Találatok a következő kifejezésre: A terhesség napjától (49 db)

Ha nem a vérzésem első napjától nézik a terhességet, hanem az aktus napjától, akkor hány hetesen látszódhat a petezsák?

Legjobb válasz: A terhességet mindig az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják. Maga az aktus nem irányadó, mert lehet hogy nem is akkor volt peteérés, hacsak nem egyszer csináltátok a ciklusod alatt és pont teherbeestél. Szóval az utolsó menstruáció elsõ napjától számított 5-dik héten már biztosan jól körülhatárolhatóan látható a méhben a petezsák.

A terhességet mindig az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják. Maga az aktus nem irányadó, mert lehet hogy nem is akkor volt peteérés, hacsak nem egyszer csináltátok a ciklusod alatt és pont teherbeestél. Szóval az utolsó menstruáció elsõ napjától számított 5-dik héten már biztosan jól körülhatárolhatóan látható a méhben a petezsák.
En julius 11.en voltam egyutt a parommal es es augusztus 8.an voltam huvelyi UH.n es ott mar latszott a 12 mm petezsak es benne a 2mm embrio.

A peteérés napjától kell számolni a terhességet?

Legjobb válasz: Nem, az utolsó vérzés elsõ napjától. A terhesség 40 hetébõl kettõben valójában nem is vagyunk terhesek.

Nem, az utolsó vérzés elsõ napjától. A terhesség 40 hetébõl kettõben valójában nem is vagyunk terhesek.
Mert az utolsó mensi napját általában mindenki tudja, azt hogy mikor volt peteérése, meg nem biztos.
A kérdező hozzászólása: Húha, jó tudni!Köszi, bár nem értem miért onnan kell, hiszen a peteérés elõtt nem lehet teherbe esni!
Igazából így sem pontos sztem, mert nekem utolsó mensi elsõ napját figyelembe véve ami jan 3. akkor, október 10.-én lenne a nagy nap, de 2 héttel kisebb a babó így okt. 22-re vagyunk kiírva, és nem azért mert lassabban fejlõdik hanem késõbb lehetett a peteérés, szóval én ezt még mindig nem értem!? :O
A babák a fogantatás napjától számólva a 266. napra születnek.Ha tudod a napját ki tudod számólni de az sem biztos hisz úgy is akkór bújnak ki mikór itt az ideje.:)

A terhesség 91. napjától történő adókedvezmény igényléséről most értesültem csak sajnos.2011. február 20-án született meg a kisfiam. Visszamenőleg megtudom igényelni most a családi adókedvezményt a magzat 91. napjától a születésig?

Legjobb válasz: Hát pontosan nem tudom mikor jött törvénybe ez az adókedvezmény.De annyit tudok hogy igen,visszaignyelheted de csak az adóbevallásnál.Arról meg most sajna lekéstél,kérdezz rá az illetékes hivatalba nállatok hogy jövõre még van e rá alkalmad! Addig is rendezd el hogy kapd minden hónapba mostmár!!!

Hát pontosan nem tudom mikor jött törvénybe ez az adókedvezmény.De annyit tudok hogy igen, visszaignyelheted de csak az adóbevallásnál.Arról meg most sajna lekéstél, kérdezz rá az illetékes hivatalba nállatok hogy jövõre még van e rá alkalmad! Addig is rendezd el hogy kapd minden hónapba mostmár!!!
Önellenõrzést nyújthatsz be , visszamenõlegesen 5 évig. Az én lányom 2011. májusi, már a terhesség 91. napjától kapjuk utána a családi adókedvezményt. Neked már a 2010-es évedet is önrevíziózni kell, és utána a többit is. Eddig még soha nem kértétek?
Önrevíziót kell csinálni, de a 2010esre nem kell ezt rosszul írták mivel 2011 óta van csak ez a kedvezmény. Tehát 2011re és 2012re igénylheted. De hogy hoyg errõl a munkátatód nem szólt?
Igen, bocs! Tényleg 2011.01.01-tõl hatályos.
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a válaszokat! 2011. februárjától a férjem igényli a családi adókedvezményt, csak azért voltam kíváncsi, hogy vissza tudom e igényelni, mert az egyik barátnõm most visszaigényelte a terhességére és meg is kapta. De ezek szerint nekem nem jár mivel 2010-ben lettem terhes és csak 2011-tõl van adókedvezmény. Nem volt munkáltatóm aki értesítsen errõl, mert próbaidõ alatt dolgoztam mikor megtudtam, hogy terhes vagyok és ki is rúgtak emiatt.A fiam születésétõl pedig a férjem igényli.
Ha nem volt munkád akkor akkor sem tudtad volna vissza igényelni, ha már lett volna 2010ben.

Családi adókedvezmény kérdés? A terhesség 91. napjától lehet igényelni vagy a magzat tényleges 91. napjától?

Szóval az utolsó mensi els? napjától számolnak,vagy kb két héttel kés?bbt?l amikor a lehetséges fogantatás volt?

Legjobb válasz: Fogalmam sincs, hogy szól a törvény, de valahogy valószínûtlennek tartom, hogy a menstruációdhoz igazítsák az adódat. Azt tudom, hogy az alaptörvény szerint az élet a fogantatással kezdõdik, esetleg ez lehet az alapja a családi adókedvezménynek is. De, hogy nem az utolsó menstruáció, az tuti.

Fogalmam sincs, hogy szól a törvény, de valahogy valószínûtlennek tartom, hogy a menstruációdhoz igazítsák az adódat. Azt tudom, hogy az alaptörvény szerint az élet a fogantatással kezdõdik, esetleg ez lehet az alapja a családi adókedvezménynek is. De, hogy nem az utolsó menstruáció, az tuti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.Gondolom hogy az adómat nem a menstruációmhoz igazítják, de a terhességet ahhoz, mert az a terhesség elsõ napja, ez a fajta kedvezmény pedig a terhességhez kapcsolódik.És a terhességben sokkal biztosabb pont a vérzés elsõ napja, mint a fogantatás idõpontja. Ezek miatt voltam bizonytalan, és reméltem tud olyan írni aki mostanában intézte ezt.
A nõgyógyászodtól kell kérni az igazolást. Amint a terhesség elérte a 91. napot akkor adhatja ki. Az enyém kb. igy szólt: Orvosi igazolás családi kedvezményhez. A fent nevezett 13. hetes terhes, a szülés várható ideje... Kelt és orvosi bélyegzõ aláírás. Amelyik hónapban keltezték, arra a hónapra már jár a családi kedvezmény.
A terhesség 91.napjától lehet igényelni, vagyis attól a naptól, amikor betöltöd a 13 hetet már jár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Amikor elmész a nõgyógyászhoz, és elõször megállapítja a terhességed idejét (hetét), azt valamilyen módon leigazolja. Vagy külön egy orvosi papíron, vagy a terhesgondozási kiskönyvbe jegyzi be. Az igazolt hét betöltött terhességi hetet jelent. Ha Neked 2012. július 21-ével van igazolásod arról, hogy 6 hetes terhes vagy, akkor Te a terhesség 42. napját betöltötted. Innentõl kezdve - elõveszed a naptárat - és megnézed, hogy mikor fogod betölteni a 91. terhességi napot. Amelyik hónapra esik az a nap, abban a hónapban már jogosult vagy családi kedvezményre. Az már lényegtelen, hogy mikor szülsz, stb. (elõbb, vagy késõbb). Az orvos is tévedhet. Az a lényeg, hogy ez az igazolás az adó elévülési idejéig meglegyen, hogy egy adóellenõrzés esetén bizonyítani tudd, ahhoz a dátumhoz tartottad magad, amit az orvos leigazolt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a részletes választ, nagyon hasznos volt, így már értem.

A terhesség az utolsó mensi első napjától számítva 40 hét, akkor hogy lehet, hogy 49 napos ciklusra más szülési időpontot ad meg a kalkulátor, mint 28 naposra?

Sejtem, hogy mikor estem teherbe pontosan, de azok a kalkulátorok, ahol meg kell adni a ciklus hosszát is, 28 napos ciklus eseten dec 14et ad meg és 49 napos ciklus esetén, ami nekem volt, dec 28at. MOst mi az igazság? Ha a teherbe esésem napját nézem, akkor dec14... most akkor számít egyáltalán hány napos volt a ciklusom? Melyik a szülési id?pontom??? a 40. hét dec 14re jön ki.

Legjobb válasz: Leginkább az számít mikor volt a peteérésed, ha késõi volt akkor valószínû késõbb is fog jönni, de ez nem elõírás. Majd a baba megmondja:) Amúgy a mensi elsõ napjától fogják számolni és a 12. heti uH-n pontosítják.

Leginkább az számít mikor volt a peteérésed, ha késõi volt akkor valószínû késõbb is fog jönni, de ez nem elõírás. Majd a baba megmondja:) Amúgy a mensi elsõ napjától fogják számolni és a 12. heti uH-n pontosítják.
Azért más az idõpont mert ezek a kalkulátorok a nagy könyv szerint mûködnek. A nagy könyvben pedig az van írva, hogy a peteérés a ciklus közepén van. És valljuk be ez nem mindig van így. Emiatt egy közönséges kalkulátor sosem fog valós választ adni hisz a peteérés a ciklus elsõ és akár utolsó napján is lehet. Ez egy 28 napos ciklusnál majdnem egy hónap eltérés (2-2 hét mindkét irányban) Pontosabb eredményt majd az UH eredmények fognak adni amelyek valósabb képet tudnak mutatni a gyermek koráról.
Jah és, hogy tiszta legyen a kép: nem az utolsó menstruációtól számított 40 hét, hanem a megtermékenyüléstõl számított 40 hét.
Én úgy tudom, hogy a megtermékenyüléstõl számítva 38 hét és mivel a nagy könyvben az van, hogy a 14. napon van pé, ezért az utolsó menszitõl pedig 40 hét.
Igaza van az elõzõnek, a megtermékenyüléstõl számítva 38 hét!

Azt mondják hogy a terhesség 6. hetében kezd el pulzálni a baba szive. Ezt a 6. hetet a mensruáció első napjától számolják, vagy a fogantatástól?

Ha a fogantatás a 7. ciklus napon volt, akkor kb. egy héttel hamarabb látjuk majd a kis szívét? Tehát ha azt mondják 6. héten vagyok, normál esetben akkor 4 hetes a terhesség, de nekem ugye 5. Akkor hamarabb látjuk a szívét?

Legjobb válasz: Mindent a mensi elsõ napjától számolnak. Minden vizsgálatot. Szívhangot csak hüvelyi UH-val és elég ritkán látnak a 6.héten, én úgy tudom, "csak" petezsák szokott lenni. De persze vannak kivételek :)

Mindent a mensi elsõ napjától számolnak. Minden vizsgálatot. Szívhangot csak hüvelyi UH-val és elég ritkán látnak a 6.héten, én úgy tudom, "csak" petezsák szokott lenni. De persze vannak kivételek :)
Menstruáció elsõ napjától számolnak mindent, pontosan úgy, ahogyan az elõzõ válaszoló írta. Nekem volt szívhang 5+4-en is! Boldog babavárást!
Elsõ vagyok, hû kedves második de jó Uh gép lehetett! Nekem mindkét gyermeknél a 6.héten csak petezsák volt és a 8.héten volt szívhang.
6+4 nekem is volt már szívhang hüvelyivel és a menses elsõ napjától kell, ahogy az elõzõ válaszolók írták
elõzõ vagyok, 7+4 bocsi
A menstruáció elsõ napjától számolják. Nekem pont 6 hetesen már volt szívhang, Akkor volt a babóm CRL:3, 6

MInek számolják a terhesség idejét a menzesz elsõ napjától?

Legjobb válasz: Mert az az, amit tudnak, azt, hogy mikor lett valaki terhes, általában nem. Ugyanis egy ciklus alatt (legalább is normál esetben) nem csak egyszer vannak együtt, és minden alkalomból lehet terhesség (nemcsak középidöben!!!)

Mert az az, amit tudnak, azt, hogy mikor lett valaki terhes, általában nem. Ugyanis egy ciklus alatt (legalább is normál esetben) nem csak egyszer vannak együtt, és minden alkalomból lehet terhesség (nemcsak középidöben!!!)
mert az a biztos dátum. Változó kinek mikor van ovuja igy nem lehet pontosan tudni mennnyi idös a tehresség. Akinek nincs rendszeres cikllusa ott méret szerint tiieplnek de ez gyakran téved barátnömnél méret szerint legalább 2 hetet tévedtek.
Mi az, hogy minek?? Talán miért!!! Szerinted honnan kellenen?
kellene,
A kérdező hozzászólása: HEHE!!!

A terhességi teszt mikor mutatja ki a terhességet? Már ez elmaradt mensi első napjától?

Akkor is ha tabit szedek?a megvonásos vérzés els? napjától kimutatja.Tudom helvileg tabi mellett képtelenség teherbe esni,de én még csak nem rég kezdtem és eddig semmi gond nem volt,de most a negyedik vérzésnél az utolsó 3 szemnél barnás pecsétel? vérzésem volt.és hogy megnyugodjak szeretnék csinálni 1 tesztet.kimutatja már hogy terhes lehetek-e ha hétf?n már nem veszek be bogyót és kb szerdán jönne meg,akkor szerdán már reggel megcsinálhatom?

Legjobb válasz: Válaszolok neked is, meg mindenkinek akinek tévhitei vannak ezzel kapcsolatban: Most terhes vagyok, a 21-ik hétben. Terveztük a babát, a ciklus minden napját akár többször is átszeretkeztük. Még el nem jött a következõ menzesz ideje, én bolond, megvettem 4 tesztet is. Kb 3 naponta buzgón teszteltem magam. És persze semmi eredmény nem volt. Egészen beleszomorodtam, hogy nem jött össze a fogantatás. Aztán mikor kimaradt a vérzésem, lassan ujra kezdtem reménykedni. Az ötödik teszt amit még utoljára rászántam, a megtermékenyüléstõl számítva kb 3 hétre kezdett el halványan, de nagyon halványal megmutatni a pozitriv eredményt. Hát ez van. Írhat bármit a teszt csomagolásásn,. az egész csak játék a szavak értelmével. Még nem kezd a tested terhességi hormonokat gyártani, kidobott pénz az ablakon a teszt megvásárlása.

Válaszolok neked is, meg mindenkinek akinek tévhitei vannak ezzel kapcsolatban: Most terhes vagyok, a 21-ik hétben. Terveztük a babát, a ciklus minden napját akár többször is átszeretkeztük. Még el nem jött a következõ menzesz ideje, én bolond, megvettem 4 tesztet is. Kb 3 naponta buzgón teszteltem magam. És persze semmi eredmény nem volt. Egészen beleszomorodtam, hogy nem jött össze a fogantatás. Aztán mikor kimaradt a vérzésem, lassan ujra kezdtem reménykedni. Az ötödik teszt amit még utoljára rászántam, a megtermékenyüléstõl számítva kb 3 hétre kezdett el halványan, de nagyon halványal megmutatni a pozitriv eredményt. Hát ez van. Írhat bármit a teszt csomagolásásn, . az egész csak játék a szavak értelmével. Még nem kezd a tested terhességi hormonokat gyártani, kidobott pénz az ablakon a teszt megvásárlása.
Elõzõ vagyok: Mind az öt teszt különbözõ cég terméke volt. Kerestem buzgón a legjobbat, leggyorsabbat. Hiába. Becsapás az egész.
sakkor akinek 5-6 hetes ciklusai vannak? az mikor teszteljen?
Ja és 1 nappal utána, hogy lehetne kimutatni? gyûrût kötsz egy kötélre és lóbálod a hasa elõtt? Vagy tarot kártyát vetsz?
Az aktus után 2-3 héttel már kimutatja.
okok.
Kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét! De tényleg, nem mind ugyanolyan, kérdezd meg a gyógyszerészt és olvasd el a tájékoztatót. Amúgy ha megtanulsz gondolkodni, sokkal könnyebb lesz az élet.
*mármint az aktus után egy nappal
Én ugytudom, ha megtermékenyül a petesejt, elkezd egy bizonyos hormon termelõdni.-már másnap. Van olyan teszt ami ennek a hormonnak a jelenlétét vizsgálja igy az tulajdonképpen már a megtermékenyülés után pár nappal mutathat eredményt. Aztán sajnos ahogyaz lenni szokott vagy bejön vagy nem:S
vannak olyan tesztek, ami már egy nappal utána is kimutatja.
2 hét a beágyazódás, csak utána mutatja ki.
Így igaz, minimum 2 héttel az aktus után mutatja ki akármelyik teszt.
hali, én vettem egy medi-lab nevü tesztet, a beágyazódás 7 nap, a nõgyógyászom mondta, 17-én voltunk együtt 31-én már kimutatta ez a tesztfajta. A nõgyógyászom már meg is vizsgált és sikerült :) terhes vagyok :)
elõzõ vagyok, hozzá kell tennem hogy az orvosom azt mondta azért mutatja ki ilyen hamar nálam a teszt mert valamiért sokkal gyorsabban és nagyobb mennyiségben kezdett el termelõdni a hormon ami jelzi, de egyéntõl függ milyen mennyiség, azt is mondta találkozott olyan esettel aki 34. hétbe járt de a teszt még mindig negatív volt
Ezeket a válaszokat, olyan jó olvasni, reménykedem, már 5 napja késik, és eddig negatív. hétfõn bejelentkezem az orvoshoz. Remélem összejött csak nem mutatja ki.

Szerintetek ha egy terhességi tesztre az van írva, hogy a menstruáció elmaradásának első napjától használható (érzékenység 25 IU/L), akkor valóban csak akkor mutatja ki a terhességet?

5 nap múlva kéne megjönni (de remélem nem fog :)

Legjobb válasz: Szerintem várd ki a nem várt menstruáció idejét a teszttel.

Szerintem várd ki a nem várt menstruáció idejét a teszttel.
Szia! Én is ilyen teszttel csináltam a most vasárnapi nemvárt elõtt 2 nappal (azaz ma reggel) tesztet és sajnos full negatív lett. Már nagyon nem bírtam kivárni a nemvárt napját, és mensi tüneteim sincsenek, azért csináltam meg. De szerintem vegyél erõt magadon és inkább várj, és a nemvárt utáni napon csináld meg. üdv, P.
Nekem is 5 nap mulva kéne megjönnie, de én ma csináltam tesztet.Negativ lett.Szóval inkább várjunk még ezzel!
szia, én ilyen érzékenységûvel teszteltem a nem várt napjának reggelén elsõ vizeletbõl és nekem akkor már halványan, de egyértelmûen kimutatta (14. dpo-n), nem teszteltem elõtte, erõt vettem magamon, bár nagyon nagyon nehéz volt, mondjuk lehet, hogy már hamarabb is látszott volna, de szerintem 2 napnál korábban (a nem várt elõtt) nem érdemes... drukkolok majd, hogy ott legyen neked is az a második csík! :-)
Szerintem is várj egy pár napot. Kimutathatja, ha hamarabb fogant. Én kb 1 héttel teszteltem hamarabb mint a nemvárt kb-i napja. Esti pisibõl halvány + lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Valóban nagyon nehéz várni. :)
A megtermékenyítéstõl számított 10-14 napon.
Ez 15-én el fog dõlni. Addig nem érdemes tesztelni.
A kérdező hozzászólása: Köszi az érdeklõdést! Sajnos nekem reggel megjött! :( Nem hiába fájt a hasam és lett negativ a teszt. Remélem Neked rendbe lesz minden! Drukkolok neked, majd jelezd hogy mi lett a vége.
Szia!mi újság van?van valami változás?nálam semmi nincs szinte azóta.ma kezdtek el fájni a melleim, de a hasszúrka meg ezek szinte teljesen elmúltak.tnap elõtt teszteltem egy negatívat(nem bírtam ki)....de szerda reggel láthatom az igazi eredményt majd!reménykedek a poziban nagyon!drukkolok neked is!
A kérdező hozzászólása: Ma volt egy kicsi barnázásom ugyhogy nem tudom mi fog ebböl kisülni. Még bizom a jó hirben, de várok még a köv. tesztel. köszönöm nektek a válaszokat
A beágyazódástól számított 3. nap környékén lehet már olyan mennyiségû hcg a szervezetben, amit egy nagyon érzékeny teszt ki tud mutatni. De jobb megvárni a nemvárt napját, akkor már elég egyértelmû választ szoktak adni a terheségi tesztek.
Nekem volt kb. 1 hete egy rózsaszínes pöttyöm, tegnap +t teszteltem.
A kérdező hozzászólása: Kedves JackMolly! Nekem is 2napja szúrkál a hasamba meg petefészkeimbe is.De ami okot ad a reményre azaz, h. tegnap volt egy kis rózsaszines folyasom (ami eddig nálam nem fordult még elõ).Más tünet nálam még nincs:( Majd irj hogy alakul a Te helyzeted! Sok sikert
A kérdező hozzászólása: 20:25-nek nagyon gratulálok. Boldog babavárást
Szia!Én is 14.-ére nem várom!Van már neked valami tüneted?Én már 3 napja úgy érzem, hogy leszakad a petefészkem, méhem, meg szúrkál is rendesen.De nem tudom, hogy ez most azért mert meg akar jönni vagy "valami más" van a dologban.Tesztelni csak a nemvárt reggelén fogok!
Szia! Én 12-re nem várom/vártam, de már tegnap szép pozitívat teszteltem a 10. dpo-n 25-ös teszttel. Halvány volt, de egyértelmû. Mára erõsödött a teszt. Szerintem a beágyazódás kezdetétõl már el kezd termelõdni a hcg hormon, ami kb. 2-3 nap alatt, már kimutatható a vizeletbõl.
Inkább ha már befejezõdött, és utána kb. 3 nappal, és akkor is csak a legérzékenyebb tesztek reggeli vizeletbõl. A mensi napjánál elõbb nem érdemes, mert lehet, hogy kimutatja, de nem biztos.
A kérdező hozzászólása: :(( OK valahogy megállom
A kérdező hozzászólása: 14-re nem várom és ma délután negativat teszteltem. Akkor ebbõl már nem lesz semmi?
Szia!nagyon sajnálom! :( nálam még semmi változás, de reggel tesztelek!akkor minden kiderül....nagyon reménykedek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!