Találatok a következő kifejezésre: A terhesség mitől (231 db)

5 napos késés után reggeli vizeletből kimutathatja a teszt a terhességet? Mitől függ a hCG tartalom?

És hol jelzik a terhességi tezteken, hogy mennyire érzékeny?Köszönöm a válaszokat, remélem sokat kapok :)

Legjobb válasz: Szia! Ha mész a patikába, kérjél nagy érzékenységût...általában 25UI/l érzékenységûek a tesztek, azok a kimaradt menstruáció napján elvileg már kimutatják, de a patikában azt mondták nekem hogy 12 -14 nap a megtermékenyítéstõl számítva. Nekem az elõzõ gyereknél a megtermékenyítéstõl számított 10. napon már pozitív volt a teszt. Szóval neked már bármilyen érzékenységûnek ki kell hogy mutassa!!! Tesztelj bátran!

Szia! Ha mész a patikába, kérjél nagy érzékenységût...általában 25UI/l érzékenységûek a tesztek, azok a kimaradt menstruáció napján elvileg már kimutatják, de a patikában azt mondták nekem hogy 12 -14 nap a megtermékenyítéstõl számítva. Nekem az elõzõ gyereknél a megtermékenyítéstõl számított 10. napon már pozitív volt a teszt. Szóval neked már bármilyen érzékenységûnek ki kell hogy mutassa!!! Tesztelj bátran!
Nem biztos hogy öt nap után kimutatja a teszt.Valakinél ez a HCG hormon csak késöbb jelentkezik.Nekem nem jött meg és csak rá 10 napra mutatta ki, pedig mindennap teszteltem!
Szia!! Vannak végletek! Elsõ fiamnál a 11. héten sem mutatta ki a teszt, ki tudja miért. Egészségesen idõre született. Most pedig még a menszi elõtt kimutatta a babát. Tesztelj bátran, biztos jó hírt fogsz látni:)
Nekem is a kimaradt mensi után 10. napon mutatta ki a teszt a terhességet pedig én is érzékeny tesztet kértem. Sajna azt nem tudom hol mutatja a teszt hogy milyen érzékenységû, de ha gyógyszertárban veszed ott bizti segítenek. Drukkolok!

Mitol keshet a baratnom mestruacioja? Voltunk mar eggyut de vigyaztunk, es csinaltunk 2 tesztet is es nem mutattot terhesseget! Mitol nem jon meg?

Legjobb válasz: megesik, hogy késik valami miatt, nálunk pont most késett egy bõ hetet... lehet amúgy stressz, vizsga, érettségi, és még sok minden... :)

megesik, hogy késik valami miatt, nálunk pont most késett egy bõ hetet... lehet amúgy stressz, vizsga, érettségi, és még sok minden... :)
istuuu pistuu hány évesek vagytok? Lehet, hogy a barátnõdnek még nem állt be rendesen.
Lehet rágörcsöl, mert azt hiszi terhes. A stressztõl késhet de egy nõgyógyász többet tudna mondani.
A kérdező hozzászólása: en 18 O 16!hat lehet h a stressz.
A kérdező hozzászólása: mar 2hete kesik.
a fahéi meghozza. õsi trükk. palacsinta , madártej, süti stb. ne viccelek , komolyan mondom. a nejem a mai napig alkalmazza pl ha a nyaralás miatt korábban akarja hogy megjöjjön....

Mitől lehet h a terhességi teszten a második (terhességet igazoló) csík, sokkal halványabb mint a kontrollcsík? Attól még ez terhességet jelent?

Legjobb válasz: Igen, két csík, az két csík, akármilyen halvány is. Néhány nap múlva erõsebb lesz, addig is minden jót!

Igen, két csík, az két csík, akármilyen halvány is. Néhány nap múlva erõsebb lesz, addig is minden jót!
Attól, hogy még nem olyan magas a hcg hormon szintje a szervezetedben. Mivel 2 naponta duplázódik az értéke, így egyre erõsebb lesz majd a csík a teszten. De már most lehet örülni, mert nagy valószínûséggel terhes vagy! Gratulálok!
Nekem is igy volt, aztán két nap múlva a reggeli vizeletbõl egybõl megjelent a 2. csík erõsebben!!Sok sikert, vigyázz magatokra!!!
Nekem ugyanazon a napon ket kulonbozo gyartmanyu teszt kulonbozo erossegu csikot mutatott, szoval a teszt erzekenysegen is mulik... Meg ha halvany is a csik, ha ott van, mar orulhetsz! Gratula! 12 h km

12 ik hétben vagyok, tegnap óta nagyon fájnak a szemeim, szinte égnek, tiszta vörösek, mintha belennének gyulladva. Ez most mitöl lehet? Ez a terhességgel összefüghet?

Legjobb válasz: Allergia nem lehet? Mert terhességben fokozódhatnak az allergiás tünetek. Másra nem tudok gondolni, ami összefüggne a terhességgel.

Allergia nem lehet? Mert terhességben fokozódhatnak az allergiás tünetek. Másra nem tudok gondolni, ami összefüggne a terhességgel.
Vagy kötõhártya gyulladás, vagy pedig sajnos allergiás lettél a pollenekre. Szemészetre menjél, ott megmondják mi okozza, és kapsz szemcseppet. Ha duzzadt, ödémás, csipásodik, könnyezik, viszket, fáj, akkor szerintem allergia.
Vizhiány is lehet, nekem is szoktak ilyenek lenni (nem csak terhesség alatt). Igyál sokat (2.5-3 l / nap).
Ha nem allergia, akkor pedig a fáradtság okozza, ha nem pihensz eleget.Én is sokszor érzek ilyet, ha nem pihenek eleget.

Aki a terhesség alatt trombozisos lessz, (vagy gyanus) az tud természetes uton szüni vagy csakcsászárral? és ez amjugy mitöl alakul ki?

Legjobb válasz: Én egy kicsit másabb eset voltam, de látom nem kaptál még választ ezért inkább leírom, én nem terhesség alatt kaptam trombózist, hanem pár éve fogamzásgátlótól. Nem is voltam még terhes sohasem, de én már csak császárral szülhetek, ez biztos. Csípõig érintõ mèlyvénás trombózisom volt, tüdõembóliával.

Én egy kicsit másabb eset voltam, de látom nem kaptál még választ ezért inkább leírom, én nem terhesség alatt kaptam trombózist, hanem pár éve fogamzásgátlótól. Nem is voltam még terhes sohasem, de én már csak császárral szülhetek, ez biztos. Csípõig érintõ mèlyvénás trombózisom volt, tüdõembóliával.

Hogyan és mitől lehet elvetélni a terhesség első hónapjaiban és mi következménye?

Legjobb válasz: A korai terhességek zöme sárgatest-elégtelenség esetén,génhibáknál,immunológiai összeférhetetlenség esetén szakad meg.Ilyenkor az u.n. anyai okok(fertõzések,térszûkítõ folyamatok,méhnyak,-lepényi rendellenesség még nem játszanak szerepet) De érdemes tudni,h a terhességek kb.50%-a megszakad olyan korai szakaszban,h nem is tudja a nõ,h terhes volt.

A korai terhességek zöme sárgatest-elégtelenség esetén, génhibáknál, immunológiai összeférhetetlenség esetén szakad meg.Ilyenkor az u.n. anyai okok(fertõzések, térszûkítõ folyamatok, méhnyak, -lepényi rendellenesség még nem játszanak szerepet) De érdemes tudni, h a terhességek kb.50%-a megszakad olyan korai szakaszban, h nem is tudja a nõ, h terhes volt.
egyet értek az elõzõvel. Anyám egyszer azt hitte hogy megjött neki, de túl erõs volt és nem akart elmúlni, kb 2 hétig. Utána derült ki a kórházban, hogy elvetélt.

Ultrahangon mondtak, hogy iker terhesseggel kezdodott a terhessegem, mert 2zsak latszik, de egyik ures, csak egyikben van baba. Ez mitol lehet es hogyan van?

nem kerdeztem meg,mert nem magyarorszagon volt es sokkot kaptam egyebkent is,hogy akar ketto is lehetett volna.

Legjobb válasz: Elöször is ez igen gyakori, hogy ikerterhességként indul, de csak egy baba marad meg - a legtöbbször csak nem mondják. A legtöbb ilyen esetben az egyik nem elég életképes, és egyszerüen felszivódik még a terhesség elején. Szóval ne legyenek rossz érzéseid, nagyon sokszor elöfordul ilyen eset. MEgkérdezhetem, hogy hol élsz?

Elöször is ez igen gyakori, hogy ikerterhességként indul, de csak egy baba marad meg - a legtöbbször csak nem mondják. A legtöbb ilyen esetben az egyik nem elég életképes, és egyszerüen felszivódik még a terhesség elején. Szóval ne legyenek rossz érzéseid, nagyon sokszor elöfordul ilyen eset. MEgkérdezhetem, hogy hol élsz?
A kérdező hozzászólása: anglia.mikor szivodik fol kb.?akkor ez nem az en hibam vagy sperma stb.
Éppen ezért irtam, ebben nem hibás senki, ez egyszerüen igy történt, ezt hivjßak természetes kiválsztódásnak. Nem akarlak ezzel megbántani, de ez igy van - és ez csak arra jó, hogy a megszületö baba a lehetö legegészségesebb legyen. Ne legyen emiatt semmi rossz érzésed, örülj a meglévö babának. Kellemes terhességet és egy aranyos babát kivánok.
A kérdező hozzászólása: koszi:) kulonleges az iker terhesseg, de termeszetesen nagyon orulok az egy babanak is:)
Úgy van, ahogy az elsõ válaszoló írta.Nem a Te, a és nem a párod hibája.Ne okold magad! Gratulálok a kicsihez!
Nyolcszor-tízszer annyi ikerterhesség kezdõdik, mint amennyi meg is születik! Ez nagyon gyakori, nem kell ezen agyalni, légy boldog azzal, aki maradni akart. :)
Nekem legelõször 3 petezsák volt, de a 3. felszívódott, még szikhólyag sem volt benne. A 8. hetes uh-n két baba volt, de a 12. hetesen már csak egy baba, a másik elkezdett felszívódni.

Az mitől lehet, hogy a teszt pozitív lett, de az orvos nem tudta kimutatni a terhességet? Ez hogy lehetséges? !

Legjobb válasz: Mikor kellett volna megjönnie a nem vártnak? Tudod, hogy nagyjából hány hetes lehetsz? Talán az orvos még nem tudja uh-val beigazolni a terhességet, mert még nincs 6-7 hetes a terhességed.

Mikor kellett volna megjönnie a nem vártnak? Tudod, hogy nagyjából hány hetes lehetsz? Talán az orvos még nem tudja uh-val beigazolni a terhességet, mert még nincs 6-7 hetes a terhességed.
szia nekem a 6hétem látta csak a babót, addig csak a megvastagodott nyálkahártyát, ill a petezsákot.

2 hete készítettem 2 db 99%-os terhességi tesztet. Még nem voltam orvosnál de keszulok mihamarabb. Viszont ma elontott a vér. Mitol lehet ez?

Legjobb válasz: Szia. Lehet hogy már rég el kellet volna menni dokihoz.Én azt javaslom hogy azzonal doki. A terhesség alatt nem természetes a vérzés, sõt általába a vetélés jele. De ez nem biztos. Én is véreztem a terhesség elején, de én nagyon picit, pár csepp volt. Úgy hogy remélem mikor ezt elolvasod, már túl vagy az orvoson. Sok sikert 30hetes kismama

Szia. Lehet hogy már rég el kellet volna menni dokihoz.Én azt javaslom hogy azzonal doki. A terhesség alatt nem természetes a vérzés, sõt általába a vetélés jele. De ez nem biztos. Én is véreztem a terhesség elején, de én nagyon picit, pár csepp volt. Úgy hogy remélem mikor ezt elolvasod, már túl vagy az orvoson. Sok sikert 30hetes kismama
Menj orvoshoz mihamarabb.A vetélés zajlik sok vérrel.Vigyázz magadra addig is.
Ez lehet méhen kívüli volt! Menj orvoshoz azonnal!!!!
Nem tudom voltal-e dokinal. Engem 9 hetesen ontott el a ver, s akkor azt mondta a doki, hogy a mehlepeny valt fel egy kicsit, de mindenkeppen egy hetig benntartott a korhazban es azota is megfigyeles alatt vagyok. szeretnem tudni, hogy vagy azota es neked mit mondott a doki, veled mi tortent.Ha olvasod meg a kerdesedet jo lenne ha valaszolnal majd. koszi!

Olyan kismama, aki rendszeresen vérezgetett a terhesség egésze alatt, de nem tudták, hogy mitől van? Illetve aki vérzett, annak mitől volt?

Nekem kevés vérzés van, csak pöttyök, de sokadszorra, és nem tudják mit?l. Lepény jó helyen...

Legjobb válasz: szia,nekem 7 hetesen volt,akkor azt mondta a doki,elõfordul,el is múlt,aztán meg 35 hetesen volt,akkor nem tudta mitõl van,azt mondta,lehet már szülni fogok,de aztán elmúlt pár óra után,és nem volt semmi baj:)40. hétre szültem:)

szia, nekem 7 hetesen volt, akkor azt mondta a doki, elõfordul, el is múlt, aztán meg 35 hetesen volt, akkor nem tudta mitõl van, azt mondta, lehet már szülni fogok, de aztán elmúlt pár óra után, és nem volt semmi baj:) 40. hétre szültem:)
Szia! Én a 6 hetes voltam amikor elkezdtem vérezgetni, hol gyengébb hol erõsebb, kb a 12.hétig tartott, nem tudták rá a magyarázatot, a méhszájra fogták, hogy vérzékenyebb az átlagnál.
A kérdező hozzászólása: Na nekem ennél azért sûrûbb... sajnos. :S Volt már a 6., 13., és a 19.héten is... Az elejét még megmagyarázták, hogy beágyazódásos pecsételés. A másodiknál már volt lepény, jó helyen. Méhszájjal sem volt semmi. Most is csinált UH-ot, de nem látott semmit, kézi vizsgálatot még nem csinált.
Én a 28. héten mentem be a kórházba vérzéssel. Az ultrahang jó helyen mutatott épp lepényt. Viszont az orvos azt mondta, hogy friss (élénk piros)vérzés esetén, ha rendellenesség nem is látszik, szinte mindig a lepény tapadásával van baj. Tehát valószínû, hogy egy picit levált, illetve elkezdett leválni. Ezért két hétig szigorú pihenést javasolt, mert annyi idõ alatt ha minden jól megy, vissza tapad. Két hét után is kímélet, sok pihenés és semmi emelgetés. Ha a vérzés a méhszájtól ered, az általában nyálkás, világos rózsaszínes.
A kérdező hozzászólása: Na nekem ilyen rózsaszínes volt mindig. De sosem mondott semmit a doki (magán!!!). Mi a teendõ ilyen esetben? Mivel járhat?
A rózsaszín az többnyire méhszáj eredetû. Okozhatja elvékonyodó méhszáj amit egy nagyon lent levõ baba nyom. Aztán okozhatja a nyálkahártya érzékenysége, ez szeretkezés után jellemzõen rózsaszín váladék visszafolyása is jelez. Ezenkívül, ha a lepény rossz helyen tapad, ultrahangon jelzik, hogy a lepény fedi a méhszájat. Ez a terhesség során többnyire feljebb kerül és a probléma megoldódik. Még a nyálkahártya érzékenységnél nincs igazán teendõ, csupán a házaséletnél szükséges finomabbnak lenni, addig a többi dolognál kímélet javasolt.(nincs emelgetés, kerülni kell az ülést, feküdni oldalt javasolt)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Még azt olvastam, hogy lehet fertõzéstõl is, ami felpuhítja a méhszájat. De mért nem akart megvizsgálni, ezt nem értem...
Ilyenkor pedig illik ellenõrizni a méhszáj állapotát. Egyrészt, hogy nyílik-e? Másrészt, hogy nem-e vékonyodott el? Ha hüvely UH is volt, akkor persze nem szükséges, de ha nem akkor indokolt lenne. Én sem értem, hogy miért nem vizsgált, azt meg pláne, hogy miért nem mondta el a lehetséges okokat.
A kérdező hozzászólása: hát ezt én sem értem... Kedden megyek, akkor nem fogom hagyni magam. Majd azt mondom, hogy nagyon viszket... ha más nem segít.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!