Találatok a következő kifejezésre: A terhesség után (1279 db)

Terhességtől megnyúlt has visszamegy a terhesség után?

Sovány vagyok, és nem vagyok terhes, de nagyon csúnya műtétes képeket láttam erről éscsak imádkozom, hogy ha egyszer teherbe esek, akkor ne kelljen utána műttetni magam... Az érdekel, hogy magától visszaalakul, vagy mindenképpen kell műtét? Továbbá hogy ez a műtét automatikus szülés után, vagy külön kérnem kell?

Legjobb válasz: Sok mindentõl függ, hogy milyen lesz a hasad szülés után. Az biztos, hogy tutti nem automatikus szülés után a mûtét. Miért is lenne? Hiszen akkor még nem látszik, hogy vissza fog-e alakulni a hasad vagy sem. Mert persze szülés után 2 perccel nem lesz olyan a hasad, mint terhesség elõtt. Sõt, még szülés után 2 hónappal sem.....

Sok mindentõl függ, hogy milyen lesz a hasad szülés után. Az biztos, hogy tutti nem automatikus szülés után a mûtét. Miért is lenne? Hiszen akkor még nem látszik, hogy vissza fog-e alakulni a hasad vagy sem. Mert persze szülés után 2 perccel nem lesz olyan a hasad, mint terhesség elõtt. Sõt, még szülés után 2 hónappal sem.....
Alkat függõ, én végig kentem a hasam, nem repedt ki, szülés után a megnövekedett méh nem megy egybõl vissza a szoptatástól viszont gyönyörûen összehúzódik gyorsan, 5 hónap múlva olyan volt a hasam mint elõtte, pedig nem tornáztam, most megint babát várok remélem ezt se sínyli meg a bõröm ha meg igen akkor majd dolgozok rajta, hátha eltûnik:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok:)
Persze, simán.
A kérdező hozzászólása: feltûnt, hogy az elmúlt 6 hónapban mindíg négy napot késik, és az ötödik napra jött meg!
A terhességgel olyan változásokon megyünk keresztül, hogy nem csoda ha ilyesmi elõfordul.

32 hetes vagyok sexuális problémám mivel magyarázható? A terhesség után elmúlik ez?

32 hetes vagyok és kevésbé kívánom a sexet ami számomra is nagyon megd?bbent? mivel nagyon sex-?r?lt voltam mikor nem voltam terhs és még a terhesség elején is,de sajnos ezzel a párom is így van ? sem igazán kívánja. Ez miattam lenne? (nem tetszem ugy neki) vagy a terhesség okozná? A baba gondolata hogy ott van..... Valaki tudna nekem erre magyarázatot adni,hogy miérrt is lehet ez? És a terhesség után elmúlik ez?

Legjobb válasz: A terhesség miatt van. Ha elmúlik ez az édes teher és jobban lszel már, egymásnak ugrottok majd a férjeddel, ne izgulj :) minden a régi lesz. Tudat alatt aggódtok, tartózkodtok a terhesség alatti szextõl, nehogy a babának valamilyen baja legyen (ami nem lesz), vagy nehogy megfertõzõdjetek. Ez az aggodalom teljesen normális ilyenkor :)

A terhesség miatt van. Ha elmúlik ez az édes teher és jobban lszel már, egymásnak ugrottok majd a férjeddel, ne izgulj :) minden a régi lesz. Tudat alatt aggódtok, tartózkodtok a terhesség alatti szextõl, nehogy a babának valamilyen baja legyen (ami nem lesz), vagy nehogy megfertõzõdjetek. Ez az aggodalom teljesen normális ilyenkor :)
Szia! Én 22 hetesen vagyok így, gondolatban kívánom , de ahogy rátérünk a lényegre, nem megy, nekem itt írták, hogy terhesség után még egy ideig így maradhat.Nehéz, mert tudat alatt bennünk lehet a baba, és hogy féltjük.Persze tudjuk, nem lesz baja, egy kis örömhormontól, de mégis.A párod is szerintem csak félti a picurit, de ha esetleg rajtad is lát aktivitást , biztos bátrabb lesz.Persze erõltetni nem szabad, én is megfogadtam a tanácsokat, és finoman kísérletezgetnük, hátha...Ha meg végképp nem megy, marad a simogatás, puszi, bújás.Sok sikert kívánok neked is, és nagyon szép babavárást.
Szia. ezt a terhesség "csinálja". Én 21 hetes vagyok, csak akkor szeretkezünk, ha a kedvesem már nagyon kivan, de nekem akkor sem olyan, mint elõtte. A párom nagyon megértõ, elfogadja, hogy szexmasinából gyerekhordozó lettem, ezért nem "nyaggat" annyit. Lehet, hogy a te párod is ilyen. meg van bennük az a sok tévhit, hogy ártanak vele, meg "lökdösik"... ezen én mindig jót nevetek. ne ess kétségbe, szerintem visszaáll minden a rendes kerékvágásba.

Hogyan, és mennyi idő után fogytatok le a terhesség után?

Hány éves volt a baba?

Legjobb válasz: Én 55 kg voltam mikor terhes lettem, 72vel mentem szülni, szülés után egy héttel 62 voltam, innen jött a kemény munka, hogy szülés után 9 hónappal ismét 55 vagyok, de még 3 kg-t le akarok adni. Ja és még reggel este éjjel szoptatok, de nem genetika miatt ment le, mert emiatt inkább csak jönnek fel a kilók.

Én 55 kg voltam mikor terhes lettem, 72vel mentem szülni, szülés után egy héttel 62 voltam, innen jött a kemény munka, hogy szülés után 9 hónappal ismét 55 vagyok, de még 3 kg-t le akarok adni. Ja és még reggel este éjjel szoptatok, de nem genetika miatt ment le, mert emiatt inkább csak jönnek fel a kilók.
Nekem még nincs gyerekem, de anyám történetét el tudom mondani. 40 évesen szült engem. Terhesség elõtt 50 kg volt, szülés után 52. A plusz 2 kg a szoptatás alatt eltûnt róla. Mondjuk õ odafigyelt arra, hogy mit eszik, illetve sokat mozgott terhesség és szoptatás alatt is.
Teherbeeséskor 46 kg voltam. Szüléskor 62 kg. Szoptatás alatt sok "felesleg" volt rajtam, miután abbamaradt a szopizás elkezdtek lecsörögni rólam a plusz kilók, csak úgy. 50 kg körül álltam meg, jobban már nem megy le, igaz nem is teszek érte semmit...
elsõ fiamnál 22 kg-t híztam õ 8 hónapos koráig szopizott addig lement mind nem csináltam semmit sem sõt 4 kilóval kevesebb lettem mint elõtte. a második fiam 11 hónapos vele csak 11 kg-t híztam ebbõl 6 ment le a szüléssel utána 4 hónap múlva kb még 2-3 kg, azután elkezdett visszajönni 4 kg mire fél éves lett. akkor mikor már hozzátáplálni elkezdtem tornázni meg diétázni elég keményen de csak az a 2 kiló ment le. Állítólag a torna miatt többnek tûnik de a mérleg szerint nem. Õ is 8 hónapos koráig szopizott, most ha elkezdõdik az ovi a nagynak utána elkezdem én is komolyabban venni a fogyizást.
Lányomnál 62 kg-mal lettem terhes, 72vel mentem szülni, 65-tel jöttem haza, 3 hét múlva 60 kg voltam. Szép lassan visszajött 4 kg, mire a lányom 1 éves lett, õ 11 hónapig szopizott. 64 kg-mal kezdtem az ikrekkel a terhességet, 77-tel mentem szülni 36 hetesen. 66-67 voltam szülés után, 17 hós korukig szopiztak az ikrek, akkorra 70 kg lettem. Na ott akkor határoztam el jan 1-én, hogy elég. Odafigyeltem mit eszek, kenyér, pékárú, lisztes, cukros kerülve, minimalizálva, így 4 hónap alatt 13 kg ment le. Most 2 visszajött, így 59-60 között mozgok, most gyûjtök erõt megint hogy 55-56-ra beálljak, még nem sikerült.
Én 62 kg voltam amikor teherbeestem, 78 kg voltam mikor szülni mentem, 70 kg voltam amikor kijöttünk a kórházból. 13 hónapos a babám, lassan újra 62 kg vagyok, de még 8 kg-ot szeretnék leadni. 7 hónapos koráig szoptattam, de csak pár hete kezdtem el fogyózni, egyszerûen csak azért mert most álltam rá készen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) Igen, valahogy így értettem a kérdést, hogy mennyi volt szülés elõtt, és mennyi idõ múlva sikerült visszafogyni arra a súlyra, ha sikerült.
De az elõbb említett édesanyám anyja, tehát nagymamám kevesebb súllyal ment szülni, mint amennyivel teherbe esett. Neki pechjére közbejött egy világháború és végigéhezte a terhességét. Anyám, mint magzat, parazitaként viselkedett és elszívta magának, amire szüksége volt. Most 68 éves és még mindig egészséges, hiába éhezett nagymamám a terhesség alatt.
Terhesség elõtt 50 és szülés UTÁN 52. A hízásba most a saját testzsírját számoltam bele, magamat és a többi cuccot nem, mert engem nem kellett "lefogyni". Azt a zsírtöbblettel szokás csinálni.
2 kiló? hát az lehetetlen, a magzatvíz, a lepény, í baba, a vértöbblet biztos, hogy önmagában csak ezek nyomnak 4-5 kilót...
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Akkor van esély 1 év alatt elérni a szülés elõtti súlyt.

A terhesség során a jobb vesémnél üregrendszeri tágulat alakult ki. A terhesség után mennyire jelentkezhetnek vesepróblémák? Nektek van hasonló tapasztalat?

Igazából 'csak' 1-2 hétig volt begörcsölve a vesém. Az urológustól kaptam antibiotikumot, algoprint és nospát is illetve havonta járok hozzá kontrolra.

Legjobb válasz: Köszi a szakszerû választ. Megnyugtattál.

A kérdező hozzászólása: Köszi a szakszerû választ. Megnyugtattál.
szülés után nyomtalanul el fog múlni. amiatt van, hogy a növekvõ baba elnyomja a hugyvezetéket, ami a vesébõl viszi a vizeletet a hólyag felé. emiatt a vese nem tud maradéktalanul kiürülni, mindig van benne valamennyi vizelet, pang, emiatt tágul ki az üregrendszere. antibiotikumot azért kaptál, hogy a pangó vizelet ne okozzon a vesédben gyulladást és emiatt kell a rendszeres kontroll is. el fog múlni szülés után, ne aggódj.

Négy év után õsszel megyek vissza dolgozni. Új ruhatárra lesz szükségem, teljesen megváltozott az alakom a terhességek után. Miket és legfõképpen hol vegyek?

Irodai munka, nem kell nagyon "biznisz" ruházat, de azért inkább szoknya, elegánsabb nadrág, blúz, ing, ilyesmi a cél. Szeretek csinos lenni. Jó minõségû darabokat vennék, de nem akarok egy vagyon se költeni.

Legjobb válasz: Turkáló, C&A, Kik, kínai. Ezek a legolcsóbb üzletek.

Turkáló, C&A, Kik, kínai. Ezek a legolcsóbb üzletek.

Tetoválást szeretnék az oldalamra, csak aggaszt egy kérdés. Pár év múlva gyerekeket szeretnék és érdekelnének a tapasztalatok, hogy ott a tetoválás kinek milyen lett a terhesség után? Az alkatom vékony és nem vagyok hízékony, vajon ez is számít?

Legjobb válasz: Nem tudok érdemben segíteni, mivel én szülés után tetováltattam csak, elõtte nem volt. Viszont fogytam valamennyit azóta (15 kg), de a tetoválást nem viselte meg.

Nem tudok érdemben segíteni, mivel én szülés után tetováltattam csak, elõtte nem volt. Viszont fogytam valamennyit azóta (15 kg), de a tetoválást nem viselte meg.

Kismamák! A terhesség után hogyan fogytatok vissza?

(Még nem vagyok terhes.)

Legjobb válasz: Én konkrétan sehogy,mert nemigen maradt rajtam semmi(normál súlyról indultam).Az 1. gyereknél pár kiló,szépen leolvadt,mire 10 hónapos lett.A 2.-nál mire 1 hónapos lett kevesebb voltam kicsivel,mint ahogy indultam.Most a 3.-al a 35. hetet töltöm,és összesen 6.5 kilót szedtem fel.Valószínûleg kevesebb leszek szülés után,mint amennyivel indultam.Lehet enni nyugodtan,figyelni kell a szénhidrátokra(ergo meg lehet enni 1 szelet süteményt,de nem egy egész tortányit).

Én konkrétan sehogy, mert nemigen maradt rajtam semmi(normál súlyról indultam).Az 1. gyereknél pár kiló, szépen leolvadt, mire 10 hónapos lett.A 2.-nál mire 1 hónapos lett kevesebb voltam kicsivel, mint ahogy indultam.Most a 3.-al a 35. hetet töltöm, és összesen 6.5 kilót szedtem fel.Valószínûleg kevesebb leszek szülés után, mint amennyivel indultam.Lehet enni nyugodtan, figyelni kell a szénhidrátokra(ergo meg lehet enni 1 szelet süteményt, de nem egy egész tortányit).
Én már 16 hónapja szültem, szülés, szoptatás után lement 10 kg, de ezt a plusz 5 kilót sehogy sem sikerül ledolgozni! Annyira bosszant, de már kezdek belenyugodni, hogy genetika van a dologban! :-) Mindig is hízásra hajlamos voltam, 15 kg ment fel a terhesség alatt, a csípõm kiszélesedett, a hasamon megnyúlt a bõr. Azzal már sajnos nem lehet mit csinálni. 11 hónapos koráig szoptattam a lányom, addig szépen mentek le a kilók, aztán megállt. Pedig keveset eszek, sokat mozgok.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a sok csemetéhez! :-) Valahol olvastam, hogy a fûzõ terhesség után tényleg segít, hogy visszahúzódjon a bõr. Szerintetek?
Én szoptatás alatt nem sportoltam és nem diétáztam. Kaptam is a beszólásokat rendesen, de én így döntöttem. Tudom, hogy általában nem árt a tejnek a torna, de nem akartam kockáztatni. Amióta a lányom 10 hónaposan elválasztotta magát, heti 4x sportolok és diétázok is. Még csak 8 hete, de már 4 kg lement :-) Már csak 2 van rajtam a kezdõ súlyomhoz képest, de mivel akkor sem voltam éppen sovány, remélem ott sem álok meg. Szóval a klasszikus recept: sport és diéta :-)
Szia, Én 1.terhességem alatt alig híztam, 8-9 kg jött fel rám.És ettem azt, ami jólesett.Persze nem mértéktelenül!Nekem az volt az elvem, hogy ehetek mindent, amit megkívánok, csak mértékkel.Pl nem 3 krémest, csak 1-et:) Aztán nekem a szoptatás rosszabb volt ilyen szempontból...sportolni nem tudtam, mert rögtön apadt a tejem.Viszont borzasztóan kívánós voltam!Sokkal kevésbé tudtam magamon uralkodni, mint terhesség alatt!De így is "csak" 10 kg plusz volt rajtam, tehát gyakorlatilag annyi volt a súlyom mint mikor mentem szülni.Ez kb a pici 6 hónapos korától kezdett lemenni, akkor már jobban figyeltem, hogy ne össze-vissza egyek.Mire 17 hónapos lett, akkor nyertem vissza az "ideális" alakom, viszont megint teherbe estem, most 23 hetes vagyok:) Eddig nem híztam, mármint az elején fogytam, aztán visszajött ami lement, szóval ott vagyok, ahol kezdtem:) És megint eszek mindent, ami jólesik, de az tény, hogy nem kívánom annyira az édeset. A szoptatásra viszont már most tudatosan készülök, hogy ne egyek össze vissza(mondjuk az éjjeli szoptatás után kakaós csigát, mert ilyen is volt elsõ picivel:) ).Viszont megvonni sem fogom magamtól, inkább többször eszek majd keveset és nem fogok nassolni.Nekem ez a fogyási "technika" eddig mindig bejött, hamar lement a fölösleg.A sporttal szerintem nem lesz gond, mert 2 évesemmel most is napi 2x járunk játszótérre, ahol általában nem ülök, hanem megyek vele, e mellett a 2.ra kell lépcsõzzünk:) Szóval én ezzel kipipálom a mozgást:D
Amikor már nem szoptattam, a 90 napos diétával fogytam vissza. Most kevesebb vagyok, mint terhességem elõtt, de ez még nem az álomsúlyom.
Ott kezdõdik hogy eleve terhesen nem kell 20-30 kilót hízni.egy kis odafigyeléssel csak annyit fogsz hízni amennyit kell és szülés után a nagyja le is megy. Szoptatás alatt is egészséges ételeket kell enni és nem lesz gond.ja és terhesen is kell mozogni és utána is, persze csak annyit amennyit bír az ember (könnyû torna, sok séta..stb)
BKV-utazóközönségének szidalmazása. De az masszívan.
Kolbász és eper együtt. Nagyon finom :)
nem, igazából semmi nem volt
huuuh :D hát a tejfölt cukorral ettem a dinnyét sajttal. Amikor terhes lettem valahogy mindig a tejes dolgokat kívántam :) és érdekes de a babám imádja a tejes cuccokat :D lehet van valami össze függés :)
Nem, semmi, egyelõre.
Még semmi!
A kérdező hozzászólása: :DDDDDD ezen jót mosolyogtam! :D
Terhesség alatt semmi újdonság nem ért. VISZONT! Szülés óta nem tudok semmiféle bizsut hordani, (gondolok itt a fülbevalóra) mert azonnal begyullad tõle a fülem - kb. 2 perc alatt! Ilyen elõtte sosem volt, mindig kis bogyófülbevalóim voltak, de azóta képtelen vagyok õket hordani. Ha más mondta volna, nem biztos, hogy elhiszem.
Semmit nem eszek össze, nincs kivánosság és undor se.Hajam ugyanaz, bõröm is.Talán a körmöm jobb lett, gyorsabban nõ, de lehet az új formája miatt tûnik csak gyorsabban növõnek.
Meg voltam õrülve a tökfõzelékért :D (pedig alapjáraton nem szeretem). És szerintem életemben összesen nem ettem annyi kakaós csigát, mint babavárás alatt :D
A kérdező hozzászólása: Érdekesek :) Én ma voltam vérvételen, és annnnnyira szeretném, ha így maradna minden, ahogy most.. Egész életemben elájultam vérvételnél. Nem a vértõl, azzal nagyon jóban vagyok. 90 a vérnyomásom, mondják, hogy azért. De amikor 130 volt, akkor is elájultam. 2-3 ampullával levesznek és én elszédülök, jönnek a hangyák. De ma!!! 7 üvegcse véremet vették, és mintha nem történt volna semmi. A tûszúrás sem fájt (pedig nekem az is egy napig fáj utána) nem ájultam el, egy hangya sem volt, vígan mentem kifelé :D párom meg is lepõdött, hogy miért nem fekszem odabent :D Ez maradhatna így... :) Nemtudom mi köze a babához amúgy :) írjatok még, ha eszetekbe jut :) (a kolbászos epret meg fogom kóstolni :D)

Nekem a terhességem után megereszkedett a hasam kicsit bőrenyeges, laza bőr. Mit tudok azért csinálni, hogy az is kifeszüljön?

Legjobb válasz: Mikor szültél? Ha nemrég, akkor még sokat fog változni. Ha már több, mint egy éve, akkor magától már nem változik. ha megerõsíted a hasizmodat és lepucolod magadról a felesleget, akkor egy kicsit jobban fog kinézni, fõleg állva és fõleg ruhában, de a bõrõd nem lesz jobb állapotban. Marad a plasztikai sebész, de érdemes csak az utolsó baba után megcsináltatni, akkor ha már nem akarsz többet fogyni. Nagyon drága, de ma már gyönyörûen meg tudják csinálni.

Mikor szültél? Ha nemrég, akkor még sokat fog változni. Ha már több, mint egy éve, akkor magától már nem változik. ha megerõsíted a hasizmodat és lepucolod magadról a felesleget, akkor egy kicsit jobban fog kinézni, fõleg állva és fõleg ruhában, de a bõrõd nem lesz jobb állapotban. Marad a plasztikai sebész, de érdemes csak az utolsó baba után megcsináltatni, akkor ha már nem akarsz többet fogyni. Nagyon drága, de ma már gyönyörûen meg tudják csinálni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!