Találatok a következő kifejezésre: A terhesség után hány hónapig (5 db)

A terhesség bekövetkezte után hány hónapig lehet abortuszt végezni?

Legjobb válasz: Abortuszt a 12. hétig csinálnak, azaz a 3. hónap végéig. Bár megjegyzem nem túl szerencsés dolog egy abortusz, hiszen ha késõbb gyereket akarsz, akkor lehetnek problémák.

Abortuszt a 12. hétig csinálnak, azaz a 3. hónap végéig. Bár megjegyzem nem túl szerencsés dolog egy abortusz, hiszen ha késõbb gyereket akarsz, akkor lehetnek problémák.
12 hét, úgyhogy ha ezt akarod akkor ne gondolkozz sokat, mert több elintézni valóval jár.
Semmi bajod nem lesz az abortusztól, ahogy az elsõ válaszoló írta. Már vákummal csinálják, így nem sérülhet a méhfal. De csak a 12. hétig veszik el.
Azért az, hogy semmi bajod nem lesz, egy kicsit erõs! Lehet, hogy nem lesz, de lehet! Tény, hogy a mai módszerek, már sokkal kíméletesebbek, mint régen, de így is elõfordulhat sérülés, ami késõbb nehezíti a teherbeseést. Persze az, hogy soha többé nem kehet gyereked, ma már szerencsére nagyon ritka! De az elõfordulhat, hogy késõbb kezelésekre kell járnod, hogy terhes lehess, ismerek egy pár ilyen embert! Éppen ezérttartottam meg én is a babámat, pedig még nem most akartuk. De az orvosm is azt mondta, hogy inkább tartsuk meg, mint, hogy két év múlva meg kezelésre járjak.
12 hét de nagyon indokolt esetben(beteg baba) késöbb is elvégzik.16ik hétig abortusszal, utána meginditják a szülést.
Szülésznõnek tanulok. Láttam már sok abortuszt, de azt tanácsolom mindenkinek aki ezen töri a fejét, hogy jól gondolja meg. Bizonyított, hogy azoknál a nõknél akik korábban abortuszon estek át nehezen esnek késõbb teherbe, vagy egyáltalán nem, gyakori a vetélés, koraszülés stb. Az pedig hogy hogyan csinálják, hát...nem kívánom senkinek. A másik, hogy érdemes megnézni a Néma sikoly címû ismeretterjesztõ filmet. A magzat menekül a vákuum, vagy a Curettage kanál elõl... Szóval érdemes átgondolni
szia. 12.hétig végzik el. nálam 10hetesen derült ki ha terhes vagyok, és annyi elintézni valóval járt, hogy majdnem kifutottam az idõbõl.
Szerintem ha bizonytalan vagy a gyerek vállalásban akkor most vetesd el.Eü.-ben dolgozok több abortuszt láttam már, rutin mûtét ma már.Nekem 2 gyerekem van, a második után 4 abortuszom volt ídõben visszaléptem én is.Mostani párommal közös babánkat várjuk 2 hónap probálkozás után teherbe estem.Sok ismerõsõm elsõ terhesség spontán vetélés után hamar teherbe esett.
Ne sokáig gondolkozz ha nem szeretnél babát!!! nekem is volt abortuszom 2.és utána simán teherbe estem és van egy egészséges 10éves fiam. Szerintem orvos választja. De nem kellemes!!!!!

Szikes (hidegkeses) konizacio utan hany honappal estel teherbe? Nem volt gond a terhesseggel?

Azert kerdezem, mert en 4 honappal a mutet utan estem teherbe. Most 7 hetes vagyok es elejetol fogva verezgetek, az orvos nem tudja mitol, azt sem, hogy hol. Es ez is megfordult a fejemben, higy talan koze lehet hozza?

Legjobb válasz: Nekem melegen ajánlotta az orvosom, hogy egy évig ne próbálkozzunk még, de utána feltétlenül, mert a szövetek a szülés által helyre jönnek. Olvastam, hogy a hegesedés mentén nem tágul annyira könnyen a szövet, s ezt hozza helyre, viszont azt is olvastam, hogy olyannyira nem tágult, hogy berepedezett, így újra konizálni kellett. Én 2 és fél évre rá estem teherbe, de már semmi nyomát nem lehet látni a mûtétnek, se látszatra, sem érzetre. Én a helyedben másik dokihoz is elmennék.

Nekem melegen ajánlotta az orvosom, hogy egy évig ne próbálkozzunk még, de utána feltétlenül, mert a szövetek a szülés által helyre jönnek. Olvastam, hogy a hegesedés mentén nem tágul annyira könnyen a szövet, s ezt hozza helyre, viszont azt is olvastam, hogy olyannyira nem tágult, hogy berepedezett, így újra konizálni kellett. Én 2 és fél évre rá estem teherbe, de már semmi nyomát nem lehet látni a mûtétnek, se látszatra, sem érzetre. Én a helyedben másik dokihoz is elmennék.

Aki szülés után hamar 2-4 hónappal teherbe esett hány hétre született a babája? Időben vagy korábban? Minden rendben volt a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Barátnõm 6hónappal a szülés után lett megint terhes,végig minden rendben volt,majdnem két héttel a kiírt után szült.

Barátnõm 6hónappal a szülés után lett megint terhes, végig minden rendben volt, majdnem két héttel a kiírt után szült.
2 hónappal a szülés után estem teherbe, 38.héten szültem a második gyermekemet, elsõt 37.héten. Minden rendben volt a terhesség alatt, csak közben nagyon nehéz volt fizikailag/lelkiekben.
Barátnõm 4 hónappal a szülés után esett teherbe, a 38. héten szült (az elõzõt is)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Akkor nem izgulok.
6. héttõl
Attól függ, a beágyazódási vérzés 1 héttel a megtermékenyülés után szokott jönni körül belül. De ez nem mindenkinél van. Ez után jön ugye a mellek feszülése és a rettenetesen érzékeny bimbó. De ez is ugyanúgy jele lehet egy normális menstruáció eljövetelének. Általában szokott jönni még reggeli rosszullét is, de ez fõleg csak a felkelés után 1-2 óráig tart a megváltozni kezdõ hormonok miatt. Viszont ezt sem mindenki érzi. A legbiztosabb jel a menstruáció elmaradása. Minden más egyértelmûen terhességi tünet már ezek után következik. Nem véletlenül mondják hogy ez a legbiztosabb jele. Feleségem minden hónapban rosszul volt, érzékenyek voltak a mellei, de nem volt terhes, mert csak beképzelte magának, annyira szeretett volna az lenni. Amikor meg hirtelen összejött akkor meg semmilyen jelbõl nem tudtuk, csak amikor nem jött meg neki, akkor lett gyanús. Nincs egyetemes válasz a kérdésedre. A legnagyobb kérdés az hogy a te szervezeted milyen, és mennyire vagy felkészülve lelkileg a terhességre.

Mikor jelentkeznek a legelsö terhességi tünetek? Hány nappal az "esemény" után? Kell hozzá egy hónap?

Legjobb válasz: a legelsö tünet hogy kimarad, az a sex utáni 2. hét..

a legelsö tünet hogy kimarad, az a sex utáni 2. hét..
Szia! Ez egyénenként változó. Nekem pl: a 4. hónapig semmi bajom nem volt. Az elsõ terhességi tünetem az volt, hogy megmozdult a bébi. :D Anyukám azt mondta õ már 1 héttel az akció után hányt és émelygett. De általában a beágyazódás után 2-3 héttel már érezhetõk a tünetek (már akinek vannak) és a szerencsésebbeknek a 3. hónap után megszûnnek.
6. és 7. voltunk együtt a párommal és 24. kimutatta a teszt, hogy terhes vagyok! akkor már émelyegtem és hányingerem volt!
a sogornõm azt mondta hogy egyböl tudta hopgy terhes mert már másnap rengetegszer pisilni járt. védekeztek csak akkor egyszer nem, és most van egy unokaöcsém:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!