Találatok a következő kifejezésre: A terhesség pár (521 db)

Nőgyógyász hogyan tudja megállapitani a terhességet (pár hetes)?

Sose értettem, hogy tudja megállspitani a 2-3 hetes terhességet, hiszen még semmije nincs kifejl?dve a babának.

Legjobb válasz: 2-3 hetes terhességet már lát hasi uh-n is. (A petezsákot látja, abból lesz a baba.)

2-3 hetes terhességet már lát hasi uh-n is. (A petezsákot látja, abból lesz a baba.)
Úgy, hogy elküld vérvételre... Meg a még megnagyobbodik...
A 2-3 hetet a menzeszhez viszonyítva gondolod, vagy, hogy annyit késik a menzesz? Mert ha késik, akkor az más 6-7 hetes terhességet jelent, és ott már szívhangot is lehet hallani. Ha az elõzõ menzeszhez viszonyítva nézzük, akkor a 2-3 hetes terhességet nem tudja megállapítani, max vérvételbõl. A nagy könyv szerinte a 14. napon (2 héttel a menzesz elsõ napjától számítva) van a peteérés. De ez ciklushossztól is függ. Van akinek jóval késõbb van. Remélem tudtam segíteni!

Hogyan készültök a terhességre? Pár hónap múlva kezdünk el próbálkozni.

Legjobb válasz: Az elsõ ami NAGYON fontos,nem szabad rágörcsölni. Kezdj el vitamint elevitet,vagy gravidát szedni. Igazából mi csak a naptárat lestük,mikor van rá a legnagyobb esély,akkor extrán mindent beleadtunk. Ja cigi részedrõl semmi esetre,de igazából nem hiszem hogy nagy készülés kellene. Szurkolok hogy hamar sikerüljön!!

Az elsõ ami NAGYON fontos, nem szabad rágörcsölni. Kezdj el vitamint elevitet, vagy gravidát szedni. Igazából mi csak a naptárat lestük, mikor van rá a legnagyobb esély, akkor extrán mindent beleadtunk. Ja cigi részedrõl semmi esetre, de igazából nem hiszem hogy nagy készülés kellene. Szurkolok hogy hamar sikerüljön!!
M.a. utáni kényszerpihin vagyok, még 1 hónap, hogy újra próbálkozhassunk. Én vitaminokat szedek, és próbálok nem stresszelni, egészségesebben étkezni és eljárok futni. +lakásunkat szépítgetem(nemrégen költöztünk) +ha lehet még jobban figyelünk a párommal egymásra
nekem már volt egy vetélésem. Mielõtt a pici fiunk fogant, a két terhesség között fogyóztam egy kicsit, folsavat szedtem, és elmentem a nõdokihoz ellenõrzésre, aki elõbb elküldött citomegalovírus és toxoplazma ellenõrzésre, és csak utána adta meg az „engedélyt” a gyerekcsinálásra 22 hetes pocis

Késik a menstruációm (pár napja), de még a terhesség egyéb jelei nem jelentkeztek. (Kicsit feszült a mellem, több folyásom van, néha szúró fájdalom az alhasamban, de ennyi.) Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Nem minden terhesség során vannak tünetek - hányinger, fejfájás -, én egyiket sem tapasztaltam. Minden esetre érdemes elvégezned egy terhességi tesztet, ami általában már három napos terhességet ki tud mutatni. Ha az negatív és pár nap múlva még mindig nincs vérzés érdemes csinálni még egyet és orvoshoz fordulni. Lehet más oka is a vérzés kimaradásának nem csak a terhesség. Jók már a mostani terhességi tesztek, ha nem akarsz tovább izgulni, akkor vegyél egyet a gyógyszertárban.

Nem minden terhesség során vannak tünetek - hányinger, fejfájás -, én egyiket sem tapasztaltam. Minden esetre érdemes elvégezned egy terhességi tesztet, ami általában már három napos terhességet ki tud mutatni. Ha az negatív és pár nap múlva még mindig nincs vérzés érdemes csinálni még egyet és orvoshoz fordulni. Lehet más oka is a vérzés kimaradásának nem csak a terhesség. Jók már a mostani terhességi tesztek, ha nem akarsz tovább izgulni, akkor vegyél egyet a gyógyszertárban.
Szia! Ha pár napot késik az még nem biztos jele...én pl egybõl tudtam hogy terhes vagyok...hányinger, szédülés, émelygés...stb.és négy hetesen mentem el a dokihoz...azt mondta hogy nagyon ritkán szokták ilyen hamar észre venni-- De pl a sogornõm egyátalán nem vette észre csak akkor mikor már 3 hetet késett neki..úgy hogy szerintem várj még egy kicsit..és ha akkor sem hát akkor vegyél tesztet vagy menj orvoshoz:)

12-én voltam eggyut a párommal, e napra jott ki a legtermékenyebb napom is, es utanna kb par nappal nagyon elkezdtek viszketni a mellbimboim, és nagyon érzékennyé is váltak. Szerintetek lehet koze a terhességhez? Koszi a valaszoloknak.

Legjobb válasz: Hát mi a pár nap? A beágyazódás általában 7-10 nap múlva következik be, csak ezután lehetnek terhességi tünetek. De alapjában véve igen, lehet köze a terhességhez.

Hát mi a pár nap? A beágyazódás általában 7-10 nap múlva következik be, csak ezután lehetnek terhességi tünetek. De alapjában véve igen, lehet köze a terhességhez.
A kérdező hozzászólása: Koszi a választ.Hát igen olyan 7-8 napra rá kezdodott.Még sohasem fordult elo velem ilyen.De amint hozzaerek megorulok annyira viszket.Es mikor lehetne tesztelni?
aktus után 2 héttel, reggeli vizeletbõl
A kérdező hozzászólása: és mit lehet érezni azon kivul hogy viszketnek a mellbimboim es erzekenyek?

Miért érzek így a párommal kapcsolatban? Bennem van a hiba, vagy csak a terhesség csinálja ezt velem?

Most vagyok 12 hetes kismama. A terhességem elejét?l hányok, rosszul vagyok, szinte semmi nem használ. Kb. 1 hete elkezdtek múlni a tüneteim, nagyon örültem neki! Viszont nagyon zavar, hogy amikor a párom bújna hozzám vagy kedveskedne, egyszer?en nem akarom. Nagyon szeretem, nem vállaltam volna a babát, ha nem lennék biztos az érzéseimben, de kiborulok, hogy nem akarok hozzáérni, nem akarom, hogy hozzámérjen. Szinte már rosszul vagyok, ha közeledik felém, hogy szeretkezzünk. Mi van velem? Nem akarom, hogy minden elromoljon köztünk! Mit tegyek? Segítsetek!

Legjobb válasz: Szia! Én nem értelek komolyan titeket, lányok. 2. babámat várom, de én elõtte mindent megbeszéltem a párommal. (Mondjuk annyira nem kellett, mert értelmes ember). Elmondtam, hogy mennyire változnak a dolgok terhesség alatt, és ezt el kell fogadnia a férfinek is. A terhességi hormonok (nézzetek utána!) teljesen leblokkolják a szexuális késztetést, sokszor a 2. trimeszterig is. (épp a baba védelmében). Most vagy felfogja ezt egy férfi, vagy... Néha kedveskedtem neki, amikor "jobb" volt a hangulatom, vagy épp nem voltam rosszul, bõven elég volt neki. Nem mindenkinél, de nagy átlagban a 3. trimeszterre visszajön a libidó a nõknél, sõt erõsödik is. Na, akkor lehet pótolni az "elmaradást"!

Szia! Én nem értelek komolyan titeket, lányok. 2. babámat várom, de én elõtte mindent megbeszéltem a párommal. (Mondjuk annyira nem kellett, mert értelmes ember). Elmondtam, hogy mennyire változnak a dolgok terhesség alatt, és ezt el kell fogadnia a férfinek is. A terhességi hormonok (nézzetek utána!) teljesen leblokkolják a szexuális késztetést, sokszor a 2. trimeszterig is. (épp a baba védelmében). Most vagy felfogja ezt egy férfi, vagy... Néha kedveskedtem neki, amikor "jobb" volt a hangulatom, vagy épp nem voltam rosszul, bõven elég volt neki. Nem mindenkinél, de nagy átlagban a 3. trimeszterre visszajön a libidó a nõknél, sõt erõsödik is. Na, akkor lehet pótolni az "elmaradást"!
13hetes vagyok, pontosan igy érzek én is a terhesség eleje óta. Nem tudok mit kezdeni ezzel. Nekem is és a páromnak is rossz. Bizonyára a hormonok teszik ezt velünk. Próbáltam errõl beszélni a párommal, de mintha a falnak mondtam volna...Remélem hamarosan elmúlik.
Vagy tombolnak a hormonjaid, vagy nagyon is megviselt az elmúlt pár hét (rosszullétek, hányás stb.) De inkább ez a kettõ egyszerre. Biztos vagyok abban, hogy ez az érzés idõvel el fog múlni. Nekem is vannak olyan napok, amikor még az sem esik jól, ha a férjem hozzámbújik vagy megpuszil. Ezt másnapra mindig "kialszom". Nyugi, javulni fog a helyzet!
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem arról van szó, hogy a párom nem értené meg! Nagyon rendes, imád minket és biztosan megértené! Csak én félek, hogy miért taszítom magamtól csak a kedveskedését is, amit nem a szexre értek feltétlen. Csak egy puszija sem mindig esik jól, vagy a csók sem! Remélem hamar elmúlik ez a szörnyû érzés! :(
Engem szó szerint kirázott a hideg ha hozzámért. komolyan már kínunkba röhögtünk a dolgon. Õ kedveskedett volna, hátha....én meg összevissza rándultam, jujj de rossz is volt. De megértette, semmi következménye nem volt a kapcsolatunkra nézve.
Szia! A lányainknál nem volt ilyen, végig kívántam- a 2. lánynál a 12. hétig szüneteltünk, mert elõtte volt egy vetélésem. Most viszont... már a 32. hetet betöltöttem, és csak az ölelése esik jól! A szexet kicsit sem kívánom! Én a hormonoknak tudom be-meg hátha a baba neme miatt van: nagyon fiút szeretnénk már 2 lány után! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!!!
Mindenki màs! En 34+5 hetes vagyok és mindig szexelnék, de ez igy van az elejétol kezdve.. Persze màr nem csinàljuk vagy màsfél honapja kb..
Én mindent meg tudok beszélni a párommal, imádok hozzábújni, imádom ha hozzám búj, viszont a szexuális étvágyam a terhességem alatt csökkent. Szerintem ezek a hormonok. 13hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek a bíztató szavakat! Mindenkinek Sok Boldogságot és Nagyon Boldog Babavárást Kívánok! :)

Voltak vmilyen különleges tüneteitek, amik elég korán már a terhességre utaltak? Nem várt előtt pár nappal pl.

Volt olyan,akinek viszketett a hasa egész lent?

Legjobb válasz: A hasam nem viszketett. De szorulásom volt napokig, vagyis sokkal keményebb székletem, mint addig szokott. És akkor még nem tudtam, hogy ez is a terhesség jele...de az :-) Akkor még pár nap és csinálhatsz tesztet, ha nem jön meg. Sok sikert!

A hasam nem viszketett. De szorulásom volt napokig, vagyis sokkal keményebb székletem, mint addig szokott. És akkor még nem tudtam, hogy ez is a terhesség jele...de az :-) Akkor még pár nap és csinálhatsz tesztet, ha nem jön meg. Sok sikert!
Én akárhányszor terhes lettem teljes depresszióba estem, szinte sírásig, pedig nem is volt nagy bajom. Az utolsó terhességemnél mikor rámjött a depresszió sejtettem, hogy talán baba van a dologban, vettem egy tesztet, és pozitív volt. Igaz, voltak terhességeim (7), és egy egészséges kisfiam született. A hétbõl kb 5-ször ezt éreztem.
Fáradtság de azt ráfogtam a 40 fokra. Éjszakai vizelés azt nem tudtam mire ráfognak és furcsállottam. Mellfeszülés..akkor még azt hittem a menzesz elõjele. Csak mikor nem jött meg akkor kezdtem gyanakodni h valami más van a dologban :-)
Fáradtság és a mellbimbóm rettentõen érzékeny volt, zavart, ha hozzáért a melltartó.
Nekem a menzeszem volt nagyon fura. 2 napig csak barnáztam (alhasi görcs és petefészekgörcs után), majd megjött, de 7 nap helyett 9 napig tartott és erõsebb volt a szokásosnál. A barnázásnál beágyazódásra gondoltam azonnal, de mivel 2 nap után megjött rendesen, elvetettem az ötletet. Aztán a 7-8. nap táján újra gyanakodni kezdtem, mert nem akart elmúlni a menzeszem. Ekkor már méhen kívülitõl féltem az erõs vérzés miatt, amint elmúlt a menzi, másnap teszteltem, ami szerint nem voltam terhes, pedig de...Aztán a köv. menzi nem jött meg. 2-3 nap késés után kezdett derengeni, hogy meg kellett volna jönnie. Valaki rákérdezett, hogy nem vagyok-e terhes, mert olyan szép lett az arcom. Mivel elõzõ nap teszteltem, megnyugtattam, hogy nem vagyok terhes. Ez a szép arc, plusz a nõiesedés volt a következõ tünet, ami abban nyilvánult meg, hogy a pasik elkezdtek körüldongani (álmomban sem hittem volna, hogy ez is lehet terhességi tünet, de egyik pasi utánam sietett az utcán, a másik meg randira hívott a munkahelyen, a zöldésgesnél 1 csokor helyett 5 csokor petrezselymet kaptam...), aztán már én is észrevettem magamon, hogy kicsit formásabb lettem. De még ebbõl sem tudtam. Ami már nagyon gyanús volt, kb. a kimaradt menzesz 4. napjától elkezdett vizes folyásom lenni, ami még soha életemben nem volt. Ja, még a legelején már az is tünet volt, hogy a beágyazódás napjától fogva 2 napon keresztül annyira érzékennyé vált a szemem, hogy nem bírtam egész nap a kontaktlencsémet hordani. Sokan nem bírják terhesség alatt egyáltalán, szerencsére én visszaedzõdte hozzá, plusz a félkemény terheseknek is jól tolerálható, de ez is egy tünet volt. A többi tünet (émelygés, szagundor, stb... késõbb jött és az már szokványos volt).
Hanyingerem volt, de a stresszre fogtam. Aztan kiderult, hogy a babacska okozta. Azota persze sokszor viszket a hasam es a melleim is. :-) Drukkolok! 14 hetes kismama
Nekem nemvárt elõtt 4-5 nappal már a derekam nagyon fájt, a melleim napról napra jobban fájtak, a hasam is picit szúrkált.Éreztem, hogy terhes vagyok, ezért is teszteltem a nemvárt elõtt, és pozi lett :)

Ha 3 napja voltunk együtt a párommal, érdemes megcsinálni a terhességi tesztet, vagy várjak vele? Mennyi idő a beágyazódás?

Van olyan terhességi teszt ami állítólag pár nap után kimutatja ha sikerült teherbe esni. De többfélét olvastam már err?l, hogy több hét kell amíg elkezd a hcg termel?dni a szervezetben, amit a teszt kimutat. Mennyi id? a beágyazódás? Mikor kell hogy jelentkezzenek az els? tünetek?

Legjobb válasz: Inkább 3 hét után érdemes, a kis fickók közel 1 hétig elélnek odabent, és 2 hét után mutatja ki a legtöbb teszt a terhességet. Én nem tudok ilyenrõl, hogy pár nap után kimutatná, pár nap a beágyazódás, meg lehet, hogy még nem is értek célba 3 nap után a kis fickók odabent. Amúgy olyan tesztbõl ami 2 hét után mutatja ki, a Lily-t javaslom, olcsó a 2 db-os csomag, és megbízható. Nem védekeztetek egyáltalán vagy mi? Ha szabad megkérdeznem. Érdekel, hogy most para-e, ha terhes vagy, vagy az lenne a jó... :D

Inkább 3 hét után érdemes, a kis fickók közel 1 hétig elélnek odabent, és 2 hét után mutatja ki a legtöbb teszt a terhességet. Én nem tudok ilyenrõl, hogy pár nap után kimutatná, pár nap a beágyazódás, meg lehet, hogy még nem is értek célba 3 nap után a kis fickók odabent. Amúgy olyan tesztbõl ami 2 hét után mutatja ki, a Lily-t javaslom, olcsó a 2 db-os csomag, és megbízható. Nem védekeztetek egyáltalán vagy mi? Ha szabad megkérdeznem. Érdekel, hogy most para-e, ha terhes vagy, vagy az lenne a jó... :D
Úristen! Minek szexeltél, ha azt sem tudod, hogy mennyi idõ a beágyazódás? Én 13 éves vagyok, szûz és még én is tudom, hogy 5-6 illetve 7 nap után történik meg beágyazódás..
még nem lehet semmi olyan tüneted, ami a terhességet jelentené, amit a terhesség okozna
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor még semmi tünetre ne számítsak ugye? Értem ezt enyhe hányinger, esetleg hasi fájás alatt. Várok még a tesztel egy hetet.
szeretkezés után kb 10-14nap alatt ágyazódik be(elõtte pár napig vándorol a spermium).A 3napos terhességi tesztet úgy kell érteni, hogy beágyazódás után 3nappal mutat ki hcg-t a vizeletbõl a teszt!Szóval a szex után 14nappal már tesztelhetsz.
A kérdező hozzászólása: Akkor várok még a tesztel jövõhétig :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem védekeztünk, de megszakítottuk az együtt létet, ha értitek mire gondolok. Nem lenne para hogyha teherbe esnék, bár igaz hogy nem terveztük idáig. Azt mondják a nõ megérzi, hát nekem most jött egy olyan érzésem hogy mivan ha.... pedig eddig ilyen soha még csak eszembe sem jutott... hát, majd meglátjuk :) 22/N
Elsõ vagyok, ja kimaradt, 6-14 nap is lehet akár a beágyazódás. Változó
én eddig úgy tudtam h a beágyazódás olyan 8-10 nap. igaz, én csak egy 17 éves srác vagyok xD
A beágyazódás a 6.-7. nap környékén kezdõdik, csak utána kezd el termelõdni a HCG. A legérzékenyebb tesztek is csak BEÁGYAZÓDÁS után 3 nappal mutatnak eredményt, tehát kb. 10 nap után. Hogy ezek mennyire megbízhatóak, az jó kérdés. Inkább 14 nap után érdemes tesztelni, vagy még biztosabb, ha megvárod a menzeszed idõpontját és akkor végzed el reggeli elsõ vizeletbõl. Egyébként a spermiumok akár 6 napig is életképesek benned.

Érdeklödnék kinek volt olyan, hogy csak pár hét után mutatta ki a terhességet de elötte mindig negativ volt a teszt? És az mitöl lehet?

Legjobb válasz: mitõl számítva a "pár" hetet? miután kimaradt? Ha terhesség áll fent, kimaradás után 5-8 nappal már biztos pozitív bármelyik teszt.

mitõl számítva a "pár" hetet? miután kimaradt? Ha terhesség áll fent, kimaradás után 5-8 nappal már biztos pozitív bármelyik teszt.
nekem az 5hónapos terhességemet nem mutatta ki a Gabriel teszt!
Édesanyámnak a vérvétel sem mutatta ki a terhességet, egészen a 12. hétig. Kapott is a hormonzavarára gyógyszert, plusz akkor volt tüdõszûrés a faluban, és még egy jó kis Pesti iskolakirándulós buszozás is belefért. Decemberben töltötte a 14. életévét a hormonzavarnak diagnosztizált tesóm. :)
17:59nek: A kimaradt menzesz után 3héttel!
Szia!2- tesztem volt 3 és 10 nap késés után.Amikor a 2.mensi kimaradás közeledett akkor mentem dokihoz és 6 hetes voltam és már szívhang is volt.Egyszerûen nem hittem el, semmi terhes tünetem nem volt, csak a mellbimbóm fájt.Bocs, hogy hosszú voltam, tehát még nincs veszve semmi.Sok sikert!32h.km.
A kérdező hozzászólása: jolvan akkor még van egy kis remény 1 hét mulva megyek dokihoz aztán majd meglátjuk mit mond amugy érzem egy kicsit a hasam alját mintha megakarna jönni de semmi
Kimaradt mensim után 9 nappal a teszt negatív volt, rá két napra a doki is azt mondta, hogy nincs baba. Utána 2 hetesen a teszt még mindig negatív volt, doki írt fel gyógyszert, hogy megjöjjön a menzeszem. Nem jött meg másodjára sem, hiába a gyógyszer. Én nem teszteltem közben, mert rengeteget dolgoztam+ nászútra készültünk...mikor hazajöttünk nászútról már gyanús volt 2 kimaradt mensi. Most 2 és fél hónapos nagylány a "negatív tesztem":)
3 héttel az együttlét vagy a kimaradt mensi idõpontja után?:) -> elõzõnek.
Nekem az elsõ babámnál 3hét után lett pozitív a teszt. Igaz, nem csináltam minden nap, csak hetente.
nem csak terhesség miatt késhet. Stressz, idegeskedés, ciszta, petefészek gondok.... ezek mind okozhatják. Egy nõgyógyász többet és okosabbat tudna mondani neked!
A kérdező hozzászólása: ezért nem értem mert valaki azt mondja, hogy már 1 hét mulva tuti kimutatja valakinek meg csak pár hétre rá nekem már 2 hete késik 3 negativ teszt :((
Nekem a második tehességemet a menszesz elmaradása után 2 héttel még a legprofibb teszt sem mutatta ki, csináltam vagy 5 tesztet, vártam egy hetet, és akkor már mutatta... Nem tudom mitõl lehet. Biztos rosszul pisiltem. :)
A kérdező hozzászólása: köszi, hogy megirtátok már csak 4 nap és én is megtudom, hogy mivan??

Milyen jelek utalhatnak a terhességre az első pár hétben? Ugy az 1-2-3-ban? A teszt mennyi idö után miutatja ki ha terhes vok?

Legjobb válasz: A terhesség számítása hivatalosan nem a megtermékenyítéssel kezdõdik, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjával. (Hogy miért az egy hosszabb történet, de ezt azért írtam, hogy tudd: a terhesség elsõ, második hetérõl még beszélni sem érdemes). Azt követõen lehet kb két héttel megtermékenyítés, mert egy átlagos ciklusnál 12-14. napon van peteérés. A harmadik hét végére történhet meg a beágyazódás és ezután kezdõdik meg a hcg hormon termelõdése, amire a terhességi teszt épül. Kell egy bizonyos mennyiségû hcg-nek lennie a szervezetben ahhoz, hogy arra a teszt reagáljon, de mivel ez elég gyorsan nõ (két naponta duplázódik) így egy viszonylag érzékeny teszt a nem várt menstruáció napján már pozitívat jelezhet (ez már négy hetes terhességnek számít). Van, akinél viszont még hetekkel késõbb sem mutat ki semmit. Úgyhogy ha nem jön meg a mensid, akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a kimaradt mensit követõ napon, ha negatív, akkor két naponta érdemes tesztet ismételni, vagy fel kell keresni a nõgyógyászt. Tüneteket azért nem sorolnék, mert nagy eséllyel nincsenek, illetve gyakori kora terhességnél az enyhe méhgörcs és mellfeszülés, ez viszont a legtöbb nõnél egyébként is elõfordulhat mensi elõtt, szóval erre nem lehet építeni. Az erõsebb tünetek (hányás, szédülés, hányinger) csak késõbb jelentkeznek, 6-8. hét környékén, már ha egyáltalán jelentkeznek.

A terhesség számítása hivatalosan nem a megtermékenyítéssel kezdõdik, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjával. (Hogy miért az egy hosszabb történet, de ezt azért írtam, hogy tudd: a terhesség elsõ, második hetérõl még beszélni sem érdemes). Azt követõen lehet kb két héttel megtermékenyítés, mert egy átlagos ciklusnál 12-14. napon van peteérés. A harmadik hét végére történhet meg a beágyazódás és ezután kezdõdik meg a hcg hormon termelõdése, amire a terhességi teszt épül. Kell egy bizonyos mennyiségû hcg-nek lennie a szervezetben ahhoz, hogy arra a teszt reagáljon, de mivel ez elég gyorsan nõ (két naponta duplázódik) így egy viszonylag érzékeny teszt a nem várt menstruáció napján már pozitívat jelezhet (ez már négy hetes terhességnek számít). Van, akinél viszont még hetekkel késõbb sem mutat ki semmit. Úgyhogy ha nem jön meg a mensid, akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a kimaradt mensit követõ napon, ha negatív, akkor két naponta érdemes tesztet ismételni, vagy fel kell keresni a nõgyógyászt. Tüneteket azért nem sorolnék, mert nagy eséllyel nincsenek, illetve gyakori kora terhességnél az enyhe méhgörcs és mellfeszülés, ez viszont a legtöbb nõnél egyébként is elõfordulhat mensi elõtt, szóval erre nem lehet építeni. Az erõsebb tünetek (hányás, szédülés, hányinger) csak késõbb jelentkeznek, 6-8. hét környékén, már ha egyáltalán jelentkeznek.

A mellfeszülés megmarad a terhesség végéig, ha már a 6. héten jelentkezik v ez csak pár hétig/napig lesz igy?

Legjobb válasz: Nekem mellfeszülés volt az elsõ terhességi tünetem, de pár hét után elmúlt, azóta sem nagyon éreztem eddig. Nekem a védõnõ azt mondta, hogy ez természetes, majd lesz olyan amikor megint fogom érezni. Szerintem ez mindenkinél változó. 16 hkm

Nekem mellfeszülés volt az elsõ terhességi tünetem, de pár hét után elmúlt, azóta sem nagyon éreztem eddig. Nekem a védõnõ azt mondta, hogy ez természetes, majd lesz olyan amikor megint fogom érezni. Szerintem ez mindenkinél változó. 16 hkm
Nekem is ez volt az elsõ tünet, kb 2-3 hétig tartott, és nem is jött vissza. 36hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!