Találatok a következő kifejezésre: A terhességem 4 hetében (112 db)

A terhesség 21. hetében mennyi a hcg szint! 4 vagy 4000 valamennyi? Nemigazán tudom értelmezni a felsorolást, bár szerintem 4000. Ha valaki tud, segítsen nekem. Köszi Bármelyik teszt kimutatja ekkor is a terhességet?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem egy ennyi idõs terhességet már bármelyik teszt bõven kimutatja. Egyébként eddigre már azért a poci is megnõ és a baba mozgása is hetek óta érezhetõ... Tehát nem igen értem, hogy miért kérdezted.

Szia! Szerintem egy ennyi idõs terhességet már bármelyik teszt bõven kimutatja. Egyébként eddigre már azért a poci is megnõ és a baba mozgása is hetek óta érezhetõ... Tehát nem igen értem, hogy miért kérdezted.
Ne tévesszen meg a vesszõ, vagyis a tizedesjel. Az 4000, jól gondoltad. Biztosan kimutatja bármelyik teszt!
4000. De a normál terhességi teszt ekkor már nem igazán alkalmas a terhesség megállapítására. A terhesség elsõ felében a hcg szint rohamosan nõ, szinte napról napra duplázódik, míg a második trimesztertõl fogva a mennyisége szépen csökken, és nagyon nagy szórást mutat. Akár kimutathatatlan is lehet.

Nem tudok szamolni. A terhesség 40 het.4 het=1 honap. Akkor terhesseg=10 honap?

Legjobb válasz: ma 21:59 Senki nem fikázta le a kérdezõt. Nem tudta -> kérdezett -> kapott rá választ.

ma 21:59 Senki nem fikázta le a kérdezõt. Nem tudta -> kérdezett -> kapott rá választ.
Nem tudsz számolni:) 4 hét ugyanis nem egyenlõ 1 hónappal, kivéve februárt. Egy hónap általában 4 hétbõl és plusz 2-3 napból áll. Ha végigszámolod, akkor 9 hónap kb. 273-274 nap, a 40 hét pedig 280.
Utolsónál a pont! :) 1 hónap hogy lenne 4 hét? 7x4=28 Februáron kívül az összes többi hónap 30-31 napos ugyebár. :D
Egy hónap nem 4 hét mert vagy 4hét+2nap vagy +3 nap, ezért számolják holdhónapba mert az pont 4 hét és azért 10 hold hónap ami 280 nap vagyis 40 hét. A terhesség meg valóban 9 betöltött hónap, vagyis a 10.ik hónapig tart.
Most aztán jól lefikáztak! Remélik, hogy most nagggyon hülyének érzed magad! De ha mindenki mindent tudna, nem létezne ez az oldal sem, nem igaz?
Ja és február is csak akkor ha nincs szökõév!:) )))
Van a naptári hónap, ami 30-31 napos. És van a hold hónap, ami 4 hét.
Igen. :) Mert igaziból holdhónapokban számolják a terhességet (amit én sem tudom pontosan mit jelent csak olvastam) és ezért jön ki a rendes naptár szerint 9, 5-10 hónapra.
1.vagyok. És még az sem mindegy, hogy melyik hónapokban vagy terhes ezért lehet 9, 5 és 10 hónap között. Merthogy nem egyforma hosszúak a hónapok és nem mindig egyformán jönnek ki a hetek.
mivel az elõzõ jelezte hogy nem tudja mi az a holdhónap akkor most elmondom: annyi ideig tart a hónap, amíg a holdnak egy ciklusa (félhold, telihold stb) vagyis négy hétig. (ez egy más naptári rendszer) És a kérdésedre meg kaptál pár választ nincs értelme még egyszer ugyanazt leírni.
Nem kell állandóan a gyakorin lógni, de ha kiírsz egy kérdést, kidobja a korábban feltett hasonló kérdéseket, kb. 100-at... Abból azért kiderül a válasz.
A "havi rendszerességgel" érkezõ menstruációd sem Pontosan 1 havonta jött. Holdhónapról van ott is szó. Ez alapján számolnak.
Nem hiszem , hogy mindenki itt ül a gyak.kérdések elõtt minden héten. Én sem tudtam , hogy van mikor terhes lettem de a Google a barátom.:) ))))
Az rendben van, hogy a kérdezõ nem tud számolni. De olvasni sem? Szinte minden héten felteszi valaki teljesen ugyanezt a kérdést.
azt is õ írta NEM TUDOK SZÁMOLNI És le is írja a bizonyítékát. mit lehet erre mondani? Ha valóban nem.
1 hónap nem 4 hét hanem 4 és fél.

A terhesség 4-ik hetében járok. Már 4-5 napja nem tudok rendesen aludni. Normális ez?

azt olvasom mindig,hogy a kismamik mindig álmosak,fáradékonyabbak.este még úgy-ahogy el tudok aludni,de mindig felébredek 2-3-4h kör?l és utánna vége.

Legjobb válasz: Ne izgulj, ez nálam is így van. Van, hogy nagyon jót alszom éjjel, van hogy egész éjjel forgolódok és jó ha 2 órát alszom... Állítólag normális ez a terhesség elején, tudattalan is jár az eszed a babán. El fog múlni:-)Amikor tudsz, pihenj-pl hétvégén

Ne izgulj, ez nálam is így van. Van, hogy nagyon jót alszom éjjel, van hogy egész éjjel forgolódok és jó ha 2 órát alszom... Állítólag normális ez a terhesség elején, tudattalan is jár az eszed a babán. El fog múlni:-)Amikor tudsz, pihenj-pl hétvégén
Ez teljesen normális, és változik is. Simán lehet, hogy késõbb lesz olyan idõszak, amikor "hétalvó" leszel, aztán megint álmatlan... Kellemetlen, de aggódnod nem kell miatta.
Az elsõ pár hétbe velem is ez volt. Most meg tudok aludni de rémálmok gyötörnek. Valóban, sztem ez e tehességgel járhat mert nálam jobb alvó nem volt a világon a terhesség elõtt. 13hetes kismama
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Én 16 hetes vagyok és kb. az 5. hét óta talán 3 éjszakát tudtam nyugodtan végigaludni és most már délután se tudok.

Korai terhességben (4 hét és 1-2 nap) milyen az a pecsételő vérzés, ami akár rosszat is jelenthet?

2 nap késés után teszteltem negatívat. Ma viszont megjött délel?tt, de egész nap szinte semmi nincs, bocsi a részletekért, de a betéten hol rózsaszínes, hol halványbarnás foltok vannak, és inkébb vizes-folyásos az egész, semmiképp nem nevezném normális mensinek! És a hasam sem fáj!

Legjobb válasz: A pecsételõ vérzés olyan, mint mikor csak kis foltokban vérzel, nem nagy mennyiségben. De vérzés terhesség alatt akkor is felléphet, ha a babának semmi baja, fõleg a korai szakaszban. Ha úgy érzed, hogy nem olyan a mennyisége vagy az állaga, mint szokott, akkor menj el dokihoz. UH-n látni még nem fog semmit szerintem, nekem az 5. héten csak a petezsákot látta, de hátha meg tud nyugtatni, õ jobban ért ezekhez a vérzéses dolgokhoz, mint mi itt. Szorítok, hogy ott legyen a baba. 21 hetes kismama

A pecsételõ vérzés olyan, mint mikor csak kis foltokban vérzel, nem nagy mennyiségben. De vérzés terhesség alatt akkor is felléphet, ha a babának semmi baja, fõleg a korai szakaszban. Ha úgy érzed, hogy nem olyan a mennyisége vagy az állaga, mint szokott, akkor menj el dokihoz. UH-n látni még nem fog semmit szerintem, nekem az 5. héten csak a petezsákot látta, de hátha meg tud nyugtatni, õ jobban ért ezekhez a vérzéses dolgokhoz, mint mi itt. Szorítok, hogy ott legyen a baba. 21 hetes kismama
Én úgy tudom hogy akkor van baj ha a vérzés élénk piros színû.Ha csak pecsételõ és barnás, még lehetsz terhes és nem biztos hogy baj van.
Nem értek egyet az utólsó válaszolóval. Nekem egyetlen barnás foltom volt, másnap csináltak ultrahangot, ahol kiderült, hogy a baba már régen nem él ez a 11. héten volt minden görcs nélkül.
Hát... még bármi lehet. Pár nap múlva tesztelj újra a reggeli elsõbõl, bár szerintem meg fog jönni.
A kérdező hozzászólása: ... bocsánat, valami hiba lépett a mûveletbe! :-) Szóval, szerintetek megjön normálisan, vagy lehet hogy mégis baba, csak a teszt még nem mutatta? 15 napja volt peteérésem!

Most vagyok a terhességem 4-ik hetébe, kellene már éreznem valami tüneteket, mert eddig csak annyi, hogy nincs étvágyam?

Legjobb válasz: Nem kell. :) Elsõ babánál 3. héttõl hánytam (nem elírás), napokkal késõbb teszteltem csak, és a 12. hétig tartott. Másodiknál a 6. héten kezdõdött, és még mindig tart, most vagyok 11 hetes. :) Pocakhúzódás, nyilallás elvétve. Jönnek majd a jelek, de korántsem biztos, hogy mindent tapasztalsz majd, amikrõl olvashatsz!

Nem kell. :) Elsõ babánál 3. héttõl hánytam (nem elírás), napokkal késõbb teszteltem csak, és a 12. hétig tartott. Másodiknál a 6. héten kezdõdött, és még mindig tart, most vagyok 11 hetes. :) Pocakhúzódás, nyilallás elvétve. Jönnek majd a jelek, de korántsem biztos, hogy mindent tapasztalsz majd, amikrõl olvashatsz!
Nekem a 4. héten fogalmam sem volt róla, hogy terhes vagyok. Megjövõ érzésem volt, szurkált a hasam. Cicim ugyanúgy érzékeny volt, mint mensinél... Csináltam egy tesztet és pozitív lett. 6 hétig azon pánikoltam, hogy legyen már valami tünetem, mert hát az "kell". Az járt a fejemben biztos nincs minden rendben... Na már tudom, hogy ez a tünet, nem tünet dolog butaság. 13+3 vagyok, eddig minden rendben (kopp, kopp, kopp) és mondhatni tünetmentes terhességem van. :) Ne aggódj! Hányással vagy anélkül is lehetsz várandós :)
Nincs olyan, hogy kell. Valakink van, valakinek nincs. Nekem kis cicifájás, hassurka volt, de 4. héten még kimaradt mensi se volt, nekem ezek olyan 6. héttõl voltak kevés ideig. Meg az étvágytalanság szontén, de az se hamar, meg nem mindig.
Semmi tunetem nem volt! Ugyhogy az elso 12 hetet vegig is aggodtam emiatt :) ) nem torvnyszeru, hogy van tunet, de amugy a 6. heten ugrik meg a hormonszint, lehet, hogy majd akkor jonnek elo a tuneteid :) ) Akkor nekem is volt 3 napig hanyinger, eleg durvan, de ahogy jott ugy el is mult. Es ennyi volt. Ja meg kaja-es szagundor. De sosm hanytam, nem emelyegtem, semmi ilyesmi tunetem nem volt. A babam hal'istennek egeszseges eros baba:) ) Azota mar 16+3 hetes vagyok :) ) nem baj ha nincs tunet :) Elvezd ki! Gratulalok!

A terhesség első heteiben már megdagadbak a mellek (3. - 4. ik hét )?

Megbuzzattk a melleim,ahogy menzesz előtt is.A párom nem hatolt belém,még szűz is vagyok.Előváladék került a nemiszervemre.Késik a mezeszem.Lehet,hogy megfög jönni,vagy a terhesség is szóba jöhet ?

Legjobb válasz: Ha szûz vagy nem lehetsz terhes!

Ha szûz vagy nem lehetsz terhes!
100% hogy meg fog jönni...a melled pedig valószínûleg azért duzzadt és fáj, mert meg fog jönni.
Terhesség elsõ heteiben is duzzad a mell, de nem hinném, hgy itt arról van szó.Inkább a közelgõ menzesz miatt lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :) Megis jött.

Elöfordult már valakivel, hogy a terhesség hatodik hetében (5+4) még a teszt nem mutatta ki a terhességet de, ennek ellenére baba lett?

Legjobb válasz: Szia.Nálam 9 hetesen derült ki,hogy terhes vagyok.amiben 2 szer meg is jött a havim.Elsõ havim teljesen normális volt.De mikor megjött másodszor akkor már csak pár napig volt és csak picit barnás volt.Csináltam tesztet de negativ lett..Aztán elmentem dokihoz és akkor kiderült,hogy 9 hetes terhes vagyok.Másnap reggel csináltam tesztet és akkor is csak halvány pozítiv.Most meg már több mint egy éves:)

Szia.Nálam 9 hetesen derült ki, hogy terhes vagyok.amiben 2 szer meg is jött a havim.Elsõ havim teljesen normális volt.De mikor megjött másodszor akkor már csak pár napig volt és csak picit barnás volt.Csináltam tesztet de negativ lett..Aztán elmentem dokihoz és akkor kiderült, hogy 9 hetes terhes vagyok.Másnap reggel csináltam tesztet és akkor is csak halvány pozítiv.Most meg már több mint egy éves:)
szia!nekem második hónapja hogy mensi sehol, de a teszteim negatívak.24.-én megyek dokihoz.úgyhogy én nem tudom még hogy baba vagy sem.drukkolok neked hogy az legyél! tüneted van valami?
Milyen teszteket használtatok?
na mi lett az eredmény?
A kérdező hozzászólása: én 8.-ra nem vártam , 7-én véreztem de csak pisiléskor , azóta mindennap reggel fáj a fejem és mindennap hányingerem van napközben is.14.-én csináltam tesztet igaz este de, negativ lett.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam vérvételen majd csak hétfòn lesz eredmény, sajna.
A kérdező hozzászólása: Én csak egyet teszteltem 14.-én , Holland teszt mivel itt lakom az Etosban vettem.De hétfön lesz labor eredményem.Bár ma elmúlott a hányinger ami 10 napig gyötört egésznap.Vagyis szerintem nem vagyok babás.
A kérdező hozzászólása: Mára nem lett kész az eredmény , remélem holnapra igen.Kicsit lassú mert több mindent néznek, hormonokat is.Holnap est már talán többet tudok.

40. hétben lévő kismama vagyok és a terhességem 4. hetétől Clexane 0, 6 ml-es injekcióval szúrom magam napi egyszer. A szülés után még 6 hétig kellene magam szúrni, de nem tudják eldönteni, hogy az injekció mellett szoptathatok-e vagy sem!?

A haematológusom szerint simán, a csecsem?sök szerint semmi estre sem.

Legjobb válasz: Császár után is sok anyuka kap ilyen szurit és eddig én még olyat nem hallottam, hogy ne szoptathatnának emiatt. Egy barátnõm pl. biztos, hogy szoptatott mellette.

Császár után is sok anyuka kap ilyen szurit és eddig én még olyat nem hallottam, hogy ne szoptathatnának emiatt. Egy barátnõm pl. biztos, hogy szoptatott mellette.
Szia! Én is a terhesség alatt adtam magamnak ezt a Clexane szurit. Nekem is azt mondta a dokim legalább 6 hétig a szülés után még kell használnom. Császár után 5 napig kaptam a korházban, és aztán a professor és az orvosok eggyetértésével, már nem kellett folytatnom. Gondolhatod, mennyire megörûltem a hírnek, amikor vizitnél közölte a doki. A SZnt Imrében szültem. Úgyhogy van ilyen is, hogy nem látják szükségét az orvosok, a szülés utáni vérhígítónak.
Én kaptam szülés után 3napig, senki megnem emlitette, hogy nem lehet mellette szoptatni.Viszont a barátnõmnek nem engedték, õ tovább kapta szülés után.Megoszlanak a vélemények.
Császáros voltam, 5 napig kaptam a kórházban és utána még 3 hétig kellett magamnak itthon adni. Nekem senki nem mondta h nem szabad.
Szia.Én is szúrtam magam a 36.héttõl.1 hónapos a baba és szoptatok.
Ja.Nem megy át a tejbe, tehát nem értem miért ne szoptathatnál.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm mindannyiótoknak a válaszokat! Remélem, szoptathatok majd én is, ha megérkezik a kislányunk!

A terhesség elején járok, kb. a 3. -4. hetében, és másfél hete görcsölgetek, néha erősen, néha gyengébben. Normális ez?

Tegnap este 2x is olyan görcseim voltak hogy kisugárzott a hüvelyembe. kb.10 percig tartott. Eddig még nem fájt ennyire. Ja, és mindig délután és éjjel vannak az er?sebb görcsök.

Legjobb válasz: szedjél Magnerot tablettát,mielõbb kezdd el. kíméld magadat. sajnos mást nemigen tehetsz érte. ill. az orvosod írhat fel Utrogestant,ha elmész hozzá,de nem mindegyik teszi meg,az enyém pl. fel se ajánlotta-többet nem is megyek hozzá,mert a babám akkor nem maradt meg.

szedjél Magnerot tablettát, mielõbb kezdd el. kíméld magadat. sajnos mást nemigen tehetsz érte. ill. az orvosod írhat fel Utrogestant, ha elmész hozzá, de nem mindegyik teszi meg, az enyém pl. fel se ajánlotta-többet nem is megyek hozzá, mert a babám akkor nem maradt meg.
3 hetes terhesség még nem is terhesség, akkor ágyazódik csak be ki sem lehet mutatni.
Honnan tudod, h terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: 1.Onnan, hogy kétszer teszteltem 1 hét különbséggel és mindkettõ kimutatta hogy az vagyok. 2. Az ébredési hõm 37-37.1. 3. Nem jött meg a menstruációm. Egyébként tegnap voltam nõgyógyásznál és azt mondta hogy az 5. hétben vagyok, mert az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják a terhességet.
Na igen, akkor nem 3-4 hetes vagy, ezért kérdeztem. Gratulálok! A görcsökre a magnézium tényleg jó, de remélem a dokival is beszéltél a görcsökrõl.
akkor stimmel, de 3 heteset még nem tudhattál volna.
A kérdező hozzászólása: Igen, mondtam neki és azt mondta hogy azért van, mert növekszik a méh. Akkor van gáz, ha van vérzés is. De nekem nincs egy csepp se, hála istennek.

Az izzadás lehet tünet a terhesség 4-5. hetében?

Tegnap-tegnapel?tt óta állandóan izzadok, már zavaró a jelenség. Szombaton nem kellett volna megjönnie. Nem figyelem magamon a jeleket, max tudat alatt, még semmi jele a mensinek, max annyi hogy nem egész 1 fokkal leesett a h?m. De borzasztóan izzadok, és velem ilyen nem szokott lenni. Volt valaki úgy, hogy ezt észrevette magán és kiderült, hogy babás?

Legjobb válasz: szombat óta késik, és nem teszteltél?:) hogy bírod ki?:))

szombat óta késik, és nem teszteltél?:) hogy bírod ki?:) )
Nálam nem izzadás, hanem hõérzet volt! Persze másnál járhat ez izzadással is, szerintem tesztelj!
igen, én voltam így. nagyon izzadtam és a testszagom is megváltozott. de emellett számos más kísérõtünet is volt, nem csak ez az egy.
3. vagyok azért ezek elég biíztatók, ha babát szeretnél. nekem mind megvolt ezek közül. én nem számítottam babára, védekeztünk, meglepetés volt, ezért nem is figyelgettem magam ilyen szempontból és meg voltam róla gyõzõdve, h a tüneteim alapján bármelyik percben megjöhet, ami mellé elkaphattam vmi kósza téli vírust, mert néha kiráz a hideg, néha meg melegem van. de én szinte szóról -szóra uezeket éreztem, jó úton jársz :)
A kérdező hozzászólása: Jaj, én bunkó, nem írtam hogy gratulálok a babákhoz!! :) Majd jelentkezem, ha kiderül valami!
A kérdező hozzászólása: Megjött ma, a 40. napra. Remélem legközelebb sikerül :( Mindenki másnak szurkolok!
Sajnálom :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!