Találatok a következő kifejezésre: A terhesség vizsgálatok idejét (2 db)

A terhesség alatti vizsgálatok idejét a szabadságból kell kivenni?

Hallottam olyat is, hogy orvosi igazolással kap az ember plusz szabit a vizsgálat idejére. De nem tudom, ez hogy m?ködik, valaki tud segíteni?

Legjobb válasz: Én nem plusz szabiról tudok, hanem, hogy a munkáltató köteles a vizsgálatokra elengedni. Pl reggel 8-kor vérvétel. 10-kor már dolgozol....Bár attól is függ mikor kerülsz sorra és mennyit kell utaznod a munkahelyre.

Én nem plusz szabiról tudok, hanem, hogy a munkáltató köteles a vizsgálatokra elengedni. Pl reggel 8-kor vérvétel. 10-kor már dolgozol....Bár attól is függ mikor kerülsz sorra és mennyit kell utaznod a munkahelyre.
szia! nehogy szabit vegyél ki!!! nekem sem mondták a munkahelyen (hülye lenne mondani), de utánanéztem a dolognak még az elején! a munka törvénykönyve kimondja, hogy amennyiben vizsgálatra mész, állampolgári kötelességedet teljesíted, mely NEM ledolgozandó! értsd: a munkáltatót köteles vagy tájékoztatni, hogy mész orvoshoz, de nem kell szabit kivenned, azonban az orvos után illik bemenni dolgozni, de a le nem töltött munkaidõt ugyanúgy fizetniük kell, mintha dolgoznál valamint kötelesek elengedni a vizsgálatokra. persze kis rugalmasság azért ilyenkor részedrõl sem árt, pl ne az utolsó pillantban szólj hogy dokihoz mész. amúgy meg ha bunkók, írasd ki magad, aztán csókolom :) )). remélem tudtam segíteni :) . nálam sem mondta persze bent senki, hogy ne túlórázzak mááá mert mehetek dokihoz amikor kell, de "alattomos" módon megnéztem a törvényt és ott bizony kitérnek a terhes gondozásra. finoman megkérdeztem bent, hogy én olyat hallottam, hogy .... , azóta nem kell ledolgoznom a vizsgálatok idejét. figyelj erre, mert maguktól sajnos nem igazán hírdetik ezt a munkáltatók... :( sok boldogságot és nyugodt perceket a babaváráshoz :) pusz 21 hetes kismami ;)

Milyen vizsgálatokat végeznek a terhesség idején?

Legjobb válasz: Hát elõször is megállapítják a terhességet, a nõgyógyász megvizsgál, vesz citót és elküld uhra. Utána jön vérvétel, és megint orvosi vizsgálat. Aztán megint uh, és megint doki és vérvétel... Csinálank16 hetesen vérvételbõl afp, terheléses cukorvizsgálatot 24 hetesen,el kell menni fogászatra, belgyógyászhoz, ekgra. Késõbb jön az nst, ahol a baba mozgását nézik. A védõnõ mindig mondani fogja, hogy mikor minek van ideje, nem maradsz le semmirõl.

Hát elõször is megállapítják a terhességet, a nõgyógyász megvizsgál, vesz citót és elküld uhra. Utána jön vérvétel, és megint orvosi vizsgálat. Aztán megint uh, és megint doki és vérvétel... Csinálank16 hetesen vérvételbõl afp, terheléses cukorvizsgálatot 24 hetesen, el kell menni fogászatra, belgyógyászhoz, ekgra. Késõbb jön az nst, ahol a baba mozgását nézik. A védõnõ mindig mondani fogja, hogy mikor minek van ideje, nem maradsz le semmirõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!