Találatok a következő kifejezésre: A terhesség tudok igényelni (4 db)

A terhesség idejére tudok igényelni valamilyen "pénzügyi ellátást" mivel munkanélküli nem illet meg és az állapotom miatt nem tudok már elhelyezkedni?

Legjobb válasz: Szia! Nem hiszem, hogy erre az idõre járna bámilyen ellátás. Hacsak nem az önkormányzaton próbálsz meg valamilyen szociális segélyt kérni, de szerintem ha adnak is az vagy egyösszegû v. nagyon kicsi összegû támogatás lesz.

Szia! Nem hiszem, hogy erre az idõre járna bámilyen ellátás. Hacsak nem az önkormányzaton próbálsz meg valamilyen szociális segélyt kérni, de szerintem ha adnak is az vagy egyösszegû v. nagyon kicsi összegû támogatás lesz.
Szia!Én is ugyan ebben a cipõben járok!Az önkormányzatnál lehet szociális segélyt kérvényezni!De azt is csak akkor ha nincs a neveden ingatlan vagy személyauto!Remélem tudtam segíteni!Üdv:32 hetes kismama

Visszamenőleg meg tudjuk igényelni a családi adókedvezményt, a terhesség idejére, ha nem vagyunk összeházasodva?

Már azt is olvastam,hogy nem,azt is hogy igen jár, de nem tudom hogy mi az igazság. Lényegében az érdekelne, hogy magzati korra egy összegben visszaigényelhetnénk-e ezt a juttatást! Köszönöm.

Legjobb válasz: Igen, az adóbevallásban utólag.

Igen, az adóbevallásban utólag.
A kérdező hozzászólása: Félreértettél, az orvos igazolást adott hozzá, és a nyilatkozat az önkormányzaton lett kitöltve. Apasági nyilatkozat a neve.
Apaságit nem az orvos ad. Azt az apának kell tennie, és semmi köze ahhoz az orvosnak azt az önkormányzaton kell tenni.
Ha a gyerek nem él egy percet sem akkor nem anyakönyvezik szülés után.
A kérdező hozzászólása: Apasági nyilatkozat van nekik az orvos adta még terhesség alatt, hogy a nevére tudja venni az apa ha megszületik. 9.hónapig a szíve alatt hordta, de sajnos elveszítették akkor már az egész terhességet "semmissé" nyilvánítják? Hogy van ez?
Halva születés alatt nincs apasági mivel a gyereket nem is anyakönyvezik, így nem jár visszamenõleg sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor jár ezek szerint halvaszülés esetén is, csak magzati korra?
Igen, de nem "visszamenõleg", hanem "utólag" az adóbevallásban. Mivel év közben kizárólag az anya és a vele egy háztartásban élõ házastársa igényelheti a magzati idõszakra a családi kedvezményt, ezért a nem házastársnak kizárólag az adóbevallásában van lehetõsége ezzel élni. Ki kell számolni, hogy 2012. évben a terhesség 91. napját betöltött hónaptól kezdõdõen mekkora összegû családi kedvezményre jogosultak. Ezt az összeget kettõjük között az adóbevallásban olyan arányban osztják meg, amilyen arányban Önöknek am legkedvezõbb. Egyetlen akadálya van a családi kedvezmény kettejük közötti megosztásának: Az, ha a gyermek után egyedülállóknak járó magasabb összegû családi pótlékot folyósítottak. Ebben az esetben ugye nincs "másik" jogosult, hiszen a családi pótlékot kapó egyedülállóként él.
Igen. Ahogy az elsõ is írta, majd az adóbevallásban utólag, egy összegben meg fogjátok kapni.
Igen jár, halvaszületés esetén is, természetesen ekkor kizárólag a terhesség 91. napjától annak megszakadásáig. Az adótörvény szerint családi kedvezményre "jogosultsági hónap az a hónap, amelyben a várandósság orvosi igazolása alapján a jogosultság legalább egy napig fennáll..." Tehát jár, és év végén az adóbevallásban bármelyikötõk érvényesítheti.

Ha jól tudom (jól tudom? ) a terhesség 91. napjától lehet igényelni a babára a 10. 000. - ft-os adókedvezményt. Mi a menete, van külön nyomtatvány hozzá?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ezt mondta a védõnõ. A munkáltatódnak, illetve annak kell bejelentened, de inkább írásban kérned, aki a bérszámfejtést végzi nálatok. Mivel én önkormányzatnál dolgozom, nekem a pénzügyi osztályon keresztül a MÁK-nak kell írnom a kérelmet, hogy vegyék figyelembe az adókedvezményt a bérszámfejtésnél.

Szia! Nekem is ezt mondta a védõnõ. A munkáltatódnak, illetve annak kell bejelentened, de inkább írásban kérned, aki a bérszámfejtést végzi nálatok. Mivel én önkormányzatnál dolgozom, nekem a pénzügyi osztályon keresztül a MÁK-nak kell írnom a kérelmet, hogy vegyék figyelembe az adókedvezményt a bérszámfejtésnél.
Szia! Elõször is kérned kell igazolást az orvosodtól, mely alátámasztja, hogy a magzat már betöltötte a 91 napot és ezzel kell menni a munkahelyedre vagy a könyvelõdhöz.A többiben Õ segít.
Mi mindketten dolgozunk, és a párom igényli (annak célszerû, aki többet keres). Mi úgy kértük, hogy októbertõl veszi igénybe egy magzat után. (A 91. napot szeptember 10-én töltöttem az igazolás szerint, lehet, hogy már szeptemberre is járna, nem tudom.) Van egy formanyomtatvány, korábban belinkelték. Ezt két példányban kell kitölteni és le kell adni annak a munkáltatójánál, aki igényli a kedvezményt, õk intézik. Ami még fontos, hogy kell egy igazolás az orvostól arról, hogy betöltötted a várandósságod 91. napját. Ezt csatolni nem kell (mi adtunk egy másolatot a munkáltatónak, mert kérték, biztos-ami-biztos), hanem nekünk kell megõrizni 5 évig, mert kérheti az APEH, vagyis már a NAV. Nekünk még annyi volt, hogy mivel nem vagyunk összeházasodva, és mivel Apuka igényelte ezt a kedvezményt, ezért az apasági nyilatkozatból is adtunk egy másolatot. 20h2n kismama
Ezt a kedvezményt már elsõ gyereknél is igénybe lehet venni?
Köszi. Akkor jövõ héttõl mi is igénybe vesszük :)
#5-ös vagyok. Nekünk is Pocakmanó lesz az elsõ baba. A védõnõm és a párom munkahelye is mondta, hogy igényelhetjük. (Ismerõsünk is kapja, ahol elsõ kisbaba van.)
A kérdező hozzászólása: Köszi Neked is!
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Persze, elsõ gyereknél is. Már attól a hónaptól jár, amelyikben a magzat betölti a 91. terhességi napot. A doki adott egy igazolást, azzal mentem a munkáltatóhoz, kitöltöttük a papírt, onnan õk intézték. a következõ fizetésbe már beleszámították, úgy kaptam meg.


2012. májusában született a lányom, nem vettem igénybe a családi adókedvezményt terhesség alatt. Olvastam, hogy visszamenőleg is visszalehet igényelni. Mi ennek a menete? Hogy tudom módosítani a leadott bevallást?

Legjobb válasz: Nézd meg a NAV honlapján a telefonszámot, az ügyfélszolgálaton kérdezd meg. Amúgy ha jól emlékszem, akkor újra meg kell csinálni az adóbevallást, de mintha az elsõ oldalon lett volna egy olyan rubrika, hogy módosítás - és azt kellett beikszelni. Újra beadod, aztán elvileg visszautalják. De a telefonon érdemes megkérdezni.

Nézd meg a NAV honlapján a telefonszámot, az ügyfélszolgálaton kérdezd meg. Amúgy ha jól emlékszem, akkor újra meg kell csinálni az adóbevallást, de mintha az elsõ oldalon lett volna egy olyan rubrika, hogy módosítás - és azt kellett beikszelni. Újra beadod, aztán elvileg visszautalják. De a telefonon érdemes megkérdezni.
Önrevízióval tudod a bevallást helyesbíteni, helyesbítés benyújtása után 30 nap általában és kiutalják a különbözetet.
Önellenõrzés keretén belül van erre módod. Ugyanolyan nyomtatványt kell kitölteni, mint amin az eredetit beadtad, de ha papír alapon készítetted, akkor a nyomtatvány beszerzésénél szólni kell, hogy önellenõrzéshez kérsz SZJA bevallást a 2012. évrõl. Amit adnak, azon a fõlapon jelölni kell, hogy önellenõrzöl. Megcsinálod a helyes adatokkal a bevallást, és beadod. Maradjon Nálad belõle másodpéldány. Ha személyesen viszed be, akkor azon vetesd át velük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, akkor megcsinálom újból a bevallást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!