Találatok a következő kifejezésre: A terhességem szedem a (238 db)

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja szedek fogamzásgátlót, és holnap szedem be a 21. tablettát. Kérdésem az lenne, hogy a 7 tablettamentes napon is nyújt-e védelmet a terhesség ellen a fogamzásgátló? Válaszát előre köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Elviekben igen, bár a vérzés miatt mégsem javasolt a szexuális élet ebben az időben. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Elviekben igen, bár a vérzés miatt mégsem javasolt a szexuális élet ebben az időben. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja szedek fogamzásgátlót, és holnap szedem be a 21. tablettát. Kérdésem az lenne, hogy a 7 tablettamentes napon is nyújt-e védelmet a terhesség ellen a fogamzásgátló? Válaszát előre köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Elviekben igen, bár a vérzés miatt mégsem javasolt a szexuális élet ebben az időben. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Elviekben igen, bár a vérzés miatt mégsem javasolt a szexuális élet ebben az időben. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

A lány szedi a fogamzásgátló tablettát ahogy kell napi egyet mondjuk délután 4 órakor pontban. És ha a tabletta beszedése előtt 4óra előtt történik aktus, akkor lehet pl. nem kívánatos terhesség?

vagy hogy is van ez minden szex előtt vegye be? vagy legalább az első előtt és az nem baj ha nem a megszokott időben van? hogy van ez??

Legjobb válasz: Minden nap (nagyjából) ugyanabban az idõpontban kell bevenni függetlenül attól, hogy mikor történik aktus. Hiszen ha rendszeresen szedi a lány a gyógyszert, kialakul a védettség. Szóval ez nem úgy mûködik, hogy beveszel egy bogyót, du. 4-kor, és az csak másnap délután 4-ig véd.

Minden nap (nagyjából) ugyanabban az idõpontban kell bevenni függetlenül attól, hogy mikor történik aktus. Hiszen ha rendszeresen szedi a lány a gyógyszert, kialakul a védettség. Szóval ez nem úgy mûködik, hogy beveszel egy bogyót, du. 4-kor, és az csak másnap délután 4-ig véd.
Mehet az 4 elõtt is.
Ha rendszeresen szedi és jól akkor bármikor le lehet feküdni egymással. Remélem nem most kezdte el azért...
Ja, és amúgy a fog. gátló betegtájékoztatójában minden le van írva részletesen, azt érdemes lenne azért elolvasni, mielõtt elkezdi szedni.
Ha rendszeresen szeded bármikor szexelhetsz. Amúgy érdemes elolvasni a betegtájékoztatót. Erröl is van szó benne.
A fogamzásgátló egész ciklus alatt véd, nem csak az adott napon. Csak azért kell végig szedni, mert különbözõ biológiai folyamatokat gátol: tüszõérést, tüszõrepedést és beágyazódást. Ezek mindegyike kell(ene) a fogamzáshoz, tehát a fogigátló triplán véd. Tehát nem arra az adott napra van hatása, hanem összességében, az egész ciklusra (persze csak ha rendesen szedik).
betegtájékoztató... de am az elsõ tabletta szedése esetén várni kell a védekezést máshogy kell megoldani (ajánlott 1-2 hétig)
Legelsõ tablettát menzi elsõ napján kell elkezdeni. Ezek után a 21 db 8egész csomag) tablettát mindig ugyanabban az idõpontban kell bevenni! Kell várni egy kis idõt még védett lesz (én anno 1 hónapot vártam), majd persze folytattam a következõ csomaggal 7 nap szünet után és így tovább. Elsõ csomag után már védett lesz, mindegy mikor szeretkeztek. A tablettát mindig ugyanakkor vegye be! Én pl mióta elkezdtem szedni 1 éve minden egyes nap pontban 8 órakor!
* (egész csomag)
IGen le kell állni minden ilyenrõl mert a babád nem lesz Egészséges
Szia! Szerintem az a legmegbizhatóbb ha elmész a dokidhoz és megkérdezed töle én 32hetes terhes vagyok és injekciózni kell magamat mert ha nem teszem se a babának se nekem nem jó!.Egészséges a baba mivel ezek az injekciók amiket ilyenkor kell adni(amit lehet hogy náled is gyengébre állitanak nam tudom)jórészt fehérjébõl álnak , nem választódnak ki lepényen keresztül és szoptatás alatt sem okoznak gondot.A babám teljesen jól van.Alaposan uttánnajártam .De mint mondtam (mivel nem tudom mit adsz maganak )az a legbiztossab ha elmész a dokidhoz és jól kifagatod.Remélem kicsit segitettem:) 32hetes kismama:)
Szia. Gondolom Trombózisod volt, nekem igen, 3 évvel ezelõtt. Utána kivizsgáltak a haematológián és Leiden mutációm van, ezért nekem is kell adnom a heparinos injekciót, hiszen terhesség alatt olyan szintû hormonális behatás van, hogy újabb trombózist kaphatsz, ráadásul a méhlepényben !!! Ezért kell adni a heparint. Syncumart elõtte kell leállítani, vagyis átállni a szurira, mert az nagyon károsító!!! Azt hiszem, hogy el is kell abortálni olyankor a magzatot... Ajánlom neked dr. Pajor Attila professzort a II. Nõi Klinikán Pesten. Õ mindenben segít. Nekem is õ segített! Nagyon sok sikert neked!!!!

Elég hogyha a terhesség alatt a magneb6-ot szedek és folsavat majd most kezdem el néha inni a calciumot? és a szülés után elég lesz a béres csepp?

én elevitet és más magzatvéd? vitamint nem szedek már csak azért se mert édesanymáék korába se volt ilyen!sztem ez a kett? a leg fontosabb szerintetek?

Legjobb válasz: Én is kismama vagyok, de az elevit mindent tartalmaz, hogy a baba egészségesen fejlõdjön és a te szervezetednek se legyen semmibe hiánya. Én ezt javaslom!

Én is kismama vagyok, de az elevit mindent tartalmaz, hogy a baba egészségesen fejlõdjön és a te szervezetednek se legyen semmibe hiánya. Én ezt javaslom!
Elõzõ vagyok, szülés után is szedheted, míg szoptatod a bébit, valamint +3 hónapig, utánna átérhetsz más vitamin tablettára. De lényeg egyél sok gyümölcsöt és zöldséfélét.
Vasra is szükséged lenne. Egyébként nekem a doki a magzatvédõ vitamint mellett még külön irt fel vasat, folsavat és magnéziumot is.
Folsavat még terhesség elõtt el kell kezdeni szedni. A nyitott gerinc és társai már kialakulnak mire kiderül, hogy terhes vagy. Édesanyánk korában sokkal több fejlõdési rendellenességgel született gyerek volt, butaság emiatt nem szedni a terhesvitamint, de te tudod. Régen nem volt antibiotikum, de ha most tüdõgyulladásod van azért mégiscsak szeretnéd túlélni és beveszed, nem?
Lényeg a folsav, a terhesvitamint is amiatt a legfontosabb szedni. Én kihánytam minden vitamint, a sima folsavat nem, a dokim mondta is, hogy semmi baj, a folsav a lényeg. Egyél hozzá gyümölcsöt.
Én úgy tudom, hogy a folsavat a terhesség elején kell szedni, a magnéziumot 36.hétig, és ha jól tudom a calciumot meg nem szabad túlzásba vinni...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!majd mostmegyek 1jén orvoshoz!a folavat nagyon sok mindenki azt mondja hogy az elsõ trimszeterig kell szedni én még szedem 23 hetes vagyok most!magne b6-ot szedem napi 2-3-at!és melette narancs alma!amenyi csak belém fér jah meg nyersen a sárgarépa!caliumot meg a csontjaim miatt!és akkor ezek szerint a vasak is neki kell állnom!

7 hetes vagyok nagyon hányok fáj a gyomrom, szedem a b6 ot a femibion mellé de ez sem segit, egész nap nem tudok enni, olyan éhes vagyok pedig, már nagyon kikészültem, mit csináljak? Kinek volt hasonló? Hogy alakult a terhesség igy?

Legjobb válasz: elõször is nyugi.ha idegeskedsz,még jobban fog fájni a gyomrod.próbálj többször keveset enni,inni.még fekve az ágyban rágcsálj egy szem babpiskótát....vagy valami száraz kekszet.rostos gyümölcsleveket igyál-inkább egyszerre csak 1-2 kortyot. igaz én nem hánytam,de pikk pakk lement rólam az 4-5.hétben 3kiló.mert szörnyen hányingerem volt.egyszerûen nem kívántam a kaját.aztán fokozatosan egyre többet próbáltam enni.és most 11hetesen már szinte alig alig van 1nap ilyen émelygés. kitartás,azt mondják a 12.hét után megszûnnek ezek a tünetek.

elõször is nyugi.ha idegeskedsz, még jobban fog fájni a gyomrod.próbálj többször keveset enni, inni.még fekve az ágyban rágcsálj egy szem babpiskótát....vagy valami száraz kekszet.rostos gyümölcsleveket igyál-inkább egyszerre csak 1-2 kortyot. igaz én nem hánytam, de pikk pakk lement rólam az 4-5.hétben 3kiló.mert szörnyen hányingerem volt.egyszerûen nem kívántam a kaját.aztán fokozatosan egyre többet próbáltam enni.és most 11hetesen már szinte alig alig van 1nap ilyen émelygés. kitartás, azt mondják a 12.hét után megszûnnek ezek a tünetek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ, próbálom ugy csinálni hogy jó legyen remélem majd csökken vagy elmuladozik ez a hányás mert most elégé kimerültem a sok roszulléttöl.
Szia! 15 hetes vagyok és már szinte el is felejtettem:) Nekem a 11. hétig megszünt. Pihenj sokat! Nekem bejött a 100%-os narancslé. És kicsi sós péksütemény. Kitartás! El fog múlni! Nagyon ritkán történik meg, hogy 11-12 hétnél tovább tart. A sógornõmet infuzióra fogták 2-szer is, de a második harmadban, egyébbként õ ikreket várt.
Szia! Nekem a 8. héttõl a 12. hétig minden nap, egész nap hányingerem volt. Volt olyan nap, hogy nem is tudtam enni... 6kg-ot fogytam és már olyan szinten voltam, hogy nem vállalok több gyereket! :) Utána elmúlt, nagyon ritkán pár hetente volt/van még 1-2 hányás vagy hányinger. Õ az elsõ babám, most vagyok 25 hetes vele. És már tervezem a tesókat! :)
12+1 hetes vagyok és kiszámíthatatlan, melyik nap és mitõl tér vissza a hányinger, hányás. De bírom, egyszer csak elmúlik. Legalább dekára a súlyomnál vagyok :) Kitartás, elmúlik egyszer! :)

Már egy ideje savlekötõ gyógyszert szedek. A betegtájékoztató szerint terhesség alatt nem lehet szedni, de nagyon szeretnék babát. Valaki szedett ilyen gyógyszereket terhesség alatt? Ha nem szedem õket folyamatosan mar a savam.

Esomeprazolt és domperidon szedek,próbáltam a salvus vizet is,de nem sokat segített.

Legjobb válasz: Nekem is mindig nagyon sok a savam.mikor terhes voltam már a torkomat is marta,és tudod mi vált be?a patogatott kukorica.utánna nem kellett semmilyen gyógyszer.mai napig nem szedek rá semmit,csak a kukorica.és ez már öt éve.egy próbát megér.

Nekem is mindig nagyon sok a savam.mikor terhes voltam már a torkomat is marta, és tudod mi vált be?a patogatott kukorica.utánna nem kellett semmilyen gyógyszer.mai napig nem szedek rá semmit, csak a kukorica.és ez már öt éve.egy próbát megér.
Szia!Lehetõleg kerüld a savlekötõ gyógyszereket, mert hosszabb távon problémákat okoznak. Ráadásul kiölik a hasznos bélflórát és ezzel az immunrendszert is gyengítik.Figyelj oda a táplálkozásodra, használj természetes savlekötõt.Erre akár a stabilizált natur aloe vera ital is jó lehet, vagy a tarackbúza, zöld árpa és lucerna kivonata, de a szódabikarbónáról is jókat írnak.Jobbulást!
Szia! Nekem 2 hónapja írt a doki Apofamitidin-t, miután nagyon sokat fájt a gyomrom (sajnos még mindig..:() és mivel tudtam, hogy októberben neki akarunk állni a babaprojektnek, így rákérdeztem, hogy lehet-e szedni és azt mondta, hogy semmi akadálya.. bár a betegtájékoztatón az áll, hogy nem ajánlott, így tartok tõle, de amint kiderül, hogy terhes v.ok azonnal rá fogok kérdezni, h. abbahagyjam-e!
A kérdező hozzászólása: Nekem is már több gyógyszert próbáltak, de igazán egyik sem használt.Megállapították a refluxot, de hiába szedem most folyamatosan ha a terhesség alatt úgysem szedhetném, így is elég sokat fáj a gyomrom és van hányingerem félek, hogy terhesség alatt és a gyógyszer nélkül még durvább lenne...
a Renny-t kimondottan terheseknek ajánlják (legalábbis Németország összes prospektusa tele van vele, de asszem az itthoni is)rágótabletta 1 mp-en belül hat én azt ettem rengeteget, de aztán rájöttem a háztartási keksz is simán jó, csak azt kellemetlen enni éjszaka álomból ébredve

Ha E-vitamint szed a párom, az jó? Én terhesvitamint szedek, kell még a terhesség előtt mást szednem mellé (magneb6, teák, stb)? Mitől eshetek teherbe hamarabb?

Orvosilag minden rendben,volt tavaly egy vetélésem,de hamar terhes lettem,lehetek most is az,egy hónapja próbálkozunk ténylegesen.

Legjobb válasz: Szia! Elég lesz a terhesvitamin egyenlõre,szerintem!Én csak azt nem értem,hogy mindenki a Magne b6-ot szedi,pedig az csak a fáradt,szellemileg lelassult embereknek ajánlják.A Magnerot az,ami terhességben görcsölésre és keményedés ellen tartalmaz annyi magnéziumot,ami szükséges ilyen esetben a kismamáknak!Na,de mindenki maga tudja!Ha terhes leszel,ami remélem hamarosan bekövetkezik,akkor esetleg ha görcsölnél vagy más tüneted lenne,ihatsz palástfûteát és akkor szedjél majd magnéziumot!De remélem minden rendben lesz!Jó egészséget kivánok és mielõbbi babásodást!!:)))

Szia! Elég lesz a terhesvitamin egyenlõre, szerintem!Én csak azt nem értem, hogy mindenki a Magne b6-ot szedi, pedig az csak a fáradt, szellemileg lelassult embereknek ajánlják.A Magnerot az, ami terhességben görcsölésre és keményedés ellen tartalmaz annyi magnéziumot, ami szükséges ilyen esetben a kismamáknak!Na, de mindenki maga tudja!Ha terhes leszel, ami remélem hamarosan bekövetkezik, akkor esetleg ha görcsölnél vagy más tüneted lenne, ihatsz palástfûteát és akkor szedjél majd magnéziumot!De remélem minden rendben lesz!Jó egészséget kivánok és mielõbbi babásodást!!:) ))
Szia! A terhességvitaminok szedése, a nõgyógyászom szerint , csak akkor érdemes ha már valaki terhes és egyáltalán szüksége van plusz vitaminokra.A terhesség elött , ha megfelelõen táplálkozol, nem kel semmit szedned.Ha eszedbe jut az elevites tv reklám amelyben kimondják hogy "szülés elött 1 hónapal már szedni kel " tudjad hogy ez nem más mint gyógyszercéges manipuláció.(onan tudom mert érintet vagyok a gyógyszeriparban.) A másik kérdésedre hohy mitõl eshetsz teherbe? A vitaminoktól biztos nem.Ezt egy érvel szeretném alátámasztanni:anyáink sem szedtek semmit és mégis itt vagyuk és egészségesek vagyunk. Légy nyugot és türelmes és össze fog jönni a baba. Üdvözlettel :5 hetes kismama

A fogamzásgátló megszakítja a terhességet, ha az aktus után 3 nappal szedem be?

Ahogy beszedtem utana megjon a menstruaciom?

Legjobb válasz: nem szakítja meg a terhességet a fogamzásgátlo. a gyogyszer arra van,hogy megelozzuk vele a terhességet, ugy hogy rendszeresen szedjuk, és nem arra, hogy megszakítsuk, de amugy inkább no comment a kérdéshez.

nem szakítja meg a terhességet a fogamzásgátlo. a gyogyszer arra van, hogy megelozzuk vele a terhességet, ugy hogy rendszeresen szedjuk, és nem arra, hogy megszakítsuk, de amugy inkább no comment a kérdéshez.
A fogamzásgátló nem kalmópirin, hogy szükség esetén bekapjuk, ezzel egyetértek. Ez csak megzavarja a szervezeted és kárt csinál. Ha esemény utánira van szükséged, keress fel orvost, felírja a tablettát és mielõbb vedd be. Ha vérzel, akkor nem vagy terhes valószínûleg, de lehet, hogy csak a tabletta zavart meg. Gondolkodj egy megbízhatóbb módszeren, használj óvszert, vagy ha tartós kapcsolatban élsz, szedj fogamzásgátlót az elõírásoknak megfelelõen.
Ha esemény utánira gondolsz még az sem 100%!De az elõzõ hozzászólóknak teljesen igaza van, erre nem lehet alapozni a fogamzásgátlást.
Szerintem aki ilyet kérdez, még ne szexeljen!!!! Bocs!

Szedem a cypromix nevű fogamrásgátlót. Ez 19 napom és enyhén vérzek. Ez most mi lehet? Terhesség!

Legjobb válasz: Nem terhesség, csak köztivérzés, elég gyakran elõfordul ha az ember fogamzásgátlót szed. Ha többször is lesz ilyen, elképzelhetõ, hogy másik gyógyszerre kell váltanod. Én elég sokáig szedtem fogigátlót, és egy idõ után váltanom kellett gyógyszert, mert ez a probléma fordult elõ. De lehet, hogy csak egyszeri dolog nálad.

Nem terhesség, csak köztivérzés, elég gyakran elõfordul ha az ember fogamzásgátlót szed. Ha többször is lesz ilyen, elképzelhetõ, hogy másik gyógyszerre kell váltanod. Én elég sokáig szedtem fogigátlót, és egy idõ után váltanom kellett gyógyszert, mert ez a probléma fordult elõ. De lehet, hogy csak egyszeri dolog nálad.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!