Találatok a következő kifejezésre: A terhesség pár hetében (100 db)

1 par csepp barnas rozsaszines folyas szeru a terhesseg 7. heteben jelenthet valami gondot? Vagy normalis?

Tenyleg csak egy napig eszleltem folyashoz hasonlo kicsit barnasabb szinu valadekot, a wc-n 2 pici tuhegynyi alvadt verpotty,es rozsaszines keveske a fehernemun, ezutan semmi, Ma mar masnap van, s semmi pecseteles. Szerintetek ez mit jelenthetett? Van aggodasra ok? A biztonsag kedveert elmentem orvoshoz megkerdezni mit jelent,irt duphastont 2x1 de akkor aznap sem volt mar semmifele pecsetelesem. A babaval s a mehhel minden oke volt. Azota sincs semmi panaszom, a tablettaval nem kezdtem el szedni. Vagy inkabb kene?

Legjobb válasz: Persze, hogy kéne. Ezzel nem szabad könnyelmûen viselkedni. Azért írta fel a doki, mert oka volt rá. Az egy magzatmegtartó gyógyszer. Akinek bármilyen mennyiségû bármeddig tartó barnázása volt annak nagyobb a kockázata a vetélésre. Nem is értem hogy merted nem bevenni! Mindenképpen vegyed be! Még nagyon korai a terhességed, lehet, hogy semmi rosszat nem jelentett a barnázás de az is lehet, hogy fenyegetõ jel volt. Semmi gond nem lesz a babáddal, ha beveszed a gyógyszert! Azért írta fel a doki!

Persze, hogy kéne. Ezzel nem szabad könnyelmûen viselkedni. Azért írta fel a doki, mert oka volt rá. Az egy magzatmegtartó gyógyszer. Akinek bármilyen mennyiségû bármeddig tartó barnázása volt annak nagyobb a kockázata a vetélésre. Nem is értem hogy merted nem bevenni! Mindenképpen vegyed be! Még nagyon korai a terhességed, lehet, hogy semmi rosszat nem jelentett a barnázás de az is lehet, hogy fenyegetõ jel volt. Semmi gond nem lesz a babáddal, ha beveszed a gyógyszert! Azért írta fel a doki!
Szerintem is eltúlozta a doki. Én amíg újra nem jelentkezne rózsaszínes, véres folyás, addig nem szedném. Ezt a gyógyszert sárgatest elégtelenségre adják. Mondjuk nyilván ennek veszélye, hogy ha tényleg fennáll ez a probléma, akkor vetélést okozhat. Nekem sötétvörös vérzés kezdõdött, amikor orvoshoz mentem 8 hetesen, én is ezt a gyógyszert kaptam, és két nap után tudta helyreállítani a rendet bennem. Azóta már 3 éves a fiam. Valószínûleg ezen múlt. Úgyhogy gondold meg jól! És mindenképp figyeld magad! Egy biztos, bajod nem lesz belõle, ha beszeded.
Nekem is volt ilyenem, nagyon megijedtem. Igaz csak 2x volt, és nem is egymást követõ nap. Elmentem az orvoshoz, kaptam Utrogestan hüvelytabit, és már 1 hónapja alkalmazom. Azt mondta, hogy attól, hogy "csak" kevésszer fordult ez belõ, még elmehetett volna a baba. Úgyhogy szerintem ELÉG FELELÕTLEN VAGY: ÉS KEZD EL ALKALMAZNI? MERT BAJ LEHET BELÕLE!!!

A terhesség 8. hetében járok, és pár napja viszonylag erős, átlátszó folyásom van. Nincs szaga, nem viszketek. Ez a "jelenség" normális?

Legjobb válasz: szia szerintem ezt a kérdést a terhesség kategóriában tedd fel. Nem bántani akarlak de ez a véleményem.

szia szerintem ezt a kérdést a terhesség kategóriában tedd fel. Nem bántani akarlak de ez a véleményem.
Igen, normális.

A terhességem utolsó heteiben vagyok és a párommal céges buliba megyünk. Mennyit és mit ihatok és ehetek, amiből még nem lehet baj?

Els?sorban a Baileys-t szeretem...:)

Legjobb válasz: Szia,én az egész terhesség alatt kívántam az italt-bár csak 1x vetemedtem arra hogy egy kis pohárka bort megigyak-de akkor meg nem esett jól :-) Szerintem ha 1,max 2 pohárkát megiszol,még nem lehet bajotok-enni meg azt egyél és annyit ami jól esik.De azért vidd magaddal a kiskönyved,hátha a nagy bulizástól beindul a szülés :))

Szia, én az egész terhesség alatt kívántam az italt-bár csak 1x vetemedtem arra hogy egy kis pohárka bort megigyak-de akkor meg nem esett jól :-) Szerintem ha 1, max 2 pohárkát megiszol, még nem lehet bajotok-enni meg azt egyél és annyit ami jól esik.De azért vidd magaddal a kiskönyved, hátha a nagy bulizástól beindul a szülés :) )
Szia! Enni ehetsz, amennyi jól esik. de szerintem próbáld meg alkohol nélkül. Így is jól érezheti az ember magát. Vigyázz a picidre, már csak pár hét van hátra. Megjegyzem, egy kismama mindig úgymond rivaldafényben áll, s ha nem is szól senki semmit, mindenki árgus szemekkel figyel ... De végül is másokra nem kell adni! Én 24. hetes voltam, mikor karácsonyi buliban voltunk a céggel. Sajnos az élözene miatt a kisfiam nagyon sokat dörömbölt, s ennek következtében nem igazán éreztem jól magam. De nektek kívánok teljes szívemböl jó szórakozást!
ha nagyon akarsz alkoholt inni (en is imadom a likoroket meg a koktelokat, sose voltam reszeg, de szoptatas utan annyit fogok inni, amennyi jolesik :D), szoval akkor ne likoroket meg egetett szeszeket, hanem egy pohar vörösbor! minõségit. segiti a verkepzest, es nem olyan artalmas, mint az egetett italok. enni azt es abbol, amennyi jolesik! tatar beefsteak, meg felig sult cuccokat gondolom tudod, hogy nem szabad, meg az ilyen felig nyers tojásos mókákat sem, de gondolom lesz választék. jó szórakozást!
Én úgy tudom, hogy a méhlepény az alkoholt teljesen továbbadja a babának. Olyan, mintha egy kisbabát itatnál.
At alkoholt én is kihagynám!!! Fontosabb a baba egészsége, nem? Szerintem nincs attól rosszabb látvány, amikor egy kismama dohányzik, vagy alkoholt iszik (fõleg egy partiban, annyi ember elõtt...) Egyél sok finom sütit, és igyál rostos üccsit, hidd el, úgy is jól fogod magad érezni! Jó szórakozást!
Szia! Alkoholt szerintem ne igyál egyáltalán, inkább gyümölcsleveket, szénsvamentes üdítõket. Ételekbõl kerüld a nagyon fûszereset és a puffasztó kajákat.
Teljesen egyetértek az elõttem szólóval. Egy pohár minõségi vörösbort teljes nyugalommal elfogyaszthatsz. Nekem a védõnõ kifejezetten ajánlotta vérszegénységre. Jó bulizást!
Inni ne igyál, de enni egyél amennyi jólesik, élvezd ki a buli minden percét!Ivásra vissztérve egyszer kívántam meg eddig a sört nagyon mert amúgy is nagyon szeretem(persze mértékkel és minõségit)de szerencsére volt itthon alkoholmentes. Így azt ittam.

Milyen jelek utalhatnak a terhességre az első pár hétben? Ugy az 1-2-3-ban? A teszt mennyi idö után miutatja ki ha terhes vok?

Legjobb válasz: A terhesség számítása hivatalosan nem a megtermékenyítéssel kezdõdik, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjával. (Hogy miért az egy hosszabb történet, de ezt azért írtam, hogy tudd: a terhesség elsõ, második hetérõl még beszélni sem érdemes). Azt követõen lehet kb két héttel megtermékenyítés, mert egy átlagos ciklusnál 12-14. napon van peteérés. A harmadik hét végére történhet meg a beágyazódás és ezután kezdõdik meg a hcg hormon termelõdése, amire a terhességi teszt épül. Kell egy bizonyos mennyiségû hcg-nek lennie a szervezetben ahhoz, hogy arra a teszt reagáljon, de mivel ez elég gyorsan nõ (két naponta duplázódik) így egy viszonylag érzékeny teszt a nem várt menstruáció napján már pozitívat jelezhet (ez már négy hetes terhességnek számít). Van, akinél viszont még hetekkel késõbb sem mutat ki semmit. Úgyhogy ha nem jön meg a mensid, akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a kimaradt mensit követõ napon, ha negatív, akkor két naponta érdemes tesztet ismételni, vagy fel kell keresni a nõgyógyászt. Tüneteket azért nem sorolnék, mert nagy eséllyel nincsenek, illetve gyakori kora terhességnél az enyhe méhgörcs és mellfeszülés, ez viszont a legtöbb nõnél egyébként is elõfordulhat mensi elõtt, szóval erre nem lehet építeni. Az erõsebb tünetek (hányás, szédülés, hányinger) csak késõbb jelentkeznek, 6-8. hét környékén, már ha egyáltalán jelentkeznek.

A terhesség számítása hivatalosan nem a megtermékenyítéssel kezdõdik, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjával. (Hogy miért az egy hosszabb történet, de ezt azért írtam, hogy tudd: a terhesség elsõ, második hetérõl még beszélni sem érdemes). Azt követõen lehet kb két héttel megtermékenyítés, mert egy átlagos ciklusnál 12-14. napon van peteérés. A harmadik hét végére történhet meg a beágyazódás és ezután kezdõdik meg a hcg hormon termelõdése, amire a terhességi teszt épül. Kell egy bizonyos mennyiségû hcg-nek lennie a szervezetben ahhoz, hogy arra a teszt reagáljon, de mivel ez elég gyorsan nõ (két naponta duplázódik) így egy viszonylag érzékeny teszt a nem várt menstruáció napján már pozitívat jelezhet (ez már négy hetes terhességnek számít). Van, akinél viszont még hetekkel késõbb sem mutat ki semmit. Úgyhogy ha nem jön meg a mensid, akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a kimaradt mensit követõ napon, ha negatív, akkor két naponta érdemes tesztet ismételni, vagy fel kell keresni a nõgyógyászt. Tüneteket azért nem sorolnék, mert nagy eséllyel nincsenek, illetve gyakori kora terhességnél az enyhe méhgörcs és mellfeszülés, ez viszont a legtöbb nõnél egyébként is elõfordulhat mensi elõtt, szóval erre nem lehet építeni. Az erõsebb tünetek (hányás, szédülés, hányinger) csak késõbb jelentkeznek, 6-8. hét környékén, már ha egyáltalán jelentkeznek.

A mellfeszülés megmarad a terhesség végéig, ha már a 6. héten jelentkezik v ez csak pár hétig/napig lesz igy?

Legjobb válasz: Nekem mellfeszülés volt az elsõ terhességi tünetem, de pár hét után elmúlt, azóta sem nagyon éreztem eddig. Nekem a védõnõ azt mondta, hogy ez természetes, majd lesz olyan amikor megint fogom érezni. Szerintem ez mindenkinél változó. 16 hkm

Nekem mellfeszülés volt az elsõ terhességi tünetem, de pár hét után elmúlt, azóta sem nagyon éreztem eddig. Nekem a védõnõ azt mondta, hogy ez természetes, majd lesz olyan amikor megint fogom érezni. Szerintem ez mindenkinél változó. 16 hkm
Nekem is ez volt az elsõ tünet, kb 2-3 hétig tartott, és nem is jött vissza. 36hkm

5 héttel egy abortusz után nagyon halvány csík a terhességi teszten. Ez egy új terhesség ( műtét után 3 héttel együtt voltunk párommal) vagy még az előző terhesség hatása?

Legjobb válasz: Nekem spontán vetélés után a második hét elejére már semmit nem mutatott a teszt!! Teljesen negatív lett.

Nekem spontán vetélés után a második hét elejére már semmit nem mutatott a teszt!! Teljesen negatív lett.
kedves irigy valaszolo ha szerinted nem akarja ezt a babat akkor miert remenykedik abban hogy terhes? sajnos azt kell mondanom hogy elvakit az irigyseg...sepregessel csak a sajat hazad elott es ha nem tudsz vagy nem akarsz valaszolni a kerdesre (lehet-e az elozo terhessegtol + a teszt?) akkor inkabb hagyd a csudaba mert sajat magadat is feleslegesen felbosszantod
kedves 2.válaszoló te nem irigy vagy, hanem böszme hallottál már olyanról, pl hogy egy elhalt terhességet abortusszal fejeznek be?mert bizony így van!vagy lehetett méhenkívüli.csak a kérdezõ miért menne bele a részletekbe?te vagy az egyetlen, aki azt gondolja, nem kellett neki a gyerek, hát elvette és rá 2hétre újat csináltatott. borzalmas rosszindulatú vagy. kedves kérdezõ, írd majd meg mit volt az orvosnál, én kívánok hogy minden úgy legyen ahogy szeretnéd!
hát ha abortusz után voltatok együtt, illet volna megvárni a 4-6 hetet...ha pedig még csak nem is védekeztetek nem tudok mit mondani, de én ezt ki se mertem volna írni. Hogy a kérdésre is válaszoljak, valószínüleg az elõzõ terhességbõl van még némi hcg a vizeletben, nagy szemétség lenne a sorstól, hogy neked megint terhességet ad, mikor most vettek el egyet, míg más bármit megtenne érte.
lehet lepontozni, de én nem tudok kedves lenni, persze normálisan fogok válaszolni...menj el az orvosodhoz, õ fogja tudni megmondani h mirõl is van szó, de adja ég h ne egy baba legyen, hogy utána õt is megöld... ezen az oldalon nagyon sokan várunk babára, és borzalom h léteznek ilyen buta és felelõtlen emberek. nem azt itélem el aki abortuszra megy, mert nagyon sok minden közrejátszódhat ebben(anyagiak, nem megfelelõ kapcsolat, fiatal v túl idõs kor stbstb..)de hogy valaki elvetet egy kisbabát s utána ugyanúgy felelõtlenül felcsináltatja magát???? na ez a borzasztó...
valoszinuleg terhes vagy...a hcg mar kiurult volna a szervezetedbol foleg hogy mutet is volt ezert kizart hogy valami bent maradt vona ami "megbolonditja" a tested es feleslegesen termeli tovabb a hormont...a napokban meg csinlaj tesztet es ha erosodik akkor minden bizonnyal megint terhes vagy...oszinten szolva nem is tudom hogy gratulaljak-e mert biztos vagyok benne hogy orulsz is meg nem is de minden kerdesedre es bizonytalansagodra valaszt foga dani az orvosod...
a masodik valaszolo kicsit tulzottan kikelt magabol. nem is ismerjuk a korulmenyeket - lehet hogy baj volt az elozo terhesseggel...mi az hogy te nem merted volna ezt kiirni???hat hol kerdezze meg ha nem egy ilyen jellegu oldalon?!
nem vagyok irigy, ne viccelj!!! vagy egy csodálatos tündéri egészséges 9hós nagyfiam, ugyhogy nem sepregetek sehol:) )) azt h reménykedik azt már utána irta ki a kérdezõ h megirtam a kommentem, és javitottam h ha orvosi oka van az más, ez esetben gratula:) )
elõzõ vagyok, ha orvosi oka van az más!!!!
nekem addig nem volt szabad a szex amig vereztem...6 napig volt verzes a 7.en mar volt is szex...mi sem vedekeztunk de nem is estem teherbe...ha a te babad megfogant akkor a mehed szepen ki van tisztulva es a tested keszen all egy masodik terhessegre...minnel hamrabb lasson orvos hogy ha szukseges akkor adjon hormonpotlast...ne foglalkozz a negativ valszolokkal...a vilag attol kerek hogy vannak ilyen emberek is...remelem beszamolsz majd az elso uhrol (ha addig nem torlik a moderatorok a kerdest) ...jo egeszseget kivanok nektek!!!
sok sikert a továbbiakban!mielöbbi babásodást
A kérdező hozzászólása: Részemrõl a témát lezártam, döntsön a moderátor azokról, akik ahelyett, hogy válaszolnának, azért járnak ide, hogy ítéletet mondjanak másokról, beleszóljanak mások dolgába, amihez semmi közük.
A kérdező hozzászólása: Te nem bírsz magaddal, csak okoskodsz. A kérdés már nem aktuális, ahogy írtam. Az OLVASNI TUDÓ, normális válaszolónak köszi.
akkor az orvosod vissza is adhatja a diplomáját. nem bírtatok magatokkal, és kész.vállald a következményeit.(utolsó menszesznek mit diktálsz be?biztos megdícsér a dokid)
A kérdező hozzászólása: Fenntartom a véleményemet. Aki azért válaszolgat, hogy elmondja a véleményét, az ne itt irogasson, mert ez az oldal nem azért van. Aki felfogta ezt, annak köszi a választ. p.s. Sajnos nem baba. Más: Aki úgy tudja, hogy 6 hétig nem szabad szexelni mûtét után, az téved. Az én orvosom pl. 4 hetet mondott, de olvastam olyanról is, hogy ha nincs semmi komplikáció már a 2. hét után lehet.
"Ez az oldal nem azért van , hogy ítélkezzünk, ráadásul a részletek imserete nélkül!!!" - már ne haragudj, de ha ezt nem tudod elviselni, akkor ne is kérdezz itt. Az orvosod nyilván nem fog véleményt nyilvánítani, csak elmondja a tényeket. És tényleg hülyén tetted fel a kérdést. Már csak azért is félreérthetõ volt, mert itt a legtöbb nõ, aki gyereket szeretne, kivárja az orvos által javasolt idõt. A te kérdésedbõl az jött le, hogy már nem bírtatok magatokkal és 3 hét után "összefeküdtetek". Mindenesetre sok sikert és remélem, hogy a babának semmi baja nem lesz!
Te megnézted az orvosi papírjaidat? MISSED AB. Ne csodálkozz, ha elítélnek abortuszosként, mert ha az elõzõt elvetetted, miért vagy terhes megint..remélem érted, hogy néhány válaszoló mit nem ért. 6 hétig nem szabad szexelni!!Csak gumival.Fertõzésveszély!! Ja, akkor még meg se jött egyszer sem?A mûtét utáni vérezgetés nem mensi. Örülj ha megmarad, õszintén mondom, nekem még az elsõ mensivel rengeteg oda nem való dolog jött le(szövetdarabok)legalább egy vérzést megvárhattál volna, ne csodálkozz, amit az orvostól kapsz majd!
Ha csak ezt az egy mondatod beirtad volna a megjegyzes rovatba mar nem lett volna a hiba. "Köszi, igen, reménykedem, hogy terhesség. "
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg a válaszolóval van a baj.Ez az oldal nem azért van , hogy ítélkezzünk, ráadásul a részletek imserete nélkül!!! mások felett, hanem azért , hogy mások kérdéseire VÁLASZOLJUNK, ha tudunk. Akit irritál egy kérdés, kihagyja és kész. És nem is azért van az oldal, hogy elmeséljük életünk történetét. Úgyhogy szerintem 2. válaszoló, ha nem akarsz itt sok konfliktust, ehhez tartsd magad. Kösz.
Nincs baj a 2.hozzaszoloval.A kerdes lett rosszul felteve, missed.ab ot kellet volna irni. Igy a kerdebol siman gondolhatnam hogy sorozatos abortuszos 17eves kislany.
köszönöm, hogy így nekem estetek, nem vagyok irigy, sem korlátolt....álltam mindkét oldalon, lehet, hogy velem van a probléma, de szerintem inkább a kérdés feltevésével. A missed ab is más téma, és az abortusz is. Ha valaki abortusz után 5 héttel terhes, arról megvan a véleményem, a sajátom és pont. Ha valaki missed ab után 5 héttel terhes, drukkolok, hogy sikerüljön, de akinek volt missed ab mûtétje, pontosan tudja, hogy 3 hónapnak el kell telnie. Ettõl függetlenül tényleg elnézést, ha bántó voltam, nem az irigység beszélt belõlem, van már egy gyönyörû 2 éves fiacskám, csupán a felháborodás, a nem egyértelmûen feltett kérdés miatt. Szép estét!
A kérdező hozzászólása: ok. Majd megírom!
hogyha missed ab-ként írtad volna ki, biztos nem lettek volna ilyen reakciók, csak errõl(abortusz) mindenkinek a direkt vetélõsök jutnak az eszébe, arra pedig sokan ugranak. épp a minap találkoztam egy hasonló kérdéssel. Na, de hogy válaszoljak, szerintem új terhességrõl lehet szó, azt hiszem a szervezetbõl már 2 hét után távozik a hcg. Csinálj pár nap múlva újat, nagyon szurkolok neked!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék részetekrõl beszélni ez így igaz.Max. annyi: szerintem 100 IQ felett aki nem akar gyereket, az védekezik. Olvastunk eseteket, hogy közvetlenül abortusz után mennyivel könnyebb teherbe esni. Ezért is próbálkoztunk újra, még ha ezzel nem is minden orvos ért egyet. (De igenis vannak olyan orvosok, akik igen.)
A kérdező hozzászólása: Köszi, igen, reménykedem, hogy terhesség. A minõsítéssel pedig mindenki inkább saját magát minõsíti. (2. válaszoló pl. irigy és korlátolt.)
Szerintem is nevetséges, hogy egyesek, gondolom full laikus módon, még az orvosnál is okosabbnak hiszik magukat. Az ilyeneknek valószínû, hogy nincs milyen diplomát visszaadni. (Arra nem futotta nekik.)

Érdeklödnék kinek volt olyan, hogy csak pár hét után mutatta ki a terhességet de elötte mindig negativ volt a teszt? És az mitöl lehet?

Legjobb válasz: mitõl számítva a "pár" hetet? miután kimaradt? Ha terhesség áll fent, kimaradás után 5-8 nappal már biztos pozitív bármelyik teszt.

mitõl számítva a "pár" hetet? miután kimaradt? Ha terhesség áll fent, kimaradás után 5-8 nappal már biztos pozitív bármelyik teszt.
nekem az 5hónapos terhességemet nem mutatta ki a Gabriel teszt!
Édesanyámnak a vérvétel sem mutatta ki a terhességet, egészen a 12. hétig. Kapott is a hormonzavarára gyógyszert, plusz akkor volt tüdõszûrés a faluban, és még egy jó kis Pesti iskolakirándulós buszozás is belefért. Decemberben töltötte a 14. életévét a hormonzavarnak diagnosztizált tesóm. :)
17:59nek: A kimaradt menzesz után 3héttel!
Szia!2- tesztem volt 3 és 10 nap késés után.Amikor a 2.mensi kimaradás közeledett akkor mentem dokihoz és 6 hetes voltam és már szívhang is volt.Egyszerûen nem hittem el, semmi terhes tünetem nem volt, csak a mellbimbóm fájt.Bocs, hogy hosszú voltam, tehát még nincs veszve semmi.Sok sikert!32h.km.
A kérdező hozzászólása: jolvan akkor még van egy kis remény 1 hét mulva megyek dokihoz aztán majd meglátjuk mit mond amugy érzem egy kicsit a hasam alját mintha megakarna jönni de semmi
Kimaradt mensim után 9 nappal a teszt negatív volt, rá két napra a doki is azt mondta, hogy nincs baba. Utána 2 hetesen a teszt még mindig negatív volt, doki írt fel gyógyszert, hogy megjöjjön a menzeszem. Nem jött meg másodjára sem, hiába a gyógyszer. Én nem teszteltem közben, mert rengeteget dolgoztam+ nászútra készültünk...mikor hazajöttünk nászútról már gyanús volt 2 kimaradt mensi. Most 2 és fél hónapos nagylány a "negatív tesztem":)
3 héttel az együttlét vagy a kimaradt mensi idõpontja után?:) -> elõzõnek.
Nekem az elsõ babámnál 3hét után lett pozitív a teszt. Igaz, nem csináltam minden nap, csak hetente.
nem csak terhesség miatt késhet. Stressz, idegeskedés, ciszta, petefészek gondok.... ezek mind okozhatják. Egy nõgyógyász többet és okosabbat tudna mondani neked!
A kérdező hozzászólása: ezért nem értem mert valaki azt mondja, hogy már 1 hét mulva tuti kimutatja valakinek meg csak pár hétre rá nekem már 2 hete késik 3 negativ teszt :((
Nekem a második tehességemet a menszesz elmaradása után 2 héttel még a legprofibb teszt sem mutatta ki, csináltam vagy 5 tesztet, vártam egy hetet, és akkor már mutatta... Nem tudom mitõl lehet. Biztos rosszul pisiltem. :)
A kérdező hozzászólása: köszi, hogy megirtátok már csak 4 nap és én is megtudom, hogy mivan??

A terhesség első pár hetében a megfázás, nátha mennyire veszélyes?

A hétvégén kellett volna megjönnie, de nem jött meg viszont, megfáztam, nem szedtem be semmit, kamilla tea, sós víz, orrcseppet sem használtam. Szerintetek mennyire van hatással a terhességre.

Legjobb válasz: Szia! Nagyon sokan nem is tudják az elsõ hetekben, hogy babát várnak. Én kb. 3-4 hetes terhesen voltam nagyon megfázva -mint utólag kiderült. A repülõgép légkondijától, amit magamra fújattam , csúnyán megfáztam. 2 hétig se szagokat, se ízeket nem éreztem, mellette lázam is volt, köhögtem is. Mivel én sem tudtam, hogy babát várok - fog. gátlót szedtem - így nyugodt szívvel bevettem mindenféle gyógyszert, olyat is, amit elvileg terhesség alatt nem ajánlanak. Amit te felsorolsz, terhesség alatt is nyugodtan felhasználható, hiszen a babának az sokkal jobban árt, ha te beteg vagy, mint a természetes megfázás elleni szerek.. Nekem a dokim és a védõnõ is azt mondta, hogy ha a betegség ellenére megmaradt a baba, akkor ne izguljak, mert ha valami baj lett volna vele, nagy valószínûséggel spontán módon elment volna.. Egyébként a kislányom makk egészségesen született.

Szia! Nagyon sokan nem is tudják az elsõ hetekben, hogy babát várnak. Én kb. 3-4 hetes terhesen voltam nagyon megfázva -mint utólag kiderült. A repülõgép légkondijától, amit magamra fújattam , csúnyán megfáztam. 2 hétig se szagokat, se ízeket nem éreztem, mellette lázam is volt, köhögtem is. Mivel én sem tudtam, hogy babát várok - fog. gátlót szedtem - így nyugodt szívvel bevettem mindenféle gyógyszert, olyat is, amit elvileg terhesség alatt nem ajánlanak. Amit te felsorolsz, terhesség alatt is nyugodtan felhasználható, hiszen a babának az sokkal jobban árt, ha te beteg vagy, mint a természetes megfázás elleni szerek.. Nekem a dokim és a védõnõ is azt mondta, hogy ha a betegség ellenére megmaradt a baba, akkor ne izguljak, mert ha valami baj lett volna vele, nagy valószínûséggel spontán módon elment volna.. Egyébként a kislányom makk egészségesen született.
Én is meg voltam fázva. Csak Sinupretet szedtem, az gyógynövényes és bármikor lehet. Amúgy azt olvastam valahol, hogy a megfázás a babádra nincs semmilyen hatással.
Én is a terhességem legelején megfáztam, ráadásul be is lázasodtam és arcüreggyulladás lett belõle. Nem szedtem antibiotikumot, és elég nehezen gyógyultam meg. Azóta a terhesség alatt még 2x betegedtem le, most 34 hetes vagyok és semmi baja a babának, a korának megfelelõen fejlõdik. Szerintem se kell aggódnod!
Szia! Ne aggódj, a pocaklakónak nem lesz semmi baja.Én kb.6hetesen voltam megfázva, majd16 hetesen, és nincs semmi baja a picinek, jelenleg 28hetes vagyok.Homeopátiás dolgokat lehet szedni, a gyógyszertárban segítenek.A Sterimar orrspray segít az orrdugulásban, köhögésre pedig Lándzsásutifû a jó. Jobbulást kívánok!
Én 5 hetes terhesen egy hétig beteg voltam. Láz, végtagfájdalmak, valószínû influenza. A lányom hozta haza a suliból. 3 hét múlva kellett dokihoz mennem kontrollra, ahol megállapították, hogy a baba 5 hetesen elhalt, pont mikor beteg voltam. Az orvosom szerint aki a missed ab-ot is végezte, egy kis orrfújásos reggel hátterében is lehet olyan vírus, ami ártalmas a babára. Van akinek semmi baja nem lesz, van aki elhal. Én sem szedtem gyógyszert, csak természetes gyógymódokat alkalmaztam, mert már tudtam, hogy babát várok. Most várandós vagyok a következõvel, a mûtét után 6 hónappal vagyok. A 8. hétben járok és minden rendben. Gondoltam leírom, hiszen ez az oldal nem arról szól, hogy csak a pozitív dolgokról szerezzünk tudomást, hanem hogy tapasztalatokat gyûjtsünk. Sajnos többen is vagyunk az egyik missed ab-os fórumon, akik betegség miatt veszítették el magzatunkat. Nem tudom mennyire tartasz az elején, de én a helyedben elmennék a dokihoz a betegség lezajlása után és ellenõriztetném a babát, hogy rendben van-e a szívhangja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nekem is volt már 2 hónappal ezelõtt egy vetélésem, ezért izgulok most ennyire. Még nagyon az elején vagyok 3-4 hetesnél nem több, tehát ha valami baj van akkor valószínû, hogy nem fog megmaradni és spontán elmegy. Majd kiderül! A náthám már múlóban 3 napig tartott.

Ha volt valakinek a terhessége első pár hetében (3-8-ig hétig) sárgás folyása, fertőzése, milyen gyógyszert adott a doki? Ilyenkor mi a teendő?

Mert ugyebár a 12-ig hétig nem kaphat semmit a kismama a nagykönyv szerint, de felszálló fertőzéstől elmehet a baba. Kicsit félek, holnap megyek orvoshoz. Nem akarom elveszíteni a babám.

Legjobb válasz: Ez a 12. hétig semmit nem kaphat a kismama egy tévhit. A felszálló fertõzés veszélyesebb, ráadásul számtalan kúp van, amely az egész terhesség alatt jó. :) Keresd fel az orvosod, csak õ fog tudni dönteni ezek között. Gratulálok a babához! :) 30 hkm

Ez a 12. hétig semmit nem kaphat a kismama egy tévhit. A felszálló fertõzés veszélyesebb, ráadásul számtalan kúp van, amely az egész terhesség alatt jó. :) Keresd fel az orvosod, csak õ fog tudni dönteni ezek között. Gratulálok a babához! :) 30 hkm
Én 7 hetes vagyok és tegnap voltam vizsgálaton. Nekem kuppot írtak fel.
Én 10 hetes vagyok. Kaptam hüvelykúpot és még antibiotikumot is! Ha kell hát kell...sajnos! De ha nem szeded be a gyógyszert és a baktérium elterjed az veszélyesebb!!!
Szia Attol fuggoen irnak kupot, hogy milyen a folyasod, ha csak egy nagyon keves van es nem veszes, akkor varnak a 12 hetig, ha nagyon durva, akkor nem varnak. En 10 hetesen kaptam pimafucin kupot, a doki csak 2 drb-t irt, azt mondta, hogy ez eleg ahoz, hogy egy kicsit visszaszoritsa, es majd 12 het utan kikezeli rendesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A Doki semmilyen kóros folyást nem látott, kérdeztem ha esetleg mégis van fertõzés, nem árthat ez a picinek? Mire Õ: biztos benne, hogy hormonális változások miatt van egy icipici váladék. Remélem igaza van. 1 évet vártunk a manóra :)

Két terhességi tesztet (Gravi HCG, Gabriel) is elvégeztem pár nap különbséggel és mind a kettő negatív lett. A Menstruációm 3 hete nem jött meg. Akkor most lehet hogy terhes vagyok? Mennyire megbízhatók ezek a terhességi tesztek ha negatívat mutat!

Legjobb válasz: Szerintem nem vagy terhes ha három hete már késik és a tesztek negatívak, mert ezek a tesztek tudtommal elég jók. Valószínüleg a nagy kánikula zavart be. Az orvosok szerint idõnként belefér a dologba, hogy késik vagy egy havi kimarad. Még nekem sem késett soha azelõtt. Két hónappal ezelõtt viszont megtörtént, másfél hetet késett, amikor mondtam a nõdokinak, fel se vette, azt mondta, elõfordul az ilyen.

Szerintem nem vagy terhes ha három hete már késik és a tesztek negatívak, mert ezek a tesztek tudtommal elég jók. Valószínüleg a nagy kánikula zavart be. Az orvosok szerint idõnként belefér a dologba, hogy késik vagy egy havi kimarad. Még nekem sem késett soha azelõtt. Két hónappal ezelõtt viszont megtörtént, másfél hetet késett, amikor mondtam a nõdokinak, fel se vette, azt mondta, elõfordul az ilyen.
Szerintem sem vagy terhes. Az elsõ válaszoló nagyon jól megírta, hogy elõfordul, hogy kimarad a menstruáció. Állítólag a szervezetünk az egy év alatt egyszer "pihen". Nekem év elején volt, hogy egy hónap teljesen kimaradt.Következõ hónaptól pedig szépen minden visszaállt. De ha most sem fog megjönni, akkor szerintem érdemes lenne dokihoz menned!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!