Találatok a következő kifejezésre: A terhesség szépen (40 db)

14 hetes kismama vagyok érdekelne hogy ti hogy élitek meg a terhesség szép perceit? Kinek milyen tapasztalatai vannak ebbe az idöbe?

Legjobb válasz: Nekem még nincsenek szép percek, mert még mindig sz.rul vagyok. Remélem, hamarosan elmúlik.

Nekem még nincsenek szép percek, mert még mindig sz.rul vagyok. Remélem, hamarosan elmúlik.
Nekem sem volt még 14 hetesen szép pillantok kb 18 hétõl szüntek meg a rosszul léteim :) Utána már minden percét élveztem és még élvezem is :) . 28+3 hkm :) Boldog Babavárást:)
Én a 20. hétig azt hittem meghalok.Nagyon nem élveztem egyetlen percét sem.
nekem az elejétõl kezdve örömteli! Hál isten rosszullétek sem voltak! 28hkm
Nekem csak ritkán voltak rosszulléteim, szóval nem mondhatom, hogy ez tönkretette az elsõ trimesztert (rám inkább a hangulatingadozás a jellemzõ :D), de közben olyan igazán szép pillanat nem jut eszembe. Mondjuk szerintem inkább azért, mert mindig úgy voltam vele, hogy valahogy nem tudtam elhinni, hogy tényleg egy élet növekszik bennem. :) Azért a szép pillanatok közé sorolnám azt, amikor megtudtuk, hogy baba lesz, amikor a páromnak elmondtam, amikor a családnak elmondtuk. És persze az ultrahangvizsgálatokon annyira jó õt látni. :) Emellett most én a pocakom növekedésének örülök még nagyon :D Majd a 20 hét körül, amikor már megmozdul és tényleg érzed is magadban a picit, szerintem több lesz az igazán felejthetetlen pillanat. :)
Rosszullétek engem is elkerültek. Igazán szép, emlékezetes amikor látom az uh-on és minden rendben van vele.Olyankor mindig repesek a boldogságtól. És amióta terhes vagyok, azóta mintha többet viccelnék és nagyon jókat nevetek. :)
A kérdező hozzászólása: KÉRDEZÕ VAGYOK. ÖRÜLÖK A SOK VÁLASZNAK HÁT ÉN IS NAGYON SOKAT VOLTAM ROSSZUL ÉMELYGÉS HÁNYÁS UNDOR STB.... MINDEN MEGVOLT 11 HÉT KÖRÜL KICSIT NYUGODTABB LETT MINDEN TALÁN MOST 14 HÁTBE VAGYOK NAGYON FESZÜL A HASAM MEG AZ ALHASAM ÉRZÉKENY A NÖVEKVÖ MÉHEM MIATT EZ AMI KISÉ ROSSZ NA MEG A SOK SOK PISILÉS ÉJJEL IGAZ ALUDNI SE NAGYON TUDOK SOKAT FENT VAGYOK ÉJJEL. MINDEN TERHESSÉG MÁS EZT NAGYON IGAZ NEKEM A 3-BABA LESZ DE EGYIKKEL SE VOLT ILYEN KÉNYES TERHESSÉGEM. NA MEG A HANGULATINGADOZÁS HÁT AZ SZÕRNYÛ NAGYON KITUD KELNI MAGAMBOL, DE ILYENKOR MENEKÜL MINDENKI OTTHONROK.....:) SZOVAL NEM KÖNNYÛ MÁR ALIG VÁROM HOGY MEGSZÜLJEK ...ÜDV BOLDOG BABA VÁRÁST MINDENKINEK.

Aug 5-én voltam dokinál, megállapította a terhességet, akkor voltam 6 hetes. Szept 15-én visszamentem, 12 hetesen és közölte, hogy méretei szerint max 9hetes vagyok. Ha nekem a ciklusaim 40 naposak voltak, akkor indokolt a csúszás? Kata

A menstruáció els? napját figyelembe véve, akkor voltam 6 hetes. CRL:19 mm, BFD: 5 mm. De még a héten visszarendelt uh-ra:-(

Legjobb válasz: Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.

Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.
Ez tényleg nagyon kacifántos, de akkor hová lett a hiányzó 3 hét? 6 hét alatt csak 3 hétnyit fejlõdött volna a dokid szerint a baba..... furcsa mindenesetre. Nálam úgy volt hogy az elsõ UH-ra számítások szerint 7 hetesen mentem és nem volt embrió hanem csak petezsák, 9 hetesen kisebb volt, de volt szívhangja, a 11 héten viszont már nem volt szívhang se az embrióm felszívódóban volt. Így lett mûvi befejezés a vége.
A kérdező hozzászólása: De a leletemen az van, hogy jó vérkeringés van a méhfalban és az embrióban is, és hogy élõ 9 hetes terhesség. Nem értek semmit:-((

A 4D ultrahang szép képet ad arról is akinek vastag a hasfala? Okozhat e ez bármilyen problémát a terhesség és a szülés alatt?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is vastag a hasfalam (28 hetesen, már 15 kg-ot híztam és alap is magasabb volt), de a 4D-s uh képek és videofelvétel nagyon jó lett. Szépen látszott mindene!Amúgy, ha minden más rendben van, akkor nem hinném, hogy a szülésnél ez gondot okoz. Tudom, ez csekély vigasz, de azt látom, hogy nincs teljesen tökéletes terhesség. Aki nem hízott sokat az lehet, hogy épp vérszegény, vagy ha nem akkor magas a cukra...stb. Hát nekünk meg vastag a hasfalunk:) Kellemes babavárást! 30. hetes kismami

Szia! Nekem is vastag a hasfalam (28 hetesen, már 15 kg-ot híztam és alap is magasabb volt), de a 4D-s uh képek és videofelvétel nagyon jó lett. Szépen látszott mindene!Amúgy, ha minden más rendben van, akkor nem hinném, hogy a szülésnél ez gondot okoz. Tudom, ez csekély vigasz, de azt látom, hogy nincs teljesen tökéletes terhesség. Aki nem hízott sokat az lehet, hogy épp vérszegény, vagy ha nem akkor magas a cukra...stb. Hát nekünk meg vastag a hasfalunk:) Kellemes babavárást! 30. hetes kismami
Az elsõ gyerekemmel 115 kilósan estem teherbe. A nõgyógyim megkérdcezte: Maga szüli akar??? Erre én: Hát most már muszáj lesz, doktor úr! A második babával 140 kilóval mentem be szülni. Azt hiszem, nekem is vastag a hasfalam ;) Sem a terhességek alatt, sem egyik szülésemnél sem okozott ez gondot. Pedig a második babóm 4 kilóval született.

Terhességem elején a 16. hétig nagyon rosszul voltam, aztán ez szépen elmúlt, de egy-két napja újra gyengének érzem magam, és ritkán rosszul is vagyok. A 20. hétben tart a terhességem! Normális ez?

Van olyan, hogy visszajönnek a rosszullétek? Kb. egy hónapig tudtam élvezni a terhességet

Legjobb válasz: Én is rosszul voltam a 16. hétig, mint te. Én a 26. héttõl kezdtem megint rosszul lenni, de más okból: a méhem felfelé nyomja a rekeszizmot, ezzel együtt szûkíti a tüdõt. Gyakorlatilag egész nap légszomjam van, a legcsekélyebb mozgás is iszonyúan kifáraszt, néha hányigerem is van. A nõgyógyászom elküldött belgyógyászhoz EKG-ra, de minden rendben van velem. Egyszerûen ezt csinálja a terhesség. Majd utána elmúlik. Javaslom, említsd meg az állapotodat a nõgyógyászodnak, majdõ eldönti, hogyan tovább, kell-e kivizsgálás neked, vagy sem. 35h km

Én is rosszul voltam a 16. hétig, mint te. Én a 26. héttõl kezdtem megint rosszul lenni, de más okból: a méhem felfelé nyomja a rekeszizmot, ezzel együtt szûkíti a tüdõt. Gyakorlatilag egész nap légszomjam van, a legcsekélyebb mozgás is iszonyúan kifáraszt, néha hányigerem is van. A nõgyógyászom elküldött belgyógyászhoz EKG-ra, de minden rendben van velem. Egyszerûen ezt csinálja a terhesség. Majd utána elmúlik. Javaslom, említsd meg az állapotodat a nõgyógyászodnak, majdõ eldönti, hogyan tovább, kell-e kivizsgálás neked, vagy sem. 35h km
A kérdező hozzászólása: Voltam már belgyógyászati vizsgálaton, ahol különösebb gond nem volt!Igaz tovább küldtek, mert volt egy kisebb szívzörejem, de csak április végére írták az idõpontot!remélem nem lesz baj!Köszi a választ!

Ma voltam fogorvosnál és azt mondta hogy szépek a fogaim csak a terhességtöl elöjött a foginy gyulladás és mikor fogat mosok vérzik! Mit tudok tenni ellene? És azért mit tehetek hogy épek maradjanak a fogaim a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Szia! A terhességi fogínyvérzés gyakori dolog. Azért van, mert átalakul a hormonháztartás, és a megnövekedett progeszteronszint miatt az erek áteresztõképessége is megváltozik. Emiatt gyakran kezd vérezni a fogíny. A lényeg, hogy nem kell megijedni ettõl, ugyanúgy (sõt még jobban) mosd a fogad, mint eddig. Az elején lehet, hogy fájni és vérezni fog, de pár nap után elmúlik..Ez egy ördögi kör: ha nem mosod rendesen (pl. terhesség alatti hányinger miatt), vérezni kezd, ha vérzik, megijedsz, nem mered úgy megmosni, megint vérezni kezd...stb, stb.. Fontos lehet még a fogselyem használata is, valamint, ha nassolni támad kedved, egyél inkább valamilyen gyümölcsöt, vagy ha mégis a csoki mellett döntenél :), moss utána fogat! Nagyjából ennyi, boldog Babavárást Neked!

Szia! A terhességi fogínyvérzés gyakori dolog. Azért van, mert átalakul a hormonháztartás, és a megnövekedett progeszteronszint miatt az erek áteresztõképessége is megváltozik. Emiatt gyakran kezd vérezni a fogíny. A lényeg, hogy nem kell megijedni ettõl, ugyanúgy (sõt még jobban) mosd a fogad, mint eddig. Az elején lehet, hogy fájni és vérezni fog, de pár nap után elmúlik..Ez egy ördögi kör: ha nem mosod rendesen (pl. terhesség alatti hányinger miatt), vérezni kezd, ha vérzik, megijedsz, nem mered úgy megmosni, megint vérezni kezd...stb, stb.. Fontos lehet még a fogselyem használata is, valamint, ha nassolni támad kedved, egyél inkább valamilyen gyümölcsöt, vagy ha mégis a csoki mellett döntenél :) , moss utána fogat! Nagyjából ennyi, boldog Babavárást Neked!
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Nemrég voltam emiatt fogorvosnál, és azt mondta, hogy a vérzés ne riasszon el, sõt még inkább mosd a fogaidat napi 3X. Én Meridol fogkrémet használok, amit terheseknek is lehet, a fogöblítõkre azt mondta a doki, hogy azokat nem kell rendszeresen használni.
Használj Corsodyl öblögetõt, nekem ez sokat segített, segít. Bár már megszületett a babám még mindig vérzik az ínyem és még használom. Nyugodtan próbáld ki! Jobbulást!
szia!nekem az elsõ hónaptól úgy vérzik az inyem mint egy bokszolónak vesztett meccs után:) picit jobb lett az aquafresh herbáltól, gyógynövényes, úgyhogy nem árt a picurnak sem, én naponta kétszer mosom a fogam vele.de ez valóban a hormonoktól van, szóval teljesen nem múlik el csak ha kint lessz a babó:) boldog babavárást, 32.hetes mama

Szeretnenk babat vallalni, de horgoproblemak miatt neha (kb egy heten 2-3 szor) VENTOLINT CFC-Free-t kell hasznalnom! Lehet-e gond ha majd a terhesseg alatt is hasznalom? Koszonom szepen elore is a valaszokat - tanacsokat!

Legjobb válasz: Szia! A sima Ventolin spray-t terhesség alatt is lehet szedni. Amit írtál, ez a CFC-Free számomra sajnos ismeretlen. Szerintem a legbiztosabb, ha elmész a tüdõgondozóba és megkérdezed, mi az ami szedhetõ. Én is így csináltam, amikor kiderült, hogy babát várok.

Szia! A sima Ventolin spray-t terhesség alatt is lehet szedni. Amit írtál, ez a CFC-Free számomra sajnos ismeretlen. Szerintem a legbiztosabb, ha elmész a tüdõgondozóba és megkérdezed, mi az ami szedhetõ. Én is így csináltam, amikor kiderült, hogy babát várok.
Én 17 éves vagyok asztmás, most 21 évesen kismama vagyok.Szerencsére nekem nem kellett eddig használni, sõt már nem is tudom mikor kellett utóljára, nem is kérdeztem meg a dokit, itt olvastam egyszer, hogy lehet ventolint.Most a tiéd a sima ventolin?Nemtudom már ezeket a jelöléseket:) jah igen, úgytudom nem lehet túl sokszor de lehet, mindenesetre konzultálj a dokival az a biztos. Amit tuti nem lehet az az allergia gyógyszer:9
Még terhesség elõtt válthatsz gyógyszert , konzultálj a dokiddal biztosan van megoldás!!!
ORVOS!
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a valaszokat ! a CFC - free ahogy tudom azt jelenti, hogy nem tartalmaz "chlorofluorocarbon" - ot.

A bölcsibe évközben is beveszik a gyereket nem csak szept.1. től? Gyes mellet lehet 8 órában dolgozni és a védetség (nem rughatnak ki) uj munkahelyen is érvényes vagy csak ahol a terhességem elött dolgoztam?

Sok válasz és tapasztalat érdekelne!!

Legjobb válasz: Bölcsibe kortól függetlenül beveszik a babákat, ha nem vagy tgyáson vagy gyeden (gyesen és rendes szabin lehetsz), illetve van munkahelyed ahol dolgozol. Ja, meg persze, ha van hely a bölcsibe. A bölcsõdékben és óvodákban nem szept.1 a kezdés. Bölcsibe a kezdés a gyes vagy rendes szabi vagy munkakezdésed napja lehet, óvodában meg csak betöltött 3 éves korral kerülhet a gyerek. Gyes mellett rendesen lehet dolgozni, és csak az eredeti munkahelyen él a védettség a gyerek 3 éves koráig.

Bölcsibe kortól függetlenül beveszik a babákat, ha nem vagy tgyáson vagy gyeden (gyesen és rendes szabin lehetsz), illetve van munkahelyed ahol dolgozol. Ja, meg persze, ha van hely a bölcsibe. A bölcsõdékben és óvodákban nem szept.1 a kezdés. Bölcsibe a kezdés a gyes vagy rendes szabi vagy munkakezdésed napja lehet, óvodában meg csak betöltött 3 éves korral kerülhet a gyerek. Gyes mellett rendesen lehet dolgozni, és csak az eredeti munkahelyen él a védettség a gyerek 3 éves koráig.
Nem tudom hol laksz, de sok helyen a bölcsiben fél-egy éves várólista van, én 10 hónapos korában írattam be a fiam, hogy 2 évesen bevegyék. Szóval elõbb ezt érdeklõdd meg szerintem.
Gyes mellett korlátlan ideig lehet dolgozni. Ha új munkahelyet létesítesz, kb. 100%, hogy kötnek ki próbaidõt, és a próbaidõ alatt nem él a felmondási védelem. Ha nem kötnek ki próbaidõt, de határozott idõre kötnek veled szerzõdést, akkor a határozott idõ lejáratakor megszûnik a szerzõdés, akkor sem vagy védett. Ha simán határozatlan idõre kötik, és nincs próbaidõ, akkor munkába állástól számított 30 napig él a védelem. Vagy a gyerkõc 3 éves koráig. Ha már betölti a hármat, amikor munkába állsz akkor 30 napig, ha még nem, akkor 3 éves korig.
A gyes melletti munkavégzés csak a gyerek egy éves korától lehet. A gyes melletti munkavégzés nem csak a régi, hanem új helyen is lehet, anélkül, hogy a régi helyen felmondanál. Ahány bölcsi, annyi szokás. Sajnos. Egyik ismerõsöm gyerekét (helyhiány miatt) még úgy sem vették be a bölcsibe, hogy a csajnak már vissza kellett mennie dolgozni. És mindezt úgy, hogy a születésekor várólistára rakták...

Elevit, Gravida, esetleg más terméket szedjek a terhességem alatt? Indokokat is kérek szépen!

Legjobb válasz: Vitamintartalom szempontjából közel egyformák, nem mérvadó a különbség. Árban van némi különbség, teljesen mindegy melyiket veszed meg. Aztán ha szeded, elválik, hogy jó-e vagy sem. Mert én elõször Femibiont szedtem, de drágálltam, majd Elevitet szedtem, de nagyon sokszor kihánytam és felpuffadtam tõle, ezért utána Gravidára váltottam. Attól semmi bajom nincsen.

Vitamintartalom szempontjából közel egyformák, nem mérvadó a különbség. Árban van némi különbség, teljesen mindegy melyiket veszed meg. Aztán ha szeded, elválik, hogy jó-e vagy sem. Mert én elõször Femibiont szedtem, de drágálltam, majd Elevitet szedtem, de nagyon sokszor kihánytam és felpuffadtam tõle, ezért utána Gravidára váltottam. Attól semmi bajom nincsen.
Szia! Én Elevitet szedtem a terhesség alatt és a szoptatás alatt is, de annyira mindegy szerintem, hogy melyiket szeded, a lényeg, hogy megfelelõ vitamin és ásványi anyagok, vas, folsav stb... jusson a babának is és Neked is! Minden jót és nagyon boldog babavárást!
Én Elevitet szedtem, nem nagyon jártam körbe a kérdést elõtte, csak megvettem, úgyhogy indokot nem tudok :) Sógornõm csak ELevitet szedhet, mivel gond van a pajzsmirigyével, és ezért olyat, amiben jód, van nem szedhet. Másik Sógornõm Gravidát szedett, pont a jód, miatt, a dokija ezt ajánlotta neki....
Én elevitet szedtem egészséges babám született...-)) 3060 gr 56 cm oriásbaba sem volt..37.héten született... Én jol döntöttem mellette terhesség elõtt is szedtem és szoptatás alatt is.. Más indok nem is kéne minthogy egészséges babát szerettünk volna..)
Szia. Én Ladeevitet szedek. Semmi bajom nincsen tõle hál istennek. Olcsó (1500 forint körül szokott lenni) és van benne omega3 és folsav is.
6-os: 1500-ért veszed? És mégis hol? Nálunk 3000ft egy 30 szemes dobozzal.
Nekem a dokim azt mondta, gyakorlatilag mindegy! A lényeg, hogy legyen benne folsav!

Segédápoló vagyok! Ápr.1. -én lesz egy éves a munkaviszonyom Havi 93000Ft körül szoktam kézhez kapni. Szeretnék valakit nagyon szépen megkérni, számolja ki nekem, mennyi lenne a terhesség alatti TP összege kb?

( 2-szer voltam TP. -en: 1-szer tavaly, +1-szer az idén-nem haladták meg a 30 napot! )

Legjobb válasz: Én is 93 körül szoktam kézhez kapni, januárban volt meg az 1 éves munkaviszonyom, február óta táppénzen vagyok, arra a hónapra 49.000-t kaptam :S Szerintem most márciusra kicsit több lesz, de max 10.000-rel.. Nem sok sajnos...

Én is 93 körül szoktam kézhez kapni, januárban volt meg az 1 éves munkaviszonyom, február óta táppénzen vagyok, arra a hónapra 49.000-t kaptam :S Szerintem most márciusra kicsit több lesz, de max 10.000-rel.. Nem sok sajnos...

A menstruációm csak gyógyszer segítségével jön meg. (Triodéna) Szeretnénk gyereket, az utolsó menstruációm szept. 26. jelentkeztek a terhesség tünetei, de ma váratlanul megjött a menstruációm. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Ha megjött akkor szerintem nem. De hallottam már olyanokról, akiknek megvolt az elsõ három hónapban vagy mégtovább. Lehet nagyon szeretnéd és emiatt késett ennyit. Szerintem ha érdekel akkor vegyél egy tesztet és kiderül az igaszság. Sok sikert és hátha!

Ha megjött akkor szerintem nem. De hallottam már olyanokról, akiknek megvolt az elsõ három hónapban vagy mégtovább. Lehet nagyon szeretnéd és emiatt késett ennyit. Szerintem ha érdekel akkor vegyél egy tesztet és kiderül az igaszság. Sok sikert és hátha!
Szia! Az hogy jelentkeztek a terhesség tünetei még nem biztos, hogy terhes vagy. Nálam is sokszor elõfordult, hogy a mensi elõtt hányingerem volt, szédültem. Amikor meg végre sikerült teherbe esnem nem jelentkeztek a tünetek. Szerintem mindenképpen fordulj orvoshoz és kérd ki az Õ tanácsát, fõleg mert gyógyszert is szedsz. Ha rendezõdnek a mensijeid hozzád is elfog érkezni a várva várt kisbaba. Sok sikert kivánok.
Késhetett mástól is a vérzésed, nemcsak terhességtõl. Tesztet nem csináltál?Az kiindulópont lehetne hogy most terhes voltál és esetleg megszakadt, vagy csak simán késett. Persze azt sem irtad mennyire erõs a vérzés mert lehetsz terhes vérzés mellett is! Szerintem kérdezd adokit mert igy elég sok a talány.
ha terhessegtol kesett akkor megszakadhatott a terhesseged, ez sajnos elofordul ha nem eleg eros a "baba"jobb a korai szakaszban.az is lehet hogy nem attol nem jott meg.ha hormonokat szedsz hogy megjojjon, sajnos kis hormonzavar is allhat a dolog mogott.ha tesztet csinaltal es pozitiv menj orvoshoz es mondd el neki hogy kivizsgaljon, ha nem csinaltal kerj azonnal egy vervizsgat es kerestess hcg-t .ha talalnak kiderul van-e volt-e baba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!