Találatok a következő kifejezésre: A terhességem 28 (88 db)

Szájdagadás a terhesség 28. hetében mennyire jellemző?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez egyénfüggõ, ki mennyire vizesedik.Ha erre gondolsz.Én is 28 hetes vagyok, és minden reggel irtóra fel van dagadva a szám.Aztán 1-2 órán belül lelappad.

Szia! Szerintem ez egyénfüggõ, ki mennyire vizesedik.Ha erre gondolsz.Én is 28 hetes vagyok, és minden reggel irtóra fel van dagadva a szám.Aztán 1-2 órán belül lelappad.
Az elsõvel ugyanabban a cipõben járunk, bár én most már 32 hetes vagyok. Máshol nem látszik-érzõdik, hogy vizesednék.
Magne B-t szedjél, szerintem a pezsgõtabletta nem sokat ér.
Kálciumot igyál, Calcimusc injekciót! Idd meg fél pohár vízzel.Egy ampulla=10 pezsgõtabletta. Vonja el a magzat a kálciumot.
Szia! Nekem is ez volt a problémám.23 hetesen kezdõdött. Egyik éjjel arra ébredtem, hogy görcsöl a vádlim, és folyt a könnyem. Pedig nem vagyok egy kényes fajta. Aztán utána jártam, és minden lefekvés elõtt, lábnyújtásokat végzek. Azóta ez a problémám megszûnt. Remélem Neked is segíteni fog. 27 km.
Szia! Kálcium pezsgõtablettát igyál, nekem bevált. De vigyázni kell vele, 1 db 2 naponta, vagy esetleg ritkábban, ha bírod. Én is ezt tettem, és bevált.(doki javasolta) 37 hetes km
A kérdező hozzászólása: Uh, nagyon szépen köszönöm mindenkinek, remélem sikerül küszöbölnöm, mert igazán kellemetlen. Boldog babavárást nektek
Ugyanígy voltam én is. Hiába szedtem kalciumot, és magnéziumot, sajnos sok lábgörcsöm volt. Éjjel a férjem masszírozta ki. A legrosszabb a szüléskor volt, mert a kitolásnál annyira megfeszültem, hogy minkét gyermekem lábgörccsel szültem meg. Nagyon rossz volt, mert nem volt elég, hogy nyomjak, hanem még a görccsel is küzdjek.
Nekmem is volt párszor ez a probléma úgy éreztem szétakar szakadni az izom a vádlimba, nagyon tud ájn és a magneb6-ami mindig hat rá, ha így görcsölget akkor már tudom, hogy a magnézium kevés a szervezetembn!
Magne B6!!! Nekem is az segített!
magnézium enyhiti a görcsöket

Volt valaki akinek a terhessége 28. hetében volt bárányhimloje?

A fiam(7 éves) osztályában bárányhimlo van.A fiamnak még nem volt.Most félek mert nem tudom hogy nekem volt e gyerekkoromba.Van valaki koztetek aki átvészelte a terhessége alatt a bárányhimlot és semmi gondot nem okozott a babánál?

Legjobb válasz: A bárányhimlõ a terhesség elsõ 3 hónapjában nagyon veszélyes, a 3 hónapnál idõsebb terhességeknél csekély a bárányhimlõ magzatkárosító hatása, kivéve, ha az anya pont a szülés elõtt 5 nappal vagy szülés után 2 nappal betegszik meg, mert ilyenkor a magzat vagy újszülött igen kevés ellenanyaghoz jut már, amit az anya szervezete termel. Mindenesetre kérdezd meg édesanyád, apukád, nem emlékszenek-e rá, hogy voltál-e bárányhimlõs. Ha senki sem tudja, akkor sajna érdemes elkülöníteni a fiadtól, ha megoldható!

A bárányhimlõ a terhesség elsõ 3 hónapjában nagyon veszélyes, a 3 hónapnál idõsebb terhességeknél csekély a bárányhimlõ magzatkárosító hatása, kivéve, ha az anya pont a szülés elõtt 5 nappal vagy szülés után 2 nappal betegszik meg, mert ilyenkor a magzat vagy újszülött igen kevés ellenanyaghoz jut már, amit az anya szervezete termel. Mindenesetre kérdezd meg édesanyád, apukád, nem emlékszenek-e rá, hogy voltál-e bárányhimlõs. Ha senki sem tudja, akkor sajna érdemes elkülöníteni a fiadtól, ha megoldható!
Hiába különítené el magát a kérdezõ, a bárányhimlõ akkor fertõz, mielõtt kijönne, szóval a himlõk megjelenése elõtt 2 héttel, tehát a kisfia már lehet, hogy hordozó, csak még nem jött ki rajta. Anyukád nem emlékszik rá, hogy voltál-e?
A kérdező hozzászólása: a szuleim azt mondták hogy nemnagyon voltam bárányhimlos.A fiam óvodás korában az osztályban mindenki elkapta o pedig nem.Lehetséges hogy o is elkapta csak tunetmentes volt?


Nem.
Nekem ilyenkor 3. fokban volt érett, örülj neki, a legelejétõl 1. fokban érett elvileg. Így, hogy hamar elöregedett nekem, így is a 39. héten szültem, 4 kiló 10 dekával született a gyerkõc, 10/10-es APGAR-ral, makk egészségesen, de amit a baba után kihúztak belõlem méhlepényt... Pfejj... Mint egy 40 éve láncdohányos ember tüdeje... Szóval nincs baj, tökéletes a méhlepényed.
Nem, ez ilyenkor természetes. Kb a 25. hétig 0 állapotú, és azután kezd el öregedni, és folyamatosan érik a 3 fokozatig. tehát 25. hét után 1-es fokozatú, a 28. hétben ez teljesen jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) csak féltem mert az orvos szerint ez még korai..
Biztos, hogy elsõ fokban érett lepényt akartál írni, nem másod fokban érettet? Most néztem meg az uh leleteimet, amiket még kaptam, amikor a fiammal terhes voltam, elõször a 12 hetes leletemet volt méhlepény érettség, nekem már akkor 1. fokban érett volt a méhlepényem és csak a 33. héten volt 2. fokban. Amúgy a fiam teljesen egészségesen született a 38. héten 3960 grammal és 54 cm-el. Szóval 28. héten egyáltalán nem gond ez a méhlepényérték. Mondhatni teljesen normális. Ha nekem már 12 hetesen ennyi volt, akkor neked meg aztán pláne nincs okod aggódni.:)

Volt valakinek bárányhimloje a terhessége 28. hetében?

Kisfiam(7 éves)osztályában bárányhimlo van.En nem tudom hogy én már gyerekkoromban voltam e bárányhimlos és eddig a fiam se volt,valószínu hogy elkapja.Most félek hogy nehogy ártson a babának.Tobb helyen azt olvastam hogy a legnagyobb veszély a terhesség elso 3 hónapjában van utána pedig kozvetlenul a szulés napjai elott.Mégis szeretnék olyan megnyugtató válaszokat kapni,ahol átvészelték a kismamák a bárányhimlot a terhesség alatt és egészséges gyonyoru babáik szulettek.Elore is koszonom.

Legjobb válasz: Sok ember soha nem kapja el. Egyik barátnömet direkt vitte be az oviba az ovónõ anyukája akkor is amikor már iskolás volt hogy essen túl rajta de nem kapta el soha. Van akinek meg kétszer is van élete során. Ez aa gyakoribb általában. Szeritnem tedd ki a kérdést a gyermekvállalás nevelés topicba is azt jóval több anyuka olvassa.

Sok ember soha nem kapja el. Egyik barátnömet direkt vitte be az oviba az ovónõ anyukája akkor is amikor már iskolás volt hogy essen túl rajta de nem kapta el soha. Van akinek meg kétszer is van élete során. Ez aa gyakoribb általában. Szeritnem tedd ki a kérdést a gyermekvállalás nevelés topicba is azt jóval több anyuka olvassa.
és a dokidat kérdezd meg õ mit mond!
28. héten, nem szokott már gondot okozni. Nekem soha nem volt fertõzõ gyermekbetegségem. Mikor terhes voltam a lányommal a keresztlányomra vigyáztam néhány napig, mert fájt a torka, lázas volt és csak késõbb derült ki, hogy mumpszos. nekem sem lett semmi bajom és a születendõ lányomnak sem. Mindkét gyermekem volt bárányhimlõs és soha nem kaptam el. Elképzelhetõ, hogy átesik valaki egy betegségen úgy hogy nem voltak tünetei, védettsége viszont így is lesz. A lényeg ne pánikolj! Ilyenkor már nincs gond!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a válaszokat.Amikor a fiam ovis volt mindenki az osztályban elkapta a bárányhimlot csak a mi fiunk nem.Még nincs a fiamon semmi jele hogy elkapta volna de hát a lappangási ido az 12 nap korul van.Azért hétfon felhívom az orvost és kérek vérvizsgálatot ami kimutatja hogy volt e már nekem vagy sem.

Akinek enyhén magasabb volt a magzatvize annak hogy alakul/alakult a terhessége? 28 km

Legjobb válasz: azt mondta a doki,hogy egyek kevesebb szénhidrátot. Onnantól csak sima vizet ittam(tehát semmi üdítõ,gyümilé,hasonlók)és édességet sem nagyon ettem...Többször nem volt több a magzatvíz. Nekem azt mondta,hogy akkor jelenthet problémát,ha több alkalommal is sok,jelentõsen sok... Egyébként kiírt napon szültem egy egészséges kislányt:)

azt mondta a doki, hogy egyek kevesebb szénhidrátot. Onnantól csak sima vizet ittam(tehát semmi üdítõ, gyümilé, hasonlók)és édességet sem nagyon ettem...Többször nem volt több a magzatvíz. Nekem azt mondta, hogy akkor jelenthet problémát, ha több alkalommal is sok, jelentõsen sok... Egyébként kiírt napon szültem egy egészséges kislányt:)
Persze, simán.
A kérdező hozzászólása: feltûnt, hogy az elmúlt 6 hónapban mindíg négy napot késik, és az ötödik napra jött meg!
A terhességgel olyan változásokon megyünk keresztül, hogy nem csoda ha ilyesmi elõfordul.
teljességgel lehetetlen.
A kérdező hozzászólása: egészen a bugyimra, a hüvelyemnél, ráadásul ciklus közepén voltam, úgy is?
hacsak nem extragyors spermák, akkor 0%

28-31 napos ciklusnál a 28. napon 10-es érzékenységű teszt délutáni pisiből kimutatja már a terhességet?

A hőm fent van émelygés kis gyomorégés, derékfájdalom ezek a tüneteim

Legjobb válasz: Nekem MÁR AZ ELSÕ NAP MUTATTA, AMIKOR MEG KELLETT VOLNA JÖNNI, DE A HÕEMELKEDÉS IS BIZTOS, HA PL. 37 FELETT VAN A HÕD, MÁR AZ ELSÕ NAP MEGEMELKEDIK MÉG JOBBAN, MINT AZ OVULÁCIÓ UTÁN

Nekem MÁR AZ ELSÕ NAP MUTATTA, AMIKOR MEG KELLETT VOLNA JÖNNI, DE A HÕEMELKEDÉS IS BIZTOS, HA PL. 37 FELETT VAN A HÕD, MÁR AZ ELSÕ NAP MEGEMELKEDIK MÉG JOBBAN, MINT AZ OVULÁCIÓ UTÁN
A kérdező hozzászólása: 36, 9 és 37 között ingadozik a hõm a napokban, a ciklusom elsõ felében 36, 5-36, 6volt a hõm, peteérés elötti este voltunk együtt a párommal, akkor leesett 36, 2-re a 14. napon 25.napon egy halvány rózsaszín folt votl a wc papíromon azóta semmi, pedig mensi elött nekem szokott rózsaszínes valamim lenni.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom száradási csík vagy nem, de ha fény felé fordítom akor látszik nagyon nagyon halványan valami, de fényképezésnél egyáltalán nem látszik! A hõm még midig 37.0
Szia!Sikerült a baba?

Ez a görbe lehet terhesség? 28 naposak a ciklusaim.

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/50d880f5ab4d7c50df9f44..

Legjobb válasz: Én kivárnám a 28. napot...

Én kivárnám a 28. napot...
Igen lehet! Nagyon is! Optimálisabb lenne ha azonos idõben mérnéd a hõdet!
A kérdező hozzászólása: Köszi! :) Az sajna kicsit nehézkes lenne, mert a gyerekem hol 6kor, hol fél8kor kel :) De remélem igazad lesz! :) Te mikor tesztelnél a helyemben? Sajnos a tünetekre nem tudok apellálni, mert már másfél hónapja hányingeres vagyok, tehát ha ez az lenne, sem tûnne fel.. (akkor volt vetélésem). A mellem hááát, talán a bimbó picit érzékenyebb, de a szoptatást 3 hete hagytam abba, ki tudja, talán csak emlék ;) Tegnapelõtt meg tegnap volt mindjártmegjön érzésem, meg pici nyomás a méhem körül, de ma már az sincs...
Valószínû, hogy 14.nap volt peteérésed.Most már az emelkedett hõdet láthatjuk, ami a pé során ment fel. Ha terhes maradtál, ha nem az felmegy. Megvan az esély, h az legyél, de ennyibõl még nem lehet megmondani.Nem biztos.
A kérdező hozzászólása: A testem a 10-12. nap körül jelezte a peteérést, akkor volt tojáfehérjés folyásom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!