Találatok a következő kifejezésre: A terhességet megtermékenyítés (17 db)

Lehet az, hogy azért fiatalabb a terhesség 1héttel, mert hiába megtörtént a megtermékenyités, de a beágyazódás csak 6-12között történt, és akkortól kezdett el nőni a kicsi? Vélemény?

vAN ILYEN TÉNYLEG?

Legjobb válasz: A terhességet az utolsõ menstruáció elsõ napjától számítják, A megtermékenyülést a beágyazódás általában 5-7 napra követi. Ha a ciklus közepén történik a megtermékenyülés akkor a legpontosabb a terhesség idejének kiszámítása, de mivel nem minden nõi test mûködik a naptár szerint így 1 hét plusz-mínusz még az elején belefér. Késõbb viszont a baba méretei adják a terhességi kort.

A terhességet az utolsõ menstruáció elsõ napjától számítják, A megtermékenyülést a beágyazódás általában 5-7 napra követi. Ha a ciklus közepén történik a megtermékenyülés akkor a legpontosabb a terhesség idejének kiszámítása, de mivel nem minden nõi test mûködik a naptár szerint így 1 hét plusz-mínusz még az elején belefér. Késõbb viszont a baba méretei adják a terhességi kort.

Ha az egyutlet a tuszorepedes elott egy- ket nappal tortenik letrejohet e a terhesseg? A spermium hany napig kepes a megtermekenyitesre

Legjobb válasz: Igen létrejöhet terhesség, a hímivarsejtek 2-3 napig maradnak életképessek bár esetenként ennél lényegesen hosszabb túlélés is feltételezhetõ.Szülész tanárom szerint ilyenkor nagy valószínüséggel kislány születik ha a tüszõérés mindíg pontos.

Igen létrejöhet terhesség, a hímivarsejtek 2-3 napig maradnak életképessek bár esetenként ennél lényegesen hosszabb túlélés is feltételezhetõ.Szülész tanárom szerint ilyenkor nagy valószínüséggel kislány születik ha a tüszõérés mindíg pontos.
lombik vagy inszem?
nem hiszem, ez akkor már mutatná, mivel tudod a pontos fogantatás napját. Szerintem ezt az orvos is elmondta.
ha lombik volt akkor már kéne mutatnia, ha inszem akkor esetleg még nem de azért az ritka.
már ki kellene mutatnia a tesztnek, ha babás lettél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ mindenkinek.
Ha dpo napokat számolunk, leghamarabb a 14. napon (kb. a nemvárt) kell mutatnia a tesztnek. Én inszemes vagyok, ma vagyok a 14. dpo-n (remélem), de csak a 17.-en tesztelek (addig Utrózok is); pont ezért. És digitálissal.... Szorítok hogy pár nap múlva változzon a helyzet!
2hét - 3hét
Pár nap - egy hét.
2-3 hét??? Pár nap?? Ne legyetek már ilyenek.. a 2 hónap valószínûbb... jó hogy nem már egy óra múlva... jesszus... :/ N/21
Pár nap? Egy hét? Ne zavarjon ám, hogy egy hét, míg egyáltalán eljut a méhbe és beágyazódik... Terhességrõl amúgy is csak a beágyazódástól beszélünk. Amúgy változó. Van aki csak egy hónap múlva, van aki meg már 2 hét múlva.
én vok az elsö és neekm két hét mulva jelentkeztek a tünetek

Megtermékenyítés után mennyi idő múlva látszik a nőstény guppyn a terhesség?

Legjobb válasz: nekem azt hiszem, hogy 3nap után. most 2db guppim terhes :D

nekem azt hiszem, hogy 3nap után. most 2db guppim terhes :D
Szerintem is pár nap, egy hét és elkezd feketedni.
Milyen foltba látható és pontosan hol a feketeség?
A kérdező hozzászólása: Mostmár biztos, hogy terhes a guppym, egyébként az a bizonyos fekete folt akkor is ott van, ha nem terhes, szóval mindegy. Egyébként mostmár a hasa is elég kere, szóval biztos terhes. Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Terhes volt mert ma mikor hazajöttem kb. harminc kisguppy fogadott... :D Köszi a válaszokat!
Hát nehéz kérdés. Én nem biztos, hogy belevágnék addig, amíg azt ki nem gyógyíttatom.
Szia!És orvos láttott már? Írt fel gyógyszert, vagy ilyesmi? Megpróbáltál valahogyan kigyógyulni?
Megkérdezhetõ, miért nem szedsz gyógyszert? A mesterséges megtermékenyítés folyamata egészséges embernek is nehéz lelkileg és benne van a folyamatos, többszöri csalódás lehetõsége! És az sem biztos, hogy a terhesség kigyógyít, lehet, hogy halálra aggódod majd magadat. Kezeltesd, ha eddig nem tetted...
Tudom én elfogult vagyok, de én már nagyon sok mindent láttam depresszióval kapcsolatban. Én teljes mértékben ellene vagyok a gyógyszeres kezelésnek, akik ezt ajánlják, fogalmuk nincs arról, hogy mit tanácsolnak neked. Ha van kedved egy levelet váltani, vagy érdekel, hogy én miért ellenzem és mi a véleményem a depresszióról, akkor majd írj privit. Valszeg ma már nem fogok tudni rá válaszolni, mert készülök munkába. De ha érdekel írok majd neked.
miért már késik? mert, ha igen, akkor a hõd az bíztató.
Sziasztok! Számításom szerint 27-én tesztelhetek a valós eredményhez. Olvasva a mikroszkópos hozzászólásaitokat én is gyorsan nyálaztam egyet és nekem is páfrányos lett, pedig közel se kéne lennem a peteéréshez. Remélem mindhármunknak azt jelzi a páfrány amire várunk.
A kérdező hozzászólása: Én ma (ápr.2-án) vagyok még csak a 27.napon...kb 29-30 naposak a ciklusaim. Ma reggel nagyon kevés páfrányt láttam, de azt sem igazán tudom mikor érdemes "nyalogatni" a mikroszkópot. Azt tudom, hogy nem szabad étkezés vagy ivás után...mindig szoktam várni vagy 1-2 órát. Remélem a pisilõs teszt egyértelmûbb lesz...jövõ hónapban azzal is próbálkozom.
te hányadik napnál tartasz?neked is párfányos még mindig?
A kérdező hozzászólása: Nekem is késeget mostanában. A Nõgyógyászom fel írt most progeszteron hüvelykapszulát (Utrogestan-t), mert valószínûleg nem tapadnak meg a babák. Sajna már volt 2 + tesztem is és utána megjött. (és ezeken kívül még 3 alkalom, amikor 4-5 napot is késett-persze korábban soha nem volt ilyen). Én is eléggé kikészültem ezek miatt. Jó lenne, ha a páfrányaink tényleg a baba miatt lennének! Légyszi, majd írd meg nálad mi lett...persze majd ha felbátorodtál a tesztre.:D
30-31 naposak általában, de legutóbb 37 napra jött meg, sose késett ennyit, már azt hittem hogy sikerült, sajna túlságosan beleéltem magam aztán nagyot csalódtam.Ezért még nem merek tesztelni, viszont az elõbb megnéztem az ovusmikroszkót és akkora páfrány volt benne mint még soha!nem tudom ez mit jelent, egy kicsit reménykedek
A kérdező hozzászólása: Háát...remélem:D Amúgy neked hány naposak a ciklusaid? Nem kellene már tesztelned? ;)
Én most vagyok a 35.napomon tegnap megnéztem az ovusmikrószkópot csak úgy kíváncsiságból és páfrányos volt elég nagy részen, de nem értettem a dolgot, hiszen elvileg már "meg kellene" jönnie.Vagy gondolod esetleg nekem is azért páfrányos mert lehet hogy sikerült?
A kérdező hozzászólása: Még van 3 napom. A magas hõt nem értettem. Inkább láz volt, de hallottam olyat, hogy van aki így reagál a beágyazódáskor.
miért függ attól, hogy pé után mikor mérte? ezt elárulnád nekem is?
Ezt pé után hány nappal mérted? Mert attól függ, de amiket írtál igazán bíztató jelek!! Sok sikert! :o)
én a tesztet jobban szeretem, nekem az vált be.
Sziasztok! Egyikõtök sem írta meg, hogy tényleg babát jelzett e a mikroszkóp. Én is hasonló helyzetben vagyok, és érdekelne. Köszi.

A megtermékenyítést követően mikor/mennyi idő után észlelhetőek a terhesség jelei?

Kérlek, értelmes választ adjatok. Előre is köszönöm !

Legjobb válasz: A "Google" a barátod... -.-

A "Google" a barátod... -.-
Ez mindenkinél más, de általánosságban a _megtermékenyítéstõl_ számítva 4. hétnél már biztosat mutat a teszt. Tüneted akkor még nem nagyon lesz, már azon kívül, hogy nem menstruálsz. A többire még várnod kell pár hetet.

A megtermékenyités után egy héttel a terhesség jele is lehet a folytonos evési kényszer, vagy csak a szokásos menstruáció előtti tünet inkább?

Legjobb válasz: Gratulálok! :) Lehet,hogy kisbabát vársz! Ha nem vagy benne biztos,menj el ultrahangra!! :) Sok sikert!

Gratulálok! :) Lehet, hogy kisbabát vársz! Ha nem vagy benne biztos, menj el ultrahangra!! :) Sok sikert!
en mestruacio elott is egy hettel evesi kenyszerrel kudottem, most is igy volt csak a kenyszer nem mult es a menstruacio meg nem jott igy derult ki hogy babazunk, most mar 24 hetes vagyok, tesztet vegyel.
Szia ez nekem is így volt ami elõtt megjött, az evési kényszer késõbb jön majd. 32hkm
Hát nem tudom, én ma teszteltem pozitívat (10.dpo), és egy pár napja zabálok...Már van egy lányom, vele nem volt így...
2hetes terhes vagyok de 1, 5 hete csak a csoki és az édes:) Olyan finom paradicsomos levest csináltam, hogy dél óta kb a 5-ik mély tányérost eszem:)

Volt már valaki, akinek a megtermékenyítéstõl számítva a 8. nap pozitív volt a terhességi teszt? (aki biztosan tudja, hogy mikor fogant a baba? )

Legjobb válasz: Ilyen kizárt dolog! Egyszerûen, ha ismeri valaki kicsit is a biológiát, tudja hogy ez nem lehetséges. Én tudom pontosan, hogy mikor fogant a babám és az aktus utáni 15.nap reggel lett pozitív a tesztem.

Ilyen kizárt dolog! Egyszerûen, ha ismeri valaki kicsit is a biológiát, tudja hogy ez nem lehetséges. Én tudom pontosan, hogy mikor fogant a babám és az aktus utáni 15.nap reggel lett pozitív a tesztem.
Régesrég egyszer csináltam tesztet ilyen korán, mert még abszolút kezdõ voltam a tesztelésben, és megettem a szöveget az útmutatóban, hogy 24 órás terhességet kimutat (persze ezt mindig úgy értik, hogy a kimaradt vérzés elsõ napjától számítva, de akkor csak ez a mondat ragadta meg a figyelmem). Szóval ez totál negatív lett, egy héttel ovu után, aztán pedig bizony akkor már összejött :) Úgyhogy bocs, ha pont az ellenkezõjét válaszoltam annak, amit kérdeztél, de gondoltam, ennek a tapasztalatnak is tudod hasznát venni.
7-12 nap a beágyazódás, 2-3 nap, mire termelõdik elég HCG, tehát legkorábban a 9. napon. Második babámmal aktus utáni 9. napon émelyegtem, és összetéveszthetetlen volt, mert már volt terhességem, és csak akkor éreztem ilyet. Másnap ebéd után erõs pozitívat teszteltem 25-össel.
9. dpo-n teszteltem 25.össel erõs pozitívat.. :) És csak egyszer voltunk együtt a férjemmel abban a hónapban( a munkája miatt), tehát kizárt a korai megtermékenyülés.. :)
Én 9 napra rá halvány de pozitívat teszteltem. A nem várt elõtt 3 nappal. olyan félidõtõl nagyon kezdtek fájni a melleim, és fáradt voltam ami feltûnt mert én eléggé aktív vagyok. 5hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!