Találatok a következő kifejezésre: A terhesség tényleg (175 db)

Akik Sztk-s rendelésre mentek a terhességükkel, tényleg ilyen későn kell menni?

Most hívtam fel az Sztk-t mert a kórházból senkit sem tudtam elérni.És augusztus 13.-ára kaptam id?pontot.De hát akkor már 10 hetes terhes leszek!:S

Legjobb válasz: én ma hívtam az illetés sztk-t és 2 hét múlva mehetek! kb az 5. hétben vagyok!

én ma hívtam az illetés sztk-t és 2 hét múlva mehetek! kb az 5. hétben vagyok!
A kérdező hozzászólása: Hát ez nagyon szuper.2 hét múlva fogadnak?Akkor csak itt ekkora nem törõdöm parasztok úgy látszik. Amúgy Szolnoki Sztk-ról beszélek.És helyi vagytok tehát nem is vidékrõl akarok feltartani az õ rendelésüket. Nevetséges!:( Tök le vagytok törve! :(
én is majdnem igy jártam majd elmentem magánorvoshotz megvizsgált legközelebb a korházba hivott s inygen vizsgált nem vártam több hetet jövö héten megyek ujra 8 hetesre
A kérdező hozzászólása: De miért nem mondják akkor azt hogy nincs idejük menjek máshova.De azt mondta hiába akarok menni, nem fognak velem foglalkozni.Hát mondom nagyon jó. Ja és hogy nyáron csak délelõtt vannak, hát akkor ha ennyi beteg van akkor legyenek délután is vagy oldják meg. De mégis csak szeretném biztosan tudni hogy jól vagyunk és minden rendben van....de ezek...ezek sz*rnak bele. Nagyon el vagyok kenõdve! :(
már jövõ hétre akartak idõpontot adni, de nekem az nem volt jó. az a baj hogy gondolom nagy körzetet fedd le és ezért tudnak csak akkorra adni.
Nálunk nem is foglalkoznak azzal aki idõpont nélkül megy pl! :S Engem 16 hetesen, is akartak küldeni mert nem az "én" dokim rendelt! NA én nem hagytam magam!
Amíg nincs róla papír, hogy terhes vagy, csak a tesztedrõl tudod, hogy terhes vagy, akkor fogod magad, elmész a nõdökihoz(nálunk lehet kérni idõpontot, de ki lehet ülni a rendelést anélkül is), õ megállapítja a terhességet(manuális és uh), és az elsõ alkalomra a védõnõ(asszisztens a terhesgondozáson) keres egy "szabad" ctg idõpontot. Ott kartonozás beutalózás stb. Utána oda kell már járni, idõpontot pedig mindig akkor keresünk, amikor megyünk ált 4hetente, elõre keresgéljük, nagyon ritkán telefonon. A kórház uhja az ami mindig kicsit
Megkérdezhetem melyik város, melyik sztk-ja?
Én sztk-ba jártam terhesgondozásra, de nálunk nem kell idõpontot kérni, akkor mész amikor akarsz. Idõpont csak annyiban számít, hogy akkor nem kell annyit várnod, mert behívnak, de egyébként bármikor mehetsz. Szóval én 5 hetesen voltam elõször, és meg is vizsgáltak, UH-val is, meg minden. Szóval nem kell ilyen késõn menni, valószínû, hogy csak az az oka, hogy ilyen soká tudnak fogadni.
nálunk úgy van az sztk-s rendelés, hogy bemegyek mikor van nõgyógyászati rendelés és kivárom a sorom, nem adnak elõre idõpontot.Ez nálatok így nem megy? Amúgy nem éppen a legkorábbi idõpont, de bajotok nem lesz. Én elsõ babával 8 hetesen voltam elõször, most a 2.nál korábban de csak vérzés miatt, amúgy nem mentem volna a 8.hétig.
A kérdező hozzászólása: amúgy "én te õ" Gratulálok a babádhoz.

Tényleg veszélyes az ajakherpesz a terhesség alatt? Olvastam, hogy vetélést is okozhat. Nekem elég gyakran elő szokott jönni a terhesség előtt, és sajnos most is van. Akinek volt ajakherpesze terhesség alatt, lett valami gond belőle?

Legjobb válasz: Mindenféle virusfertõzés veszélyes a terhesség alatt. Az, hogy most megjelent a herpesz az ajkadon, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy most fertõzõdtél meg, álltalában a herpesz fertõzést már nagyon korán megkapjuk, és ha megfertõzõdsz, a virus örökre jelen lesz a szervezetedben, viszont csak akkor aktiválódik, ha valami folytán legyengül a szervezet. Ha a terhesség korai szakaszában vagy, akkor lehetséges, hogy a szervezetben végbemenõ változások indukálták a megjelenését, de lehet egy megfázás, kisebb láz, vagy bármi. Egészséges táplálkozás, vitaminok, friss levegõ, mozgás az, ami nem engedi a szervezet immunrendszerét legyengülni, igy nem tud elhatalmasodni a virus, de hiszem, hogy ezekre a dolgokra mindenképpen odafigyelsz eleve a terhesség okán.

Mindenféle virusfertõzés veszélyes a terhesség alatt. Az, hogy most megjelent a herpesz az ajkadon, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy most fertõzõdtél meg, álltalában a herpesz fertõzést már nagyon korán megkapjuk, és ha megfertõzõdsz, a virus örökre jelen lesz a szervezetedben, viszont csak akkor aktiválódik, ha valami folytán legyengül a szervezet. Ha a terhesség korai szakaszában vagy, akkor lehetséges, hogy a szervezetben végbemenõ változások indukálták a megjelenését, de lehet egy megfázás, kisebb láz, vagy bármi. Egészséges táplálkozás, vitaminok, friss levegõ, mozgás az, ami nem engedi a szervezet immunrendszerét legyengülni, igy nem tud elhatalmasodni a virus, de hiszem, hogy ezekre a dolgokra mindenképpen odafigyelsz eleve a terhesség okán.
Nekem is volt kb 3 hónapos lehettem sose volt még olyan nagy mint akkor.Azóta megszületett a fiam hál Istennek semmi baja.A védõnõ azt mondta akkor ha a higéniát betartom nem lehet semmi gond.Kenegesd egy kis alkohollal az sokkal hamarabb gyógyítja és fertõtleníti.utána mossál jól kezet és ne tapogasd!Boldog babázást kívánok.
Zovirax-al kend be, akkor hamar elmúlik. Gíógyszertárban lehet kapni.
Nekem is volt egy ismerõsõm, õ is alkohollal kente, gondolom az fertõtlenít is és szárít is.
Nekem havonta kijön. :( Épp hogy elmúlik é aztán megint. Szinte az elejétõl. Az elõzõ terhességemnél is ez volt. A doki szerint nincs baj vele. 32 hetes km
Nekem a terhesseg elejen volt, de legalabb 4 dudor is az ajkamon. Zoviraxot nem ajanlottak, hanem egy masikat helyette, de most nem emlekszem a nevere. A gyogyszertarban eleve ugy kertem a kenocsot, hogy ami terhes kismamaknak is jo. Egyebkent azota sem jott ki, pedig nekem is suron szokott lenni. Most 29 hetesek vagyunk es eddig semmi gaz. Boldog babavarast mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: 24 hetes vagyok.
elõfordul, de elég ritka
Igen, ha nem várja ki a 2 hetet... (Tudom, hogy vannak 3 napos tesztek is, de azok nem megbízhatóak). További gyakori hiba, hogy vannak olyan tesztek is, melyeken az 1 csík jelenti a pozitív eredményt, míg más teszteken az 1 csík jelzi a negatívat, és a kettõt keverik, mert nem olvassák el a használati útmutatót.
Elõbb utóbb kimutatja. Az szokott lenni a dobozon, hogy az elmaradt menstruáció utáni 3. napon már biztos az eredmény. Na ez igy is van, annál akinek 28 napos a ciklusa, és a 14. nap van peteérése. Ha késõbb van peteérés, akkor késõbb fog pozitivat mutatni . 2 hétnek kell eltelnie kb a peteéréstõl számitva. Másik lehetõség , hogy nem megfelelõen hazsnálod a tesztet (nem tartod elég ideig a vizeletbe, nem szivv fel eleget például. Hamradik, hogy selejtes a teszt .Ritka de ilyen is van.

Tényleg lehet családi pótlékot igényelni már a terhesség hatodik hónapjától?

Legjobb válasz: TGYÁSt lehet.(Terhességi és Gyermekágyi Segély)H családi pótlékot is,azt nem tudom,keress meg egy TB szakértõt...vagy ugorj be az illetékes TBhez!

TGYÁSt lehet.(Terhességi és Gyermekágyi Segély)H családi pótlékot is, azt nem tudom, keress meg egy TB szakértõt...vagy ugorj be az illetékes TBhez!
Nem tudom, honnan terjed a hír, családi pótlék a megszületett gyermek után jár. Idézem: "A családi pótlékot a gyermek születésétõl kezdõdõen kell igényelni a jogszabályban elõírt igazolások egyidejû bemutatása mellett az erre rendszeresített formanyomtatványon a Területi Államháztartási Hivatalnál."
Nekem is azt mondta a tb, hogy szülésig csak a táppénz van. Utána jön a tgyás, a gyed, az egyszeri juttatás, a csp majd a gyes.

Tényleg általában! A terhesség velejárója a ciszta? Kinek volt cisztája a terhessége alatt, és mi lett vele, felszívódott? Okozott valakinek problémát a terhessége alatt?

Legjobb válasz: Szia. Nekem is volt. Az orvos azt mondta, hogy vagy felszívódik, vagy szülésnél kiszedi. Felszívódott elég gyorsan. Problémát nem okozott szerencsére.

Szia. Nekem is volt. Az orvos azt mondta, hogy vagy felszívódik, vagy szülésnél kiszedi. Felszívódott elég gyorsan. Problémát nem okozott szerencsére.
Nekem volt és azt mondták, majdnem mindenkinek van, nem kell vele foglalkozni. Fogta magát és felszívódott.
én most vagyok 8+5, nekem is van azt mondta a doki h már fel kellett volna szívódnia, de még vár.emiatt hetente kell mennem UH-ra.jövõhéten kiderül.

A ciszta tényleg eredményezhet pozi terhességi tesztet?

Legjobb válasz: Nem. Cisztától gyakran kimarad a vérzés, de a petefésze-ciszta nem termel HCG-t, amitõl pozitív lenne a terhességi teszt. A HCG-t termelõ ciszták extrém ritkák, olyannyira, hogy a gyakorlatban nem kell velük foglalkozni. A pozitív terhességi teszt minden esetben babát jelent.

Nem. Cisztától gyakran kimarad a vérzés, de a petefésze-ciszta nem termel HCG-t, amitõl pozitív lenne a terhességi teszt. A HCG-t termelõ ciszták extrém ritkák, olyannyira, hogy a gyakorlatban nem kell velük foglalkozni. A pozitív terhességi teszt minden esetben babát jelent.
Léteznek nagyon ritka HCG-termelö ciszták, amelyek ugyan csak akkor termelnek HCG-t, ha már rosszindulatúak. Az angol nevük "dysgerminoma". Ezek tévesen pozitív terhességi tesztet eredményezhetnek. Egy normális ciszta nem termel HCG-t. http://babatervezok.otthona.net/hcg.shtml
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Mennyi idő után mutatja ki a terhességi teszt hogy tényleg terhes vagyok e vagy nem? 3 nap vagy több? úgyértem hogy csinálom hétfőn és utána mikor érdemes megcsinálni?

Legjobb válasz: 14 nap. De 72 órán belül még tablettával meg lehet akadályozni a terhességet, márha azt szeretnéd.

14 nap. De 72 órán belül még tablettával meg lehet akadályozni a terhességet, márha azt szeretnéd.
Ha nem jött meg, akkor attól számolva 1-2 hét. Mármint ez a garantált, de valszeg elõbb is bejelez. Ezzel együtt ha 3 nap után negatív, az nem jelent semmit (ha pozitív, akkor terhes vagy). 1 hét után csinálj egy másikat, ha nem jött meg addig, ha az is negatív, akkor nõgyógyász (ha pozitív akkor is, de akkor más miatt).
2 hét.
Nekem a nem várt menzi napja elõtt 6 nappal kimutatta. x-epil, igaz, akkor még nagyon halványan, de napról napra erõsebbet teszteltem :) Ha peteéréskor ill. környékén voltatok együtt és megtermékenyült, akkor 1, 5-2 hét múlva próbálkozhatsz a teszttel. Mivel a beágyazódás után kezd el HCG-t termelni a szervezeted, ezért ennél elõbb nem érdemes tesztelni, mert nem mutatna úgysem semmit. Sok sikert ahhoz, amit szeretnél!

Anyukák! Ti hány hetes korban éreztétek azt, hogy tényleg terhes a terhesség és jó lenne már szülni? És miért? 34 hkm

Legjobb válasz: Mostanában érzem, 37 hetes vagyok :( 30. hétig semennyire sem éreztem, mostmár terhes a terhesség!

Mostanában érzem, 37 hetes vagyok :( 30. hétig semennyire sem éreztem, mostmár terhes a terhesség!
Nekem most sem teher, pedig leszallt mar 3hete a hasam, ugyanugy mozgok, csak neha az agyrol nehez leszallni. Szerintem hozzaallas kerdese. 38+5 hkm
A 7. hónap körül kezdtem érezni, hogy már akadályoz a mindennapi feladatokban, meg én csuklófájdalommal és ujj zsibbadással küszködtem, ami akkor tájt jelentkezett? De igazán én is a 37. héttõl éreztem azt, hogy most már igazán kibújhatna. Nehéz volt lehajolni, cipõt felvenni, nem mertem már annyira kimozdulni, orvoshoz nem indultam el egyedül, nem esett jól hosszabb ideig állni, nem bírtam a meleget, nonstop pisilnem kellett, nehezebben aludtam, ilyenek.
A 37. héttõl. Leszállt a baba, alig bírok járni, felkelni tõle, éjszaka óránként pisilek, nappal félóránként, a víztõl akkora a lábam mint egy elefántnak, ráadásul rászorulok másra, mert a másfél órás BKV-zást már nem bírom ki a kórházig. Egyébként teljesen problémamentes volt a terhességem. Most vagyok a 39. hétben, remélem lassan kijön. :)
kb az utcsó 1-2 hétben
38, szállt le a baba, nehéz volt a súly, néha alig bírtam menni
37-38. héttõl már nehézkesen ment minden.
39 hetes vagyok, mostmàr tènyleg teher "èdes teher" a terhessègem, de inkàbb az èjszakàk miatt.
22! néha már nekem is teher, az ikrek miatt akkor a pocim, mint egy 30 hetesnek, nem tudom, mi lesz késõbb :) neked kitartás, nincs sok :) )
Én akkor szerettem volna már nagyon szülni, mikor kezdett erõsen ingadozni a vérnyomásom és jöttek az éjszakai fulladásrohamok. Az már tényleg nagyon rossz volt. Ez kb. 33.-34. héttõl volt.
A kérdező hozzászólása: 2-es hány hetes vagy?
én azt még nem érzem, hogy terhes lenne, de nagyon izgat már, milyenek lesznek a babák, szóval - persze minél tovább maradjanak bent - már nagyon várom a pillanatot, mostanában kezd realizálódni az egész :)
Mostanában érzem, hogy kicsit nehézkesebb az életem. Nem tudom egyedül bekötni a cipõm és már nem bírok olyan sokat sétálni mint korábban. De nem vészes, nekem várandósság marad továbbra is az állapotom, nem pedig terhesség. :) 36+6hkm

SOS tényleg van még olyan, hogy a terhességi táppénz előtt 15 nap betegszabit lehet kivenni?

Ma mondták nekem a tb-ben, d eén úgy tudtam, hogy új törvényezés szerint rögtön táppénzzel indítanak.

Legjobb válasz: Úgy tudom hogy veszélyeztetett terhesség esetén megszûnt a 15 nap betegszabadság, egybõl táppénz van. "Sima" táppénznél maradt csak meg.

Úgy tudom hogy veszélyeztetett terhesség esetén megszûnt a 15 nap betegszabadság, egybõl táppénz van. "Sima" táppénznél maradt csak meg.
Nem tudom hány nap, de épp tegnap hozta a fõnököm a jelenléti ívem amit alá kellett írni, mert hiába adtam le a táppénzes papírom az elsõ jópár napra beírták a jelenlétibe, hogy betegszabadság, de nem 15-re, és az azt követõ napokra már tp-tírt. tehát tényleg betegszabadsággal indítják.
Elsõ vagyok, vagy te tudod rosszul vagy velem nem járnak el megfelelõen mert én veszélyeztetett vagyok.
Ha vki terhességgel kapcsolatban megy táppénzre, akkor nincs betegszabi. Ha veszélyeztetett vki, ha nem!
2011aprilis30-tól a kismamákat egybõl táppénzre veszik nem jár már nekik a 15 napos betegszabadság, én még márciusban jöttem el nekem még járt, de nem biztos hogy rosszabbul járnak így mert vontak belõle nyugdíjjárulékot, egészségbiztosítási járulékot, munkaerõpiac járulékot valamint SZJA-t ami 16%, a táppénzbõl meg csak a SZJA-t vonják 16%-ot. Azóta nem hallottam hogy változott-e, de eddig ha veszélyeztetett terhesként vagy felvéve egybõl táppénz jár. Üdv 38hkm
Az attól függ, hogy a táppénzes papírodon milyen kód van :) 2011. május 1-tõl mind a veszélyeztetett terhességet, mind a terhesség miatti keresõképtelenséget 9-essel kell jelölni. Régen ez a 8-as volt (mint pl. az influenza vagy az egyszerû nátha is). Az én háziorvosomnál durván kéthavonta van ellenõrzés, szóval kiderül, hogy ki miért van milyen kódon. Egyébként, ahogyan már elõttem írták, nem biztos, hogy a 15 (munka) napos betegszabival (naptáriba ez kb. 20) jobban jársz, sõt. Ha a gyed idõszakában szülsz még egy csemetét, akkor elõfordulhat(ott), hogy a 70%-ot betegszabiból számoltak tgyást, gyedet. Most már ez nem fordulhat elõ, hiszen terhesként csak akkor kapsz betegszabit, ha egyébként tudnál dolgozni, de pl. náthás vagy.
Hm akkor nem értem most már, nekem 9-es kód van a táppénzes papíron, ezek szerint át akarnak verni..
Na meg is van nekem miért betegszabit írtak elõszõr, felhívtam õket és azt mondták azért mert én mielõtt a nõgyógyi átvett v.terhesként táppénzre egy hétig náthával a körzeti által voltam felvéve.8-as kóddal és utána lett 9-es amikor átvettek.
Örülök, hogy megoldódott.

Tényleg igaz, hogy az Elevit enyhíti a terhesség elején fellépő émelygést?

Az el?z? gyereknél a Gravidát szedtem, de többször ki is hánytam. Most Elevitet szedek a másodikkal, és nincs hányingerem. Van összefüggés?

Legjobb válasz: Hát én nem vettem volna észre hogy enyhíti. Szerintem a két terhességed lesz más.

Hát én nem vettem volna észre hogy enyhíti. Szerintem a két terhességed lesz más.
én a babatervezés elõtti 2. hónaptól szedtem az elevitet, most vagyok 16 hetes terhes, és abszolút nem volt hányingerem, és semmi más kellemetlen tünetem. A kolléganõm februárban szült és annó õ is ugyan így szedte mint én, és õ is tünetmentes volt. Úgyhogy szerintem van benne igazság.
Teljesen mindegy, hogy melyik terhesvitaminról van szó, mindkettõben van folsav és B6. Ezek enyhíthetik a hányingert, de nem rögtön, csak ha már megfelelõ mennyiség jutott a szervezetbe. Persze ez sem igaz mindenkire, van akinél semmi nem használ. Én mindkét terhességemnél a fogantatás elõtt 2-3 hónappal szedtem (elsõnél Gravidát, most Elevitet) és szinte alig émelyegtem.
Nekem pontosan az elevit volt az, ami a hányinger okozta kinek mi a jó?!
Nekem is hányingerem volt tõle, a gravidától is.. Hipp natalt ittam.
Elevitet szedek egy pár napja és mintha nálam enyhült volna a hányinger. 6+2
Szerintem nem ér semmit az elevit ilyen téren, nekem semmit nem használt. 33+4 kismama
Szia! Nekem nem terhesen is veszett hányingert, émelygést okozott az Elevit. Sajna a 90 darabos doboz ment a kukába...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!