qvára nehéz. Sokat fel kell adni, sokat kapsz is. Nem egyszerû az biztos. Annyi volt a könnyebbségem, hogy elég régóta dolgoztam jó pénzért, így volt némi hátterem, amúgy halál lenne, 4000ft/hó a pelus ami fogyóeszköz, vannak az egyszeri de nagy kiadások, vannak a kicsik és folymatosak, mellé ugye rezsi, meg ami csak jöhet. _Erre a romra ami az otthonunk rengeteg pénz ment el, de van a miénk és az otthonunk, és még mennyi fog elmenni te jó ég mire teljesen kész lesz... No mindegy. Akarni kell, ha a párod veled marad akkor is ha hárman vagytok, akkor meg pláne. Tényleg csak azon múlik, hogy van e elég vér a pucádban, képes vagy e küzdeni az életbenmaradásért, néha nem éppen etikusan is. Mert ha igen akkor egy kis semmiség egy csöppség is. Ami a szülõket illeti, na õk a kemény dió. Az anyám megsértõdött rám, szerinte elb az életem, mert a gyerek az mostantól nem enged majd semere, valahogy nem akarja elfogadni, hogy én még optimista vagyok, és ezzel nem rontottam el az életem. Az apámék nem osztanak szoroznak, õk örülnek az uninak. Párom szüleié ez a ház(rom:D) kölcsön kaptuk/örökbe az élet eldönti melyik, örülnek az uninak, naponta látogatja az apósom, anyósom vigyáz a kicsire ha nekem dolgom van, és nem vihetem a kicsit. Az én családom a pénzes oldal, nem csak jelenlegi vagyonra, hanem mint Istenre is. Csak az fontos mennyi pénzed van. Ha van ember vagy, ha nincs nem. Kb. A páromék a szegény gazdag oldal, nem élnek sem jól sem rosszul, élhetnének így vagy úgy, õk középen, szeretetben. És mi vagyunk a párommal a közti állapot. Na reggel írd meg mi lett, jó éjt, megyek bebújok a szuszogóim mellé én is aludni.
Azt majd írd le, hogy hogyan hat hét a te számításod szerint? Kb mikorra lennél hat hetes? ezekkel a hetekkel sok katyvasz szokott lenni, mert nehezen értik meg, hogy a még nemterhes két hét is oda tertozik.
A kérdező hozzászólása: Ahogy te számoltad ugy 4 hét 4nap.ahogy én ugy 1hét 4nap.vagy..elkeveredtem.26.-a volt a ciklus 1.-je.jul.16 vagy 18., vagy 21.az Esetleges teherbeesés.szóval a teszt még bizti h nem mutatná?..félek, pedig alig van rá esély.Max hány hetesen lehet még elvetetni?.bocsi ha értetlen vagyok.:) és köszi hogy segítes.:)
Na akkor, ahogy te számolod úgy a magzat korát számolod, hellyel közzel. De nem így kell. Ugyanis nem a magzatnak kell 12hetesnek lennie a terhességmegszakításkor max, hanem a terhességnek. Vagyis még 8heted van elintézni, ha úgy áll a dolog. Nem 11-10hét. Ezt a számolást azért alkalmazzák, mert a menzi elsõ napja a biztos. Az, hogy a PÉ és a megtermékenyítés mikor volt pontosan nagyon nehéz kiszámolni. Még azoknak a nõknek is így számolják a terhességet, akiknek beültetéssel sikerül csak, pedig ott percre pontosan tudni lehet mikor ágyazódott be a zigóta. Naszóval, 4hetes vagy, ha csinálsz tesztet ajánlom a lilit, akkor már kimutatja, ha igen, ha nega és még mindig nem jött meg egy hét után sem, akkor újra, és irány a doki eredménytõl függetlenül, Õ biztosabban tud mondani, esetleg laborra küld(terhesség, ciszta, vagy csak az ideg miatt késik, vagy a gyógyszer miatt) Amúgy meg nyugodj meg, mert ha ideges vagy csak rontasz a helyzeten, mert az idegesség stresz is késlelteti a menzit. Ami az abhoz vezetõ utat illeti. A doki megállapítja a terhességet, majd feltesz egy kérdést:megtarja? Ha igen tovább küld a védõnõhöz, ez mindenhol más, nem részletezem. Ha nem, akkor laborra és a családvédelmishez küld, labor a vércsoport miatt(bármi gixer miatt ha vérre van szükséged, és nem elég bemondani) a családvédelmishez pedig maga az engedély miatt, mert itt egy gyilkosságot kell lepapírozni. Nem szeretik belátni, de a magzatnak 6hetesen már szívverése van, kezecskéje lábacskája, ujjai, kis ufó ugyan de. Naszóval a csvsnek az a dolga, hogy lebeszéljen alternatívákat javasoljon, két beszélgetés alkalmával, az elsõnél felveszi az adatokat, elsorol egy csomó mindent, mik a kockázatai a mûtétnek, mit lehetne tenni, hogy ne, anyaotthon, örökbeadás, esetleg felráz, hogy hopp te mégis megtartod. Aztán hazamész, alszol rá, 72órától 2hét, változó, hogy mikor kell visszamenni, és akkor kell azt mondani, hogy kéred az engedélyt, vagy sem(ha sem, még vissza sem kell menned, csak ha valamelyik segítséget választod), ad egy "beutalót" és egy csekket, a csekket befizeted(40ezer körül mozog, szociális alapon adhat kedvezményt), a beutalóhoz csatolod, kérsz idõpontot a kórházba, begyûjtöd a vércsoport leleted, 2-3napra összepakolsz a kórházi tartózkodásra, és mész amikorra kaptál idõpontot. Kb így fest a dolog. Hogy felétek hogyan alakulnak a dolgok ab ügyben azt a csvs elmondja, elvileg nemszült nõknél két nap a min kórházi tartózkodás, elsõ nap laminária, méhszájtágítás, második nap pedig a mûtét, van ahol egy megfigyelésre éjjel benttartanak, van ahol a mûtét után Xórával haza engednek kisérõvel. de ez is változik, hogy hol hogyan, miként. Na a törpém felkelt, megyek babózni, szép napot, te meg holnap reggel csinálj tesztet, úgy menj el aludni ma, hogy már megvetted:) ne halogasd, mert minnél tovább húzod annál rosszabb, mert esz az ideg.
A kérdező hozzászólása: hu köszi szépen.Az igaz h esz az ideg viszont holnap Olaszországba utazunk 1 hétre.utána tudok csak tesztelni h senki ne vegye észre.Azért nem vettem eddig mert ha még nem mutatta volna ki akkor nega lett volna és megnyugottam volna , pedig lehet h mégis terhes vagyok.de jöv hét után meg már tutira kimutatja.És ha baj van ezek szerint muszáj lesz anyuéknak elmondani.1hét mulva jelentkezem az eredménnyel:) remélhetõleg semmi gondo, de akkor is köszi a tájékoztatást.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget mindenkinek.
Egy: 4hetesen a peteszákot már látják, ha hüvelyi UHt csinálnak. Babát még nem. Kettõ: védekezés ide védekezés oda nincs ingyenes ab. akkor van ingyenes terhességmegszakítás ha azt eü okok indokolják. Ez egy kényelmi beavatkozás, fizetni kell érte. Szociális helyzet alapján lehet mérséklést kapni, de ezt nem te döntöd el.
A kérdező hozzászólása: A rosszullét is meg minden?
Igen, a rosszullétek is. Nálam, ugy emlékszem 2 hét után kezdõdtek és tartottak 3 hónapig :-(. Két hetes terhes voltam, tuti!
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
A kérdező hozzászólása: ha terhes vagyok akkor 1, 5 hete.(a tényleges megtermékenyítéstõl számolva.)Fáj a hasam de inkább az idegességtõl.Nagyon nem hiányzik most 1 terhesség.Kihagytam 1 tablettát a menstruáció elött másfél héttel.de akkor már nincs peteérés ha jól értettem.
Na akkor most mikor kéne megjönnie? Nõi ciklus: ciklus elsõ napja a menzi elsõ napja, 14.nap PÉ, 21.nap beágyazódás ha volt megtermékenyülés, 28.nap menzi kezdete ha nem volt beágyazódás. Szóval merre jársz, hányadik napon. A 21.nap elõtt nem igazán van mit érezni. Ekkor már 3hetes terhes vagy. Kedves 3.válaszoló te hogy érezhettél terhességi tüneteket PÉkor? Csoda kismama voltál aki még nem is terhes de már t
mert szerintem ha a menzi napján mentél is orvoshoz akkor is azt írták a leletedre grv:4 nem pedig 2. Amúgy meg ha már rég meg kellett volna jönnie a menzinek kedves kérdezõ, akkor miért nem csinálsz egy tesztet vagy mész el nõgyógyászhoz, aki bizosra mondja, hogy mi bajod.
A kérdező hozzászólása: Szóval 15.-én elfelejtettem a tablettát.A 12 órából kicsúsztam.de pótoltam másnap, aztán szedtem rendesen.Most szombaton kellet volna megjönnie, de nem tartottam szünetet mert kevesebb mint 7 bogyó volt a levélben.16. és 18. voltma együtt a barátommal, de nem ment el belém.köv szerdán viszont igen, de csüt. járt le az 1 hét amikor plusz védekezés kellett volna.szóval Szerdától számítva holnap lennék 1 hete terhes, 16., 18.-tól számolva majdnem 2 hete.és tetsztet készülök venni, csak nem tudom hogy lehet e már.
Nem kislány ez nem így megy, hogy az együtléttõl ketyeg az óra, de linkeltem is, ha jól számoltam te jún27. menziztél utóljára vagyis 4HETES2NAPOS terhes vagy, DE júl11én volt peteérésed, akkor még védett a tabi, azt nem tudom, hogy ha nem szeded a bogót megérik e a petesejt és kilökõdik e, ezért persze van némi sansz rá, vagy 12óra után teljesen elmúlik a védettsége a tabinak, mindenesetre az is fura, hogy tovább szedted, mikor kelett volna az utolsót bevenni? Pénteken? Mert ezért is lehet pre menzi tüneted. Amúgy ha érdekel, mert nem akarsz anyuka lenni akkor látogass meg terhességgel foglalkozó oldalakat, hogy elméletben legyen róla fogalmad mi fán is terem. Amúgy a gyakorlatban: az elsõ babámmal menzi elõtti nap éreztem, hogy valami nem okés, aztán nem jött meg. Addig semmi tünet nem volt, pedig ismerem a testem, a naptármódszert biztonsággal alkalmaztuk, akartuk a babát. Én megúsztam a rosszulléteket, mindent, csak fáradékonyabb lettem, ennyi. 4hetesen egy nagy paca a baba, ennyi volt a kicsi annyi késénél, mint ahol te jársz. Két héttel késõbb 6hetesen már szívverése van. Most 5hétig a teszt sem mutatta ki, tünetem a 20.hétre lett.... Na megyek babát altattni. Te meg reggel csinálj tesztet vagy menj nõdokihoz.
jav 18hetes vagyok:D 2hét és megint látjuk a törpét:D
A kérdező hozzászólása: holnap elmegyek dokihoz.Egyébként ultrahangon látszana már?vagy ha az nem is de az h minden oké?és igaz az hogy ha fogamzásgátló mellett esek teherbe akkor ingyenes az abortusz?
A kérdező hozzászólása: visszatértem.csináltam tesztet is , bár nem éppen reggel.A dobozon az volt h a nap bármely szakában alkalmazható.Negatív lett.de a másikat megcsinálom holnap reggel.Azért mostmár megnyugodtam.

Hanyadik héttől jelentkeznek a terhességi tünetek? 2 hét után már lehetséges? Mik lennének azok? 17/L

Legjobb válasz: 2 hetes terhesség nincsen. Illetve a körül ágyazódik be. A tüneteket 3-4 hét múlva érezheted leghamarabb. 34hkm

2 hetes terhesség nincsen. Illetve a körül ágyazódik be. A tüneteket 3-4 hét múlva érezheted leghamarabb. 34hkm
Ha lesznek tüneteid. Nekem nem voltak. Ha eltelt az aktus után 10-14 nap akkor csinálj reggeli elsõ vizeletbõl egy tesztet. Ez a tuti nem a tünetek figyelgetése.
Nekem a hatodik terhességi héten (két hetes menzesz késés után) jött az elsõ tünet. Hányingerem volt. Bár az elmaradt menzesz környékén eléggé görcsöltem.
nekem a beágyazódás körül kezdett feszülni a mellem (messze volt még a nemvárt) és kicsit fáradékonyabb voltam de ahogy látod, mindenkinek más...
úgy látom itt egy nem kívánt terhességrõl lenne szó,
Aktus után 2 héttel már lehetséges hogy van tünet, mondom ezt úgy hogy nekem annyi volt az elsõ tünetem hogy nem jött meg, a második meg az volt amikor elkezdett nõni a hasam (mákos vagyok).
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat! Hát nem biztos, hogy terhes lennék ezért tettem fel a kérdést mert az aktus után már eltelt 2 hét, de viszont a menstruációmnak még nem kell megjönnie! Hát apróbb tüneteket észleltem, de szerintem ez a stressz miatt is lehet! Ha nem jön meg a menstruációm akkor mindenféle képen tesztelek egyet!:)

Normális a viszonylag bőnek tekinthető vérzés a terhesség első 2 hónapja alatt?

7 hetes terhesség alatt,hirtelen történ? vérzés volt,alhasi fájdalom nélkül.Azóta volt vizsgálat,a magzat megvan,és jól van,de pihennie kell a kismamának.

Legjobb válasz: Nem! Általában semmiféle vérzés nem nevezhetõ "normálisnak" a terhesség alatt. A terhesség során max. pecsételõ, barnás vérzés lehet, az is fõként a menstruációs ciklus várható idejében. Azonnal menj orvoshoz!!! Lehet, hogy gyógyszerekre van szükséged, de az is lehet, hogy szigorúan pihenned kell, és ne idegeskedj, ne állj sokat.

Nem! Általában semmiféle vérzés nem nevezhetõ "normálisnak" a terhesség alatt. A terhesség során max. pecsételõ, barnás vérzés lehet, az is fõként a menstruációs ciklus várható idejében. Azonnal menj orvoshoz!!! Lehet, hogy gyógyszerekre van szükséged, de az is lehet, hogy szigorúan pihenned kell, és ne idegeskedj, ne állj sokat.
Most látom, hogy volt orvosnál. Hála Istennek megvan a baba. Lehet oka a vérzésnek a magzat nem megfelelõ beágyazódása, vagy egyfajta hormon hiány - úgy tudom. Nálunk pihenés, és vas tabletta volt a terápia része. Olyan is volt, hogy mindezt egy nagy idegesség, érzelmi trauma váltotta ki. Az elsõ három hónapban fokozottan óvatosnak kell lenni. Nálunk egészséges baba született.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aggódom, hogy megmaradjon a baba..amint új információm van, írok. Köszönöm a választ!

Hogyan zajlik a terhesség megszakítás 2 hét elteltével? [Folyt. Lent]

Hallottam valami injekcióról, ami megszakítja a terhességet, de hogyan is zajlik egy megszakítás azt szeretném megtudni.

Legjobb válasz: Szerintem abortusszal fejezik be a legtödd nemkívánt terhességet. Nekem missedem volt ami ugyanaz, de akik terhességmegszakításon voltak egyenértékü betegek voltak velem. Ha úgy gondolod, hogy elveteted akor menj mielõbb orvoshoz. Ott majd elinditanak, merre kell menned.Ha befekszel a kórházba reggel délelõtt folyamán megcsinálják altatásban , majd az ágyadban ébredsz. Kicsit vérzelés ha minden jó akkor ebéd után mehetsz is haza.Ha viszont elsõ terhességed akkor elõtte való este fekszel be , mivel éjszaka tágítanak. A kórházi dolgozók sem fognak csúnya szemmel nézni rád, mint amit majd itt fognak írogatni rémisztgetés céljából. Ez a rendesen védekezõ nõknék is bármikor elõfordulhat csak ezt senki sem fogja fel . Senki megalázó véleményére ne adj, mivel te tudod, hogy miért nem tudod vállalni a babát. Fogsz kapni hideget meleget, de azokra ne is reagálj, mert erre a kérdésre nagyon tudnak ugrani. Remélem tudtam segíteni.

Szia! Mármint a nemvárt napjától 2 hét elteltével?Ha igen, akkor jelenleg ugy 6 hetes lehetsz.Ezt is mûvi beavatkozással csinálják, egy 10-15 perces mûtét, altatnak közben.Reggel bemész, du. már ált. haza is engednek.Nem fáj, igaz nekem missed-em volt, de nem fájt.Csak lelkileg, de nagyon.Legyen melletted valaki mikor vissza visznek a szobába.Nem jó utána egyedül. Sok erõt kívánok, és igazad van, senki nem lát bele a kérdezõ életébe, igy nincs jogunk itélkezni. 12 hetes km
Szia! Nálunk még nincs injekciós módszer, csak a kaparás. (Rettenetes szó, de az orvosom is ezt használta) Injekciós cuccot max. a méhen kívüli terhesek kapnak, hogy biztosan elölje a készülõdõ embriót. Ezt is ritka esetben, a mûtét elkerülése miatt választják (ne kelljen kivenni a petevezetéket). Nekem az volt, ilyen szert kaptam. De ez sem a legjobb, mert kemoterápiás szer, mi most kb. fél évig nem is gondolhatunk gyerekre. Az abortusz gyorsabb, olcsóbb, egyszerûbb. Ez megvan kb. 1 nap alatt, míg az injekciókúra min. 10 napot, mellékhatásokat, kórházi bennfekvést jelent. Egyébként meg senkinek sincs joga ítélkezni, fõleg nem egy kérdés alapján. A te életed, döntésed, ha már így döntöttél, biztosan nem úri jó kedvedben teszed. Fel a fejjel, lesz ez még így se! :)
Szerintem abortusszal fejezik be a legtödd nemkívánt terhességet. Nekem missedem volt ami ugyanaz, de akik terhességmegszakításon voltak egyenértékü betegek voltak velem. Ha úgy gondolod, hogy elveteted akor menj mielõbb orvoshoz. Ott majd elinditanak, merre kell menned.Ha befekszel a kórházba reggel délelõtt folyamán megcsinálják altatásban , majd az ágyadban ébredsz. Kicsit vérzelés ha minden jó akkor ebéd után mehetsz is haza.Ha viszont elsõ terhességed akkor elõtte való este fekszel be , mivel éjszaka tágítanak. A kórházi dolgozók sem fognak csúnya szemmel nézni rád, mint amit majd itt fognak írogatni rémisztgetés céljából. Ez a rendesen védekezõ nõknék is bármikor elõfordulhat csak ezt senki sem fogja fel . Senki megalázó véleményére ne adj, mivel te tudod, hogy miért nem tudod vállalni a babát. Fogsz kapni hideget meleget, de azokra ne is reagálj, mert erre a kérdésre nagyon tudnak ugrani. Remélem tudtam segíteni.
Szerintem arra az injekcióra gondolsz amirõl én úgy tudom szülés megindításra használatos, hogy legyenek fájásaid.Terhesség megszakítást abortusszal csinálják.
Akkor szerinted hova írja, a számítástechnikához? A többi nõnek ettõl nem lesz semmi baja, ez nem egy zárt kismamaizé fúrum... Bocs az OFFért...
Az állatoknál hallottam magzatelhajtó injekciót. Ja, mi több, mint 6 éve várjuk, hogy kisbabánk legyen.
Ezért a kérdésért itt, ebben a topicban elevenen meg fognak nyúzni. Csak szólok, nem ítélkezem. Ide reménykedõ, babát váró nõk szoktak jönni, és érthetõ módon érzékenyek az abortuszra.
Már rég nem "kaparnak", hanem vákumoznak.
itt is kérdezhetsz, itt orvos válaszol pár napon belül, http://www.webbeteg.hu, ez is anoním csak regisztrálni kell. nekem missed ab volt, 10-11 hetes lehettem, azt le tudom írni hogy történt: felhelyeztek tágító pálcikákat a méhszájhoz, hogy jól kitáguljon a méh, ez erõs menstruációs görcsöket okozott, 7 óra után elmúlt a görcs, mert rendesen kitágultam, majd 24 órával késõbb 15 perces mûtét volt, ahol altattak, és vákuummal távolították el az elhalt magzatot. ez egy igen kíméletes mód a méhedre nézve. után 4-6 héttel várható az elsõ menstruáció, 6 hétig nem lehetett szexelni, nem volt szabad ülõfürdõt venni csak zuhanyozni.
Szia! Egy rokonomnak is ilyen injekcióval szakították meg a terhességet. Reggel bement a kórházba, délután mehetett haza. Én voltam bent nála, mert azt hittem tovább marad. Azt mondta megkapta az injekciót utána olyan volt mint amikor meg jön, kicsit erõsebb talán. Azt mondta fizikailag nem viselte meg nagyon, lelkileg annál inkább, mert õ szerette volna a babát, csak a párja nem és akkor még pici volt a kislányuk. Azt is mondta, hogy utoljára csinált ilyet, ha még egyszer besikerül egy baba azt meg fogja tartani akármit mondhat a párja. Így is lett, rá majdnem két évre teherbe esett és meg is szülte a babát, õ lett a keresztfiam :) Azóta is ugyan úgy védekeznek mint eddig, már õ sem akar harmadik babát, de ha összejönne nem vetetné el. Hát reméljük nem sikerül be nekik... Mondjuk ennyi erõvel most is elõfordulhat, mert mind háromnál védekeztek, még az elsõ gyereknél is, mégis összejött. Fogékony...:D
Ha nem tudod, melyik kategóriába illõ a kérdésed, akkor nézz a lap bal alján található választékra! Vedd a fáradtságot és válaszd ki a megfelelõ kategóriát! Hamarosan törölni fogják a topikot, éppen ezért!
Ez az injekciós cucc nem új, szeintem már több mint húsz éve így vetette el az egyik ismerõsõm a babáját. De azt hallottam egyáltalán nem megbízható. Mert vagy reagál rá a szervezeted vagy nem. Nem tudom pontosan mi az, azt hiszem valami ellenanyag amit a szervezet termel a baba ellen, akit idegen testként érzékel. Bocs nem tudok többet.
Sajnálom, hogy ilyen igazságtalan az élet! Aki szeretne, annak éveket kell rá várni, aki meg nem, az az elsõ adandó alkalommal teherbe esik.
A kérdező hozzászólása: Teszt szerint 1 hét után lehet, megcsináltam s nem jó hírt kaptam, azért kérdeztem, mert nem tudom mi a teendõ, hogy ilyenkor hogy lehet ezt leállítani, megszakítani. Orvoshoz természetesen menni fogok, amint csak tudok!!!
Elõzõ vagyok. Legkorábban csak 4 hetesen tudhatod meg, hogy egyáltalán babát vársz, elõtte semmiképp sem.
2 hetes nem lehetsz, mert akkor még nem is volt meg a megtermékenyítés, vagy maximum most zajlik. A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják. Furi, de így van. Tehát a peteérés/megtermékenyítés idején 2 hetes vagy, az elmaradt mensi idején pedig már 4 hetes terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: és köszönöm a megértõ válaszokat eddig. :( :)
A kérdező hozzászólása: nem 6 hetes vagyok, hanem 2 hetes. és pont ezért kérdem, hogy zajlik ilyenkor, ilyen "frissen" .
A kérdező hozzászólása: Nem tudtam hova kéne írnom, tudom, hogy fogom kapni a hideget, de remélem kapok választ is rá. Ítélkezni meg lehet, bár nem célszerû ha nem láthat az ember a dolgok mögé, hogy mit és miért.
Egy bizonyos idõ elteltével úgy fogod érezni magad lelkileg mintha meghalt volna egy részed.Nem ismerem a körülményeket de egy gyerek az áldás bámikor jön az nem lehet rossz mert..nah mindegy különben saját tapasztalat. Egy nap és túl vagy rajta, nõgyógyász-családvédelmis-idõpont-kaparás igy megy. kapsz nyugtatót tágitót és altatnak egy órára kb és kész is.

Szerintetek menyi az a korkülönbség amly ideálisnak mondható 2 gyerek között? Több gyermekes anyukák hogy bírtátok a terhességet? A "nagy" mellett?

Legjobb válasz: Nálunk a nagy és a középsõ között 2 év 4 hónap van. A középsõ és a pocaklakó között 2 év pár nap lesz (4-én volt 2 éves). Nálunk bejött, nincs semmi különös gond velük. Szerintem ez nagyban nevelés kérdése is. Hogy van felkészítve a kistesóra, meg idõközben megpróbálni okosan kezelni a helyzetet. Hogy hogy bírjuk a meleget? Pffff ne is kérdezd. A délelõtti 'hûvösbe' viszem ki õket, inkább még reggelnek mondható. Aztán egész nap bent vagyunk. Néha nyûgösek, nem jó nekik semmi, de ezzel én is így vagyok. Estefele ma ki se mentünk, hiszen még nagyon meleg volt, késõbb meg már sok a szúnyog, meg nagyon el leszünk maradva az esti rituval, ma meg apa szolgálatba van. Én amit mára terveztem...... semmi nem lett belõle. A ventilátort hurcolászom magammal, hol a szobába, hol pedig fõzéshez. Hát kb ennyi jutott eszembe. 4 éves kiscsaj, 2 éves kissrác, 38 hetes pocakcsajszi anyukájuk

Nálunk a nagy és a középsõ között 2 év 4 hónap van. A középsõ és a pocaklakó között 2 év pár nap lesz (4-én volt 2 éves). Nálunk bejött, nincs semmi különös gond velük. Szerintem ez nagyban nevelés kérdése is. Hogy van felkészítve a kistesóra, meg idõközben megpróbálni okosan kezelni a helyzetet. Hogy hogy bírjuk a meleget? Pffff ne is kérdezd. A délelõtti 'hûvösbe' viszem ki õket, inkább még reggelnek mondható. Aztán egész nap bent vagyunk. Néha nyûgösek, nem jó nekik semmi, de ezzel én is így vagyok. Estefele ma ki se mentünk, hiszen még nagyon meleg volt, késõbb meg már sok a szúnyog, meg nagyon el leszünk maradva az esti rituval, ma meg apa szolgálatba van. Én amit mára terveztem...... semmi nem lett belõle. A ventilátort hurcolászom magammal, hol a szobába, hol pedig fõzéshez. Hát kb ennyi jutott eszembe. 4 éves kiscsaj, 2 éves kissrác, 38 hetes pocakcsajszi anyukájuk
23:13-as vagyok. bocs, elnéztem a kérdést, a nagy mellett helyett nagy meleget olvastam. Tehát én már megbuggyantam :) ))DD
Szia. Én is arra szavazok hogy a nagy már oviba járjon amikor megszületik a kicsi. 2 dolog miatt gondolom így: amíg a nagy oviba van, a kicsivel tudsz foglalkozni, másik pedig hogy anyagilag is jobban jösz ki, mert a 2 gyerek között vissza tudsz menni dolgozni és több lesz a gyed. (vagyis nekem ez van)
mi eredetileg úgy szerettük volna hogy a nagy hároméves legyen amikor születik a tesó és mivel a nemrég elvesztett baba miatt várnunk kell igy is lesz ha jönni akar január körül ha nem késõbb

Mennyire pontosan lehet megállapítani a baba korát UH-val? Pl: ha valakinek megvolt a terhesség első 2 hónapjában és utána vette észre valaki h terhes akkor hány hét különbséggel lehet megállapítani a terhesség korát?

Hány hetet tévedhet a UH? köszi

Legjobb válasz: Többnyire 10-15 napot tud "késni". Nálam mikor mérik a fejkörfogatot pl. akkor mindig kidobja a gép, hogy +/- 10-15 nap.

Többnyire 10-15 napot tud "késni". Nálam mikor mérik a fejkörfogatot pl. akkor mindig kidobja a gép, hogy +/- 10-15 nap.
Én úgy tudom, hogy a terhesség elején, mivel még többnyire azonosan fejlönek a babák, majdnem napra pontosan is meg tudják mondani a korát. Pl: mikor én voltam, a doki pontosan rávágta, hogy 6 hetes és kb 4 napos. De a baba úgyis maga dönti majd el, hogy pontosan mikor is érkezik..:-)
Az ultrahanggal szerintem pontosan meg tudják állapitani a baba korát, mivel egyformán nõnek, és ebbõl tutira lehet következtetni. 21 hetes kismama

Feltetelezheto a terhesseg, ha 2 negativ tesztem volt?

26 eves lany vagyok, par kapcsolatban elek 2.5 eve. Azota minden eggyes alkalomkol vedekeztunk ovszerrel, mivel nem szedek tabletat. 2 honapja a menstruaciom vhogy nem a normal, 1 honapban csak par csepnyi, mi kb 3-4 napig tartot, 2 honapban ugyszinten, 3 napig. Csinaltam 2 terhessegi tesztet, mind a ketto negativ lett. Voltam orvoshoz, vett vert, majd vizeletet elkuldte terhessegi teszt kivizsgalasara. Viszont azota mar alakulgat 1 kis poci a koldokom allat. Ruha alat nem latszik, viszont ha nezem magam felulrol, latok 1 felgomb szeruseget a mehemnel, ugy szinten mintha a melleim megnottek volna. Rosszul nem vagyok, csak itt ott elkap a rosszullet napkozben, visoznt kivanos vagyok mostansag edessegre. Alhas tajekan mintha mindjart megjon erzes mar vagy 2 hete. Szedules napkozben, majd almossag, mi nem val ram. Nagyon energikus vagyok egyebkent. Nemtudok mire gondolni, a leleteim majd csak e heten vmikor lesznek meg, majd fel kell hivnom a rendelot. Lehetseges lenne h meg is terhes vagyok 2 negativ teszt mellet, vagy lehetnek masok az okok a puffadasra etkezes utan, kigombojodot meh-re?

Legjobb válasz: a tesztbõl mindig 2-t végezz, mert hallottam már olyat, h az egyik hibás volt vagy 10000-bõl 1 tévedhet

a tesztbõl mindig 2-t végezz, mert hallottam már olyat, h az egyik hibás volt vagy 10000-bõl 1 tévedhet
A negativ teszt lehet tévedés, ez csak tájékoztató dolog, nem 100%. Mikor voltál orvosnál - mert a terhességi vizsgálat max. másnapig tart - nem értem, hogy hogy tarthat nálas hosszabb ideig. Elöször hivd fel az orvost, ha nem tud semmit még, akkor keress meg egy másikat. A tüneteid lehetnek terhességtöl (nem mindenki van rosszul a terhesség elején), de hasad még nem lehet a max. 2. hónapo terhességtöl - általában csak a 4.-5. hónapban kezd látszani. Viszont más is okozhat hasonló tüneteket, ezért is meg kellene sürgetni az orvost.
A kérdező hozzászólása: Az h sokaig tart nalam az orvosi teszt, az azert van h nem elek Magyarorszagon. Angliaban vagyok mar 6 eve, es itt az orvosok mashogyan vizsgalnak mint otthon. Tudom nagyon jol h lehet mastol is a tunet, azert is vagyok megijedve. Nem mondtam azt sem, h mar latszik a hasam, nem azt mondtam h latszik, h mindenki azt mondja h terhes vagyok. Azt csak en latom, h a mehem kicsit kivan dudorodva, mint normal. Utolso menzeszem mi normal volt az augusztus 17en volt.
A kérdező hozzászólása: jaj, es amugy multhet penteken voltam az orvosnal, mikor elvoltak kuldve a leleteim.
Érdekes eset, de mindenképp kíváncsi vagyok az orvosi eredményekhez. Amúgy nekem elsõ babámmal már 10 hetesen nem jöttek rám a nadrágjaim. Nem mondom, hogy azért mert nõtt a hasam, hisz ilyenkor inkább fel vagyunk puffadva, de én már 3 hónaposan nem tudtam letagadni, hogy terhes vagyok, pedig nem vagyok egy nagyon vékony alkat. Az egyik munkatársam vékony volt, de 3 hónaposan volt akkora hasa mint másnak 5-6 hónaposan, úgyhogy szerintem ez egyénenként változó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!