Találatok a következő kifejezésre: A terhességem harmadában (78 db)

Hivatalosan hányadik héttől kezdődik a terhesség harmadik harmada?

Mindenhol mást olvasok: van ahol a 25.,27.,28.hétt?l számolják. Melyik érvényes az orvosok szerint?

Legjobb válasz: Nincs ez kicentizve. :-) Én a 27. hetet tudom.

Nincs ez kicentizve. :-) Én a 27. hetet tudom.
Ha a 27. hétbe lépsz (betöltötted a 26-ot) akkor már az utolsó harmadban vagy. üdv: 27 km

Barnázás a terhesség harmadik trimeszterében nagy gond? Vagy normális?

Legjobb válasz: a terhesség alatt sosem normális, a méhsazáj nyalásást kísérheti, ami koraszülést okoz, szóval azonnal orvos! lehet fertõzés is, ami szintén nem jó. persze lehet ártalmatlan, különösebb ok nélkül is, de nem maradnék otthon nyugodtan. ha közel vagy szüléshez, akkor a szülés megindulásának, vagy a nyákdugó távozásának is lehet jele, de ha még bent akarod tartani a babát nyomás az ügyeletre!

a terhesség alatt sosem normális, a méhsazáj nyalásást kísérheti, ami koraszülést okoz, szóval azonnal orvos! lehet fertõzés is, ami szintén nem jó. persze lehet ártalmatlan, különösebb ok nélkül is, de nem maradnék otthon nyugodtan. ha közel vagy szüléshez, akkor a szülés megindulásának, vagy a nyákdugó távozásának is lehet jele, de ha még bent akarod tartani a babát nyomás az ügyeletre!
sohasem normális, utalhat még méhlepény-leválásra a fentieken kívül, de lehet hogy csak elpattant egy hajszálér a megterheléstõl, orvos lásson mindenképp!
Nekem is volt ilyen a 33-34.hétben. Elmentem orvoshoz, aki azt mondta, hogy kinyílt a külsõ méhszáj.

A terhesseg harmadik trimesztereben masnak is megvaltozott a valadek mennyisege?

Voltam a dokimnal es nincs semmi fertozes,de nagyon zavar,tobb tisztasagit elhasznalok egy nap,sot neha az az erzesem hogy bepisiltem.

Legjobb válasz: Sajna nekem is így van.A dokim semmi fertõzést nem talál, de sok a folyásom.Néha csurom víz a bugyim, de szerinte ez a terhesség velejárója.Nekem azt mondta, hogy tisztul a hüvelyem, mert készül a szülésre, vagyis tûrni kell.

Sajna nekem is így van.A dokim semmi fertõzést nem talál, de sok a folyásom.Néha csurom víz a bugyim, de szerinte ez a terhesség velejárója.Nekem azt mondta, hogy tisztul a hüvelyem, mert készül a szülésre, vagyis tûrni kell.


Lehet a terhesség harmadik trimeszterében (33-34. hét) nagyobb mennyiségû tonikot inni? Nagyon kívánom.

Úgy hallottam, hogy szülésindító hatása lehet. Bár az elsõ gyerekemnél nem jött be. (Majd' két hetet ráhúztunk.)

Legjobb válasz: persze ahogy a szex is szülésindító azt mégse akar kibújni :) igyál nyugodtan ha kívánod :)

persze ahogy a szex is szülésindító azt mégse akar kibújni :) igyál nyugodtan ha kívánod :)

Úszás a terhesség harmadik trimeszterében? Mi a véleményetek, tamasztalatotok?

Legjobb válasz: ha még zárt vagy és az orvosod is "jóváhagyta", akkor nyugodtan. én az utolsó hetekben még strandra is elmentem :) jót tett a gerincemnek, és olyankor már kevés mozgásforma esik jól.

ha még zárt vagy és az orvosod is "jóváhagyta", akkor nyugodtan. én az utolsó hetekben még strandra is elmentem :) jót tett a gerincemnek, és olyankor már kevés mozgásforma esik jól.
Tavaly júliusban szültem, tehát akkor megkérdeztem a dokim.. zárt volt a méhszájam, így azt ajánlotta, saját medencében vagy nyílt vízben fürödhetek, de a strandot, uszodát nem ajánlja.Én saját medencében voltam, semmi fertõzést nem kaptam, 41. héten szültem
Úszás jót tesz, de vigyázni kell a fertõzésekkel :(
Én a fertõzések miatt nem mertem uszodába menni a terhesség egész ideje alatt, pedig imádok úszni. Nyáron sokat jártam természetes vízhez, meg ismerõsünk otthoni medencéjében úsztam. Kaptam én már el cifra dolgokat uszodában, úgyhogy nem akartam megkockáztatni. Szerintem bírd ki ezt a kis idõt már.

Van itt olyan nő, aki a terhesség harmadik hónapja után vetélt el?

Legjobb válasz: Én ugyan "csak" a 10. hétben, de a barátnõm az 5. hónapban. Miért kérded?

Én ugyan "csak" a 10. hétben, de a barátnõm az 5. hónapban. Miért kérded?
Egy ismerõsömnek a 6. hónap körül halt meg a babája, megkellett szülnie:-((
Nem velem történt, hanem egy nagyon jó barátunk feleségével, hogy a 21. héten elvetélt. Nekik annyit mondott az orvos, hogy jól jártak, mert ha megmarad beteg lett volna... Gondolhatod mennyire vigasztalta õket. Szerintem még ma sem tették túl magukat a dolgon, viszont 6 hónap után újra belevágtak, és most már van egy másfél éves gyönyörû kislányuk. Sajnálom, hogy ez történt veled. Tudsz errõl, az érzéseidrõl beszélni valakivel? Biztos jót tenne.
A családban is történt ilyen. Azóta viszont már megszületett az egészséges baba! Nem telt olyan sok idõ a két terhesség között, szerintem egy éven belül úton volt a második baba.
1. vagyok. Nagyon sajnálom. :( Igaz, én mint írtam, "csak" 10 hetesen voltam missed ab-on, az nem olyan, mint megszülni.. én még a nemét sem tudtam. :( Nekünk 3 hónap múlva lett újra pozitív a teszt, a barátnõméknek, aki az 5. hónapban megszült kisfiát vesztette el, nekik 6 hónap múlva, de nekik erendendõen is többet kellett várniuk a próbálkozással. Ja, és egyikünk sem vagyunk fiatalok, én most vagyok 36 (a fiam másfél éves), a barátnõm pedig 37 volt akkor. Palotás Petra is 5 vagy 6 hónaposan szülte meg a halott babáját. :( Szörnyû tragédia, de az idõ neki is hozott 'gyógyulást' egy szép kislány személyében. Most meg kell gyászolni a kicsit, de lesz ennél jobb idõszakotok majd meglátod. Fel a fejjel.
Nagyon sajnálom, ami történt veled. Én már nagyon sok ilyet olvastam. Nézd meg ezt az oldalt: http://www.angyalokszulei.hu/ ha gondolod, ki is írhatod magadból a fájdalmat, ahogy sokan mások. Vannak itt magzatok, újszülöttek, kisgyerekek és kamaszok is. Bízom benne, hogy mielõbb visszatér az életkedved, és a sors megajándékoz egy újabb babával! Sok erõt kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: A 24. héten meghalt bennem a magzat, a halott fiamat kellett megszülnöm. Az orvosok nem tudták megállapítani a halál okát. Ha más is volt ilyen helyzetben, neki mit tudtak mondani? Milyen vígasz van erre? Mennyi idõ múlva mertek újra teherbe esni? Nem most történt, de azóta rá sem merek gondolni a gyerekvállalásra.

Miért nem lehet a terhesség harmadik szakaszában hajat festeni?

Legjobb válasz: Az egész várandóság alatt nem javasolják, mert felszívódik a méreganyag a festékbõl.

Az egész várandóság alatt nem javasolják, mert felszívódik a méreganyag a festékbõl.
A harmadik szakaszban lehet (fodrász vagyok, tudom), inkább a legelsõben nem javasolt. Viszont az elõfordulhat, hogy a megváltozott hormonok miatt valami egészen vicces színt fog produkálni a hajad (én jól jártam eddig, nem történt ilyen). Azért próbálj arra odafigyelni, hogy ne fesd a hajad egy hónapnál gyakrabban, ha lehet, akkor a szõkítést (hidrogén-peroxiddal) kerüld el, bár akkora galibát nem tud okozni. Ha csak melírozol, nyugodtan használhatsz bármilyen festéket, mert magából a hajszálból nem áramlik vissza a szervezetbe semmi, viszont ha a hajtöveket is fested, akkor a fejbõrödbõl már bekerülhet némi kemikália a vérkeringésedbe, és így a babádéba is. Én most 32 hetes terhes vagyok, tulajdonképpen a harmadik hónap után ismét festettem a hajam, de minden jel szerint teljesen egészséges a babám. Ha nagyon aggódsz, használj természetes hajszínezõket, pl. hennát. Egyszerû használni, de nem olyan látványos, leginkább sötétítésre alkalmas, illetve árnyalatot ad.

Akik a nagy melegben voltak a terhesség harmadik felében, kihúzták a 40 hetet?

Én augusztus 25.ére vagyok kiírva és már most 30 hetesen nehezen viselem a meleget, kihúzom a kiírtig? El?re is köszönöm !

Legjobb válasz: Én bizony kihúztam, és nagyon jól bírtam nagy pocakkal is a meleget az elsõ gyerekemmel, most várjuk a másodikat, 16 hetes vagyok, és sehogy nem bírom a forróságot... :) Kitartás!

Én bizony kihúztam, és nagyon jól bírtam nagy pocakkal is a meleget az elsõ gyerekemmel, most várjuk a másodikat, 16 hetes vagyok, és sehogy nem bírom a forróságot... :) Kitartás!
Szia. Én a második fiamat 2005 Augusztus 12-én szültem ès arra a napra is voltam kiírva :-)) . Most várjuk a harmadikat aki December 11-én fog megérkezni de már most nagyon nehezen birom a meleget :-) . A másodikkal jól bìrtam de most nagyon szenvedek pedig még csak most java :-) . Kitartást ès boldog babavárást :-)) . 15hkm
*most jön a java bocsi a helyesírási hibáért :-)
38.héten szültem tavaly augusztus 25.-én:) 40fok volt.
Én tavaly szept 21-re voltam kiírva, 27-én született a lányom.
33 fokban szültem, 6 napot hordtam túl a kislányomat
A nagyfiam július 31-én született, brutálisan meleg volt azon a nyáron. 40+6 napon indították. A kicsi augusztus 20-i, az a nyár is jó meleg volt, bár õ programcsászárral született 39+2 napon (én is aug 25-re voltam kiírva), de semmi jelét nem adta, hogy ki akarna bújni magától. Amit tehetsz, hogy elviselhetõbb legyen, ha tudsz ne menj nagyon ki, pihengess a hûvös(ebb) lakásban. Zuhanyozz naponta többször, ha bevizezed a hajad is az is remekül hût. Kitartás, eltelik ez a pár hét! Könnyû szülést, jó egészséget kívánok!
Én két gyerekemet augusztus 7-én szültem (nem ikrek)mindkettõvel kihúztam 40.hétig.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! És gratulálok nektek, remélem hogy én is kitartok :) Köszönöm a tanácsokat, megfogadom õket! :)

Mikor vesz kenetet a doki a terhesség harmadában? Esetleges fertőzéseket néznek ilyenkor? Ugye nem fájdalmas ez? Szőrtelenítéssel hogy álltatok?

30.hét fele közelítünk és még nem végzett ilyet a doki!Ráksz?rés még az elején megvolt,meg kértem egy méhszájvizsgálatot a 24 hét körül.

Legjobb válasz: Nekem a 32.héten vette le a hüvelykenetet.Igen,bakteriális fertõzést keresnek a tenyészetben.Abszolút nem fáj..csak kellemetlen,mint minden vizsgálat.Én dzsungelnyuszi voltam még akkor..(párom kívánsága,a mai napig):)

Nekem a 32.héten vette le a hüvelykenetet.Igen, bakteriális fertõzést keresnek a tenyészetben.Abszolút nem fáj..csak kellemetlen, mint minden vizsgálat.Én dzsungelnyuszi voltam még akkor..(párom kívánsága, a mai napig):)
Szia! Engem 30. héten küldött védõnõm kenetvételre... Egyébként nálunk 32. héten esedékes. Nekem elég kellemetlen volt, és picit barnás volt utána a folyásom 1 napig, persze ez normális, hisz a hüvelyfal ilyenkor elég sérülékeny. Boldog Pocakosodást!
A méhszájvizsgálat nem kenetvétellel történik. Az egyetlen terhességi vizsgálat, amihez kenet kell, az a rákszûrés.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Kenetet nálunk rákszûrés miatt vesznek, és ez független a terhességtõl, félévente mindig megcsinálja a doki. Ezért a terhesség alatt akkor csinálta, amikor eltelt az elõzõtõl a félév. Én inkább szõrtelenítek, nem bírnám elviselni, ha szúrna. Még ha nagy is a hasam, akkor is megoldom, vagy megkérem a párom.
Szia! Nekem a 36. héten vettek kenetet, tényleg kicsit érzékenyebb voltam, de nem fájt. :) A szõrözés vicces, tükör és emlékezet segítségével, de legközelebb már a férjemmel csináltatom.

Akik az első terhesség során többet, majd a második, harmadik terhesség alatt kevesebbet híztak, azok mit csináltak másként a második terhesség alatt?

Sokan írják itt is, meg az ismerősök közül is mesélik, hogy az első terhességgel többet szedtek fel, a következővel már lényegesen kevesebbet. Csak azt nem értem, ez hogyan lehetséges? Az első terhesség alatt nem figyeltek oda, és ezért, vagy más oka van?

Legjobb válasz: Nem tudom, mennyire lesz hasznos számodra a válaszom, mert nem tudom a "miértre" a választ. Az elsõ terhességgel 19 évesen 20 kg-ot a másodikkal 29 évesen 12 kg-ot a harmadikkal 32 évesen 9 kg-ot a negyedikkel 38 évesen 8 kg-ot. Igazából semmit sem csináltam másként, de nem voltam kívánós, nem nassoltam, óvatosan tornázgattam is. ja és az is érdekes, hogy a 20 kg többletbõl 2400 gr-os baba született, míg a kevesebb felszedett súlyból 3500 gr feletti babák.

Nem tudom, mennyire lesz hasznos számodra a válaszom, mert nem tudom a "miértre" a választ. Az elsõ terhességgel 19 évesen 20 kg-ot a másodikkal 29 évesen 12 kg-ot a harmadikkal 32 évesen 9 kg-ot a negyedikkel 38 évesen 8 kg-ot. Igazából semmit sem csináltam másként, de nem voltam kívánós, nem nassoltam, óvatosan tornázgattam is. ja és az is érdekes, hogy a 20 kg többletbõl 2400 gr-os baba született, míg a kevesebb felszedett súlyból 3500 gr feletti babák.
Szia! Én az elsõ alatt 21 kilót híztam!Igaz veszélyeztetett voltam a 4. héttõl!Szóval torna semmi (amit nem így terveztem)és sex sem :( így azt hiszem a nasiban találtam meg a "boldogságot"ÉS mindent ettem!Azóta is szoptatom a lányom, és mikor 14 hós lett, úgy döntöttem, nem mehet így tovább fogynom kell, ha rá is megy a szopi más elég "nagy"!De hál istennek, a szopi megmaradt, én pedig szénhidrát elhagyással 19 kilót fogytam 5, 5 hónap alatt!Akkor mondtam, hogyjöheta kistesó :) Köv hónapban terhes is lettem!19. hétig még a csináltam a tesi szakot!(aerobic kézilabda otthoni torna...)Azóta meg elég sok komplikáció van!(vesegondok) lehetemiatt is, de tudatosan kajálok továbbrais (persze nmár szénhidrátot is eszem) szóval nagyon figyelek!Nem bakarom megint azt! Az elõzõterhesség végsúlyától még 18 kilóra vagyok, 27 hetesen, de nem hiszem hogy megközelítem! :) Nálam valamennyire tudatos!Igyekszem ha meg is kívánok valamilyen sütit, akkor reggelig várni vele, hogy legalább délelõtt egyem!Megmost pihenni sincs idõm! 2 éves kislány és 27 hetes pocakcsajszi anyuja


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!