Találatok a következő kifejezésre: A terhességem hónapjában vagyok, (134 db)

En sehogy sem ertem most h van? 40 hetbol all a terhesseg, de visszont 9 honap de 40 het az 10 honapnak felel meg, en most 20 hetes terhess vagyok akkor az 5 honapos vagy hogy van?

Legjobb válasz: Hetekben számold. 9 hónap a terhesség tényének nyilvánvalóvá válásától, egyébként 10 holdhónap. Senki nem számolja amúgy hónapokban.

Hetekben számold. 9 hónap a terhesség tényének nyilvánvalóvá válásától, egyébként 10 holdhónap. Senki nem számolja amúgy hónapokban.
Terhesség idejét az utolsó menstruáció kezdõ dátumától számolják. Ezért jön még a 36 hét 9 hónaphoz 4 hét, így lesz 40 hét a terhesség teljes hossza.
9 HOLDHÓNAP! a terhességet holdhónapban mérik.
Alap matematika: 40 hét az NEM 10 hónapnak felel meg, ugyanis a februáron kívül egyik hónap sem 4 hétbõl áll, hanem 4 és fél hétbõl. Sima számítás: 9 hónap nagyjából 273 nap. 40 hét meg pontosan 280 nap. A hónapokat meg számold utolsó mensi szerint: ha január 1-én volt az utolsó akkor február 1-én vagy 1 hónapos, április 1-én 3 hónapos, június elsején 5 hónapos, stb.
Jóég, elsõ vagyok, 9 holdhónapot akartam írni. :D Újszülött baba a mentségem.
Vegyél már elõ egy naptárt.... Örök hiba, nem érte miért nem értitek. Nálatok egy hónap 4 hét? Mert nálunk kicsit több... (kivéve a februárt, ami pont 28 nap, ha nem épp 29) Szóval a terhesség 9 hónap, nem 10!!! Nem számolják már el évezredek óta, ne izgulj....
Akkor számoljunk eszerint: 10 hónap = 40 hét, akkor 12 hónap 48 hét, nem igaz? Akkor vajon miért áll egy év 52 hétbõl? Vagy idén szilveszter hamarabb lesz, mint télapó? Én tudom, hogy kö[email protected] vagyok, de muszáj megkérdeznem, miért nem gondolkodtok egy kicsit? Minden nap legalább 3-4 ember megkérdezi, és biztos vagyok benne, hogy ezek a kismamák PONTOSAN tudják, hogy ha 12 hónap 52 hétbõl áll, akkor nyilván nem az utolsó két hónap sikerül 6 hetesre, hanem a hónapok állnak többõl, mint 4 hét. És mégis megkérdezik. MIért?

A múlt hónapban 2 napig tartott a menszeszem, tegnap megjött megint pont időre, viszont kevés van, és pár napja erős "fémes "izt érzek a számban. Néha megszédülök, de különösebb tüneteim nincsennek. Lehet ez terhesség, vagy csak beképzelem?

A menszeszem általában 4 napig tart ,úgyhogy fura hogy most ilyen kevés van.

Legjobb válasz: Egyébként részben hasonló problémáim vannak nekem is. Én sem tudom, hogy mi az ábra. Szerintem lehetséges így a terhesség, de kérdés, hogy vajon tényleg az vagy e. Szerintem az ilyen esetek többségében ilyen tünetekkel 100-ból 10 esetben lesz terhesség, szerintem a többi valamilyen hormonális vagy egyéb ok miatt történik. Persze ezt csak saccolom. Sok kérdést végigolvastam hasonló problémákkal. Egy része terhesség miatt volt, de sok esetben kiderült, hogy mégsem terhesség okozta a tüneteket.

Egyébként részben hasonló problémáim vannak nekem is. Én sem tudom, hogy mi az ábra. Szerintem lehetséges így a terhesség, de kérdés, hogy vajon tényleg az vagy e. Szerintem az ilyen esetek többségében ilyen tünetekkel 100-ból 10 esetben lesz terhesség, szerintem a többi valamilyen hormonális vagy egyéb ok miatt történik. Persze ezt csak saccolom. Sok kérdést végigolvastam hasonló problémákkal. Egy része terhesség miatt volt, de sok esetben kiderült, hogy mégsem terhesség okozta a tüneteket.
A kérdező hozzászólása: Még nem teszteltem, kicsit megindult a menszim, ez volt a 2.NAP, megvárom mig elmúlik.Te teszteltél már?
lehet ez is, lehet az is.... az én anyukám már 3 hónapos terhes volt velem, amikor kiderült neki, h leszek, mert addig megjött neki csak épp nem olyan erõsen. szóval ki tudja? max a doki
Terhességi teszt?
nem csináltam tesztet, mert már szinte biztos vagyok benne, h nem baba...te fogsz?
Huhh én is hasonló cipõben járok, most múlt el, de csak 3 napig tartott..majd írd meg az eredményt! pussz
A kérdező hozzászólása: Köszi, aranyos vagy!:-))
szurkolok neked én is, majd írd meg h mi lett!!! Drukk
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, holnap tesztelek:-)
Lehet terhesség, és nem kell megvárni, hogy a vérzés elmúljon. Nincs rá hatással, mivel a vizeletben lévõ hormont méri a teszt.
A kérdező hozzászólása: Akarok csinálni, de mivel még van kevész menszim, megvárom hogy elmúljon.Az érdekelne , hogy ilyen esetben is lehet e terhesség?
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet hogy én sem csináltam meg a tesztet mivel, beállt rendesen, a menszim , sajna, úgyhogy nem hiszem hogy baba lenne:-(((Viszont az érdekelne hogy a múlt hónapban hogy volt olyan kevés, de már mindegy.Most készülök majd orvoshoz menni, az ünnep után, igaz nem régóta próbálkozunk, de inkább hamarabb derüljön ki ha valami probléma van, és hamarabb is kezeljék.Ti régóta próbálkoztok?

Lehet baj ha inygyulladasom volt mar terhesseg elott? 8 hetes vagyok es a terhessegem elott jo par honappal mar be volt gyulladva az inyem. Kulfoldon vagyok es 1 honap mulva megyek haza es akkor tudok elmenni a dokimhoz.

Az itteni fogorvos azt mondta hogy szerinte kozel vannak a porcelan fogaim ezert van begyulladva.De azota is gyulladt es nagyon aggodom nehogy baja legyen ettol a babanak.Azt irta nekem valaki regen hogy ha hosszan tarto az inygyulladas akkor karos anyagok juthatnak be a babahoz.Ha otthon elmegyek dokihoz azert biztos neki is ido lesz mire rajon mi a gond es gondolom sok ido lesz mire egy tobb honapos gyulladast kikezel!

Legjobb válasz: Probálj meg kamilla teával és szájvizzel öblögetni,ha nem segít biztos van valami homeopátiás gyulladáscsökkentõ. Szép babavárást kívánok

Probálj meg kamilla teával és szájvizzel öblögetni, ha nem segít biztos van valami homeopátiás gyulladáscsökkentõ. Szép babavárást kívánok
A kérdező hozzászólása: Hasznalok szajoblitot egy nap tobbszor is de attol nem jobb de nem is rosszabb!En csak a baba miadt aggodom!
A babádnak ettõl nem lesz semmi baja.

4 napja késik a mensim, kb 6 napig szedtem a múlt hónapban a gyógyszert, de folyamatosan véreztem tőle és így abbahagytam. Terhesség vagy csak elmaradt mensi?

szeretnénk babát,de családi okokból nem mertem belevágni,ezért kezdtem el a gyógyszert.Kedden kellett volna megjönnie,de még semmi.A gyógyszer kavarhatott be?

Legjobb válasz: Lehet vagy csak késik.Nálam is szokott lenni egy évben hogy egy-két hónapot kmarad.Ha nem kezdesz el terhességi tüneteket produkálni akkor csak késik.

Lehet vagy csak késik.Nálam is szokott lenni egy évben hogy egy-két hónapot kmarad.Ha nem kezdesz el terhességi tüneteket produkálni akkor csak késik.
A kérdező hozzászólása: A hasam is görcsölt kedd óta, de mára elmúlt.A derekem még fájdogál.Nem volna ellenemre, ha baba lenne, mert már nagyon szerettük volna.9 hónapja próbálkoztunk, de semmi...Szerintetek?
vmi terhességi tüneted van?
sztem simán lehet h baba van. hányinger?
Vettél már terhességi tesztet?Szerintem ahhoz hogy meggyõzõdj Róla hogy valóban terhes vagy csináld meg!ha pedig a teszt negatív, menj el orvoshoz.

A terhességem ötödik hónapjában vagyok, és pár napja fájdogál a gyomrom. Ez elő szokott fordulni? Esetleg akkor, ha nő a baba?

Legjobb válasz: A terhesség egyes szakaszaiban nem azonos mennyiségû energiára van szükség. Elõfordulhat, hogy vagy kevés az energiabevitel, esetleg stressz okozza, de lehet valamilyen belgy.-i oka is. A "baba" nem valamikor nõ, hanem a 9 hónap alatt folyamatosan változik, nõ.

A terhesség egyes szakaszaiban nem azonos mennyiségû energiára van szükség. Elõfordulhat, hogy vagy kevés az energiabevitel, esetleg stressz okozza, de lehet valamilyen belgy.-i oka is. A "baba" nem valamikor nõ, hanem a 9 hónap alatt folyamatosan változik, nõ.
Szia!Én is az 5.hónapban járok, néha nálam is elõfordul gyomorfájás, fõleg akkor ha nem eszem idõben, és eleget. Nyilván más oka is lehet, de nálam az összevissza kajálások beszüntetésével(plusz több gyümi és zöldség) lényegesen enyhültek a panaszok.
A savad marja a gyomrod. Egyél többször keveset, vagy egyél ht.kekszet.
Amikor a kisfiam vártam, nekem is volt ilyen problémám. Fõleg a terhességem vége felé este alig bírtam elaludni, mert a torkomban éreztem a savam. A nõgyógyászom javasolta a RENNIE antacidumot, ami természetes anyagokból áll, így kismamák is használhatják. Tényleg sokkal jobb lett. De kérdezd meg a saját orvosod, õ mit javasol, sokféle készítmény, gyógytea... van. Egy ideig nekem a korpovit keksz is jó volt, de késõbb már muszáj volt a RENNIE-t bekapnom este, mert tényleg annyi sav jött fel a torkomba, hogy aludni sem tudtam.

Nem értem ezt az egészet.9hónapig vagyunk terhesek, az 36hét. A 40hét az 10hónap. Hogy van ez? Az első hónap felében amúgy sem vagyunk terhesek, akkor miért a mensi első napjától számolják a terhességet?

Legjobb válasz: 40 hétig vagyunk terhesek és nem 9 hónapig. Ezért nem helyes azt mondani, hogy 9 hónap de mindenki ezt mondja. Abban igazad van, hogy még nem is vagyunk terhesek amikortól számolják de valamihez viszonyítani kell. A fogantatáshoz nehéz lenne mert azt nem tudhatjuk. Van aki mensi alatt lesz terhes van aki mensi elõtt 1 héttel, ezt nem lehet tudni pontosan úgysem.

40 hétig vagyunk terhesek és nem 9 hónapig. Ezért nem helyes azt mondani, hogy 9 hónap de mindenki ezt mondja. Abban igazad van, hogy még nem is vagyunk terhesek amikortól számolják de valamihez viszonyítani kell. A fogantatáshoz nehéz lenne mert azt nem tudhatjuk. Van aki mensi alatt lesz terhes van aki mensi elõtt 1 héttel, ezt nem lehet tudni pontosan úgysem.
Mivel egy év 52 hét, ezért 9 hónap 39 hét, ami már inkább 40, mint 36.
Egy hónapban nem 4 hét van!!!, csak orvosilag számolnak úgy (holdhónap), az egyszerûség kedvéért. Április végén estem kb teherbe, és január végére vagyok kiírva. Az pont 9 hónap.
Egyszerû: 9 hónap nem 36 hét, mert 1 hónap nem 4 hét, nem 28 nap, hanem 30 vagy 31. Nem kell sok ész hozzá :P
00.05 akkor minek olvasod? es ami a lenyeg minek irsz de azt is hulyeseget!
De unom már ezt a kérdést

Lehetek terhes? A mult honapban ki maradt igy keszultem nogyogyaszhoz de a tegnap meg jott ujra . Mi lehet az oka? az elott voltak terhessegi tuneteim. Megjohet ha terhes vagyok?

Legjobb válasz: "Megjöhet", bár az nem igazán mensi. Tehát van, aki vérzik terhesség alatt, de az nem normális. És közel sem olyan, mint a normál mensi. Szerintem nálad kicsi az esély a terhességre, de azért csinálj egy tesztet!

"Megjöhet", bár az nem igazán mensi. Tehát van, aki vérzik terhesség alatt, de az nem normális. És közel sem olyan, mint a normál mensi. Szerintem nálad kicsi az esély a terhességre, de azért csinálj egy tesztet!
Ha rendes erõs vérzésed van, akkor nem vagy terhes. A kimaradásnak más oka lehet akkor, amivel orvoshoz kell menni.
Csináltál tesztet? A mensi elmaradása nem feltétlen terhességet jelez, nekem sokszor elmaradt 8 hónapig próbálkoztunk mindig azt hittem az vagyok de vettem tesztet és mindjárt tudtam a választ. Teszt nélkül nem tudunk segíteni ha van egy pozi teszted és megjött akkor menj gyorsan orvoshoz fõleg ha élénk piros a vérzésed de ha barnázol akkor is. üdv 29 hetes km.
Tesztet csináltál? Terhesség alatt is lehet vérzés de mindenképpen ajánlott felkeresni egy orvost.
Én nem kérdeznék rá és várnám a válaszokat hanem gyorsan elmennék a patikába egy tesztért.
Nekem amikor nem jött meg, cisztáim voltak! Ha most rendes mensi, akkor nem hiszem, hogy terhes vagy! Én mondjuk már rég csináltam volna a helyedben tesztet! Az is lehet, hogy valaki terhes, és ha elmegy a baba, akkor vérzik? De miért nem csináltál még tesztet?
A kérdező hozzászólása: Csinaltam ket tesztet az elmaradt elso menszim utan 1 nappal es ra egy hetre is de negativak voltak na de itt az a dolog jarja hogy terhessegre utalo tuneteim vannak .Most pedig elegge keves jon szinte mar holnapra ;lehet meg is all pedig a tegnap jott meg .Vajon csak kesett akkor?vagy ha el hal a baba lehet menszesz verzes?
Menj dokihoz, azt ugyis õ tudja megnézni! Nem tudom, mi a jel elhalt babánál! De ha csak vas ízt érzel, az még nem tünet! Egyébként sem minden terhesség jár tünettel! Menj el dokihoz minél elõbb, mert ha mégsem volt baba, akkor meg az nem normális, ha kimarad a vérzés, vagy kevés! Már írtam az elõbbi bejegyzésembe, nekem cisztáim voltak, azért nem jött meg hónapokig, és amíg ott voltak a ciszták, nem is jött össze a baba! Gyógyszereztek, elmúltak a ciszták, é egyszerre össze jött a bébi!
Ja, bocs, összetévesztettem a két kérdést, mert itt tegnap valaki terhességgel kapcsolatban kérdezte jelként a vas ízét! Bocsi!!!

Október 17. óta terhességi táppénzen vagyok, azóta 2 alkalommal utalt a TB, 1x 14e-t, 1x meg 3, 4e-t! Nevetséges. Lassan 3 hónap alatt ennyi, pedig a papírjaim rendben vannak. Hova fordulhatok?

Legjobb válasz: Lehet hogy a munkahelyeden ülnek a papírokon és azért csúszott meg a fizetés, bár elég nehezen utal a TB, nem sieti el a dolgot sajnos. Én is másfél hónapot vártam az elsõ utalásra, és van h a hónap elején van h a hónap végén küldik a pénzt. Két lehetõséged van: kérdezz rá a munkahelyeden, vagy te telefonálsz az illetékes hivatalba és rákkérdezel hogy a papírjaid mgérkeztek-e. Én megbeszéltem a munkahelyemen, hogy amikor megkapom a táppénzes papiromat, akkor nem viszem be az irodába, hanem én adom fel egybõl. Így tuti, hogy egybõl a postán landol, és nem felejtõdik el.

Lehet hogy a munkahelyeden ülnek a papírokon és azért csúszott meg a fizetés, bár elég nehezen utal a TB, nem sieti el a dolgot sajnos. Én is másfél hónapot vártam az elsõ utalásra, és van h a hónap elején van h a hónap végén küldik a pénzt. Két lehetõséged van: kérdezz rá a munkahelyeden, vagy te telefonálsz az illetékes hivatalba és rákkérdezel hogy a papírjaid mgérkeztek-e. Én megbeszéltem a munkahelyemen, hogy amikor megkapom a táppénzes papiromat, akkor nem viszem be az irodába, hanem én adom fel egybõl. Így tuti, hogy egybõl a postán landol, és nem felejtõdik el.
Szia! én ugyanebben a helyzetben vagyok, csak én szept.5 óta vagyok tp-n!Engem is nagyon idegesít, már voltam bennt személyesen és telefonon is hívogattam oket!Kifogás az volt boven..."nincs itt a kolléga aki intézi, kuldjem még el 300x az adataim stb..."Aztán úgy dontottem minden nap 2x felhívom oket, biztos hamarabb megunják mint én. Rá pár napra meg is kaptam.Jah és nálam úgy volt, hogy december elején kaptam meg szeptembertol kezdve.Addíg éhen is halhattam volna, ha rajtuk múlik.most is az lesz, ha hétfoig nem jon semmi, már megyek is be személyesen és zargatom oket, mást nem tudok csinálni sajnos... Minden jót!
200 km-re laksz??? Én Gyõrben lakom és a Gy-M-S -Megyei Egészségbiztosítási Pénztárhoz küldöm a papirokat..
2.vagyok Igaza van a 3.válaszolónak, a MEP-be kell vinni, vagy kuldeni.Kom-Eszt.megyében lakok, Tatabányán intézem.
A kérdező hozzászólása: Az is a problémám, hogy telefonon nem adnak felvilágosítást ilyen-olyan adatvédelmi blablákra hivatkozva, be kellene menni hozzájuk Pestre, csakhogy majdnem 200 km-re lakok. A benyújtott papírokra sem reagáltak, vissza sem küldték.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a munkahelyem vidéken volt, de mivel a cég pesti székhelyû, így -gondolom én- az ügyem is oda került a Veszprém megyei kirendeltség helyett. Próbáltam telefonon többször is érdeklõdni, de csak automatával társaloghattam, nem kapcsolt ügyintézõt. Már több, mint 100 e Ft-om lóg a levegõben. Köszi a válaszokat, majd valamit megpróbálok kiokoskodni, de pokoli bosszantó.
Akkor a ti munkahelyetek nem TB. kifizetõ hely??? Mert én is 5 hetes koromtol táppénzen vagyok mert vegyi anyagokkal dolgoztam +nehezeket is kellett emelgetnem.De én a táppénzes papírjaimat beküldöm a munkahelyemre, nem postán hanem a barátnõmmel a hónap végén, és rendesen utalják a fizut. Soha nem kellet kirendeltségekhez meg ide-oda telefonálgatni. Egyszer telefonáltam a munkahelyemre mert nem vonták a magánnyugdíjt és kértem Õket hogy vonják le, de azt mondták táppénzbõl nem vonhatnak, még adót is csak kb.2000-2500-at vonnak.
Szia! Ha nem kifizetõhely a munkahelyed (már pedig úgy tûnt, hogy nem az), akkor õk indították a tp-t. Hova szoktad küldeni a tp-s papírjaidat? Munkahelyedre vagy közvetlen a MEP-hez? Ha a munkahelyedre, akkor ott keresd, ha a MEP-hez, akkor is kérheted a munkáltatód segítségét, hátha nekik adnak több infot. Nálunk is így mûködik, én intézem a tb-s ügyeket is és mindig szoktam segíteni a kollegáknak.

4 hónapja szedek fogamzásgátlót. Ebben a hónapban 3szor voltam együtt ugy a partneremmel h belémélvezett. Lehetséges a terhesség? Kérlek irjatok nagyon kéttségbe vagyok esve

a fogamzásgátlot mindig beszedtem egy tabi sem maradt ki. maximum egykét órás különbséggel vettem be.ez számit valamit?

Legjobb válasz: Már bocsi, de te beleolvastál egyáltalán a betegtájékoztatódba?:D Ha rendszeresen szeded a fogamzásgátlót, akkor már az elsõ hónap után véd. (Kivéve persze ha antibiotikumot szedsz, vagy hasmenésed van, de ez részletesen le van írva.) Ne aggódj, már bõven hatnia kell!

Már bocsi, de te beleolvastál egyáltalán a betegtájékoztatódba?:D Ha rendszeresen szeded a fogamzásgátlót, akkor már az elsõ hónap után véd. (Kivéve persze ha antibiotikumot szedsz, vagy hasmenésed van, de ez részletesen le van írva.) Ne aggódj, már bõven hatnia kell!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
1. válaszoló vagyok. Még mindig úgy gondolom, hogy nem kell aggódnod, de ha ilyen stresszes vagy, akkor jobb lenne valami kiegészítõ védekezés is, mondjuk gumi. Vagy ha azt nem bírja a párod, akkor mondjuk pharmatex krém/kúp. :) Ha valamelyiket használjátok a tabletta mellé, akkor szinte kizárt a terhesség! :)
nyugi, attól is késhet hogy ennyit stresszelsz azon hogy késik, plusz négy hónap alatt még nem is biztos hogy 100%ra beállította a tabletta a ciklusodat, egy-két napot még simán változhat, nekem is mikor elkezdtem tablettát szedni eleinte mindig kedd délután jött meg, mostanában meg szerdán szokott, pedig semmit nem változtattam. magyarul ha mindent a betegtájékoztató szerint csinálsz akkor ne aggódj :) az egy-két óra különbség meg semmi extra, a lényeg hogy a 12 óra ne teljen le. (persze azért törekedni kell az egy idõpontban bevevésre)
A kérdező hozzászólása: ma vagy holnap kéne megjönie mert volt h hétfönként jött meg este volt h kedden fogalmam sincs és stresszes idöszakom van közbe. nemtudom h késik e vagy sem de nagyon pánikba estem
"annyi ésszel amennyi egy ceruzavégi radírba szorult" Drágám, ha olyan ostoba vagy, hogy nem tudod elolvasni a betegtájékoztatót és/vagy úgy gondolod, te beletartozol abba a 0, 01-0, 1%-ba aki teherbe esik fogamzásgátló mellett, akkor egész egyszerûen ne szexelj. A szexhez nem csak testileg, hanem fejben is elég érettnek kéne lenni, és láthatóan nálad az utóbbi még hiányzik. Nem gond, csak be kéne ismerni, hogy ez a dolog még nem neked való.
Én 8 évig dugtam a páromat ilyen módszerrel és egyszer sem lett terhes addig! És amikor elhagytuk, hogy legyen végre gyerekünk, akkor meg egybõl :) 44/F
Van bármi tüneted vagy okod arra, hogy így problémázz? Ha nincs, akkor nem is értem, mitõl vagy kétségbeesve.
"csak mi van ha ----mégis----"
A kérdező hozzászólása: utolso ezt most nem értem? mi az h hamégiS? akkor ez most mit jelent?
Hát ha mégis, akkor elég nagy az esélye ;)
A kérdező hozzászólása: azt értem azzal tisztába vok. csak mi van ha mégis? ennek mekkora az esélye?
Hát ennek a világnak biztos jobb lenne, ha nem lennél terhes, ennyi ésszel ne szexelj csak dupla gumival!

6 hónapja szültem, 4 hónapja jött meg először. Azóta mindig 24-én menzeszelek. Ebből arra következtetek, hogy nincs peteérés. Most viszont egyáltalán nem jön meg. Nem védekezünk, csak vigyázunk. Esélyes a terhesség vagy inkább hormonális zavar lehet?

Legjobb válasz: Ha menstruálok én inkább arra szoktam következtetni, hogy volt peteérésem. Csinálj egy tesztet. Barátom és a tesója közt egy év van... Tehát az anyja a szülés után három hónappal teherbe esett.

Ha menstruálok én inkább arra szoktam következtetni, hogy volt peteérésem. Csinálj egy tesztet. Barátom és a tesója közt egy év van... Tehát az anyja a szülés után három hónappal teherbe esett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!