Találatok a következő kifejezésre: A terhesség szívódhat fel a (2 db)

Miért szívódhat fel terhesség alatt a baba?

Legjobb válasz: Valamiért elhal, általában genetikai "betegség" vagy hiba miatt, ami miatt életképtelen.

Valamiért elhal, általában genetikai "betegség" vagy hiba miatt, ami miatt életképtelen.
A kérdező hozzászólása: Tehát "csak" genetikai dolog miatt? És ha jól tudom ez csak az elsõ trimeszterben fordul elõ, ugye?
A felszívódás igen, az elhalás sajnos késõbb is lehetséges. Nõvéremnek 24 hetesen halt el a babája.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom ami a nõvéreddel történt. Azt lehet tudni, hogy miért következett be?
"Nem volt életképes a magzat." Ennyi volt a válasz, bármit is kérdezett az orvostól!!! Mellesleg az összes UH-n, vizsgálaton rendben volt minden... elvileg :S
A kérdező hozzászólása: nagyon nagyon sajnálom..:(
A terhesség legelején sárgatest-elégtelenség miatt is elõfordulhat.
A kérdező hozzászólása: meddig szívódhat fel? a legelején? én betöltött 9hetes vagyok, pontosabban 9+2.
Nekem a 9. héten derült ki, hogy elhalt a baba. Nem rögtön mûtöttek meg, csak egy hét múlva, elõtte csináltak még egy UH-t, akkor már alig látszott valami a babából, csak egy pici csík volt a monitoron, 1-2 mmre zsugorodott, valószínû néhány nap múlva teljesen el is tûnt volna. Ezek alapján gondolom a felszívódás azt jelenti, hogy miután az embrió elhalt egy idõ után oszlásnak indul a petezsákban, és mivel pici, ez a folyamat gyorsan lezajlik. Bocsi, tudom durván hangzik :( Elhalás bármikor elõfordulhat, az elsõ trimeszterben a leggyakoribb, de ha már nagyobb, akkor nem zajlik le olyan gyorsan a "felszívódás", és akkor már mérgezést is okozhat, ha a méhben marad.

A terhesség elején;mitől szívódhat fel a baba? akinek az első is simán ment;számíthat ilyenre?

Legjobb válasz: szia, Egyszerûen nem életképes az embrió, nem tapad meg rendesen és sajnos (vagy éppen szerencsére) a természetes szelekciónak köszönhetõen felszívódik, hogy ne egy nagyon beteg baba szülessen. Biztos nem fog ilyen történni, ne emészd magad ilyenen. Ha útban van a baba beszéld meg vele, hogy Õ egy egészséges, gyönyörû babóca és nagyon szeretitek. Sok sikert!

szia, Egyszerûen nem életképes az embrió, nem tapad meg rendesen és sajnos (vagy éppen szerencsére) a természetes szelekciónak köszönhetõen felszívódik, hogy ne egy nagyon beteg baba szülessen. Biztos nem fog ilyen történni, ne emészd magad ilyenen. Ha útban van a baba beszéld meg vele, hogy Õ egy egészséges, gyönyörû babóca és nagyon szeretitek. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: nem vagyok tapasztalatlan de errõl a felszívódásról most hallottam és egy kicsit berezeltem.múlt héten csináltam egy tesztet miszerint babát várok.jövõ héten megyek orvoshoz és remélem megerõsít ebben.csak egy dolog fura hogy a 28.-ik napra már pozitív tesztem lett.talán már idõsebb terhes volnék?az elsõ babámmal nem voltam így berezelve mint most.az is aggaszt hogy tünetem semmi!!!!!!derékfájás.
Nekem se volt tünetem a 7. hétig, utána mint akire rárakták.Pedig azt hittem megúszom, de nem így lett.
Miert lenne furi a ciklusnap 28-on a pozitiv teszt? :) Nekem ciklusnap 26-on lett pozitiv, ilyenkor mar termelodik a HCG.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!