Találatok a következő kifejezésre: A terhesség minden esetben az (14 db)

A terhesség idejét minden esetben az utolsó menszesztől számoljuk?

Tehát ha azt írjátok, hogy 4 hetes terhes vagyok, akkor az nem a fogantatástól számít hanem az utolsó meszeszt?l. Tehát Utolsó menstruációm: dec.28 Fogantatás kb. jan. 11 Akkor most lehetek 4 és fél hetes?

Legjobb válasz: Szia..betoltott 4 hetes vagy...amugy vannak szulesi kalkulatorok a neten.

Szia..betoltott 4 hetes vagy...amugy vannak szulesi kalkulatorok a neten.
Ujbol en...a foggantatas idopontja talan a legkevesbe pontos....az utolso menszi elso napjatol szamoljak a terhesseget!
A doki is az utolsó mensi elsõ napjától számít. És onnan 40 hét. Ha neked dec. 28, akkor most vagy 4 hetes, a szülés várható ideje pedig szeptember 3.
A csodába, elírtam! Nem szeptember hanem október 3 a 40. hét!!! Itt találsz többek között kalkulátorokat: http://babafalva.hu/portal/modules.php?name=calculators

A Gilbert-kór öröklődik? Volt már valaki, aki gilbert-kóros volt és a babája is az lett? Terhesség során igényel plusz vizsgálatot? És szülésnél jobban besárgult a baba, mint egyéb esetben?

Legjobb válasz: Igen, öröklõdõ betegség, de nem biztos, hogy a baba is örökli. Egy ismerõsöm Gilbert-kóros, de a gyerekei nem sárgultak be (3 van neki). Azt nem tudom, hogy örökölték-e, de plusz vizsgálatot nem jelent a terhesség során. De gondolom lehet kérni genetikai tanácsadóban erre vonatkozó vizsgálatot, bár szerintem felesleges. Én nem tudok a családomban ilyen betegségrõl, de a lányomról most derült ki, hogy Gilbert-kóros.

Igen, öröklõdõ betegség, de nem biztos, hogy a baba is örökli. Egy ismerõsöm Gilbert-kóros, de a gyerekei nem sárgultak be (3 van neki). Azt nem tudom, hogy örökölték-e, de plusz vizsgálatot nem jelent a terhesség során. De gondolom lehet kérni genetikai tanácsadóban erre vonatkozó vizsgálatot, bár szerintem felesleges. Én nem tudok a családomban ilyen betegségrõl, de a lányomról most derült ki, hogy Gilbert-kóros.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Reméljük a te gyermekednek sem lesznek komolyabb panaszai, tulajdonképpen az étkezésre, pihenésre kell jobban odafigyelni, nincs más gyógymód.

Méhen kívüli terhesség illetve petefészek ciszta esetén pozitív vagy negatív eredményt ad a terhességi teszt? Mert mindig ráírják a tesztekre, hogy ezek befolyásolják az eredményt, de azt nem, hogy hogyan?

Legjobb válasz: Szia!A méhen kívüli terhességnél pozitív a teszt.A cisztánál elvileg nem lehet pozitív de én produkáltam 2éve azt ráadásul az 5 tesztbõl 3. pozitív lett.Ha nem vagy kismama akkor azért nem lehet pozitív mert nem termel a szervezet hcg hormont.

Szia!A méhen kívüli terhességnél pozitív a teszt.A cisztánál elvileg nem lehet pozitív de én produkáltam 2éve azt ráadásul az 5 tesztbõl 3. pozitív lett.Ha nem vagy kismama akkor azért nem lehet pozitív mert nem termel a szervezet hcg hormont.
Általában méhen kívüli terhesség esetén nem növekszik olyan ütemben a szervezetben a HCG mennyisége, mint normál terhesség esetén. Ezt a mennyiségi különbséget az itthoni tesztek nem mutatják ki. Nagyon ritkák a HCG-t termelõ daganatok illetve a cisztának is lehet olyan elváltozása amikor HCG-t termel. Igazából csak biztos ami biztos alapon van rajta a teszten ez a mondat. Elõfordulhat a fentiek miatt téves teszt eredmény, de az a valóságban nagyon ritka.
A méhen kívüli terhesség kezdetben ugyanolyan, mint egy normál terhesség. A teszt is ugyanúgy kimutatja. A tünetei is teljesen olyanok, mint egy egészséges terhességnek. Már csak akkor szoktak rájönni általában, amikor már baj van. Szerencsére a méhen kívüli terhesség nem gyakori jelenség. A cisztánál nem vagyok képben, arról nem sok mindent tudok neked írni, de remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Köszi mind3 választ!

A terhességi teszten minden esetben van egy halvány második vonal? Olyan árnyékszerű, de nem az... És ugyanolyan vastag, mint a kontrollcsík, csak halvány.

Legjobb válasz: Ha nem terhes az illetõ, akkor nincs 2 vonal. És minél több a HCG a szervezetedben, annál vastagabb lesz ez a második vonal. De a teszt tájékoztatójában szépen le van írva minden.

Ha nem terhes az illetõ, akkor nincs 2 vonal. És minél több a HCG a szervezetedben, annál vastagabb lesz ez a második vonal. De a teszt tájékoztatójában szépen le van írva minden.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen, késik... Csak nem merek hinni ennek a vonalnak... :) Sajna tájékoztatóm nincs hozzá, mert úgy kaptam, megmaradt valakinek régebbrõl pár darab...
szeritnem Te babás vagy, gratula. pár hét múlva mehetsz dokihoz.
akkor vegyél egy tesztet gyógyszertárban, párszáz forint.és ha azon is ott a két csík irány a doki, nem kell várni. sok sikert
Gratulálok!!! Hú, de irígy vagyok! Mióta próbálkoztok? Könnyen jött össze?
A kérdező hozzászólása: 3 hónapja hagytam abba a tabit. De nem tudom... nem merem elhinni... :) Lehet, hogy elkéne? Teszteltem már egyszer, azt a csíkot a férjem nem látta meg, - gondoltam, én képzeltem oda. Aztán rá 5 napra, ezen a teszten még mindig halvány, de már sötétebb, mint az elõzõn, és ezt már a férjem is meglátta! :) Várok még péntekig, aztán egy másik féle teszttel megint tesztelek. Szorítsatok!

A terhességi toxémia csak és kizárólag abban az esetben áll fenn, ha mind a 3 tünet (vizesedés, magas vérnyomás, fehérje a vizeletben) együtt jelentkezik?

Vagy van olyan tünet, ami a f?tünet, és mellesleg általában de nem mindig kíséri a másik kett??

Legjobb válasz: Szia.Szobatársamnak volt,a 31.hétre megcsászározták:(,magas vérnyomás,dagadt végtagok(inkább a lába vizesedett),nehéz légzése volt(mintha ült volna vki a mellkasán),aztán megjelent a fehérje is a vizeletében meg epét hányt,szar volt a gyomra.Nem ez miatt került be,hanem mert kisebb volt a babája mint a nagy átlag.Sürgõsségi császár lett,nem sokon múlt,hogy mindkettõjüknek baja legyen.1090g és 37cm volt a baba.Ha vmit észre vettél magadon inkább menj és nézesd meg nehogy baj legyen. Üdv Üdv

Szia.Szobatársamnak volt, a 31.hétre megcsászározták:(, magas vérnyomás, dagadt végtagok(inkább a lába vizesedett), nehéz légzése volt(mintha ült volna vki a mellkasán), aztán megjelent a fehérje is a vizeletében meg epét hányt, szar volt a gyomra.Nem ez miatt került be, hanem mert kisebb volt a babája mint a nagy átlag.Sürgõsségi császár lett, nem sokon múlt, hogy mindkettõjüknek baja legyen.1090g és 37cm volt a baba.Ha vmit észre vettél magadon inkább menj és nézesd meg nehogy baj legyen. Üdv Üdv

Terhességi táppénz esetén minden hónapba van a 30 napos utalási határidő vagy csak az első "csúszik"?

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne,mert én sem a munkahelyemen keresztül kapom... Most várom az elsõt

Ez engem is érdekelne, mert én sem a munkahelyemen keresztül kapom... Most várom az elsõt
Neked az Oep utalja, és nem a munkahelyeden keresztül jön? Ebben nem vagyok érintett, mert én akkor kapom a munkahelyem által, amikor a fizum is jönne, de ha Oep-tõl jön, akkor szerintem csak az elsõ csúszik. Legalábbis ismerõseim utána már nem panaszkodtak. Talán majd ír neked valaki, aki érintett ebben...
Sziasztok!! Szóval az én történetem dióhéjban: Március 10-e óta vagyok tp-n, az elsö táppénzemet idöben leadtam az oep-nél ehez képest május végn utaltak. Most várom a következöt amit állitólag a tb elutalt 06.29 én ami múlt hét hétfö és mind a mai napig nem kaptam meg. Hivom a tb-t ö a postára fogja hivom a postát ö a tb-re keni. teljesen tanácstalan vagyok én is. Remélem ezzel senkit nem keseritettem el. Boldog babavárást mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Május 4-e óta vagyok táppénzen jún. 10-én megkaptam a fizum az elsõ 15 napra majd júl. 3-án utalta az oep is a fenmaradó összeget.De hogy most vajon megkapom-e idõbe vagy megint 30 napot kell várnom az engem is nagyon érdekel...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Utána járok! :)
Szia!En igen!A nemvart elotti napon csinaltam kivancsisagbol egy ovutesztet es egyertelmuen negativ lett.Ra par napra csinaltam egy terhessegit es egyertelmu pozitiv lett.De lehet, hogy csak nalam nem jott be. Udv.:7 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a válaszodat! Tegnap nagyon sok és nagyon halvány rózsaszín krémes folyásom volt.18.án volt pé. a 8.cn-en nem korai, ha 26-29 naposak a ciklusaim? Szívbõl gratulálok a pici manóhoz!
Mármint 8.dpo-ra gondolsz? Ha 18-án volt pé-d biztosan, most a 10.dpo-on vagy(ovu utáni 10.nap)Ez kb a beágyazódás vége felé van, ha sikerült. Szóval épp lehet emiatt is az a rózsaszínes folyás, és akkor az jó jel. mensi miatt kicsit korainak tartom, mert ugye volna még pár nap a mensidig... Én nem ovu teszteltem, de úgy tudom, lehet pozitív, ha terhes lettél, sõt sokat elõbb ovu tesztelnek, aztán a terhességi. A http://www.babatervezok.otthona.net oldalon láthatsz képeket arról, hogyan változik, sõt ott ez le van írva elég jól! Azt javaslom, olvass ott utána. Egy doktornõé az oldal, Leoé, aki ilyesmiben szakértõ, rengeteg info, mintagörbe van ott! Tényleg hasznos elolvasni!

Terhesség esetén a nappali hő magasabb, mint az ébredési?

Legjobb válasz: nem terhesség esetén is így van. ezért kell reggel mérni (az a napi legalacsonyabb hõ)

nem terhesség esetén is így van. ezért kell reggel mérni (az a napi legalacsonyabb hõ)

Lehetséges az, hogy terhesség alatt az első időszakban a menstruáció 4-5 napig tart, ugyanúgy mint normál esetben?

Legjobb válasz: Igen. Egyik barátnõm 4 hónapos terhes volt, amikor elment nõgyógyászhoz csak egy sima vizsgálatra és akkor tudta meg, hogy babát vár. Addig pedig ugyanúgy megvolt a mensije és semmi terhességi tünete nem volt.

Igen. Egyik barátnõm 4 hónapos terhes volt, amikor elment nõgyógyászhoz csak egy sima vizsgálatra és akkor tudta meg, hogy babát vár. Addig pedig ugyanúgy megvolt a mensije és semmi terhességi tünete nem volt.
Igen elõfordulhat, persze a legjellemzõbb, hogy azért valamiben más(mennyiség, szín)de azért elõfordulhat.

Gyes alatt terhesség esetén mennyi lenne a GYED? Ugyanannyi, mint az elsõ gyereknél?

Ha most gyesen vagyok és esetleg jönne a kistesó, akkor még Gyesen lennék mikor szülnék. Ilyen esetben hogy van a GYED? Annyit kapnék mint az elsõ gyereknél?

Legjobb válasz: Attól függ mennyit voltál gyesen.

Attól függ mennyit voltál gyesen.
A kérdező hozzászólása: közben utánanéztem és 6 hónap gyes után már rosszabb a pénz..... szóval valószínû ebbõl kicsúsznék.
Így van, ezért kérdeztem. Miért nem mész vissza dolgozni?
Attól függ mióta vagy gyesen mikor jön a baba. Nálunk nagy januárban volt 2, kicsi szeptemberben érkezik, de jobb ellátásom lesz vele (kb +5ezer havonta). Ha tudsz játszani a felgyûlt szabival, tp-vel, jól is járhatsz, de ehhez pontos adatok kellenek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!