Találatok a következő kifejezésre: A terhesség pár hetében ha (14 db)

A terhesség utolsó pár hetében ha már nem sétálok annyit mint előtte az baj, vagy pont nem baj?

Olyan is van egy héten csak egyszer mozdulok ki. Kb. a 32 hétig rendszeresen mozogtam.

Legjobb válasz: Szerintem konkrétan nem baj, de azért jobb lenne, ha nem "tunyulnál" el szülés elõtt, elvégre az igen nagy fizikai teljeseítmény.) De ha nem esik jól fájdalmaid vannak, akkor természetesen ne sétállj. De ha nem fáj, akkor néha mozdulj ki kicsit, leglább boltba.-) Te sem punnyadsz be otthon:-)

Szerintem konkrétan nem baj, de azért jobb lenne, ha nem "tunyulnál" el szülés elõtt, elvégre az igen nagy fizikai teljeseítmény.) De ha nem esik jól fájdalmaid vannak, akkor természetesen ne sétállj. De ha nem fáj, akkor néha mozdulj ki kicsit, leglább boltba.-) Te sem punnyadsz be otthon:-)
A kérdező hozzászólása: Azt nem írtam, hogy azért itthon sem ülök tétlenül, készítem a lakást a baba fogadására, csak a napi min. fél óra séta elmaradt.

Milyen jelek utalhatnak a terhességre az első pár hétben? Ugy az 1-2-3-ban? A teszt mennyi idö után miutatja ki ha terhes vok?

Legjobb válasz: A terhesség számítása hivatalosan nem a megtermékenyítéssel kezdõdik, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjával. (Hogy miért az egy hosszabb történet, de ezt azért írtam, hogy tudd: a terhesség elsõ, második hetérõl még beszélni sem érdemes). Azt követõen lehet kb két héttel megtermékenyítés, mert egy átlagos ciklusnál 12-14. napon van peteérés. A harmadik hét végére történhet meg a beágyazódás és ezután kezdõdik meg a hcg hormon termelõdése, amire a terhességi teszt épül. Kell egy bizonyos mennyiségû hcg-nek lennie a szervezetben ahhoz, hogy arra a teszt reagáljon, de mivel ez elég gyorsan nõ (két naponta duplázódik) így egy viszonylag érzékeny teszt a nem várt menstruáció napján már pozitívat jelezhet (ez már négy hetes terhességnek számít). Van, akinél viszont még hetekkel késõbb sem mutat ki semmit. Úgyhogy ha nem jön meg a mensid, akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a kimaradt mensit követõ napon, ha negatív, akkor két naponta érdemes tesztet ismételni, vagy fel kell keresni a nõgyógyászt. Tüneteket azért nem sorolnék, mert nagy eséllyel nincsenek, illetve gyakori kora terhességnél az enyhe méhgörcs és mellfeszülés, ez viszont a legtöbb nõnél egyébként is elõfordulhat mensi elõtt, szóval erre nem lehet építeni. Az erõsebb tünetek (hányás, szédülés, hányinger) csak késõbb jelentkeznek, 6-8. hét környékén, már ha egyáltalán jelentkeznek.

A terhesség számítása hivatalosan nem a megtermékenyítéssel kezdõdik, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjával. (Hogy miért az egy hosszabb történet, de ezt azért írtam, hogy tudd: a terhesség elsõ, második hetérõl még beszélni sem érdemes). Azt követõen lehet kb két héttel megtermékenyítés, mert egy átlagos ciklusnál 12-14. napon van peteérés. A harmadik hét végére történhet meg a beágyazódás és ezután kezdõdik meg a hcg hormon termelõdése, amire a terhességi teszt épül. Kell egy bizonyos mennyiségû hcg-nek lennie a szervezetben ahhoz, hogy arra a teszt reagáljon, de mivel ez elég gyorsan nõ (két naponta duplázódik) így egy viszonylag érzékeny teszt a nem várt menstruáció napján már pozitívat jelezhet (ez már négy hetes terhességnek számít). Van, akinél viszont még hetekkel késõbb sem mutat ki semmit. Úgyhogy ha nem jön meg a mensid, akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a kimaradt mensit követõ napon, ha negatív, akkor két naponta érdemes tesztet ismételni, vagy fel kell keresni a nõgyógyászt. Tüneteket azért nem sorolnék, mert nagy eséllyel nincsenek, illetve gyakori kora terhességnél az enyhe méhgörcs és mellfeszülés, ez viszont a legtöbb nõnél egyébként is elõfordulhat mensi elõtt, szóval erre nem lehet építeni. Az erõsebb tünetek (hányás, szédülés, hányinger) csak késõbb jelentkeznek, 6-8. hét környékén, már ha egyáltalán jelentkeznek.

A mellfeszülés megmarad a terhesség végéig, ha már a 6. héten jelentkezik v ez csak pár hétig/napig lesz igy?

Legjobb válasz: Nekem mellfeszülés volt az elsõ terhességi tünetem, de pár hét után elmúlt, azóta sem nagyon éreztem eddig. Nekem a védõnõ azt mondta, hogy ez természetes, majd lesz olyan amikor megint fogom érezni. Szerintem ez mindenkinél változó. 16 hkm

Nekem mellfeszülés volt az elsõ terhességi tünetem, de pár hét után elmúlt, azóta sem nagyon éreztem eddig. Nekem a védõnõ azt mondta, hogy ez természetes, majd lesz olyan amikor megint fogom érezni. Szerintem ez mindenkinél változó. 16 hkm
Nekem is ez volt az elsõ tünet, kb 2-3 hétig tartott, és nem is jött vissza. 36hkm

Ha volt valakinek a terhessége első pár hetében (3-8-ig hétig) sárgás folyása, fertőzése, milyen gyógyszert adott a doki? Ilyenkor mi a teendő?

Mert ugyebár a 12-ig hétig nem kaphat semmit a kismama a nagykönyv szerint, de felszálló fertőzéstől elmehet a baba. Kicsit félek, holnap megyek orvoshoz. Nem akarom elveszíteni a babám.

Legjobb válasz: Ez a 12. hétig semmit nem kaphat a kismama egy tévhit. A felszálló fertõzés veszélyesebb, ráadásul számtalan kúp van, amely az egész terhesség alatt jó. :) Keresd fel az orvosod, csak õ fog tudni dönteni ezek között. Gratulálok a babához! :) 30 hkm

Ez a 12. hétig semmit nem kaphat a kismama egy tévhit. A felszálló fertõzés veszélyesebb, ráadásul számtalan kúp van, amely az egész terhesség alatt jó. :) Keresd fel az orvosod, csak õ fog tudni dönteni ezek között. Gratulálok a babához! :) 30 hkm
Én 7 hetes vagyok és tegnap voltam vizsgálaton. Nekem kuppot írtak fel.
Én 10 hetes vagyok. Kaptam hüvelykúpot és még antibiotikumot is! Ha kell hát kell...sajnos! De ha nem szeded be a gyógyszert és a baktérium elterjed az veszélyesebb!!!
Szia Attol fuggoen irnak kupot, hogy milyen a folyasod, ha csak egy nagyon keves van es nem veszes, akkor varnak a 12 hetig, ha nagyon durva, akkor nem varnak. En 10 hetesen kaptam pimafucin kupot, a doki csak 2 drb-t irt, azt mondta, hogy ez eleg ahoz, hogy egy kicsit visszaszoritsa, es majd 12 het utan kikezeli rendesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A Doki semmilyen kóros folyást nem látott, kérdeztem ha esetleg mégis van fertõzés, nem árthat ez a picinek? Mire Õ: biztos benne, hogy hormonális változások miatt van egy icipici váladék. Remélem igaza van. 1 évet vártunk a manóra :)

Két terhességi tesztet (Gravi HCG, Gabriel) is elvégeztem pár nap különbséggel és mind a kettő negatív lett. A Menstruációm 3 hete nem jött meg. Akkor most lehet hogy terhes vagyok? Mennyire megbízhatók ezek a terhességi tesztek ha negatívat mutat!

Legjobb válasz: Szerintem nem vagy terhes ha három hete már késik és a tesztek negatívak, mert ezek a tesztek tudtommal elég jók. Valószínüleg a nagy kánikula zavart be. Az orvosok szerint idõnként belefér a dologba, hogy késik vagy egy havi kimarad. Még nekem sem késett soha azelõtt. Két hónappal ezelõtt viszont megtörtént, másfél hetet késett, amikor mondtam a nõdokinak, fel se vette, azt mondta, elõfordul az ilyen.

Szerintem nem vagy terhes ha három hete már késik és a tesztek negatívak, mert ezek a tesztek tudtommal elég jók. Valószínüleg a nagy kánikula zavart be. Az orvosok szerint idõnként belefér a dologba, hogy késik vagy egy havi kimarad. Még nekem sem késett soha azelõtt. Két hónappal ezelõtt viszont megtörtént, másfél hetet késett, amikor mondtam a nõdokinak, fel se vette, azt mondta, elõfordul az ilyen.
Szerintem sem vagy terhes. Az elsõ válaszoló nagyon jól megírta, hogy elõfordul, hogy kimarad a menstruáció. Állítólag a szervezetünk az egy év alatt egyszer "pihen". Nekem év elején volt, hogy egy hónap teljesen kimaradt.Következõ hónaptól pedig szépen minden visszaállt. De ha most sem fog megjönni, akkor szerintem érdemes lenne dokihoz menned!

Ha a terhesség elején (kb.5. hét) az orvos megtiltotta a sexet, akkor most már a 17. hétben lehetunk egyutt a párommal? Csak az elso 12 hét a veszélyes nem?

Legjobb válasz: szia, Ezt az orvos dönti el. Az elsõ babámmal én is veszélyeztetett voltam, és a 17. héten már kaptunk engedélyt...:)) Mindenképp az orvostól kérdezd meg.

szia, Ezt az orvos dönti el. Az elsõ babámmal én is veszélyeztetett voltam, és a 17. héten már kaptunk engedélyt...:) ) Mindenképp az orvostól kérdezd meg.
Szia! Fontos lehet, hogy miért vagy eltiltva. Ha elõzõ vetélés miatt tiltotta meg, akkor végig tilos, mert kinyilhat a méhszáj. Nekem se lehet, de vannak áthidaló megoldások, ennyi áldozatot megér a picike.
Mindet is eltiltott egy idõre a doki, vérezgettem. Akkor 7 hetes voltam. Be is tartottuk, pár hétig (talán a 12. hétig). :) Nem kértem újra engedélyt, de semmi panaszom nincs, pedig voltunk már együtt azóta párszor. Azért kérdezd meg a dokid, ha bizonytalan vagy. Minden jót! 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: azért lett megtiltva mert az elején volt barnás pecsételésem.
Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy kezeltek-e valamilyen gyógyszerrel a barnás pecsételésed miatt? Kb 5.hetes vagyok, pénteken kezdõdött egy kis barnás pecsételés, és héthõn megyen orvoshoz.
Mi is le lettunk tiltva, mert a 7. heten volt barnas pecsetelesem szex utan es az uh-n latszott, h mit es hol sertettunk meg;viszont elotte 3-4 honappal volt 1 vetelesem. Mi vegig le lettunk tiltva a dologrl, azert a masodik trim.-ben mi is nekifutottunk nagyon ovatosan a dolognak, de nagyon feltunk...amugy volt meg nehany nagyon ovatos probalkozasunk, de nem akartunk kockaztatni...meg az elvezetek helyett mindig a mi kicsikenk jart a fejunkben... ....ha vegig is kell "koplalni" hidd el megeri!!! En csak tudom!Az elso heteket nagyon nehezen viseltem szex nelkul, a ferjem annal megertobb volt...en el sem tudtam kepzelni milyen lesz ez a par honap szex nelkul... ...de most csak ugy bamulok es nem tudok betelni a 4 hetes kisfiammal. Gratulalok a babadhoz!
Utso vagyok, elottem szolonak en is szeretnek valaszolni, nekem Ultrogestant irt fel a nodoki es az elo trim vegeig szedtem.
A kérdező hozzászólása: Igen, bent is voltam korházban, kaptam injekciot és tablettát kellett szednem.Kb.1hétig tartott a barnázás, csak nekem fájt is a hasam.
Szia! Második vagyok! Akkor szerintem inkább bird ki szex nélkül. Nem a barnázás, hanem a görcsölés miatt. Én is utrogestant kaptam és megmaradt a babám:-D

Ha vetélek a terhességi teszten lévő csíkok lehetnek erősebbek mint amikor pár hete csináltam?

Ha vetélek a terhességi teszten lév? csíkok lehetnek er?sebbek mint amikor pár hete csináltam??De a melleim nem fájnak már annyira:((

Legjobb válasz: Miért vetélnél? A HCG hormon szint a terhesség elõrehaladtával csökken elvileg. ez az a hormon, amit a teszt kimutat. nem értem, miért agyalsz vetélésen?

Miért vetélnél? A HCG hormon szint a terhesség elõrehaladtával csökken elvileg. ez az a hormon, amit a teszt kimutat. nem értem, miért agyalsz vetélésen?
Azért erõsebb a csík, mert a 12. tergességi hétig növekszik a hcg hormon szintje és majd csak utánna kezd el csökkeni!!!Tehát az erõsebb csík még véletlen sem a vetélést jelzi!!!
Szerintem természetes, hogy minden édesanya izgul, hogy minden rendben legyen a babával, a terhességgel, fõleg, ha elsõ terhességrõl van szó. Állítólag a tünetek és a hcg a magzat felszívódása után még napokig, 1-2 hétig is jelen vannak. Az, hogy mostanában kevésbé fáj a melled, nem azt jelenti, hogy elment a baba, egyszerûen van egy növekedési folyamat a melledben, amivel átalakul. Ez folyamatos, de ha néhány napig kevésbé érzed, nem azt jelenti, hogy baj van a babával. Vissza fog még jönni a mellfájás, nekem is néha elviselhetõbb 3-4 nap, aztán majd megõrülök a fájdalomtól! Ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek:) )!!!petezsákom elvan deformálódva és volt benne valami de még nem élt és már nem reménykedem:((!!

20. -án repülök haza Mo ra, és 26. -án vissza Németországba. Ha a terhesség elsö pár hetében lennék, és nem tudnám, (2-3 ) lehetne esetleg baj?

Sokan mondják,hogy a terhesség elsö 2 hónapjában nem jó repülni.

Legjobb válasz: Igen azt tudom,hogy az utolsó hónapban nem lehet.2 éve nem engedtek 36 hetesen repülni.

A kérdező hozzászólása: Igen azt tudom, hogy az utolsó hónapban nem lehet.2 éve nem engedtek 36 hetesen repülni.
Szia! Én úgy hallottam, hogy pont a 34 héttõl vagy annak környékén nem ajánlott a repülés!Szerintem nem lenne baj!
Igen
A kérdező hozzászólása: De a 23. napon?
Igen . múltkor a ciklusom 26.napjan voltam dokinál és peteeresem volt...28 naposak a ciklusaim...totál meglepodtem, azt mondta elõfordulhat bizonyos hónapokban

Meddig fáj a mell? Sokan irjátok hogy elmúlik pár hét utána fájás, nekem ugyanúgy fáj az elejétől fogva, főleg pihenés alvás után, vagy ha a melltartót leveszem. Ez végigkiséri a terhességet? 13+2hetes km.

Legjobb válasz: hát nem tudom h meddig fog még fájni.én is úgy hallottam h el fog múlni,de h mikor...?nekem is még mindíg fáj. 12+4 hetes km

hát nem tudom h meddig fog még fájni.én is úgy hallottam h el fog múlni, de h mikor...?nekem is még mindíg fáj. 12+4 hetes km
Nekem a 14.hétig fájt. Aztán a 32.héttõl megint feszült, amikor megindult az elõtejem. 5hetes kisfiú anyucija
Nekem az elejétõl kezdve izomláz szerû fájdalom van benne, de csak akkor ha megnyomom. Ez volt az elsõ tünet, a mai napig megvan. 12+5 hetes
Szerintem addig fáj, amíg a méhlepény teljesen át nem veszi a szerepét. Így hallottam. Még nekem is fáj ugyanúgy ahogy Te írtad. 12+3hetes vagyok.
Nekem az elsõ 16 hétben fájt nagyon. Utána elmúlt, bár továbbra is érzékeny maradt. most meg megint a 32. héttõl fáj. 37km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, végül is nem olyan vészes csak reggelente:-))))Meg ugye jó is hogy vannak jelek a babára vonatkozóan:-)
Nekem a második trimeszterben kezdõdött, most 27 hetesek vagyunk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!