Találatok a következő kifejezésre: A terhességem hetében járok. A (70 db)

A 11. hetében járok a terhességemnek.9 hetes ultrahangon minden rendben volt, a, szívhangot is hallottuk. Mennyi az esélye hogy elhalhat a terhesség? Az első terhességem 8-10 hetesen halt el.

Legjobb válasz: Szia szerintem minimális ne is gondolj ilyenre biztos minden rendben van sok boldogságot gratula a bébihez 21 hetes kismama

Szia szerintem minimális ne is gondolj ilyenre biztos minden rendben van sok boldogságot gratula a bébihez 21 hetes kismama
persze, sajnos megvan az esélye, állítólag minden 4.terhesség elhal, de te ne erre koncentrálj, hanem légy boldog, hogy újra sikerült és most minden rendben lesz! 30hetes kismama, boldog babavárást
Szerintem ne stresszeld magad, mert azzal tényleg elõidézhetsz olyan lelkiállapotot magadnál, amibõl bibi lehet a babára nézve. 12 hetesen úgyis mész megint, akkor látni fogod, hogy minden oké. Ha bármilyen jelet is érzel magadon, ami a terhességre utal, akkor semmi gond, csak akkor van baj, ha minden hirtelen megszûnik. Az elõzõ terhességednél biztos valami nem jól fejlõdött a babádon és azért halt el. Csak vigyázz magadra nagyon, pihenj sokat és semmivel ne erõltesd magad kicsit se. Feltételezem már mondták, hogy a vetélés miatt veszélyeztetett terhes vagy, úgyhogy csak magaddal és a picivel törõdj.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ, és probálok nem stresszelni.

Terhességem 10. hetében járok. A rosszullét a mindennapok részévé vált, de 2 napja annyira gyenge vagyok, hogy nyomom az ágyat és az egész napot átalszom. Aggódjak vagy szedjek magnéziumot élénkítés céljából?

Legjobb válasz: A magnézium nem élénkít. Ezzel nem sokat tudsz kezdeni ez a terhességgel jár, mert nagyon dolgozik a szervezeted, hogy a picinek meglegyen minden. Esetleg vashiány okozhatja még, de tényleg semmi extra. Ha kell pihenni pihenj ne akarj küzdeni ellene! boldog babavárást! 17 hetes km

A magnézium nem élénkít. Ezzel nem sokat tudsz kezdeni ez a terhességgel jár, mert nagyon dolgozik a szervezeted, hogy a picinek meglegyen minden. Esetleg vashiány okozhatja még, de tényleg semmi extra. Ha kell pihenni pihenj ne akarj küzdeni ellene! boldog babavárást! 17 hetes km
Ugyanígy voltam, úgy éreztem magam a 14-ik hétig, mintha beteg lennék, nagyon gyenge, nyûgös, fáradt voltam.Nem lehet elkerülni, pihenni, engedj a szervezetednek, ne erõltesd magad.A Mg, nem segít ebben az esetben, az a keményedésre van. Elmúlik, fel a fejjel! 19 hkm

Iker terhességem volt vagy van. Most 14. héten járok. A dokim szerint 5 hetesen mindkét babócának már dobogott a szíve, majd a 13 héten a kombinált teszt alkalmával az ultrahangos doki azt mondta, hogy az egyik már nem él. Lehetséges ez?

Nagyon szomorú és csalódott lettem. Összehasonlítottam a képeket az első terhességemmel és most akkora a pocakom, mint az elsővel 24 hetesen. Lehetséges ez? Hiszen amelyik elméletileg nem él az nagyon picike. Mitől nő ennyire a hasam?Olyan sok minden kavarog a fejembe. Már arra is gondoltam, hogy benézett valamit az ultrahangos doki és lehet, hogy mégis él mindkét baba és szépen fejlődnek, aztán azért ilyen nagy a hasam. De olyan sok köztük a különbség. Az élő az 68mm volt a másik amelyik a doki szerint nem ad életjelet az pedig 14mm. Várom a tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Minden terhesség más, a hasad se lehet ugyanakkora. Láttam én már olyan 15 hetest is, hogy azt hittem menten megszül, meg olyan 20 hetest is, hogy nem is látszott még mindig. Sajnos biztos nem nézte be az orvos. Persze, hogy lehetséges, hogyne lehetne lehetséges?

Minden terhesség más, a hasad se lehet ugyanakkora. Láttam én már olyan 15 hetest is, hogy azt hittem menten megszül, meg olyan 20 hetest is, hogy nem is látszott még mindig. Sajnos biztos nem nézte be az orvos. Persze, hogy lehetséges, hogyne lehetne lehetséges?
Hogy vagy? Van valami fejlemény?
Sajnálom hogy meghalt de tényleg örülj annak hogy nem akkor halt meg mikor már megszületett es ha megkérdezhetem hogy 1 vagy kétpetéjüek es milyen nnemûek??
Az ikres vagyok, talán 8-as. Bármi is lesz, gondolj arra, amit írtam, és te is. Egy nõnek velem együtt volt ikerterhessége, mint az enyém, olyan, 1 dokink volt. Neki ki is alakult a 20. héten, amitõl félt, a babákat meg kellett szülnie, meghaltak. Én annyira sajnáltam. Gondold el, hogy nem kívánta-e volna, hogy olyan helyzetben legyen, min te? Hogy nem baj, ha nem 2, de egészséges legyen az az 1! Gondolj erre, hogy az egyik mindenképp él, egészséges, semmi baja! Majd írd meg, hogy mi volt? De az a doki többet nem mondott? Hogy mi van ilyenkor? Hogy mi lesz? Nagyon átérzem a helyezetedet, én tavaly ilyenkor voltam terhes, és 2 hetente kellett uh-ra menni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Majd, hátha megtudom írni neked, megkérdem az orvosomtól. NAgyon rendes mindenre válaszol.
Koszonom szepen, eleg gyorsan szivodott fel a 16. Heti uh-n mar nem lehetett latni, csak annyit montak, hogy az a terulet echo szegeny a mehembe. Sajnos nem tudom mi az pedig erdekelne. Kitartas es boldog babavarast :)
A kérdező hozzászólása: 23:03-as Nagyon sajnálom ami történt, akkor Te tudod, hogy most mit érzek. Gratulálok a kislányodhoz és nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek. Mennyi ideig tartott neked a felszívódás? CSak ultrahanggal ellenõrizték azt? Remélem holnap csinál a dokim ultrahangot és csak pozitív eredményekkel szolgál majd. Remélem a másikkal minden rendben van. Jaj már olyan jó lenne érezni, hogy mocorog, akkor azért egy kicsit megnyugtatna, hogy jól van.
A kérdező hozzászólása: Egyébként meg az orvosokról csak annyit, hogy aki az ultrahangot csinálta a tök bunkó volt. Annyit mondott, hogy tudja, hogy ikerterhességet hord? Válaszom igen. Erre a doki: és azt is tudja, hogy az egyik már nem él? Hát erre én már nem tudtam mit mondani, csak sírtam és teljesen össze törtem, még jó hogy a barátnõm velem volt, és próbált vigasztalni, nyugtatgatni. Szóval nagyon megértõ és együtt érzõ volt a doki. Lehet, hogy neki ez mindennapos dolog, de nekem nem és engem nagyon szíven ütött. Azért talán lehetnének kicsit kíméletesebbek is, hiszen mégiscsak egy apró kicsi emberkérõl beszélünk akinek már dobogott a szíve! Szóval megtudom érteni, hogy mit érzel
A kérdező hozzászólása: 8/9. Gratulálok a babáidhoz és nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok neked. Igen, arra próbálok gondolni, hogy tényleg így a jobb, mert ha ez késõbb történik, akkor sokkal rosszabb, akkor a másikat is jobban veszélyezteti, vagy ha mondjuk betegen születik. Csak nagyon fáj és nehéz beletörõdni, valószínû, hogy idõvel enyhülni fog a fájdalmam és könnyebb lesz. Azért kíváncsi vagyok mit mond a dokim holnap. A genetikai tesztem eredménye elméletileg negatív lett. Most próbálok koncentrálni és nagyon vigyázni a meglévõ egészséges picikémre, és csak abban reménykedek, egészségesen fejlõdik majd tovább.
nekem 10 hetesem halt el az egyik babam.. Semmit nem vettem eszre belole csak a 12. Heti uh-n mondta a doki :( felszivodott es semmilyen komplikacio nem lett kiveve annyi, hogy az AFP-m joval magasabb lett a kelletenel..genetikan kiderult, hogy az ikerterhesseg miatt. Ne ijedj meg, hogy ha veled is ez tortenik. Engem is ijesztegettek, hogy beteg a babam stb. Makk egeszseges kislanyom szuletett :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat. Persze, hogy örülök a megmaradt babára és lehetõ legjobban megpróbálok rá vigyázni, mert abba belehalnék, ha annak is valami baja lenne.
A kérdező hozzászólása: Próbálom elfogadni, de nagyon nehéz. Az ultrahang után felhívtam az orvosom, azt mondta, hogy mivel még nagyon picike, ezért nem kell semmilyen mûtét, sem gyógyszeres kezelés, mert fel fog szívódni magától. Viszont a felszívódás miatt kockázatosabb a másik egészséges baba vetélése. Úgy hogy ha vérzek, akkor azonnal kórház. Kedden délután megyek a dokimhoz és remélem akkor csinál egy ultrahangot és akkor kiderülhet, hogy mi a helyzet pontosan. Ha tényleg úgy van, ahogy az ultrahangon látták, akkor csak remélem, hogy minden szövõdmény nélkül felszívódik hamar és a másikban nem okoz semmi problémát. Akkor szerintetek arra ne is gondoljak, hogy lehet, hogy hárman voltak és mondjuk az egyik elhalt és a másik kettõ meg szépen fejlõdik. Olyan azért lehet, hogy az egyik takarja a másikat és nem veszik észre?! A felszívódás meddig tart? Egyébként két hét múlva kell ellenõrzõ ultrahangra mennem, hogy hogy áll a felszívódás.
ha lenne rá lehetõségem elmennék egy újabb ultrahangra, nehezen bírnám ezt a bizonytalanságot
Sajnos ilyen elõfordul. Nem feltétlenül lökõdik ki az élettelen baba, szépen felszívódik, vagy betokolódik és nem okoz semmi gondot a terhesség alatt. A has mérete a többedik terhességnél jobban változik, mint az elsõ terhességnél. Próbáld meg elfogadni ezt az új helyzetet. Örülj ennek a babának.
"2 embrióból az egyik nagyon nagy görcsök és rengeteg vér kíséretében fogant." ?? Hogyan?
Szia, tapasztalatom nincs, de ha elhalt a magzat, akkor annak szerintem ki kéne lökõdnie. Egy ismerõsöm úgy járt, hogy 2 embrióból az egyik nagyon nagy görcsök és rengeteg vér kíséretében fogant. Azóta egy 2 éves egészséges kisfiú anyukája. Sajnálom, és kitartás!
Mi újság kedves Kérdezõ?

A terhesség elején járok, kb. a 3. -4. hetében, és másfél hete görcsölgetek, néha erősen, néha gyengébben. Normális ez?

Tegnap este 2x is olyan görcseim voltak hogy kisugárzott a hüvelyembe. kb.10 percig tartott. Eddig még nem fájt ennyire. Ja, és mindig délután és éjjel vannak az er?sebb görcsök.

Legjobb válasz: szedjél Magnerot tablettát,mielõbb kezdd el. kíméld magadat. sajnos mást nemigen tehetsz érte. ill. az orvosod írhat fel Utrogestant,ha elmész hozzá,de nem mindegyik teszi meg,az enyém pl. fel se ajánlotta-többet nem is megyek hozzá,mert a babám akkor nem maradt meg.

szedjél Magnerot tablettát, mielõbb kezdd el. kíméld magadat. sajnos mást nemigen tehetsz érte. ill. az orvosod írhat fel Utrogestant, ha elmész hozzá, de nem mindegyik teszi meg, az enyém pl. fel se ajánlotta-többet nem is megyek hozzá, mert a babám akkor nem maradt meg.
3 hetes terhesség még nem is terhesség, akkor ágyazódik csak be ki sem lehet mutatni.
Honnan tudod, h terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: 1.Onnan, hogy kétszer teszteltem 1 hét különbséggel és mindkettõ kimutatta hogy az vagyok. 2. Az ébredési hõm 37-37.1. 3. Nem jött meg a menstruációm. Egyébként tegnap voltam nõgyógyásznál és azt mondta hogy az 5. hétben vagyok, mert az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják a terhességet.
Na igen, akkor nem 3-4 hetes vagy, ezért kérdeztem. Gratulálok! A görcsökre a magnézium tényleg jó, de remélem a dokival is beszéltél a görcsökrõl.
akkor stimmel, de 3 heteset még nem tudhattál volna.
A kérdező hozzászólása: Igen, mondtam neki és azt mondta hogy azért van, mert növekszik a méh. Akkor van gáz, ha van vérzés is. De nekem nincs egy csepp se, hála istennek.

18 éves lány vagyok és az elsö terheségem most a 33 hétben járok és felszettem 17 kg-ot és még nincs cvége a terhességnek. Ez nem gond?

53KG-KÉNT KEZTEM MOST VAGYOK 70 kg és 158cm ez normális átlagos vagy kezdjek el aggodni?

Legjobb válasz: Szia én a 29. héten vagyok és már 14 kg-nál tartok, nálam folyton morgolódnak, hol a védõnõ, hol a doki, próbáltam a sószegény diétát, lemondtam a fehér kenyérrõl, már szinte gyümölcsön élek. Ha levegõt veszek is hízok, sajnos ilyen az alkatom, próbálok ellene tenni, de azért nem sanyargatom magunkat :(

Szia én a 29. héten vagyok és már 14 kg-nál tartok, nálam folyton morgolódnak, hol a védõnõ, hol a doki, próbáltam a sószegény diétát, lemondtam a fehér kenyérrõl, már szinte gyümölcsön élek. Ha levegõt veszek is hízok, sajnos ilyen az alkatom, próbálok ellene tenni, de azért nem sanyargatom magunkat :(
Még belefér, de már többet ne hízzál! ebben a táblázatban megnézheted mennyi az ideális http://fittmamablog.hu/index.php/2010/03/hizas-terhesseg-ala.. Egyébként nem értem miért kellett az elsõt lepontozni?! Miért hiszi sok kismama hogy a terhesség alatt 20-30kiló hízás normális!
Én is csak 160 cm vagyok, 60 kg-mal kezdtem a terhességet, 72-vel mentem szülni, 3 hét mulva 60 kg voltam. Kicsit sok, de van aki ennyit hízik akármit csinál. Szerintem amilyen fiatal vagy, le is fog menni. Doki mit mond amúgy?
Igen, 17 kg nagyon sok! A szülész doki nem morgolódott? Vagy a védõnéni nem tanácsolt valami diéta félét?
Az üzemeltetõ kitörölte a helyesírással kapcsolatos mejegyzésem. Talán mert kamu kérdés?
Kedves 5-ös! Lehet, hogy Téged pontozott le valaki és ahogy kitörlõdött a válaszod (mert olvastam), akkor én megörököltem a lepontozásodat? Vagy lehet, hogy tényleg nem tetszik valakinek, hogy soknak tarom 33. hétnél a 17 kiló hízást? Sebaj! Elsõ voltam

Gyomorégésre tippek? A 13. hétben járok, várható, hogy elmúlik még vagy végigkíséri a terhességet?

Legjobb válasz: Tej, fagyi segíthet. Nekem csak párszor volt az elején, javult, de ez egyedi, van akinek sokáig eltart.

Tej, fagyi segíthet. Nekem csak párszor volt az elején, javult, de ez egyedi, van akinek sokáig eltart.
nekem is ekkortájt volt "kandalló a gyomrom helyén" :) nekem a víz és a tej csak rontott, próbáltam popcornt, puffasztott rizs, búza szeletet, korpáskekszet, zabpelyhet, fagyit, mindent, de igazából az segített, ha kiflit ettem. (még éjszaka is, ha arra ébredtem, mar a gyomrom) aztán egyik napról a másikra elmúlt, neked is el fog, ne félj, nem is tart sokáig. ...meg a várandósság vége felé volt egy kis égés, de az másmilyen érzés, akkor a pocó nyomja a gyomrot, már nem olyan sajgós mint most...
Nekem csak a Rennie segít, pàr naponta úgy ràmjön hogy nem bírom anèlkül, de ha csak kicsit èg nem veszem be. Az elejètõl ègett a gyomrom, ès nekem rosszabb lett mert ez mellè nagyon fent van màr a babàm, kicsi volt neki a medencèm, è mikor belendül, mèg nyomja is a gyomrom :-/ Most vagyok 21 hetes ès úgy èrzem lesz mèg rosszabb.
Nekem kisebb idõszakok voltak, amikor elmúlt, de végigkísérte az egész terhességem. A végén már annyira nem ért semmit a Rennie, hogy a dokim javaslatára egy kis kanál szódabikarbónát ettem. Semmi más nem akart hatni!
Nekem a 18. hét környékén kezdõdött, akkor még elviselhetõ volt. De mostanra borzalmas... napi több Reneet kell beszednem. Ha már nagyon nem bírom, akkor jöhet a szodabikarbóna vízzel. Ezt inkább este iszom, hogy legalább hajnal 1-2-ig kibírjam. Sokszor arra ébredek, hogy tele van a szám gyomorsavval vagy éppen folyik kifelé. Borzalmas :( 40+2 hkm
Én iszonyatosan megszenvedtem mindkét terhességemet, folyamatos hányinger, hányás, stb. Mindenfélét kipróbáltam, de egyetlen dolog használt: citromos víz! Gyakorlatilag ezen éltem a terhességek alatt, ha kezdett rendetlenkedni a gyomrom, csak pár kortyot ittam, és egybõl jobb lett!! Ne félj tõle, bár elsõre fura lehet, én is idegenkedtem tõle, de a háziorvosom és az asszisztensnõ is esküdtek rá, és igazuk lett!

Lehetséges, hogy valakinek nem nő meg a hasa terhesség közben, akkor se, ha már pl. a 36. hétben jár?

Úgy értem, hogy nem olyan, mint az átlag terheseknek. Szóval nem t?nik vki terhesnek, max kicsit meghízik.

Legjobb válasz: Anyunak volt egy munkatársa,egyáltalán nem volt kövér kb. 55-60 kg lehetett, a fõnöke nem engedte el munkából a 8 hó végén mert nem hitte el, hogy terhes, papírt kellett vinnie az nõidokitól, hogy télleg terhes, mert egyáltalán nem látszott rajta :)

Én is valahogy úgy vagyok mint az elõzõ válaszoló :)
Anyunak volt egy munkatársa, egyáltalán nem volt kövér kb. 55-60 kg lehetett, a fõnöke nem engedte el munkából a 8 hó végén mert nem hitte el, hogy terhes, papírt kellett vinnie az nõidokitól, hogy télleg terhes, mert egyáltalán nem látszott rajta :)
Persze. Volt egy kolleganõm, akivel nap mint nap együtt dolgoztunk. A szülés elõtt 1 hónappal derült ki hogy terhes, alig látszott rajta. Teljesen egészséges kisbabája született.
Persze, van ilyen is.
Én sem voltam, és nem is vagyok 100 kg...csak olyan a testalkatom, hogy nem úgy gömbölyödik, mint az átlagnak... Ha kérhetem, akkor ne sértegesd a hozzám hasonlókat kedves válaszoló...
Nem sértegetek senkit. De nézz már meg egy lapos, csinos hasat, nõt. El tudod képzelni, hogy nem látszik rajta egy 8 hós terhesség??????
Rólam sem mondaná meg valaki, aki nem tudja, hogy terhes vagyok... A többség azt hiszi, csak meghíztam XD Én is a 36. hétben járok :)
egyik kollégámnak a felesége annyira kövér volt, hogy észre se lehetett venni, hogy terhes
Ahhoz extra kövérnek kell lenni. De én is láttam ilyet, de õ legalább 100kg volt terhesség elõtt is. Vékony, átlag alkatnál kizárt.
Az tény h lapos hasúaknál látszania kell...de akkor sem kell feltétlenül 100kg nak lenni ahhoz, h ne látszódjon... Én 70 kg voltam amikor terhes lettem...
Én írtam, hogy kövérnek kell lenni. Én 68kg-al kezdtem és 3 hósan már mindenki látta és kérdezte is. Most 26 hetesen pedig csúcsos, hatalmas hasam van, egyértelmûen látszik. Olyan 80kg lehetek most.
Elárulnám h 95kilóval lettem terhes, 174cm-hez. A 26-28ik héten gyönyörû gömbölyû pocakom volt!Tehát a kilók nem függenek össze a pocakkal. Most meg már.... :) 35hkm
Na akkor cáfolva a kövérséget :) Én kifejezetten sovány (160 cm és 42 kg) voltam mikor teherbe estem és 58 kg-osan mentem szülni. Kb. 6 hónapos terhes voltam, amikor már felöltözve is elkezdett látszani hogy babát várok. Persze ruha nélkül látszott hogy nem lapos a hasam, de még a 9. hónap végére sem volt túl nagy a pocakom.
171 cm magas vagyok és 62 kilóval kezdtem a terhességet!Ha most tél volna egyáltalán nem látszana a hasam, mert nem nagy és sok ruha eltakarná!a 28-29 héten kezdett el látszódni rendesen, de akkor is csak ha nagyon testhez állót húztam fel!Most 35 hetes vagyok!
Én is 70kg-al kezdtem annó és ne hasonlítsuk össze a 50-60kg-al. Sokat jelent. Pl: 5éve csak a 6. hónapba vették észre, hogy egyáltalán terhes vagyok. Most, hogy lefogytam már 4hónaposan a vak is látja..
Elvileg 36 hetesen van.
Van, ahol csak a 38. héten, kórháza válogatja. Nekem most volt, 36 hetesen.
36 hetesen volt nekem az utolsó.Elõtte 26 hetesen nézték.

A 6. hétben járok és napok óta folyamatosan, de tompán fáj ott, ahol a lábam és a felsőtestem "összeér". Ez mitől lehet? Izületi fájdalom valami miatt? Vagy esetleg méhen kívüli terhesség jele lehet?

ég nem voltam dokinál és más panaszom nincs (nem szurkál, nem görcsöl, nincs vérzés, csak ez a folyamatos, tompa fájdalom)

Legjobb válasz: Ez magnyugtató:-) Dokihoz csak 7-ére kaptam idõpontot, akkor 7+2 hetes leszek. Mg-ot nem szedek, mert nem görcsös ez az érzés, nem is igazán fájdalom, inkább tompa nyomás.

A kérdező hozzászólása: Ez magnyugtató:-) Dokihoz csak 7-ére kaptam idõpontot, akkor 7+2 hetes leszek. Mg-ot nem szedek, mert nem görcsös ez az érzés, nem is igazán fájdalom, inkább tompa nyomás.
Én nem tudom összerakni, hogy hol fájhat. Csípõd? Hasad? Keresztcsontod?
nekem is csak az egyiken volt :) asszem a bal oldalon. most 14 hetes vagyok, az ultrahangon minden rendben volt, de néha még most is szurkál vagy feszül. ne aggódj. mikor mész dokihoz? szedsz magnéziumot?
A kérdező hozzászólása: Unikornisz, köszi a választ! Nálad mindkét oldalon volt? Mert engem az aggaszt, hogy csak az egyiken van.
ne foglalkozz velük, szerintem teljesen érthetõ volt a leírásod, attól függetlenül, hogy lehet anatómiai vitákba is bonyolódni, de minek? áh, nem értem, ahelyett, hogy segítenének, kötözködnek. a kérdésedre válaszolva: nekem is volt ilyen, pontosan azon a részen, amit te leírtál, sõt még a 8-10. hét környékén is, akkor kifejezetten hasogatott. nem állandóan, de jópár percig folyamatosan. aztán volt tompa is. semmi baj, tényleg nõ a méhed. én arra is gondoltam, hogy tágul a medencém, de ahhoz szerintem még korai lenne. mindenesetre az a lényeg, hogy nem jelent bajt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kommenetket, kár, hogy a kérdésemre nem kaptam választ....
Altest, alsótest (has, venter). Tágabb értelemben az egész hasat nevezhetni A.-nek. Ezt nagyjában fent a hasat a mellüregtöl elválasztó rekeszizom (diafragma, l. o.), elül s oldalt a hasfalak, hátul a gerincoszlop, lent pedig a medence határolja. Az egész hasat egy oly egyenes vonal, amely a legalsó bordákat haránt irányban egybeköti, valamint egy másik ily egyenes, amely a csipõket (pontosabban: a csipõcsonti felsõ töviseket) egybeköti, 3 tájékra: a felsõ, a középsõ és az alsó hasra (ebi-, mezo- és hipogasztriumra) osztja be; e beosztás a belsõ hasi életszervek helyzetének meghatározására s így betegségeknél a diagnosztizálásnál nagyfontosságu. Az epigasztriumban (regio epigastaica, felsõ hasi tájék) van a gyomor, a máj és nyombél, a mellékvesék s a vesék felsõ vége, a nagy véredények; a mezogasztriumban (regio mesogastr. középsõ hastájék) a vesék, a haránt vastagbél (remese), a vékonybelek és vastagbelek egy része található; míg az alsó hasi tájon (regio hypogastr., tulajdonképen altest) a vékonybelek alsóbb részeit, a vakbelet, a bél végrészét, a telt hólyag felsõ részét, sõt terhes nõkben a megnagyobbodott méhet is találjuk, mig az e táj alatt levõ hasmedencei (kis medencei) részében a húgy-ivarszervek és a végbél alsó része foglalnak helyet. Ezeket a nagyobb hastájékokat az orvosok más vonalak segítségével még apróbb részletekre szokták beosztani, a szervek helyzetének még pontosabb meghatározására./Pallas Nagylexikon/ A láb végtag.
"Felsõtest: deréktól felfelé, tehát has, hát, vállak, karok. Alsótest: alsó végtagok, tehát a lábak." ...és mi van deréktól lefelé, amíg el nem kezdõdnek az általad alsótestnek titulált lábak között?Légüres tér?
A kérdező hozzászólása: (Felsõtest: deréktól felfelé, tehát has, hát, vállak, karok. Alsótest: alsó végtagok, tehát a lábak.)
A felsõtested nem "ér össze" a lábaiddal, mert akkor testi fogyatékos lennél.Az alsótest ér össze a combokkal "ahol a bugyi alsó vonala" fut.Lehet, hogy nõ már a méhed, vagy a méhszalagok nyúlnak.Korai terhességnél elõfordul.
A kérdező hozzászólása: Kb. azon a vonalon, ahol a bugyi alsó része fut, ahol a láb hajlik. sajnos nem tudom pontosabban megfogalmazni:S
igazad van, végülis én szedek magnéziumot, de erre a fajta tompa nyomásra nem használt :) szóval nyugodj meg, nem lesz semmi baj.

HA valaki a terhesség elején jár (1-2 hét), akkor milyen magzatmegtartó vitamint érdemes szedni?

Nem tudom még biztosan, de egyfolytában szúrkál a hasam, és a melleim nagyon érzékenyek. Pénteken kellett volna megjönnie, de szokott késni. Bromocriptint szedek, meg terhesvitamint. (folsav miatt)Félek nagyon, hogy baba és nem tapad meg...teszt és orvos

Legjobb válasz: Mindegy csak valamilyet szedjél. Itt sokan írják, hogy a legjobb a femibion, nekem az túl drága. Én Elevitet szedtem, most pedig Gravidát.

Mindegy csak valamilyet szedjél. Itt sokan írják, hogy a legjobb a femibion, nekem az túl drága. Én Elevitet szedtem, most pedig Gravidát.
elevit
femibiont javasolta a dokim, a védõnõ a gravidát.
A kérdező hozzászólása: Nálam eurovit van itthon. Az nem jó egyáltalán?
Én azt szedtem az elején, teljesen jó volt. Abban folsav van + B vitaminok a felszívódásához, ez a legfontosabb. Az Elevit, Gravida ráér késõbb, mikor már nagyobb a baba és kell neki a kálcium. 1 éves baba anyuja
a palástfû tea is segít a baba megtartásában
Bármilyen magzatvédõ vitamint szedhetsz, csak az a lényes, hogy szedj valamit!És csatlakozom az elõttem szólóhoz!Palástfûtea! Én Femibiont szedek!
A kérdező hozzászólása: A palástfûteát azt csak le kell forrázni és kész. Mikor kell inni, mennyit?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!