Találatok a következő kifejezésre: A terhességet számolják (58 db)

Hogy számolják a terhességi heteket?

Legjobb válasz: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html A terhességi heteket mindig az utolsó havi vérzés elsõ napjához számolják.

http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html A terhességi heteket mindig az utolsó havi vérzés elsõ napjához számolják.
Az utolsó rendes menstruáció elsõ napjától. Tehát 2 hetes vagy amikor megfogan a pici (28 napos cikl. esetén), 4 hetes vagy amikor nem jön meg a köv. menzesz. És így tovább egészen a 40. hétig.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat És még az érdekelne, hogy 7 vagy 5nappal számolják?
7-tel, mivel 1 hét 7 nap!

Hogyan szamoljak a terhesseg idejet es a magzat korat? Hogyhogy az nem ugyanannyi?

Most hallottam eloszor arrol, hogy a tehesseg es a magzat kora nem ugyanannyi. Szoval valaki X hetes terhes akkor a magzat nem X hetes, hanem attol eltero? Ez hogy lehet? Letezik mondjuk 12 hetes terhes es 10 hetes magzat? Ahhoz mikor kellett szexelni?

Legjobb válasz: Tehat a terhesseget Az utolso mensi elo napjatol szamitjak 40 hetre, es kb ha ciklus kozepen van peteeres, tehat akkor fogan meg a baba, 28 napos ciklus eseten 2 het. Tehat igen ha te 12 hetes tehes vagy akkor a magzat csak 10 hetes, mert igazabol a terhesseg elso 2 heteben nem is vagy terhes, csak ezt igy szamoljak. Remelem ertheto volt :) Szep napot!

Tehat a terhesseget Az utolso mensi elo napjatol szamitjak 40 hetre, es kb ha ciklus kozepen van peteeres, tehat akkor fogan meg a baba, 28 napos ciklus eseten 2 het. Tehat igen ha te 12 hetes tehes vagy akkor a magzat csak 10 hetes, mert igazabol a terhesseg elso 2 heteben nem is vagy terhes, csak ezt igy szamoljak. Remelem ertheto volt :) Szep napot!
Én észre se vettem hogy módosította a szülési dátumot a dokim. Valószínû azért, mert az utolsó mensi napja kedd volt, a fogantatásé (genetikai UH szerint) meg szerda, így pont 1 nappal késõbbre vagyok kiírva. Mellékesen én feljegyeztem a szeretkezéseket és tényleg, a genetikai alapján kijött dátum lehetséges. Még nem szültem meg, jövõ hét szerdára vagyok kiírva.
Az elso a legpontosabb. A babak spontan megindulasabol erre nem lehet igazabol kovetkeztetni, mert 38-42 het kozott barmikor johetnek, illetve altalaban akkor indul meg a szules magatol, ezt soha sem lehet pontosan megjosolni. De mondjuk egyes vizsgalatok idopontja miatt nagyon jo, ha pontosan be van love a terhessegi kor, mert az elso csoportban levo orvosok tobbsege azt is mondja, hogy azert sikerul sok afp vizsgalat rosszul, mert rosszul van meghatarozva a terhessegi kor es emiatt rossz idoben vegzik a vizsgalatot, emiatt rosszabb eredmeny szuletik, mint szuletett volna, ha jo idoben vegzik el. (Az egy masik dolog, hogy sok orvos kb semmibe sem veszi az afp-t, mert elegge elavult, vannak mar jobb vizsgalatok.) De egy kismamanak sem hianyzik egy felesleges, rossz afp eredmeny es az amiatti izgulas, esetleg magzatviz mintavetel, amire talan nem is lett volna szukseg, ha pontosan van meghatarozva a terhessegi kor es nem 1-2 hettel kesobb/korabban veszik le a vert hozza. Szoval igen, szerintem lenne jelentosege tobb szempontbol is az egyseges rendszer bevezetesenek.
A kérdező hozzászólása: 12:43 Es a 3 modszer kozul melyik volt pontosabb, az kiderult?
Nem az utolsonak szantam, hanem az utolso elotti kommenthez akartam hozzafuzni.
Utolsonak: sok helyen igy csinaljak, de a legtobb helyen meg mindig nem. En pl kulfoldon vartam mindket babat es ott ez volt az alap, a mensi alapjan szamitott terhessegi kort csak addig vettek figyelembe, amig el nem keszult a 12 hetes uh, ott pontositottak a szules varhato datumat a baba merete alapjan (nekem sem kozepidoben volt peteeres es napra pontosan belottek ezt). Viszont a masodik terhesseg alatt forumoztam magyar kismamakkal, kb 30-an voltak. Es 3 fele modszer volt a magyar orvosoknal: - egy reszuk modositotta a 12 hetes uh alapjan, ahogy nalam is - masik reszuket egyaltalan nem erdekelte, hiaba tert el a baba merete, maradt a mensi szerinti kor - harmadik reszuk meg az egesz terhesseg alatt modositgatta ossze-vissza, volt, akinek meg 36 hetesen is atirtak a varhato szuletesi datumat csupan azert, mert nagynak tunt a baba a 36 hetes uh-n. Ez csak azert volt ciki, mert hiaba tudta az anyuka napra pontosan a baba fogantatasi datumat es a terhessege pontos korat, az orvosat nem erdekelte, 38 hetesen 40 hetesnek titulalta, korhazba fektette, 1 heten at probalta meginditani a szulest, az anyuka az utolso ket napban mar vegig vajudott, de a baba nem indult meg, a mehszaj nem akart nyilni. Nyilvan azert, mert meg akkor valojaban 39 hetes volt, szoval lett volna meg ideje, a termeszet meg nem azt akarta amit a doki. Addig szulesztettek az anyukat, mig a sok oxytocin hatasara a baba belekakilt a magzatvizbe es csaszarozni kellett. Hat ilyen is van. Csak azert irtam le, mert nekem nagyon furcsa, hogy mindenki profi, hozzaerto szulesznek tartja magat, elvileg folyamatosan frissitik a tudasukat mindenfele tovabbkepzesen, a kismamaktol zokszo nelkul veszik el a tudasukert kapot 8-10 ezreket egy vizsgalatert es akar ennek a tizszereset a szulesert, de addig meg nem jutottak el, hogy egy komoly tanulmanyokra alapozott es mashol mar evek ota alkalmazott modszert egysegesen bevezessenek es alkalmazzanak.
Kedves utolsó, bocs, de számomra nem világos, miért is nem értesz egyet azzal, amit ide leírtunk, hiszen ugyanazt írtad le:S A 13. hétig NEKED is utolsó mensi alapján számoltak, TE IS annyi idõs terhes voltál, amennyit a mensi alapján néztek. Az, hogy késõbb korrigálnak nem változtat a bevett rendszeren! És a baba kora MINDIG kevesebb, mint amennyi a terhesség kora, még akkor is, ha korrigálnak, ugyanis az uh gépek is úgy vannak beállítva, hogy a magzat kora azonos legyen a terhességi korral. Tehát az uh-s méretek alapján 12 hetes magzat a valóságban 10 hetes. Ahogy egy 4 hetes magzat is valójában csak 2 hetes. Ez a korrigálástól független, csak gépi beállítás.
Bocs, de én nem értek egyet a leírtakkal. Nekem az utolsó menstruációm 2010.december 14-én volt. A tüszõrepedésem 2011.01.03-án, tehát nem a szokásos 14 napra, hanem 21 napra. A terhességemet a 13.hétig a dec.14-hez nézték, akkor viszont a genetikai ultrahangon megállapították, hogy a magzat a méretei alapján 12 hetes. Tehát hiába tudtam én, hogy egy héttel "fiatalabb" terhes vagyok, a pontos idõt csak ekkor állították be. A magzat méreteit is a terhesség idejéhez igazítják, nem létezik két különbözõ hét, ha a magzat úgy fejlõdik ahogyan kell (se nem jobban, se nem rosszabbul), akkor az õ kora megegyezik a terhesség korával. Az viszont igaz, hogy a 12.hét az az idõ, amikor a legjobban be tudják lõni a pontos korát, mert utána sokat változhat. Nekem most a 17.héten napra pontosan annyi hetes és napos volt a méretei alapján, mint amennyi a terhességem, a késõi tüszõrepedés figyelembevételével.
Az elsõ válaszhoz csatlakozom, annyit tennék csak hozzá, hogy azért így számolnak, mert az utolsó menstruációt biztosan lehet tudni, hogy mikor volt, míg a peteérés bizonytalan, hiszen a ciklus bármelyik napján lehet peteérés. Igaz, sokkal kisebb esélye van a ciklus nem termékeny napjain, de azért esély van. Így minden kismama már a megtermékenyülés elõtt kb. két hetes terhes:)
A kérdező hozzászólása: Igen az. Koszonom.
hát nemis fogják megváltoztatni az idöpontot azértvan az idöpontok között a kb 2 hét eltérés ritka mikor pontos vagy menstuácio elött 2hét vagy után 2 hét a baba kora a terhességtöl de ezt goggle-ben is meglehet találni mert a a terhességem kora nem egyezett hisz akkora mikora esett azon a héten nem szekszeltam de elmagyarásztáknagyonsokan és utána jártam igy nemtuggyák pontosan megmondani a baba korát hisz 2 hegyforma terhesség nem nagyon van ezzel 3-om orvosnál jártam

Elmaradt menzitöl számolják a terhességet? akkor én most mennyi idös vagyok?

azért kérdezem mert 10.-én kellett volna megjönnie..voltam dokinál a héten..látta is csak még kicsi de a papirt nem adott.azt mondta menjek vissza jövöhéten hétfön.már 13-án volt utoljára.akkor ha jövöhéten már kapok papairt a dokitol hogy el tudjak menni táppénzre?mert a munkám nem könnyü.és sokat kell emelnem..elöre köszönöm a válaszokat..és még egy kérdés.:hétfön már láthato lesz hogy dobog a szive?irjatok minél elöbb

Legjobb válasz: Szia! Az utolsó mensi elsõ napjától számolják a terhességet, nem az elmaradttól. Szerintem hétfõn még csak petezsákot lehet majd látni (nekem a 6. héten még csak az látszott), de a doki arra már adott nekem papírt, amivel a védõnõhöz mehettem a kiskönyvért. Vigyázz magatokra! Boldog babavárást!

Szia! Az utolsó mensi elsõ napjától számolják a terhességet, nem az elmaradttól. Szerintem hétfõn még csak petezsákot lehet majd látni (nekem a 6. héten még csak az látszott), de a doki arra már adott nekem papírt, amivel a védõnõhöz mehettem a kiskönyvért. Vigyázz magatokra! Boldog babavárást!
Van egy pár szüléskalkulátor a neten, ami azt is megmondja, hogy most a terhesség hányadik hetében jársz. Az egyik linket kimásoltam, írd be az utolsó mensid elsõ napját, onnan számolják a terhességet (NEM a kimaradt mensitõl!). Szívhang a hetedik, nyolcadik héttõl van, szerintem akkor érdemes menned dr.hoz. http://www.babaszoba.hu/topics/9month?BXID=E4304C48-C80C87F4- A9090EFB-CA22C6F0
hogy irjátok ezt a kékbetüset hogy rálehet menni a honlapra rögtön?

A terhességet miért az utsó mensi 1. napjától számolják? Ha én tudom, hogy mikor voltunk együttt és csak akkor volt lehetséges baba, akkor is onnan számolják, a, mensitől?

Mikor együtt voltam a párommal úúúgy,rá 3 napra megjött.Csináltam azért tesztet,sz együttlét után 23 nappal.Negatív lett.Id?ben csináltam,,v tényleg nem lehet baba,ha 3 napra rá megjött?

Legjobb válasz: Mindig az utolsó mensestõl számolják,mert nem tudhatod pontosan,mikor történt a megtermékenyülés.A megtermékenyülés és az együttlét nem feltétlenül azonos,gyakran eltelik egy két nap is.23 nap múlva már szerintem ki kellett volna mutassa a teszt,pláne h meg is jött.Szóval szerintem nem vagy terhes,de biztosat csak orvos mond.

Mindig az utolsó mensestõl számolják, mert nem tudhatod pontosan, mikor történt a megtermékenyülés.A megtermékenyülés és az együttlét nem feltétlenül azonos, gyakran eltelik egy két nap is.23 nap múlva már szerintem ki kellett volna mutassa a teszt, pláne h meg is jött.Szóval szerintem nem vagy terhes, de biztosat csak orvos mond.

Mikortol számolják a terhesseg kezdetét?

Azt tudom hogy a magzatnak 5 hetes korában fejlödik ki a szívhangja. de ha a mensi elsö napjátol számoljuk a terheséget akkor ezzel a számolással még csak kb 3 hetes a magzat vagy is szívhang nincs.

Legjobb válasz: Valóban a mensitõl számolják, vagyis a fogantatáskor máris 2 hetes a baba. Szerintem is furi így. De gondolom azért innen számolják, mert a peteérés napja azért nem mindenkinek fixen a 14 napon van.

Valóban a mensitõl számolják, vagyis a fogantatáskor máris 2 hetes a baba. Szerintem is furi így. De gondolom azért innen számolják, mert a peteérés napja azért nem mindenkinek fixen a 14 napon van.
Nnna nálam bajban lennének a dokik, mert a legutóbbi ciklusom 78, az azt megelõzõ pedig 110 napos volt! Képzeljétek el, ha valamelyiknél teherbe estem volna, akkor hány hetesnek számoltak volna!!! :) )) Jó-jó, tudom, a kivétel erõsíti a szabályt... Egyébként csak érdekességként írtam, mert valójában mindenbe bele lehetne kötni...

Az alábbi esetben hogy számolják a terhességi hetet?

A ciklus végén lévő ovunál sikerült a megtermékenyítés. Ilyen esetben honnan számolják a terhességi hetet? Ugyanúgy 4-5 hetesnek számít (ciklus első napjától) vagy kevesebbnek? Ez függ a ciklus hosszától is?

Legjobb válasz: Minden esetben az utolso menzesz elso napjatol szamoljak.

Minden esetben az utolso menzesz elso napjatol szamoljak.
Pontosan, mindig az utolsó mensi elsö napjától. Csak akkor nem ha nem volt mensi a közelmúltban. A teesetedben lehetséges, hogy korrigálják de majd csak a 12-ik hét körül. Mond a dokidnak ezt.
mindig mindent az utolsó vérzés alapján mindegy mit mond az ultrahang! persze az is mérvadó, ..
A kérdező hozzászólása: Én ezt értem, de ha normál 28 napos ciklust veszünk figyelembe, akkor ugye normál terhességi hétnek megfelelõen fejlõdik a magzat. Viszont ha a ciklus 3-4. hetében fogan meg (tehát a végén), mert nem normál hosszúságú ciklusról van szó, akkor a magzat nem lesz 6 hetes (ciklus elsõ napjától nézve) korában olyan fejlett, mint ahogy az orvosi könyvben írtak szerint kéne. Szóval, emiatt 2-3 hetet simán "csúszik" a terhességi hét nem?
Nezd, nagyon keves nonek van pontosan 28 napos ciklusa es pont a14. napon peteerese, de ez a protokoll. Valamihez viszonyitani kell es ezert kerik az utso menzesz elso napjat. Mert ezt azert nagyjabol mindenki tudja. Az ovut mar kevesebben. Amugy meg idovel folyamatosan korrigaljak a szules varhato idopontjat, es persze az epp aktualis kort. De amugy neked is egyszerubb, ha ugyanugy szamolod, mint mindenki mas, mert abbol kevesebb a felreertes. Hivatalosan en is 18 hetes es 6 napos vagyok. Mondhatnam azt is, hogy 16 hetes, mert ha az ovut vesszuk, akkor kb annyi lehetek, de amugy meg mindenki mas 18 hetesnek hivja ezt a kort. Vannak vizsgalatok is, amik korhoz vannak kotve es ott is a hivatalos kort kell nezni. Ne adja eg, hogy neked is amniora kelljen menned. Azt csak a 16. hettol lehet elvegezni. Ha elkezdesz kavarni a szamokkal, akkor beleeshetsz abba a hibaba, hogy egy ilyen vizsgalatra tul koran mesz v kesel 2 hetet, ami rgy ilyen vizsgalatnal nagyon nem mindegy, plane, ha varni kell az eredmenyre 2-3-4 hetet. Szerintem ne aggod tul. Hasznald a jol bevalt protokolt, a dokik is ezt hasznaljak es mindenkinek igy egyszerubb
Nekem az elsõ ultrahangon volt egy szûk hét különbség a méretben, pár nappal hosszabbak is a ciklusaim, és az orvos egybõl korrigálta a szülési dátumot, és 5 nappal késõbbi idõpontra tette az utolsó menstruációt is. Azóta azzal számolunk, nagyjából stimmel is a dolog. De szerintem elég ritka lehet, hogy ilyen kis eltérést módosítanak, mert még senkitõl sem hallottam ilyet.
Az utolsó mensi elsõ napjától számolják, de ha az elsõ ultrahangon eltérés van, akkor a doki módosítja a terhességi kort és a szülés várható idõpontját (az uh szerinti korra).

Lombiknál honnan számolják a terhességet?

Az utolsó menzim április 23án volt, a beültetésem május 14én. Ha a hagyományos módszer alapján számolom,akkor 6hetes vagyok, de ha a beültetést?l, akkor meg 3.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ugyan úgy az utolsó mensitõl számolják!

Én úgy tudom, hogy ugyan úgy az utolsó mensitõl számolják!
Az attól függ, hogy hány napos csészi-bébiket ültettek be.
3 napos sejteket kaptam vissza és az utolsó menzesz elsõ napjától számolják.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én is háromnaposan kaptam vissza õket, akkor lehet hogy nekem is így fogják számolni. Jövõ héten csütörtökön megyünk ultrahangra, majd megkérdezem.

Honnan számolják az orvosok a terhesség idejét?

Az utolsó menzeszt?l vagy az elvi beágyazódástól?

Legjobb válasz: Az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják.Holnap leszel 7hetes.Gratula a babához. 11hetes kismama

Az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják.Holnap leszel 7hetes.Gratula a babához. 11hetes kismama
Az utolsó mensi elsõ napjától.

Ha a terhesség alatt táppénzen vagyok, a TGYÁS-t a táppénz összegéből számolják ki?

Legjobb válasz: Az elõzõ évi átlagkereset alapján számolják.

Az elõzõ évi átlagkereset alapján számolják.
Nem. Vagy az elõzõ évi átlagkeresetbõl számolják, vagy ha az igénylést megelõzõ évben 6 hónapot meghaladóan voltál táppénzen, akkor meg a tényleges jövedelembõl.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha most terhes lennék, és rögtön táppénzre mennék veszélyeztetett munkahely miatt, akkor a mostani fizetésemet (jan.1-tõl dolgozom újra, elõtte megszûnt a szerzõdésem)veszik majd a TGYÁS alapjául?Mert ugye ez anyagilag nem mindegy....
Igen, ha van bérezett napod, akkor van tényleges jövedelmed, és az az alapja. De ha nincs 180 bérezett nap, akkor a tgyás maximum 109200 lehet bruttó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.A bérezett nap megvan, jan.1-tõl dolgozom folyamatosan.Akkor az lesz az alap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, most már mindent értek.Akkor nem lesz gond elvileg.

Mikortol szamoljam a terhessegemet? Menzim apr14. volt a menzi elejetol v vegeztevel? Hany hetes vaok? 8-9?

Legjobb válasz: 7 hét és 6 napos vagy a menzi elsõ napjától számolják gratula és szép baba várást 26 hetes km

7 hét és 6 napos vagy a menzi elsõ napjától számolják gratula és szép baba várást 26 hetes km
Az utolsó mensi elsõ napjától számolják a dokik. Tehát 7hetes+6napos vagy! ha jól számolom :-) Persze biztos, hogy nem akkor fogant, hanem kicsit késõbb, de a szülés idõpontját is így számolják(40 hét), mert pontos dátumot csak a jó istenke tud, hogy melyik nap ágyazódott be. :-) gratulálok, és jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: koszi koszi!mar naon vartuk ot a babat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!