Találatok a következő kifejezésre: A terhességem elég (150 db)

162 cm vagyok, és 52, 5 kg-ról kezdtem a terhességet, elég véknyan. Most 21 hetes vagyok, 58 kg, de a hasam körfogata csak 84 cm. Nem túl kicsi ez? Kinek mekkora ( volt) ilyen idősen?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem kicsi. Ugyan ilyen súlyról indultam, ebben a korban nekem még egyáltalán nem is volt hasam.

Egyáltalán nem kicsi. Ugyan ilyen súlyról indultam, ebben a korban nekem még egyáltalán nem is volt hasam.

Debreceniek, Dr. Török Olga milyen orvos? Érdemes nála szülni, illetve problémás esetekre kellőképen odafigyel? Lelkiismeretes? Illetve kit ajánlanátok még Debrecenben? A terhességem elég problémás.

Legjobb válasz: Szia! Nekem egy ismerõsöm járt hozzá és szült nála most márc. végén. Csak jókat hallottam. Rendes, figyelmes volt vele és mindent megbeszéltek. A szülés elõtt nem sokkal el kellett utaznia 2 napra, de elõre lebeszélték és egyeztették a lehetséges szülést egy másik kollegával. De a baba megvárta õt. Este 11-kor kellett menniük, de a dokinõ is egybõl ment, ahogy értesítették. Szerintem ez nem rossz, sokan csak munkaidõben vezetik le a szülést hiába fogadott orvos. Amúgy én Juhász Alpár Gáborról is azt hallottam, hogy nagyon nagyon jó doki, õ is a klinikán van.

Szia! Nekem egy ismerõsöm járt hozzá és szült nála most márc. végén. Csak jókat hallottam. Rendes, figyelmes volt vele és mindent megbeszéltek. A szülés elõtt nem sokkal el kellett utaznia 2 napra, de elõre lebeszélték és egyeztették a lehetséges szülést egy másik kollegával. De a baba megvárta õt. Este 11-kor kellett menniük, de a dokinõ is egybõl ment, ahogy értesítették. Szerintem ez nem rossz, sokan csak munkaidõben vezetik le a szülést hiába fogadott orvos. Amúgy én Juhász Alpár Gáborról is azt hallottam, hogy nagyon nagyon jó doki, õ is a klinikán van.
Szakmailag lehet jó, de más értelemben nem voltam vele megelégedve. Nem lehet személyesen elérni. Ez volt az egyik fõ gond. Én váltottam.

17-18 napos terhességet már kimutatna a terhességi teszt ugye? Akkor már van elég sok HCG a szervezetben.

Legjobb válasz: H az ovu utáni 17-18. napra gondolsz, akkor elég nagy valószínûséggel már biztosat mutat. Tehát ha ilyenkor negatív akkor szinte biztos hogy nincs baba, ha pozitív, értelemszerûen szinte biztos hogy van baba.

H az ovu utáni 17-18. napra gondolsz, akkor elég nagy valószínûséggel már biztosat mutat. Tehát ha ilyenkor negatív akkor szinte biztos hogy nincs baba, ha pozitív, értelemszerûen szinte biztos hogy van baba.
Amit az elsõ írt, az úgy van, de mivel pontosan elég nehéz belõni az ovut, elképzelhetõ, hogy a 17-18. nap szerinted annyi, a valóságban meg pár nappal kevesebb. Ha így van, akkor nem feltétlenül mutatja ki a teszt, vagyis ha nem tudod az ovut 100%-ra, akkor még nem veheted biztosra a negatívot a 17-18. napon. (lásd az én példámat: 3 nappal a késés után még negatív volt a 10-es teszt - pedig akkor már a 19.napomon voltam) Pár nap múlva tesztelj újra, ha az is negatív, akkor valószínû nincs baba.

Tényleg veszélyes az ajakherpesz a terhesség alatt? Olvastam, hogy vetélést is okozhat. Nekem elég gyakran elő szokott jönni a terhesség előtt, és sajnos most is van. Akinek volt ajakherpesze terhesség alatt, lett valami gond belőle?

Legjobb válasz: Mindenféle virusfertõzés veszélyes a terhesség alatt. Az, hogy most megjelent a herpesz az ajkadon, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy most fertõzõdtél meg, álltalában a herpesz fertõzést már nagyon korán megkapjuk, és ha megfertõzõdsz, a virus örökre jelen lesz a szervezetedben, viszont csak akkor aktiválódik, ha valami folytán legyengül a szervezet. Ha a terhesség korai szakaszában vagy, akkor lehetséges, hogy a szervezetben végbemenõ változások indukálták a megjelenését, de lehet egy megfázás, kisebb láz, vagy bármi. Egészséges táplálkozás, vitaminok, friss levegõ, mozgás az, ami nem engedi a szervezet immunrendszerét legyengülni, igy nem tud elhatalmasodni a virus, de hiszem, hogy ezekre a dolgokra mindenképpen odafigyelsz eleve a terhesség okán.

Mindenféle virusfertõzés veszélyes a terhesség alatt. Az, hogy most megjelent a herpesz az ajkadon, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy most fertõzõdtél meg, álltalában a herpesz fertõzést már nagyon korán megkapjuk, és ha megfertõzõdsz, a virus örökre jelen lesz a szervezetedben, viszont csak akkor aktiválódik, ha valami folytán legyengül a szervezet. Ha a terhesség korai szakaszában vagy, akkor lehetséges, hogy a szervezetben végbemenõ változások indukálták a megjelenését, de lehet egy megfázás, kisebb láz, vagy bármi. Egészséges táplálkozás, vitaminok, friss levegõ, mozgás az, ami nem engedi a szervezet immunrendszerét legyengülni, igy nem tud elhatalmasodni a virus, de hiszem, hogy ezekre a dolgokra mindenképpen odafigyelsz eleve a terhesség okán.
Nekem is volt kb 3 hónapos lehettem sose volt még olyan nagy mint akkor.Azóta megszületett a fiam hál Istennek semmi baja.A védõnõ azt mondta akkor ha a higéniát betartom nem lehet semmi gond.Kenegesd egy kis alkohollal az sokkal hamarabb gyógyítja és fertõtleníti.utána mossál jól kezet és ne tapogasd!Boldog babázást kívánok.
Zovirax-al kend be, akkor hamar elmúlik. Gíógyszertárban lehet kapni.
Nekem is volt egy ismerõsõm, õ is alkohollal kente, gondolom az fertõtlenít is és szárít is.
Nekem havonta kijön. :( Épp hogy elmúlik é aztán megint. Szinte az elejétõl. Az elõzõ terhességemnél is ez volt. A doki szerint nincs baj vele. 32 hetes km
Nekem a terhesseg elejen volt, de legalabb 4 dudor is az ajkamon. Zoviraxot nem ajanlottak, hanem egy masikat helyette, de most nem emlekszem a nevere. A gyogyszertarban eleve ugy kertem a kenocsot, hogy ami terhes kismamaknak is jo. Egyebkent azota sem jott ki, pedig nekem is suron szokott lenni. Most 29 hetesek vagyunk es eddig semmi gaz. Boldog babavarast mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: 24 hetes vagyok.

Elég ha az elevitet és magneB6 vitamint szedek a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Elég! Én csak a terhességem elején szedtem az Elevitet most már csak MagneB6-ot szedek és minden rendben van velünk! 31 hetes kismama

Elég! Én csak a terhességem elején szedtem az Elevitet most már csak MagneB6-ot szedek és minden rendben van velünk! 31 hetes kismama
Ezt majd az orvosod megmondja. Õ látja a laboreredményeiden, hogy mit kell még esetleg szedned (pl.:vas), s hogy mennyire fog majd a késöbbiekben keményedni a hasad. Akkor Magne B6 helyett ir fel mást pl.: Magnerot, Magnesium citrici. Korai ezt még a terhesség elején megmondani. Van akinek elég, van akinek nem. Nekem 23 hetesen írta fel a magnéziumot, és 29 hetesen a vasat. Boldog babavásást! 33 hetes kismami
úgy van, ahogy a második válaszoló írta. Alapból elég, ha azt szeded, amit írtál, és ha szükség lesz másra - mert pl. sokat keményedsz, vagy alacsony a heamoglobinod - az orvos fogja mondani. A leggyakoribb valóban az, hogy erõsebb magnéziumot vagy vasat kell szedni. Próbáld meg természetes formában is bevinni a fontos vitaminokat, ásványi anyagokat. Ehhez itt egy kis segítség: http://www.babazo.hu/9honap/20051016vitaminok.html

Az a problámám-ami elég ciki és furcsa is egyben- hogy a fenekemen úm megrepedt a bőr, úgy, ahogy a terhesség 8-9. hónapjában szoktak előjönni a terhességi csíkok a terhes nők hasán, csak nekem ez a fenekemen jelentkezett. Mitől van ez?

15 éves lány vagyok, és hát ugyebár fejl?döm. Na de kérem! Attól még hogy megn?tt egy kicsit a fenekem, a b?rnek is meg kell repednie? Mi lehet ennek az oka? El fog valaha múlni? Elég ronda... mihez kezdjek?

Legjobb válasz: Sok lánynak megreped a bõre, emiatt ne érezd rosszul magad. :) Elmúlni sajnos nem fog, csak halványodni az évek folyamán. Szerintem a hirtelen fejlõdés/növés az oka és a bõröd nem volt elég rugalmas hozzá.

Sok lánynak megreped a bõre, emiatt ne érezd rosszul magad. :) Elmúlni sajnos nem fog, csak halványodni az évek folyamán. Szerintem a hirtelen fejlõdés/növés az oka és a bõröd nem volt elég rugalmas hozzá.
Ezt hívják növekedési csíknak. Túl gyorsan nõtt meg a popsid, a bõröd pedig nem bírta tartani vele az iramot. A Frezydermenk van egy nagyon jó krémje erre (Prevenstria), én is ezt vettem a fiamnak - igaz neki a hátán jöttek elõ - de még idejében elkezdtük használni, úgyhogy szemlátomást javultak a dolgok. Rossz hír: ezen a torna sajnos nem fog javítani... :(
tornázz, az valamit enyhíthet rajta, de elmúlni nem fog.
Sajnos ha már megrepedt, többé nem fog elmúlni. Kozmetikai igéretek vannak ugyan, ám ezekkel csak a pénzt csalják ki a hiszékeny nõkbõl. A textília eltakarja, ne aggaszt magad miatta. Ne is foglalkozz vele, fogadd el. Így is lehetsz boldog, hidd el. Az okáról fogalmam sincs.
Hirtelen relatíve sokat híztál és oda rakodott le. Nem valami rugalmas a bõröd...

Lehet, hogy terhesség? 3 napot késett, pedig mindig pontos volt, viszont már 2 napja megvan, de elég egy tisztasági betét egész napra. Volt, aki picit vérzett a terhesség elején?

40 leszek ,és van 7,és 3 éves csemetém.Ha beigazolódik örülök is,meg félek is.Bár nem érzem magam öregnek,és le is tagadhatnék pár évet,de már nem terveztünk több babát.köszönöm a hozzászólásokat,és a bátorítást,ha kapok!!!

Legjobb válasz: Én tuti csinálnék tesztet! Az megmutatja mi a helyzet :D

Én tuti csinálnék tesztet! Az megmutatja mi a helyzet :D
mindenképpen csinál egy tesztet.nekem is így volt.mindig napra pontosan megjött.aztán egyszer csak késett 2 napot majd elkezdtem barnázni egy kicsit.nagyon sírtam hogy megint nem jött össze a baba.aztán csak csináltam egy tesztet és pozitív lett.most 1 éves a kisfiam :) ja és nem vagy öreg még egy babához.
Szerintem is csinálj egy tesztet...kíváncsi vagyok!:)

Fogamzásgátló szedése mellett lehet negatív a terhességi teszt fennálló terhesség esetén is? Valamint elég régóta iszok hashajtó teákat, és ez mennyiben befolyásolja a védettséget?

A menstruációm 1. napján reggeli első vizeletből csináltam digitális Clearblue tesztet, ami negatív lett. De azt olvastam, hogy a hasmenés is gyengítheti a tabletta hatékonyságát, én pedig hónapok óta hashajtó teát iszok fogyókúra miatt, de ez eddig eszembe sem jutott :( És félek, hogy nem bízhatok meg a teszt hatékonyságában. Szerintetek érdemes mindenképpen felkeresni a nőgyógyászt a problémával?

Legjobb válasz: minél hamarabb keresd meg

minél hamarabb keresd meg
hát ha hónapok óta hashajtó teát iszol, akkor az eléggé gyengíthette a tabletta hatását... szóval azt javaslom, keress fel egy orvost, és legközelebb használjatok gumit. ha továbbra is iszod azt a teát, sztem a foggátlóra is fölösleges több ezret kiadni.
Ha negatív a teszt, szerintem megnyugodhatsz, de azért azt ugye érzed te is, hogy mekkora mázlid van, ha ezt most megúszod? Nõgyógyászhoz szerintem nem kéne elmenned, inkább vegyél még 1 (vagy több) tesztet, csak ha pozitív, akkor van ügyed a dokival. Azért mondom, hogy ne menj, mert hacsak nem ismerõsöd, szerintem elég kellemetlen beszélgetésre számíthatsz... Szerintem a betegtájékoztatóban benne van a hasmenést illetõen, hogy gyengül a hatása, akár már 1 tablettánál is, de hónapokon keresztül.... Na mindegy, én nem akarlak lecseszni, nem az én dolgom, már így is eléggé rosszul érezheted magad. A lényeg: mielõbb hagyd abba a teázást, ha gyógyszerrel akarsz védekezni, vagy ha a fogyás a legfontosabb, akkor addig a gyógyszert ne szedd, védekezzetek máshogy, mert ez így tényleg csak pénzkidobás.
Azt mondják a Clearblue a legmegbízhatóbb. Csinálj még egyet, hogy biztos legyen, ha az is negatív és nincs is tüneted, akkor megnyugodhatsz.
13 nap.
Akkor menj el UH-ra. Gondolom olyat még nem hallottál, hogy UH-on se látszott a baba.
A kérdező hozzászólása: Olvastam már ilyen sztorikat, hogy havizott rendesen ... minden teszt negativ volt és mégis terhes volt...
Akkor nem értelek, ne haragudj. Negatív a teszt és mesnizel, de azt hiszed terhes vagy? Vagy én értem félre?
Nem vagy terhes. Volt mensid, két hónap telt el... Mégis, mit gondoltál? :D
A kérdező hozzászólása: Volt mensim is...mégis félek, hogy becsúszott a baba...
Az elmaradó mensi napján már elég biztosan megmondja mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Szóval ha két hónap után is negativ a teszt, akkor ugye több mint valószinû, hogy nem vagyok terhes ?
Bõven :) )) 10-15 általában.
Megértelek, mert néha én is aggódom, de én pluszban fogamzásgátlót is szedek. De azért durva lenne havonta uh-ra járni. Bízni kell a legjobbakban, mert nega teszt és menses mellett szerintem elég ritka a terhesség

27 hetes km vagyok, és minden rendben van a terhességemmel, csak egy kisebb vese probléma van, de az orvosok szerint ez várandós betegség! Elég nagy lett a se. ális vágyam! Baj ez?

mindennap együtt vagyunk a férjemmel,ez okozhat problémát a babának,már mint az ha van orgazmus?

Legjobb válasz: A veseproblémát nem fejtetted ki jobban, azt nem tudom, azzal van, illetve lehet-e gond, azt az orvos tudja megmondani. Normális esetben, ha amúgy problémamentes a terhesség, semmit nem okoz a sex és az orgazmus. Ha te jól érzed magad, és felszabadulnak benned az örömérzésért felelõs hormonok, az eljut a babához is, és azt közvetíti neki, hogy milyen jó dolog élni, azaz neki is mindenképpen jó érzés. Arra kell csak odafigyelni, hogy kényelmes legyen a dolog, nekem pl nem esett jól, ha apa kicsit is nyomta közben a pocakot, azaz olyan pózt kellett találni, alkalmazni, ahogyan nem nyomta, de ez könnyedén megoldható. Ha kényelmetlen érzés, akkor viszont ki kell találni valamit, mert ezzel jelzi a baba és a szerevezeted, hogy valami nem stimmel. Azt mondják, hogy a terhesség legvégén amior a baba is és a nõ szervezete is készen áll a szülésre, születésre, akkor a sex okozhatja a szülés beindulását, a spermában levõ nem tudom milyen anyga miatt, de tényleg csak telljesen érett méhszály, és érett baba esetén. Ha valami gond van, pl. nyílik a méhszály, a doki úgyis letiltja a dolgot, és akkor viszont szót kell fogadni neki.

A veseproblémát nem fejtetted ki jobban, azt nem tudom, azzal van, illetve lehet-e gond, azt az orvos tudja megmondani. Normális esetben, ha amúgy problémamentes a terhesség, semmit nem okoz a sex és az orgazmus. Ha te jól érzed magad, és felszabadulnak benned az örömérzésért felelõs hormonok, az eljut a babához is, és azt közvetíti neki, hogy milyen jó dolog élni, azaz neki is mindenképpen jó érzés. Arra kell csak odafigyelni, hogy kényelmes legyen a dolog, nekem pl nem esett jól, ha apa kicsit is nyomta közben a pocakot, azaz olyan pózt kellett találni, alkalmazni, ahogyan nem nyomta, de ez könnyedén megoldható. Ha kényelmetlen érzés, akkor viszont ki kell találni valamit, mert ezzel jelzi a baba és a szerevezeted, hogy valami nem stimmel. Azt mondják, hogy a terhesség legvégén amior a baba is és a nõ szervezete is készen áll a szülésre, születésre, akkor a sex okozhatja a szülés beindulását, a spermában levõ nem tudom milyen anyga miatt, de tényleg csak telljesen érett méhszály, és érett baba esetén. Ha valami gond van, pl. nyílik a méhszály, a doki úgyis letiltja a dolgot, és akkor viszont szót kell fogadni neki.
Szia! A veseprobléma tényleg általában a terhességgel jár, nálam is ennyi idõs terhesen vették észre. Sok folyadékot kell inni. A sex semmi rosszat nem okozhat, az orgazmus nálam haskeményedést váltott ki pár percig, úgyhogy csak finoman.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!