Találatok a következő kifejezésre: A terhesség tünetei (826 db)

Mennyibe kerül egy terhességi teszt? Ha tudom, mik a terhesség tünetei és parázok bebeszélhetem magamnak és előfordulhatnak!?

Legjobb válasz: Szia! A terhesség LEGELSÕ tünete a menstruáció elmaradása, ez elõtt bármilyen tünet jelenthet bármit. Persze, hogy be lehet képzelni a tüneteket, akkor is, ha nem akarod, és akkor is ha akarod. Nézz be a teherbeesés kategóriába, hányan érzik magukon a babás tüneteket, aztán sehol semmi, csak a menstruáció :( A tesztet leghamarabb a menstruáció késésének elsõ napján érdemes megcsinálni, reggeli elsõ vizeletbõl, lehetõleg 10-es érzékenységû teszttel. Körülbelül 800 Ft egy teszt, már bárhol lehet kapni. Gyógyszertár, dm, rossmann, mindenhol :) Van okod attól félni, hogy terhes vagy?

Szia! A terhesség LEGELSÕ tünete a menstruáció elmaradása, ez elõtt bármilyen tünet jelenthet bármit. Persze, hogy be lehet képzelni a tüneteket, akkor is, ha nem akarod, és akkor is ha akarod. Nézz be a teherbeesés kategóriába, hányan érzik magukon a babás tüneteket, aztán sehol semmi, csak a menstruáció :( A tesztet leghamarabb a menstruáció késésének elsõ napján érdemes megcsinálni, reggeli elsõ vizeletbõl, lehetõleg 10-es érzékenységû teszttel. Körülbelül 800 Ft egy teszt, már bárhol lehet kapni. Gyógyszertár, dm, rossmann, mindenhol :) Van okod attól félni, hogy terhes vagy?
Ha védekeztetek nincs okod aggodalomra. Ne rontsd el az élményt azzal, hogy ennyire félsz. Nincs rá okod. Most még késhet is, elsõ alkalom után törvényszerû :) Persze, hogy beképzelheted a tüneteket, 99%-ban képzelõdnek azok, akik nem akarnak kisbabát, érzik, hogy hányingerük van, látják, hogy nõ a hasuk stb :) Ugyanmár, kutya bajuk :) :)
igen! ha szüz vagy és bebeszéled magadnak, akkor is lehetsz terhes!! jézus is megszületett valahogy... o.O
A kérdező hozzászólása: ez volt az elsõ alkalmam, és nagyon parázok, h vmi gáz van pedig védekeztünk és ezért kérdeztem, h ha tudom mik a tünetek és bebeszélem magamnak akkor jelentkezhetnek-e?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:)
Ja. Nézd meg google barátod:)

Ha megvannak a terhességi tüneteim, akkor a baba is él?

8 hetes parázós kismami vagyok. Váladékozok, félig-meddig veszélyeztetett vagyok. Jöv? szombaton kell menjek megint dokihoz. Az el?z? magzatomat ennyi id?sen vesztettem el, talán ezért aggódok jobban. A kérdésem: ha megvannak a tüneteim (émelygés, hányinger, kajaundor, álomkór, cicifájás), attól még lehet, hogy elhal a baba? Azt tudom, hogy a teszt még kimutatja. De a jelek is megmaradnak?

Legjobb válasz: Igen, megmaradnak akkor is, ha elhal terhesség, ugyanis a tüneteket nem konkrétan az élõ magzat okozza, hanem az általa megindított hormonális változások. Tehát a tünetek addig vannak, amíg a hormon vissza nem áll a terhesség elõtti szintre, függetlenül attól, hogy per pillanat mi van a magzattal. Egyébként meg, ne ilyeneken agyalj! Nem lesz semmi baj! :-)))

Igen, megmaradnak akkor is, ha elhal terhesség, ugyanis a tüneteket nem konkrétan az élõ magzat okozza, hanem az általa megindított hormonális változások. Tehát a tünetek addig vannak, amíg a hormon vissza nem áll a terhesség elõtti szintre, függetlenül attól, hogy per pillanat mi van a magzattal. Egyébként meg, ne ilyeneken agyalj! Nem lesz semmi baj! :-)))
Nekem 7 hetesen halt el a babám és 10 hetesen mentem kaparásra, de még kaparás után pár napig voltak terhességi tüneteim! Minden reggel hányingerrel keltem :-(
Szia!Nekem 8 hetesen halt el és a 12 hetes uh vették észre.Addig semmi sem változott.Hányinger, kajaundor minden maradt.Gondolhatod hogy a következõ terhességem elején szinte hetente jártam uh-ra.De ezen ne is rágódj.Tudom min mész át.én is ezt éreztem.De azóte most várom a 2 babámat.Túl leszel az elején és amikor már mocorog Te is megfogsz nyugodni!Hidd el!
A kérdező hozzászólása: köszi a biztatást, próbálok pozitív lenni.Csak jár az agyam nekem is, mint mindenki másnak

A HCG mikor kezd el termelõdni a szervezetben? Mikortól lehet érezni a terhességi tüneteket?

Legjobb válasz: Beágyazódás után kezd termelõdni, a tünetek változóak, nekem pl egész terhesség alatt semmi tünetem nem volt.

Beágyazódás után kezd termelõdni, a tünetek változóak, nekem pl egész terhesség alatt semmi tünetem nem volt.
A HCG a beágyazódást követõen, ahogy az elsõ válaszoló is írja, de akkor még annyira kevés, hogy a teszt (gyógyszertári) nem tudja kimutatni. Azért szokták azt mondani, hogy a kimaradt menstruációt követõen érdemes tesztelni, mert elvileg 14 nappal az esedékes havi vérzés elõtt van a peteérés, ekkor eshetsz teherbe, ezt követõen 6-8 nap a beágyazódás és a maradék kb. 1 hét alatt már termelõdik annyi HCG, hogy kimutassák a tesztek. Nyilván késõi peteérésnél ez a dolog borul. Nekem 1-2 nappal a nemvárt elõtt lett pozitív a Kék Csík teszttel, úgy, hogy elvileg 5 nappal késõbb fogant a baba, mint a középidõ:) Ekkor már (a premensnek is felróható tüneteken kívül) köldöktáji szurkálást és enyhe hányingert éreztem, ezért is teszteltem.
[link]

Hogyan jelentkeznek a terhessegi tünetek? Lehet, hogy terhes vagyok, ha csak "fajogat" a cicim, meg kicsit emelygek, vagy csak bemagyarazom magamnak? Ha vannak tünetek, akkor azok erösek?

Ma negativ lett a tesztem, de szerintem keves volt a pisi, mert a kontrollcsik eleg halvany volt. Mar több mint ket hete meg kellett volna jönni, de ez nalam semmit nem jelent, mert PCO-s vagyok :-( viszont meg SOSEM fajt a cicim!

Legjobb válasz: ez egyénileg teljesen változó nekem semmi bajom nem volt, nem émelyegtem, nem volt hányingerem egyszer sem talán az egyetlen tünetem a mellfeszülés volt, de ha jól emlékszem még az sem jelentkezett ilyen kora terhességben

ez egyénileg teljesen változó nekem semmi bajom nem volt, nem émelyegtem, nem volt hányingerem egyszer sem talán az egyetlen tünetem a mellfeszülés volt, de ha jól emlékszem még az sem jelentkezett ilyen kora terhességben
Szia! Láttam szép babaképet, 8mm és szépen vert a szíve. :o) Konditerembe jártem eddig, elõtte pedig táncszõnyegen ugráltam. Egyik sem tesz jót. Veszélyeztetett vagyok, mert már volt egy vetélésem, plussz az IR és a pajzsmirigy, és a korom miatt is. Szóval örülhetek, hogy nem parancsoltak ágyba. :o) Derékfájásom nekem is volt/van néha még mindig, ez sem jelent semmit. Amíg meg nem jön, ne add fel a reményt! Drukkolok neked, hogy sikerüljön!
A kérdező hozzászólása: Szia! Na, mik a hirek? Lattal szep babakepeket? :-) A mai teszt ismet negativ, mellfajdalom maradt, penteken olyan hanyingerrel ebredtem, hogy kb. delig majd meg haltam. Ma viszont egyszer-ketszer megfajdult az alhasam, szerintem meg fog jönni :( de ha keddig nem, elmegyek a nödokihoz ultrahangra (holnap valoszinüleg kesön vegzek a munkaval). Az eldönt mindent. A leletek meg mindig nem jöttek meg, kicsit nehezkesek az emberek, levettek a vert, azt elküldik a laborba, onnan viszzajön a lelet, azt beviszik a dokinak, aki megirja rola a velemenyet es utana postazzak nekem... hogyhogy abba kellett hagynod a sportot? en mindenhol azt olvasom, hogy terhesseg alatt mertekkel ugyan, de szabad. Kiveve, ha valami versenysport...
Szia! Nem értem én ezeket a dokikat, mire cvárnak ennyit? Én másnapra tudtam a eredményemet. Szedem a merckformint, majd s 12-ik héten kell leállni vele, addig pedig fontos szedni, fõleg, hogy a sportot abba kellett hagynom a baba miatt, és szimplán a diéta nem elég. Ma megyek uh-ra, remélem, jó hírei lesznek most is a dokinak. :o) Te pedig tesztelgess szorgalmasan, egyszer csak + lesz az a teszt. :o)
A kérdező hozzászólása: Meg nem irt fel semmit, mert az utolso vervetelröl meg nem kaptam meg a leleteket. Tegnap hivtam a praxist, azt mondtak, a napokban küldik a levelet. Tegnap reggel megint negativ lett a teszt, de a mellem meg mindig fajdogal es majdnem egesz nap emelygek, aztan meg farkasehes leszek. Mar kezdek arra gondolni, hogy alterhes vagyok. A legbiztosabb az ultrahang, ugyhogy a jövö het elejen elmegyek a nödokihoz. A hetvegen meg ellövöm az utolso tesztemet, ami meg otthon van... Te hogy vagy? Minden o.k. a babussal? Es Te szeded ezt a gyogyszert a terhesseg alatt is?
Szia! Nem tudom, melyik metformin tabit írték fel neked, de pla merckformin xr-t lehet babásan is szedni! Elvileg a többit azért nem ajánlják terhesség alatt, mert nem volt tesztelve, de sok helyen olvastam, hogy igazából nem árt. Ha a dokid tudja, hogy babát tervezel, valszeg olyan tablettát írt fel neked, amit lehet terhesség alatt szedni! Ha nem tudod, kérdezd meg tõle.
A kérdező hozzászólása: Akkor en se vagyok nagyon lemaradva :) en is voltam endokrinologusnal, az ehgyomri inzulinszintem ugyan nem volt magas, de a cukorivas utani elsö vercukorszint (fel ora utan) tul magas volt, es ezert ö is a metformint javasolta. Megegyszer vettek ezutan vert, ennek az eredmenyet meg nem tudom. De sehol sem talaltam, hogy mik a fel oras normalertekek! Szoval, ha most nem vagyok babas, mindenkepp elkezdem a Metformint. Azt nem tudtam, hogy a cisztak is elmulnak töle...holnap vagy holnaputan tesztelek ujra, ha akkor is negativ, belevagok. Csak nem tudom, mitöl fajdogal a cicim. Neked meg nagyon gratulalok es sok sikert meg jo egeszseget!!! :)
Szia! Igen, tudok : a PCO-nak oka van, többnyire szénhidrátanyagcsere zavar, amit egy terheléses cukor + inzulin vizsgálattal ki lehet mutatni. Endokrinológus kérhet ilyet. A PCO nem nõgyógyászati betegség, csak egy tünet. Ha elmész egy ilyen vizsgálatra, és kiderül, hogy IR-ed van, diétázni kell, és kapsz gyógyszert (nem hormont!), ami helyreállítja az anyagcserét. Onnantól nem lesznek ciszták, rendezõdik a ciklusod, és jó eséllyel spontán babásodhatsz. Én most itt tartok : két év sikertelenség után derült ki nálam az IR, volt inszem, lombik, persze hiába. Júliusban kaptam meg a merckformint, de már elõtte három hónappal diétáztam. Most 6 hetes babás vagyok, spontán. Remélem, neked is nemsokára sikerül. :o)
A kérdező hozzászólása: En ugy tudom, a PCO nem gyogyithato, legfeljebb a peteerest lehet segiteni. Vagy Te tudsz valamit??? :-) es Te hol tartasz? :-)
Szia! Mindenkinél és minden terhesség más, nem lehet a tünetekre alapozni. Azok vagy vannak, vagy nincsenek, sõt olyan is van, hogy néha vannak, néha nincsenek. Én is 2ségbeestem a múltkor, mert egyik napról a másikra elmúlt minden tünetem, de minden rendben volt. A teszt elég biztos, fõleg, ha pozi. :o) De a PCO gyógyítható!
A kérdező hozzászólása: Szia! Kaptam egy e-mailt, hogy uj valasz erkezett, de a valaszt sehol sem talalaom :( mi lehet a gond?

Foggalmam sincs mi lehet ez. Elképzelhető, hogy terhességi tünet? Volt valakinek ilyen a terhességi tünetei közt?

Hasmenésem van. Tudom, hogy a terhesség általában székrekedéssel jár, van már egy lányom, de biztos, hogy nem kaptam el semmit, mert ez nem olyan, hogy állandóan van. Ha eszek akkor kb 20 perc múlva mennem kell a wc-re. kb 3-4 napja. Ha nem eszek akkor nincs semmi gond. Volt már valakinek hasonló. 8. hónapja próbálkozunk.

Legjobb válasz: szia nekem tünetem közt ez szerepelt csak kicsit másképpen,elõször nehéz székletem volt mire kezet mostam mehettem vissza mert hasmenés jött és ez állandóan így volt :)

szia nekem tünetem közt ez szerepelt csak kicsit másképpen, elõször nehéz székletem volt mire kezet mostam mehettem vissza mert hasmenés jött és ez állandóan így volt :)
Nekem is 9 hónapig, szülésig ment a hasam. Nem jöttünk rá miért. Szülés után elmúlt.

Hanyadik hétben kezdődnek a terhességi tünetek?

Mik a legels?k?Van akinek egyáltalán (kivéve a menstruáció elmaradása)nem voltak tünetei?Hány hetesen tudtad meg hogy babád lessz?

Legjobb válasz: az elsõnél nem volt tünetem minden oké volt csak a pozitiv teszt utalt a terhességre. kicsit aluszékony voltam semmi több. Na de most aztán van minden bajom. hányinger fejfájás émelygés. aludnéka világba de ugye itt a lány nem lehet. igy visszagondolva a tüneteim akkor kezdõdtek mikor mensi elõtt voltam pár nappal. Elkezdtem szedni szûztea kapszulát mondván egy kis fogyózás van. lett másnap olyan hõhullámom meg rosszullétem. bevettem azért másnap is. Harmadnap ugy gondoltam na jo akkor ezt hagyjuk. utána két nappal már nem jött meg. most 8 hetes vagyok.

az elsõnél nem volt tünetem minden oké volt csak a pozitiv teszt utalt a terhességre. kicsit aluszékony voltam semmi több. Na de most aztán van minden bajom. hányinger fejfájás émelygés. aludnéka világba de ugye itt a lány nem lehet. igy visszagondolva a tüneteim akkor kezdõdtek mikor mensi elõtt voltam pár nappal. Elkezdtem szedni szûztea kapszulát mondván egy kis fogyózás van. lett másnap olyan hõhullámom meg rosszullétem. bevettem azért másnap is. Harmadnap ugy gondoltam na jo akkor ezt hagyjuk. utána két nappal már nem jött meg. most 8 hetes vagyok.
Nekem a 6. héttõl jött a hányinger és folyamat aludni tudta volna. Sajnos ez még most is tart. 11h km
Mindkét alkalommal a 4. héten jelentkeztek (nemvárt menstruáció idején) a fáradtság, a hasi kis görcsök és a mellfeszülés. A hányinger csak késõbb, úgy a 6. hét környékén jelentkezett.
nekem a mensi elõtt kb. egy héttel kezdett fájni a mellem és feszülni (amúgy sosem szokott) és volt jele a beágyazódásnak (3 nap egymásután 1-1 barna pötty), ez is az elmaradt mensi elõtt 1 héttel kezdõdött ... aztán a kimaradt napján délelõtt pozitív lett a teszt :-) mindjárt megjön érzés és mellfájdalom (hirtelen nõtt vagy 2 számot!), esténként émelygés és gyakran rám tör a farkaséhség ... elég sokat eszem ... az álmosság a 4-6 hét között volt jellemzõ ... már ritkul ... jelenleg a 7. hét végén járok :-) Mielõbbi babásodást kívánok Neked!

Mikor múlnak/múltak el a terhesség alatt, a terhességi tünete? Van okom félni?

10 dik hétben vagyok,eleje borzalmas volt,sok sav,hányinger,mellfeszülés stb.Futni orvoshoz nem fogok,mert már nem normálisnak nézz,és azt sem szeretik ha minden apró dolgokért futnak a kismamák.

Legjobb válasz: Az normális, ha elmúlnak a kellemetlen elsõ tünetek. Sõt, van akinek nem is jelentkezik, nem feltétele a terhességnek.

Az normális, ha elmúlnak a kellemetlen elsõ tünetek. Sõt, van akinek nem is jelentkezik, nem feltétele a terhességnek.
Nekem a szülés elõtt 3 nappal múlt el a napi 24 órás durva gyomorégésem. Semmi sem használt rá. Félidõig emellett hányingerem volt, de nem csak reggel. Az álmosság is kitartott végig. A baba mindent kárpótol! :)
HA úgy érzed valami nem stimmel, akkor irány az orvos! Teljesen mindegy ha az agyára is mész!:-) Amúgy nekem például óramû pontossággal múlt el az össze tünet egyszerre! Az elsõ harmadot végighánytam, állandóan fáradt voltam, a melleim majd leszakadtak, aztán a 14. hét elsõ napján úgy ébredtem hogy semmi bajom...nagyon furcsa volt! Elöszõr én is megijedtem, de semmi baj nem volt!:-)) 28 hetes kismami:-)
Szia!Ha tényleg azt érzed, hogy baj van menj dokihoz!Én ne foglalkozz vele, mit gondol!Az a dolga, hogy vigyázzon rád és a babára!De nem kell izgulni , nekem 8 hetesen múlt el szinte minden tünet!Én is beparáztam....de semmi baj nem volt!Vigyázz magadra!Pihenj sokat!Üdv:13 hetes
Szia! Én mindössze két hétig voltam nagyon rosszul. (4-5hét)Azóta csak reggel van egy kis hányingerem, de ha ettem rendszerint el is múlik. A melleim is duzzadtak, de már nem fájnak különösebben. Elõször én is nagyon megijedtem, de aztán rendben volt minden a 9 illetve 11 hetes uh-on is, úgyhogy úgy gondolom, hogy ez mindenkinél másképp zajlik le.
Szia! Én 11+3 hetes vagyok.2-3 napja én is jobban érzem magam, nincs az egésznapos rosszullét, kevesebbet fáj a gyomrom.Szerintem ez normális.Kicsit én is megijedtem, de mivel a mellem ugyan ugy feszül, egyre sûrûbben kell pisilnem, és azért még néha-néha elkap a hányinger pár órára igy szerintem minden rendben van.Örülj/ünk, hogy lassan tudjuk élvezni is a várandóságot! Boldog Babavárást!
Hát nekem a tünetek 30 hetesen is tartanak:( A legelviselhetetlenebb az a gyomorégés:(Igaz, a hányinger csak most kezd visszatérni, de kezdem úgy érezni magam, mint a legelején.
A kérdező hozzászólása: De aranyosak vagytok!KÖSZÖNÖM! Nem érzem, hogy baj lenne hanem épp azt, hogy furcsa jól vagyok.Olyan hirtelen jött, hogy jobban lettem. Gratulálok a kismamiknak sok szerencsét kívánok nektek!! De azért írhat más kismami is, hogy nála, hogy mûködött ez.
Nekem is a 10. héten múlt el a rosszullét. Én is megijedtem, de nincs semmi baj. Már csak cigifüst és kávészag miatt öklendeztem, elmúlt a szokásos reggeli rosszullét, és a cicik sem feszültek, fájtak, sõt löttyedtek lettek, ha mondhatom így. :) Mindenkinek máskor múlik el, és nincs arra sem garancia, hogy holnap nem tér vissza. Nekem a cicifájás visszajött, de csak a 16. héten. 19 hetes km

Mi van akkor, ha megvolt a menzeszed és nem jössz rá, hogy terhes vagy, de ilyenkor a terhességi tüneteket nem tapasztalod?

Legjobb válasz: Vannak, akik menstuálnak terhesség alatt, bár ez általában sokkal gyengébb és rövidebb vérzés. A tüneteket sem mindenki érzi, én 22 hetes vagyok, de még semmi tünetem nincs azon kívül, hogy nõl a pocim és rugdos a babám:-) Hogy mi van ilyenkor? nagyon semmi... Csinálj tesztet, menj dokihoz és elõbb utóbb látni fogják az uhon, hogy babás vagy.)

Vannak, akik menstuálnak terhesség alatt, bár ez általában sokkal gyengébb és rövidebb vérzés. A tüneteket sem mindenki érzi, én 22 hetes vagyok, de még semmi tünetem nincs azon kívül, hogy nõl a pocim és rugdos a babám:-) Hogy mi van ilyenkor? nagyon semmi... Csinálj tesztet, menj dokihoz és elõbb utóbb látni fogják az uhon, hogy babás vagy.)
Hát ugyi akkor sajnos a viszgálatok egy részébõl kimaradsz. De elõbb-utóbb úgyis hírt ad magáról a baba. Ha máskor nem, mikor elõször megbök :)

Van olyan, hogy előbb jelentkeznek a terhességi tünetek, mint hogy pozitív a teszt?

Legjobb válasz: Tesztelel es negativ? Nekem elozo terhessegemnel mar a nem vart elott napokkal jelentkezett a hanyinger, de en akkor meg nem gyanakodtam terhessegre, igy tesztet is csak a kimaradt menstruacio utan csinaltam. Sokan mondjak, hogy csak a terhesseg 6-7. heteben jelentkezhetnek tunetek. Ez persze nem feltetlenul igaz :-)

Tesztelel es negativ? Nekem elozo terhessegemnel mar a nem vart elott napokkal jelentkezett a hanyinger, de en akkor meg nem gyanakodtam terhessegre, igy tesztet is csak a kimaradt menstruacio utan csinaltam. Sokan mondjak, hogy csak a terhesseg 6-7. heteben jelentkezhetnek tunetek. Ez persze nem feltetlenul igaz :-)
Nem igaz, ez ha kimutatja a pozitivat akkor kezd esz el hányni szédülni, nem pedig az 1. hétben minimum kell 3-4 hét a rosszulléteknek.
Én amikor pozitívat teszteltem abban a hónapban már a 5.dpo-n éreztem, hogy ez a hónap valamivel másabb és pozi is lett a teszt (a mellem nagyon nagyon viszketett és égett, a ruha is alig ért hozzá fájt a bimbóm és szédültem)
Mivel a kedves második válaszoló úgy látszik jósgömbbel dolgozik és még bele is lát a kérdezõk, ill. válaszolók méhébe, ezért neki higgy! Még azt is leírta, hogy nem igaz, amit itt mondanak és nyilván neki van igaza, minél harsányabb és határozottabb... Az meg ezek szerint nem tényezõ, hogy a beágyazódás pillanatától termel a szervezet hormont, amit lehet, hogy nem mutat ki a teszt, de esetleg a nõ észleli magán a változásokat... Õ megmondta, ez nem igaz, úgyhogy azt hiszem nincs is további vitaalap... Pfffff!!!!! Okoska!
hat igen, ki milyen erzekeny ezekre a hormonokra, en nagyon, mert tenyleg mert megtermekenyites utáni napokban mar ereztem
Én a nem várt napján olyan gyomorégésre keltem, azt hittem kigyulladtam belülrõl....másnap irdatlan hányinger tört rám, és onnantól kezdve nem csökkent, hanem erõsödött...nem várt másnapján teszteltem, vagyis 2 napra rá, és a csík szinte ugrott a helyérõl, olyan 2 csíkosat teszteltem...szóval én már elõtte rosszul voltam....de kinek milyen a szervezete....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!