Találatok a következő kifejezésre: A terhesség vagyok és (1067 db)

7 hetes terhes vagyok elevitet szedek már a terhesség elejétől és sokszor alig birok enni mindentől rosszul vagyok melyik okozza az elevit vagy a terhesség?

Legjobb válasz: Is-is! Saok embernél hallottam, hogy a terhességi vitamin okozhatja ezt. Viszont pont abban a terhességi korban vagy amikor VUK folyamatosan jelen van :). Ez a megnövekedett progeszteronszint miatt van. Ajánlom a gyömbért bármilyen formában (te, keksz, üdítõ), az használ hányinger ellen. Egyébként a szervezet ilyenkor "direkt" viselkedik így, hogy az anya ne tudjon összevissza minden hülységet enni ami esetleg árthat a babának! Egyél kekszet, igyál hideg üdítõket, fagyit! Próbáld ki mi nyugtatja meg a gyomrodat! Egyébkét meg kitartás!!! :) Boldog babavárást!

Is-is! Saok embernél hallottam, hogy a terhességi vitamin okozhatja ezt. Viszont pont abban a terhességi korban vagy amikor VUK folyamatosan jelen van :) . Ez a megnövekedett progeszteronszint miatt van. Ajánlom a gyömbért bármilyen formában (te, keksz, üdítõ), az használ hányinger ellen. Egyébként a szervezet ilyenkor "direkt" viselkedik így, hogy az anya ne tudjon összevissza minden hülységet enni ami esetleg árthat a babának! Egyél kekszet, igyál hideg üdítõket, fagyit! Próbáld ki mi nyugtatja meg a gyomrodat! Egyébkét meg kitartás!!! :) Boldog babavárást!
A te az a teát akarja jelenteni :)
Sokaktól hollom én is, hogy rosszl vannak a terhes vitaminoktól.Én egyszer sem szedtem, és nagyon jól megvagyok nélküle.A babám pedig szépen fejlõdik.Teljeskörû táplálkozás mellett nem kell vitaminhiánytól tartanod, esetleg a vaskészletek merülhetnek ki, ha hajlamos vagy rá. De a terhesség is okozhatja a rosszulléteidet...nehéz lenne így megmondani.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat nagyon kedves vagy!
Én is rosszul voltam az Elevittõl, de most a Gravidát szedem, az jó! Igaz, rosszul vagyok, de nem attól, hanem az édeske a pocakomban, õ kínoz.... Én csak minden másnap szedem, próbáld ki, nekem bevált!!
Én az elsõ héten szedtem az Elevitet, de annyira pocsékul voltam, hogy fel sem bírtam kelni, durva hányingerem volt, a székletem pedig borzalmas, aztán abbahagytam. Most a hipp natal-t iszom, eddig jó, bár ez sem olcsó sajnos, folsavat szedj mindenképp és esetleg a hányingerre B6 vitamint, de lehet, hogy ha abbahagyod az Elevitet, javul a dolog magától is!!! Kitartást - 11 heteske

Mehszajsebem van es terhes vagyok, nem verzik csak azt szeretnem tudni, mi tortenik a mehszajsebbel a terhesseg alatt es szules kozben?

Legjobb válasz: Nekem is van.Terhesség elején vették észre.Eleinte mindig barnás folyásom volt,ami azután hol enyhült,hol ha jobban megerõltettem magam akkor több volt.Az orvosonm azt mondta hogy ettõl van.Ettõl rendesn szülhetek és majd szülés után kezeljük.El nem múlik magától de a babának nem árt.Amúgy a barnás folyáson kivül nekem nem volt vele gondom csak hát amig nem tudtam addig mindig azt hittem hogy elvetélek és féltem.Most 38hetes vagyok és pár hete megint erösebb a folyás de gondolom a súlytól is és ahogy egyre lejjebb megy a pocakom.Amúgy 4hete még teljesen zárt voltam és tényleg semmi gondom nem volt a terhesség alatt.Hány hetes vagy?

Nekem is van.Terhesség elején vették észre.Eleinte mindig barnás folyásom volt, ami azután hol enyhült, hol ha jobban megerõltettem magam akkor több volt.Az orvosonm azt mondta hogy ettõl van.Ettõl rendesn szülhetek és majd szülés után kezeljük.El nem múlik magától de a babának nem árt.Amúgy a barnás folyáson kivül nekem nem volt vele gondom csak hát amig nem tudtam addig mindig azt hittem hogy elvetélek és féltem.Most 38hetes vagyok és pár hete megint erösebb a folyás de gondolom a súlytól is és ahogy egyre lejjebb megy a pocakom.Amúgy 4hete még teljesen zárt voltam és tényleg semmi gondom nem volt a terhesség alatt.Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Mindjart elkezdem a 15. hetemet, de jo hogy irtal, nagyon koszonom az infot!!! Mi lesz a mehszajsebbel a szules alatt? Hiszen keresztulmegy rajta minden. El sem tudom kepzelni. Gratulalok a mutyurodhoz, hu, neked nemsokara itt a nagy nap!!!
Nálam is találtak egy pici méhszájsebet, de azt mondta a dokim hogy egyenlõre ne foglalkozzunk vele. 21 hetes kismama
Igazából nem tudom mi történik vele, de a lényeg hogy nem árt.Direkt megkérdeztem múlt héten hogy ahogy jön kifele a baba nem e kaphat el valamilyen fertõzést a sebtõl és azt mondta hogy egyáltalán nem.Ez engem megnyugtat mert bizom a dokimba.Érti a dolgát.Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszaitokat!

12hetes és 4napos a terhességem? Vagy 13hetes és 4 napos? Jún.30-án fogant a babánk. Ez 100%. Az első az én véleményem a második az orvosoké.

Legjobb válasz: szia. szerintem egy idõsek lehetünk,mármint terhességi korban. nekem júni 21-én volt meg utoljára és kb júni végén vagy júli legelején foganhatott a pici. és holnap leszek 14 hetes. szóval szerintem az orvosok számoltak jól neked!

szia. szerintem egy idõsek lehetünk, mármint terhességi korban. nekem júni 21-én volt meg utoljára és kb júni végén vagy júli legelején foganhatott a pici. és holnap leszek 14 hetes. szóval szerintem az orvosok számoltak jól neked!
jah persze, mert te fogantatástól számolsz! az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolnod!
A kérdező hozzászólása: Nekem az utolsó menses alapján nem lehet kiszámolni, mert Máj.6-án volt az utolsó menses elsõ napja, de Jún.20-án sajnos elvetéltem.Másfél napig vérezgettem görcs nélkül .Orvosnál voltam.Azt mondta Jún.26-án a Hcg szint is negatív eredményt mutatott és terhességnek nyoma sincs, teljesen kitisztultam nem kell befeküdnöm Miss abortuszra.Mivel Én is úgy éreztem rendben vagyok, (nem fájt a hasam meg nem véreztem) ezért együtt voltunk a párommal Jún. 30-án a vetélés óta elõször.Ezért nem értem miért számol a doki 1 héttel többet mint én.
Hát azt nem tudom, hogy melyik a pontos dátumod, de nekem július 1.-én volt az utolsó mensim elsõ napja és ma vagyok 12+3 hetes. Ma megyek kombinált tesztre.
kedves utolsó! nekem az NT 1, 8. nem tudod véletlenül a határértékeket???
Kedves 8-as. Nekem tegnap levették a vért és megcsinálták az uh-t is. Az eredmény a doktornõ szerint nagyon jó (NT: 1, 13 mm). 10 napon belül kapok eredményt és azzal megyek az orvosomhoz. Én naptár szerint 12+3 napos voltam tegnap, de gondolom a méretei alapján (vagy nem tudom ilyenkor mi alapján számolnak) ami CRL: 63, 22 mm, ez alapján pedig 12+5 napos vagyok.
Nekem is julis 1jén volt meg utoljára. Ma voltam a 12hetin ahol azt mondták, hogy még csak 11+4napos vagyok. Pedig mikor aug.22-én voltam akkor 7+3naposnak ítélt meg a doki. Én se értem most a dolgokat. Majd jövõhéten kiderül.
A kor mindig fog változni valamennyit mert ezt az UH alapján saccolják meg. A védõnõ csakis a már betöltött hetet számolja. Ha a naptármódszer és az Uh alapján számított eltérés nem haladja meg a két hetet, akkor a naptár szerinti idõ a szülés várható idõpontja, az Uh-n saccolt idõponttal nem foglalkoznak. Nekem ezt mondták. De egyébként én is örökké számolgatok és szintén mást számolok mint ami a terhesgondozáson számolt..:)
A kérdező hozzászólása: Elképzelhetõ.Szept.19-én voltam a 12 hetes nyaki redõs vizsgálaton , akkor 1, 20mm-t mértek ami normális.Tehát egészséges a babó csak a kora nem tisztázott.
hát így elég bonyolult. nem lehet, hogy a magzat méretei egy héttel "idõsebb" babra utalnak?
Nekem annyit mondott a szonográfus, hogy nagyon jó az érték, mert bõven 3 alatt van. Gondolom akkor 3-ig jó.

Terhesség alatt lehet menstruáció és görcsök is lehetnek? Mert nem olyan a mensim mint szokott. Lehetséges a terhesség vagy megint nem jött össze

Legjobb válasz: Terhesség mellett is elõfordul, hogy valaki menstruál, bár a görcsök nem túl biztatóak. Szerintem tesztelj egyet, hogy biztos legyél a dologban. Drukkolok, majd írd meg, hogy mi lett.

Terhesség mellett is elõfordul, hogy valaki menstruál, bár a görcsök nem túl biztatóak. Szerintem tesztelj egyet, hogy biztos legyél a dologban. Drukkolok, majd írd meg, hogy mi lett.
A kérdező hozzászólása: A teszten egy csík van de sokszor jön rám szédülés és hányinger és a derekam is leszakad.Lehet hogy tulságosan szeretném a babát és azért van? Én már nem tudom

Mennyi idős kismamaként mentetek táppénzre a terhesség alatt és, hogy szóltatok a munkáltatónak ez ügyben (telefonon vagy személyesen)?

Legjobb válasz: 12.héten, veszélyeztetett terhesség miatt. Írásban és szóban is, hogy legyen nyoma. Nekem ilyen esetben a telefon nagyon személytelen, és nálam nem is fogadták volna el, de lehetséges, hogy ez máshol nem így van!

12.héten, veszélyeztetett terhesség miatt. Írásban és szóban is, hogy legyen nyoma. Nekem ilyen esetben a telefon nagyon személytelen, és nálam nem is fogadták volna el, de lehetséges, hogy ez máshol nem így van!
33 hetesen, de nem táppénzre, hanem kivettem a szabijaimat + lesz egy kis betegszabi vagy a TGYÁS-t kezdem elõbb. Mindenrõl tud a fõnököm, személyesen beszéltem meg vele, és a HR-esünkkel egyaránt.
31 hetesen, és személyesen szóltam.
Nekem nagyon k*csög fõnök jutott, én hülye lelkiismeretes már a 9. héten szóltam, hogy tudjon elõre készülni, erre aztán az orrom alá dugta a közös felmondást, amit persze kiröhögtem, majd közölte, hogy akkor keres rá okot, hogy kirúghasson... Mire ezt meg tudta vna lépni már írásban is bejelentettem a személyzetisnek, így cseszhette, de közölte, hogy akkor húzzak táppénzre és ne is számítsak rá, hogy lesz helyem, ha jönnék vissza. Mindezt azért, mert még ketten lettek abban az évben terhesek a cégnél és elõzõ évbõl is volt kiesõ. Mai eszemmel nem szóltam volna vagy félidõig, mert nem is látszott meg a fõnökkel se találkoztam személyesen, csak kb kéthavonta... Szóval mindenképpen papíron, hogy nyoma legyen.

Keresem azokat a kismamákat akik Fraxiparinannal kell, hogy szúrják magukat a terhesség alatt és a Szent Imrében szültek vagy szülni fognak. Indokol ilyen esetben az időzített szülés, vagy a császárt ajánlák?

Van két egészséges gyerekem a szüléseim komplikáció nélküliek voltak. Jelenleg 15 hetes terhes vagyok, szülésig szúrnom kell magam. 5 éve volt egy tüd?embóliám bokatörésb?l adódóan. A genetikai vizsgálatom negatív lett, nem vagyok trombózisra hajlamos.

Legjobb válasz: Nekem is kellett szúrnom magamat,de én mar megszültem 4 honapja és a Péterfyben.Nekem a lábaim mentek tönkre ,nagyon eres lett és a vérképem is rossz lett. A terhesseg utcso honapjaban injekcioztam magamat és még utana.

Nekem is kellett szúrnom magamat, de én mar megszültem 4 honapja és a Péterfyben.Nekem a lábaim mentek tönkre , nagyon eres lett és a vérképem is rossz lett. A terhesseg utcso honapjaban injekcioztam magamat és még utana.

Észre lehet venni, ha elhal a magzat? Megszűntek a terhességi tüneteim és a pulzusom is nagyon alacsony! Orvoshoz jövő héten megyek! 10 hetes vagyok

Legjobb válasz: hány hetes vagy??érzel görcsölést, vérzés?mert 11-12 hét körül akinek volt terhességi tünet annak is elmúlik, nekem is elmúlt minden akkorra...

hány hetes vagy??érzel görcsölést, vérzés?mert 11-12 hét körül akinek volt terhességi tünet annak is elmúlik, nekem is elmúlt minden akkorra...
Szerintem ne várj jövõ hétig az orvossal.Én a 11.héten mentem down-kór szûrésre és ott mondták, hogy már nem él a babám.Nem éreztem semmi vetélési tünetet.Se görcsöt se vérzést semmit.Mihamarabb keresd fel a dokidat vagy az ügyeletes kórházat, mert ha baj van akkor esetleg még tudnak segíteni, és az idegeskedés csak ront a helyzeten!
Menj dokihoz! Nekem volt vérzés, de akkor még élt. Rá 2 hétre visszatért a mensis görcs, - onnantól már nem élt. Persze a legveszélyesebb, ha vér van, addig, amíg az nincs, addig csak pozitívan, de menj dokihoz még ma!
A kérdező hozzászólása: Még a 10. hetet sem töltöttem be! Sajnos rengeteget idegeskedem, más okból kifolyólag és azóta múltak el a tünetek is! Ezért félek, hogy esetleg nem úgy fejõdik a babám, mint kellene! Görcs volt, vérzés nélkül!
ohhhh....a 10. hétre már simán megszûnhetnek a tünetek! Van olyan, akinek nincs is semmi tünete! A mázlisták! :) Ha nagyon aggódsz, menj dokihoz, de szerintem semmi baj nincs! Próbálj nem stresszelni, mert azzal ártasz a legjobban! Minden jót! 25 hetes kismami
a vetélés és a pulzusod száma nincs összefüggésben. hogy a tünetek megszûntek nem utal közvetlen arra hogy nem él a magzat. a tüneteket a hormonok okozzák igy ha a baba el is megy amig nem ürül ki a szervezetbõl a tünetek fennállnak. ezt mindenki elfelejti.
szia!én is ezidõtájt tettem fel ezen az odalon ezt a kérdést.ne aggódj, habár most én azon aggódom , hogy nem nagyon érzem mozgolódni.hidd el mindig van valami, de alapvetõen csak pozitívan szabad gondolkodni! 22hetes
Én az egész terhességem alatt azt vallottam, h inkább 100x feleslegesen orvos, mint 1X baj legyen...Ha tudsz nézesd meg magad, attól fogsz úgy is teljes mértékben megnyugodni...Az amúgy, h nincs már terhességi tüneted, normális.
Ne aggódj, nem kell egybõl a legrosszabbra gondolni! Nekem annak idején görcsölt a hasam, másnap elmentem dokihoz, ott azt mondták szedjek magnéziumot, mivel nem véreztem. Nem mondták, hogy baj lenne. Beutaltak UH-ra, hogy pontosítsák hány hetes terhes vagyok, mivel nem tudtam pontosan az utolsó menzit. UH-n közölték, hogy már nem dobog a szíve... Ha nincs görcs és vérzés, akkor szerintem nem lehet baj. Legalábbis ezzel nyugtasd magad. A terhességi tünetek elmúlhatnak maguktól is! Szorítok neked, hogy ne legyen baj! Boldog babavárást!
ja 10 hetes vagy...akor ha nem görcsölsz vérze nincs baj sztem
Szia! Érdekelne, hogy mi van veled?Voltál dokinál, mit mondott?Remélem minden rendben veled?! Vigyázz Magadra! 14+5hetes

A peteéréstől kezdődő mellfeszülés t okozhatja a terhesség vagy a nem várt menszesz? ! Azt olvastam itt, hogy a le eső progeszteron szint okozza, ami azt jelenti hogy nem sikeres a hónap, mert ha meg sikerült volna akkor emelkedne a prog. Szint.

Legjobb válasz: én lombikos vagyok, és a beültetés után sokaknak van a progeszteron pótlástól mellfeszülése, szóval az utolsót cáfolnám :) Amúgy a peteéréstõl számítva NEM lehet terhességi tünet, hiszen a megtermékenyülés 7-12 nap. Türelem, lehet ez is, az is.

én lombikos vagyok, és a beültetés után sokaknak van a progeszteron pótlástól mellfeszülése, szóval az utolsót cáfolnám :) Amúgy a peteéréstõl számítva NEM lehet terhességi tünet, hiszen a megtermékenyülés 7-12 nap. Türelem, lehet ez is, az is.

Akinek a terhesség előtt és közben is folyamatosan rossz volt a rákszűrés eredménye milyen módon tudott szülni császár vagy természetes úton?

A véd?n?m beszélgetés közben megjegyezte hogy valószín? a szülész orvos a császár mellett fog dönteni a rossz eredmények miatt ( a legnagyobb kockázatú HPV vírust mutatták ki nálam sajnos).

Legjobb válasz: Terhesség elõtt nem mondta az orvosod, vagy aki levette a kenetedet, majd pedig értékelte az eredményt, hogy azt jobb lenne, ha megmûtenének?? Mikor derült ki, hogy legnagyobb kockázatú? Nem mindegy! Bár ilyenkor már mindegy, nem vállalnám be a természetes úton való szülést.

Terhesség elõtt nem mondta az orvosod, vagy aki levette a kenetedet, majd pedig értékelte az eredményt, hogy azt jobb lenne, ha megmûtenének?? Mikor derült ki, hogy legnagyobb kockázatú? Nem mindegy! Bár ilyenkor már mindegy, nem vállalnám be a természetes úton való szülést.
A kérdező hozzászólása: Terhesség elõtt lett két rossz eredményem az elsõ P3-as utána meg P2-es orvos függõ hogy mûtene e vagy sem amúgyis a 3 db egymás utáni P3-as eredmény elõtt nem nagyon engedem hogy megmûtsenek
1.vagyok. Engem mûtöttek p2vel, magán úton csináltattam, mert szerintem jobb elé menni ennek a dolognak. Azóta már szültem is. Szerintem ha megszületik a babád, keress fel egy normális orvost. Bármikor átfordulhat p3ba, utána kész a baj.

Van köztetek olyan, aki elvetélt még az előtt mielőtt a teszt kimutatta volna a terhességét? Vagy csak megzakkantak a hormonjaim és reménykedhetek? Elsősorban személyes tapasztalatokat várok. Kioktatók kerüljenek!

Vetélés témában rengeteg kérdés van tudom,de hátha vannak olyanok itt akik jártak hasonló cip?ben mint én.A melleim "szétrepednek" úgy fájnak,6 napig tartó barnázásom volt amit én beágyazódásos vérzésnek gondoltam.Tutira vettem h terhes vagyok.Már nem egy tesztet csináltam és mind negatív lett.Erre tegnap elkezdtem vérezni a ciklus 18-ik napján.Dokihoz nem jutottam el,mint utólag kiderült szóba se állt volna velem hiszem nem tudok felmutatni még pozitív tesztet sem.Akkor ez most vetélés?Vagy csak a ciklusom zavarodott össze?Görcseim nincsenek,menses szer? vérzésem van de még a nekem megszokottól az is kevesebb?Ha abbamarad irány a doki.Mire számíthatok?Hasonló tapasztalatok valakinek? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Lehet, hogy az, de igazából nem annyira lehet megkülönböztetni a "csak úgy" megkésett mensit attól, ha volt egy nagyon rövid terhességed, ami elment. Ha orvossal konzultálsz, az biztosan nem fog ártani, jól teszed.

Lehet, hogy az, de igazából nem annyira lehet megkülönböztetni a "csak úgy" megkésett mensit attól, ha volt egy nagyon rövid terhességed, ami elment. Ha orvossal konzultálsz, az biztosan nem fog ártani, jól teszed.
Ha megfogan a baba, addig nincs semmi tünet, amíg meg nem kezdõdik a beágyazódás, ami általában 5-6. napon kezdõdik a fogantatás után. A beágyazódás kezdetével már elkezd termelõdni a HCG, ezért is van, hogy sok nõnek már a menzesz elmaradása elõtt kimutatja a teszt a terhességet. Nagyon gyakori a biokémiai terhesség, amikor nem tudott beágyazódni, de ilyenkor egy nagyon-nagyon halvány teszt szokott már lenni. Általában ilyen esetben rendesen megjön idõben vagy pár napos késéssel, ezt még nem is nevezik vetélésnek. Nem értem a kérdésedben, milyen terhességrõl lehet szó a ciklus 18. napján, ha akkor kb. csak pár nap telt el a peteérés után, vagy én ezt nem értem. Ilyenkor még nem nagyon lehet vetélés. A lényeg az, ha vetélésre gyanakszol, ott már ki kell akkor, hogy alakuljon egy akár korai terhesség, hogy megtörténhessen a vetélés, és, ha van terhesség, akkor a tesztnek is már pozitívnak kell lennie, legalább nagyon-nagyon-nagyon halványnak. Nem nagyon értem ezt a ciklust, de a leírtakból szerintem nem vagy terhes, persze, lehet, én értek félre valamit. Mindenesetre, ha gyanakszol a terhességre, akkor menj el egy HCG vérvételre, az tuti kimutatja, ha van. Végeznek sok helyen, magán vagy állami laborban is, ha nincs beutalód, sok állami hely labor megcsinálja pénzért, kb. 3000-4000-be kerül. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: igen azt nem részleteztem, hogy számításaim szerint a múlt havi menses elõtt eshettem teherbe egy két nappal.Nem én lennék az elsõ már megerõsítést is kaptam ebben a témával kapcsolatban.És a most következõ ciklus 18-dik napjára értettem.
Egyébként ha tényleg elvetéltél, azt vértesztbõl ki tudják mutatni. Ilyenkore nagyon leesik a HCG és abból látszik, hogy volt beágyazódás, csak nem maradt meg. Nekem úgy volt, hogy hétfõnkezdõdött a vetélés (tudom, mert egy hatalmasat estem akkor), kedd reggel pozitív volt a teszt, csütörtökön a doki már nem látott se petezsákos, se megvastagodott endometriumot és szombat-vasárnap kezdtem el vérezni. Szóval még a tesztem is pozitív volt! A doki a vérvételbõl mutatta ki egyértelmûen, hogy vetélés volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!