Találatok a következő kifejezésre: A terhességem szedem (238 db)

Ha E-vitamint szed a párom, az jó? Én terhesvitamint szedek, kell még a terhesség előtt mást szednem mellé (magneb6, teák, stb)? Mitől eshetek teherbe hamarabb?

Orvosilag minden rendben,volt tavaly egy vetélésem,de hamar terhes lettem,lehetek most is az,egy hónapja próbálkozunk ténylegesen.

Legjobb válasz: Szia! Elég lesz a terhesvitamin egyenlõre,szerintem!Én csak azt nem értem,hogy mindenki a Magne b6-ot szedi,pedig az csak a fáradt,szellemileg lelassult embereknek ajánlják.A Magnerot az,ami terhességben görcsölésre és keményedés ellen tartalmaz annyi magnéziumot,ami szükséges ilyen esetben a kismamáknak!Na,de mindenki maga tudja!Ha terhes leszel,ami remélem hamarosan bekövetkezik,akkor esetleg ha görcsölnél vagy más tüneted lenne,ihatsz palástfûteát és akkor szedjél majd magnéziumot!De remélem minden rendben lesz!Jó egészséget kivánok és mielõbbi babásodást!!:)))

Szia! Elég lesz a terhesvitamin egyenlõre, szerintem!Én csak azt nem értem, hogy mindenki a Magne b6-ot szedi, pedig az csak a fáradt, szellemileg lelassult embereknek ajánlják.A Magnerot az, ami terhességben görcsölésre és keményedés ellen tartalmaz annyi magnéziumot, ami szükséges ilyen esetben a kismamáknak!Na, de mindenki maga tudja!Ha terhes leszel, ami remélem hamarosan bekövetkezik, akkor esetleg ha görcsölnél vagy más tüneted lenne, ihatsz palástfûteát és akkor szedjél majd magnéziumot!De remélem minden rendben lesz!Jó egészséget kivánok és mielõbbi babásodást!!:) ))
Szia! A terhességvitaminok szedése, a nõgyógyászom szerint , csak akkor érdemes ha már valaki terhes és egyáltalán szüksége van plusz vitaminokra.A terhesség elött , ha megfelelõen táplálkozol, nem kel semmit szedned.Ha eszedbe jut az elevites tv reklám amelyben kimondják hogy "szülés elött 1 hónapal már szedni kel " tudjad hogy ez nem más mint gyógyszercéges manipuláció.(onan tudom mert érintet vagyok a gyógyszeriparban.) A másik kérdésedre hohy mitõl eshetsz teherbe? A vitaminoktól biztos nem.Ezt egy érvel szeretném alátámasztanni:anyáink sem szedtek semmit és mégis itt vagyuk és egészségesek vagyunk. Légy nyugot és türelmes és össze fog jönni a baba. Üdvözlettel :5 hetes kismama

A fogamzásgátló megszakítja a terhességet, ha az aktus után 3 nappal szedem be?

Ahogy beszedtem utana megjon a menstruaciom?

Legjobb válasz: nem szakítja meg a terhességet a fogamzásgátlo. a gyogyszer arra van,hogy megelozzuk vele a terhességet, ugy hogy rendszeresen szedjuk, és nem arra, hogy megszakítsuk, de amugy inkább no comment a kérdéshez.

nem szakítja meg a terhességet a fogamzásgátlo. a gyogyszer arra van, hogy megelozzuk vele a terhességet, ugy hogy rendszeresen szedjuk, és nem arra, hogy megszakítsuk, de amugy inkább no comment a kérdéshez.
A fogamzásgátló nem kalmópirin, hogy szükség esetén bekapjuk, ezzel egyetértek. Ez csak megzavarja a szervezeted és kárt csinál. Ha esemény utánira van szükséged, keress fel orvost, felírja a tablettát és mielõbb vedd be. Ha vérzel, akkor nem vagy terhes valószínûleg, de lehet, hogy csak a tabletta zavart meg. Gondolkodj egy megbízhatóbb módszeren, használj óvszert, vagy ha tartós kapcsolatban élsz, szedj fogamzásgátlót az elõírásoknak megfelelõen.
Ha esemény utánira gondolsz még az sem 100%!De az elõzõ hozzászólóknak teljesen igaza van, erre nem lehet alapozni a fogamzásgátlást.
Szerintem aki ilyet kérdez, még ne szexeljen!!!! Bocs!

Elég ha az elevitet és magneB6 vitamint szedek a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Elég! Én csak a terhességem elején szedtem az Elevitet most már csak MagneB6-ot szedek és minden rendben van velünk! 31 hetes kismama

Elég! Én csak a terhességem elején szedtem az Elevitet most már csak MagneB6-ot szedek és minden rendben van velünk! 31 hetes kismama
Ezt majd az orvosod megmondja. Õ látja a laboreredményeiden, hogy mit kell még esetleg szedned (pl.:vas), s hogy mennyire fog majd a késöbbiekben keményedni a hasad. Akkor Magne B6 helyett ir fel mást pl.: Magnerot, Magnesium citrici. Korai ezt még a terhesség elején megmondani. Van akinek elég, van akinek nem. Nekem 23 hetesen írta fel a magnéziumot, és 29 hetesen a vasat. Boldog babavásást! 33 hetes kismami
úgy van, ahogy a második válaszoló írta. Alapból elég, ha azt szeded, amit írtál, és ha szükség lesz másra - mert pl. sokat keményedsz, vagy alacsony a heamoglobinod - az orvos fogja mondani. A leggyakoribb valóban az, hogy erõsebb magnéziumot vagy vasat kell szedni. Próbáld meg természetes formában is bevinni a fontos vitaminokat, ásványi anyagokat. Ehhez itt egy kis segítség: http://www.babazo.hu/9honap/20051016vitaminok.html

Ha fogamzásgátlót szedek és a 7 napos szünetben rendesen jelentkezik a vérzésem, akkor teljesen kizárható a terhesség?

3 éve szedem,soha nem volt velem semmi gond,soha nem maradt ki egyetlen szem sem... Megjegyzem még,hogy talán 3 havonta 1x használjuk ki a gyógyszer "előnyeit" mivel mi "megszakítással" szeretjük... Utoljára januárban történt ilyen,azóta már 2x is megjött,de most mégis olyan furi a hasam...

Legjobb válasz: Statisztikák szerint 0,1% esélyed van a terhességre,ha rendesen szeded,az majdnem semmi,de teljesen kizárni sohasem lehet.

Statisztikák szerint 0, 1% esélyed van a terhességre, ha rendesen szeded, az majdnem semmi, de teljesen kizárni sohasem lehet.
A kérdező hozzászólása: és ha rendszeresen, pontosan jelentkezik a vérzésem?

Elevitet szedek, volt valakinél (60 kg körül a terhesség elején) akinek a melléghatás székrekedés, puffadás és iszonyatos hízás?

Legjobb válasz: Én 58 kg-val kezdtem, szintén Elevitet szedek. Székrekedésem nem volt, hízni sem hízok drasztikusan, viszont sokszor fel vagyok puffadva a terhesség eleje óta, hatalmas a hasam. Azt viszont nem tudom, hogy ez az Elevittõl van-e, vagy más miatt.

Én 58 kg-val kezdtem, szintén Elevitet szedek. Székrekedésem nem volt, hízni sem hízok drasztikusan, viszont sokszor fel vagyok puffadva a terhesség eleje óta, hatalmas a hasam. Azt viszont nem tudom, hogy ez az Elevittõl van-e, vagy más miatt.
én 61kiloval kezdtem, terhesség elõtt már 5honappal szedtem az Elevitet, egyáltalán nem hiztam tõlle és székrekedésem szerencsére még most sincs 23hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Most vagyok a 22. hétnél és már most 9 kg-ot híztam és nem eszek többet, sõt... Így csak erre tudtam gondolni
2es válaszolo vagyok, igaz hogy 6kilot hiztam, de egyszer sem hánytam és farkas étvágyam van, van hogy éjjel is eszem ugyhogy ahhoz képest szerintem nem sok de én azért mondtam hogy nem hinném hogy Elevittõl hiztam mivel már elõtte 5honappal szedtem a probálkozás alatt, és egy dekát sem hiztam, persze lehet neked más a szervezeted nem tudom
szia. én 60 kiló körül voltam, most 17 hetesen 66 vagyok, ami szerintem túl sok. az elsõ 3 hónapban szedtem végig, nekem is hatalmas hasam volt, volt, hogy nem mentem 10 napig WCre, teljesen mindegy volt, mit ettem. (minden praktikát, amit mondanak próbáltam) és én is rengeteget ettem, de sajnos fõleg édességet kívántam. 13. hét után lellátam vele, kisebb lett a hasam, az édesség iránti vágyam jelentõsen csökkent, és nem mondom, hogy nem vagyok szorulásos, de 2naponta járok WCre. most kb 3 naponta veszek egyet be belõle, hogy azért mégis legyen plusz vitamin, és amikor beveszem, másnap puffadt vagyok... biztos, hogy attól...
Én úgy tudom hogy nem konkrétan a terhesvitaminok "hízlalnak" , csak a bennük lévõ B vitaminok nagyobb étvágyat csinálnak, így többet eszik a kismama, ergo hízik. Én a Gravidát szedem, 12 hetes vagyok és ugyanannyi vagyok mint 4 hetesen, de csak mert odafigyeltem hogy 15 h után csak gyümölcsöt egyek. Viszont szerintem elég szedni a 12.-13. hétig, addigra kifejlõdik a baba, és elég lesz a táplálék amit megeszünk. Aki végig szedi a vitamint, állítólag a babájának nem lesznek "puhák" a csontjai hanem kemények és szétrepesztik az anyukát mikor áthalad a szülõcsatornán. Lehet ezt elhinni vagy sem, én mostanában szedem be az utolsókat, 12, 5 hetes vagyok.
Én az elsõ két hónapban elevitet szedtem és akkor híztam meg...mióta váltottam nem hízok.

Terhes lehetek? Fogamzásgátlót szedek (Dienille), mindig pontosan bevettem, a terhesség majdnem összes jelét mégis észlelem magamon, kivéve a menstruáció elmaradását, de kis mennyiségben jött csak meg.

Legjobb válasz: Esetleg nem ment a hasad, vagy hánytál?? sosem csúsztál ki a 12 órából? Ha ezekre a válasz mind nem akkor esélytelen, hogy terhes legyél. Én is Dienillét szedek már kb 1 éve és egyszer már kimaradt, de mégsem voltam terhes! Nem kell egybõl megijedni. Cinálj tesztet!!!! Az idegességtõl is produkálhatsz terhességi tüneteket!Nyugodj meg kicsit, hátha jobban leszel!

Esetleg nem ment a hasad, vagy hánytál?? sosem csúsztál ki a 12 órából? Ha ezekre a válasz mind nem akkor esélytelen, hogy terhes legyél. Én is Dienillét szedek már kb 1 éve és egyszer már kimaradt, de mégsem voltam terhes! Nem kell egybõl megijedni. Cinálj tesztet!!!! Az idegességtõl is produkálhatsz terhességi tüneteket!Nyugodj meg kicsit, hátha jobban leszel!
elõfordulhat! Az osztálytársam is pont ezt szedte és most született neki meg a babája pár napja! MENJ el orvoshoz! Ez nem vicc! Egy idõ után a szervezet immunis lesz ezekre a cuccokra... hozzászokik!! De azér vegyél egy terhességi tesztet is, nem drága 1000ft körül van!
Talán ha vennél egy tesztet vagy elmennél dokihoz nem kéne találgatni
Álterhesség. Irány a pszichiátria. Nem vicc.

Pár napja szedem az elevit vitamint! Meddig kell szedni a terhesség alatt? 8 hetes vagyok.

Legjobb válasz: szia, én az elsõ perctõl kezdve szedem, és a szoptatás alatt is fogom Nekem nagyon bevált. Minden tendben van, egészségesek vagyunk, jól viselem a terhességet, nincs ás nem is volt hányinger, hányás, vizesedés, stb. Nekem nem csinált különösebben nagy étvágyat, és eddig 12kilót híztam, most 36 heteses vagyok. Mellette végig szedtem a maltofert meg a béres magnéziumot. Én csak ajánlani tudom.

szia, én az elsõ perctõl kezdve szedem, és a szoptatás alatt is fogom Nekem nagyon bevált. Minden tendben van, egészségesek vagyunk, jól viselem a terhességet, nincs ás nem is volt hányinger, hányás, vizesedés, stb. Nekem nem csinált különösebben nagy étvágyat, és eddig 12kilót híztam, most 36 heteses vagyok. Mellette végig szedtem a maltofert meg a béres magnéziumot. Én csak ajánlani tudom.
Szia Én a 12. hétig naponta szedtem, azóta kétnaponta, azt mondták elég így. Annyi, hogy nekem kell szednem vasat, mert nagyon vérszegény vagyok és mellé a vérnyomásom is elég alacsonyka:-(
Szia!Nekem azt javasolta a doki, hogy elsõ három hónapban szedjem, utána hetenként 1.-et.Közben a vérvételeknél ugyis kiderül, ha szükséged lesz plussz vitamin-bevitelre. 30 hetes kismama
Szia!Én az elsõ pillanattól szedem napi egy szemet. 36-hetes kismama
Szia Az én orvosom azt javasolta h a 12.hétig szedjem, majd a nyaki redõ mérése után valamint csináltattunk kombinált tesztet ( mind a 2 jó lett) azt javasolta h nem kell szednem, mivel ha , megfelelõen étkezek akkor mindent megkap a picúr. Nos most a 28. héten járunk, minden eredmény tökéletes, semmit nem kell szednem, a babó jól fejlõdik és én is jól érzem magam. Valamint nem híztam sokat(relatív) (8 kg) De a te döntésed Ahogy te jól érzed magad és biztonságban a babód Boldog babavárást 28 hetes kismama
Szia! Én a 36. hétig fogom szedni. A leleteim teljesen rendben vannak, a rosszulléteimet is mindig enyhítette, viszont irgalmatlanul nagy étvágyat csinál...
Elviekben a terhesvitaminok szedését a 36. héten kell abbahagyni. Én a 16. hétig szedtem az Elevitet, majd a Hipp Natalra váltottam. 29 hetes kismama
nekem azt mondta a nodokim, hogy szoptatas vegeig kell terhesvitamint szednem (en hipp natalt szedek)

Terhességem 31. hetében járok és annyira fájnak a csontjaim, hogy alig birok menni. Eddig 16kg-ot híztam, van ennek szerepe benne? Amúgy kalciumot is és magnéziumot is szedek. Normális velejárója ez a terhességnek?

El?re is köszönöm a válaszokat és mindenkinek Boldog Babavárást.

Legjobb válasz: Én 28. hetes vagyok, de már 2 hete alig bírok menni annyira fájnak a csontjaim, én is szedek béres b6-ot meg csonterõsítõ kalciumot a Tovitát, de ez valami szörnyû, már aludni sem tudok úgy megyek mint egy kacsa. Általában a Shrekbõl Fiona jut eszembe ha tükörbe nézek :D Azon csodálkozom a férjem hogy nem undorodott meg még tõlem! :( Kitartás, én már kérdeztem és sokan válaszoltak hogy természetes, a csontok tágulnak helyezkednek, plussz én is elég sokat szedtem fel és a hirtelen teher is jön erre. Boldog babavárást

Én 28. hetes vagyok, de már 2 hete alig bírok menni annyira fájnak a csontjaim, én is szedek béres b6-ot meg csonterõsítõ kalciumot a Tovitát, de ez valami szörnyû, már aludni sem tudok úgy megyek mint egy kacsa. Általában a Shrekbõl Fiona jut eszembe ha tükörbe nézek :D Azon csodálkozom a férjem hogy nem undorodott meg még tõlem! :( Kitartás, én már kérdeztem és sokan válaszoltak hogy természetes, a csontok tágulnak helyezkednek, plussz én is elég sokat szedtem fel és a hirtelen teher is jön erre. Boldog babavárást
Diétázz egy kicsit mert az igazi súlygyarapodás csak ezután jön. Utolsó hónapban heti 1-1.5 kg min és a vizesedésrõl még nem is beszélve.
A kérdező hozzászólása: Terhességem elsõ hónapjaiban híztam havi 4 kg-ot.Most az utolsó elõtti hónapban 1.5 kg.

Napi 40mg savlekötőt szedek, mennyire árt ha csak akkor hagyom abba, amikor kiderül a terhesség? Ugyanis nem tudhatom, hogy mennyi idő alatt sikerül, viszont addig nem akarom, hogy el komolyodjon a dolog a gyomromban.

Legjobb válasz: Szia! Hát nekem meg a terhességem félidejétõl kellett elkezdenem a savlekötõt szedni, mert igen sok lett a gyomorsavam! Nem muszály elhagynod, ha szedned kell, de akkor válts olyanra, amit kismamák is szedhetnek! Ilyen pl. a Rennie, én azt szedem! Vagy ha ez nem jön be, esetleg utánaérdeklõdhetnél vmilyen homeopátiás szernek! 35 hetes kismami

Szia! Hát nekem meg a terhességem félidejétõl kellett elkezdenem a savlekötõt szedni, mert igen sok lett a gyomorsavam! Nem muszály elhagynod, ha szedned kell, de akkor válts olyanra, amit kismamák is szedhetnek! Ilyen pl. a Rennie, én azt szedem! Vagy ha ez nem jön be, esetleg utánaérdeklõdhetnél vmilyen homeopátiás szernek! 35 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, de sajnos refluxom van, arra meg édes kevés magában a rennie. Gondoltam hátha vki jár ilyen cipõben. Hiszen semmiféle savlekötõ nem ajánlott terhesség alatt. Ezéert kérdeztem mennyit árt ha akkor hagyom csak abba ha terhes leszek.
A kérdező hozzászólása: Szeretnélek megkérni csak akkor írj ha refluxos vagy, és hasonlóképpen jártál.

Gestomix 20 at szedek már védve vagyok a terhesség alól?

most elöször szedek fogamzásgátló tablettát és az elsö levél 21.szemét szedtem be tnap.

Legjobb válasz: Én is Gestomix 20-at szedek. A különbség csak annyi, hogy én elolvastam a betegtájékoztatót. De tudod mit, megkíméllek a fáradságtól, hogy ~3 másodperc alatt rákeress, majd ~6 perc alatt elolvasd, és bemásolom neked: - Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban. A Gestomix szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Gestomix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia. Értelmezem is: maximum 7 nap után már védett vagy. Tehát, már most is az vagy.

Én is Gestomix 20-at szedek. A különbség csak annyi, hogy én elolvastam a betegtájékoztatót. De tudod mit, megkíméllek a fáradságtól, hogy ~3 másodperc alatt rákeress, majd ~6 perc alatt elolvasd, és bemásolom neked: - Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban. A Gestomix szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Gestomix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia. Értelmezem is: maximum 7 nap után már védett vagy. Tehát, már most is az vagy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!