Találatok a következő kifejezésre: A terhesség negatívos (3 db)

A terhesség alatt negatívos anyáknak hányszor néznek ellenanyagot?

a vércsoportom -,a férjem+,és az els? fiunk is + lett.Most a második babánál eddig 2szer néztek ellenanyagot,egyszer a leg elején,aztán pedig a 24.héten.Vajon fognak még nézni????Az irodalmat tudom,tapasztalatok érdekelnének:)) köszi.

Legjobb válasz: Szia! Nekem néztek még 36 hetesen is,aztán ennyi összesen 3-szor. Ha valamelyik pozitív,akkor utána gyakran nézik,hogy közbeléphessenek ha baj van. Boldog babavárást,üdv

Szia! Nekem néztek még 36 hetesen is, aztán ennyi összesen 3-szor. Ha valamelyik pozitív, akkor utána gyakran nézik, hogy közbeléphessenek ha baj van. Boldog babavárást, üdv
Szia! Én is negativos vagyok, nekem néztek a 16. héten, a 23. héten, még néznek a 28., és a 32. héten, legalábbis a védõnõ ezt mondta. Tehát 4-szer. Igy nekem még van kettõ.
A kérdező hozzászólása: Hát ez jó..Én már 37hetes vagyok, de a 24.hét óta nem néztek ellenanyagot.Bár hétfõn úgyis megyek a védõnõhöz, kedden pedig a dokihoz, akkor mostmár rákérdezek, nehogy aztán valami gond legyen.
havonta

Rh negatívos nőnek ha már jelen van a szerveztében az ellenanyag, a következő terhesség előtt hogyan szabadulhat meg tőle?

Milyen esélyekkel tudják kitisztítani a vért? Mennyi a valószínűsége h nem termel majd újabb ellenanyagot a szervezet pozitív magzat esetén? Százalékot tudtok mondani?

Legjobb válasz: Semmit sem kell tenni. Most már megkaptad az anti D injekciót, így a következõnél már nem lesz gond. Az ellenanyagot meg amúgy is figyelni fogják végig a terhesség alatt.

Semmit sem kell tenni. Most már megkaptad az anti D injekciót, így a következõnél már nem lesz gond. Az ellenanyagot meg amúgy is figyelni fogják végig a terhesség alatt.
Szerintem a korai spontán vetélésed nem játszik közre. Én is B- vagyok, volt egy ilyenem, a baba megállt a fejlõdésben, spontán el is ment, nem kaptam akkor anti D-t. Õ lett volna a második babánk. Újra terhes lettem, õt kihordtam, nem volt ebbõl baj. A többi kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni, talán kérdezz meg 1 orvost. Évekkel ezelõtt láttam 1 filmet, ahol az anyuka is B- volt, elsõ babával nem volt gond, csak szülés után nem kapott anti D-t. Többször volt utána terhes, mindig elvetélt a 16. héten. Majd talált 1 orvost, aki összesen 4szer adott a magzatnak vért az anya méhén belül, így kihúzták a 36. hétig, akkor született meg a baba.
Nem értelek. Ha RH- vagy és RH+ babád születik (vagy fordítva), akkor a szülés után rögtön kapsz egy injekciót, hogy a következõ terhességnél semmi baj ne legyen, én is így voltam.
bocs. Az elõzõ válasz a 11-esnek ment.
Kedves 9-es. Igen, akkor érdekes a dolog, ha valaki már terhes. A dolog lényege, hogy ha RH pozitív babával terhes, akkor a szervezet ellenanyagot termel. Mivel a megszületés elõtt nem tudják a vércsoportját a babának, az RH negatív vércsoportú nõknek adnak egy anti D elnevezésû injekciót, ami az ellenanyag termelõdését hivatott megakadályozni. Elsõ terhességnél általában nem szokott problémát okozni az ellenanyag, de minden további terhességnél már igen. Ezért különösen fontos, hogy az RH negatívos nõ, akkor is megkapja az anti D-t, ha esetleg elvetél. Egyébként ahogy már írtam, az RH negatívos nõknek több vérvételt kell elviselniük a terhesség alatt, mert folyamatosan ellenõrzik az ellenanyagot.
9es vagyok!Ma megjött a legújabb ellenanyag vizsgálat eredménye, ami negatív lett.Most már semmit sem értek...A dokim sem tudott kielégítõ választ adni, valószínû, hogy hétfõn megismétlik.
Mi ez az RH negatívos dolog?:O Csak annál érdekes, aki már terhes? Bocsánat az off-ért, de most ezen nagyon megakadt a szemem.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom! :( És mit javasoltak most neked? További vizsgálatok?
Én is rh negatívos vagyok, most volt ellenanyag szûrésem és pozitív lett az eredmény :-( most vagyok 18 hetes terhes.8 hetesen volt egy bevérzésem, akkor megkaptam az antiDt, most mégis pozitív lett az eredményem :-(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :(
A kérdező hozzászólása: De az anti D injekció arra jó h hatástalanítsa a magzatból vérébõl az enyémbe jutott D-t, ezért kell legkésõbb 72 órával a szülés illetve vetélés után beadni. Vagy rosszul tudom? Az injekció hatással van a már jelen lévõ ellenanyagra? Ha már immunizálódtam?
A kérdező hozzászólása: Volt egy korai spontán vetélésem, és úgy tudtam h rh pozitív vagyok, majd teherbeestem és 8 hetesen ismét elvetéltem mert a szervezetem ellenanyagot termelt, a missed ab után kaptam oltást, de már késõ volt mint kiderült. Ezért kérdeztem h akkor most mi a teendõ, ha valakinek volt esetleg ilyen tapasztalata
A kérdező hozzászólása: de abban az esetben, ha nem kaptam meg az anti gént és már benne van a szevezetemben az ellenanyag
Így van, a szülés után kap egy szurit. És akkor a következõ terhességnél nem fog ellenanyag termelõdni. Én is Rh- vagyok, 2. gyermekemet várom.
Köszönöm a választ:)
Ha 2 terhességed volt az azt jelenti hogy lett is belõle baba? (mert akkor kellett hogy kapjál mindenképp). Ha abortusz volt, akkor is mindenképp adniuk kellett volna, hisz nem vizsgálják az abortumot hogy milyen vércsoportja volt, hanem úgy veszik alapból hogy rh pozitiv volt. Tehát akkor is kapnod kellett volna. Nem lehet hogy csak te nem tudod hogy kaptál?
Az nagy baj, ha nem kaptál. Az elsõ gyermekkel nem lesz gond a másodikkal van gáz.Orvoshoz kell menni MOST
A kérdező hozzászólása: összesen 3 vetélés volt.Most utoljára kaptam, a vetélés után.De az orvos fogta a fejét, hogy eddíg nem kaptam.És most tanácstalan vagyok.
vércsoport A rh negatív...tudod van A, B, AB? meg ás vércsoport, ebbõl lehet vki rh pozitív s negatív...pozitív az emberiség 85% a amúgy...s anti d t szokták rh negatívosoknak beadni elsõ baba szülés után h ha második baba lesz ne legyen vércsoport összeférhetetlenség
lehet de vércsoport ellenõzéskor nem mondták??? Dokidnak nem szóltál???
az ARH mit jelent?és az anti?
ui mégegy de anti d is csak annak adják be úgy tudom h ha baba más vércsoportú mint õ...mármint (elsõ)baba pozitív...
lehagytam h 0 ás vércsoport s van
Szia! Én is rh negativos vagyok és volt több vetélésem is. A dokim nagyon odafigyelt rá, hogy még a mütét után megkapjam az antiD-t. 72 órán belül kell beadniuk.
Szia! Ha most megkaptad az anti-D-t akkor a köv. terhességnél emiatt nem lesz baj. Az elsõ két vetélés után végeztek valamilyen vizsgálatokat? Nálam például kiderült, hogy a progeszteron hormonnal van probléma.
A kérdező hozzászólása: Nem semmilyen vizsgálatot nem végeztek, sõt mikor elvetéltem, kijött magától minden de nem kapartak ki, amin most szintén fel volt háborodva az orvos.Azt mondta ilyen nincs.Ez szintén mûhiba
Szia! Nekem is negatív a vércsoportom, most várom a 3. babámat! Nekem minden szülésem után beadták az antit! Van viszont egy ismerõsöm, akinek szintén nem adták be a z injekciót az elsõ gyereke után, ennek már 15 éve, és sajnos nem is lehetett több babája!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!