Találatok a következő kifejezésre: A terhesség végig (547 db)

Ezt a málnalevél tea fogyaszthato a terhesség vége fele?

http://internetpatika.hu/spd/50000072/MALNALEVEL_TEA_HERBARI..

Legjobb válasz: Igen, pontosan a terhesség vége felé jó fogyasztani! :)

Igen, pontosan a terhesség vége felé jó fogyasztani! :)
Terhessegi cukorbetegeknek tilos de egyebkent szabad.

13 hetes terhes vagyok, meddig kell szedni a folsavat és a magneB6-ot? Lehet a terhesség végéig? Más vitamint nem szedek.

Legjobb válasz: szia! nyugodtan szedheted a terhesség végéig, de olyan is van aki a folsavat abbahagyja az elsõ trimeszter vége felé. Szerintem a MagneB6-t szedjed, az jó a görcsök, méhösszehúzódások és a hangulatingadozások csökkentésére, kiküszöbölésére is. Lehet, hogy késõbb még szükséged lesz vasra, kalciumra. Ezek amellett, hogy a babád fejlõdését segítik, védik a te szervezetedet is, hiszen így nem ürülnek ki az ásványi anyag raktáraid. Itt egy cikk a szükséges vitaminokról, ásványi anyagokról: http://www.babazo.hu/9honap/20051016vitaminok.html Én szedek magzatvédõ vitamint, és még amellett is volt arra szükség, hogy külön pótoljam a vasat, pedig odafigyelek az étkezésemre is. Boldog babavárást!

szia! nyugodtan szedheted a terhesség végéig, de olyan is van aki a folsavat abbahagyja az elsõ trimeszter vége felé. Szerintem a MagneB6-t szedjed, az jó a görcsök, méhösszehúzódások és a hangulatingadozások csökkentésére, kiküszöbölésére is. Lehet, hogy késõbb még szükséged lesz vasra, kalciumra. Ezek amellett, hogy a babád fejlõdését segítik, védik a te szervezetedet is, hiszen így nem ürülnek ki az ásványi anyag raktáraid. Itt egy cikk a szükséges vitaminokról, ásványi anyagokról: http://www.babazo.hu/9honap/20051016vitaminok.html Én szedek magzatvédõ vitamint, és még amellett is volt arra szükség, hogy külön pótoljam a vasat, pedig odafigyelek az étkezésemre is. Boldog babavárást!
Szia! Nekem azt mondta a doki, hogy a magneB6-ot folyamatosan szedjem, a folsavat viszont a 12. héten abbahagytam. Ekkorra ugyanis már kialakult mindene, amihez a folsav támogatása kell.
A folsav valóban fõként arra kell, hogy kiküszöböljük a velõcsõzáródási rendellenességet, vagyis hogy ne nyitott gerinccel szülessen a pici. A záródási folyamat akkor problémás, ha a terhesség 23-26. napjáig nem alakul ki megfelelõen a velõcsõ, szóval a folsav szedése leginkább a terhesség elõtt és az elsõ trimeszterben indokolt. A magnézium a görcsök ellen jó, de általában azt javasolják, hogy a 36. héttõl fokozatosan abba kell hagyni a szedését. Valószínûleg azért, mert akkor már elvileg érett a baba a megszületésre, és ha gátoljuk a megfelelõ görcsök kialakulását, kárt okozhatunk a babának.
Nekem is azt mondta a doki h a 12. hét után hagyjam abba a folsavat, de fokozatosan kell róla leszokni.
Nekem már megvan a babám most 8 hónapos , de én is éreztem ilyet , nagyon nehéz volt ! Párom segített !
Én is megszültem már 4 hónapja. Én 38 hetesen kerültem kórházba, a 36ik hétig jöttem-mentem, vásárolgattam a picinek. A kórházba már dúrva volt, vártam hogy vége legyen, szerettem volna mihamarabb hazajönni. Pont látogatási tilalom is volt. Akkor már tényleg nem tudtam se ülni, se állni, fájt mindnem. Kitartás.
Szia! Hát akkor én még egyenlõre szerencsés vagyok, mert nem fáj semmim.31 hetes vagyok, sajna már 15 kilót fel is szedtem, a pocim is elég nagy, de más nincs. Neked mi a baj?
Ezzel tuti, hogy szinte minden kismama igy van, csak vannak akik nem vallják be. 34 hetes vagyok és már nagyon bele vagyok fáradva, se ülni, se állni, se feküdni nem jó. Aludni meg egyáltalán nem tudok, levegõt nem kapok. Minden reggel úgy kelek fel hogy 1 nappal ismét kevesebb szenvedés. Másfél hónap, még ennyit kell kibirni. A férjem mindenben segit, de csodát õ sem tud tenni. A mindennap minden percét érintõ kinlódással minden nõnek önmagában kell megküzdenie, abban senki nem tud segiteni.
Én is ugyanígy voltam, tudom mit érzel. A 36-38. hét között volt hogy sírdogáltam már éjszaka, mert éjszaka másfél órát bírtam ki pisilés nélkül, nem tudtam pihenni, ráadásul elkezdõdtek a jóslófájások is. Volt hogy egy éjszaka 5 órát 10 perceseztem egy hülye fizioballon ülve :( Mire eljutottam a szülésig már teljesen kimerültem. Én is abban reménykedtem, hogy hamarabb kibújik picivel (én is ittam, ettem mindent, bár nem ilyen céllal) , de a természet tudja a dolgát, végül picit túl is hordtam. Kitartás!!!
Nekem semmiféle fizikai fájdalmam nem volt, és ez még messze nem a vége. A neheze még ezután jön. Nem tudom pontosan mire gondolsz; de amúgy nekem a 39. hét óta vannak fizikai fájdalmaim. A hátfájás már rég elmúlt, és a baba mostanra jelent már nyomásérzetet, és ha úgy fekszik, h valamijét nagyon kidugja az fáj. De én imádok terhes lenni. Szerintem ilyen jó még sosem volt az életem. Párom folyamatosan segít. Felkelni az ágyból, levágni a körmöm, kiszállni a fotelból. stb... mostmár õ sepreget és mos fel. mindent.. és nem azért mert kérem, õ nem engedi, egyre többet segít, ahogy halad az idõ. már-már õ egészíti ki a mozdulataimat. nem is gondoltam amúgy, hogy majd ennyire tündér lesz, bár amúgy is figyelmes. olyan hálás vagyok neki! :) a hozzászólásokat amúgy nem olvastam..még..


A terhesség vége felé normális állapot a dagadás? 3 napja rettentően bevan dagadva a bokám, olyan mint egy elefánté.

etöltöttem a 36.hetemet és eddig 8.5kg van rajtam.jövöhéten megyek dokihozés most kezdtem el dagadni.

Legjobb válasz: Bizonyos mértékû dagadás normális, a szervezet vizet tart vissza a terhesség vége felé. Lényeg, hogy ehhez ne társuljon magas vérnyomás, és fehérje a vizeletben, mert az már gond.

Bizonyos mértékû dagadás normális, a szervezet vizet tart vissza a terhesség vége felé. Lényeg, hogy ehhez ne társuljon magas vérnyomás, és fehérje a vizeletben, mert az már gond.
A héten voltam a dokinál, nekem is a bokám vizesedett be rendesen. Ebédre vagy esténként egyél zellert párolva (vízhajtó hatása van), illetve a napi folyadékfogyasztásodból egy liter legyen zöldtea (szintén vízhajtó), de igyál annyit folyadékot amennyi jól esik 1, 5-2 liter között. Remélem, az õ javaslata beválik neked is, engem három nap alatt rendbetett.
Ja és kerülni kel a sós vagy cukros ételeket, italokat.
Mégegyszer én: pocold fe a lábad és a lábfejedet tornáztasd, illetve néha mérd a vérnyomásod és ha magas, akkor szólj a dokidnak.
szió vizesedésnek hivjak, és teljesen normális a legvegen van olyan, akinek a keze es arca is olyan lesz majd szules utan lemegy mind, ne aggodj, tudom kényelmetlen, a lábfelpolcolás némileg segít, és ha kerulod a sót.

Éreztétek azt, fõleg a terhesség vége fele, hogy szeretnétek "visszakapni" a testeteket?

Csúnyán hangzik, tudom, azaz nem vagyok büszke magamra mikor ezt gondolom, de olyan jó lenne végre nem annyira odafigyelni az evésre, jó adagokat enni anélkül hogy aggódni kéne a kilók miatt, illetve tornázni, vagy csak nagyokat sétálni amiket ugye így nagy pocakkal igen nehezen tudok megtenni. ilyenekre gondolok, ti is éreztétek így?

Legjobb válasz: Én is hasonlóképpen voltam. Világéletemben hason alvó voltam, ez kb a 4. hónaptól megszûnt. Lehajolni probléma nélkül, levágni a lábkörmömet, nyugodtan aludni ( bár ez még most is a bakancslistámon van :) ). Beleuntam már az állandó vizsgálatokba, a lábdagadásba... Most már fél éve, hogy szültem és mostanában kezdem jól érezni magam a bõrömben. Szóval: ne érezd magad rosszul, a vége az már tényleg terhesség.

Én is hasonlóképpen voltam. Világéletemben hason alvó voltam, ez kb a 4. hónaptól megszûnt. Lehajolni probléma nélkül, levágni a lábkörmömet, nyugodtan aludni ( bár ez még most is a bakancslistámon van :) ). Beleuntam már az állandó vizsgálatokba, a lábdagadásba... Most már fél éve, hogy szültem és mostanában kezdem jól érezni magam a bõrömben. Szóval: ne érezd magad rosszul, a vége az már tényleg terhesség.
Szia!! Nagyon örülök, hogy megkérdezted, mert végre érzem, hogy más is ilyeneken megy keresztùl. En is azt hittem, hogy csak Nekem van udok természetem!! :D De annyira együtt érzek, nem tudok aludni, mert folyton pisilni kell vagy jár a lábam, gyomorégés, mintha egy pezsgõtablettát szopogatnék, ráadásul feküdnöm kell 1, 5 hete, mert a kis lurkó tùlságosan lenn van... :-S Én is ùgy elmennék strandra, moziba, csavarogni, de 1-2 óra mászkálás után teljesen elfáradok! Nem vagyok egy láblógatós fajta és ez a "semmittevé" megõrjít!! Szóval kitartás!! Bennem is az tartja a lelket, hogy nem soká a karomban tarthatom a kislányomat!! <3 Könnyû szülést kívánok!! :D :D
Figyu, mi anyukák-kismamák tudjuk, hogy milyen a terhesség utolsó 1-1, 5 hónapja, szinte csak "kellemes" kínlódás, meg egyre jobban hiányoznak a terhesség elõtti dolgok.:) Nem fogunk kioktatni, tudjuk milyen.:) Az a dolgunk, hogy még egy kis lelket, és kitartást öntsünk beléd.:) Pihizz sokat, és kitartás.:) 26hkm
A kérdező hozzászólása: jaj nagyon jó hogy írtatok :) azt hittem ez ilyen egyedi gondolkodás, amit ha kiírok magamból majd mindenki önzõnek tart stb. kicsit jobban érzem magam. még van egy kis idõ hátra, de nem is baj, még csak holnap megyünk vásárolni neki, a szobája kész de még az apróságok hiányoznak, tehát még maradjon csak, ha az is meg lesz bármikor jöhet. még egyszer köszi a megnyugtatást.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Megértelek, nekem is hasonló gondolataim voltak.Irigyeltem azokat a nõket, akik nem voltak terhesek és könnyebb volt számukra a mozgás.Nagyon vártam a fiamat és most is imádom, de a végén úgy odaadtam volna egy fél napra a pocakomat valakinek, hogy cipelje kicsit helyettem.Középidõben nagyon jó volt érezni a baba mozgását, a végén ez is fájdalmassá vált és volt, hogy a hólyagomat rúgta, ez már nem volt kellemes.Nehezen aludtam el az állandó mozgásai miatt este.Nehéz volt hosszasan ülni, de állni és feküdni sem volt jó.Már nem találtam a helyem sehol.Gyomorégésem szerencsére nem volt, de az állandó stressz, hogy ne találjanak cukrot a vizeletemben, ne legyen magas a vérnyomásom, nehogy toxémiás legyek, kikészített.A kilók számolgatása pedig még inkább.A védõnõ és az orvos is figyelte mennyit hízok, pedig nem volt sok, 15 kiló lett a végére, de soha nem tudtam nyugodtan enni.Szóval ezek nagyon nem hiányoznak, most persze vannak más gondok, amiket elcserélnék, de a babázás nagyon sok örömet ad.Tarts ki, már nem kell sokat várnod!!!!
utolsó vagyok, most a 2.terhességemmel én is türelmetlen vagyok(nem terveztük ilyen hamar), tavalyi nyáron is terhes voltam(akkor is szültem), meg most is.:) 6 hónapos volt a kislányom, mikor újra teherbe estem::) Most a 26.étben járok, nekem is olyan jó lenne azt csinálni, enni-inni-amit akarok, persze a babát is akarom, de sajna együtt a kettõ nem megy.:(De, ha megszültem, meg nem szoptatok, belevágok a lecsóba.:) Ja, az elsõnél több, mint 30 kg-ot híztam, de szülés után le is adta, pedig nem csináltam semmit, egyszerûen lement rólam, újra 50 kg lettem.:) Ezen ne aggódj, nem leszel tonna-donna.:) Türelem, kitartás, neked már nincs olyan sok hátra, most jön az izgalmas része.:)
A kérdező hozzászólása: köszi kedves utolsó. persze hogy hiányozni fog ha már nem lesz nagy pocakom, de nem megy messzire :) csak a 9 hónap elég hosszú idõ és ha azt nézzük akkor nem én irányítom a testem, és ez kicsit fura. régen voltak rossz szokásaim, most nincsenek, régen nem kellett foglalkoznom azzal hogy mit eszek, úgysem híztam, most meg... :) régen a szexszel is máshogy voltam, most nincs, a fertõzések meg a hasonlók miatt, strandra nem mentünk a nyáron szintén ebbõl az okból...tudom ez így most siránkozásnak hangzik és hülyén(ek) is érzem magam, de már nagyon várom hogy kijöjjön a fiúnk és a apuci életét is fenekestül felfordítsa nem csak az enyémet :D köszi a választ mindenkinek
Szia, én imádtam a pocakom, a legvégén, énnekem szülés után nagyon hiányzott.:) Igaz, már az ágyból felkelni is nagyon nehezen tudtam, nehezen mozogtam, vizesedtem, légszomjam volt, meg úgy mászkáltam, mint egy pingvin, de imádtam.:) Most a 2.babát várom, 25 hetes vagyok, de már olyan jó lenne hatalmas pocakkal járkálni.:) Szerintem azért neked is hiányozni fog ám, meg 9 hónap hosszú idõ, nem csoda, ha az ember a végén türelmetlen lesz.:) Könnyû szülést neked, és jó közérzetet a kánikulákban is!:)
Vizesedés nekem sincs és mivel nem tudok enni a kilókkal is jól állok. 11 jött fel és állítólag már hízni nem fogok.
Nekem ilyen meg se fordult a fejemben terhesség alatt. De a régi alakom az hiányzik, azt lenne jó visszakapni. Nem vagyok most se messze tõle, de 4 kg plusz maradt, akármit csinálok.
A kérdező hozzászólása: gyomorégés és pisilés nekem is az agyamra megy. a férjemnek általában fõzök teát, jól behûtve szokta inni, én ha elcsábulok már ég a gyomrom és egész nap kínlódok vele, vagy kiadós bableves füstölttel, nyami :( hála istennek vizesedés nincs, vagy csak minimális és a terhességem is, ezeket leszámolva egész nyugodt volt.
Én nem is a kinézet miatt érzem, hogy jó lenne már ha ki-ki a saját testét használná, hanem olyanok miatt, hogy 38 hete ég a gyomrom és úgy szeretnék már leülni és enni. Most is fõtt krumplit fogok csak vacsizni... Meg jó érzés lenne, ha hasra fordulhatnék, ha nem lenne hónapok óta hasmenésem, ha nem kéne óránként kétszer pisilnem. Nagyon problémás terhesség volt, eléggé kikészült a szervezetem és jó lenne már tudni, hogy a baba egészségesen születik-e meg. Persze, tudom, hogy ez az ára és még 9 hónapot is vállalnék így ha kéne, de amikor már ennyire a finishben vagyunk, akkor várom, hogy elmúljanak a kellemetlenségek.
Köszönöm! Neked meg könnyû szülést! :)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :) megnyugodtam. imádom hogy a pocakomban van a fiam, de jobban örülnék ha már kint lenne :) 37hetes vagyok tehát már nincs sok hátra. neked elsõ gratulálok a babához
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó hogy írtál :) hát igen valószínûleg ez a téma is azok közé tartozik amirõl inkább nem beszélnek mert azonnal rossz ember és rossz szülõ lesz belõle. minden jót neked, én már erõsen várom hátha bezavar a front, már a 39. hétben vagyok :)

A terhesség vége felé mennyit kell mozognia a babának?

39 hetes vagyok, és még mindig rengeteget mozgolódik a babám. Van, hogy másfél órán keresztül sem hagyja abba. Félek, mert a legutóbbi ctg-n is ezt csinálta, és túl magas volt a szívfrekvencia 200ig felment, ami nagy bajt jelenthet :-( Nagyon aggódom.

Legjobb válasz: Szia! Ha csak rövid ideig tartó emelkedésrõl van szó, akkor nincs nagy gáz, de ha tartósan felmegy 200-ra, az már nem jelent jót. Ha magzatmozgáskor magasabb az érték, az normális is lehet. Talán ez segít megnyugodni: http://www.webbeteg.hu/cikkek/terhesseg/3207/a-ctg-(cardioto.. Ha kétségeid vannak, beszélj orvossal! Engem elég sokat CTG-ztek a vége felé, azzal a régimódi "krepegõs" géppel,és a kisfiam nagyon utálta. Sokszor le akarta rúgni az érzékelõt. :-)) Kitartást, könnyû szülést!

Szia! Ha csak rövid ideig tartó emelkedésrõl van szó, akkor nincs nagy gáz, de ha tartósan felmegy 200-ra, az már nem jelent jót. Ha magzatmozgáskor magasabb az érték, az normális is lehet. Talán ez segít megnyugodni: http://www.webbeteg.hu/cikkek/terhesseg/3207/a-ctg-(cardioto.. Ha kétségeid vannak, beszélj orvossal! Engem elég sokat CTG-ztek a vége felé, azzal a régimódi "krepegõs" géppel, és a kisfiam nagyon utálta. Sokszor le akarta rúgni az érzékelõt. :-)) Kitartást, könnyû szülést!

Ez gond lesz a terhesség végén?

voltam vérvételen és AB Rh negatív jött ki ami állítólag nagyon ritka,és még ráadásul vérszegény is vagyok..

Legjobb válasz: Semmi különöset nem okoz, csak úgy tudom a baba kap majd valami szurit a kórházba, valami ellenanyagot. a vérszegénység, meg nem függ össze a vércsoporttal, szinte mindegyik anyuka vérszegény, fõleg a terhesség vége felé, amire vasat szokott írni a doki. szülhetsz természetesen, ezen, nem fog múlni...

Semmi különöset nem okoz, csak úgy tudom a baba kap majd valami szurit a kórházba, valami ellenanyagot. a vérszegénység, meg nem függ össze a vércsoporttal, szinte mindegyik anyuka vérszegény, fõleg a terhesség vége felé, amire vasat szokott írni a doki. szülhetsz természetesen, ezen, nem fog múlni...
Ha ennél nagyobb bajod nincs, akkor te lehetsz a világ legboldogabb embere! Ez az égvilágon semmit nem jelent, csak beilyesztik az embert. Többször kell menned ellenanyag szûrésre, de semmi több. Ha megszületik a babád, mindjárt megnézik a vércsoportját, és ha õ + lesz, akkor kapsz egy injekciót, és ennyi! Szóval ettõl ne félj, szülhetsz természetes úton ahogy én is:-)
Szia! Mivel RH negatív vagy lehet, hogy a szülés után kapnod kell ellenanyagot. (anti D injekció) De ezt csak akkor ha a babád vércsoportja RH pozitív lesz. Én is RH negatív vagyok, nekem a doki mondta ezt az anti D dolgot.
Jól írták elõttem, mivel RH negatív vagy, ezért minimum háromszor nézik a véredben az ellenanyag szintet. Ha megszületik a babád, megnézik az õ vércsoportját, és ha az övé is negatív, akkor nem kapsz szurit, viszont ha RH+, akkor kapsz Anti D injekciót, hogy a következõ terhességnél ne legyen gond.

A terhesség végéig kell szedni a terhesvitamint?

Legjobb válasz: Szerintem is hülyeség, hoy óriásbébi születne tõle, hogyan lehetne ezt bebizonyítani? Én végig szedem és még maradni fog utána is, azt majd szoptatás alatt beszedem. A végén már nem naponta veszek be belõle, mivel idõközben áttértem a Femibionra, ami így elég drága, de 2-3 naponta beveszem.

Szerintem is hülyeség, hoy óriásbébi születne tõle, hogyan lehetne ezt bebizonyítani? Én végig szedem és még maradni fog utána is, azt majd szoptatás alatt beszedem. A végén már nem naponta veszek be belõle, mivel idõközben áttértem a Femibionra, ami így elég drága, de 2-3 naponta beveszem.
Nem kötelezõ, de ajánlják, és még a szoptatás ideje alatt is.
Különben nem sok értelme lenne.
A 12. hétig a fejlõdési rendellenességek megelõzése miatt erõsen ajánlott szedni. A 12. hét után, valamint a szoptatás alatt meg multivitaminként ajánlott szedni, ugyanis ebben a terhesség alatt legfontosabb vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok épp ideális mennyiségben vannak összeállítva, hogy a legjobb legyen a babának is, és a mamának is. Nem lesz tõle óriásbébi. A gyerek nem vitamintól nõ nagyra, hanem sok kalóriától. A vitaminok "csupán" az egészségéért tesznek, nem a súlyáért.
Én a 25. hétig szedtem a Femibiont. Aztán a 30 hetes ultrahangon kiderült, hogy 2 héttel nagyobb a babó, mint a kora. A dokim meg is kérdezte, hogy szedem-e még a vitamint. Én azóta csak a Vasat, C vitamint és a magneB6-ot szedem. Szerintem ha valaki vitamindúsan táplálkozik és változatosan ott nem lehet gond, hogy nem szedi a terhesvitamint. A laborleleteim is teljesen jók voltak, a vas volt picikét kevesebb, ezért is szedem most a vasbogyót. 32 km
Az én véleményem az, hogy igazából a terhességet megelõzõen kéne szedni, mert az lenne a jó ha már elõzõleg feltöltött szervezet(ed)bõl nyerné ki a baba a számára szükséges vitaminokat, és nem a reggel lenyelt tablettából. De persze ez csak elmélet.
A 17. héteben vagyok és Elevitet és C vitamint szedek. Elevitet minden másnap, C vitamint pedig minden nap. Jön a tél a megfázásos idõszak, nem most akarom csökkenteni a vitaminbevitelt. Persze ezek mellett sok gyümi:) !

Terhességi cukorbetegség - tud az anyagcsere javulni a terhesség vége felé, vagy a baba pajzsmirigye vette át az inzulintermelést? Mi lesz vele szülés után?

25. héten diagnosztizáltak nálam terhességi cukort (8,0 volt a 2 órás értékem). 160 ch diétán voltam azóta, amit én sokszor szigorúbban tartottam (nem ettem meg még a 160 ch-t sem). Rendben volt a cukrom, semmilyen szövődménye nem látszik egyelőre, baba mérete is pont megfelelő. Viszont eddig mindig "határon" mozogtak az értékeim, azaz nagy étkezések után 6,6 vagy 6,8 körül mértem. Ma azonban folyamatosan 5,3-5,5-öt mérek kajálás után. Ettől megijedtem, mert kicsi a valószínűsége - gondolom - hogy a 34. héten javuljon az anyagcsere, inkább romlania kellene? Akkor viszont lehet, hogy a baba már besegít nekem az inzulintermelésbe? Ha így van, az elég rossz lenne, hiszen szegénynek lehet, hogy leesik a cukorja születés után? A kórházban szülés után rendszeresen fogják mérni a cukorszintjét, hogy nehogy leessen? (császár lesz, az elején nem tudok majd vele lenni). Volt valaki hasonló helyzetben? Javult, vagy romlott a cukrotok a vége felé? Köszi előre is a választ!

Legjobb válasz: Jaj, most látom csak... természetesen HASNYÁLmirigy és nem pajzsmirigy...

A kérdező hozzászólása: Jaj, most látom csak... természetesen HASNYÁLmirigy és nem pajzsmirigy...
Az inzulin a hasnyálmirigyben termelõdik, nem hinném, hogy a baba hasnyálmirigye termelne neked, de úgy érzem eléggé információhiányban van, kérdezd meg ezeket a dolgokat az orvostól, védõnõtõl, biztos elmagyaráznak mindent neked részletesen.
Szia! Én inzulinos cukorbeteg voltam a terhesség alatt. Jók voltak az értékeim. A 36. Héten elkezdett csökkenni a cukrom, mondtam az orvosnak, rögtön kórházba utalt, azt mondta ez annak a jele, hogy meszesedik a lepény. Én egy hónapot voltam kórházban emiatt, egészséges kisfiam született császárral a 38. héten, azóta három hónapos :) Szóval szerintem említsd az orvosnak mindenképp!
Most nézem elírtam, 35. héten feküdtem be a kórházba...
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Persze, ha így marad mindenképp említem, köszönöm. Amiatt vagyok kicsit nyugodtabb, hogy épp tegnap délután voltunk dokinál, és mondta, hogy egy szemernyi jelét nem látja annak, hogy a lepény kezdene elöregedni. Mondjuk még csak holnap töltöm a 34. hetet...
Terhességi cukorbeteg lettem én is, 165 g ch diétán voltam, 6 alatt voltam általában (60 perces érték), de volt néhány kiugró is, (7.0, múlt héten meg 8.8!!!) Akkor a diabetológus levette a ch mennyiséget 150 grammra, most a héten volt az ellenõrzés, 5.8 lett a cukor. Amúgy minden más eredményem jó, hozzáteszem 39 hetes vagyok. Az áramlás tökéletes, méhlepény kicsit sem öregszik, pedig riogattak sokan, hogy még a 37. hetet sem biztos, hogy kihúzzuk. Most meg nem akar beindulni a szülés. Szerintem mindenki máshogy reagál ezekre a dolgokra. A diabetológus amúgy nekem azt mondta, hogy az utolsó egy-két hétben csökkenni szokott a cukor, nem emelkedik.
Szia! Én is diétáztam akár csak te. Császármetszéssel lett meg a baba 40. héten. A cukorszintem a végére csökkent.

Terhességi cukoros inzulinos kismamák a terhesség vége felé, hogy alakult az inzulin igényetek kellett csökkenteni az egységeket? 36 km

Legjobb válasz: Az elsõ válaszoló vagyok. Teljes kiõrlésû toast kenyeret ehettem, de abból is csak egy szeletet egyszerre. Ezen kívül minimális tészta, krumpli, rizs, szóval gyakorlatilag csak zöldség és hús, amit ehettem. Nem akarlak elkeseríteni, de én folyamatosan éhes voltam, de sokak szerint hozzá lehet szokni. Pedig nekem még a szénhidrátot sem kellett számolnom (külföldön élek), csak rendszeresen mértem a cukromat, 6-szor kellett ennem, és hetente jártam vérvételre. Szóval, húst, felvágottat, zöldséget, sajtot szinte bármennyit ehetsz.

Az elsõ válaszoló vagyok. Teljes kiõrlésû toast kenyeret ehettem, de abból is csak egy szeletet egyszerre. Ezen kívül minimális tészta, krumpli, rizs, szóval gyakorlatilag csak zöldség és hús, amit ehettem. Nem akarlak elkeseríteni, de én folyamatosan éhes voltam, de sokak szerint hozzá lehet szokni. Pedig nekem még a szénhidrátot sem kellett számolnom (külföldön élek), csak rendszeresen mértem a cukromat, 6-szor kellett ennem, és hetente jártam vérvételre. Szóval, húst, felvágottat, zöldséget, sajtot szinte bármennyit ehetsz.
Nekem még az utolsó héten is emelni kellett, 6 egységgel kezdtem, a vége napi 54 egység lett. Viszont a jó hír, hogy teljesen elmúlt szülés után.
Neharagudjatok, hogy itt szólok bele és kérdezõsködök!!!!Megkérdezhetném a válaszolót, hogy hogyan diétáztál?Mert az orvos nagyon ilyeszteget, hogy nem ehetek semmi olyat nagyon kell figyelnem...de pl kenyér nélkül, hogy lehet jól lakni?Konkrétan akkor mit lehet enni?Tényleg neharagudjatok és elõre is köszi ha válaszólsz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!