Találatok a következő kifejezésre: A terhességem hetében (1612 db)

Hogyan számoljuk a terhesség heteit?

Tudom, kicsití" dilettáns" a kérdésem, de meg vagyok zavarodva... mert ugyebár van a terhesség kora, meg van a magzat kora. Nekem nem 28 napos a ciklusom, és ha jól értelmeztem, a nőgyógyászomat, akkor nem az utolsó menstruációtol számította a terhességemet, hanem a foganástól, és a 6. heti ultrahangon talált szívhangot. namost a kérdésem csak annyi, hogy amikor azt írják, ogy a 6. héten már általában kell lennie szívhangnak - tudom, még később is jöhet - akkor azt úgy értik, hogy a terhesség 6. hetében, vagy úgy, hogy a magzat 6. hetében? És mégegy: az első 12 hetet akkor most honnan számolják...ha nekem a doki a fogantatástól számolt akkor gyakorlatilag 2 hetet rászámolhatok? Ez nekem zavaros...

Legjobb válasz: A terhesség heteit az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, a baba viszont kb. 2 héttel késõbben fogan meg, mert a peteérés napjaiban a legvalószínûbb a teherbeesés. Nekem a terhesség 6. hetében már volt szívhang, szerintem akkor a terhesség 6. hetére értendõ a szívhang észlelése. De én sem vagyok szakértõ, remélem tudtam segíteni.

A terhesség heteit az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, a baba viszont kb. 2 héttel késõbben fogan meg, mert a peteérés napjaiban a legvalószínûbb a teherbeesés. Nekem a terhesség 6. hetében már volt szívhang, szerintem akkor a terhesség 6. hetére értendõ a szívhang észlelése. De én sem vagyok szakértõ, remélem tudtam segíteni.
Úgy, ahogy az elõttem szóló is mondta. A mensi a mérvadó, a fogantatás idõpontját max. te tudhatod, de ezzel az infóval nem számolnak!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vàlaszokat! tudom, h alapjàraton az ut. menzeszt nézik, de nekem az júni 20-àn volt, és aug. 15- én talàlt szîvhangot a doki, de azt írta a leletre , 5-6 hét. A ciklusom 40 nap körüli, ezért nem tudtik biztosra a peteérést. De akàrhogyis szàmolom, ha a júni 20. lett volna a kiindulás, az aug. 15- én màr nem 5-6 hèt hanem pont 2-vel több, ezért vagyok bizonytalan. Nade majd kiderül.
A kérdező hozzászólása: kedves Elsõ! a Te vàlaszodat is hasznosnak akartam jelölni, de telefonon internetezek, és véletlenül félrenyomtam a kezecskét, bocsi : )

A terhességi hét nem azonos a naptári héttel?

nekem úgy tűnik, mintha sokkal gyorsabban telnének a terhességi hetek, mint egy klasszikus naptári hét. Néhány napja beírtam a kalkulátorba és azt adta kis, hogy 8 hét 1 nap, ma amikor beírtam ugyanabba azt adta ki 9 hét 2 nap, pedig nem telt el egy naptári hét. Most akkor hogyan is van ez? Másképpen számolják a terhességi heteket?

Legjobb válasz: Nem, nem számolják másképp! 1 terhességi hét ugyanúgy 7 nap, mint 1 naptári hét.

Nem, nem számolják másképp! 1 terhességi hét ugyanúgy 7 nap, mint 1 naptári hét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Akkor van olyan megbízható kalkulátor a neten, ami viszonylag pontos is? :-)
http://www.kiskegyed.hu/kalkulator/terhessegi-kalkulator Biztosan elírtad, vagy nem állítottad be hogy hány napos a ciklusod.
A kérdező hozzászólása: beírtam. de vicces, mert ha 28, 29, 30, 31 vagy 32 napos ciklust írtam be, mindig ugyanazt az eredményt adta. megnéztem 3 különbözõ kalkulátoron is, és ugyanaz jött ki, úgyhogy valószínû tényleg 9, 2 hetes vagyok.

Hogy számolják a terhességi heteket?

Legjobb válasz: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html A terhességi heteket mindig az utolsó havi vérzés elsõ napjához számolják.

http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html A terhességi heteket mindig az utolsó havi vérzés elsõ napjához számolják.
Az utolsó rendes menstruáció elsõ napjától. Tehát 2 hetes vagy amikor megfogan a pici (28 napos cikl. esetén), 4 hetes vagy amikor nem jön meg a köv. menzesz. És így tovább egészen a 40. hétig.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat És még az érdekelne, hogy 7 vagy 5nappal számolják?
7-tel, mivel 1 hét 7 nap!

Ultrahangon mérték a babámat, de az egyes méretek fej, has, combcsont hossza szerint mindig más a terhesség hete.3 hét különbség is van. Pl. Fejkörméret szerint 36 hetes, combcsont hossza szerint 33. Ez baj? Aggódom.

Legjobb válasz: Hát ha az orvos nem mondja hogy baj, akkor valszínû nincs probléma.Egyébként az én babám fejét is mérték már egy héttel nagyobbnak, közben a combcsontja meg megfelelt a terhességi hétnek.De azért kérdezd meg a dokit hogy miért lehet ez az elétérés.Ne aggódj.

Hát ha az orvos nem mondja hogy baj, akkor valszínû nincs probléma.Egyébként az én babám fejét is mérték már egy héttel nagyobbnak, közben a combcsontja meg megfelelt a terhességi hétnek.De azért kérdezd meg a dokit hogy miért lehet ez az elétérés.Ne aggódj.
Az én babámnak a fejcsije 27 hetesnek felel meg a combja 33 hetesnek.Egyébként 31 hetes 6 napos vagyok!Ugyhogy nyugi:) )
szia! Nehogy aggódj!!!!! ezek hozzávetõleges értékek, nem 100%osan kell pontosnak lenniük az értékeknek! Az a lényeg , hogy mindig nõljenek ezek az értékek, mert azt mutatják, hogy fejlõdik a babád! :) )))
elsõ vagyok. Bocs a szóismiért, csak kicsit szórakozott vagyok ma :) ))

Ikrekkel ki mikor szült meg? Gondolok itt a terhességi hétre. Ha valaki sokkal korábban szült a kiírt időpontnál lett valami bajuk a piciknek?

Legjobb válasz: Anyumnak a tesvéremmel volt ikerterhessége. Bár sajnos az egyik baba elhalt a 25. héten, a testvéremet ki tudta hordani a 40. hétig és a (természetes) szülésnél mindkettõjüket megszülte. Meg van egy ismerõsöm, akinek hármas ikrei lettek volna, de az elsõ trimeszterben az egyik baba elhalt és fel is szívódott, majd a terhesség vége felé a második baba is elment. A harmadikat megszülte,(nem tudom hányadik héten), de sajnos nagyon beteg lett a baba. Már otthon vannak. Nem elrettenteni akartalak. De ez volt a kérdés. Ha ikrekkel vagy terhes, a legjobb amit tehetsz, hogy nem idegeskedsz és bízol a legjobbakban. Az már fél siker. Nem lesz semmi gond. :)

Anyumnak a tesvéremmel volt ikerterhessége. Bár sajnos az egyik baba elhalt a 25. héten, a testvéremet ki tudta hordani a 40. hétig és a (természetes) szülésnél mindkettõjüket megszülte. Meg van egy ismerõsöm, akinek hármas ikrei lettek volna, de az elsõ trimeszterben az egyik baba elhalt és fel is szívódott, majd a terhesség vége felé a második baba is elment. A harmadikat megszülte, (nem tudom hányadik héten), de sajnos nagyon beteg lett a baba. Már otthon vannak. Nem elrettenteni akartalak. De ez volt a kérdés. Ha ikrekkel vagy terhes, a legjobb amit tehetsz, hogy nem idegeskedsz és bízol a legjobbakban. Az már fél siker. Nem lesz semmi gond. :)
Jaj, bocsi. Most látom, hogy úgy volt a kérdés, hogy szülés után volt-e baj? Szerintem nem baj, ha elõbb szülsz a kiírt idõpontnál. A mai orvostudoány olyan fejlett, ha pár héttel elõbb is szülsz, az sem gond.

Hogyan kell számolni a terhességi heteket, napokat?

Október 11-e az utolsó menstruációm els? napja, de ovulációm nem a 14. napon volt, hanem a 18-on, tehát október 29-én. Igazából nem is ovu volt, hanem lombikos leszívás, de mindegy is, mert a kett?t most tekinthetjük ugyanannak :) Akkor most hány hetes hány napos vagyok? A mensi számít, vagy a 4 nap csúszás miatt kevesebb???

Legjobb válasz: Nálam 12. hétig mensi alapján számolták, aztán kiderült, ahogy sejtettem is, hogy a baba 1 héttel nagyobb, mert a 7. napon volt peteérésem. Ezt a méretei is igazolták, azóta 1 héttel idõsebb mindig, mint mensi szerint, így kiírva is 1 héttel hamarabbra vagyok!

Nálam 12. hétig mensi alapján számolták, aztán kiderült, ahogy sejtettem is, hogy a baba 1 héttel nagyobb, mert a 7. napon volt peteérésem. Ezt a méretei is igazolták, azóta 1 héttel idõsebb mindig, mint mensi szerint, így kiírva is 1 héttel hamarabbra vagyok!
Nekem is késõbb volt a peteérés, és így a csúszással számoltak, vagyis a baba mérete alapján, de ez kb egybe esik.
Azt mondják, hogy a 12 hetes uhu a mérvadó, mert addig nagyjából (vagyis szinte pontosan) egyformán fejlõdnek. Így addig a mensidet veszik figyelemben és legfeljebb a 12 hetes uh után pontosítanak! ;) gratulálok!
Elvileg a menszesz elsõ napjától számítják. Nekem az elõzõ terhességnél :( is onnan számították, pedig napra pontosan tudtam, hogy 2 hétre rá voltam együtt a párommal. Azért a menszesztõl számítják, mert általában az emberek nem tudják mikor voltak együtt a párjukkal, illetve nem lehet pontosan kiszámítani, hogy mikor eshet teherbe valaki. De az ultrahangon meg tudják állapítani, kb-re pár nap eltéréssel hány hetes lehetsz. A baba mérete lehet nagyobb is, ha terhesvitamint szedsz.
Az utolsóval vitatkoznék. Ha menzesz után 2 héttel volt együtt a párjával, akkor pont hogy jól számoltak, mivel a terhességi kort úgy számolják, hogy a megtermékenyítéstõl eltelt idõ + 2 hét. (tehát az terhesség elsõ két hetében igazából még nem is vagy terhes) A magzatvédõ vitamintól meg nem lesz nagyobb a baba. Ez egy tévhit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, és a gratulációt is :) Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen hosszú idõ után sikerült, remélem minden rendben lesz továbbra is. Nektek sok boldogságot a lurkókhoz!!! :)
Szintén lombikos vagyok, nekem is volt 3 nap csúszás a leszíváskor, nekem ezzel a 3 nappal korrigálták az utolsó mensimet, és azzal számoltunk végig. Tehát: valójában január 28-án volt az utolsó mensim, de azt mondták tekintsük úgy, mintha jan. 31-én lett volna. Ezzel számoltunk végig, lombikos orvos javasolta így.

Ha a baba a terhességi hetéhez képest (mensi szerint) 2, 5 héttel nagyobb már a 12 heti uh-tól és azóta is folyamatosan tartja ezt a"kort" akkor most õ ha hamarabb születik ezzel a 2, 5 héttel nem lesz baj?

Úgy értem, hogy akkor nem lesz meg ez a 41 hét...jaj, lehet kicsit hülyén fogalmazok, de értitek mit akarok kérdezni???Minden vizsgálatom hamarabb volt a 12 hét óta, 18-24 hetes uh cukorterhelés, AFP, minden...

Legjobb válasz: Ha a mensi szerinti es az uh szerinti szulesidopont mas akkor a 12. uh-t veszik alapul mert akkor valoszinu nem kozepidoben volt a peteeresed. Tobb het is lehet a kulonbseg ( nekem 13 nap volt).

Ha a mensi szerinti es az uh szerinti szulesidopont mas akkor a 12. uh-t veszik alapul mert akkor valoszinu nem kozepidoben volt a peteeresed. Tobb het is lehet a kulonbseg ( nekem 13 nap volt).
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt mondták, az biztos, hogy a peteérés nekem mindig a 8-9 ciklusnapon volt, tehát nem 14. de az akkor is kb 1 hét....azért köszi
A 12. hétig fejlõdnek egyformán - ha akkor már nagyobb volt 2 héttel, általában ráírják a papírra, hogy "terminusmódosítás" és új lesz a "szülés várható idõpontja".

Most akkor pontosan h szamoljak a terhessegi heteket?

Pl ha nekem mondjuk januar 17.-en volt meg utoljara,vagyis akkor mult el,akkor mikor leszek 5 hetes? Tehat az elso het az pontosan mikor van? 25.-en? Tehat a peteeres napja az elso het? Nemertem.

Legjobb válasz: Az elsö hét az utolsó menzesz elsö napjával indul - mivel ez az egy, amit pontosan lehet tudni. Sem azt, hogy mikor volt peteérés, sem azt, hogy éppen mikor lettél terhes, nem lehet tudni.

Az elsö hét az utolsó menzesz elsö napjával indul - mivel ez az egy, amit pontosan lehet tudni. Sem azt, hogy mikor volt peteérés, sem azt, hogy éppen mikor lettél terhes, nem lehet tudni.
A kérdező hozzászólása: Ahhhh ertem maaaaar. Koszonom :)
Ha teherbe estél, akkor az elmaradó menstruációd napján vagy 4 hetes terhes. Ha már egy hete nem jött meg terhesség miatt, 5 hetes és így tovább. Így számolják.
A számítás lényege, hogy az utolsó menstruáció elsõ napja ismert, vagyis ezt a napot számítják a terhesség elsõ napjának. Mikor teherbe esel, addigra már nagyjából 2 hetes terhes vagy ( a számítás alapján).
Ezen én is sokat gondolkodtam :) ! Például én pontosan tudom a fogantatás napját, de viszont nem az alapján volt számolva a terhességem, hanem az utolsó menzesz elsõ napjától. Tehát mondjuk én a fogantatás napján már 2 és fél hetes terhes voltam. Érdekes :) ! 40hkm

5+6 hetesen akinek még csak petezsák látszódott, mekkora volt. Nekem 13X14 mm-es! Szerintetek ez megfelel a terhességi hetemnek?

Legjobb válasz: Szia. Én 5 hetesen voltam elõször dokinál. Akkor még csak egy 4,3 mm-es petezsák látszott. Két héttel késõbb, már 11,9mm-es embrió volt benne.

Szia. Én 5 hetesen voltam elõször dokinál. Akkor még csak egy 4, 3 mm-es petezsák látszott. Két héttel késõbb, már 11, 9mm-es embrió volt benne.
Nekem 47x66 mm volt kb. ennyi idõsen. De ez nem jelent semmit, ne aggódj! A doki biztos mondta volna ha baj van. Az is lehet, hogy még nem vagy annyi hetes. Pl:késöbb volt peteérésed.
Szia. Nem tudom a méretét, de én 7 hetesen voltam elõször dokinál és csak petezsák látszott, volt nagy aggodalom. Visszamentünk egy hét múlva és ott volt a bab és szívhangja is volt.

Miért az utolsó vérzés első napjától számolják a terhesség heteit?

Legjobb válasz: Mert nem mindig tudják pontosan,hogy mikor fogant és ezért ez egy biztos pont,bár tudod,hogy onnan számítva kb két hét a pete érés,de azt nem tudják pontosan melyik nap és mikor fogan.A 40hét is támpont,ha már a 38dik héten születik a baba nincs semmi gond,teljesen természetes lehet.

Mert nem mindig tudják pontosan, hogy mikor fogant és ezért ez egy biztos pont, bár tudod, hogy onnan számítva kb két hét a pete érés, de azt nem tudják pontosan melyik nap és mikor fogan.A 40hét is támpont, ha már a 38dik héten születik a baba nincs semmi gond, teljesen természetes lehet.
A késõbbiekben ezt az idõpontot a magzat mérete alapján módosítgatják.Én kivételesen pontosan tudom melyik nap fogant mert nem volt peteérésem, szabályozták gyógyszerrel és nekem a 18 hetes 4 napos babára azt mondták 20 hetes.Tehát ha ebbõl az idõpontból szeretnél dátumot megtudni nem feltétlen tudsz rá hagyatkozni.Amúgy a terhességi hétbõl ki szoktak vonni 2 hetet és akkor fogant....Ezért van az, hogy a 40 hét az 9 és fél hónap.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!