Találatok a következő kifejezésre: A terhesség végig mi (78 db)

Mitől vizesedünk a terhesség végén? Mit lehet tenni ellene?

Legjobb válasz: én ugy tudom azert vizesedunk, hogy az ödéma miatt könnyebben szüljünk.. volt valami cikk, ami ezzel foglalkozott, es tudomanyosan kifejtette, valamelyik ujsagban olvastam a váróban.. ugyhogy en nem is nagyon teszek ellene polcolason kivul, amugy se etkezek valami só-dúsan, leven nem szeretem. szules utan meg ugyis elmulik, kipisiljuk, és ha hasznos, akkor miert tegyek ellene. amugy ha nem lennek terhes, sok sok folyadekot innek, az segit helyrebillenteni, es megszunteti. de 3 liternel tobbet mostanaban nem tudok meginni sajnos.

én ugy tudom azert vizesedunk, hogy az ödéma miatt könnyebben szüljünk.. volt valami cikk, ami ezzel foglalkozott, es tudomanyosan kifejtette, valamelyik ujsagban olvastam a váróban.. ugyhogy en nem is nagyon teszek ellene polcolason kivul, amugy se etkezek valami só-dúsan, leven nem szeretem. szules utan meg ugyis elmulik, kipisiljuk, és ha hasznos, akkor miert tegyek ellene. amugy ha nem lennek terhes, sok sok folyadekot innek, az segit helyrebillenteni, es megszunteti. de 3 liternel tobbet mostanaban nem tudok meginni sajnos.
A kérdező hozzászólása: Nekem is mondták a gyümölcsnapot, de én nem bírom ki sajnos! Több gyümölcsöt is eszek, nem csak almát. Te hogy birod, hogy csak almát egyél?! Mennyi idõs vagy?
Szia! Ez normális jelenség, a szervezet több vizet raktároz el. Az elsö válaszoló egész jó tanácsokkal látott el. Csak kiegészítöleg mondanám, hogy sokat inni igenis javaslott, bármennyire is ellentmondásosan hangzik. Aztán van még egy úgy nevezett terhességi tea (a terhesség 2. felére ajánlják). Összetevöi: palástfü, orbáncfü, citromfü, csalánfü, cickafarok és zsurló. Mindegyik azonos arányban, a gyógyszertárban biztosan összekeverik, vagy bio boltban próbáld meg. Sokat segít föleg a terhesség utolsó heteiben, álmatlanság, vizesedés ellen is jó. 3 x egy csésze javaslott. Én kb. két hete kezdtem el, sokkal jobban alszom, nem kell a fél éjszakát a WC-n töltenem, nem is vizesedem (csak a bokám). 34 hetes kismama
szia, az elsõ vagyok 33 hetes vagyok, de nálam már elég korán, a 26. hét környékén elkezdõdött a vizesedés - akkor kellett leszednem a gyûrûimet, mert bedagadtak az ujjaim úgy néz ki, hogy már végig így lesz, megszûntetni teljesen nem lehet, max enyhíteni a gyümölcsnapot azért bírom, mert terhesség elõtt is tartottam, csak akkor tisztítókúrának hívták :) ), de mellé gyümölcsteát iszok, telítve van a gyomrom - meg lehet szokni ezt találtam még: http://www.kistigrisklub.hu/site.php?inc=hirek&menuId=5&hirI.. "Ödéma A hormonális változások miatt az állapotos nõ teste több vizet raktároz el a vérében és a szöveteiben. A kellemetlen vizesedés célja, hogy például felkészítse az anyát a szüléssel járó vérveszteségre vagy stabilan tartsa a vérnyomást. Néhány esetben, mikor már túl sok víz raktározódott el a testben, masszív panaszok jelentkezhetnek. Enyhíteni lehet a panaszokat, ha alátámasztja lábait, de egy hosszabb fürdõ is segíthet. Egyes gyümölcs- és zöldségfélék is jótékonyan hatnak, ezek enyhe vízhajtó hatással bírnak (spárga, ananász, krumpli, eper, uborka). Még ha a vízraktározás a terhesség alatt normális is, elõfordulásakor beszéljen orvosával. A nagymértékû vízhajtás végett nem használjon semmiféle orvosságot, sõt még gyógyteát se anélkül, hogy elõtte ne tájékoztatta volna errõl orvosát!"
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Teljesen megnyugtattatok! Boldog babavárást nektek:-)

35 hetesen megnéznék a magzatvizemet (mintát vennének) ha kérném? Nagyon fontos volna. Ha nem akkor a terhesség végén mikor? Csak túlhordás esetén?

Legjobb válasz: Miért nézetnéd meg??? mintát nem tudnak venni csak ha beleszúrnának, de azt ugye te sem akarod??? 40héten néznek amúgy magzatvízet de csak bevilágítanak és csak akkor tudják ha nyitva van a belsõ méhszájad....

Miért nézetnéd meg??? mintát nem tudnak venni csak ha beleszúrnának, de azt ugye te sem akarod??? 40héten néznek amúgy magzatvízet de csak bevilágítanak és csak akkor tudják ha nyitva van a belsõ méhszájad....
Nekem 38 hét végén 39 hét elején vettek mindkét gyerekemnél. Elõbb nem hinném hogy vennének hacsak nõdoki nem látja indokoltnak. Szerintem ha valami aggályod, kétséged van feltétlenül említsd meg neki, õ majd eldönti mit tesz.
Amnioscopiára gondoltam, magzatvizvételre. Amniocentézist talán 20-ik terhességi hétig vesznek.
A kérdező hozzászólása: De konkrétan mintavételre gondoltam hasira vagy hüvelyire..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszokat.
Szerintem a te kérésedre biztosan nem vesznek belelõ mintát. De miért szeretnéd megnézetni? Amúgy én úgy tudom, hogy csak túlhordás esetén kezdik el vizsgálni, akkor akár naponta-kétnaponta, hüvelyen keresztül, de csak akkor, ha már nyitva vagy valamennyire. De ne aggódj, ha valami olyan rendellenesség lenne, azt a doki látná az ultrahangon is.
20. hét körül akkor vesznek ha valamelyik eredményed nem jó-pocin keresztül. Utána már csak túlhordás eseten, de legkorábban betöltött 36. héten, mert beindíthatja a szülést, tehát neked borzasztóan veszélyes ez a vizsgálat!!! egyébként a magzatvízet azért nézik a terhesség végén, mert a baba a 40. hét körül már belekakilhat a vízbe, de nálad ez még kizárt. Mi miatt aggódsz ennyire, hogy veszélyeztetnéd a babád egészségét? :S
Nekem hüvelyen keresztül vettek(amnioscopia), de csak a kiírt után egy héttel.Kérdezz rá, de szerintem ha nem feltétlenül indokolt nem vesznek mintát.

Sokan írják, hogy a terhesség végén, mikor vizsgálja őket a doki, akkor fáj és véreznek is utána, valóban szükséges az ilyen vizsgálat?

Engem utoljára a 36. héten vizsgáltak meg manuálisan, de nem fájt. Azóta hetente járok ctg-re és nst-re, illetve utána a doki megnéz ultrahanggal. Ha kérném a manuális vizsgálatot, megcsinálná, de én sem tartom szükségesnek. Csak az derülne ki abból, nyitva-e a méhszáj és mennyire. De vannak kismamák, akiknek nagyon korán nyitva és mégsem lehet megmondani, mikor szülnek. Miért szükségesek ezek a vizsgálatok, f?leg, hogy fájnak?

Legjobb válasz: Engem 37 hetesen vizsgált meg a doki, nagyon véreztem utána, kb mint egy mensi. Rá két napra megszültem.... Egyébként nem fájt, kellemetlen volt. A kórházban senki nem volt vadállat, csak a szükséges kellemetlenségek értek, de nagyon kedvesek voltak, és odafigyeltek.

Engem 37 hetesen vizsgált meg a doki, nagyon véreztem utána, kb mint egy mensi. Rá két napra megszültem.... Egyébként nem fájt, kellemetlen volt. A kórházban senki nem volt vadállat, csak a szükséges kellemetlenségek értek, de nagyon kedvesek voltak, és odafigyeltek.
nekem az elsõnél soha nem volt vérzésem a vizsgálatnál, még akkor sem, amikor elfolyt a magzatvíz és úgy vizsgált. Nagyon óvatos volt, de mégis fájt a legvégén, amikor a baba feje már nagyon lent volt, elõtte soha. A másodiknál már nagyon azt akarta az ügyeletes doki, hogy beinduljon a szülés, mert egy probléma miatt bent feküdtem már hetek óra, ott 38 hetesen úgy vizsgált, hogy utána remek 8 perceseim lettek és betétet is kellett betennem, mert szépen véreztem, alvadt vérdarabok és friss vér is jött. Fel is hívtam a szülésznõt, mondta , hogy pont bent van a kórházban, 2 perc múlva ott volt és megvizsgált, óvatosan, korrekten. Mondta, hogy nagyon durva volt a doki, azért vérzek, a baba még nem akar kijönni. Nem is jött, 2 órával késõbb elmúltak a fájások, rá 5 napra indították.
off: bocs, de az hagyján, hogy a vizsgálat fáj, mi lesz szülésnél :)
nekem nem volt vérzés, meg nem fájt...kicsit kellemtlen volt csak...ennyi
Mifelénk van egy doki, aki direktbe brutál módon vizsgálja a végét járó anyukákat. Egyrészt, mert alapos, másrészt hogy gyorsan szüljenek. Általában be is jön neki... Engem vagy 3 alkalommal "kapirgált" meg, nyitva voltam teljesen. Vizsgálat végére deréktól térdig véres voltam mégsem indult be. Megjegyzem én már akkor vagy 1 hónapja kórházban voltam. Gondolom ki akartak pakolni :P
Off: azért szegény utolsó, ez nagyon durva...
ez nem durva, igazat szólt az utolsó elõtti ezért van hogy kicsit durvább, kicsit fáj, mert ezzel elindít valamit de ez már 40 hét környékén pl nekem is ez volt 40.napon nst majd kértem a vizsgálatot, el is kezdtem vérezni, este visszamentünk mert nem múlt, 1 ujjnyi voltam, aztán másnap reggel csinált még egy vizsgálatot, kézzel csinált 2 ujjnyit és már lehetett is burkot repeszteni hidd el ez csak neked jó ha ilyen vizsgálat van fõleg nekem semmi fájdalmam nem volt és alig vártam, hogy történjen valami:) ) neke ez jó volt
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Az én dokim mondta a 36. héten, hogy ennél jobban nem fog már fájni, ha vizsgál:) Szóval, õ tényleg óvatos. Más kérdés lesz az ügyeletes, ha bemegyek szülni. Na mindegy, majd megkérem, legyen óvatos. Nagyon gyáva vagyok ilyen szempontból, sajnálom:)
A kérdező hozzászólása: Egyébként ezt nem értem, miért vizsgál valakit meg ennyire durván az orvos 37 hetesen, mert ugye meg van akkor a lehetõsége, hogy ezzel beindítja a szülést... 37 hetesen persze már jó a szülés, de nem jobb a babának végig maradni? Vagy legalább a 39. hétig?
Nekem már megvan a babám most 8 hónapos , de én is éreztem ilyet , nagyon nehéz volt ! Párom segített !
Én is megszültem már 4 hónapja. Én 38 hetesen kerültem kórházba, a 36ik hétig jöttem-mentem, vásárolgattam a picinek. A kórházba már dúrva volt, vártam hogy vége legyen, szerettem volna mihamarabb hazajönni. Pont látogatási tilalom is volt. Akkor már tényleg nem tudtam se ülni, se állni, fájt mindnem. Kitartás.
Szia! Hát akkor én még egyenlõre szerencsés vagyok, mert nem fáj semmim.31 hetes vagyok, sajna már 15 kilót fel is szedtem, a pocim is elég nagy, de más nincs. Neked mi a baj?
Ezzel tuti, hogy szinte minden kismama igy van, csak vannak akik nem vallják be. 34 hetes vagyok és már nagyon bele vagyok fáradva, se ülni, se állni, se feküdni nem jó. Aludni meg egyáltalán nem tudok, levegõt nem kapok. Minden reggel úgy kelek fel hogy 1 nappal ismét kevesebb szenvedés. Másfél hónap, még ennyit kell kibirni. A férjem mindenben segit, de csodát õ sem tud tenni. A mindennap minden percét érintõ kinlódással minden nõnek önmagában kell megküzdenie, abban senki nem tud segiteni.
Én is ugyanígy voltam, tudom mit érzel. A 36-38. hét között volt hogy sírdogáltam már éjszaka, mert éjszaka másfél órát bírtam ki pisilés nélkül, nem tudtam pihenni, ráadásul elkezdõdtek a jóslófájások is. Volt hogy egy éjszaka 5 órát 10 perceseztem egy hülye fizioballon ülve :( Mire eljutottam a szülésig már teljesen kimerültem. Én is abban reménykedtem, hogy hamarabb kibújik picivel (én is ittam, ettem mindent, bár nem ilyen céllal) , de a természet tudja a dolgát, végül picit túl is hordtam. Kitartás!!!
Nekem semmiféle fizikai fájdalmam nem volt, és ez még messze nem a vége. A neheze még ezután jön. Nem tudom pontosan mire gondolsz; de amúgy nekem a 39. hét óta vannak fizikai fájdalmaim. A hátfájás már rég elmúlt, és a baba mostanra jelent már nyomásérzetet, és ha úgy fekszik, h valamijét nagyon kidugja az fáj. De én imádok terhes lenni. Szerintem ilyen jó még sosem volt az életem. Párom folyamatosan segít. Felkelni az ágyból, levágni a körmöm, kiszállni a fotelból. stb... mostmár õ sepreget és mos fel. mindent.. és nem azért mert kérem, õ nem engedi, egyre többet segít, ahogy halad az idõ. már-már õ egészíti ki a mozdulataimat. nem is gondoltam amúgy, hogy majd ennyire tündér lesz, bár amúgy is figyelmes. olyan hálás vagyok neki! :) a hozzászólásokat amúgy nem olvastam..még..

Terhességi cukorbetegség - tud az anyagcsere javulni a terhesség vége felé, vagy a baba pajzsmirigye vette át az inzulintermelést? Mi lesz vele szülés után?

25. héten diagnosztizáltak nálam terhességi cukort (8,0 volt a 2 órás értékem). 160 ch diétán voltam azóta, amit én sokszor szigorúbban tartottam (nem ettem meg még a 160 ch-t sem). Rendben volt a cukrom, semmilyen szövődménye nem látszik egyelőre, baba mérete is pont megfelelő. Viszont eddig mindig "határon" mozogtak az értékeim, azaz nagy étkezések után 6,6 vagy 6,8 körül mértem. Ma azonban folyamatosan 5,3-5,5-öt mérek kajálás után. Ettől megijedtem, mert kicsi a valószínűsége - gondolom - hogy a 34. héten javuljon az anyagcsere, inkább romlania kellene? Akkor viszont lehet, hogy a baba már besegít nekem az inzulintermelésbe? Ha így van, az elég rossz lenne, hiszen szegénynek lehet, hogy leesik a cukorja születés után? A kórházban szülés után rendszeresen fogják mérni a cukorszintjét, hogy nehogy leessen? (császár lesz, az elején nem tudok majd vele lenni). Volt valaki hasonló helyzetben? Javult, vagy romlott a cukrotok a vége felé? Köszi előre is a választ!

Legjobb válasz: Jaj, most látom csak... természetesen HASNYÁLmirigy és nem pajzsmirigy...

A kérdező hozzászólása: Jaj, most látom csak... természetesen HASNYÁLmirigy és nem pajzsmirigy...
Az inzulin a hasnyálmirigyben termelõdik, nem hinném, hogy a baba hasnyálmirigye termelne neked, de úgy érzem eléggé információhiányban van, kérdezd meg ezeket a dolgokat az orvostól, védõnõtõl, biztos elmagyaráznak mindent neked részletesen.
Szia! Én inzulinos cukorbeteg voltam a terhesség alatt. Jók voltak az értékeim. A 36. Héten elkezdett csökkenni a cukrom, mondtam az orvosnak, rögtön kórházba utalt, azt mondta ez annak a jele, hogy meszesedik a lepény. Én egy hónapot voltam kórházban emiatt, egészséges kisfiam született császárral a 38. héten, azóta három hónapos :) Szóval szerintem említsd az orvosnak mindenképp!
Most nézem elírtam, 35. héten feküdtem be a kórházba...
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Persze, ha így marad mindenképp említem, köszönöm. Amiatt vagyok kicsit nyugodtabb, hogy épp tegnap délután voltunk dokinál, és mondta, hogy egy szemernyi jelét nem látja annak, hogy a lepény kezdene elöregedni. Mondjuk még csak holnap töltöm a 34. hetet...
Terhességi cukorbeteg lettem én is, 165 g ch diétán voltam, 6 alatt voltam általában (60 perces érték), de volt néhány kiugró is, (7.0, múlt héten meg 8.8!!!) Akkor a diabetológus levette a ch mennyiséget 150 grammra, most a héten volt az ellenõrzés, 5.8 lett a cukor. Amúgy minden más eredményem jó, hozzáteszem 39 hetes vagyok. Az áramlás tökéletes, méhlepény kicsit sem öregszik, pedig riogattak sokan, hogy még a 37. hetet sem biztos, hogy kihúzzuk. Most meg nem akar beindulni a szülés. Szerintem mindenki máshogy reagál ezekre a dolgokra. A diabetológus amúgy nekem azt mondta, hogy az utolsó egy-két hétben csökkenni szokott a cukor, nem emelkedik.
Szia! Én is diétáztam akár csak te. Császármetszéssel lett meg a baba 40. héten. A cukorszintem a végére csökkent.

17+3 hetes terhes vagyok. Túlsúllyal kezdtem a terhességet.165cm/88 kg. Ezt a súlyt 15 kiló fogyás után értem el. A hasam mikor fog kisimulni alul? Vagy a terhességem végéig ott marad a háj réteg?

Legjobb válasz: Szia!Én 165/75kg voltam mikor teherbe estem,és sajna nekem is volt hasam,és nem simult még ki,szerintem nem is fog már:-(Felül szép feszes kerek,de alul ott a hájréteg:-(30hetes km

Szia!Én 165/75kg voltam mikor teherbe estem, és sajna nekem is volt hasam, és nem simult még ki, szerintem nem is fog már:-(Felül szép feszes kerek, de alul ott a hájréteg:-(30hetes km
Szia!Én jelentõsebb túlsúllyal kezdtem, mint te, de alul a hasamon nem volt hájam.elõször fogytam 5-6 kilót az állandó rókázás miatt, aztán a 6-7.hónaptól elkezdtek felkúszni a kilók, pontosan 15.még 1 hetem van papíron, tele vagyok vízzel, és -nagyon hájas lett az alhasam:(remélem szülés után lemegy a felszedett plusz súly a vízzel együtt, aztán lehet fogyózni:/ boldog babavárást! 39h km

Van itt olyan hívő kismama, aki a terhessége végén jár és már szívesen megszülne? Hogyan imádkoztok? Mit olvastok inkább a Bibliában? Mi ad erőt?

Legjobb válasz: Én ugyan már rég túlvagyok rajta, de azzal készítettem fel magam, hogy "Nem olyanok a héber asszonyok, mint az Egyiptombeliek, hanem életerõsek: mire odaérünk, már meg is szültek." - ez valahol a 2Mózesben van. És be is jött, könnyû és gyors volt az egész. A vajúdás alatt meg teljesen spontán jutott állandóan eszembe, hogy "A terhes asszony is szomorkodik, ha eljött az órája, a végén pedig mégis boldog, mert ember született a világra." Bocs a pontatlan idézésért. Mielõbbi könnyû szülést és jó babázást kívánok!

Én ugyan már rég túlvagyok rajta, de azzal készítettem fel magam, hogy "Nem olyanok a héber asszonyok, mint az Egyiptombeliek, hanem életerõsek: mire odaérünk, már meg is szültek." - ez valahol a 2Mózesben van. És be is jött, könnyû és gyors volt az egész. A vajúdás alatt meg teljesen spontán jutott állandóan eszembe, hogy "A terhes asszony is szomorkodik, ha eljött az órája, a végén pedig mégis boldog, mert ember született a világra." Bocs a pontatlan idézésért. Mielõbbi könnyû szülést és jó babázást kívánok!
Én is így voltam, de én csak azt mondtam Istennek: kérlek, minden történjen úgy, és akkor, ahogyan az a legjobb. És úgy is történt. Kitartást és szép szülést kívánok neked. Életre szóló élmény lesz. Freya

Akinek szintén a terhesség vége fele semmi de semmi tünete nem volt az végül mikor szült?

39 hetet töltöm most. Se jósló, zárt méhszáj, semmi jele a szülésnek, nst sem mutat semmit. Pontosan lehet tudni mikor fogant, úgyhogy elszámolva biztos nem vagyok.

Legjobb válasz: 1. baba zárt méhszáj, se jósló, se keményedés, se pocakleszállás: 39+3 hetesen 2. baba zárt méhszáj, se jósló, se keményedés, utolsó nap leszállt a pocakom: 40+6 hetesen Semmi szülésjelzõ tünetem nem volt, egyszer csak jöttek a fájások, aztán mentünk szülni. Mindkettõ nagyon könnyû szülés volt, 2. gátvédelemmel sikerült.

1. baba zárt méhszáj, se jósló, se keményedés, se pocakleszállás: 39+3 hetesen 2. baba zárt méhszáj, se jósló, se keményedés, utolsó nap leszállt a pocakom: 40+6 hetesen Semmi szülésjelzõ tünetem nem volt, egyszer csak jöttek a fájások, aztán mentünk szülni. Mindkettõ nagyon könnyû szülés volt, 2. gátvédelemmel sikerült.
Nekem pont a 40.hét szerdáján.Reggel nyolckor nstn semmi, utána 9tõl fájások.Másnapra megszültem.
Jah és nem volt a szám kifordulva, a hasam nem szállt le, elég volt a magzatvíz.Ilyenekre szoktak gyanakodni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tapasztalatokat, néha úgy érzem, hogy én már örökre terhes maradok:)
40+5 hetesen indult meg a szülés. Elfolyt a magzatvíz és 13 óra vajúdás után megszületett a kisfiam. Egyébként én már ekkor túlhordás miatt bent feküdtem a kórházban, de nem is baj mert Hajnali 1-kor folyt el a magzatvizem. Ja és fájásaim csak 6 óra múlva kezdõdtek a magzatvíz elfolyás után.
Nekem semmi tünetem, elõzmény nem volt, 40 + 1 naposan amnioszkópia után éjszaka elment a nyákdugó, másnap délután kezdõdtek a 10 perces fájások (reggel és délután 3-kor voltam NST-n, ami semmit nem mutatott), este 6-kor mentünk be 5 perces fájásokkal, akkor már 2 ujjnyira ki voltam tágulva (elõzõ nap, még teljesen zárt voltam), éjjel 22.05-kor megszületett a kislányom 40+2 hétre :)
Én is így voltam. 40 hetesen se jósló, se haskeményedés, 3000-es méhszáj. 40+4 naposan, a 3. magzatvízvizsgálat után nyíltam ki 1 ujjnyira, de semmi más változás. 42 hetesen született a fiam császárral, mert még oxitocin hatására sem voltak fájásaim. Az nst akkor is alulról verte a 20-ast, így vajúdás nélkül toltak a mûtõbe. Én is azt mondtam, hogy ez a baba örökre bennem marad, de nem így lett. :)
40+6 hetesen indult be a szülés egy kellemesnek nem mondható vizsgálat után, amikor a dokim megnézte a teljesen zárt méhszájat, mert még akkor is az volt. Szerintem azt a szûk egy ujjnyit amit a vizsgálat végén megállapított, õ csinálta:S Ezután kezdett fájdogálni a hasam menzi szerûen, és másnap estére szültem meg a lányomat.
Én 9 napot ráhúztam, bent feküdtem biztos, ami biztos alapon a kórházban. Semmi "tünet" nem volt, naponta 2x csináltak NST-t. Igaz a 9.napon már ki voltam tágulva elég jól, de semmi más jele nem volt, hogy készülõdne a baba. Aztán az esti vizit alkalmával a fõorvos bejelentette, hogy reggel megindítják a szülést. Na fél óra múlva éreztem, hogy fájdogál a hasam. Mentem a szülésznõkhöz, de az NST nem mutatott egy nyavalyás fájást sem. Semmit. Ehhez képest 6 óra múlva megszületett természetes úton a "csöpp" kis 4150 grammos babám :-)

1 hónapja szültem, elég csúnyán megmaradtak a terhességi csíkjaim, hiába kenegettem végig a terhesség alatt. Mivel lehet kezelni, kenni? Mikorra halványodik?

És még mindig érzékeny a hasamon a b?r.

Legjobb válasz: Szia. Én 3 hónapja szültem és nekem is ott vannak a csíkok. Én bõrfeszesítõs testápolóval kenem, valamennyit használ, de nem a csíkokat tünteti el, hanem a bõr lett feszesebb egy kicsit,nem olyan ráncos. Nekem azt mondják, hogy a csíkok kb. 1-2 év alatt fehérednek ki, addig ilyen 'szép' lilák.

Szia. Én 3 hónapja szültem és nekem is ott vannak a csíkok. Én bõrfeszesítõs testápolóval kenem, valamennyit használ, de nem a csíkokat tünteti el, hanem a bõr lett feszesebb egy kicsit, nem olyan ráncos. Nekem azt mondják, hogy a csíkok kb. 1-2 év alatt fehérednek ki, addig ilyen 'szép' lilák.
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de ez sajnos már nem fog teljesen elmúlni. Halványodni lehet, hogy fog, de már örökre látszódni fog. Nekem a dokim azt mondta kenegethetem akármivel ha szeretném, ha ettõl nyugodtabb vagyok, de higgyem el, hogy nem fog használni. Viszont van valamilyen lézeres mûtéti eljárás amivel teljesen el lehet tüntetni a csíkokat, persze nagyon drága. Úgyhogy én beletörõdök, hogy ha megszülök már nem lesz ugyan olyan a testem mint elõtte.
Én 6 hónapja szültem, de még mindig elég csúnya, apa csak zebrának hív! elmúlni szerintem soha nem fog, csak max halványodni. bár én nem is kenem semmivel...
Én 3 éve szültem, és nekem is látszanak a csíkok a combomon, hasamon, derekamon. Már fehérek, illetve ezüstösek, engem nem zavar, kentem néha terhesen sima testápolóval, de aztán meguntam, és elfogadtam, hogy ez vele jár.Bár alkati kérdés.
sziasztok! olvastam h sajna a csíkokkal nem sokat lehet tenni, fõleg h igazából nem a bõr repedezik ki hanem az alatta lévõ réteg.és azon a csodakence sem segít.. én is kentem a fiamnál, de a köldököm körül mégis csíkos lettem.. lányommal fele annyit híztam, mégis megvastagodtak.. állítólag az olivaolaj a legjobb egyébként..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!