Találatok a következő kifejezésre: A terhességet orvosi igazolással (6 db)

A terhességet csak orvosi igazolással lehet a munkáltatónak bejelenteni? Még csak 6 hetes vagyok, és tudom, hogy ki akarnak rúgni. Ha bejelentem és később mutatom be a papírt akkor védett vagyok?

Legjobb válasz: miért akarnak ki rugni határozott szerzõdéed van akkor nem tudok tanácsal szolgálni ha viszont határozatlannal vagy felvéve akor már most kérj a dokitol igazolást aztán irány a házi orvos és õ felvesz tp-re igy biztos nem rughatnak ki legallábis egy ideig még nem sok sikert neked

miért akarnak ki rugni határozott szerzõdéed van akkor nem tudok tanácsal szolgálni ha viszont határozatlannal vagy felvéve akor már most kérj a dokitol igazolást aztán irány a házi orvos és õ felvesz tp-re igy biztos nem rughatnak ki legallábis egy ideig még nem sok sikert neked
Ha kiakarnak rugni annak tuti oka van , és ezekszerint nem a terheséged. Neked az jó, hogy olyan helyen dolgozol ahol nem szeretnek mert a munkád nem jó vagy a személyiséged, vagy mondjuk a cég nem tud fizetni(tönkre ment)? De igen nyugottan bejelentheted, nem fognak kirugni, ha csak nem tönkre ment a cég. De ha ennyire biztos vagy hogy 6 hetes vagy már azért illõ lenne egy dokit felkeresni.
Szerintem meg meg ne említsd hogy terhes vagy ha amúgy is rezeg a léc... ha másért nem a gyed miatt!!! Csak ha már orvosnál voltál, vagy anyagilag mindegy.
Ha van orvosi igazolásod-kiskönyved-akkor nem rughatnak ki, csak ha próbaidõs vagy. Ha nem vagy próbaidõs, akkor védve vagy, és addig dolgozhatsz, amíg akarsz, és a táppénzed is meglesz. Ha megszûnik a cég, akkor sem rúghat ki, majd ha a bíróság kimondta a feloszlatást, de addig munkaviszonyban maradsz és az a 3-4 hónap sem mindegy. Én is így voltam, sokat jártam utána. Gyorsan szerezz orvosi papírt és mond meg a munkáltatódnak, mert ha nem mondod meg, kirughat, és akkor már bánhatod.

Terhességi-gyermekágyi segély? Ha a szülés előtt 28 nappal szeretném igénybe venni akkor milyen orvosi igazolás kell a terhességről, foglalkoztató igazolás mellé még milyen papírok kellenek?

Legjobb válasz: Én is a szülés elõtt igényeltem a TGYÁST. Kell: - terhes kiskönyv - a TB papírod, amiben a jogviszonyok fel vannak tüntetve - személyes iratok - foglalkozató igazolás 2 példányban - nyilatkozat a TGYÁS igényléséhez - pótlap TGYÁS igényléséhez Utóbbi hármat az OEP honlapjáról tudod letölteni. Remélem, tudtam segíteni.

Én is a szülés elõtt igényeltem a TGYÁST. Kell: - terhes kiskönyv - a TB papírod, amiben a jogviszonyok fel vannak tüntetve - személyes iratok - foglalkozató igazolás 2 példányban - nyilatkozat a TGYÁS igényléséhez - pótlap TGYÁS igényléséhez Utóbbi hármat az OEP honlapjáról tudod letölteni. Remélem, tudtam segíteni.

A terhességi-gyermekágyi segély igényléséhez ki adja ki a terhesállományba vételi igazolást? A fogadott nődoki vagy a házi orvos?

Legjobb válasz: A háziorvos adja ki, de kell hozzá a nõgyógyász igazolása a szülés várható idõpontjáról.

A háziorvos adja ki, de kell hozzá a nõgyógyász igazolása a szülés várható idõpontjáról.


A terhesség hanyadik hetéig lehet repülni orvosi igazolás nélkül?

Legjobb válasz: Légitársaságtól függ. Van ahol a 38. hétig, de olyan is, akiknél a 36. hét után már nem.

Légitársaságtól függ. Van ahol a 38. hétig, de olyan is, akiknél a 36. hét után már nem.
Elírtam az elõbb... 36 hét a maximum!! A terhesség 28.hetétõl kell orvosi papír(nyomtatványt kitölteni)hogy repülésre alkalmas állapotban vagy. A 36.héttõl pedig már egyetlen légitársaság sem enged repülni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Mikor adják ki a terhességet igazoló orvosi igazolást? Tényleg csak a 3. hónap után?

Legjobb válasz: ez butaság. nekem a 7. héten már adtak.

ez butaság. nekem a 7. héten már adtak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
Ez tényleg butaság. Nekem is 7 hetesen az elsõ vizsgálatnál ideadták.
Attól függ mihez kell. Ha csak magáról a terhesség tényérõl akarsz igazolást azt abban a pillanatban adják amikor biztos petezsákot, szívpulzálást lát a doki az UH-n. Ha adókedvezményhez, bármi hivatalos okból kéred az igazolást, akkor tényleg csak a betöltött 12 magzati hét után adnak igazolást! Üdv, 3 gyerkõcös, és 32 hetes km.
nekem adtak elõtte is és nem kérdezték meg mire kell.
Igen ám csakhogy a hivatalos okból kért igazolás kicsit más fajta mint a szimpla igazolás.Más a formátuma.Ezért nem adják elöbb ki. Három gyerek után és egy "magzat" után van tapasztalatom az ügyben:) ))

A terhesség 91. napjától tényleg igényelhető orvosi igazolás alapján a családi adókedvezmény?

Legjobb válasz: igen, ha HARMADIK gyerekedet várod .... vagy netán a mégtöbbediket .... Magyar állam hozzáállása .... a 2 gyerek, netán 1, az nem gyerek .... errõl ennyit

igen, ha HARMADIK gyerekedet várod .... vagy netán a mégtöbbediket .... Magyar állam hozzáállása .... a 2 gyerek, netán 1, az nem gyerek .... errõl ennyit
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. A másodikat várom, tehát errõl is lecsúsztunk:( És még csodálkoznak, hogy kevés gyerek születik.
Oké! Eddig igényelhetõ volt egy vagy két gyerek után is! Ugylátszik minden változik!
A családi adókedvezményt, ami a mgzat 90 napjától járt, beletették a családi pótlékba. Mostmár tényleg csak a 3. vagy többedik babánál jár. Most is ki járt jól????


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!