Találatok a következő kifejezésre: A terhesség vagy (3135 db)

Már biztos lehet a terhességem? Vagy korai az öröm? 3. napon a nemvárt után, csináltam tesztet poz. Lett. De a hasam fáj, mindha megakarna jönni. Úgy tudom az elején még elmehet a babi, de meddig. Vagy máris doki?

A h?m tegnap 36.4 ma 36.1 bár nem rögtön ébredés után mértem.

Legjobb válasz: Elvileg igen biztos lehet a terhesség.Nekem a nemvárt napján poz lett.Mostanra 8 hetesek vagyunk.Hogy meddig van kockázat erre nincs adat.Mindenesetre kíméld magad.Elvileg olyan 4 hetesek lehettek,én azt javasolnám ha tudsz várni akkor ne menj még orvoshoz.Várj vele.Sok mindent nem láthat még és mindenképpen visszahiv.Várj olyan 7 hetes korotokig akkor már lesz szivhang is ami egyértelmû bizonyítéka az élõ terhességnek!A megakar jönni érzés még továbbra is kísérni fog.Ehhez párosulhat petefészek körüli szurkáló érzés is!

Elvileg igen biztos lehet a terhesség.Nekem a nemvárt napján poz lett.Mostanra 8 hetesek vagyunk.Hogy meddig van kockázat erre nincs adat.Mindenesetre kíméld magad.Elvileg olyan 4 hetesek lehettek, én azt javasolnám ha tudsz várni akkor ne menj még orvoshoz.Várj vele.Sok mindent nem láthat még és mindenképpen visszahiv.Várj olyan 7 hetes korotokig akkor már lesz szivhang is ami egyértelmû bizonyítéka az élõ terhességnek!A megakar jönni érzés még továbbra is kísérni fog.Ehhez párosulhat petefészek körüli szurkáló érzés is!
A kérdező hozzászólása: Nektek jó babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: jaj köszi, de úgy fájdogál a hasam éjjel-nappal, de nem szúr.Még lehet, hogy megjön mégis?
Elvileg valóban babás vagy! A mindjárt megjön érzés normális mivel nõ a méhed és nyúlnak a méhszalagok! Ha most mennél dokihoz valószínûleg csak azt látná, hogy a méhnyak mennyire van megvastagodva! Az elsõ 12. hét a kritikus legalábbis itt a legnagyobb esély h elmehet a baba! Vigyázz magadra! 30 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi, hogy már is írtatok! Én már is mennék a dokihoz, de hallottam már hogy még ilyenkor korai.
Szia! Elõször is gratulálok! Én 5 hetesen + 3 naposan mentem orvoshoz és már láttuk a petezsákot, benne az embrióval. De szívhang még nem volt. Ha ki bírod várni és nincs semmi különösebb baj (a mensis görcs és szúrka normális) várj kb. 7 hetes korotokig, akkor már sokkal biztosabbat láttok, hallotok. Az elsõ 12 hét a legkritikusabb, de ne gondolj rá! Boldog babavárást!
Szia Kismama! Gratuálok:-) Amikor én vártam babát nekem is többször volt alhasi fájdalmam, de a doki is megnyugatott, hogy tágul ilyenkor a méh és ez normális. JÓ babavárást:-)

Mellfeszülés lehet a terhesség vagy a menstruáció előjele is? Mi a különbség a két mellfeszülés között? A terhességi mellfeszülés mikor jelentkezik?

Legjobb válasz: Ez mindenkinél más. Valakinél a melfleszülés a terhesség, valakinek a mensi jele. Ha pedig valakinek már mindkettõt jelezte, akkor sem hiszem, hogy le tudja írni a különbséget. Meg az sem biztos, hogy nálad is úgy lenne... Szóval ezt így nem lehet megmondani szerintem. Amúgy nem tudom, hogy mikor jelentkezik a terhességi mellfeszülés.

Ez mindenkinél más. Valakinél a melfleszülés a terhesség, valakinek a mensi jele. Ha pedig valakinek már mindkettõt jelezte, akkor sem hiszem, hogy le tudja írni a különbséget. Meg az sem biztos, hogy nálad is úgy lenne... Szóval ezt így nem lehet megmondani szerintem. Amúgy nem tudom, hogy mikor jelentkezik a terhességi mellfeszülés.

Terhesség alatt lehet menstruáció és görcsök is lehetnek? Mert nem olyan a mensim mint szokott. Lehetséges a terhesség vagy megint nem jött össze

Legjobb válasz: Terhesség mellett is elõfordul, hogy valaki menstruál, bár a görcsök nem túl biztatóak. Szerintem tesztelj egyet, hogy biztos legyél a dologban. Drukkolok, majd írd meg, hogy mi lett.

Terhesség mellett is elõfordul, hogy valaki menstruál, bár a görcsök nem túl biztatóak. Szerintem tesztelj egyet, hogy biztos legyél a dologban. Drukkolok, majd írd meg, hogy mi lett.
A kérdező hozzászólása: A teszten egy csík van de sokszor jön rám szédülés és hányinger és a derekam is leszakad.Lehet hogy tulságosan szeretném a babát és azért van? Én már nem tudom

Még nem késik, de furcsa dolgokat észlelek: émelygés, hányinger, néha étvágytalanság vagy épp az ellenkezője, gyakori vizelés, "melegem van" érzés. Lehetséges a terhesség vagy csak az attól való félelem okozza?

A párommal igazából nem védekezünk, az "akció" végén "kimenekül". Dec.28-án kezd?dött az utolsó mensesem, 31-én együttvoltunk, mert aznap már elmúlóban volt. Még nem élünk együtt, de minden héten együttvagyunk. Jan. 16-17-18-át együttöltöttük, 18-án rosszullettem, hirtelen émelygés, hányinger, szédülés. Azóta gyakran émelygek, és étvágyam sem nagyon van, de pl finomf?zelékre vágyom.:) Gyakran látogatom a wc-t is. Elvileg 26-án kellene megjönnie, már 2 napja éreztem a hasi fájdalmat, amit ma már nem, a mellem feszül. 22-én egy nem els? vizeletb?l negatív teszt lett. De még mindig nem nyugodtam meg. Szerintetek szükséges-e egy 2.teszt vagy csak túl ideges vagyok?

Legjobb válasz: Émelygés, hányinger, étvágytalanság. Ezek nem lehetnek baba miatt a tüneteid. Ahhoz már elõrehaladottabb terhességnek kéne lennie. Szerinte csak pszichés ez az egész. Nyugi! :)

Émelygés, hányinger, étvágytalanság. Ezek nem lehetnek baba miatt a tüneteid. Ahhoz már elõrehaladottabb terhességnek kéne lennie. Szerinte csak pszichés ez az egész. Nyugi! :)
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy hipochonder vagyok.:) Csak rossz ez a bizonytalanság, mégha nincs is rá okom. Annyi mindent olvas az ember, nem kiszámítható, hogy mégis milyen tüneteket produkál. Ahány leendõ anyuka, annyiféle dolog.
26-án reggel, ha nem jönne meg akkor csinálj mégegy tesztet.
Nem vagy hipochonder. Minden nõ ilyen érzékeny, és simán képes hasonló tüneteket produkálni csak úgy, mert rágondol, vagy nagyon szeretne már gyereket. Veled minden rendben, és ne idegeskedj! Minden úgy lesz, ahogy szeretnéd.
A kérdező hozzászólása: A ciklus.hu-n ma (25-én) esedékes a "megjövetel". Na ma reggel tapasztaltam valami rózsaszínes-barnás folyást, ami eddig fehér volt. Nálam mindig is élénken, pirosként jelentkezett, azután egyre erõsödött, a második nap végéig, onnantól gyengült. Érdekes ez a mostani, nem valami intenzív. Na majd meglátjuk. Köszi a válaszokat! Jó, hogy megoszthattam, kicsit enyhült az idegességem is.:)
Azért 1 teszt nem ártana reggel.... szerintem:)
szerintem ezek a tünetek nagyok koraiak, ha még nem is késik! nálam például mindkét terhességnél 6-7 hetes terhesen jelentkezett!!! de hátha!

Az ovulációs teszt a mensi előtt kimutatja a terhességet? Vagy inkább terhességi teszttel próbálkozzak?

Legjobb válasz: Én inkább a terhességi tesztel próbálkoznék, mert az ovu teszt nem mindenkinek mutatja ki a babát.

Én inkább a terhességi tesztel próbálkoznék, mert az ovu teszt nem mindenkinek mutatja ki a babát.
Ha elmaradt a menzid, akkor csinálj terhességi tesztet, általában akkor már elég tuti eredményt. Az ovulációs teszt valóban nem mindenkinél jön be!
Szia! Én kiváncsiságból kiprobáltam, méghozzá a nem várt mensi elõtt 1 nappal és halványan két csikot mutatott az ovu teszt. Persze azért vettem terhességi tesztet is ami igazolta a terhesség tényét.
Szia! Én tegnap és ma ovuteszteltem mind a kétszer halvány 2 csík. Viszont a terhességim ma negatív lett. BÁR MÉG 2-3 NAP VAN A MENSIIg.(bocs benyomtam a capsot). Elõzõ válaszoló mikor csinálta a halvány két csíkot?
Kimutathatja, de nem igazán megbízható. Nekem a mensi elõtti napon 2csíkos lett az ovuteszt(a tesztcsík szinte ugyanolyan erõs volt, mint a kontrolcsík), azonban sajnos mégis megjött. Ha ovuteszttel akarod nézni a terhességet, akkor reggeli vizeletet használj, de ne vedd 100%-ra az eredményt!

Szóba kerülhet a terhesség, vagy aggodalomra semmi ok?

Elvesztettem a barátommal a szüzességem, de azóta még nem jött meg (3 hete késik. ) Aggódjak, hogy esetleg terhes vagyok, (védekeztünk!) vagy egyszerűen ez természetes dolog, csak felborult egy picit a hormonháztartásom.. ?

Legjobb válasz: mindkettõ lehet. már rég kellett volna tesztet csinálod. A terhesség egy esteben kizárható 100%-osan ha nem volt együttlét. De ha megfelelõen védekeztetek akkornagyobb az esély a homron borulásra. Tesztet mindneképp csinálj a biztonság kedvéért. az orvos is ezt fogja kérdezni elsõre. A teszt elöbb kimutatja mint hogy az orvos lássa a terhességet.

mindkettõ lehet. már rég kellett volna tesztet csinálod. A terhesség egy esteben kizárható 100%-osan ha nem volt együttlét. De ha megfelelõen védekeztetek akkornagyobb az esély a homron borulásra. Tesztet mindneképp csinálj a biztonság kedvéért. az orvos is ezt fogja kérdezni elsõre. A teszt elöbb kimutatja mint hogy az orvos lássa a terhességet.

Csak a beágyazódás után lehet teszttel kimutatni a terhességet, vagy 1-2 nappal előtte is?

Legjobb válasz: A HCG-t (humán gonatropin hormont) a nõi szervezet akkor kezdi termelni, amikor létrejön a beágyazódás. A terhességi tesztek pedig a HCG-t mérik a vizeletben. Ergo csak a beágyazódás után mutatják ki a terhességet.

A HCG-t (humán gonatropin hormont) a nõi szervezet akkor kezdi termelni, amikor létrejön a beágyazódás. A terhességi tesztek pedig a HCG-t mérik a vizeletben. Ergo csak a beágyazódás után mutatják ki a terhességet.

12hetes és 4napos a terhességem? Vagy 13hetes és 4 napos? Jún.30-án fogant a babánk. Ez 100%. Az első az én véleményem a második az orvosoké.

Legjobb válasz: szia. szerintem egy idõsek lehetünk,mármint terhességi korban. nekem júni 21-én volt meg utoljára és kb júni végén vagy júli legelején foganhatott a pici. és holnap leszek 14 hetes. szóval szerintem az orvosok számoltak jól neked!

szia. szerintem egy idõsek lehetünk, mármint terhességi korban. nekem júni 21-én volt meg utoljára és kb júni végén vagy júli legelején foganhatott a pici. és holnap leszek 14 hetes. szóval szerintem az orvosok számoltak jól neked!
jah persze, mert te fogantatástól számolsz! az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolnod!
A kérdező hozzászólása: Nekem az utolsó menses alapján nem lehet kiszámolni, mert Máj.6-án volt az utolsó menses elsõ napja, de Jún.20-án sajnos elvetéltem.Másfél napig vérezgettem görcs nélkül .Orvosnál voltam.Azt mondta Jún.26-án a Hcg szint is negatív eredményt mutatott és terhességnek nyoma sincs, teljesen kitisztultam nem kell befeküdnöm Miss abortuszra.Mivel Én is úgy éreztem rendben vagyok, (nem fájt a hasam meg nem véreztem) ezért együtt voltunk a párommal Jún. 30-án a vetélés óta elõször.Ezért nem értem miért számol a doki 1 héttel többet mint én.
Hát azt nem tudom, hogy melyik a pontos dátumod, de nekem július 1.-én volt az utolsó mensim elsõ napja és ma vagyok 12+3 hetes. Ma megyek kombinált tesztre.
kedves utolsó! nekem az NT 1, 8. nem tudod véletlenül a határértékeket???
Kedves 8-as. Nekem tegnap levették a vért és megcsinálták az uh-t is. Az eredmény a doktornõ szerint nagyon jó (NT: 1, 13 mm). 10 napon belül kapok eredményt és azzal megyek az orvosomhoz. Én naptár szerint 12+3 napos voltam tegnap, de gondolom a méretei alapján (vagy nem tudom ilyenkor mi alapján számolnak) ami CRL: 63, 22 mm, ez alapján pedig 12+5 napos vagyok.
Nekem is julis 1jén volt meg utoljára. Ma voltam a 12hetin ahol azt mondták, hogy még csak 11+4napos vagyok. Pedig mikor aug.22-én voltam akkor 7+3naposnak ítélt meg a doki. Én se értem most a dolgokat. Majd jövõhéten kiderül.
A kor mindig fog változni valamennyit mert ezt az UH alapján saccolják meg. A védõnõ csakis a már betöltött hetet számolja. Ha a naptármódszer és az Uh alapján számított eltérés nem haladja meg a két hetet, akkor a naptár szerinti idõ a szülés várható idõpontja, az Uh-n saccolt idõponttal nem foglalkoznak. Nekem ezt mondták. De egyébként én is örökké számolgatok és szintén mást számolok mint ami a terhesgondozáson számolt..:)
A kérdező hozzászólása: Elképzelhetõ.Szept.19-én voltam a 12 hetes nyaki redõs vizsgálaton , akkor 1, 20mm-t mértek ami normális.Tehát egészséges a babó csak a kora nem tisztázott.
hát így elég bonyolult. nem lehet, hogy a magzat méretei egy héttel "idõsebb" babra utalnak?
Nekem annyit mondott a szonográfus, hogy nagyon jó az érték, mert bõven 3 alatt van. Gondolom akkor 3-ig jó.

Terhesseg alatt vegig lehet szeretkezni az utolso pillanatig akar, ha nincs semmi baj a terhesseggel vagy mar a vege fele nem ajanlatos?

Legjobb válasz: Álítólag a végefelé már nem ajánlott, mert nagyobb az esélye a fertõzésnek, de ha esetleg gumit húztok még megoldható. Egyébként lehet. De bármilyen kérdésed van, a védõnõ felvilágosít, nyugodtan tegyél fel neki ilyen vagy hasonló kérdés, ne érezd kínosnak, mert õ tudja igazán elmagyarázni a dolgokat.

Álítólag a végefelé már nem ajánlott, mert nagyobb az esélye a fertõzésnek, de ha esetleg gumit húztok még megoldható. Egyébként lehet. De bármilyen kérdésed van, a védõnõ felvilágosít, nyugodtan tegyél fel neki ilyen vagy hasonló kérdés, ne érezd kínosnak, mert õ tudja igazán elmagyarázni a dolgokat.
Az utolsó 4 hétben nem javasolják, mert a sperma beindíthatja a szülést, de nem te leszel az elsõ, aki végig szeretkezik.-) ha nincs baj, nyugodtan, egészségetekre.-))

A peteéréstől kezdődő mellfeszülés t okozhatja a terhesség vagy a nem várt menszesz? ! Azt olvastam itt, hogy a le eső progeszteron szint okozza, ami azt jelenti hogy nem sikeres a hónap, mert ha meg sikerült volna akkor emelkedne a prog. Szint.

Legjobb válasz: én lombikos vagyok, és a beültetés után sokaknak van a progeszteron pótlástól mellfeszülése, szóval az utolsót cáfolnám :) Amúgy a peteéréstõl számítva NEM lehet terhességi tünet, hiszen a megtermékenyülés 7-12 nap. Türelem, lehet ez is, az is.

én lombikos vagyok, és a beültetés után sokaknak van a progeszteron pótlástól mellfeszülése, szóval az utolsót cáfolnám :) Amúgy a peteéréstõl számítva NEM lehet terhességi tünet, hiszen a megtermékenyülés 7-12 nap. Türelem, lehet ez is, az is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!