Találatok a következő kifejezésre: A terhesség nő a méh, (8 db)

Ha folytatódnak a tüneteim, akkor nem lehet baj, ugye? Fáj a mellem, nő a pocim, ritkábbak ugyan, de vannak még rosszulléteim is és néha feszít és szurkál a hasam/méhem! Ha elhalna a terhesség, megszűnnének a tünetek is, nem igaz?

Tavaly elment egy babám, akkor a mellem rögtön "leeresztettek". Akkor 6-7 hetes voltam! Most 9 múltam!

Legjobb válasz: akkor nincs baj ha vannak tüneteid. .. ne aggódj.

akkor nincs baj ha vannak tüneteid. .. ne aggódj.
Ne aggodj, nem lesz semmi baj, ezek a tunetek termeszetesek de idovel elmulnak.Peldaul nekem a melleim csak a 7-8 -dik hetig feszultek, a rosszulletek es az emelyges is elmult a 12. het utan, a hasam viszont meg a 14. heten is szurkalt, ami csak annyit jelent, hogy no a mehed.A hetek elorehaladtaval egyre kisebb az eselye a vetelesnek es szerintem, ha egyet veszitettel az egyaltalan nem jelenti azt, hogy ezt is el fogod vesziteni.Biztos annak ugy kellett lennie.Gondolkodj pozitivan es elvezd a terhesseget, meglatod minden a legnagyobb rendben lesz. Boldog babavarast neked! 16+6 hetes kismama.
Elõször is ne aggódj, de a tünetek nem azonnal szünnek meg elhalás esetében sem, hanem akkor, ha kiürültek a hormonok. Egy barátnõmnek a 10. héten kellett megszakítani a terhességét, de még utána 1-2 hétig is voltak tünetei. Tudom, nem nyugtattalak meg, de csak azt akartam írni, hogy ez nem úgy müködik, hogy elhal a magzat és vége van a tüneteknek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Igyekszem elterelni ezeket a gondolatokat, de néha azért elgondolkodok!

Terhesség előtt mekkora a méh nagysága? Nekem az orvos többször is azt mondta, hogy kicsi a méhem. Mit jelent ez? Terhesség alatt mekkorára nő?

Legjobb válasz: Emiatt ne aggódj. Nekem is ezt mondta a doki és most már 35 hetesen valahol a bordáim körül van. Ebbõl semmilyen hátrányod nem lesz.

Emiatt ne aggódj. Nekem is ezt mondta a doki és most már 35 hetesen valahol a bordáim körül van. Ebbõl semmilyen hátrányod nem lesz.
Nyugi!A nõt olyan csodálatosan alkotta meg az anyatermészet, hogy a méhe 10en centi alapállapotban, de elfér benne akár egy 5 kilós gyerek is.(ISmerõsömnek mindkét lánya óriásbébi lett.)Gondolhatod, hogy mekkorára ki kellett nyúlni, és majd visszamegy(ezt a szoptatás alatt termelõdõ hormonok segítik).Szerintem ne aggódj, nem hiszem, hogy egy kicsi méh nagyban hátráltat.
Terhesség elõtt egy átlagos méh mérete 4, 5-5 cm x 5-5, 5 cm. A terhességgel folyamatosan nõ, annyira rugalmas fala van, hogy ez az egyetlen olyan szervünk, ami úgy megnõhet, hogy eléri az eredeti méretének a sokszorosát is, majd szülés után lassan visszatér az eredeti méretébe, "mintha mi sem történt volna". =o) Amúgy nekem a 6 hetes UH után az volt a papíromra írva, hogy lúdtojásnyi nagyságú.

Ha kisebb a méhem, mint az átlagos, de a terhesség alatt ugyanúgy nő? Pl. A 12. hétben az ilyen méh is férfiökölnyi nagyságú?

Legjobb válasz: Mi az, hogy kisebb, mint az átlagos? Ha kicsit kisebb, akkor tök mindegy, ugyanúgy nõ, ha fejletlen, akkor nem esel teherbe.

Mi az, hogy kisebb, mint az átlagos? Ha kicsit kisebb, akkor tök mindegy, ugyanúgy nõ, ha fejletlen, akkor nem esel teherbe.
Honnan tudod, hogy kisebb, mint az átlagos? Ugyanúgy nõ egyébként, mert nem a méretétõl függ, hanem az izmok, inak lazaságától. Az, hogy a 12. héten mekkora, az sema méh méretétõl, hanem a baba méretétõl függ!

A terhesség alatt nő a méh, egyszóval egyre fejebb kerül a felső része. Na de mi a helyzet a petefészekkel?

Hisz a petefészek nincs odan?ve a petevezetékhez. Ahhogy n? a méh, a petefészek is egyre feljebb vándorol vagy mi történik vele?

Legjobb válasz: Na, most szöget ütött a fejembe a dolog. Szerintem mivel a petefészek nincs a petevezetékhez nõve, eredeti helyén marad. Ez amúgy se probléma, hiszen terhesség alatt szünetel a petetermelés.

Na, most szöget ütött a fejembe a dolog. Szerintem mivel a petefészek nincs a petevezetékhez nõve, eredeti helyén marad. Ez amúgy se probléma, hiszen terhesség alatt szünetel a petetermelés.

Méhen kívüli terhesség esetén a hcg érték megfelelő ütemben nő, 1, 5-2 nap alatt dupázódik?

Legjobb válasz: nem, pont ez az egyik ráutaló jel, hogy lassabban növekszik az értéke. miért? erre gyanakszol

nem, pont ez az egyik ráutaló jel, hogy lassabban növekszik az értéke. miért? erre gyanakszol
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A nyálkahártyám még vékony volt, amikor nézték. Majd vissza kell mennem, de addig gondolkodom...és ez nem jó.:(( Azt mondták, hogy várjak vagy ha vérzés, görcsölés van, kórház. :(
de a hcg szintedet nézték? mert ha nem és nincs egyéb erre utaló jeled, akkor ne aggódj ezen feleslegesen. lehet, hogy túl korán mentél a vizsgálatra és ezért nem láttak babát. vagy az orvos mire gondol?
Ilyenkor a hcg nem duplázódik, csak másfélszerezõdik. Legalábbis a dokim szerint ez a tankönyvi eset. (Nekem ez volt). De tény, nem nõ olyan ütemben, mint a normális terhességnél.
A kérdező hozzászólása: Mennyi idõnként duplázódik, ha nem jó helyen van? 2, 5-3 nap?

Hol találok olyan képet, ami azt mutatja, a terhesség hónapjaiban hogyan és mekkorát nő a méh?

Tudom, hogy láttam valahol ilyen képet, hogy a nő hasán be volt jelölve, hányadik hónapban mekkora a méh, de nem találom. Köszönöm, ha valaki tud segíteni :)

Legjobb válasz: http://www.gynob.com/images/fh.jpg

Ez engem is érdekel:)
Bocsi, hogy belekérdezek:) És mi van akkor, ha nekem 19 hetesen már a köldököm felett van? Nem mindig, de van hogy már ott érzem hanyatt fekve.

Ha elhal a magzat a terhesség elején (1. trimeszter), akkor a méh attól függetlenül tovább nő?

Legjobb válasz: Ha elhal,elvileg vérezned kell.Nem hiszem,hogy tovább nõne,hisz a hormon már nem termelõdik akkor.De érdemben nem tudok rá válaszolni.De szerintem észreveszi az ember,ha baj van.

Ha elhal, elvileg vérezned kell.Nem hiszem, hogy tovább nõne, hisz a hormon már nem termelõdik akkor.De érdemben nem tudok rá válaszolni.De szerintem észreveszi az ember, ha baj van.
Lehet hülyeséget írok, de szerintem a méh magától a magzattól nõ. Tehát ha elhal, akkor nem nõ tovább.
Igen, ha elhalt akkor nem nõ.
Nekem volt már elhalt magzatom és semmit nem éreztem...

Milyen hatása van a szülésnek a női méhre? Megújul tőle, vagy éppen ellenkezőleg? Második terhességnek jobbak vagy rosszabbak az esélyei (megfoganás, baba tereminusig való kihordása)?

Legjobb válasz: minden terhesség fárasztja a méhet, de azért ez még nem a másodikra jellemzõ, inkább a negyedik terhességtõl kezdõdõen látja az orvos. Nekem két gyermekem van, mindkettõ az elsõ próbálkozós hónapban fogant, terminusig kihordtam õket, a méhem pedig abszolút megfelelõ idõ alatt visszahúzódott mind a két terhesség után.

minden terhesség fárasztja a méhet, de azért ez még nem a másodikra jellemzõ, inkább a negyedik terhességtõl kezdõdõen látja az orvos. Nekem két gyermekem van, mindkettõ az elsõ próbálkozós hónapban fogant, terminusig kihordtam õket, a méhem pedig abszolút megfelelõ idõ alatt visszahúzódott mind a két terhesség után.
Megterheli, ezért van az, hogy szülés után várni kell a következõ babával. Nem újul meg, de egy idõ után rendbejön. Ez az én véleményem, lehet, hogy tévedek. Nekem sajnos a 22 héten halva született a babám. Várni kellett ezért 6 hónapot. Utána voltam nõgyógyásznál, aki azt mondta rendbejöttem és próbálkozhatunk. Nekünk a 7 hónapban össze is jött. Most 20-21 hetesek vagyunk. Egyébként emberfüggõ az egész meg attól is függ, hogy jó idõben próbálkozzatok. A kihordásról annyit tudok az én tapasztalataim alapján, ami ugyancsak emberfüggõ, hogy: elõzõ terhességemnél végig véreztem-barnáztam, nem maradt meg. Most is veszélyeztetett terhes vagyok, annyival jobb, hogy könnyebben viselem a terhességet rengeteg aggodalommal, szerencsére csak az elején volt vérzés. Most épp a magas AFP miatt ismét genetikára kell mennünk, ha sikerül bejelentkezni, és lehet, hogy magzatvízvétel lesz belõle. Sajnos az elõzõnél nem engedtük, hogy vegyenek, így nem tudjuk ott mi volt a probléma, pedig a baba szépen fejlõdött akkor is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!